Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz fokukac #84150 üzenetére
geeeeeecccccc ilyenkor miért nem lehet odamenni és úgy irdatlanul pofáb@szni az ilyen embert? almáért hideg szobába? folyóban úszni? télen? amikor mindenki úszna meg szaunázna, netán a dolgozók meg dolgoznának pénzért? ez valami elképesztő...
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
parandroid
félisten
A legbájosabb, hogy néhány hete még az ment a moziban, hogy ‘nyugaton’ már fáznak-éheznek-nyomorognak a népek, de a kies kárpátok medencéjét ez nem érinti, mert a főni jóban van a muszkákkal. Aztán az a lemez lejárt, jött ez, meg a balogh reformátuspüspök-exemmiminiszter feddése, hogy azért ver minket az ő istene most kicsinykét, hogy tanuljunk egy kis szerénységet. Na, azt a faszt is elfelejtettétek karóba húzni. Legalább verbálisan.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Tim82
félisten
válasz erdey_a #84153 üzenetére
Megfigyeltem, hogy valahogy mindig mástól várod az ilyen tetteket.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
erdey_a
addikt
munkaidő van, otthon meg kényelmes a fotel
de kétségtelen, hogy nem én leszek az első ma a városháza előtti téren, hogy tüntessek, de ha híre menne, hogy vannak ott - mittudomén - ezren, ezeregyediknek odaérnék.
aztán sietnem kéne a gyerekekért a sulihoz.tudod, ha az én kollégám szólna be sokadjára ilyeneket komolyból, valami problémámmal kapcsolatban, akkor valószínűleg lenne némi ordítozás, meg ajtócsapkodás.
a polgármesteri hivatal is egy munkahely. nincs már ott egy gerinces se, aki szólna az ilyen pöffetegeknek, hogy koma, ezt azért ne toljad?a ner szerencséje, hogy létezik az internet, ahol a nép egyszerű gyermeke tud ventilálni, morogni, meg átkozódni. ha ez nem lenne, hamarabb gyűlne az indulat.
én nagyon boldog lennék, ha felkelne ez az ország úgy igazából, és az ilyen okosokat mint ez a dézsi is, megúsztatnák a dunában. megkötném a láncot, ha odaengednének.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
erdey_a
addikt
ezzel nem lesz probléma.
egyszer a szó szoros értelmében rácsaptam az ajtót a tulajra (ez egy szálloda volt), egyszer pedig jól megmondtam a magamét az ügyvezetőnek (ez egy autóipari cég volt). mindkét esetben ugyanaz lett a vége
kiabálásig fajuló vita nálam magasabb beosztású, igazgató szintű emberekkel többször is volt, és szerintem lesz is. ezért nem fogom vinni semmire se. az a fránya éleslátásom, az...Vérboci
-
concret_hp
addikt
válasz parandroid #84152 üzenetére
állami szférból olyat hallottam ma, hogy nem az, hogy fűtés nincs meg ne töltsd a mobilodat, de még a mikrót is el akarják vinni
vagy fullba vagy sehogy :D
-
nagyúr
válasz concret_hp #84158 üzenetére
mekkora b+ lehet itt?
"aranykor"...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
lenox
veterán
válasz concret_hp #84158 üzenetére
Zaciba?
-
tildy
nagyúr
válasz fokukac #84159 üzenetére
De hat előre mentek …. Vagy az egy hazugság volt az embertől aki sohasem hazudott ?
Nem mellesleg azt hittük, ennek az országnak nem lehet rosszabb miniszterelnöke, mint ami Boris volt… sajnos de, Liz Trussnak sikerült alulmúlni . Kiváncsi leszek mi lesz itt."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tbs
addikt
agyarorszag. ma reggel kifizettem a nemetorszagban feladott csomagra a nav-nak az afat. a nemet afa utan, amit mult7en fizettem a rendelesekor. ez nekem uj feature. (2499ft-rol van szo, de a tendencia nem tetszik... azert kap a nav egy erdeklodo levelet ha nalam lesz a doboz a papirjaival...)
-
Pacák
senior tag
Egy tengeralattjáró is előre megy, amikor süllyedésben koppig lenyomott kormányfelülettekkel és vízzel töltött ballaszttartályokkal célba veszi a nagy fekete mélységet.
