Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
Lassan indul a 2. LGD üzem, szóval jöhet az árcsökkenés.

-
lemmy9
őstag
Hát igen az a fránya mozgásmegjelenítés. Ez főleg akkor fontos ha mozgóképet nézünk.

Én szurkolok az OLED-nek tiszta szívből. -
Gtaati
őstag
A fentebbi hozzászólásokra reagálva... Akinek nincs a tulajdonában Oled kijelzővel rendelkező tv, az tapasztalat nélkül hogyan alkot véleményt és hogyan hasonlítja össze más, más technológiával? Volt LG, Pana plazmám, felső szériás Lcd-k, de messze veri az OLED az összeset... Pana plazmának talán egy előnye van az Lg oled-el szemben, a képmozgás megjelenítés, én ezen kívül semmi mást nem tudnék felhozni a plazma javára, amivel egyáltalán összehasonlítható lenne. Plazma feketéje szürke az oled feketéjéhez képest, színekben kalibrálás után szintén nem tud versenyezni és színmélységben sem stb. Egyedüliként csak a képmozgás megjelenítést tudnám felhozni, ahogy fentebb is írtam... És mondom ezt úgy, hogy volt több plazmám és szerettem őket és a mai napig elajándékozva teszi a dolgát a családban. Oled-től, ha valaki "fél" hát féljen, de ezt is meg kellene tapasztalni és ha netán megégeti magát az illető, akkor tessék lesajnálni a készüléket és a technológiát. Aláírom, hogy van hova tökéletesíteni és fejleszteni, de bőven jobb mint bármi más jelenleg és kb. minimális odafigyelés mellett hibamentesen használható. Én boldog vagyok az LG 55B7-el 5000 óra környékén, pedig ment rajta a gyereknek a kacsa tv és egyéb tv adások, mer a feleségem otthon van gyerekkel és ha már játékok, akkor The Division és Division 2-be összesen közel 2500 óra benne van és semmi nyoma beégésnek szellemképnek fényerő vesztésnek stb..

-
alaves
addikt
válasz
Varshi
üzenetére
Azért nem ilyen vészes a dolog. A demo nyilván alap képbeállításon ment az MM-ben 80 v. 100 OLED fényen és ha egész nap ment akkor még a 4 órás komp. sem tudott lefutni. Ekkora nyúzásnál a nap végén le kellett volna futtatni a pixelfrissítőt.
Még az AMOLED-es telcsiknél is max. 50 fényt javasolnak! WOLED-nél inkább 40 alatt, de a 20-25 hosszú távon is jó lehet. -
chros
őstag
válasz
lemmy9
üzenetére
Mi a hosszu ido? Mennyit elt a plazma vagy a CCFL IPS LCD?
Minden ilyen ma, s egyre inkabb ilyen lesz a jovoben az orulten felgyorsult technikai fejlodes miatt. Ugyan nekem nem volt plazmam soha (sjanos?), de UK/USA forumhasznaloit olvasva, mindnek (kivetel nelkul) az volt a velemenye, hogy egy mas vilag az OLED (az osszes nyugjevel egyutt).
Neked van OLED-ed? -
chros
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Vagy a nano LG
(De errol nem tudok seemit sem.) -
lemmy9
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem savazás a szándék, és nem trollkodás bármennyire annak tűnik.
Értelemszerűen a plazmával ildomos összehasonlítani. Vallom, hogy nincs ez az OLED technológia még kész megnyugtatóan. És bárki bármit mond, az uccsó plazma jobb volt majdnem minden tekintetben. Nem kell megsértődni ezen, egy kihalt faj már úgysem versenyképes vele. A ma kaphatóak tévék közül persze, hogy az OLED a csúcs, de helyén kell kezelni, hogy még fejlesztés alatt van. Ha van/lehet egyáltalán. És a jóslatom továbbra is az, ha ez így marad, nem él meg hosszú időt. -
BoneDragon
veterán
Ahogy olvasgatom itt a dolgokat meg máshol, le kell mondanom az OLED-ről.
Nem akarok félni attól használat közben hogy épp mikor ég be a logó, mert játszom rajta, vagy mert asszony átkapcsolt zene csatornára... QLED-et meg nem akarok, most is Samu van, úgyhogy marad valami VA paneles Sony. 
-
daneel_hu
addikt
válasz
KatonaT
üzenetére
"Megvan a cèlközönsège bősèggel, mint a felső kategóriás plazmáknak volt!
Ès szerintem egyre igènyesebbek ilyen tèren az emberek!
Persze amíg ilyen gondok lehetnek velük addig az átlag felhasználót kicsit elriasztja (engem is) de aki tudja mire vesz tèvèt ès tisztában van a hátrányaival, az meg fogja venni...."+1
Ennyi. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A nem LG oled is beég.
Elég elolvasni az avforums topikjait. A Panasonic oled topikokban is hemzsegnek a beégéses gondok.
Ebben a topikban azért nem mert ketten (hárman vagytok pana-tulajok), ebből kettőtöknek hibamentes a készüléke. (a harmadik tulajnak meg mintha lett volna téglalap-problémája.)
Az, hogy sokan vigyáznak a készülékekre az még nem jelenti azt, hogy a technológiából fakadóan nem tud beégni más (nem LG oled) készülék sem.2018-es oledek közül nagyon-nagyon kevés égett eddig be, tehát biztos történtek előrelépések az ügyben.

Ez a technológia ilyen, együtt kell élni vele.
Van aki tud, és van aki nem, nincs ezzel baj.
Viszont cserébe megkapod magasan a legjobb minőségű tévét az egész piacon. -
daneel_hu
addikt
válasz
Akhilles01
üzenetére
Más károsodás kizárt?
- Nem. Miért lenne kizárt?Megéri?
Ezt senki nem tudja eldönteni helyetted.
Olvasd el a Biztosítási Feltételfüzetet, különösképpen a Biztosítási Esemény alatt lévő mondatokat.
Ha valami nem tiszta, kérdezz... szívesen segítünk. -
KatonaT
aktív tag
válasz
lemmy9
üzenetére
Megvan a cèlközönsège bősèggel, mint a felső kategóriás plazmáknak volt!
Ès szerintem egyre igènyesebbek ilyen tèren az emberek!
Persze amíg ilyen gondok lehetnek velük addig az átlag felhasználót kicsit elriasztja (engem is) de aki tudja mire vesz tèvèt ès tisztában van a hátrányaival, az meg fogja venni.... -
Akhilles01
junior tag
most a +3 év gari megéri úgy hogy a beégésen kívül más károsodás kizárt? mert a szobámba a falon egy 65 öst rajtam kívül senki sem fog nézni, én meg törni dolgokat nemszoktam.
-
renatto
őstag
Ha valakit érdeklene kb 30 perc múlva - 22:00-től - Rtings video Q&A >>> AG8 & AG9 & C9 lesz. Később visszanézhető természetesen.
-
Varshi
aktív tag
válasz
renatto
üzenetére
Igen, nekem is eszembe jutott 7 körül (hogy írtátok, nem veszi át az árukereső az ajánlataikat), csak épp edzőteremben voltam, és már bezártak.

Holnap megcsekkolom. Mondjuk mai napig tart csak az LG-akciójuk, de szerintem ez attól független, mert nincs fent az akciós felsorolásban, és csak az üzletekben elérhető a tévé. Remélem nem azért, mert ott voltak eddig kiállítva: beégés.exe-t futtatva.

-
lemmy9
őstag
Ahogy olvasom az OLED beégés sokkal nagyobb gond mint annó a plazmáknál. Lehet itt is parázni, zoomolni, keresni a ghostokat. Ha ez nem javul/szűnik meg, halálraítélt a technológia. Engem is eltántorított.
-
-
Varshi
aktív tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Na ismét megjöttem a MM-ból, a tegnapi árak már a tegnapé, ismét 570e az ára a B8-nak.
Most vittem filmeket is (DVDRip-től 1080p-ig, hát az azért ütős volt), és itt is azt vettem észre, amit tegnap: a drágább tévé jobb volt, és az OLED volt a legjobbabb.

Viszont mikor rákérdeztem a srácnál a beégésre, odavitt az egyik panelhez, és megmutatott egy csíkot középen, ami egy korábban egész nap futtatott, most már lecserélt 6-10 perces demo anyagból annak a nyoma, hogy egy autó átment kb. 2 mp alatt a képen azon a csíknyi területen.
Még egyszer: sok perces anyagból pár mp. De mindig ugyanott...Agyrém.

--
Viszont a QLED-es Samu (figyelem ~600-nál járunk már!) szemcsés képe a világosabb témáknál 1080p-ben lehervasztott, a mellette álló LG sima LED-jénél nem volt jobb, persze az meg minden másban azért alulmaradt, ahogy az árcédula is sejtette. Ki van ez találva.
-
chros
őstag
Janos, te mit szolsz ehhez?
-
lg 65b8 slc és pla között csak a talp a különbség?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Varshi
üzenetére
Szerintem inkább ezt nézd:
https://www.avforums.com/threads/poll-has-your-oled-tv-suffered-burn-in-note-your-vote-will-be-public.2197134/
Főleg a szavazást.
2016-os oled ne legyen mérvadó, borzasztó sok probléma volt velük, azóta lépések történtek a jó irányba, messze kevesebb a gond. De ezt láthatod a statból is.
Az is igaz, hogy egy 2016-os panelel szerelt tv már legalább 2,5-3 éves, tehát van benne pár óra tartalom, míg a 2018-asok most lettek 1 évesek.
-
ribarszki
őstag
Srácok, ha B8ra jön frissítés, beírnátok? Nyaralok és a kalibrálás miatt fontos lenne. Köszönöm!
-
-
Varshi
aktív tag
válasz
Varshi
üzenetére
https://www.avforums.com/threads/plasma-vs-oled-burn-in.2133546/
Jan 30, 2019 at 4:44 PM
Malky100 Standard MemberI bought a OLED55B6 after several years trouble free plasma viewing. Just after 2 year mark with the OLED, I noticed a lot of colour distortion/ burn in on the red and yellow spectrum. If I show a yellow screen, 70% is now green.
-
Varshi
aktív tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
A Burn In topikot olvastam át, meg még a neten amit találtam. Durva dolgok vannak ott, sokszor user hibával, de az nem mond nekem arról semmit, hogy user hiba nélkül mire számítsak 5 év múlva.
M2, Disney Channel meg Minimax megy a kiscsaj mesefilmjei miatt (napi 1-2 óra), a srácok már lejátszóról indítanak logó nélküli tartalmakat inkább.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Varshi
üzenetére
Melyiket?
Pedig a TI felhasználói szokásotok pont passzolnak az oled-hez.
Szinte csak a gyerekműsorok logóira kéne vigyázni. (a gyerekmesék közül szinte az összes elérhető statikus elem nélkül, a mozifilmek biztosan)Mondjuk ha éjjel-nappal NICKELODEON vagy KACSATÉVÉT néztek akkor tényleg inkább a QLED.
Bár csak a gyerekek miatt QLED-et sem vennék az hótziher'.
-
chros
őstag
-
daneel_hu
addikt
válasz
alaves
üzenetére
"Némely gamer pedig a napi 12+ óra használatot követően a napi futtatást alkalmazza. Ezek hasznosságát nem tudják bizonyítani."
Hát ez az.
RTINGS-teszthez hasonlóan sokkolni kellene a készülékeket, és valamelyiket pedig naponta manuálisan frissíteni.
De szerintem nem tudod ezzel sem kompenzálni az extrém használatot.
500-600 óra elteltével egy 80-100-as oled fénnyel világító vörös, sárga statikus elem nyomot fog hagyni, tök mindegy mit csinálsz... -
janos666
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Gondold végig, hogy ahhoz vagy sokkal több időn át (napok, akár hetek) tartó és intenzív terhelés (a készülék folyamatosan jelentős áramot venne fel, így hőt adna le, avagy állandóan meleg lenne), vagy elméletben esetleg valamilyen rövid de erős sokkhatás (pl. rövid időre nagy túlfeszültség) kéne.
Előbbit látjuk, hogy viszonylag gyors és szinte semmi hőt nem termel (és nem is világít, csak pár másodpercig). A "sokkot" pedig azért is zárnám ki, mert az kiszámíthatatlannak tűnik (nehéz elképzelni, hogy egy pár másodperces túlfeszültséggel pontosan az eltervezett módon és mértékben károsítsanak egy-egy al-pixelt, el se akarnám hinni, hogy ha ezt otthoni környezetben meg tudnák csinálni úgy, hogy nem döglenének meg random a pixelek) és szerintem annak is lenne jele (erős fény felvillanás, vagy ilyesmi).
Ha mégis okoz valami problémát, az szerintem nem a kijelző fizikai károsodása lesz (hanem olyasmik, mint az egyetlen ismert "téglalap hiba", amiről szintén tudjuk, hogy egyetlen futtatás is elég, nem a funkció túlzott használata hozza elő). -
tlala
addikt
válasz
Varshi
üzenetére
Van értelme!
Pontosan így csináltam, 2 órán át dugdostam a pendrive-ot a TV-kbe a MM-ban, teljesen megengedőek, kedvesek voltak.
Vigyél egy blu-ray remux 4K-s filmet, amin van sok közeli arc (bőrtónus), mozgás, és esti jelenetek is.Ami még jó hírem (szintén nem rég meghalt Pana plazmáról jövök), hogy be lehet állítani a képet a B8-on olyanra, hogy hasonló képe legyen, illetve számos ponton még jobb is. Ami meg némileg más, az néhány hét alatt megszokhatónak bizonyult.
Szóval van remény plazma után, kalandra fel!
-
alaves
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
A statikus elemek által okozott probléma időbeli kitolása esetleg elérhető a pixelfrissítő heti futtatásával (magyar LG szervíz e-mail-je szerint). Némely gamer pedig a napi 12+ óra használatot követően a napi futtatást alkalmazza. Ezek hasznosságát nem tudják bizonyítani.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Varshi
üzenetére
Azt kell eldöntened, hogy reálisan mennyi statikus tartalmat fogsz nézni.
Ahogy olvastalak, nagyjából a gyerekmeséknél fordul elő, mert azt kábeltévén(?) nézitek. (?)
Vörös és sárga logó ultragáz, még visszavett oled fénynél is. Hosszútávon gondot okozhat...
Figyelni kell arra, hogy ne legyen túl sok ilyen és hasonló tartalom.
De hírműsorok piros hírfolyama is ugyanez a kategória!Ha érdekel a téma és megy az angol is, akkor avforums-on sok-sok tapasztalat van.
(oled topik)
A probléma a kumulatív jelleggel van, tehát hiába váltogatod a tartalmat mondjuk 1 óra vörös logó nézése után, ha mindennap nézed 1 óráig azt a vörös logót, hosszútávon olyan lesz mintha egyhuzamban nézted volna, összeadódik a degradáció az adott pixelekre. Átlátszó logok nem vészesek.Sötét szobában nézitek többnyire a készüléket az nagyon jó.
Ilyen körülmények között a legjobb az oled. -
alaves
addikt
55B7V: ma észrevettem, hogy egy W pixel folyamatosan világít (normál tartalomnál is igencsak zavaró). Elindítottam a pixelfrissítőt és még pár percig a sötét képernyőn ott virított a világító pixel, majd kialudt.
A hibát kijavította
Láttam a folyamat végét, amikor egy egypixeles vízszintes vonal felülről lefelé végigmegy a képernyőn (fehértéglalapos üzenet is volt a jobb felső sarokban, még a fekete képernyőn a "Befejeződött a pixelfrissítés folyamata" üzenet előtt, de azt nem tudtam elolvasni). -
Joshi
titán
Panasonic GZ950 OLED TV Unboxing + Picture Settings.
ui.: ez a sapesz nem előnyös Vincentnek.

daneel_hu ezt nézted?
LG C9 (2019) vs E8/ C8 (2018) OLED TV Comparison
Vagy mótvá? -
daneel_hu
addikt
válasz
Varshi
üzenetére
"Tehát akkor ajánlod a Goldot? Vagy ezekre a panelhibákra elég a Silver is???"
Nehogy félre érts... az oled-specifikus hibákra ez sem jó, sőt egyik LCD-sre sem.
Kivéve talán a téglalap szindrómára, amely itt már pár user-nél előfordult.
Tehát szimpla beégésre, pixelhibára ez a kiterjesztett gari nem jó. (a GOLD és a PLATINA sem!)Nekem a törés miatt kellett, van 2 kisgyermekem.
+ ha javíthatatlanul tönkremegy a készülék, vagy nem éri meg a javítása (a gyári gari lejárta után), akkor az eredeti vételárat téríti. Sok más esetben az avultatott árat.
Pl. ha szállítás közben rommátöröd, akkor az avult értékét fizeti meg. -
Varshi
aktív tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Értem, köszi.
Érdemes mindenféle tesztvideókat/képeket lefuttatni már az elején, mint tettük 20 éve a PC-s monitorok halott pixelei kutatva, hogy kiderüljön 3 napon belül, vagy úgyis látni fogom, ha gáz van?
Illetve az LG policyja micsoda erre? Mert a kiterjesztett gari eléggé "lerázós", egymáshoz közeli x db a kikötés stb.
-
Varshi
aktív tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
"> Itt többségében a GARANCIA GOLD van kötve."
Azzal viszont az van, hogy csak áruházban lehet megkötni, webes rendelésnél nem engedi a felület, utólag 6 hónapig már csak a Silvert lehet (érthető, mert ha az 1. napon leveri a macska, ne szaladhass gyorsan "mégis kérem" garit kötni és, másnap bejelenteni)...
Tehát akkor ajánlod a Goldot? Vagy ezekre a panelhibákra elég a Silver is???
-
Joshi
titán
válasz
Varshi
üzenetére
"Összehasonlítottam mindennel, amit tudtam, egész egyszerűen jobban vetített 1080p-s tartalmakat ez az OLED LG, mint a vele versenybe állított (hasonló árú!) QLED Samu, vagy a jócskán drágább OLED Sony.
Azt csináltuk, hogy WiFi-n megkerestük YT-ról ugyanazt a trailert, és lejátszottuk mind a 3 tévén a legnagyobb elérhető felbontásban, ez speciel 1080p volt."Sony LCD topikban is panaszkodnak a Youtube appra, egyszerűen nem üti meg a mércét. Mindenképpen HDMI-ről normális/megbízható minőséget kellene etetni mindegyik tévével. Ott lehet más véleményed lett volna. Ez szól (#28124) daneel_hu-nak is.

-
daneel_hu
addikt
válasz
Varshi
üzenetére
"És furcsa mód nem a feketék volt a döntő, hanem olyasmi, ami inkább szoftveres dolognak tűnik (ezért gondban is voltam kicsit, hogy nem lehet-e még ezen módosítani valamit beállítással): pixelesség (upscaling?), és darabosság mozgó arcok megjelenítésénél.
Az LG 65B8 volt az, aminél alig volt észlelhető (1 méterről nézve) az 1080p-s műsornál pixelesség, és nem volt darabos, amikor az ember arca elkezdett mozogni. Bár az se volt tökéletes! Ez kicsit fura volt egy 15 éves plazma TV után. A demo tartalmakat direkt nem néztem."Mozgásmegjelenítés... tartalom és egyénfüggő.
Ebben nem lesz olyan jó mint a plazma, erre ne is számíts de idővel megszokod ezt is.
Vagy ha nagyon ciki és bevállalsz némi vibrációt, akkor használhatod a 60 Hz-es BFI-t.
(utóbbit minimum 3-4 óráig kell szoknod a szemednek és még ekkor is a nagyon világos jeleneteket vibrálónak érezheted)TruMotion menüben kell próbálkozni, vagy teljesen kikapcsolod és akkor a "nagyon akciófilmek" darabosak lesznek közeliknél... vagy bevállalsz egy kb 2, 2-es paramétert (dejudder, deblur) vagy mégtöbbet.
Nekem már a 2, 2-es is szappanopera hatású, de bevallom elég érzékenynek tartom magam a soap opera effect-re.
Vagy kikapcsolom vagy 1, 4... vagy kikapcs és Motion Pro BE (BFI).
Van aki szerint itt a 3, 3-as a cool beállítás, számomra az már durván szappanozik, nézhetetlen.
Kísérletezni kell, mert szinte mindenkire másként hatnak a beállítások, de azt tanácsolom, hogy több órát kell nézni valamit, hogy tutira azt mond, hogy ez szar vagy jó.Nem tudom a SONY-t miért láttad gyengébbnek, valószínűleg ez beállítás miatt lehetett.
Bár tavaly mi is végignéztük az elérhető oledeket, és semmivel sem találtam jobbnak a SONY mozgását mint az LG-ét. (régebben ez nem így volt).
Úgyhogy a 2018-as készülékek vagy újabbak esetén a SONY mozgáselőnye szerintem szimplán urban legend. -
daneel_hu
addikt
válasz
Varshi
üzenetére
Itt többségében a GARANCIA GOLD van kötve.
Ez egy kiterjesztett garancia szolgáltatás, amelybe nem tartoznak bele az amúgy gyárilag kompenzált hibák, mint - 1 db halott pixelünk van, panelcsere,... túl nagy a banding, panelcsere...kicsit beégett a kacsatv logója, panelcsere....)
De...
Ha pl. téglalap anomáliát találsz a készülékeden, akkor valószínűleg panelcsere lesz.
Ha összetöröd, akkor avultatott értéken kaphatsz egy új készüléket.
De ha egyáltalán nem javítható akkor az újkori értéket téríti vagy ad új készüléket.Tehát kicserélik a panelt amennyiben gazdaságos lesz így a javítás (nem lesz), és nem a tipikus felhasználói szokások miatt ment tönkre a tévé. (pl statikus elemek miatt beégett egy logo)
Összességében még így is jóval több ez mint a semmi, hiába próbálják ezt itt elhitetni páran.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nem állítom, hogy kicsi.
Kinek mi...Azt állítom, hogy nincs mozihatása a mozgóképnek ha a tartalmat egy ekkora megjelenítőn nézel ilyen távolságban.
(Nem mindenkinél ez az igény, tehát semmiképpen nem tartalak igénytelennek, neked ez velószínűleg nem fontos. Nincs ezzel semmi baj.) -
Varshi
aktív tag
(Üdv, sokat olvastam vissza, köszönet az eddigi írásokért, most in medias res belevágok....)
Megjöttem a MM-ból, ahol el akartam dönteni, hogy
1. OLED vagy nem. (mert a fórumokon azt mondták, hogy plazmáról érkezett ember csak azzal lesz boldog)
2. Elég-e az 55, vagy 65 kell.1:
A különböző topikok alapján az LG 65B8-at kerestem egyből, sajnos már nincs C8, a weben se. Még kevésbé neves/megbízható helyről rendelve is min. 50-60-nal drágább így a C8. (Mondjuk kipróbáltam volna szívesen, persze pont a hangzást lett volna nehéz..)Összehasonlítottam mindennel, amit tudtam, egész egyszerűen jobban vetített 1080p-s tartalmakat ez az OLED LG, mint a vele versenybe állított (hasonló árú!) QLED Samu, vagy a jócskán drágább OLED Sony.
Azt csináltuk, hogy WiFi-n megkerestük YT-ról ugyanazt a trailert, és lejátszottuk mind a 3 tévén a legnagyobb elérhető felbontásban, ez speciel 1080p volt.És furcsa mód nem a feketék volt a döntő, hanem olyasmi, ami inkább szoftveres dolognak tűnik (ezért gondban is voltam kicsit, hogy nem lehet-e még ezen módosítani valamit beállítással): pixelesség (upscaling?), és darabosság mozgó arcok megjelenítésénél.
Az LG 65B8 volt az, aminél alig volt észlelhető (1 méterről nézve) az 1080p-s műsornál pixelesség, és nem volt darabos, amikor az ember arca elkezdett mozogni. Bár az se volt tökéletes! Ez kicsit fura volt egy 15 éves plazma TV után. A demo tartalmakat direkt nem néztem.
Vajon egyedi volt, amit láttam? Feltételezem, nem állítgattak semmit a tévéken, out-of-the-box lehettek.
480p-re váltva kicsit necces volt a műsor minősége YT-ról indítva, a gyerekek márpedig még néznek nálunk SD adást (Digi mesecsatornák), valamint sok letöltött animációs meséjük WEB-DLRip minőségű, így is tele az adattárolójuk a médialejátszón. Lehet ezen még valamit javítani vajon?2:
A második kérdés elég gyorsan eldőlt (a pénztárcám meg hanyatt), egyedül az van bennem kétségként, hogy a pixelesedés és az SD tartalmak nézésekor nem lenne-e az 55"-ös méret "megbocsájtóbb" velünk.42"-es plazmát váltunk, és 3,5-4 méterről nézzük a tévét (a gyerekek persze 1 méterről, nyilván!), többnyire nem túl világos szobában (a legóhoz is villanyt kell kapcsolni, árnyékosak az ablakok). Ez befolyásol valamit?
Bár ami review-kat olvastam, azt írták, hogy ha a két méret közt gondolkozok, ne gondolkozzak tovább: kapásból 65... -
MrBazsi
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Tényleg nincs, én többször is írtam még az elején mikor megvettem a tv-t hogy biztos a szerencsések közé tartozom h nagyon jó paneles tv-t kaptam. pixelhiba, banding tinting abszolút nincs, blokkosodást is csak egyszer vettem észre a sokat szidott GOT8x03 alatt.
Most épp a Stranger Things 3.évada ejt ámulatba a tv képességeit illetően. Sokszor csak olvasom itt h kinek milyen hibák vannak, és ilyenkor csak hátradőlök és élvezem h az enyém hibátlan.
Pont ezért félnék 65re váltani, ahogy olvastam itt ott nagyobba szórás. pedig angyobb méret csábító lenne, bár ez is több mint elég. -
MrBazsi
senior tag
Na ma lefutott az első egy órás pixelfrissítés.(7hónapos B8) előtte is jó volt a panel, és most is. a pixelfrissítés után rátoltam a tesztábrákat kiváncsiságképp, de hálisten minden szép és jó!
-
Varshi
aktív tag
> A +3 év nem teljes körű garancia, az csak biztosítás. Nem tartozik bele a panel csere sem.
> Szóval a teljes körű gari az csak 2 év. A 2017-es tulajoknak lassan lejár.Melyikbe tartozik bele?? Melyik a "teljes"? Vagy egyik se?
A GARANCIA PLUSZ SILVER biztosítás alapján nyújtott kiterjesztett garancia szolgáltatás biztonságot nyújt
díjmentes javítás(ok), vagy (gazdaságtalan javítás esetén) a meghibásodott termék cseréjének formájában,
a gyári jótállás (garancia) lejártát követően,
a vonatkozó biztosítási feltételek szerint,
belső hibára visszavezethető meghibásodások esetére.https://www.mediamarkt.hu/static/pdf/MM_Garanciaplusz_201808.pdf
-
alaves
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Hát igen, a fejlődés... a fadobozos Orion Tisza-t is 3 m-ről néztük...

Egyébként PC monitorként 2160p-vel még az 55" is határeset, 4k-s filmeknél meg nagyon közel kell menni a részletek és a moziélmény miatt (~1m). -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Na ne viccelj már... 2 éve nézem 2.7 méterről az 55"-os oledet, de nem nagyon érzem kicsinek még ma sem. Szóval, gondold azt hogy igénytelen vagyok, nem bánom, de hogy 77" alatt nincs élet, azt nem fogadom el. Arról nem beszélve, hogy ki a francnak van 1-2 milliója tévére? Mert nekem nincs...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
daneel_hu
addikt
Ha csak a saját tévéinket nézem, akkor a 42" volt a legkisebb, utána 1 évvel vettünk mellé egy 50"-ost.
De ezek már akkor is kicsik voltak, csak horror összeget kértek el egy nagyobb plazmáért.
Most azért értelmes áron lehet venni 65-öst. (oledben is)77 tényleg durva még c8, c9-ben is. De 3 méterről ez lenne a zsír.
(vagy 2 méterről)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
3 méterről nézik.
Az minimum 65 col, de inkább 77.
Nem kötelező oledet venni, lehet mást is.Szerintem 55 colost 3 méterről nézni értelmetlen, mert az összes mozis varázsát elveszti a kép.
Persze ha csak rádiózni akarsz, tedd.
-
Calogero
addikt
Én is sokat tanakodtam a méret a miatt. Elmetem a boltba és megnéztem, leléptem a megfelelő távolságot.
Nálam 3,15 a távolság és 65" méret lett számomra a szimpatikusabb. A 77" már nem az én pénztárcámnak való volt.
A reális 77" lenne, de én ekkora tv-t, max nappaliban tennék, hálóba nem tennék nagy batár tv-t.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Ha szeretnék hamarosan Oled TV venni és lecserélni a mostani 43-as LG TVnket (azt hiszem 43LM660s) akkor milyen Oled TV-t ajánlott venni... Méretet tekintve szerintem a hálószobába elég az 55-ös TV... (3 méterről nézzük
) -
daneel_hu
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Statikus elemek kerülendők, főleg a vörös és sárga logók, hud-ok.
A tévét nem árt ha bejáratod, és jól beállítod.
Olvasd el a témaösszefoglalót is a topik tetején.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Battlefield 6
- Filmvilág
- BestBuy ruhás topik
- Nintendo Switch 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem akarok félni attól használat közben hogy épp mikor ég be a logó, mert játszom rajta, vagy mert asszony átkapcsolt zene csatornára... QLED-et meg nem akarok, most is Samu van, úgyhogy marad valami VA paneles Sony.

(utóbbit minimum 3-4 óráig kell szoknod a szemednek és még ekkor is a nagyon világos jeleneteket vibrálónak érezheted)
Vhiktor