Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- sziku69: Szólánc.
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Tamás88: Karácsonyi hangulat... de másképp
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
Lg c9-en már gigabites a lan ?
-
renatto
őstag
Samsung kidobott egy "OLED beégés ellenőrző videót"....
-
hvs
csendes újonc
válasz
Partizan182
üzenetére
Köszi a választ, valóban rendben volt minden, mire hazaértem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Szabi2121
üzenetére
Mi a pontos kérdés? Mit szeretnél nas-ról használni?
Feltételezem valami médiaszerverféleséget.
Eddig bármit megosztottam a hálózaton, a tévé látta. (65E8PLA)
Látta a laptopon megosztott mappákat (win 10), látta a routeren megosztott pendrive-ot (asus rt-ac88u) és látta a MacPro-s mediabeállítást (macOS 10.14.6 + serviio)A probléma inkább ott van, hogy amennyiben dróton van a tévé, akkor csak 100 Mbit-en fog kommunikálni, tehát HDR-tartalmak akadozni fognak. Kénytelen vagy 5Ghz-es WiFi-n megoldani a dolgot. (a tévé a szűk keresztmetszet, pontosabban a hálókártyája).
Tehát vagy HDMI-n filmezel vagy amennyiben hálózol akkor 5 Ghz-es WiFi) -
Szabi2121
tag
Sziasztok
van egy lg c8 am. Szeretném hálózatra tenni egy Qnap Ts-228a nas eléréséhez. Annyi a bibi, hogy a nas még nincs meg. Mielőtt megvenném szeretném megtudni, hogy működik e a kettő együtt. Illetve, hogy jól gondolom, hogy a tv csak win10 el kommunikál? Win7 el csak a számítógépt ismeri fel de nem lát semmilyen adatot. Megköszönném ha valaki tudna ebben segíteni.
-
válasz
Partizan182
üzenetére
Okés köszönöm, holnap ezt is bekonfigolom. A kékes színt én is észleltem, de betudtam a játéknak..
-
AkosKJ
tag
Srácok ma dobott fel frissítést a tv.
5.10. Nem tudom mi volt.
Valaki féltette már nincs vele gond?Előre is köszi.
-
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
A csúszka legvége a Meleg2, avagy kb. 6500K, ami "jó" (a másik vége a Hideg, 10-11000K).
-
Partizan182
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szuper, annyit még megtehetsz, hogy a színhőt elhúzod W30ra (rémesen kék a default, nem így kéne kinéznie), a sharpnesst meg leveszed 10-re.
-
renatto
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
AVS-en a EU vs USA piacot hasonlították össze és az európaiak, inkább hajlandók többet fizetni egy sok szolgáltatással felszerelt prémium termékért, jobb képminőségért, akár 55-65" méretben, míg az amerikaiak inkább a nagyobb méret felé hajlanak, kevesebb szolgáltatással, ami náluk már 75-85". Így lehet igazság abban amit írsz.
-
Mankó
veterán
Tegnap nekem is produkált egy furcsaságot. TV adáson, Xboxon és média lejátszon nem adott képet, Netflix ment. Konektorból ki-be dugás megoldotta, de akkor is furcsállottam.
-
chros
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
"De egymás mellett sem volt jelentős a különbség."
Volt kulonbseg es a masik tv-n a dynamic tonemapping be volt kapcsolva!
Akar tetszik nekunk, akar nem (mert PC-rol meg mindig nem lehet DV-t lejatszani), a DV sokkal jobb, mint a HDR10. HDR10 gyakorlatilag "csak" mint kompatibilitasi reteg van jelen azokhoz az eszkozokhoz, amik nem tamogatjak a DV-t (mivel pl. az utobbi nem ingyenes) vagy (imset csak penzugyi okokbol kifolyolag) egy-egy szolgaltato nem teszi elerhetove minden tartalommal (pl Amazon).(#31466) rothfb : Koszi a linket. Bar ez nekem meg mindig santit, hogy egy (nem kis) gyarto (meg mindig) kihagyja a vilag legnagyobb es legerosebb piacat. Valami masnak is kell lennie ebben, hogy nem eri meg nekik visszamenni.
-
válasz
Partizan182
üzenetére
Megathx tényleg ott volt. Az hittem az nem aktív menüpont, most már tökéletes, mégegyszer köszi!
-
hvs
csendes újonc
Van egy kis gond van a nemrég vásárolt 55B8 tévémmel. Leginkább a netflixet nézem a tévén, viszont tegnap lefagyott az applikáció. A Youtube működik, illetve elindítottam tegnap az amazont is, és az is rendben működik. (szépek is az amazon prime-os hdr filmek a tévén)
A netflix viszont beragadt azon a fekete képernyőn, hogy ez a cím pillanatnyilag nem elerheto, probalja meg kesobb... ha a retry-ra kattintok semmi. ha az applikaciok kozul probalom betolteni a netflixet, ugyanez. ki-be kapcsolom a tévét, semmi változás...
-
renatto
őstag
-
Partizan182
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Kepernyo kalibralasa (elso opcio) alatt van a HDR toggle.
-
daneel_hu
addikt
"Ez annyira nem fura, Pana-t nem lehet venni az USA-ban es valszeg Canadaban sem. Az okat nem tudom."
Csak sejtés: 2014-ben gyártottak utoljára plazmát, az LCD-kel pedig nem tudtak versenyezni a többiek ellen az USA-ban. Piacot veszítettek a plazma után...
Mire kijött az első oled-jük (LG paneles), már 2017-et írunk.
Ettől még szerintem lehetne árulni... legalább az oledeket. De az USA-ban még dollárban számolva is olcsóbb az oled, gondolom nehezebb dolguk lenne jó áron adni. -
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nahh hazaértem és megnéztem, azt hittem van külön HDR mode on, de csak a grafikai mód: felbontás támogatása van, ami a 4k-t jelenti, ez be van nekem állítva, vagy van még vmi amit be kell kapcsolni? PS4 oldalról minden auto-ra van állítva, amúgy ha kint a menüben tesztelem a HDR beállítást, akkor megjelenik fent a kis ikon és tudok HDR picture setet állítani. Játékon belül továbbra is szar.. Létezik, hogy a HDMI kábel okozza a problémát? Amit látok a játékon belül illetve így dobja be a HDR ikont, mikor indul a játék. Ha esetleg van vkinek 5lete, azt megköszönöm..
[kép] [kép] -
válasz
Partizan182
üzenetére
Most néztem neten, simán lehet, hogy igazad lesz. Meg se néztem, hogy játékon belül kell e vmit állítani, mivel az elején bedobta a logót, mea culpa. Este ezzel kezdek és megírom mire jutottam, köszi
-
Partizan182
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szinte biztos, hogy God of War-ban az optionsben van kikapcsolva a HDR, ezért vált vissza SDR-re.
-
-
renatto
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Az érdekes mert akkor nem ezeknek kellene bejönnie, hanem a HDR profiloknak.
-
junior19
senior tag
daneel_hu fórumtárs szerintem csak arra akart utalni, hogy nincs külön filmszabvány. Se természetfilm, se sport, se zene, se semmilyen. Sdr-re és hdr-re létezik szabvány a paramétereknek,s ha sdr-en belül teljesen mindegy milyen műfajt nézel, a kép paramétereinek a szabvány meghatározása nem változik. Így nem is kell változtatni a kép beállításokon.
Ha minden műfajhoz külön képbeállítást használsz, az már egyéni ízlés kérdése. -
-
Batyops
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ps4-nél a kép beállításoknál mindent tegyél autómatikusra. A játékon belül is ki lehet kapcsolni a Hdr-t nézd meg hogy ott be van e kapcsolva. Illetve a Video kimenet infoba ha belemész akkor ott irja ha valami nem oké.
-
válasz
renatto
üzenetére
Mikor elindul a játék, akkor jobb sarokban feltűnik a HDR ikon, a portra beállítottam a HDMI Ultra HD Deep Colour-t a tv-n. Gondolom a HDMI mindegyik 2.0 szal ott mindegy, hogy melyikre van rákötve a ps4. Ok még ps4 oldalon megnézem, csak furának találom, hogy induláskor a logó megjelenik, miszerint HDR tartalom van, utána meg sehol nem tudom hozzá konfigolni a kép beállítást..
-
renatto
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Mert nem HDR-nek érzékeli, ahogy elnézem. Tehát vagy beállítás gond lesz (PS vagy TV oldalon) vagy mondjuk HDMI kábel. Nézd meg hogy a tévén engedélyezve van-e a Deep Colour a Beállítások/Általános menüben arra a HDMI portra. Ezután a PS beállításait nézd át, de azt nem ismerem....
-
-
chros
őstag
válasz
Gigi01
üzenetére
Janos talan majd beszamol, ha frissitette a C8-at, mert tesztelte rendesen mostanaban az 1-el ezelotti firmware-t.
Az mas kerdes, hogy ez a B8 tulajoknak nem lesz nagy segitseg
-
chros
őstag
válasz
powerup2
üzenetére
Melyiknek pontosan???

En GZ2000-et lattam, s arrol vannak infok, de az nem C9 arkategoria:
- Pana nem tud judder-free 23p-t PC-rol, ha ez szamit (ez szamomra azt jelenti, hogy soha nem lesz Pana-m
)
- fekete kozeli banding-ben jobb
- chrominance overshoot-t javitottak (a Pana az egyetlen ilyen gyarto jelenleg)
- idei modellek mar DV-t is tudnak (es HDR10+ -t)De itt is lehetnek problemak (LG panel), pl. jk82 2 db-ot kuldott vissza 3 heten belul! (es nem egy olcso tv-rol beszelunk)
Emiatt tovabbra is azt gondolom, hogy a legolcsobbat erdemes megvenni az adott idopontban egy adott meretben, minden mas penzkidobas.
-
Mizurichi
tag
Én a Pana 65fz950-nél a Professional 1-et használom, 50-re levett panelfénnyel. Ez az ami legjobban hasonlít a kalibrált vt60-as plazma képéhez. Bár picit túl lőtt pirossal, de még ez is gyönyörű rajta

-
Pro Koryak
addikt
Filmhez THX/True Cinema ... vagy egyéni "földreszállt" beállítások.
Kerüld a csutkára felhúzott képkorrekciót...stb.
Próbálgasd.Más:
Pana annyiból jobb, mint pl. LG, gyári beállítások már eléggé jók, nem kell havonta/kéthavonta frissíteni, nincs is hozzá, talán évente egy/kettő.
Ráadásul nem drágább már a "C" szériánál sem. -
powerup2
addikt
Ami fura hogy a RTINGS listába nem szerepel a panasonic oled.
-
Pro Koryak
addikt
-
Mankó
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
És filmezéshez, Netflixhez?
-
so_ha
senior tag
válasz
renatto
üzenetére
"harmada lehet az előállítási költség"
Augusztus végén linkeltem. -
powerup2
addikt
Amúgy Panasonic-nál miért nincs 77" oled tv ?
-
válasz
rothfb
üzenetére
Na megnéztem az árakat és tévedtem.
Az idei sorozat 65 colos méretben alig drágább a tavalyinál. A 950-es sorozatban legalábbis. Én mégis inkább az ideit venném így.
55 colosban sincs sok különbség. Egy százas talán. Hangsúlyozom, a 950-es sorozatot néztem. 800-ast nem tudom, arra nem néztem rá. -
válasz
powerup2
üzenetére
Hdr10+-t a tavalyiak is tudják. De igazából annak se sok jelentősége van, mert alig van valami hdr10+-ban. DV-ben már jobb a helyzet, de ott sem értettem soha, ha valaki DV miatt vett egy bizonyos típust. Nem látszik a különbség a hdr10 és dv között. Olyan tartalom meg nincs ami csak dv-ben van hdr10-ben nincs. Szóval ez olyan most, mint a 2.1-es hdmi. Csak akkor van értelme, ha valaki a legújabb xBox-hoz vesz tv-t. Különben sosem fogja észrevenni, hogy "csak" 2.0-ás hdmi-je van.
-
krx21
nagyúr
válasz
rothfb
üzenetére
Először is próbáld ki a THX profilt. Valamint a képmodosítókat inkább ki kapcsold mint hogy fokozd. Az élesség 75-ön biztos túlélesített... Ilyenkor ott is megnöveli a kontrasztot a képen, ahol lágy kellene lennie.
Valószínűleg tartom, hogy a Panasonic-on egy módosítattlan THX profil igen jó kell, hogy legyen. Minden bizonnyal először túl lágy és meleg képet fog érzékelni a szemed. De az a jó, az eredeti. Ha megszoktad, akkor vissza lépve egy hideg mesterséges, nem valós képet látsz majd. Porbáld ki...
-
powerup2
addikt
Jelen pillanatban egy himedia q5prot használok lejátszónak de lehet htpc-ét kéne használni azzal még szebb lenne a kép. Csak ebbe még nincs tapasztalatom valaki itt használ htpc-ét ?
-
-
powerup2
addikt
Tv fejlesztés előtt álok jelenleg 55" B7 Lg oledem van és 65" oledek között nézelődök LG C9 vagy Panasonic TX-65GZ1500E illetve alternativaként szóba jött 75" qled 85R vagy 90R . Nem tudok dönteni mert mindegyiket láttam media marktba. Oled melett szól a végtelen kontraszt Dolby Vision támogatotság plusz a Panasonic tudja a HDR10+ . Qled mellett az hogy nem ég be meg nagyobb képátló és talán az okos connectbox amit más gyártó is átvehetne.
-
krx21
nagyúr
válasz
rothfb
üzenetére
Te ezeket a beállításokat, jónak, pontosnak véled?

(pl: képélesség 75, meleg 1, színátalakìtás max, zajcsökkentés, stb)
Szerintem így a TV-d képe köszönő viszonyban sincs egy kalibrált képnek. Ez egy tipikusan LCD-hez szokott szem kívánságai. Persze mindenki úgy használja a TV-t, ahogy neki tetszik...
Pontos Panasonic színek, Normál séma, meleg 1-el, kicsit ellentmondásos...
-
renatto
őstag
Sajnos az említett oldal többnyire hiányosan és/vagy rosszul fordítja le az eredeti híreket azért nem foglalkozok vele. Ahogy ezt sem látom benne:
" Still, Samsung confidently predicted that its first commercial QD-OLED products would go on sale by 2022 at the latest. "
Szóval panel lesz hamarabb, de tévé csak 2022 körül várható (tippelnek). Az elsőt én erre értettem.Egy másik érdekes rész is hiányzik az általad linkelt cikkből:
"a square metre of QD-OLED substrate will cost just $26, compared to $95 for a square metre of White OLED. In addition, Samsung Display’s eventual production capacity is likely to be larger than LG Display’s once its operation gets up and running. "És ez azért igen jelentős információ, hisz alig harmada lehet az előállítási költség és még többet is fognak tudni gyártani. És ez jelentősen csökkentheti az OLED árakat. Persze ez mind csak feltételezés még...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- World of Tanks - MMO
- Interactive Brokers társalgó
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De mindenki megérdemli, hogy útat kapjon a helyes írányba is...
Vhiktor