Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Samsungnál biztonsági, SMART rendszer frissítések vannak, az ARC-os eszközök kezelését is javítják, továbbá a beépített médialejátszóban plusz funkciók jelentek meg. Legutóbb az volt, hogy gyors 20 percenkénti beletekerés érhető el. Elég tágak a lehetőségek, hiszen sok minden van egy mai TV-ben.
-
Tulku
veterán
Én egyébként nem is értem, miért kell ennyi frissítés, egyáltalán mit "javít....
Gondolom ez vmi berögzültség LG-éknél....ha van frissítés és az települ akkor még él a user![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csbebe
csendes tag
Sziasztok,
Már majdnem elhatároztam magam egy LG 8. szériás Tv mellett, de aztán hallottam ezekről az 5% grey-es tesztekről, és sajnálattal láttam, hogy elég sok panel meghasal ezeken a teszteken.
Ha kapnék egy ilyen "hibás" panel-t azt a garancia állja? Mennyire gyakoriak az ilyen hibás panelek, lutri?
Illetve még egy kicsit más témájú kérdés, ha bármi miatt lenne egy panel cserém, az "újraindítja" a panel-re a 2 év garanciát az OLED készülékeknél vagy sem? Tudtok erről esetleg valamit?
-
Scholes9
nagyúr
Na leszedtem a fóliát a TV hátuljáról, valóban rajta volt mindhárom
Így már nyugodtabb a lelkiismeretem 
-
Beni2360
félisten
válasz
Liverport13
üzenetére
Igen még 1x megnéztem és töröltem a szöveg végéről a ".hu" és máris megjelent.
Ahogyan (#28884) kenwood3 írja is. Tudtam én azt , hogy valahol menni kell de már kb 4 éve nem használtam.
Egyezett a szöveg addig a .-ig -
chros
őstag
válasz
ribarszki
üzenetére
Nos, ugy nez ki hogy az osszes 2018-as LG-n a mostani 5-os firmware-rel legalabb a Dolby Vision mod el van cseszve a gamma-t tekintve (sdr es hdr10 talan jo
).
Igy aki meg nem frissitett, az rakja vissza a jo 4-es firmware-t, blokkolja az update domain-eket es elvezze a kepminoseget
[link] -
kenwood3
addikt
válasz
Liverport13
üzenetére
Nalam erdekes modon latja oket 55b7v. Ugyanazon a neven fut az srt fajl , mint a videoanyag amit neznel?
-
Beni2360
félisten
válasz
Liverport13
üzenetére
Most néztem az 55C8-n sem ismeri fel a külső srt vagyis nem látja. Érdekes.
Igaz én médialejátszókat használok, csak rá kukkantottam mi a helyzet.
Hosszú távon a mplayer a megoldás. lesz olyan film ahol az első hangsávot nem ismeri fel és ezért nem fogja lejátszani a filmet hiába a 2. sáv már támogatott, legalább is a 4 évvel ezelőtti LG TV ezt csinálta.
Most nézem itt kiírja, hogy nem támogatott hang de elindul és lejátssza hanggal együtt. Látom mostanság első helyre teszik a magyar szinkronokat. -
Beni2360
félisten
válasz
Liverport13
üzenetére
A beágyazott vagy külső srt-ről van szó?
-
krx21
nagyúr
válasz
Liverport13
üzenetére
Az egyetlen hivatalos megoldás: [link].

-
Liverport13
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lg 55b7v oled tv-m. Sajnos az srt feliratokat nem látja. Van vmi mód/program/app amit ha letöltök, rá rakok akkor fel fogja ismerni? Pc-vel macerás mindig atkonvertelni. Köszönöm előre is. -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem frissíted, mert nincs új Firmware.😉
Nem mintha kellene. -
tlala
addikt
-
Clay
senior tag
55C8-on az 5.10-es frissítés csinált egy kis galibát. Eltünt az egérkurzor, a görgő nem működött a távirányítón és a tv menü is belassult. Factory reset megoldotta, de kicsit kellemetlen volt.
-
krx21
nagyúr
Viszont igazán pontos csak 1 beállítás van... Az hogy Te milyennek látod, az a rendezőtől és a szemed szokásaitól függ.

Mikor anno az LCD korszakban, váltottam Panasonic plazmára, nekem is kopottas érzetem volt, aztán meg csodálkoztam, hogy egy piros fék lámpa milyen mély és élénk volt rajta az LCD- hez képest...
Tehát ott kell élénk szín ahol tényleg olyan... Ráadásul tudni kell, hogy a kiemelt beállítások, szinte tizedelik a megjelenített színek számát. Mindent cserélnek az élénk színekre, mindig ugyan azokat használja... -
daneel_hu
addikt
válasz
renatto
üzenetére
Nem is kell valódi legyen.
Szerintem a pontosság a megfelelő szó - ezt csak kalibrálással lehet meghúzni.
Vagy vakon követsz egy jó beállítás-sorozatot és akkor valószínűleg megközelíted a kalibrált állapotot. (pl RTINGS cikkek alapján)Mostanában már a mozgóképek esetén is gyakran használnak kopottas, vintage stílust filterezésnél.
Vagy azért, hogy sötétebbnek vagy egyszerűen ócskábbnak tűnjön a feeling.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
"Neked az E8-on volt a hátlapon?
Elöl volt nekem, de hátulról én tuti hogy nem szedtem le semmit."Sajnos nem emlékszem már rá.

(öregszem na)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Elöl biztosan volt, fülecskés fólia természetesen.
Most megnéztem elöl-hátul de nincs rajta fólia sehol.Hátulra nem sok értelme van rakni E8-nál mert üveg. (kivéve a készülékház)
Korábban volt egy posztom ami arra vonatkozott, hogy az E8 valóban üveg-e vagy csak utánzat.
Most megnéztem megint, valszeg' mégiscsak üveg, mert nem tudom semmivel sem megkarcolni.
-
daneel_hu
addikt
"Van, aki szereti magát büntetni a "fos" képpel....a legtöbb szakértői beállítás ilyen.
Én úgy vagyok vele, hogy a TV -n nem szeretem a VIII. ker báját viszontlátni.. "Mindenki azt csinál amit akar, de van létjogosultsága a pontos színeknek.
Ma már szinte mindent filtereznek, színeznek utómunkák alatt, tehát nem tudhatod - pontos megjelenítést kivéve -, hogy mi volt a készítők eredeti szándéka a színvilágot illetően.Pl. egy természetfilm esetén a legfontosabb a lehetőség szerinti legpontosabb, eredeti színvilág visszaadása.
Viszont a "nyócker" hangulatot nagyon sok film vagy sorozat használja, pontosan azért mert ez az eredeti szándéka a készítőknek. -
daneel_hu
addikt
"De a viccet felreteve, a v*.65-os B8-os fw gamma fuck-up rogton (szo szerint) "szemet szurt", ereztem folyamatosan, hogy valami nem stimmel, s meg nem mertem / nezegettem teszt abrakkal akkor. Miutan ezt mas is jelezte, akkor neztem ra tuzetesebben, s derult ki a turpissag."
Szerintem ott a gond, hogy feltesztek mindent
ami nem jön még automatikusan (se) a tévére.
Itt olyan FW-számok repkednek amelyekkel soha nem találkoztam automata frissítésekkor.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pedig - elvileg - a C8, B8, E8 ugyanazokkal a szoftverekkel fut. -
chros
őstag
válasz
Beni2360
üzenetére
Korommel, ovatosan megkezdeni, majd lassan lefejteni: hatul 3db van!
-
Clay
senior tag
Ki ne találja valaki, hogy ezeket a védőfóliákat rajta kell hagyni a tv-n, mert ez nem igaz. Azokat el KELL távolítani. Csak azért vannak, hogy szállítás közben a csomagolás, illetve kicsimagolás közben, ne karcolja meg semmi az érzékeny részeket, semmi funkciója nincs az üzembehelyezett készüléken. Főleg ha idővel felkeményedik és csak darabokban lehet majd eltávolítani, úgy, hogy közben tönkrevágja a burkolat felületét.

-
chros
őstag
válasz
ribarszki
üzenetére
1-1 meres meg C8-on is ellentmondasos, B8-rol pedig konkret infot meg minding nem tudok

(#28830) daneel_hu: "Normális (jó!) tartalom esetén el nem tudom képzelni, hogy valaki a tévé hibáit vizslassa."
Vagy nem vagytok erzekenyek rajuk vagy hattal ultok a TV-nek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De a viccet felreteve, a v*.65-os B8-os fw gamma fuck-up rogton (szo szerint) "szemet szurt", ereztem folyamatosan, hogy valami nem stimmel, s meg nem mertem / nezegettem teszt abrakkal akkor. Miutan ezt mas is jelezte, akkor neztem ra tuzetesebben, s derult ki a turpissag.
(#28832) tothl: "Van, aki szereti magát büntetni a "fos" képpel....a legtöbb szakértői beállítás ilyen."
Ez is erdekes, mert konnyen el tudom kepzelni, hogy akinek masra allt ra az agya jo-par ev TV nezes kozben, azoknak az ajanlott beallitasok (enyhen szolva) furak.
De ugyanigy, azoknak, akik "kalibralt" kijelzot neztek legalabb 2-3 hetig, ugyanigy fura az osszes tobbi
(#28824) Varshi: "A "Sötét szoba szakértői"-t módosítottam, ahogy javasolta a link. Háááát, nem nyűgözött le az eredmény. Olyan képet sikerült kapnom, ami egy "nagy régi tévé" kopottas, kissé fakó képe."
2 kerdes:
- volt panel csered ebben a TV-ben?
- melyik modot hasznaltatok elotte?Ha a Vivid-et (elenk?), akkor nem csodalom

-
Tulku
veterán
válasz
Scholes9
üzenetére
Egyébként bizonyos posztok elolvasása után visszaköszön a médiákban tapasztalható marketing bizonyos hatásmechanizmusa, vagyis előbb-utóbb annyian és olyan sokféle vizuális hibát emlegetnek, hogy az ember önként el kezd félni....majd el kezd keresgélni....és aki keres, az talál...ugye...
Biztosan szinte mindegyik megjelenítőben lehet hibát találni, nekem eddig az oled nyújtja a legtökéletesebb képet...
-
Calogero
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Szia!
Neked az E8-on volt a hátlapon?
Elöl volt nekem, de hátulról én tuti hogy nem szedtem le semmit.Ha volt rajta majd leszedem, melegedni nem volt ideje, eddig nem sokat ment a TV. Egyszer megnéztem rajta a Holló című filmet, tv adásom meg nincs mert a szomszéd nem járult hozzá hogy a padlásán keresztül húzza a Digi az optikát.
-
Tulku
veterán
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nálam 65C8 nem talál frissítést....bár, ahogy írod is, nekem speciel semmi szükségem rá....
Hét végén Bled-ben egy luxus apartmanban 2 db 55"-os Samu smart Tv volt felhelyezve a falra...ugyan az eddigi legjobb vizuális kínálat volt apartman szinten, de néha nevethetnékem támadt nézése közben...ami nyilván nem tartott sokáig, lévén, nem TV-t nézni mentünk oda....
-
AkosKJ
tag
Sziasztok. Tv valamikor kidobta az 5.xyz frissítést. Akkor nem mertem megcsinálni míg utána nem nézek, ma próbáltam kézzel de most meg nem találja. Tud valaki valami infót vagy visszavonták?
Előre is köszi. -
daneel_hu
addikt
válasz
Varshi
üzenetére
Mondjuk elsőnek nem a Pókembert
kéne nézegetni rajta, hanem valami természetfilmet pl Planet Earth II. (HDR és SDR is van belőle)
Ha a természetfilm reális színekkel bír, akkor lehet továbblépni.
Technicolor szerintem brutál jó, a többségnek azért nem tetszik mert hideg LCD-színekhez vannak szokva.Bár nekem a plazmám is inkább meleg színvilágra volt húzva.
-
Varshi
aktív tag
LG B8 beállítások...
Tegnap kicsit volt rá időm, és asszony sem rúgott vesén, hogy nem látja rendesen a műsort, a telefonnal a kezemben megpróbáltam bekalibrálni a tévét. Ezt követtem:
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b8-oled/settingsA "Sötét szoba szakértői"-t módosítottam, ahogy javasolta a link.
Háááát, nem nyűgözött le az eredmény. Olyan képet sikerült kapnom, ami egy "nagy régi tévé" kopottas, kissé fakó képe.
Olyan élettelen lett szegény Pókember3, hogy muszáj volt hozzápiszkálnom kicsit, adtam még rá egy kis életet, meg az OLED-fényt is emeltem, de az érintetlenül hagyott "Világos szoba szakértői" beállítás még így is annyival színesebb, hogy csak a fejemet rázom. Sőt, az eddig fakónak látott Technicolor is beelőzte.Mint mikor a régi - amúgy jó fajta, középhaladó - Fuji fotógépem után az asszony Canon EOS tükörreflexesét használtam: fasza meg minden, de nem "szépek" a színei. Tudom, hogy becsapós meg minden, de mihez hasonlítsak? Milyennek kéne lenni egy nyavajás filmnek?
-
keIdor
titán
55C8-on én is 1 nap után vettem észre, hogy hátul is fóliás. Ha nincs egy apró légbuborék alatta, nem veszed észre, mert jelölve nincs, körömmel szeded csak fel.
Elől nekem nem rémlik fólia. Volt, ez a fülecskés, de alatta nincs. -
renatto
őstag
-
Scholes9
nagyúr
Uhh most néztem, hogy nekem is rajta maradt a fólia a B8 hátulján
Nagy gáz lehet, ha rajta marad?... -
mickeyz
csendes tag
Megnéztem itthon az 55C8-at és a hátuljáról leszedtem a fóliát, a kijelzőn próbáltam a sarkainál piszkálni, de nem jött fel semmi. Passz, nem tudom van-e rajta?
-
-
xthemax
csendes tag
Köszi a választ.
Oké hátul egyérelmű. Elöl viszont olyan mintha a panel része lenne annyira jól rá van laminálva de kikapcsolva védőfóliának néz ki.
Az a furcsa hogy néztem kicsomagolásos videókat többön volt fólia elöl de volt rajta egy lehúzó fül is ezen meg nincs. Illetve itrak korábban hogy lehet uv védelem miatt van a tvn. ... -
vernaracs
csendes tag
válasz
xthemax
üzenetére
Nekem a képernyőn és a hátoldalon is volt lehúzható fólia. Más fórumon olvastam, hogy a hátlapi fólia le nem vétele ront a szellőzésen és többeknél égett szaga volt a tévének sok óra használatot követően.
Honnan vetted a terméket, hogy nincs rajta semmilyen fólia? Biztosan új?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Torrent meghívó kunyeráló
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topic
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Így már nyugodtabb a lelkiismeretem

Vhiktor