Úgyhogy agyarország előre megy, nem hátra elftársak!
De valaki szólhatna a főninek, hogy a szerkezetnek is van egy tervezési mélysége, ami alatt közlekedve már nincsen gyári garancia. De mindegy is, mert ha sikerült kitesztelni, hogy mi a tényleges összeroppanási határ, akkor már nem lesz, aki feljöjjön vele reklamálni.Nuclear launch detected
-
tildy
nagyúr
Kész, ilyen rövid ideig se volt miniszterelnökünk . Bye bye Liz…. Remelem mennek a konzervatívok is.
Nem is tudom talán a Redditen volt valami olyan hogy na vajon melyik marad tovább, volt egy friss káposzta talán, a másik pedig Liz Truss. A káposzta nyert 😂😂😂"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
erdey_a
addikt
a pöffeteg ezt is megteheti, ezért se fogja senki se szájba bszni. pedig az is járna... [link]
Vérboci
-
nagyúr
amúgy ez nem olyan nagy bónusz versenyszféra-beli fizetésekhez mérten. (Mármint ha az illető ért is valamihez.)
Szóval itt tényleg inkább a kontextus a lényeg.
Cimborám neje egy állami helyen dolgozik. Most mondta, hogy elvitték az irodából a mikrót, a kávéfőzőt és a vízforralót is. Nehogy már áramot fogyasszon a dolgozó, a majdan 18 fokra fűtendő irodában... agyrém.
-
erdey_a
addikt
-
-
erdey_a
addikt
válasz fokukac #84173 üzenetére
örülni örülnék. csak oda akartam kilyukadni, hogy majd' minden állásinterjún azzal akarják az embert behúzni, hogy az alapbér ugyan átlagos (khm), de fizetünk túlórát (nem akarok túlórázni), fizetünk célprémiumot (soha nem érik el a célokat), van cafeteria (de ha hiányzol egy napot is, akkor nem jár), meg ha úgy állnak a számok akkor (aztán soha többet nem állnak úgy) stb.
Vérboci
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #84173 üzenetére
Te hiszel a mesékben? Én abszolút erdeyaval vagyok, pedig volt már, hogy szabad szemmel látható bónuszokat sikerült kapnom, de ez kb nekem sem motiváció, inkább olyan csőbe húzás.
A mostani melóban amúgy van fix urlaubsgeld, meg weihnachtsgeld, ami egyhavi alap(!)bér (szerencsére ezek mindig járnak), meg év végi bónusz is, amit ugye mindig úgy határoznak meg, hogy 108%-ot kell teljesíteni az előző évhez képest, ami kb ennek a jelenlegi gazdasági rendszerbek a legnagyobb rákfenéje (mármint az elvárt extrém növekedés). Amúgy vicces módon még a covid alatt is majdnem meglett, de sajnos mégsem, így nem kaptunk teljes bónuszt, mert csak 107%-ot* nőttünk.
* Csak dobálózok a számokkal, nem pont ennyi volt, de most egyrészt meg nem mondom, másrészt a nagyságrend a lényeg.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
válasz parandroid #84178 üzenetére
szerintem ez ilyen foglalkozási kérdés. Amerre én dolgoztam életemben, ott a 2-3 havi bér volt mindig a sztenderd, de extra években volt az 5-6 is. Igaz, ezek ilyen fehérgalléros közgazdász melóhelyek voltak.
-
Osztrák autópálya matricánál mi ez az agymenés, hogy a vásárlás + 18 nap a legkorábbi érvényességi időpont?
Jövő hét pénteken mennénk, akkor most rohangálhatok mindenfelé mert online nem tudom megvenni?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
parandroid
félisten
válasz kraftxld #84181 üzenetére
?
Bármelyik benzinkúton adnak egyet, arra a napra aktiválva, amikorra kéred. Magyar kutakon is árulják. Legalábbis nálunk, tornyos kis zalai falvunkban is lehet venni a helyi kúton. De az osztrák határhoz közeledve 1000%, hogy bármelyik benzinkúton kapsz. Én Sopronnál szoktam átmenni, az M1-et nem ismerem, a határ előtt 500m-rel van egy mol kút, ott szoktam megvenni. Hazafelé jövet meg a DE-AT határon van egy bódé a vámolós rész mellett, az a legegyszerűbb.
Szerk.: Ja, hogy te online akarod? Az megvan, hogy ez egy fizikai matrica, amit fel kell ragasztani a szélvédőre? Szóval ki kell még küldeniük, miután kifizetted…
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
válasz parandroid #84182 üzenetére
Én mint világlátott kecske azt hittem naívan, hogy online begépelek egy weboldalt, beírom a rendszámot, meg 10 tage, dátum kiválaszt, plusz kaufen, utána bankkártyaszám, majd mehetek isten hírével.
Na mindegy, majd akkor jövő hét pénteken veszek a kúton a hatósági áras dízel melléOtt se nézi senki a fizikai matricát, rendszám alapján megy.
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
parandroid
félisten
válasz kraftxld #84183 üzenetére
“Ott se nézi senki a fizikai matricát, rendszám alapján megy.”
Már az osztrák vignette? Nem, ahhoz nem regisztrálnak rendszámot, kamera nézi a lyukat a matrinyán, amit felragasztasz a szélvédőre.
Én a csehekkel szívtam, azt hittem, azt is lehet benzinkúton venni, de azok meg _csak_ online árulnak, és _csak_ bankkártyával fizethetsz. Nekem meg olyanom nincs. Úgyhogy valami bróker oldalon keesztül kellett vegyek, dupla annyiért, mint amennyi alapból lett volna.
Kell csináltatnom valami virtuális számlát, amivel lehet neten fizetni, mert agyamra mennek a káeurópaiak ezzel, hogy csak hitelkártyával lehet fizetni neten.
p
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz parandroid #84184 üzenetére
Hitelkártyával? Cseh és szlovák online matricát is simán meg tudom venni mastercard debit kártyával. (N26)
-
concret_hp
addikt
hogy a francba költöd a lóvét, ha nincs bankkártyád
vagy fullba vagy sehogy :D
-
parandroid
félisten
válasz concret_hp #84187 üzenetére
Van bankkártyám, de itt vpay van, azzal nem működnek ezek a netes cuccok.
p
-
Zolás
addikt
válasz parandroid #84186 üzenetére
Ingyenes Revolut? Visa kártyát ad, van külön netes vásárláshoz virtuális kártya. Utalsz rá amennyi kell.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
parandroid
félisten
Aha, ezen gondolkoztam én is, de még utána kell néznem. Azt nem tudom meg, hogy a bankszámlámról a revolutra utalásnak van-e költsége. Ha nincs, vagy legalábbis nem normál nemzetközi utalási díj (ami egy rablás), akkor ez lesz a megoldás.
p
-
erdey_a
addikt
válasz kraftxld #84181 üzenetére
a megfejtés az, hogy "azért van szükség a 18 nappal korábbi vásárlásra, mert az Európai Unió fogyasztóvédelmi irányelve szerint a vásárlók a vásárlást követően 14 napig elállhatnak az ügylettől. Ez a szabályozás az online vásárolt termékekre és szolgáltatásokra vonatkozik. Tehát ha valaki egy 10 napos matricát venne, akkor később jogosan kérhetné vissza az árat a 11. napon."
nyilván az osztrák jogalkotás meghatározhatna kivételeket a szabály alól, de eddig nem tette...Vérboci
-
-
barnam_
nagyúr
válasz parandroid #84186 üzenetére
Ah értem, ez a vpay csak chipkártyás leolvasással működik ha jól látom.
Nyiss egy N26 számlát (ha jól tudom te is No-ban élsz), teljesen ingyenes.
Vagy Wise, ott csak a bankkártyának van egyszeri díja. Csak ugye ez nem (saját) bankszámla, az előbbi meg az. -
parandroid
félisten
válasz barnam_ #84193 üzenetére
Most akarok majd amúgy is bankot valtani, de ez rosszabb lesz, mint a költözés (ahany helyen meg van adva bankszámlaszám…). Ez a prepaid kártya dolog mozgatja a fantáziám, elég biztonságosnak tűnik. Vagy revolut. Utána kell még járni, hatha az új bankom tud ilyet is ajánlani a kontóhoz, de még a bankváltásnak is lusta voltam nekiállni.
p
-
-
tbs
addikt
osztrakia mar evekkel ezelott is ment online...most nyaron is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest