Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Olvasgatom a teszteket, de egyelőre élőben nem volt alkalmam megnézni készüléket. Mennyire számottevő a különbség egy Q70 és egy C9 között? Tudom, hogy nem egy liga...
-
Mizurichi
tag
Más, esetleg aki perfekt angol, megnézné nekem Vincent videóját amin az E8-at hasonlítja össze az Fz950 el,és lenne kedves leírni a megállapításait?
Már ha nem nagy fáradság. Remélem nem nyúltam még ebben is mellé
Előre is köszönöm. -
daneel_hu
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Lehet maradi vagyok, de ekkora értéknél mindig személyesen veszem át az üzletben a készüléket.
Megnézem hol van raktáron, odamegyek... majd vagy saját autóval, vagy ha túl nagy akkor taxival hazaviszem. 65E8PLA nem fért be a verdába, így hívtam egy taxit előre és kemény 2 000 HUF-ért hazavitettem a tévét és magamat.A fentiek miatt abszolúte tervezhető az idő is, hiszen eleve megnézem hol lehet kapni és azt is el tudom dönteni mikor érek rá odamenni megvenni.
Előfordult, hogy az online rendelést "mixeltem" a fentiekkel... pl megrendeltem online, de személyes átvételt kértem. (helyszíni fizetéssel)Még sosem ért meglepetés.
Ráadásul a vásárlás élménye is megmarad, azért mégsem egy pizzát rendeltem telefonon vagy online bazz...
-
Mizurichi
tag
válasz
rothfb
üzenetére
Köszi a válaszokat. Neked akkor vitték amikor ígérték?
Felhívtam ma őket, de úgy volt ahogy a panaszosok leírták, azt mondják a telefonban hogy minden ügyintézőjük foglalt, aztán mikor harmadszorra mondja, egyszerűen megszakítja a vonalat. Úgy hogy nem is lehet elérni őket.
Lehet neked azért volt két hét mert nem volt raktáron? -
atom18
senior tag
-
janos666
nagyúr
válasz
Gigi01
üzenetére
A fényerő mászkálásra két tipp:
- ha 2018-as és csak HDR módban csinálja, illetve viszonylag régi a firmware, akkor az egy ismert hiba (valamikor '18 vége felé, vagy '19 legelején javították szoftveresen)
- ha SDR-ban is csinálja és '18-as vagy '19-es, akkor az a "News Channel Dimming" (vagy valami hasonló a neve), ami egy zavaró, kontár beégés-elodázó dolog 2018 óta ('19-esben állítólag gyengébb már), nem lehet kikapcsolni (szervizmenüből se)Mostanában én is láttam magentás dolgokat Win10 1903-al nVidia Pascal VGA-val, még mindig nem teljesen tiszta, hogy pontosan mikor miért. AMD Vega-vel pedig teljesen hulladék most a HDR kép (ugyan az a Windows verzió).
-
Gigi01
őstag
válasz
lala666
üzenetére
Pókember új része brutál,de a Bad Boys 2,tiszta szemcse,nem is értem,ezeket minek hdr-be tenni.
Néha olyat csinál a tv,pc-n vettem csak észre,és ha itt vagyok a fórumon,egy idő után elkezd emelkedni a fényerő,de villogva.Ez mi? 19-en van az oled fény,minden kikapcs.
Aki pc-ről néz filmet,hdr-nél nálam a lejátszó gombjai kapnak egy magenta árnyékot.De maga a videó jó. -
Mizurichi
tag
Üdv!
Muszáj leírnom a kálváriámat az oled tv rendelésemmel.
Múlt hét hétfőn rendeltem egy 65E8-as oledet a MM-ből. Örömmel olvastam hogy itt jelenlevő fórumtársak 2-3 napon belül megkapták a tv-t. Közben meghirdettem 65VT60 as plazmámat, amit nagy meglepetésemre 2 napon belül elvittek. Gondoltam sebaj mindjárt itt az oled. 4 nap után már felhívtam az MM ügyfél szolgálatát hogy mit tudnak a tv-ről. Közölték raktározás alatt van. Jó rendben. Ezután sem történt semmi. 1 hét után most hétfőn felhívtam őket újra, de most is annyi információjuk volt hogy raktári kezelés alatt van a tv- és Lehet hogy a héten még meg jön, de nem tudják ígérni. Nagyon elszállt az agyam, ennyi idő alatt Vietnámból is meg kellene jönni bárminek nem Budapestről. Amúgy Győri vagyok. Úgy hogy közöltem velük hogy köszönöm így nem kell a tv, küldjék vissza a pénzemet. A hölgy minden további nélkül törölte a megrendelésemet. Itt álltam tv nélkül. Körbe néztem és megláttam az Edigitalnál egy Panasonic 65fz950-es tvt, drágábban ugyan, de gondoltam mindenképp vennem kell valamit. Meg is rendeltem még hétfőn, másnap jött az email hogy átadták a futárnak, bizonyos Royal futárszolgálatnak. Megnéztem a csomagkövetést mára volt kiállítva a kiszállítás. Gondoltam ezután utána nézek a futár cégnek, hááát nem kellett volna. Az összes nem létező hajam égnek állt. 642 hozzászólásból kb 2 volt pozitív a többi elkeserítő történet . Akinek van kedve nézzen utána. Olvasás után már tudtam hogy nem mostanában jön meg a tv. Közben felnéztem az Edigital honlapjára ahol meglepődve láttam hogy 40 ezer forinttal olcsóbb lett ez az oled. Na több sem kellett felhívtam őket, és elmondtam aggályaimat, és hogy így nem szeretném a tv-t. Nagyon kedvesek voltak átirányítottak egy hölgyhöz, aki elmagyarázta hogy oda adják az olcsóbb áron, csak kicsit hosszadalmas lesz mert sztornózni kell a befizetésem, vissza kell hívni a futárcégnek átadott tv-t és újra kell rögzíteni a rendelésemet. Mondtam hogy ok, akkor csináljuk ezt, de kértem hogy nehogy a royallal küldjék ki. Közölték hogy ezt a gép adja ki nincs bele szólásuk, ebben nem tud segíteni
Amikor letettem a telefont perceken belül jött az új megrendelés, és a volt rendelés lemondása. A különbözetet pedig számlára vissza küldik.
Na most itt állok Oled, és plazma nélkül üres fallal, nincs tv, és fogalmam sincs ha egyszer meg jön milyen állapotban és milyen körülmények között kapom meg. 21.században ilyen nehézkes a kiszállítás. Bárhonnan rendeltem eddig max 3 nap alatt megjött minden honnan.
100 -szor megbántam hogy bele vágtam. Viszont az Edigital előtt le a kalappal.
Bocs ha hosszúra sikerült, de ki kellett írnom magamból a hányattatásaimat.
Üdv: Mizurichi
-
daneel_hu
addikt
válasz
atom18
üzenetére
Ha panelhibára akarsz kiterjesztett idejű garit kötni, akkor nem fog menni mert ezek a pénzügyi termékek nem erre valók.
Törés, villámkár, gyári garancián túli meghibásodásra (pixelhiba, beégés, ilyesmi nem tartozik ebbe!), való.
Vagy szállítás és egyéb kárra. (pl törés)Nekem is van, de a kisgyerekek miatt.

Ráadásul ez a biztosítás zömében avultatott értéket térit ha mégis beüt a ménkű.
Kivétel, ha használhatatlanul meghibásodik a készülék vagy totálisan gazdaságtalan lenne a javítása akkor a vásárláskori árat téríti.A topikban sok lefitymáló véleményt lehetett olvasni erről a pénzügyi termékről, tény, hogy az oled-specifikus problémák zömére nem ad semmiféle gyógyírt.
Szerintem nem hülyeség, van értelme -, de nyilván mindenkinek más fontos.
-
atom18
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Tegnap volt az első film rajt nem tűnt soknak mennyit javasolsz? Ráteszem nézek a tegnapi filmből egy részletet így. Amúgy ha hdrt nézek ott aztán igyis-úgyis jól felteszi
napközbe sincs fény aránylag sötét van. Nem fura csak nem számítottam ennyire ettől függetlenül úgy érzem kötni kell rá. -
gologolo
tag
Lehet nagyon noob kérdés de van valami beállítása az LG C8-as tévéknek ami auto elkezdi bekapcsokor az serviion keresztül utoljára streamelt filmet, ott ahol múltkor abbahagytam?
-
atom18
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
Ja
Lentebb chros kolléga linkelt egy tintinges képet már tudom mi az
a régebbi oledemnél van csak nem tudtam mi az, már tudom még szerencse hogy nem mindig látszik. Ez szerint lőttem be a képet [link] csak az oled fényt 60on hagyom nekem a 19 nagyon sötét + meleg1. Amúgy a tv média lejátszója milyen? -
atom18
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én is MM-ből rendeltem a tv-t ma megkérdeztem azt mondták 50.000ft az 5 év kiterjesztett gari.
Én pc-ről néztem a filmeket de mivel az erősítőm nem tudja a 4k-t így nem fér bele a képbe minden. A legjobb megoldás egy média lejátszó lenne vagy nézem külső hdd-ről a filmeket. A fóliát levetted vagy javasolt levenni a kijelzőről?
-
-
-
chros
őstag
Pana tinting a hitetleneknek

-
válasz
atom18
üzenetére
Tint csekkre pont pár hozzászólással előbb dobott be egy linket chros kollega: [link]
Gari kérdést neked kell eldöntened. Én médiából vettem, hétvégén szerintem bemegyek és kötök rá 3 év kiterjesztett garit, akkor van rá 5 év, számomra megnyugtató, hogy ha vmi történik, akkor nem csak a hajamat tudom tépni.. Túl drága egy ilyen készülék ahhoz, hogy csak úgy kukázza az ember, ha esetleg a 2 év gyári gari után történik vmi.
Én plexet használok + külső tároló egy synology NAS, azt kell mondjam tökéletes. -
Tengri
senior tag
LG OLED55C9PLA 500k alatt (Sajnos már elfogyott)
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem mint új 65e8 tulaj.
Visszaolvastam sok hozzászólást és látom hogy a pixelt, a tintin-t és a panelt érdemes megnézni. Számomra a pixel ok de a panelt és a tintin-t hogy hol tudom megnézni milyen vagy jó e? A Plusz garit megéri rákötni a tv-re? Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy milyen a tv lejátszója külső vinyóról én jónak látom, érdemes használni így vagy maradjak ahogy az előző tv-en is használtam, hogy pc-tv.Előre is köszönöm!
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
renatto
üzenetére
Akkor fel kell menni a hivatalos LG-weboldalra, minden ott van leírva.
MLB és PLA különbözik a talpban és a panelnél is van differencia, a PLA (picture on glass, tehát olyan mint az E (üvegre van applikálva a panel), a másik valami Alpine Slim kialakítás (ez nem tudom mit jelent, de biztos nem üveg).
Összességében eléggé másképpen néz ki a két készülék.
Viszont ha az MM forgalmazza mindkettőt, akkor valószínűleg ezek európai piacra lettek szánva.Amúgy meg nem akarok senkit sem megbántani, de ha 500k-t akarsz elkölteni akkor (szerintem) érdemes élőben megnézni a két készüléket.
-
vdc
tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
55C9 vásárlásán gondolkozom és pár dologba belefutottam a keresgélés közben:
Több cikkszám is előkerült. Meg tudja valaki mondani, hogy van e egyáltalán különbség és ha igen akkor mi:
LG OLED55C97LA
LG OLED55C9MLB
LG OLED55C9PLAA másik kérdés, hogy nálam 500k alatt lenne az ideális ár, ez szerintetek mikor jöhet el az eddigi tapasztalatok alapján?
Néztem a T-nél is ott most olcsóbb, mint a többi helyen 549k és 22 havi 0%-a adják. Van valakinek tapasztalata a T-től történő vásárlással kapcsolatban?
-
chros
őstag
válasz
Akhilles01
üzenetére
Ez a UK oldalrol van, de OLED*B8PLA-khoz is jo: v04.10.25
Pendrive, net nem kell, csak belso wifi es az elozo linkben minden le van irva
-
chros
őstag
válasz
Akhilles01
üzenetére
Ugy nem, es igen, a netrol kell letolteni a regit.
(#30630) torma1981:"Amúgy mi a gond a frissítésekkel? Valami hiba volt?"
Ki volt mar targyalva sokszor, a gammat csesztek el, es a B8 eseteben nem is javitottak (me'g?). Itt pl egy elegedetlen B8 felhasznalo reakcioja: [link]

(#30632) Robi BALBOA: "full tinting mentesnek tűnt. Létezik az, hogy idővel kicsit javult a dolog!?"
Valszeg valtozik idovel, de hogy teljesen eltunjon?!
Nezd meg ezzel is: [link] -
Robi BALBOA
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Valamit elcsesz a HDR körül.
Mondjuk nekem az új fw-vel jobban megvannak a finom szürke részletek, nem bukik egyből feketébe(pedig elvileg itt nem stímmel valami), meg a régi fw valahogyan soha nem akarta igazán az igazságot a Wifivel kapcsolatban, a legújabb ilyen szempontból is príma.Más: Egy nagyon kicsi tinting volt a panel bal oldalán, feltűnt az utóbbi időben, hogy mintha már még kevésbé látszódna(eddig is csak enyhe volt), ma néztem a Sarkvidék című filmet és full tinting mentesnek tűnt. Létezik az, hogy idővel kicsit javult a dolog!?
-
válasz
Akhilles01
üzenetére
Én azért a helyedben kipróbálnám megérkezés után. Az oké, hogy kipróbálás után elteszed.
Gondolom netről rendelted, tehát ott van a 14 napos elállási idő, ha valami gond van a készülékkel. -
chros
őstag
válasz
Akhilles01
üzenetére
"ha kihagyom a frissítést akkor nem csesződik el az a valami amiről írkáltok"
Ne is frissitsd! Ha szerencsed van 4.*-es firmwarrel jon, s akkor vissza tudsz majd mennni 4.10.25-re s hatasosan letiltani a frissitest: [link] -
Akhilles01
junior tag
a héten ha minden jólmegy, meghozzák a 65b8 at nekem is. A szobám közben, nagy meszelés-festéseken megy keresztül, szóval ha meg is jön, egy ideig nem lessz beüzemelve. Ha valakinek van esetleg falon 65B8, megtudná nekem mégni a rászerelt akasztó, és a TV tetejéig hány CM hosszú, mert szeretnénk a konzolt előre felhejezni. Illetve első beüzemelésnél, ha kihagyom a frissítést akkor nem csesződik el az a valami amiről írkáltok? még mindíg nem értem mik ezek a frissítések xD
-
alaves
addikt
válasz
stilo18
üzenetére
Azért mondtam, hogy ha tartós (mondjuk 6-8év) akkor éri csak meg. Akkor ezek szerint janárban tett hozzászólásomban közel jól tippeltem, hogy WOLED piros szubpixel fényét adó rubrene kristály erősen hőérzékeny, ezért ez a hűtésrendszer. Mondjuk alacsony OLED fénnyel is hasonló hatást érhetünk el.
-
gologolo
tag
válasz
janos666
üzenetére
Uhh ez így erősen kompromisszumosnak hangzik, hogy innentől csak úgy van pl Youtube hogy átrakom a kábelt a 100mbites portra majd filmnél vissza. Szerencsére tegnap este még nem rendeltem meg a Linksys-t.
Akkor tényleg marad a router, itt viszont ez a lehúzott jelszórás nagyon tetszik, nem is tudtam hogy lehet ilyet. Eddig megmondom őszintén azért viszolyogtam ettől a megoldástól mert nem akartam hogy 5GHz-es jellel szétbombázza a nappalit. Adnék neki 0.5-1 méter hatótávot aztán kész. Azért vennék egy normál 4 antennásat hogy később ha esetleg kell más eszköznek is ne kelljen újra venni.
-
junior11
veterán
-
janos666
nagyúr
válasz
gologolo
üzenetére
A chipset, illetve talán azon belül is még az OEM által esetleg átírható device ID a lényeg, hogy felismeri-e a WebOS driver-e, szóval a "valami hasonló" nem biztos, hogy működni fog. Ha nagyon érdekel, akkor nézz utána, hogy milyen chip, és keresgélj, de szerintem nem fog csak úgy bármelyik polcról lekapott átalakító működni.
(Persze ha vissza tudod vinni kipróbálás után, akkor vegyél hat félét és tartsd meg, ami jó.
)Illetve még arra figyelj, hogy a menüben nem lesz nyoma. Húzd ki az integrált portból a kábel-t kapcsold ki a WiFi-t, és használj DHCP-t a router-en (ha nem tudod mi az, akkor valószínűleg azt használsz) és próbálgasd, hogy működik-e (lehet, hogy egyszer be kell dugni, várni pár percet, majd újraindítani a TV-t, ilyesmi, passz, mert semmit nem fog kiírni a TV, hogy épp mi történik). Azt hiszem még a firmware frissítés és hasonlók sem feltétlenül működnek majd (az OS / progik egy része nem lát majd netet), csak a filmlejátszás (az nem WAN, hanem LAN).
A tegnapi linken olvashatod, hogy van akinek nem működött a TP-Link féle, ugyan olyan Realtek RTL8153 chipsetes kütyü sem, csak az a Cable Matters féle. Persze ettől még akár valami más chipset is jó lehet (csak nem tudjuk).
Vagy vedd meg az egyik legolcsóbb 2 antennás AC-s WiFi AP-t (másképp 867 Mbit/s, amiből lesz úgy max 400-500 tényleges) és told be a TV mögé/mellé (csak az csatlakozzon rá, semmi más, dedikált SSDI, minimumra lehúzott txpower).
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gologolo
tag
Valaki próbált USB2-es portra USB3-as gigabites ethernet átalakítót dugni? Gigabit nem jön át de a 4k remuxokhoz több mint korrekt 300-400Mbit elvileg elérhető. Legalábbis az Amlogic topic összefoglalójának 10b. leírása mintha erről szólna. Valakinek tapasztalat?
@tothl:
Köszi a tippet, de nagyon megnyerte a tetszésem az LG beépített lejátszója, ha egy mód van rá olyan lehetőséget keresek ahol azt használhatom továbbra is -
-
renatto
őstag
LG szerint a QLED nem QLED, így megy a harc Samsunggal.
Ennek korábbi előzménye, hogy LG már jelezte, hogy a Samsung féle 8k tévék nem felelnek meg a nem rég meghatározott szabványnak, így nem valós 8k..... Viszont egy másik 8k szabványnak megfelel és Samsung szerint elég egy logó is... Kezd ez is olyan lenni mint az ilyen-olyan "HDR" harc.
-
-vitya-
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
mivel a munkasarkom része, egy L alakú asztallal egybeépített szekrényszett, ami részt vesz a PC megjelenítésében, így 3 monitoros rendszerként, elég sokszor van, hogy 1 méterről nézem

Épp csak mikor már nem dolgozom, a széket félretolva a kanapéról pont kellemes távból TVként is használható. Szóval na, tudok/értek mindent, nem kell többet megjegyezni!
a helyzet adja itt a lehetőségeket, ezeket pedig kihasználtuk -
-vitya-
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
ne kötözködjetek már

csináltatott bútor, és rohadtul nem volt olcsó - piszok jól néz ki, és a nem túl nagy helyre tökéletes kihasználtságot hoz...Tehát inkább kivárom a jó öreg 41-es samsung 4k led tv-vel, míg pár év (, de azért remélem 5éven) belül meg nem jelenik az ekkora méretű oled
Ezért kérdeztem, hogy van-e bárkinek infoja arról, lesz-e kisebb méretű oled tv.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bestbuy játékok
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Horgász topik
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Kuponkunyeráló
- Yettel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

"
a régebbi oledemnél van csak nem tudtam mi az, már tudom még szerencse hogy nem mindig látszik. Ez szerint lőttem be a képet
No mind1."

Vhiktor