Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsistvan7
kezdő
válasz
John D'oh
üzenetére
Az a érdekes hogy a Magic Remote-n szinte soha nem használom a szám gombokat, a csatornákat szinte mindig a görgővel pörgetem végig, ha meg valahol számokat kell beírni azt is inkább a virtuális billentyűzettel adom meg. Számomra egyszerűbb, így nem kell lenéznem a távirányítóra, és keresni a gombokat.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Igen, ezt teljesen egyéni preferencia kérdése, azért is írtam hogy sokat számít a felhasználási mód.
Nekem nagyon bejön hogy szinte minden egy gombbal és a légegér funkcióval elérhető.
De ha nem néznénk sima tv adást akkor valószínűleg én is inkább a Samsungot választanám. -
zsistvan7
kezdő
válasz
huby80
üzenetére
Szerintem azért egy kicsit árnyaltabb a kép, az vitán felül áll hogy képminőségben jobb a Samsung.
De mint írtad korábban sima tv nézésre is sokat használnád, a tesztek alapján az LG jobb lehet gyengébb minőségű tartalmaknál.
A Magic Remote nagyon jól jön tv csatornák nézése közben, a görgővel egy pillanat alatt végig lehet pörgetni a csatornákat, a felvétel kezelés, stb.
De az is igaz hogy sokan nem szeretik a Magic Remote-t.
A lényeg hogy sokat számít az is hogy mire akarod használni, aki pl. csak streamingre vagy játékra használja annak szerintem kevésbé fontos a tv rendszerének működése, mint annak aki pl. sok kábel tv-t néz rajta. -
zsistvan7
kezdő
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Frankó.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Jó neked, ilyen cuccaid vannak feleslegben
-
zsistvan7
kezdő
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Azért a specifikáció szerint lényegesen lassabb mint egy SSD, ha van rá mód akkor lehet hogy megérne egy próbát csinálni egy SSD-vel.
-
zsistvan7
kezdő
Felkerült az RTINGS-re a C5 teszt, nekem nagyobbnak tűnik az ugrás a megszokotthoz képest (ha volt egyáltalán az előző években).
[link] -
zsistvan7
kezdő
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nálunk SSD-re történik a felvétel (C3), annál nem tapasztaltam ilyen problémát.
Lehet hogy SD kártyánál (gondolom azért kártyától is függ) bizonyos esetekben kevés lehet az átviteli sebesség.
pl. ha timeshift-et használod akkor írni is kell neki közben, meg olvasni is.
Ezt használjuk: [link] -
zsistvan7
kezdő
Édesanyámnak tavaly vettünk egy 65C3-at.
Ő szinte csak SD tartalmat néz (FHD kábel tv), többek közt elég sok hírműsort, ennek ellenére 15 hónap alatt nincs nyoma beégésnek.
Egy világos nappaliban használja 55-ös fényerőn (100 a max), soha nem éreztük kevésnek a fényerőt, pedig szinte soha nincs besötétítve.
Sokan mondják hogy erre nem érdemes oledet venni, de ezzel nem értek egyet, vannak jobb minőségű filmek, műsorok, amelyeknél még így SD-ben is kijönnek az oled előnyei.
Mini LED-el nincs otthoni körülmények közt tapasztalatom, de véleményem szerint az oled-el biztos nem lőtök mellé. -
zsistvan7
kezdő
Ha esetleg valaki 77G4-et szeretne.
Most az LG webshopban 10% kedvezménnyel elhozható 915 ért.
Be kell jelentkezni hozzá, és az LG Majális kupont választani. -
zsistvan7
kezdő
-
zsistvan7
kezdő
Az lg.com-ra (hu) felkerültek a G5 széria árai, ahogy nézem jóval alacsonyabb áron kezd mint anno a G4.
Lehet hogy MLA hiánya miatt van jobb árban? -
zsistvan7
kezdő
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Félre értettél, ez csak akkor működik ha előtte is azt a műsort nézted, ha nincs bekapcsolva a tv, vagy másik csatornát néztél akkor természetesen nem lehet visszatekerni.
Ez csak akkor hasznos ha nézed a filmet és mondjuk a felénél úgy gondolod hogy felveszed, akkor vissza tudod pörgetni és onnét kezdi felvenni. -
zsistvan7
kezdő
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Érdekes, C3 webos24-n, digitális kábel tv-n így működik, Crucial SSD-vel. Megy a visszatekerés, valamint a felvételt is onnét kezdi.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Esetleg még egy hasznos infó, ha mondjuk egy film közepén döntesz úgy hogy felvennéd, akkor ha visszapörgeted az elejére akkor onnét veszi fel.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Quadgame94
üzenetére
Én minden hónapban kb. 70-80 kWh-tal túllépem a limitet, ez azt jelenti hogy ezért a plusz fogyasztásért nem 35 Ft-ot, hanem 70-et fizetek kilowattonként, azért ez nem egy vészes összeg.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
dropi
üzenetére
Az oled minősége mindenben kijön, tök mindegy, hogy mire használja az ember.
Teljesen igazad van, hiába nem HDR vagy 4K a forrás akkor is szebb képet add mint egy lcd, a mély feketék és élénk színek ugyanúgy megvannak.
Nálunk elég jó minőségűek a kábel tv adások, megfelelő forrás estén sokszor jobb minőségű mint némelyik streaming szolgáltató full hd-ben elérhető tartalma.
Pl. édesanyám sokat nézi a Paprika TV-t, sokszor csak lessek mit kihozz a TV belőle.
A felskálázással kapcsolatban, sokszor csak egy pillanatra leülök nála, kb. 1 méterre aTV-től, és még onnét is élvezhető a kép, nem látszanak durva képhibák. -
zsistvan7
kezdő
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nekem egy 49-es VA paneles philips-em van, ég és föld a kép minőségi különbség, attól hogy nem HDR egy adás és nem 4K ugyanúgy megvannak a mély feketék, és az élénk színek.
Tény és való hogy én se az ATV nézném rajta, de azért hálisten este már inkább filmeket néz, azok pedig nagyon jól mutatnak.
A magic remote-ről pedig annyit, hogy édesanyám 72 éves és 1 hét után könnyeben kezelte vele a tv mint az előző LG smart tv-t 10 év után, igazándiból csak a hangerő gombot használja meg a görgőt, és ezzel a két gombbal mindent tud kezelni, a régin mindig elfelejtett melyik gomb mire való.
A felskálázásra nem tudok mint mondani, rtings teszteken néztem, gyakorlatban nem tudom pl. egy samsungal összehasonlítani. -
zsistvan7
kezdő
Röviden és tömören, szerintem erre a felhasználási módra is megéri oledet venni.
Édesanyámnak 65C3 lett tavaly vásárolva, ő 95%-ban kábel tv-t néz, nála az ATV a favorit
Egy Kaposvár környéki kábelszolgáltató van nálunk, a 1080i adások szerintem teljesen rendben vannak, csak pár 576-es adó van, de még azok se vészesek, azért is választottuk az LG-t mert elvileg jobb a felskálázása mint a samsungnak.
Ő egy besötétítetlen nappaliban használja 55 sdr fényerőn (bőven elég), napi 12 óra biztosan belekerül, eddig nem vettem észre semmi beégésre utaló jelet.
Egy 42 LG lcd-t váltott, ahhoz képest ég és föld a különbség + Magic remotet is nagyon szereti. -
zsistvan7
kezdő
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Krissz80
üzenetére
Egyébként Magyarországi vásárlás?
A Magyar webshopokban nem nagyon találkoztam még dupla tuneres verzióval.
Kár hogy a CI modul miatt nem lehet egyszerre kettő felvenni/nézni, ez azért elégé betesz a funkciónak (személy szerint kb. évente kétszer nézek a szabad csatornákon valamit, nem az én világom), a mi szolgáltatónknál is csak a szabadon nézhetők mennek kártya nélkül. -
zsistvan7
kezdő
válasz
VGYke
üzenetére
Bocs, egy kicsit megkésve, de talán segít.
C3-ról tudok nyilatkozni, de nem hinném hogy bármi különbség lenne a C4-hez képest ezekben a funkciókban.
- Természetesen működik a műsorújságos felvétel beállítás
- Ki lehet kapcsolni, akkor is felveszi
- Azt hiszem át lehet kapcsolni felvétel közben más forrásra (youtube, usb stb.), mintha próbáltam volna már
- Viszont másik TV csatornára felvétel közben biztosan nem lehet, ez csak akkor működhetne ha dupla tuner lenne benne (talán külföldre készült verziókban van ilyen)
- Amit esetleg nem tudhatott a samsung, ha pl. egy film közepén jut eszedbe hogy felveszed, ha vissza pörgeted az elejére és ott indítod el a felvételt akkor az egészet felveszi -
zsistvan7
kezdő
Szia.
Működik frankón, édesanyámnak 65c3 van, egy 500 GB Crucial SSD van rádugva, gond nélkül megy mind a timeshift, mind a felvétel.
Elején egy kicsit furcsa volt hogy nincsenek hozzá dedikált gombok, de ha megszokja az ember akkor nagyon egyszerű kezelni a magic remote-val. -
zsistvan7
kezdő
Érdekes, édesanyám már betöltötte a 70-et, de neki nagyon bejött a magic remote, sokkal könnyebben tudja kezelni vele a tv-t (c3), mint az előző tízen pár éves LG smart tv-t.
Ott mindig azzal volt a gondja hogy nem tudta megjegyezni hogy melyik gomb mire való, itt meg kis túlzással mindent elér kattintással.
Görgővel váltja a csatornákat, a címre kattintva bejön az info, nem kell külön a felvétel gombot keresni vagy az adás visszapörgetés gombot, a megállítást stb., pár hét után jobban kezelte mint az előző tv-t 10 év után. -
zsistvan7
kezdő
Felkerült a rtings.com-ra a C4 teszt, nagy változások nincsenek a C3-hoz képest, egy kicsit fényesebb lett, a szín fényerőben is történt egy kis előrelépés ahogy látom.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Malfroy
üzenetére
Valószínű hogy inkább a webáruháznál volt a gond.
Az árukeresőt nem úgy kell elképzelni mint egy google robotot hogy feltérképezi a webáruházakat.
Az áruházak szerződést kötnek vele és egy szabványos kimeneten keresztül szolgáltatják az adatokat.
Naponta egyszer, vagy többször lekéri az adatokat a neki biztosított kimeneten keresztül.
Tehát valószínűleg adott lekéréskor hibás adatot kapott, később a webáruházban javíthatták, csak az árukeresővel nem volt még új szinkronizáció. -
zsistvan7
kezdő
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Tényleg nem?
Az árgrafikon szerint 737 volt a legalacsonyabb ára a 65G3-nak.
Én január óta napi szinten követem a C és G sorozat árait, nem kétlem hogy lehetett már olcsóbb is, kuponnal, stb., de jelen állapot szerint ez egy jó ár, de nem tisztem senkit meggyőzni, ez csak a saját véleményem.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Malfroy
üzenetére
Nem hinném, mert nem arányosan változtak, elég random módosultak, de csak a kuponosoknál, a 65C3 10 ezret emelkedett, a 65G3 pedig több mint 50 ezret, százalékosan se jön ki a matek.
Fejlesztőként dolgozok én is, az MNB-től szoktuk naponta lekérni az árfolyamokat ilyen igény esetén, de ugye akkor arányosan változik minden ár ha mondjuk euró alapon van árazva, persze lehetnek mindig egyedi igények, ki tudja. -
zsistvan7
kezdő
Na az LG-hu-n megint megy a kuponozás, -15%.
DE, reggel a 65G3 még 744 körül volt, most 799.990 Ft (-15%), a 77G2 reggel még 799 volt, most 849,989 Ft (-15%), szóval az a 15% nem 15%
, de ettől függetlenül elég jó árak.Néztem hogy felnyomták az árakat, na mondom ebből kupon akció lesz, és lám tényleg

-
zsistvan7
kezdő
válasz
Malfroy
üzenetére
Igen, de nem mindig elérhető, és csak azokra amelyekre beállítják, általában vannak hétvégi villám akciók ilyenkor már a lista nézetben is fel van tüntetve az adott modellnél hogy érvényes-e rá.
A kosárnál is csak akkor jelenik meg a kupon ha van olyan termék a kosárban amelyikre érvényes, volt olyan amikor a 65C32-re volt érvényes kupon a 65C31-re pedig nem.
Valamint ha bejelentkezel akkor kiírja hogy vannak-e elérhető kuponjaid. -
zsistvan7
kezdő
válasz
Malfroy
üzenetére
Vagy a regisztrációnál adják, de a legtöbbször mindenkinek jár, berakod a kosárba a terméket és ott megjelenik.
Igazándiból a legtöbb esetben nem is kupon hanem egy fix akció.
Én eddig 10-15%-al találkoztam, pl. a 65C3 567.000 volt, akkor az árukeresőn a legolcsóbb ajánlat 599.000 volt.
Legutóbb a 77g2-t el lehetett hozni 720-ért, a 65C32-at pedig azt hiszem 495-ért. -
zsistvan7
kezdő
válasz
eL Geri
üzenetére
Nekem év vége felé lesz aktuális vásárlás, kíváncsian várom hogy lehet-e még akkor kapni (LG hu-n vásárolnám, általában itt vannak a legjobb árak a kupon akciókkal).
Egyébként elég sokat nézem az LG oldalát, van olyan amikor azt írják hogy nincs raktáron, értesítést kérek stb., majd valamikor ez sincs, csak az hogy hol vásárolható, majd egyszer csak megint megjelenik a kosár gomb, és ismét vásárolható lesz.
Édesanyámnak vettünk egy 65C3-at januárban, utána nem sokkal már nem volt vásárolható, mondom de jó, majdnem lecsúsztunk, aztán pár nap múlva ismét meglehetett vásárolni...
-
zsistvan7
kezdő
Felkerültek a LG hu-ra a c4, g4 árak: [link]
-
zsistvan7
kezdő
válasz
undercover
üzenetére
Már többen jártunk így, biztos hogy rajta van a fólia. Próbáld meg a szélén a sárga ragaccsal megindítani, vagy celluxal.
Nekem is sikerült úgy leszedni a sárga cetliket hogy nem jött le a fólia. Hidd el szebb a képe fólia nélkül
-
zsistvan7
kezdő
válasz
undercover
üzenetére
Ha akciókra vársz akkor érdemes a LG webshopot is figyelni, vannak pl. hétvégi kuponos akciók, pár hete a 65C32-t lehetett 518 ezerért elhozni.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Swen_N
üzenetére
Lehet hogy nem ugyanaz a kettő, az öcsém törés elleni biztosítással vett egy Samsung telefont az Euronicsban, a részletekre már nem emlékszem pontosan, talán 15 ezer volt pluszban, a telefon 50 ezres kategória volt.
Sikerült is összetörnie záros időn belül (pár hónap), vissza vitte, ha jól emlékszem egy 20 ezres levásárolható utalványt kapott. -
zsistvan7
kezdő
Szerintem nincs.
De én egy bagatell problémával kapcsolatban felhívtam a LG ügyfélszolgálatot, majd be kellett kapcsolnom az útmutatás alapján az LG távsegítséget, miután a megjelenő kódot bediktáltam az úrnak, távolról rácsatlakozott a tv-re, és meg tudta mondani mennyi óra van benne.
Ez is egy megoldás lehet, megtudják mondani, így nem kell keverni a service menüvel. -
zsistvan7
kezdő
Szia.
Ezen viszont egészen biztosan nincs fólia
Erre azért ne vegyél mérget, én a c3-nál kicsit gyorsan húztam meg a füleket és nem húzta le a fóliát, én is azon kezdtem már agyalni hogy nincs is rajta.
Aztán a barátnőm addig nézegette, szórakozott a kis ragaccsal, hogy kiderült hogy mégis van rajta, és sikerült megindítania a ragaccsal, észrevehetetlen hogy rajta van. -
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Joco_77
üzenetére
Szerintem ez se rosszabb, se jobb pixelhiba előfordulás szempontjából, mint bármilyen más lcd vagy oled tv.
Anno amikor az első notebookom meglett 2007-ben annál is a pixelhibát kellett vizslatni, rá 13 évre pixelliba miatt kellett visszaküldenem a samsung ívelt monitort, kettőt rendeltem egyszerre, az egyik pixelhibás volt.
Számomra meglepő hogy ennyi idő után is itt tartunk, hogy még mindig velejárója a gyártási technológiának. -
zsistvan7
kezdő
Sziasztok.
Nincs valakinek ötletet hogy pár nap után miért kapcsol ki a Live Playback c3-on (webOS 23)?
Pár napig megy, automatán elindul a tv bekapcsolásakor, majd x nap után megint külön be kell kapcsolni. -
zsistvan7
kezdő
Aki esetleg 65 C3-on gondolkodik, elég jó árban van 10%-os kuponnal:
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-oled65c32la -
zsistvan7
kezdő
válasz
NoOne1976
üzenetére
Én minden új tv-t, monitort le szoktam ellenőrizni vásárlás után, így esetleg még időben észre vesszek olyan hibákat amelyet teszt nélkül csak később szúrnák ki, amikor már nem tudnám cseréltetni vagy visszaküldeni a terméket.
Samsung monitor vásárlás után a tesztel vettem észre a pixel hibát, és így gond nélkül cserélték, teszt nélkül lehet lehet hogy csak később vettem volna észre, amikor már kifutottam volna a 14 napból, nem volt annyi hiba rajta hogy elérte volna garanciális hiba határt.
A munkahelyi monitoron is csak több hónap után vettem észre a pixel hibát, pedig valószínűleg már az elejétől megvolt, az már más kérdés hogy ott valamiért nem zavart, pedig egész nap bámultam.
Saját eszköznél pedig idegbajt kapok tőle, de ezt már inkább egy pszichológusnak kellene megfejtenie hogy miért van így
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Celtis
üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Megoldás: ne futtas teszt videót.
Teljesen jogos, a családot is kezdem már fárasztani...
Az elszíneződéssel kapcsolatban, a telefonomba elég alap kamera van, az istenért nem tudtam normális képet készíteni, vagy fehérnek látszott a sárga, vagy nagyon zöldesnek.
Nem vészes a dolog, lehet hogy van a panelbe egy kis felhősödés, és ezt miatt látom zöldes árnyalatúnak, a fene tudja.
Még egyszer köszi. -
zsistvan7
kezdő
Sziasztok.
Az alábbi furcsaságot tapasztaltam egy LG 65C3-nál, másfél hete lett vásárolva.
Végig futtattam Vhiktor fórumtárs panelellenőrző videóját, külön köszönet neki, meg a beállítós videóért is, nagyon profi lett.
Elsőre nem is vettem észre semmi furcsát, rendben volt minden, majd amikor másodjára néztem akkor láttam hogy a sárga színnél (az összes többi szín oké volt), a képernyő jobb oldalán egy zöld csík, a bal oldalán pedig egy piros csík van, kb. 1 pixel széles, olyan mintha egyik oldal a zöld a másikon meg piros maradt volna ki a „keverésből”.
Na mondom frankó, fel is ment a vérnyomásom :)
Készítettem több méretben teljesen sárga png képeket rgb(255, 255, 0), a 3840x2160 méretű képen ugyanúgy megvolt ez a hiba, viszont a 1920x1080 méretű képen a legnagyobb meglepetésemre a képpel együtt vándorolt a széleken a csík, tehát mindig a sárga terület szélén volt, akkor is ha a kép nem töltötte ki a képernyőt.
Ekkor megpróbáltam a korábban említett videót 4:3-ban lejátszani, ott szintén látszottak a csíkok, csak most nem a képernyő szélén voltak, hanem a sárga terület szélén.
Hozzáteszem hogy normál használat mellett semmi nem látszik ebből a hibából, tökéletes a tv képe.
A kép mozgatást próbáltam kikapcsoltam (oled védelem), de nem hozott változást, egyébként semmilyen kép "javító" funkció nincs bekapcsolva.Van esetleg valakinek ötlete hogy mi okozhatja ezt? Nagyon megköszönném.
Mellékeltem egy képet az egyik oldalról, a zöld csíkról.
Még egy kérdésem lenne, amikor a sárga képek teljes képernyőre vannak kirakva, akkor lesz nekik egy enyhez zöldes árnyalatuk, de csak akkor, ha nem tölti ki a képernyőt teljesen a kép akkor teljesen sárga, a Simpson család teszt is rendben van.
Ezt az ABL okozhatja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, de ettől függetlenül elég jó árak.
Vhiktor