Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Opel Zafira C 1.4 t
A képen szereplő szelep, mit szabályoz-esetleg tudja valaki? -
válasz
dellfanboy #106844 üzenetére
pofára olyan mint linkeltél és bal menetes igen (ha jól rémlik)
-
-
dellfanboy
őstag
opelekbe milyen vonoszem van? kene nekem egy A zafirahoz, de igy telon guuglizva vmi bal meneteseket talalok.. itthon van vw, ford egyik se passzol, bardi.hu.n viszont sime m16 menetest latok [link]
-
válasz
Tothgera30 #106840 üzenetére
Így már értem.
Ravasz dolog ez a 'jobb' meg 'rosszabb olaj' - GM specifikus Mannol ugyanennyi volt kb., de az általam linkelt sokkal jobban bevált.
Volt benne Total meg Mobil1 is, bajom azokkal se volt igazából (mint egyikkel se lényegében), de egyedül a linkeltet nem ette meg eddig a minimumig vagy picit alá is 2 csere között - ez az egy ami alapján tapasztaltam különbséget az összes között.
A másik, hogy a tiedre a Kauffer ezt írja:
Mannol 7913 Energy Formula PD Diesel 5W-40 motorolaj
Aztán lentebb írja hogy benzinesekhez is, de itt lapozok ha ez a főcím / név...A Mannol meg ezt írja:
Kifejezetten a turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű, modern kipufogógáz-utókezeléses motorokban való.
Itt is lépnék tovább.Neked meg bevált - ez a legfontosabb infó itt lényegében, de ha nem mondod, senki ki nem találja hogy jó ez az A16XER-be is pl...
-
Abból nem találok 5w30-ast. - Mert ez 5W40-es.
Mármint az általam linkelt volt a legrosszabb? - A PD volt eddig a "legrosszabb" olaj amit beletöltöttem, tehát ennél gyengébb minőségűt nem kapott egyik autó sem. Amúgy tökéletes, halkan jár vele, nem eszi (bár eddig egyiket sem), 7-8 ezer km-enként ledobom, de 10 ezer km-ig simán lehetne hagyni. -
válasz
Tothgera30 #106838 üzenetére
Abból nem találok 5w30-ast.
Mármint az általam linkelt volt a legrosszabb?
Ez miben jelentkezett? -
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 2007-es H astra (Z16XER).
A problémám a következő: Esős időben a kint parkoló autó sofőr ülés mögötti padló kárpitja nedves. Hol folyhat be a víz? A hátsó ajtó mellett nem látok árulkodó nyomokat.
Az első ülés alatt van egy légbeömlő. Ott folyhat be víz? A ventilátor irányváltó motor le van húzva, mert vmi kerreg benne, tehát nem lehet állítani, hova fújja a levegőt. -
zeltam
tag
Sziasztok! A 2001-es f astrámat lehet vizsgálni opcom-mal? Sok gond volt a motorral a javát leküzdöttük már de néha kigyullad a chek lámpa de kivillogtatva nincs hiba. Ha valós időben láthatnánk az értékeket az talán segítene.
-
válasz
Zola007 #106830 üzenetére
Gondolom az előző hozzászólás is sokat segített, de megosztom a saját tapasztalataim is, hátha gyakorlati tapasztalatra vonatkozott a kérdésed.
Ilyet használok évek óta az A16XER-ben, előtte próbáltam a szintén Mannol GM specifikus 5w30-at, azt megette minimumig a csereperiódus alatt, azt jóval kevésbé csipegeti. 150k van a motorban ha ez számít. -
adamzmg
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy honnan tudom beszerezni PDF formátumban
Opel Corsa B 1993-1995 1.4 OHC javitási könyvet?
Ha esetleg valakinél lapul egy ilyen PDF, és megosztaná velem,annak nagyon megköszönném! -
peet137
tag
válasz
espi38 #106825 üzenetére
Én is a szellőztetővel kezdtem anno
Bár nekem az tényleg kuka volt, az opcom teszttel folyamatosan cicergett, mintha nem találna végállást. A hozzá tartozó tartályt még nem néztem, mert elég sok dolgot le kell hozzá bontani, de azt is meg fogom nézni. Nekem a membránnal szerintem nincs gond, kipróbáltam több módszerrel is.
Én is a 4-es hengerben találtam anno 1x olajat, azóta se volt...
Bár nekem ezzel párhuzamosan az alapjárat is kicsit hullámzik, de a kocsi ereje (mind a 105 LE) érzésre rendben van.
