- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz
Winner_hun #31295 üzenetére
ha 1x eldöntöm, hogy nem fogok disszidálni és veszek 1 saját lakást, könnyen befigyelhet egy ilyen rendelés
bár érdekelne, hoyg nagyságrendileg mibe került mondjuk ez az asztal (a linkelt favoritod), ha nem akarod publikban, privátba is jöhet
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #31297 üzenetére
Azt a ventilátort nem tudod úgy elhelyezni, hogy elszívja a hőt a hűtőbordákról? Mert az is sokat segít, az első négymagos rendszeremhez egy ideig csak passzív hűtőm volt, ha húzni akartam, mindig nekitámasztottam egy 12 centis ventit, 10-15 fok különbséget jelentett.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Csyppa #31294 üzenetére
köszi.
ui. amúgy azért csak nem állhattam meg, hogy ne nyomogassam egy picit, ha már összeszereltem...
Odaraktam a ház mellé egy nagy ventillátort (amit nyáron szoktunk ugye használni), hadd hűtse. így csak 53 fokig ment föl, és csak ~10 perc alatt.Uui. vicces volt, hogy kiléptem a biosból (izé, uefi-ből), majd elbambultam, nem voltam elég gyors, és elkezdtett bootolni az ssd-ről a régi vondóz... és kiírta, hogy warnig, cpu has changed, de azért bejött, igaz, kb 640x480-as felbontással, de működött. Ezt azért nem gondoltam volna, hogy ennyire rugalmas egy win7, hogy a G45-ös és a B75-ös chipset között ilyen lazán váltson
-
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac #31278 üzenetére
Egyéni rang
Az hogy mennyiért dolgozok / dolgozunk az nagyon vegyes a megrendelők részéről. Van aki ezt mondja, van aki szerint meg nagyon drágán. Van olyan akinek nem számít az ár, mondja hogy mi kell, mondjuk az árat és küldi az előleget. Olyan is van aki azt mondja hogy (nagyon)olcsók vagyunk más területen dolgozó szakikhoz képest, néha mégis azt mondják hogy jajjdedrága, kell neki a munka úgy ahogy szeretné de a munkadíjból, abból engedjünk már. Nem engedés után is kell neki amit szeretne és a végén nagyon örül hogy jajjdejólett..
Amiről falra tudok mászni az a "de a boltban ennyi meg annyi". Aha, amit a boltban sorozatgyártottan megkap x pénzért az nálam kb. az anyagár, vasalat nélkül. És akkor még hozzá se nyúltam az anyaghoz.
Megtörtént már az is hogy kéne de x% kedvezménnyel (1. munka nekik). Elmondtam hogy az adó havonta ugyanannyi, a kenyér nem lesz olcsóbb mert hónapok óta ugyanott veszi az ember és én nem rakok bele az árba semmiféle rejtett költséget amit esetleg el tudnék engedni. Ennyiért vállalom, kérjen mástól is árajánlatot, ha jobb árat ad akkor csináltassa meg vele. Végül kellett neki és nagyon elégedetettek voltak (mielőtt eljöttünk volna már mondta is hogy mi lesz a következő dolog ami majd kéne..)
Anyag + munka = termék ára. Ha olcsóbban kell akkor meg lehet venni készen (csak nem biztos hogy az méretben pont akkora mint amekkora kell) vagy meg lehet mással csináltatni, esetleg át lehet alakítani a bútort / más, olcsóbb anyagból kivitelezni (már ha van rá mód)
Igen most volt egy kis elhavazás amit nem is bánok. Több dolog miatt is csúsztak sajnos a dolgok de a lényeg hogy meglettek a munkák. Amúgy addig jó amíg van munka, a tavaly évvége meg az idén év eleje eléggé siralma volt, szerencsére ennek teljesen az ellentettje van most. Tavaszig biztosan, de már a tavasz eleje is foglaltnak látszik. Ez csak pár hónap, nem sok. A legrosszabb mikor már csak 1-2 hétig lát előre az ember és nem tudja hogy mi lesz. Bár szerencsére a legtöbb esetben mindig bejön néhány kisebb-nagyobb munka.
Régen azért bőven más volt a helyzet (akkor még suliba jártam), apukám mondta volt hogy 4-5 évre! előre be volt táblázva. Ehhez képest a 2-3 hónap micsoda? Rövidtávú túlélés?...
No de mindegy, nem sírok, örülök hogy van mit csinálni, tudom hogy van akinek már a fele ennyi is ajándék lenne.
Ezeket szerda éjfélkor fejeztük be:
A képeket csütörtökön csináltam mert vissza kellett menni, alul is volt még 2 elem amit fel kellett rakni:
Péntek este hívott a tulaj hogy köszönik, nagyon tetszik + kellemes ünnepeket kívántak (azért hívott mert csütörtökön mikor befejeztük nem voltak otthon)
Ez a korlát amúgy nagyon tetszett, végre normális fával lehetett dolgozni és nem csak 1-2 lécet kellett gyártani. Bár idénre nálam marad ez favoritnak a lábak miatt. Ívek így-úgy, nem csak egyenesek, szögletek és egybesíkok -
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #31291 üzenetére
á, holnap reggel 10-kor be fogok menni a boltba, és addig verem az asztalt, míg nem oldjuk meg a problémát.
Nem fogok jobban szerelgetni annál, mint muszáj. Szeretek számítógépeket összerakosgatni, de azért az már távol áll tőlem, hogy forrasztgassak..!
Ui. amúgy pedig webshop-os megrendelés volt, szóval akár azért is visszvihetném akár 10 napig, ha mondjuk nem tetszene a színe...
Vagy személyes átvétel esetén ez nem működik? -
Winner_hun
félisten
Jee, vasárnap (holnap, nem ma!) nem kell dolgozni.
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #31289 üzenetére
Az a baj, hogy általában nem a vezeték van megtörve valahol, hanem a ventinél rossz a forrasztás. Legalábbis én eddig ilyenekkel találkoztam. Gyors megoldást nem tudok mást, de ha nem akarod szétbombázni a régi hűtőt, akkor bármilyen kéteres kábel megteszi, régi konfigból, kapcsolók, izzók vezetéke is akár.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #31288 üzenetére
esetleg valami kevésbé barkácsolós ötlet?
Ui. a venticserére én is gondoltam, de ezen a gyári csodán nincsenek pl. csavarok se, vagy ha igen, a cimke alatt.
Amúgy a régi konfig egy az egyben megy a bnőm gépébe, szóval ha lehet, azt se szedném szét, pláne nem a kábeleket... -
fokukac
nagyúr
Összeraktam az új gépet, működik, meg minden.
Ugyanakkor van egy kis gondom, ilyennel még sosem találkoztam...
Nem pörög fel a proci gyári hűtőventillátora, bármelyik CPU-fan csatlakozóra dugom is, először nem is vettem észre, csak léptkedtem az UEFI-ben, és ott láttam, hogy 57 fokos a proci, mondom hogyhogy, 20 másodperce kapcsoltam be... és akkor láttam, hogy nem pörög.Kipróbáltam a régi gép hűtőjével (egy 3 évvel ezelőtti cerka), azt felpörgeti csont nélkül, tehát nem az alaplap a rossz, hanem a ventilátor, vagy valahol meg van törve a kábel.
Ilyenkor mit lehet csinálni? Vigyem vissza a boltba a procit, hogy adjanak egy másikat? Vagy gariztatni kéne, így karácsony előtt egy nappal?
Nem vagyok boldog.
Valahogy mindig hétvégén éjszaka szembesülök az ilyen problémákkal...
Nem is én lennék, ha nem így történt volna. -
BlacKSouL
addikt
No. Látszólag nem is igényel a rendszer drivert, pedig de.
Viszont úgy tűnik a bezárt boltok zárása megfelelő időzítés egy vga halálhoz. Ugyanis hirtelen nem jutott jobb eszembe, elindítottam egy Google Earth-t hogy megnézzem elvérzik-e a dolog, abban azért vannak 3D igények, ha nem is sok, de amint elindult volna szoftveres gyorsítással, javasolta a directx-es verziót, amire igent mondtam, és mikor a Földet elkezdte betölteni, apró ideges kockák kezdtek el ugrálni az éppen változó részeken, mint mikor egy film szarul van tömörítve.
Majd egyszercsak sötétség, és a monitor kikapcsolt.
Nyomtam egy resetet, most elindult megint, de nemtom meddig megy. Megpróbálom felrakni a C 10.2-t, aztán lehet hogy kártyacsere lesz ebből.
Még azért holnap kifújom kicsit a gép belsejét, kicsit már kezd beporolódni. Aztán kiveszem-beteszem a kártyát is.YouTube-on HD videó teljes képernyőn nézve szintén dobálja a képhibákat.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #31280 üzenetére
A jelenleg fent lévő 8.8-as Catalyst.
Az elérhető legújabb meg 10.2-es, de már az is 2010-es verzió. Újabb ehhez a kártyacsaládhoz már nincs. (Radeon X600)
Na mindenesetre megpróbálom az update-et. Bízzunk benne hogy megoldód.
Köszipohár: 7 éven át nem hibázott, húzva nincs. És vannak a chipeken kis kék hűtőbordák (utólagos tuning by én) ilyesmik, gyárilag meg semmi.
-
BlacKSouL
addikt
Ezek a rejtélyes pixelek vajon mitől keletkeznek? Nem látok semmivel sem összefüggést, néhány perc, óra használat után egyszercsak felbukkannak. Van olyan, hogy egy ablak fejlécében vannak, és az ablak mozgatásakor sem tűnnek el, mindig a fejléc ugyanazon pontján vannak. felbontás megváltoztatásakor eltűnnek. De egy idő után újra keletkeznek. Nem mindig ugyanott, nem mindig ugyanúgy. Ráadásnak néha az egérmutató két oldalán is azzal együtt mozgó szimmetrikus 6-8 pixel feltűnik. De csak adott mutató esetén. Nyílnál van, szövegbevitelnél nincs, asszem linkmutatónál sincs.
Ötletek?Összefüggés lehet azzal, hogy nagyon ritkán, de kékhalálra ugrik miszerint az 'ati2dvag' hibát okoz, és a megoldás elvileg lehet driver frissítés is, de lehet kontakthibás foglalat is a vga-nál?
Melegszik, öregszik a kártya? -
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #31268 üzenetére
Hi!
mi ez a webcaritas? lemaradtam valamiről?Ui. amúgy szerintem az a Te bajod, hogy iszonyatosan olcsón dolgozol, már-már az is caritas szintjén megy...
Azért vagy ennyire elhavazva, mert keresve se talál az ember hasonló szakit, ennyiért... Szerintem emelned kéne az áraidat, és picit többet pihenned! -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31273 üzenetére
bocsi, nem voltam egyértelmű. Azokon a helyeken, ahol én jártam eddig, minden cafeteria a munkaviszony kezdetétől járt, de csak visszamenőleg, miután letelt a próbaidő, tehát bevált a munkavállaló
amúgy, ha nincs a keretben, hanem még azon túl jár, akkor szerintem örüljél.
Ezek az állami cégek ilyenek.Amúgy mondom, én mindent szépkátryára kértem. Ami azért jó, mert nincs jobb annál, mint alkoholt vásárolni kedvezményesen
Néha meg kápéfelvétnek használom, társasággal megyünk étterembe, én fizetek a szépkártyával, ők meg nekem tejelnek cash-ben. Most igazából ebből vettem gépet.
-
ToBeY
nagyúr
Megjött az Alcatel 995-öm remélem nem fogom megbánni később
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #31270 üzenetére
Nekem anno egészségpénztárra jött havi 9k. Rengeteg helyen el lehet már költeni, én például barátnővel Harkányban töltöttem pár napot egy wellness szállóban, annyi volt csak a trükk, hogy kellett igényelnem masszázst is és egy az egyben mindent fizethettem az egészségpénztáros kártyával.
-
a táblázatban amit kaptam. konkrétan ilyen tételek szerepelnek:
étkezési jegy, önsegélyező pénztár, önkéntes egészségpénztár, önkéntes nyugdíjpénztár, és választható béren kívüli juttatások. arra rákérdeztem, hogy az első 4 tétel kerete nem a vbkj keretet csökkenti, azaz ezen felül járnak.:@
erre is rákérdeztem, csak ilyen pénztári juttatások + áramdíj kedvezmény jár 3-6 havi munkaviszony után, a többi az elejétől. -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31270 üzenetére
mi a búbánat az a vbkj?
Vörösboros kóla-juttatás?Ui. Amíg nem telik te a próbaidő, általában nem jár cafeteria. Aztán meg úgyis megtudod a lehetőségeket. én az egészen kajajegyben és szép kártyára kérem, mert azt legalább megeszem, de lehet értelme az egészségpénztárnak is.
-
válasz
concret_hp #31266 üzenetére
miért, amúgy igen?
máskérdés, amit elfelejtettem megkérdezni az új munkahelyen, és most tanácstalan vagyok. milyen választható opciók szoktak lenni az ilyen cafeteria/vbkj keretben? amit én eddig tudtam, az szépkártya, étkezési utalvány, meg mindenféle nyugdíj és egészségpénztárak.
nade nekem ezek mind különálló dolgok a szép kártya kivételével, azaz a vbkj felett járnak, nem számítanak bele annak éves keretébe. szóval mégis mi a bánatot kérjek akkor?
az egészet szép kártyára?
-
bnss
veterán
Azt hittem, durvább lesz a világvége.
-
7
addikt
válasz
Winner_hun #31207 üzenetére
Marpedig mi is varunk teged.
En ismet 12 orazom a hetvegen, es az unnepek alatt is dolgozom rendesen. -
concret_hp
addikt
2013as fogadalom: ismerősnek, barátnak, rokonnak nem értek az IThoz egyáltalán.
-
neduddki
nagyúr
HI!
na lassan mar hun-rul Setit, Kukuc, Motkany + en leszunk
ha mar karacsony: Szabo Gyulaudv
neduddki
mod: SzokeBabit nem felejteetm, ki de minidg elcsodalkozm, hogy meg itthon van
-
fokukac
nagyúr
huszonegynéhány celsius.
a maligán nem tudom, mennyi... -
Viszlát
addikt
válasz
Pisztillus #31250 üzenetére
Köszönöm, ez tényleg megoldotta.
-
Kicsit lemaradtam, de mától pihi van, persze ha tényleg vége a világnak akkor jól megszívtam.
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #31221 üzenetére
Szar ugy, ott mar szeptemberben is hideg volt reggel, itt meg ugye ha elmegy az aram nincs semmi. Most mar nincs olyan meleg csak 70 fok korul igy a legkondi sem gond ha nem uzemel
Karacsonyfat kihoztad mar az erdobol?#31245) fokukac: miert nem utaztal el valahova?
(#31246) fokukac: mekkora bullshit, semmi nem fog tortenni januar 1. ha nem lesz megallapodas, nem fog egybol osszeomlani a gazdasag, az januar vegere kell osszehozniuk valamit (azt mondjak itt az okosok)
-
fokukac
nagyúr
Megrendeltem az alaplap-proci-memória kombót. 40 ezer Ft-ból lesz egy csont új, garis gépem, ami minimum kétszer olyan gyors, mint az előző.. De lehet, hogy többel
És úgy ennyi, hogy ezúttal nem is cerkát választottam, hanem egy G860-ast. -
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #31241 üzenetére
én nem mondtam fel. igaz, már egy hete szabadságon vagyok...
amúgy kongratulálok mindenkinekk, aki felmondott! -
neduddki
nagyúr
válasz
HI!
kitanalmkanada es mejjik resz? remlem a shegyk es erdok koze:
koszi ameghivast narom szamithacc ram:- )))udv
neduddki
-
Hat tulestem ezen a felmondason... a tarsasagot sajnalom,de pozitivan tekintek a jovobe
Koszonom mindenkinek a jotanacsokat!
-
Tim82
félisten
válasz
Én akkor írok ide munka közben, ha valamire épp várnom kell (rendszerből valamilyen lekérdezés eredményére stb.).
-
-
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló #31231 üzenetére
Sajnos ezek egyike sem tudja kezelni. A kiterjesztést illetően nem tudok nyilatkozni, de ez egy csak Mac-en létező program lemeze, szóval akkor nem is értem miért az ISO formátum...
-
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #31235 üzenetére
HI!
aha szondod kanada-asszlka-izland nagyon felhuzol, ha csak skandivania akkor csak sman irigykedek:- )))
udv
neduddki
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #31235 üzenetére
Én is felmondtam, én is szabadságon vagyok és bent ülök a munkahelyen, mert van annyi meló. Mondjuk én hoztam kaját.
-
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #31233 üzenetére
HI!
osztan hova mesz?
udv
neduddki
p.s. procit enm fejtletem el, de megkeresem, mert elpakolodot:- (
-
FehérHolló
veterán
dmg-re valószínűleg igen.
Mindenki kapott szabadságot tegnapra, mára és az ünnepek közöttre. Még az is, aki már ellőtte az összeset (plusz még pár fizetési nélkülit is). Meg a próbaidős kollégák is.
Egyedül ülök az irodában, mert kedden felmondtam, és most mosolyszünet van. Pedig még abban is megállapodtunk, hogy egy hónap helyett hármat maradok még, hogy befejeződjön a jelenlegi projekt... -
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #31231 üzenetére
Emlékeim szerint a Mac nem is tud mit kezdeni az .iso formátummal, a saját hasonló célú formátuma a .dmg.
Amúgy a felsorolt programok szinte biztos, hogz alkalmatlanok lesznek.
-
Viszlát
addikt
Tudja esetleg valaki, hogy hogyan tudnék egy Macintosh-ra szánt ISO-t PC-n megnyitni? Nem akarom futtatni, csak a benne lévő fájlok egy részéhez szeretnék hozzáférni.
-
Dylen
senior tag
válasz
parandroid #31204 üzenetére
he
-
válasz
FehérHolló #31226 üzenetére
rendben, akkor keresek egyet valahol, köszi.
-
Van barmifele formatuma a felmondasnak?
mert egyelore csak a vezerigazgato urhoz valo bemenetelt es szobeli kozlest tervezem. Szukseges bentujtani irasban is, vagy hogy mukodik ez.
-
válasz
FehérHolló #31222 üzenetére
Az még odébb van, 2 óra 45 perc kb.
-
FehérHolló
veterán
Kellemes világvégét mindenkinek.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys #31220 üzenetére
Nem hangzik rosszul
Epp nezem az emaileket es beesik vagy 14 par perec alatt, irom kollegaknak, hogy ugy nez ki elment az aram Annapolisban jon az elso valasz:
"I am also out of power, and looks like a lot of Arnold/annapolis is too. I think a transformer blew up-- I have never seen the sky turn green and blue for a solid two minutes. Crazy."
Kovetkezo kollega:
All of Annapolis lost power just now. Not too sure what happened but my phone is about to die. I'll have to keep checking in but conserve my battery.
Sorry for the inconvenience.Fonok kerdez:
Like all all?
Kollega visszair:
Fonok valasza:
Haha! I has power and internet and heat and you imbeciles don't. Have a nice nite turds! Hahaha!
Herd it's gonna be a cold one tonight. Berrrrrrr...
-
fokukac
nagyúr
A szomszédban meg világvége parti van...
engem nem hívtak.
remélem, hamarosan eljön a világvége, és elkussolnak végre -
haromegesz14
aktív tag
Miért Én érzem magam mindig sz@rul olyankor, amikor egy lámpás kereszteződésnél majdnem az összes gyalogos birka gátlástalanul teper át a piros jelzés, és keresztül haladó autós forgalom ellenére? A szembejövők pedig csak pislognak rám, mintha zöldnél ácsorognék ... Igaz, nem egy nagy város ez ahol lakok, de az elmúlt évben feltűnően sok ilyen megmozdulás szemtanúja voltam. Termesztésen színvak sem vagyok.
-
Csyppa
senior tag
válasz
Résztvevőről nem tudok semmit mondani, de látogatója van.
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #30703 üzenetére
Azert csak sikerult egy MCM + MCA csavot berangatni Canadabol egy kis problema megoldasra es hat hogy is mondjam a csavo vagja a temat, pikk pakk megoldotta azt amin szenvedtek (en csak neha szoltam bele, de nekem nem hittek
), Mondjuk van 450 000 alkalmazott azok kozt elfer egy, ketto MCM
szerk: es valami baromi szar popzene megy neki a hatterben
-
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló #31201 üzenetére
Ez telitalálat volt!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #31141 üzenetére
18, tovább nem megyek a licittel.
-
Tim82
félisten
válasz
Nemtom, én rendszeresnek számítok?
-
parandroid
félisten
válasz
Ez a hozzászólás így, magában, hatalmasat üt. Ízlelgessétek...
Blacki: A kukacon meg rajtad kívül nem is tudom, van-e még rendszeres látogatója, résztvevője a topiknak Magyarországról. A cica nem számít, mert csak.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
ez komoly? van ilyen?
Ui. most megnéztem, tényleg kevesebb a hozzászólás-számom, mint éjjel...
A bezárt topicok nem számítanak? Hány on meg offtopic lett már bezárva?
Na mindegy, addig is én leszek az éjszakai nagyúúúr
Uui. Visszaváltsam az euróm, vagy ne? még 278-79-en vettem.
Amúgy is kontraindikátor vagyok... Ha visszaváltom, tuti 290 fölé megy, ha meg nem, akkor visszacsorog 280-ra...az élet nagy dilemmái...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged