Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
LG OLED 83” C5-höz tudnátok ajánlani, esetleg linkelni ajánlott fali konzolt? Kihúzható karos kellene, ami tutira jó hozzá.
Köszönöm!
-
KubanitoS
veterán
77 vagy 83” LG C4 esetén ha falra akarom szerelni, akkor kell venni hozzá fali konzolt, vagy jár hozzá, mint a G4 esetében?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok,
Októberben már segítettetek itt a legjobb tévé kiválasztásában, azóta egy 65"-es LG G4-et használok nagy megelégedéssel.
Most ismét szeretnék segítséget kérni. Szüleim számára keresek egy nagyméretű tévét, 83-86 colosat maximum 1 misi környékéig. Az oled kézenfekvő lenne, de a tévénézési szokásaik miatt (pl édesapám simán képes elaludni valami random tv csatorna adása közben) inkább hanyagolnám a dolgot. Maradnék LG vonalon.
Olvastam a miniledről. Magát a technológiát nem értem annyira, de elvileg ennek is igencsak szép a képe, jobb, mint egy sima LED és nem feltétlenül hajlamos beégni. Jól gondolom?
Gyors kereséssel két modellt találtam, amely a legfrisebbek közül való.
Utóbbi a drágább, szóval feltehetőleg az a "jobb". Mit gondoltok ezekről? Megfelelőek lehetnek, vagy tudnátok javasolni bármi mást?
Amúgy egy 12 éves, vastag keretes, 50 colos Sony led tévét váltana. Űrugrás lesz, akármit is lesz az utód.
-
KubanitoS
veterán
Kis segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni. LG 65G4-es tévém van, itteni tanácsra vettem pár hónapja. Ezt a döntést azóta sem bántam meg.
Javaslatotokra a TV adás set up boxon keresztül 20-25-ös fényerővel ment. A beépített streaming programok, Netflix, HBO max meg a Disney pedig 80-100 fényerővel.
Bemenetváltáskor a TV a beállított értékekre váltott, ez sem újdonság.Most azonban applikáción keresztül elérhető TV előfizetésre váltottam, a set up box a hdmi bemenetével a múlté. A TV csatornáim jellemzően HD-ben mennek, de mostmár a TV nem vált át a kisebb fényerőre. Ebben szeretnék tanácsot kérni. Mert az hosszútávon nem feltétlenül életszerű hogy manuálisan folyamatosan állíthassam a fényerőt, az asszony meg biztosan nem fogja.
Kell-e ezzel egyáltalán foglalkoznom? Mit tudnátok javasolni?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok,
Arra lenne valakinek tippje, hogy a G4 miért felejti el időnként a telekom set up box-ot univerzális távirányítóként?
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz
amdboy
üzenetére
Simán lehet, hogy a Samsung mobiltelefonok szervizelését más csapat végzi és egy különálló dologról van szó a TV szerviz csapathoz képest és más a kettő minősége.
LG esetében nekem olyan személyes tapasztalatom van a szervizzel, hogy 5 éve vettem egy sima LED tévét és arra lettem figyelmes, hogy Telekom tévénézés közben ha néztem egy ideig egy csatornát, majd átkapcsoltam, a logó jött tovább a másik csatornára is. Mintha csúnyán beégett volna… Ki-bekapcs után eltűnt a logó.
Kb 3x jöttek ki. Hoztak új alaplapot, amelyet valamiért nem ismert fel a tévé. Utána rendeltek egy másikat a világ másik feléről, majd jöttek és cserélték. A hiba maradt. Jöttek megint, akkor szoftveresen csináltak valamit. Mondták, ha ez sem oldja meg, akkor többet nem jönnek és kapok egy csereutalványt, csak szóljak nekik… Teljesen maguktól ajánlották fel.
Azt csak mellékesen említem meg, hogy a hibát reprodukálni egyszer sem sikerült a szervizesek jelenlétében, mert ahhoz mennie kellett volna a tévének legalább egy órát ugyanazon a csatornán, de mindig olyan időben jöttek, hogy én is csak haza tudtam esni. Mobilommal csináltam képeket és azt mutogattam nekik.
Végül kiderült, hogy annyi volt a gond, hogy a telekom set up box 720p-ben sugározta az adást, átállítva 1080-ra megszűnt a hiba. Szóltam nekik, hogy minden ok és mondták, hogy örülnek, hogy megoldódott a probléma… Gyakorlatilag a semmi miatt járkáltak hozzám hetente.
-
KubanitoS
veterán
válasz
RockCNC
üzenetére
Értelek én, csak nem az a fajta vagyok.

szkutyi: Az “alap” dolgok, mint a tévé nézés Telekom set up boxon jön, ezt be lehet lőni 2160p-re 60hz mellett. Ez sdr tartalomnak számít? Amikor megy a tv adás kiírja hogy HDR a jobb felső sarokba. Bocs a hülye kérdésért, annyira nem értek hozzá. Emellett stream a tv appjain keresztül, néha külső vinyóról 1080p-s anyagok.
-
KubanitoS
veterán
Rövid kérdés, G4 esetében az oled pixelek fényerejét milyen beállíáson lehet használni, hogy ne nyírjam ki a panelt hosszútávon? Gondolom a full 100 nem célszerű mindig…
-
KubanitoS
veterán
válasz
Peace
üzenetére
Valszeg nem lesz jó, mert ahogy néztem a fali rész kialakítása nem ilyen. Nézz videót és látni fogod.
A rendelés kor a típusszám a végén LW az a falra való, LS meg a talpas (engem is itt világosítottak fel), de utóbbit kb sehol sem kapni. De amúgy a képen is látod, hogy van-e rajta talp, vagy sem.
-
KubanitoS
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Köszi, ez hasznos info volt.
Amúgy nem is értem miért kezelik ennyire mostohagyerekként a képernyővédőt. Simán lehetne egy saját almenüje beállításokkal az oled panel védelem fül alatt…A logo elhalványítási beállítást ugye a “magasra” kell rakni? Mondjuk én egyik álláson sem láttam különbséget, szóval fene se tudja…
-
-
KubanitoS
veterán
Említettétek a tűzijátékos képernyővédőt. A Home screen ha úgy marad akkor 3 perc múlva elindul. Viszont ha pl Disney pluszon megállítod a lejátszást, akkor semmi sem történik 3 perc után sem. Szóval akkor a képernyővédő funkció appok alatt nem is működik? Mert akkor így nem sok értelme van az egésznek. Én biztos nem hagyom véletlenül a Home screenen ott a tévét, akkor inkább kikapcsolom…
-
KubanitoS
veterán
válasz
paatrick
üzenetére
Pontosan ez volt nekem is a gondom a soundbarral. Eredetileg nem akartam ennyi pénzt szánni tévére, elég lett volna a C4 is, de annak meg olyan a talpa, hogy a soundbarom teteje valszeg belelógott volna a képernyőbe. Akkor meg én kaptam volna agyfaszt. Ennek ellensúlyozására a C4-hez kapható lg soundbar, amihez van talp is hogy pont a tv alá kerülhessen a soundbar. Árban ekkor már ugyanott vagyok mint a G4… Mindenesetre láttam a G4 talpát, hogy két szinten állítható és a magasabbik alá kényelmesen befér a hangprojektor. Ezért lett többek között a G4…
-
KubanitoS
veterán
Beüzemeltem a 65G4-et.

Elnézést mindenkitől, ezek kb minősíthetetlen képek a rossz fényviszonyok miatt, de élőben nagyon fullos, pedig még nem is állítottam semmit. Valami AI képjavítás van most alapból rajta, azon van.A képernyővel nem látok semmiféle problémát, felhősödést, vagy bármi mást, bár az is igaz, hogy én nem nézegettem orvosi precizitással a pixeleket.
Amint látjátok soundbarral használom HDMI CEC módban és azt vettem észre, hogy a régi 2019-es sima LED LG-hez képest a hang ég és föld.
Olyan basszus jön most mélyládájából, hogy csak néztünk, meg maga a hangsugárzós hang is erőteljesebb, teltebb, az asszony is egyetértett, hogy olyan, mintha vettünk volna egy új hangsugárzót is. Ez nagyon meglepő számunkra, de egyben nagyon pozitív élmény is.A talppal nagyon megszenvedtünk. Egy-egy unboxing videóban úgy mutatják, hogy a dobozban lévő hungarocellt össze lehet állítani úgy, hogy a tévét bele tudod helyezni állítva és ekkor kényelmesen rá tudod tenni a talpat, mert úgy van kialakítva az egész, hogy a talp pont odafér, kényelmesen felcsavarozod és kész. Na mi nyilván nem olyan hungarocellt kaptunk hozzá, mivel ez a falra szerelhető variáns volt. Végül meg tudtuk oldani úgy, hogy nem fektettük el a tévét, de azért nem volt egyszerű...

Akkor a szoftverfrissítést hanyagoljam? Egyszer bejött a tüzijáték, de utána valami reklám is volt kosárlabdázóval. Kifejezetetten képernyővédő beállításokat amúgy nem találtam.
-
KubanitoS
veterán
Kis érdekesség: ezek között mi a különbség (azon kívül, hogy az egyik nincs készleten)?
mcwolf79: Szerintem nagyon egyszerű, tévés topikban vagyunk és ugye itt hardcore userek vannak, ugyanúgy, mint minden más specifikus topikban, mert kb mindenhol ez megy. Milyen videókártya a legjobb, melyik kocsi fogyaszt a legkevesebbet stb...
Átlag usernek szerintem is kb -kis túlzással nyilván- mindegy mit vesz OLED tv esetében, csak legyen friss modell. Főleg, ha sima LCD-ről vált.
-
KubanitoS
veterán
válasz
thomasrc
üzenetére
Mondjuk a mai világban egy efféle elektronikai eszközön nyomonkövetni a garit nem nagy cucc, lehet gyártási szám alapján azt is látják, hogy hány órát használtad. Ki tudja mit kommunikál vissza a nagy testvérnek a tévé.
Jannn: Igen arról van szó. Ahogy nézegettem az enyém lett az utolsó kapható 65-ös G4 a webshopból, akkor még maradt talp az enyémen kívül. Másnapra már nem volt raktáron ugyanez a 65-ös G4 valami Soundbaros kombóval, szóval lehet ahhoz kérte valaki az utolsó talpat.
Ez vajon normális, hogy a hivatalos boltnak ennyire nincs készlete?
-
-
KubanitoS
veterán
Köszi mindenkinek.
Még mindig nincs kibontva, de úgy érzem, hogy valóban jó cucc lehet, ha ennyi reakciót kaptam Tőletek!
LG Webshopból vettem egy külsős kuponnal, amelyet rá lehetett rakni magára a készülékre és a talpra is, amelyet kénytelen voltam külön megvenni hozzá... Ez utóbbi dolog ami egyedül beárnyékolja az örömöm. Amúgy vicces, hogy a webshop készlete 1-2 készülék lehet. Amit előtte néztem C4-et aznapra elfogyott, amikor én is leadtam a rendelésem, ez is elfogyott. Egyedül a talp nem fogyott el, mert nem nagyon találnak még egy ekkora marhát, mint én.
hunspikey: Ez a szoftverfrissítéses dolog elég durva, van valami hivatalos válasz az LG-től, hogy miért nyírták ki a képernyővédőket?
thomasrc: Én itt látom a saját készülékeim fül alatt:
Még mielőtt most leültem a gép elé írtam e-mailt az LG-nek a számlával kapcsolatban és ők is megerősítették, amit írtatok, hogy 3 munkanapon belül küldik majd.
krx21: Sima talpas verziót egy helyen láttam jóval drágábban, mint amennyiért én vettem a kettőt együtt.
-
KubanitoS
veterán
Meg is érkezett.
Ma valszeg nem lesz időm kibontani, igy itt kérdezném, hogy a garanciapapírt, számlát hol találom? LG webshopos a termék, pár perce jött meg. Lehet a vásárlás visszaigazolása után kapok bármit is?Más: regisztráltam a terméket és 3 év garanciát ír rá. Az öt év panel garancia érdekében nekem kell még valamit csinálnom, vagy elvileg minden oké így?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok,
Nagy nehezen kialakult a dolog, G4 lett lerendelve. Ameddig megjön tudnátok dobni valami yt videót, hogy mit kellene beállítani rajta az első üzembehelyezés után? Vagy mi az amit célszerű megcsinálni? Gondolok itt képminőségre, a beégés elleni védelem optimális beállítására stb…
-
KubanitoS
veterán
LG webshop 12%-os kupon: rtlplusz12
Elvileg tévékre működik. A G4-re próbáltam, arra működött. -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
G4-es LG tévéhez akkor most van a dobozban asztali tartókonzol, vagy nincs? Találtam egy unboxing videót, abban volt hozzá és a tévé magasságát is lehetett állítani.
Valaki ezt volna kedves megerősíteni?
szerk: 65"
-
KubanitoS
veterán
LG hivatalos webshopban van -10% leárazás egyes készülékekre. Az LG C4 65"-esre is, ami engem érdekel. Így most 602 ezer forint lenne.
Érdemes lehet ebbe beleugrani, vagy karácsonyig, esetleg black fridayig (ami nálunk inkább lehúzás, mint valódi akció) várni?
-
KubanitoS
veterán
Részemről úgy néz ki, hogy LG C4 lesz valószínűleg a befutó.
Viszont látom beszéltek a Samsung S95-ről is, ez pontosan melyik modell?
Samsung QE65S95DAT?
Samsung QE65S95CAT?S90 meg ezek között mi a különbség?
Samsung QE65S90CAT
Samsung QE65S90DAT -
KubanitoS
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Kicsit kutakodva azt már látom, hogy a C széria az arany középút, a G széria meg a csúcs. Én teljesen átlag user vagyok, nagyrészt menne a Telekom tévé, meg a streaming rajta.
Szerintem elmegyek majd Media Marktba, aztán élőben megnézem őket, de jelenleg nem érzem azt, hogy számomra megérne másfélszer akkora árért a G szériát választanon a C-vel szemben.
-
KubanitoS
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Bocsi, nem a G3-ról beszélek, azt nem találtam első nekifutásra készleten.
A C3-ról van szó.
Ehhez képest van a 300k árelőny. -
KubanitoS
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ami most van LG tévé, annak már azért kicsit elavult a lejátszórendszere, valami "képek és videók vannak" azt hiszem és úgy lehet kiválasztani a csatlakoztatott eszközöket, ahol ha lejátssza a tévé a filmet kb 3 almenüből kell kiválasztani a másik nyelvet, vagy feliratot stb... Kényelmetlen, egy VLC meg nem. Ennyi...
Szóval akkor erről a tévéről lenne szó?
Ennek van alternatívája, vagy ne is nézzek mást, mert ez most a best buy?
Képbeégéssel mi a helyzet? A mai újakat is érinti, vagy azóta kitaláltak már valami új technológiát, ami azért segíthet a helyzeten? Nyilván nem 8 órán át menne ugyanaz a csatorna nálunk sem.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Köszi, random rákerestem és elég jókat látok róla. Ez high end kategóriás LG tévé a jelenlegi piacon?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Szeretném karácsonyra meglepni a családot egy OLED tévével. Az elsődleges célpont az LG lenne (a Magic Remote is nagy kedvenc), de szóba jöhet esetleg Philips is.
Méret 65-70", de ahogy látom (lehet rosszul) a 70" nem igazán van, 77 viszont már nagy méretileg meg árkategóriában is. Azért 1 misi alatt maradjunk, de láttam 600 körül is 65-ös LG oledet.
Sajnos még nem mélyedtem el az oled témában, így gondoltam itt kezdenék, hátha van itt a topikban valami titkos best buy, esetleg egy csúcskategóriás kifutó TV, amit jó áron el lehet csípni, ilyesmi...
Ami még fontos, hogy HBO Max, Netflix, Disney legyen rajta, meg esetleg menjen a VLC is (utóbbi esetében vannak kétségeim, de nem kizáró ok, ha ez nincs). 2.1 hangprojektorom van, azt szeretném használni.
Jelenleg egy 6 éves sima LED LG tévém van 65"-es, azt váltaná.
Van valami javaslatotok?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amúgy nem is értem miért kezelik ennyire mostohagyerekként a képernyővédőt. Simán lehetne egy saját almenüje beállításokkal az oled panel védelem fül alatt…

Olyan basszus jön most mélyládájából, hogy csak néztünk, meg maga a hangsugárzós hang is erőteljesebb, teltebb, az asszony is egyetértett, hogy olyan, mintha vettünk volna egy új hangsugárzót is. Ez nagyon meglepő számunkra, de egyben nagyon pozitív élmény is.
Ehhez képest van a 300k árelőny.