-
-
espi38
őstag
válasz
peet137 #106824 üzenetére
A 4 es hengerben van olaj a gyertya körül. Nem tudom, hogy került oda de van.
Biztosan van rá megoldás, hogy ne gyújtsa a checklampat.
Most egy Opeles azt mondta, hogy a Tankszellőztető szelepet cseréljem ki, az már megtörtent de van a csövön még egy vákuumos szelep lehet az a rossz -
peet137
tag
válasz
espi38 #106822 üzenetére
Gyertyák mellett olajat néztél? Esetleg szelepfedéltömítés bibi is lehet. Nekem a Z16XE1 - en a 0171 jön-megy, ez a legmókásabb verzió... Sosem találod meg az okát. A szerelő szerint vagy valami tömítés, vagy az EGR kör, vagy valamelyik vákuum cső... Találomra el lehetne indulni
-
Zola007
veterán
Z16XER Opel Astra H 1.6 benzin 2008-hoz melyik olajszűrő javasolt?
a webshop 1db menetest hoz (Valeo), azon kívül csak betétet (Bosch, Meyle, Mann, stb) -
espi38
őstag
Sziasztok!
Továbbra is küzdök a P0171 hibakód dal-sajnos ami ötletet kaptam az nem jött be.
Nincs átszakadva a szelepfedél membrán, igy tudomásom szerint a szívócső membrán se - mert ha ez rossz akkor a szelepfedélben lévő membrán azonnal tönkremegy.
Tankszellőztető szelep cserélve, esetleg ötlete valakinek merre felé induljak el?
Alapjárat tökéletes, nem gyenge az autó. -
HoaryFox
őstag
Kanyarodjunk vissza a topik eredeti témájához, köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby #106818 üzenetére
Semmi hasonló nem volt. A fater E-On dolgozó volt és mivel 3 várossal arrébb kiderült 2 dolgozóról, hogy illegális bekötéseket csináltak ezért nagyjából mindenki illegális bekötő lett a saját házában is a széles világon. Legalábbis a hangnem, a fellépés, a modor és stílus nagyjából ez volt mikor jöttek órát cserélni.
Lett volna videó arról a szituról, ment volna egyet a híradóban is. Én közel voltam ahhoz, hogy miután anyámat megsiratták megkérdezzem az urakat, hogy egyébként mi az, ami belefér 5 év letöltendőbe, mert akkor most elmennék a garázsba pár eszközért és beléjük helyezném.
-
ArthurShelby
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz
lezso6 #106815 üzenetére
Én hobbiból szerelek, motort, robeszt, kocsit is, itt viszont tényleg az a fő gond, hogy ennek valami keretet csinálni kellene, mert így viszont veszett balkáni hangulat van ilyen téren is felénk.
Voltam ülésállítóért olyan helyen, amit atomozni kellett volna, de előtte alvázszámokat megnézni, mert szinte 100%-ra mondom, hogy ott voltak olyan vasak, aminek a gazdája nem úgy adta oda, ahogy szerette volna -
válasz
Tikakukac #106813 üzenetére
Gyakorlatilag az a probléma, hogy csak annyi van a törvényben, hogy ha leadod a bontóban, akkor lesz hulladék. Addig viszont nem hulladék, legalábbis nincs erre jogszabály. És MHV Tomi szándékai szerint sem hulladék, hisz ezeket felújítani szándékozta, használhatóvá tenni. A donorautó lehet esetleg ilyen, hisz az felhasználás után elvileg kuka. De akkor minden ilyen illegális autóbontózásnak minősül?
Leginkább kommunista mentalitás az elszomorító, hogy nem csinálhatsz semmit, nincs jogod a saját autóidat szerelni, hobbiból.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
bul07 #106809 üzenetére
Lehetnek gondok bizony. Jelen esetben olyan gondok, amiért már egy tucat embert kellett volna azonnalival elküldeni a munkahelyéről és még indítani ellenök eljárást. Just sayin
Ne magadból indulj ki. Én anno nem gondoltam volna, hogy ügyvéddel kell várni az E-On munkatársait és 3 kamerát kellene lecsapni állványra egy tucat mikrofonnal, hogy mindent felvegyünk, hogy később ne legyen gond. Tévedtem. Mindez egy sima villanyóra csere volt amihez a végén már a rendőrök is kint voltak. Végeredmény: vergődés, megalázás, tortúra, majd egy kösz nélkül cső, akkor rendben is volnánk mégis
lezso6: Vannak fokozatok itt is. Apám is vett egy 89-es Trabit, attól függ mikor milyen állapotban, de ott áll a hátsó beállóban. Teljes káosz, arról sincs semmi, csak egy "valami". Na most ezt azért lehetne kicsit kulturáltabban is, főleg abban az országban, ahol feketén bontanak random autókat minden harmadik kertben.
-
bul07
nagyúr
válasz
lezso6 #106811 üzenetére
Hát azért
Akkor felőled reklámozhatja a átverős telefonbetyárokat is, akik lehúzzák az öregeket
Mert mindenki tudja hogy átverésÉn csak azt írtam hogy nem sajnálom, és volt ok amiért kaphatott, az eljárás meg tipikus magyar módi, amúgy kifizeti a bírságot a reklám pénzekből meg a lejmolós pénzekből, amit a sok egybites küld neki
(#106813) Tikakukac
Hát igen óracserénél résen kell lenni
Nem szabad magukra hagyni és előtte aznap érdemes lefilmezni az órát -
válasz
bul07 #106809 üzenetére
Ez erőltetett mellébeszélés. A hatóság kicseszett vele, ennyi, teljesen irreleváns, hogy mit reklámoz, ahogy az is hogy milyen ember.
A Carverticalról pont ez az, hogy már mindenki tudja, hogy nem sokat ér, bár azóta valamivel korrektebbek lettek. Valószínűleg a Becsületesnepper miatt, mert megtehette, hogy kritizálja őket, mert nem a videóiból él. De mások sajnos nem. Pl Amon Olivér újabban már valami szerencsejátékot is reklámoz, amin nagyon fennakadt a szemem. De engem a tartalom érdekel, ha az jó, akkor tőlem lehet kb bármilyen reklám, ők is pénzből élnek.
-
bul07
nagyúr
válasz
lezso6 #106806 üzenetére
Ha azt nézzük megérdemli mert megvezeti a nézőit, és tudatosan, mert köztudott hogy a csalvertikál nem jó szolgáltató a nagy semmit adja el, sőt
(#106807) Tikakukac
De te nem vetted videóra a szabály szegést, és nem kezdtél volna el ágálni ha egy rendőr ép arra járt és megbüntet volna.
Ha megbukott akkor megbukott
És persze az eljárásokkal lehetnek gondok de az más ügy, magyarisztánba minden megeshetNekem furcsa volt hogy anyucival ment a kihallgatásra/megbeszélésre hivatalba és nem egy ügyvéddel, egy majd harminc éves sz@rüstökű ember(vagy több)
-
Tikakukac
titán
válasz
bul07 #106805 üzenetére
Gyep, földút meg hasonlók miatt minden második ember már kb. sitten kéne legyen.
Falun basszus azt se tudtuk mi az a jogsi és mentünk mindennel mindenhol.Ha viszont te egy relatíve híres videós vagy akkor minimum papírok rendbe legyenek ezt azért én se értem hogyan gondolta.
A többi az valóban fájdalmasan magyarosh. -
bul07
nagyúr
válasz
dellfanboy #106803 üzenetére
(#106804) lezso6
Volt ott gond a kocsik papírjaival
De most tényleg egy adásvételije van valakitől még nem is attól aki nevén volt a kocsi, és az szerinte rendben van.Aztán egyszer azt mondja hogy nem folyt az olaj egyszer meg azt hogy nem is volt motor benne
Meg hogy nem megy a roncsaival, biztosítás nélküli, átalakított autóival a közútra, holott van videója hogy földúton és aszfalton is száguldozik meg a gyepen forgatja.Amúgy nem kell sajnálni a csalvertical-t reklámozza, és kaszálja a sok lóvét, hiába tudja már mindenki hogy egy haszug oldal az esetek többségében semmit ne mér a adott szolgáltatásuk, de reklámozza
-
válasz
ncc1701 #106801 üzenetére
Van rá esély, hogy ugyanaz jelentette fel, aki eljárt az ügyben.
MHV Tomi amiatt szívta meg, mert nem volt papír az autóihoz, s arra kényszerítették, hogy adja le a bontóban az évek alatt összegyűjtött kocsijait. Amit egyébként nem is kellett volna, nincs ilyen jogszabály, csak hát ráijesztettek több tízmilliós büntivel, pl talajcsere, stb. Szóval a hatóság eleve nem jogszerűen járt el, meg telefonban is hazudtak neki, amikor előzetes tájékoztatást kért, hogy mi lesz amikor kijönnek. Már csak ezért is gyanús, hogy valamelyik hivatalnok jelentette fel. Így bízz meg bármilyen hatóságban. Tesznek a törvényekre, beleértve a bíróság is, mert ugye ott is volt az üggyel, meg se hallgaták, csak formálisan.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- BMW topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest