Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Világos helyiségben nappal kevés lehet a 20-30-as OLED fény, amúgy ez adja az általános 100-120 nitet (vagy hozzávetőlegesen ennyit, most hasból írtam). Én az LCD-ket se állítottam világosabbra. De nyilván nem kell ennyin használni a készüléket, ez egy ajánlás.
"Fakó" képpel kapcsolatban viszont, nincs véltelenül nagyon buta gamma-értéken a tévé? A 2.2-t, illetve 2.4-et nézd meg, ha korábban nem tetted volna. Lehet, csak ennyi kell ahhoz, hogy alacsonyabb OLED fény mellett is elégedettek legyetek a képpel.
-
Gigi01
őstag
nincs baj,azt szoktátok meg.Kalibrált plazmám,meg monitorom mellett,nekem ez jön be.Nem mellesleg vetítettem pár évet,nyugodt képet szeretem,nem a dinamikust.Most jövök tesóméktól,lcd full fényes,túlszaturált beállítás lehet,meg az élesség maxon.Én hányok tőle,nekik az a szép.
-
Gigi01
őstag
-
gurus
aktív tag
válasz
junior19
üzenetére
Szia!Nem cseréltem, Qled megvan a nappaliban.Oled fényerőségéről írtam.nekem min 60 érték jó a B8-nál.Számomra így tőkéletes a képe.megvagyok elégedve mind a webos mind a távirányítója,hangja is szuper.Csak érdekelt volna milyen beállitásal jó a 30 oled fény.akinek E8 van miért bíztos,hogy B8 nak is az a jó beállitás?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Nincs teljes körü leírás a készülékekre vonatkozóan, hosszútávú használatra pedig végképp nincsen. Ezért írtam, hogy azért mert gyári = felesleges rá hivatkozni.
Ugyanúgy a gyári beállítások is szarok, legalábbis LG-nél biztosan. 10 perc alatt heggesztesz egy jobb profilt bármelyik beépített beállításnál. Azért ez meglepő számomra... -
-
Bulo
csendes tag
Sziasztok! Régóta olvasom a fórumot, de eddig nem döntöttem arról, hogy veszek egy OLED TV-t magamnak. Mivel a hétvégén ütős ajánlat volt az Edigitalnal, 65FZ800 500eFt, megérett a gondolat és megrendeltem 1-et. Ha kapok valamilyen javaslatot a beállításra, beüzemelésre szívesen veszem
Most egy 720p pioneer plazmám van, 12 éves, szuper állapotban, de eddig csak TV-t néztem rajta.
1 kérdés merült fel bennem, hogy használ e valaki közületek bluetooth fülest filmekre, milyet, ugyanis a nappaliba kerül, ahol nem lehet hangosan hallgatni a mozit 
-
-
válasz
junior19
üzenetére
Hagyd. Plasztik műképről, ledről (hívhatjuk akármilyen lednek, qled pl, akkor csak sima led) váltott Gurus és most ahhoz van szokva. Nekem is szoknom kellett dolgokat, én 45-ös fényerővel használom a tv-ket. Tehát a kettő között. Így tökéletes. Én oled előtt használtam felváltva plazmát és direkt háttérvilágítású Pana ledet. Ezekhez kellett az oledet "kompromisszumosan" beállítani.
-
junior19
senior tag
Én nem értem ezt az egész szájkaratét, amit itt folytattok.
Egy dolgot emeltél ki, amiben jobb a qled, mint az oled, de ezt mindenki tudja itt. Ezen megy a vita, sok érvet fel lehetne sorolni, miért olyan fényerő az ajánlott, de akinek nem jön be, az úgy sem fogja úgy használni, tehát értelmetlen meggyőzni. De itt nagyon sokan plazmáról váltottak Oledre, aminél megint kevés volt a csúcs fénysűrűség, így ők jobban meg tudták szokni azt a képet. Erre te sem fogod tudni meggyőzni őket, hogy pedig az kevés, a dupláján kell nézni.
Egyébként csak egy kis szösszenet tőlem is, de nem akarlak rábeszélni a számodra alacsony fényerő használatára, csak arra reagálnék, hogy a gyártónak el kell adnia a készüléket az áruházban, esetleg más modellek mellett is, nagy fényviszonyok között. Így nem lehet gyárilag alacsony érték az Oledfény.
Viszont vannak akik tesztelik a tévéket, s előtte kalibrálják is, s 100 vagy 120 nits fénysűrűség értékre kalibrálják. Gondolod, hogy nagyon komoly tudással rendelkező emberek( szakemberek) ok nélkül állítják így be a megjelenítőt, mert nekik így tetszik?
Mióta megy itt erről a téma, én azon gondolkodom, hogyha a fényerőben jobb a Qled, s ezt tudtad, akkor miért cserélted a Qledet Oledre? Ilyen fényerőhasználat mellet, s ha szerinted nem is jobb az Oled, akkor miért váltottál rá? Komolyan érdekel, nem kötözködés képen kérdezem. -
justaview
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam leírom az élményemet a pár hete vásárolt LG 55C9-el kapcsolatban.
Először is nekem egy TV-nél mindig a kép minősége volt a top prioritás, hiszen azért veszi az ember, hogy nézze. A másik a kezelhetősége, azaz ne legyen a menürendszere, op.rendszere egy nagy káosz, amitől meg lehet bolondulni. A hang sosem érdekelt; sorozatok nézéséhez elég, ha átlagosan normálisan szól, egy ütősebb mozifilm hangját meg elintézi a házimozi rendszer.
Egy UH7700-át váltottam le. Előtte Samsung 40B650-em volt. Mindkettőt szerettem, ugyanakkor az OLED TV-nél már a vásárlás is másképpen zajlott.
Az LCD TV-k kiválasztásánál a paraméterek több hónapos hasonlítgatása után még mindig gondot okozott, hogy a teljesen kivilágított boltban képtelenség szemre megállapítani, hogy az adott kiszemelt LCD TV hogyan fog mutatni egy elsötétített szobában otthon, mondjuk egy űrfilm nézése közben, vagyis milyen lesz a kontrasztja. Ez a problémám egy OLED TV kiválasztásánál szerencsére már nem zavart be.Így a korábbi több hónapos kiválasztási procedúrát most erősen leegyszerűsítettem.
Jelenleg csak az LG gyárt TV-kbe minőségi OLED kijelző paneleket, minden egyéb gyártó is ezeket használja. Nűansznyi minőségi eltérésekért nem volt kedvem más gyártók OLED TV-it tesztelgetni hónapokig, úgy, hogy a kijelzőjük ugyanaz (ehhez az LG-nek nagyon gyenge képet kellett volna mutatnia). Talán apróságnak tűnik, de az LG vonalat erősítette még, hogy a menürendszerét korábban már nagyon megszerettem, számomra egyszerű és elegáns.
Bár tudtam, hogy a C9-en fejlesztettek az előző évihez képest, még a fejemben volt egy esetleges C8 vásárlási gondolata is. A boltban aztán a C9 olyan meggyőző képet produkált, hogy a C8-at közben el is felejtettem. 😊Egy dolog foglalkoztatott még, ez az esetleges beégés lehetősége. Erről több tesztet végigolvastam a neten, végül az egyik meggyőzött, hogy annyira azért nem kell aggódni, mint ahogy azt néhányan felfújják (talán néhány LCD gyártó is köztük van…). Mellesleg azért mindenhol óvatosan fogalmaznak (Possibility of permanent burn-in). Ez olyan, mintha az LCD TV-kre azt mondanák, hogy: A háttér világítás UV sugárzásának esetleges kiszivárgása hosszú távon komoly szemproblémák kialakulásának lehetőségét vetítheti előre.
Szóval ami meggyőzött, az ez volt:
Based on your feedback and comments, we have bought 6 LG OLED C7 which will play real, non-altered content. This should give you a better idea on what to expect depending on what you watch on your TV.
Update 05/31/2019: The TVs have now been running for over 9000 hours (around 5 years at 5 hours every day). Uniformity issues have developed on the TVs displaying Football and FIFA 18, and are starting to develop on the TV displaying Live NBC. Our stance remains the same, we don't expect most people who watch varied content without static areas to experience burn-in issues with an OLED TV.
(Forrás)Ennyi nekem elég volt a beégési téma lezárásához.
Az otthoni beállítgatás is jóval egyszerűbb lett. Az LCD tévéimet korábban rengeteget állítgattam, hogy a képük közelítsen ahhoz, amit látni szeretnék. Most ez kb. 20 percet vett igénybe. Persze ízlések és pofonok… mindenkinek más a tökéletes, én mégis úgy érzem, hogy ennyire kompromisszum mentes vásárlásom még nem nagyon volt.
Ide csak néhány dolgot említenék még:
A gammát én alacsonyra tettem (LCD-nél ettől megőrültem volna)
TruMotion: 2 és 3 minden bemenetre
Fényerő, kontraszt, szín ízlés kérdése.
DLNA szépen működik 4K-val is.
HDD az USB2.0 (ettől féltem) bemeneten: 4K-t, 1080P-t rendesen lejátssza, a többi nem kérdés. Ja és a 4Terás HDD-t is viszi. A lejátszója teljesen rendben van. Néhány (álló)kép megjelenítésével van némi gondja, de még nem tudom miért, lehet én etetem rosszul.
Az SD csatornák jobban mutatnak rajta, mint az előző TV-imen, de ettől amúgy sem vártam még ennyi javulást sem, hiszen ami egyszer nincs ott a képen, vagy elveszett menet közben, azt mindig nehéz előállítani, gyártótól függetlenül.
A guide-on sokat gyorsított az LG az előző évekhez képest.A képe pedig annyira szép, hogy néha lemaradok a film cselekményéről.
A NETFLIX egyenesen brutál! A PS4 pro szintén, késleltetést én nem érzek, de igaz, lövöldözős játékokkal nincs tapasztalatom.A fentiek leírása közben a segítő szándék vezérelt, nem egy esetleges vita gerjesztése. Ha valaki mégis úgy érzi, hogy a világnézetébe bármivel belegyalogoltam, az higgye el, a részemről nem volt szándékos.
Hát ennyi. Jó választást, vásárlást mindenkinek!
-
gurus
aktív tag
alpha 7 vs alpha 9 proci között pont a linkelt oldalon írják:A C8-nak van az újabb Alpha 9 processzora, míg a B8-nak továbbra is az Alpha 7 processzora van, de a teljesítményben nem tapasztaltunk szignifikáns különbséget!
hangrendszere biztosra mondom c8-b8 között semmi nincs, mivel tesómnak c8 van.
E8 persze már jobb hangban ez igaz. Fényerősségben jobbak a C8,E8, nem kicsivel. -
daneel_hu
addikt
Négyzetméterben adja meg a fényerőt.

A 65 colos tévé az 40%-kal nagyobb területű panellel bír mint az 55 colos.
Sokkal inkább hiszek a RTINGS-nek, ahol a csúcsértékeket is feltüntetik.Nincs számottevő különbség az E8 és B8 között fényerőben, szerintem.
De majd a többiek megmondják. -
gurus
aktív tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Pedig ennyi:
https://www.displayspecifications.com
kocsiknál se ugyan azt tudja márkán belül egy autó. kisebb motor kisebb sebesség -
PuMbA
titán
A gyári beállítások mind arra vannak, hogy a vásárlókat lenyűgözze, illetve ne tüntesse fel olyan fényben a TV-t, hogy nem volt érdemes megvenni. Aki eddig nagyobb fényerővel nézett mindent (és elég sokan vannak, akik így nézik, hiszen a képbeállításokat a vásárlók nagy része meg se nézi és azt se tudja, hogy mi az; bedugja otthon a TV-t és amilyen képet beállítottak rajta a gyárban azt nézi 8 évig) annak fakónak néz ki a 100 nit-es fényerő és ugye sokan nem szeretik a változást, de minden ugye csak megszokás kérdése. Ha valaki azt akarja, akkor simán nézi a TV-t 30-as OLED fényerővel és 1 hónap múlva már ugyanolyan jónak fogja látni, mint a 60-ast. Kérdés ugye, hogy ki melyik mellett dönt.
-
daneel_hu
addikt
Ez igaz, de ott legalább a színvilág rendben van.
Gyártóként lehet én sem tenném 20-40-re, mivel ez visszaüthet a készülékeket árusító helyeken. Ahol ugye elméletben versenyre kellene kelni a QLED-ekkel is.
Nem véletlen az áruházi profil a tévéken.Ez viszont még nem jelenti azt, hogy nekem otthon, töksötétben 60-as oled-fénnyel kell kiégetnem a retinámat. (csak mert az LG szerint az a jó).

-
daneel_hu
addikt
"Ki beszél itt 100-ról? 20-80 közti értékről van szó.nekem 20 -30 fakó mintha fóliát húznék a tévére. 60-80 jó a szememnek így képminőségben szuper.LG nem általános fényerő van hanem kb tíz gyári beállítás amin egyiknél sincs 20-30-40 oled fény..."
Ez akkor lenne nyomós érv, amennyiben a gyári profiloknál egyébként minden más paraméter (is) stimmelne, de sajnos nem ez a helyzet.
Gyakorlatilag a gyári profilok használhatatlanok, színhelyesség szempontjából is. Kivétel a TechniColor.
Ócska, kékes színvilágú szinte az összes, talán 1-2 nem ilyen. -
Mizurichi
tag
Üdv!
Esetleg tudja valaki hogy lehet a 65FZ950-est falra szerelni. Ugye itt nehezítő körülmény a hangszórója.
Mindenhol a talpra szerelik fel. Falon hova kell tenni, és hogyan?
Már ha egyszer megkapom
-
-
gurus
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Rendben megértem mindenkinek más az ízlése,szeme.Lg,Sony stb.. tévégyártók mérnökei szerintem átlaghoz próbálják beállítani Oled fényt. Gyári beállításnál sincs ilyen alacsonyra állítva . B8-nál a legkevesebb gyári oled fény 60.Ezek szerint Lg-nél nem értenek hozzá,rossz a szemük?Ha beég 2 év múlva, nem érdekel. Addig tudásához mérten használom
-
daneel_hu
addikt
"Elég sok helyen megtalálod a neten, ha rákeresel, hogy hogy alakultak ki a 60-80-100-120 nit-es kalibrációs értékek - az hogy pontosan melyik az a környezeti fény mennyiségétől függ
Azért lett így, hogy a monitoron látott kép a lehető legjobban hasonlítson arra, amit a nyomtatás után a kezedbe veszel."Elhiszem, hogy ez lenne a megközelítés és sokat gondolkodtam rajta.
De mondjuk egy HDR-mozin (amely elvileg ugye rec 2020, még akkor is ha az oled teszemazt 70%-át megjeleníti a színtérnek) mit hasonlítgassak egy megfelelően bevilágított szobában lévő kinyomtatott papírhoz?
A kinyomtatott papíron a csúcsfehér
az a = nem nyomtatott felület, a fekete pedig = telibenyomtatott 100-100-100-100-as cmyk cucc, de valójában az utóbbi sem lesz soha a büdös életben fekete, inkább sötétszürke.
Tehát azt akarom ezzel mondani, hogy a papíron a fekete és a csúcsfehér baromi messze van egy tévékészülék által megjelenített csúcsfénytől és totál feketétől.Legfeljebb akkor van értelme az egésznek ha átlag fényerőről beszélünk, de a papír az nem mozgókép, a tévében pedig ugye mindig az megy általában, tehát lesznek csúcsfények amelyek szépen elviszik az átlag fényerőt valamilyen irányba.
Lehet 10 éve még volt ennek a hasonlítgatásnak értelme, de 2019-ben HDR-tartalmak esetében, hát nem tudom...
Az is baj, hogy egy rec 2020-hoz képest egy cmyk az nagyjából a 2020-as színtér tizede, vagy még annyi sem (csak tippelek), tehát a papíron szinte semmit nem jelenítesz meg amit az oleden meg tudsz.
Amúgy érdekes téma... érdemes lenne körüljárni.
-
daneel_hu
addikt
válasz
atom18
üzenetére
Motion Pro bekapcsolása = BFI.
De csak mozifilmek (24p) esetén javaslom... 25p-nél nagyon vibrál.
De van aki 24p-nél sem bírja.
Ha bekapcsolod akkor érdemes a fényerőt megnövelni, mert fekete (köztes) képkockákat szúr be a készülék, imitálva az impulzusos megjelenítéseket.
Elsőre 24p-nél is vibrálósnak tűnhet, de érdemes megszokni 1x, utána már 1-1 perc alatt megszokja az agyad.
-
daneel_hu
addikt
válasz
atom18
üzenetére
A mozgásmegjelenítést finomítja.
Azért van rá szükség mert ez nem impulzusos megjelenítő mint a plazma vagy a mozi, hanem sample and hold. Magyarán nem villog a képernyő, ezért egy 24 vagy 25 képkocka/sec-es mozgóképtartalom adott esetben a szemnek szaggatottként hathat. Pl gyors kamera vagy tárgy/élőlény-mozgásoknál.A panel 120-at tud másodpercenként, tehát egy mozifilmnél (24p) minden képkocka 5x fog megjelenni a képernyőn, de mivel sample and hold = nem villog.

Lényeg a lényeg... ha a Juddert legalább 1-esre állítod akkor a processzor mesterséges (köztes) képkockákat fog előállítani, megprobálja megtippleni mi lehet ott amit valójában fel sem vettek.
De most gondolj bele, ha jól sejtem, 10-es Juddernél a lejátszott film valójában is 120 képkockával üzemel. De csak 24-el vették fel. Szerinted ez miképp lehetséges?
-
alaves
addikt
Ha jól tudom a moziban 70-80nit a fényerő. Nálam OLED fény SDR:25, HDR:60 (levágtam a csúcsfényt, nekem nem fogja szét....ni a szemem a fehér, és még így is sokkal világosabb mint az SDR 25-ön). ...nekem elég volt a két évtizedes CRT monitoros szemrontás...
A QLED-hez meg ajánlom a hegesztőszemüveget
-
-
PuMbA
titán
válasz
daneel_hu
üzenetére
Elég sok helyen megtalálod a neten, ha rákeresel, hogy hogy alakultak ki a 60-80-100-120 nit-es kalibrációs értékek - az hogy pontosan melyik az a környezeti fény mennyiségétől függ
Azért lett így, hogy a monitoron látott kép a lehető legjobban hasonlítson arra, amit a nyomtatás után a kezedbe veszel. -
daneel_hu
addikt
"A szabvány beállítás az, hogy egy TV-nek olyan fényerőt kell adnia, mintha egy átlagos nappaliban egy nyomtatott képet néznél. Ez az érték pedig tényleg nem annyira világos."
Ezt hol olvastad?
Egy nyomtatott kép (többnyire cmyk színtér!) sosem lesz sem fényerőben, sem színtérben olyan mint egy fényt sugárzó tévékészülék. (rgb) A nyomtatott képed csak a környezeti fényt veri vissza.
De majd a kalibrátorok megmondják itt.
-
PuMbA
titán
".szerintem ez a 20-30 oled fény beállítása, beégéstől való félelem miatt alakult ki .pedig ettől nem kell félni"
A szabvány beállítás az, hogy egy TV-nek olyan fényerőt kell adnia, mintha egy átlagos nappaliban egy nyomtatott képet néznél. Ez az érték pedig tényleg nem annyira világos.
-
laszlohu
addikt
adott a lg c8 -as, a kérdésem,
azt olvastam külföldi fórumon, hogy az új fw -el meg lehet osztani a netet okostelóval, és így könnyebb
fw -t frissíteni, akinek alapból nincs összekötve a nettel, ez tényleg így van, esetleg valamilyen leírás? -
daneel_hu
addikt
RTL Klub (HD) és Super TV2 (HD) logo teljesen fehér vagy inkább átlátszó, ezek nem fognak problémát okozni.
Viszont RTL-en van szép teli sárga korhatárlogó, nagyjából mindig ugyanabban a sarokban.
Az 80-as oled fénynél előbb-utóbb fakulást fog okozni. (beégést)
Lehet nem 9 hónap alatt, hanem lesz 2 év - de az is lehetséges, hogy sosem fogod észrevenni mert nem lesz gond.Mindenesetre sárga vagy piros statikus elemet (100%-os szín), 80-as oled fénnyel, rendszeresen órákig nézni az bevállalós.
Avforums-on 77C8 1 év alatt a youtube pöcök (rikitósárga) szépen beégett a tagnak.
És ugye az nincs mindig a képernyőn, csak ha menüzöl, vagy videonézés közben lapozgatsz.
-
daneel_hu
addikt
Este 80-as fény? Az nagyon sok...
Persze mindenki azt csinál amit akar, de azért azt látni kell, hogy átlagosan, vegyes tartalmat nézegetve az oled sokkal sötétebb mint bármilyen más készülék mivel a sötétebb színeket is nagyon szépen jeleníti meg, nem beszélve a feketéről.
A szemed rááll arra, hogy itt bizony globálisan sötétebb a kép, de ez nem baj kitágul a pupillád. Erre állítasz egy 80-as oled fényt akkor teljesen sötétben szerintem jojózni fog a pupillád sötét / világos jelenetek váltakozásánál. -
atom18
senior tag
Ki milyen képmódban használja a HDR-t, illetve valami javaslat?
Amúgy tv adásnál pl RTL logó mennyire kell félni a beégéstől? -
gurus
aktív tag
válasz
fuzics
üzenetére
Szívesen kipróbálom a beállításod ha leírod ,hogy van neked.Köszönöm
Robi BALBOA
Nekem B8 van. Hdr-t csak is maxon nézek.60 nekem nem égeti ki a szemem,ahogy írtam Qledhez képest még ez is fakó képet add.80 oled fény ami már oké .Gyári beállításoknál is így van.Asszonyt is megkérdeztem erről azt mondta rossz a 20-30 beállítás .szerintem ez a 20-30 oled fény beállítása, beégéstől való félelem miatt alakult ki .pedig ettől nem kell félni -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Akhilles01
üzenetére

Pár alap beállítást ejtsél meg aztán mehet a menet.(#30818) gurus: Nem jó beállításokhoz szokott a szemed, gyakori eset azoknál akik Lcd-ről jönnek át. Én azzal kezdtem az előző lcd monitoromnál, hogy bekalibráltattam, 120nit-re kalibrálnak, így a 30-as Oled fény nem volt szokatlan/fakó(este, nappal pedig sötétítővel).
-
gurus
aktív tag
válasz
fuzics
üzenetére
Nem veri agyon sőt nappal jobban bejön Qled,ami nappaliban van.Szobámban van az Oled de nekem 30 Oled fény fakó 60-ra állítottam tévéadásnál de még ez is kicsit fakó Qledhez képest. Qled után vettem az Oledet .Talán ezért érzem a különbséget.Lg javára írandó a Webos és a távirányító és a tökéletes fekete.Fényerősség Samsung javára ezért furcsállom hogy itt sokan 20-30 oled fény beállításon nézik.nekem ezen nézhetetlen.ha már veszek egy drága ,jó tévét miért vennék vissza a tudásából?
-
fuzics
tag
válasz
Akhilles01
üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen a B8 a Qledhez képest
-
Akhilles01
junior tag
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
köszönöm a tippeket :) Intelstellar meg a dbbroly movie már pörög lefelé ;). Azért Trónok harca, hogy legyen viszonyítási alapom mert egy QLED-et váltottam most, és azon néztem nagyon sokszor, de költözés miatt el kellett adnom.
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Semmi különös, ugyanazt a szakértői sötét illetve világos beállításokat, amelyeket a RTINGS ajánlásai alapján lőttem be. Amennyire láttam ezek nagyjából a Techni profiljához elég közel vannak.
Sötétben maximum 25-ös oled-fényt használok SDR esetében, egyszerűen túl világos a tévé.TruMotion: 0 vagy 1-es judder, nekem 2 vagy afelett szappanozik. Túl sima a kép szerintem.
Van amikor bekapcsolom a BFI-t, kb 5 perc alatt megszokom, aztán már nem vibrál. -
daneel_hu: neked ugye E8-ad van szintén, olyan kérdésem lenne, hogy a mezei tvadásokhoz milyen beállításokat használsz? Mi nagyon ritkán nézünk sima tv-t, de most ahhoz is be akarom állítani a lehető legmegfelelőbbet.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Akhilles01
üzenetére
Üdv a csapatban, grat a tv-hez.
A trónok harca szerintem nem fogja megmutatni mit tud a tv, az utolsó évad ráadásul kritikán aluli.
Ha film érdekel, ami nagyon ott van oleden, Csillagok között(4k HDR), Venom(van belőlle Dolby Vision), Aquaman(4k HDR), Tűzgyűrű(első része, 4k HDR).
Amúgy le a kalappal, hogy egyből narutóval avattad fel, én azt hiszem Fairy Tail-el avattam fel, aztán ügye Narutó.
Nézd meg rajta még Dragon Ball Super Broly Move-ot, nagyon adja.
-
daneel_hu
addikt
válasz
turikoczka
üzenetére
Minél közelebb kerülünk a karácsonyhoz, innál inkább visszakapaszkodnak az árak BF után.
A boltja válogatja mikor van éppen BF. De nagyjából novemberben.Szerintem lesznek jó akciók, talán érdemes várni... viszont arra ne számíts, hogy 2018-as modellekhez hasnoló áron fogsz 2019-est keríteni ebben az évben.
-
renatto
őstag
válasz
turikoczka
üzenetére
Van, de a tavalyi béefre már nem várnék!
-
turikoczka
aktív tag
Van aki emlékszik milyen akciók voltak tavaly fekete péntekkor/karacsonykor? Megerheti addig kivarni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Proxmox VE
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Linux kezdőknek
- Gitáros topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Adobe Photoshop
- További aktív témák...
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem tudtam mit írjak,Mihály névnap volt ma na,tessék elnézni! 

Csak azt írtam én mit tettem, nem ajánlottam senkinek! 
Használd egészséggel! A beégéstől meg nem kell tartani, de az első pár hétben én óvatosabban használtam a tévémet és a statikus tartalmat többnyire kerültem.
A NETFLIX egyenesen brutál! A PS4 pro szintén, késleltetést én nem érzek, de igaz, lövöldözős játékokkal nincs tapasztalatom.
Vhiktor