Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szuszinho
üzenetére
Én nem a minőségre térnék ki, mert az nem tudom, mivel a madvr + MPC-t nem próbáltam, de ami biztos, hogy kényelmesebb akármelyik alkalmazás + PC szerver kombót használni.
Filmek és főleg sorozatok esetén látod, hogy mit néztél meg, hol tartasz, kapsz egy szép felületet. Én eddig Plexet használtam Emby helyett, de ami biztos, hogy az Emby kevésbé érzékeny és kevésbé gépigényes ha nem a helyi hálón használva néznél tartalmat.
A Plex eddig nekem több sorozatot filmet talált meg, egy kicsit talán kiforrottabb és használhatóbb a felületet, de egyre több mindenért kér pénzt, de ne legyen kétséget a felől, hogy az emby nem áll be a sorba. Nekem kiverte a biztosítékot, hogy egy film elindítása előtt már ajánlgatja, vegyem meg az emby premiert, a plex ilyet nem tesz, de a plexben nincs alapból több felhasználó és ahogy írtam a transzkódolás is sokkal erőforrás igényesebb.
A kép és hang mindkét alkalmazás esetén tökéletes.
-
allein
addikt
válasz
szuszinho
üzenetére

10. tiplihez nyilván 10. csavar
De te felrakhatod 6. vagy 8. csavarral is. TV mérettől is függ. Szerintem elég lett volna az én esetemben a 8. is.(#34272) szuszinho - bocsi, rosszul értelmeztem
(#34254) - nálam B7 vs C8 van, annyival többet nem nyújt kép minőségben a C8. B7-nek is gyönyörű szép színei vannak, nem érzek különbséget. Nem tudom mennyire segítség. B7 talpa ami nem tetszik.
Sajnálom, hogy már nem fémből készülnek a lábak, mégis csak több százezer forintos tv készülékről beszélünk. Ennyi pénzért beleférne a fém távkapcsoló is, vagy legalább a backlit vagy legalább a gigabites hálózati kártya

Annó a 930V-nek volt fém talpa, tetszett.
(#34271) pinnacle +1, én is így szoktam. MM-ban soha nem kellett emiatt jelezni, maguktól kibontották és átnéztük a készüléket.
-
janos666
nagyúr
válasz
szuszinho
üzenetére
Ha sietsz, akkor húzd be egy radiátor elé dobozostól egy órára, vagy tedd kibontva egy légkondi alá, és fújasd ventilátor módban. De az sem baj, ha összerakod hidegen, csak ne helyezd még áram alá pár óráig (mondjuk onnantól még egy órát, hogy kívülről már nem érezed hidegnek a burkolatot).
-
daneel_hu
addikt
válasz
szuszinho
üzenetére
Ezért biztosan nem várnék egy percet sem.
Nem derült még ki, hogy a két év gyári garancián felül mit biztosít a +3 év év kiterjesztett garancia. (gondoskodás)Elméletileg a +3 év mögött nem az LG áll, hanem egy másik cég.
Avforums-on lehetne nézegetni a garanciális topikban, hátha van olyan akinek 5 év volt eredetileg (UK-ban nem tudom ki adott ilyet), és gondja volt a készülékkel. Ráadásul ezek a készülékek főleg 2016-osok lehettek, a 2017-esekre most jár le a 2 év gyári gari.Telekomnál talán lesz 5 év, de ott csak B9-et tudsz rendelni.
Ja nem... mintha Panasonicnál is lett volna ilyen akció mostanában.
-
janos666
nagyúr
válasz
szuszinho
üzenetére
A felsoroltak közül a HCFR tud legkevesebbet (rég nem is frissült már és hardware DDC funkciója sohasem volt).
(#31626) PodMAN - Szerintem pillanatnyilag rosszabb. De attól függ mire gondolsz.
3DLUT-ot feltölteni jó a CalMAN is, de egyedi 1DLUT-ot csak a LightSpace-ből tudsz.
3DLUT-ot generálni szerintem még a DisplayCAL is jobb, mint a CalMAN (utóbbi nem a legjobb, mert csak a mátrix módja megbízható, a teljes, sok pontos 3DLUT "zajos", bugos), bár előbbit még nem próbáltam (de más eszközök esetén jó 1D/3D LUT-okat gyárt, így tippre itt is jó lehet). A LightSpace mostanság az etalon LUT generálásra (és LG-re feltöltésre is).
1DLUT-ot egész jót csinál a LighSpace és a CalMAN is. Előbbi statikus mérésből tippel, de úgy néz ki jól, utóbbi iteratívan dolgozik (mér, állít, újramér), de az is statikus pontokon (erre a DisplayCAL lehetne a legjobb, ha hagynánk a VGALUT-on dolgozni és azt át tudnánk másolni az LG hardware-re, mert az teljesen dinamikus algóval működne).A CCSS file minden i1d3-hoz jó, viszont amit linkeltem, azt C8-al csináltam, C9-et még nem mértem.
-
renatto
őstag
válasz
szuszinho
üzenetére
Nem kell, de sötétben még a vak is látni fogja a különbséget...
Egy világos szobában már nem lesz annyira feltűnő a különbség, ha nem keresed... persze a képe akkor is jobb lesz.
ARC és eARC-hoz, az erősítőnek is kell tudnia ugyanazt, csak úgy működik. De ha a PC-ről a jel úgyis az erősítőbe megy ez mind1, mert leveszi a hangot és csak a képet küldi tovább. Ez akkor számít ha a TV-re menne a HDMI vagy a TV adás/belső médialejátszó hangját akarnád kiküldeni az erősítőre (lehet ez a célod). Lehet egyszerűbb ha megírod mit szeretnél és az erősítődet. -
renatto
őstag
válasz
szuszinho
üzenetére
Az OLED minden téren jobb, de jelenleg a 2019-es drága, a tavalyi modellek 150-200k-val olcsóbbak (ha van még) és nem sokban térnek el.
ARC-on keresztül az összes OLED (7-es sorozattól biztosan) ki tudja küldeni a HD hangokat DolbyDigitalPlus-on keresztül (de ehhez az erősítőnek is kell tudnia ezt), a 2019-es pedig már eARC-os (ezt is kell tudnia az erősítőnek ehhez), így az mindent tud. Bár van panasz bőven az erősítő + TV párosra amikkel mégsem működik együtt a HDMI 2.1 miatt...Ha a legjobb képet akarod és sötétben filmezel, akkor az OLED biztosan megéri a felárat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NBA és kosárlabda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Milyen házat vegyek?
- X140M1F4N károsultjai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

De te felrakhatod 6. vagy 8. csavarral is. TV mérettől is függ. Szerintem elég lett volna az én esetemben a 8. is.

Ahogy előttem is írták, mire összeállítod, biztosan jó lesz. Ám, ha hozzáérsz és már "nem csapódik le rá a pára az ujjadról", akkor biztos jó.

Vhiktor