- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClayMore
aktív tag
Épp most tudtam meg h a glukozamin amit szedek térdemre az jó a bőr ráncaira is
pár éve kúra jelleggel használom elég drága jófajtát. Ez megmagyarázza h miért vagyok 29 évesen kb 20 éves bőrrel megáldva.
-
fokukac
nagyúr
ha már elvek:
gyerekek, hova fajult ez a világ, hogy már a többszázezres thinkpad-okon sincs egyben in-home-pageup-del-end-pagedown billentyűkombináció?
ráadásul a jó kis thinkpad-es billentyűt is felváltotta valami olcsó szar, ami a netbook-okon volt eddig:arról nem is beszélve, hogy már 16:10-es képernyőjűt se lehet kapni, csak 16:9-est, mintha ennek egy notin bármi előnye is lenne?
agyrém.nem is veszek újat, addig fogom nyúzni a T60-ast, amíg bírja...
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #30690 üzenetére
Nekem nincsenek ilyen fenntartásaim, az elveket meg ügyesen félre tudmo tenni. Nekem jöhet.
Cica: Tegnap karácsonyi vásározás volt, 10 után estünk haza, ma meg kollegiális évvégi ünneplés lesz a Bogárkának, úgyhogy megint éjszakába nyúlóan dorbézol. Holnap laza napja lesz, akkor keresd majd.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #30689 üzenetére
Okos. Ez nyilván elvek és márkahűség kérdése, hogy egy alsó-középkategóriás autóból beüljön-e az ember egy másfélszer annyiba kerülő felső-középkategóriás autóba.
House, admit it, you're not good at changes!
ui. én is csak elvből nem cserélem a szuzukit egy passzátra!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #30687 üzenetére
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #30687 üzenetére
HI!
keresgellek benenteket
udv
neduddki
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #30686 üzenetére
Gondolom te válllnád, hogy megadnád neki a törődést, amit igényel, ha neked adnák.
Nekem is a szívem szakad meg az autó miatt, pedig különösebben sosem vigyáztam rá, vagy óvtam/féltettem, használati tárgy volt, van rajta jó pár karcolás, itt-ott megverte a kavics, a jég, de eddig több, mint 5 évig mindig garázsban lakott. Olyan rossz nézni reggelente, ahogy tiszta dér szegény, eső veri, nap szíjja, ilyesmik.
p
-
B-L-A-C-K
titán
Miért van az hogy facebookra minden 5. ember kiírja, meg fotóval közli hogy esett a hó? Ez egy decemberbe téli napon olyan nagy szám, vagy mi? Plusz a híradóba is ez megy...."esik a hó"....Bár ha így jobban belegondolok tényleg nagyon meglepő jelenség ez egy olyan országban ahol van tél is....
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #30672 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
pfeejj, ocsmány egy idő
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
így leszünk értelmiségi ország.
[link] -
bobsys
veterán
Egyebkent meg be vagyok szarva rendesen, elso munkafeladat amirol fogalmam sincsen, nem ismerek meg senkit, nemtudom mennyire aszok/nem aszok a figurak es, hogy hogyan mukodnek a dolgok. Raadasul itt mindenki modnja, hogy huuu ibm igy meg ugy az szep, nehogy kilepj stb.
-
bobsys
veterán
Ez az ibm
Nem belso rendszer masszirozasara vettek fel hanem ilyenekre. IBM csinal Microsoftos dolgokat masoknak es minket kuldenek helyszinre meg csinaljuk tavolrol ha lehet.
Tegnap delutan/este hivott az egyik a fonokom szintjen levo emberke, hogy szukseguk van meg emberre es mit szolnek ha lemennek hozzajuk Kansasbe holnap
Online megvettem a repjegyet, hotelt meg autot foglaltam most meg itt ulok a repteren. -
válasz
BlacKSouL #30661 üzenetére
huh, koszonom az infokat, ezek mind,mind nagyon jol jonnek majd
egyben lesz jelen esetben a hr-es esca szakmai interjú is. nyelvvel, kommunikacioval csak akkor lehet gond, ha elizgulom, szakmailag nyilvan nem fog problemat okozni a dolog, elegge nekem talaltak ki ezt az poziciot, legfokeppen a hosszu tavu elkepzeleseimhez illeszkedik igazan jol
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #30659 üzenetére
Ne bonyolítsd túl. Nem ez alapján vesznek vagy nem vesznek fel. DE, elég ha megjegyzik, hogy "na, ő volt az (egyik) aki megköszönte"
Az utóbbi 4-5 hónapban elég sok véleményt(hivatalos, nem hivatalos) hallok a HR oldaláról, mivel mögöttem ülnek. Ha kis beleszólásuk is van a dolgokba, fontos a jó vélemény, de általában nincs idő a hosszú szívhezszóló regények olvasgatására. Jó benyomás, udvariasság, határozottság de nem nagyképűség, jó önismeret, talpraesettség. Ezek a legfontosabbak ha a HR-t mint embert kell megnyerni. Azért előfordul, hogy ők csak adminisztrálnak a felvételiztetőnek, semmi lényeges szerepük nincs.Nálunk kb. így néz ki a dolog: ha eljut az önéletrajza/jelentkezése a HR-hez és onnan a kívánt részlegre, és behívják, akkor ott a telefonok darálószerűen mennek. 'Alkalmas-e bejönni, blablabla.." Aztán az illető bejön, illik pontosan, de ne fél órával előbb érjen oda, mert csak kínos várakoztatás lesz(ezt sokan elk.rják). Mondjuk ha busz ritkán jár akkor is illik balanszírozni az időt. 5 perc a standard a megbeszélt időpont előtt. Késni nem jó. Ha jönnek az emberért, udvariasság, hangos érthető köszönés, név, onnantól ő mutat utat, irányt, ilyesmit. Ilyenkor jön a fontos: ha mondjuk irodán kell keresztülmenni, egy határozott jónapot köszönés jól hallhatóan. Ezt sokan elk.rják. 'Ezkiez? Nemtom, valami új felvételis. Oszt köszönni vagy valami?...'
Innentől a szokásos interjú, stb.
Nálunk sokszor van egy írásbeli teszt kb. 20 perc. Erre az időre egyedül hagyják, és 'ottfelejtik'. Ha az ember vár, lehet hogy 1 órára. Ha végez, és még 20 percen belül van, akkor esetleg érdemes várni. 25 percnél viszont tovább már nem jó. Ki kell menni, megkeresni az első embert, és segítséget kérni, hogy XY-al van interjúja, teszttel végzett, hogyan tovább. Van aki itt is óvatos. Résnyire nyitja az ajtót, kiles. Esetleg kinyitja, beáll az ajtóba és vár. Az emberek ránéznek, és dolgoznak tovább. Ez néha percekig tart. Ez nem jó. Kész, letelt, haladjunk.
Ha vége, részletek, további teendők, bármi kérdés azt felteszi, majd értesít, blabla, kifelé menet határozott elköszönés az irodától, lehetőség illetőnek megköszön, elköszön, lelép.Ez olyan egyszerűnek tűnik, de mondom, az elmúlt hónapok passzív megfigyelőjeként elég gyászos a tapasztalatom. Hozzáteszem itt vidéken rosszabb a helyzet, passzívabbak a jelentkezők, Pesten nagypofájúbbak vannak. De néha az egoista hozzáállás sem jó ómen.
-
mai utolsó álláskeresős kérdés
ha a telfonon emgbeszéltekkel kapcsolatban kaptam a hr-es hölgytől egy megerősítő e-mailt az interjú időpontjával és helyszínével kapcsolatosn, arra kell valamit válaszolnom, vagy csak vegyem még egyszer tudomásul, amit amúgyis tudok?
-
bobsys
veterán
válasz
B-L-A-C-K #30654 üzenetére
Regi levelezo rendszer migracioja az ujra. Azon belul hat nemtudom, tegnap este hivtak, hogy kene a segitseg, ma utazom holnap meg meglatjuk. Annyit sikerult megtudnom, hogy mar teszteles folyik es elvileg marcius vegere vegezni kell, de ennel tobbet nem sikerult megtudnom. Reggel 3 orat a papirok toltogetesevel meg e-mailezgetesevel toltottem, hogy mielott megy a gep legalabb meglegyen.
-
bobsys
veterán
Van egy melo az egyik repulogepes cegnek, most vegeztem a International Traffic in Arms Regulations online tanfolyammal mint az egyik kotelezo lepessel. Van meg a komplett background check es annak bizonyitasa, hogy jogosult vagyok itt lenni es jogosult vagyok belepni a ceg teruletere. Ez igy legalabb 5 munkanapot vesz igenybe, holnap meg kezdek
-
na, időpont leegyeztetve az interjúra... gondolom ezt a mostani helyen nem kell bejelentenem, csak kérni szabadnapot/szabadságot, ilyesmit. bocsi, ha sok hülyeséget kérdezek, de nincs ilyenben még tapasztalatom
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #30641 üzenetére
és nem emlékszik hova tette a privátértesítő gombot
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
FehérHolló #30636 üzenetére
Köszi de utána egyből írtam meglett, kicsit korán van még...
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Egy nagyon amatőr kérdésem lenne így 2845 nap után a ph-n...Hol tudom azt beállítani hogy az érkező privát üzeneteimről értesítést kapjak emailben?
Ú de vak vagyok itt van a szemem előtt a beállításoknál de nem látom, lehet még korán van...
-
BlacKSouL
addikt
Bal fölső sarokban állandóan azt olvasom: Újraélvezett...
fixációm-e van? -
megjöttek a minuszok, itt a tél hivatalosan is. szerencsére tavaly karácsonyra megkaptam a világ legjobb télikabátját, így a fázás veszélye már többé nem fenyeget
-
BlacKSouL
addikt
Este álltam kb 6-tól 10-ig szabad ég alatt, a kocsi úgy befagyott, hogy a 4-ből 2 ajtó volt nyitható. Szerencse hogy éjszakára viszont beálltam a fűtött garázsba. Kár hogy a cégnél megint szabad ég alatt van, délutánra ismét be fog fagyni. És olyankor recsegnek ropognak az illesztések.
-6 nem is volt veszélyes, azt hittem -10-ig is lemegy -
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #30630 üzenetére
Holnap utazom Oz birodalmaba
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #30622 üzenetére
Politikailag korrektebb megoldást választottam. Megkérdeztem tőle fapofával, hogy most hogy dolgozzak a közös projekten egy széttépett jegyzettel. Felajánlotta a saját példányát, de elnézést nem kért.
kételkedem: Meglesz, szintén kulturáltabb módon.
Mellesleg legalább negyedszerre kéri azt az inputot, amit már háromszor odaadtam neki. Beállítom a céges levelezőt a kérései frekvenciájára, azt mindig megkapja majd a papírokat, amikor "szüksége lesz rá". -
ladybug
őstag
Nagy a hajtás így év vége felé mindenütt. Nálunk annyian betegedtek le az utóbbi két hétben, hogy több, mint felére csökkent a dolgozók száma. Most meg persze azok betegek, akik a többieket helyetesítették. Juhuuu. már csak 3 hét és itt a karácsony. Kitartás.
-
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #30619 üzenetére
Utolsó ott töltött napodon csöndesen, mosolyogva dugj fel neki egy köteg papírt!
-
Kibuktam... fáradt vagyok, egyik-napról a másikra elveszítettünk egy emberi életet, néha nincs nagy kedv és kitartás hozzá, hiába dolgozik az ember.
-
NoLF
veterán
Na akkor induljon az igazi daráló! 3 nap alatt 6ezer fontot gyártottam a főnök úrnak, lassan elfogadok egy köszit meg egy pacsit
-
fokukac
nagyúr
válasz
és legalább elküldted a francba?
hihetetlen, mekkora tahók vannak... -
ClayMore
aktív tag
válasz
elhajtod VAGY te mész el?
nem mind1 -
ha a jelenlegi munkahelyemen nem igazán akarom felvenni a telefont, ha az új pozícióval kapcsolatban keresnek, akkor minden gond nélkül visszahívhatom őket egy óra múlva, vagy várjam meg, míg ők keresnek ismételten?
-
-
Lazuljatok picit, nem kell ez a felhajtás
. Holnap így is 4:30-kor kelek, 5:50-re munkámat el kell kezdenem és 18 óra előtt el se tűnhetek
.
-
ToBeY
nagyúr
Csak nálam ilyen lassú a PH?
-
válasz
BlacKSouL #30597 üzenetére
Tegnap a flash player miatt nem töltött be az Internet Explorer. Startlap van beállítva a gépen kezdőlapnak, de betöltés közben megfagyott. Letiltottam a flash-t, majd újratelepítettem és jó lett. A probléma az, hogy már nem az 1. alkalom, hogy ilyet csinál.
Holnap új hét, új remények.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged