Hirdetés
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
nem tudom, lehet én vagyok a világ szerencsése, de én konkrétan nem láttam még közelről nagy háztartási gépet elromlani, fateréknál krepált be most a 15 éves mosógép, de ennyi... igaz általában megéri nem a legolcsóbb, tényleg ipari hulladéknak minősülő dolgokat megvenni, de azért nem a miele vonalon mozgunk meg stb. azelőtti emlékem a '98as vb döntő napján sz@rt be a hűtőnk
persze nyilván van ami besz@rik gariidő + 3 nap, de nekem ne mondja senki, hogy a lehel hűtők és kockaladák idejében ilyen sosem volt
erdey_a: a 16 éves hűtőnél tuti veszel jobbat, de egy fogysztásmérővel érdemes lehet megnézni, hogy mennyit eszik, ill. az is hasznos lehet ha nem sokkal nagyobb, mint ami kell.
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
ToBeY
nagyúr
válasz erdey_a #83550 üzenetére
A 16éves hűtőnél már lehet elgondolkodnék egy cserén a többin szvsz nincs mit csinálni.
Mondjuk egy ilyen konnektorba dughato fogyasztásmérővel lehet előtte ramernek (nem tudom ezek mennyire megbízhatóak)
A mi hűtőnkre pl 187kW/év ír a gyártó.Ez nem tudom mennyire jó,de 20+éves Levélről tuti jobb -
ToBeY
nagyúr
válasz concret_hp #83551 üzenetére
Nem elromlottak a dolgok csak jöttek a bosszantó hibák,nem centrifugázott rendesen a mosógép,a hűtő folyt és hangos volt stb.
Talán ezt nevezik gazdasági totálkárnak amikor inkább veszel egy újat.[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
nyilván egy 16 éves hűtő kvázi "mindenórás", de igazából kiválóan működik. a 314 KWh éves fogyasztás meg a ma kapható hűtőket nézve természetesen nem kiemelkedő, de egy olcsóbb hűtő paramétereit hozza. C besorolású hűtők tudnak 169-et, azzal lehetne realizálni évi 145 kWh-t, ami legyen 36.000 forintnyi megtakarítás. Ez 7 év megtérülés egy 250ezres hűtő esetében. Nem hangzik jól. Ha tudnám, hogy a mostani hűtő valójában 700-at eszik, akkor más lenne a leányzó fekvése.
Nézegettem fogyasztásmérőket, de arra is 6-10ezret "elpazarolni", hát nem tudom...
Vérboci
-
erdey_a
addikt
jó az ötlet, csak attól tartok, hogy itt valami szezonalitás lesz a dologban, mégpedig durva szezonalitás, amit nem fogok tudni konnektorról kimérni.
utánakerestem, 2018 és 2022 június közt évről évre a beállított átalány 160és 180 KWh óra közt mozgott. Tavaly éppen 177 kWh volt. Tehát éves összesítésben 2124 kWh. Ebbe nem sikerült most beleférni és lett 2738. Ez 614 kWh túlfogyasztás úgy, hogy a fogyasztási szokások érdemben nem változtak. Oké, a 2021 július, augusztus meleg volt, biztos sokat ment a klíma (de ugye ment az 2020-ban is, 2019-ben is), meg most van egy jacuzzi, ami az elmúlt elszámolási időszakban egy hónapban érintett is, de ezek egyike sem (összesen sem) magyarázza a 30%-os fogyasztásnövekedést.
Pont egy hónapja volt leolvasás, most leolvasva a 06.16 és 07.16 között 237 kWh fogyott. Ez 60 kWh plusz. A klímák talán 6 napot mentek a hónapban, fűteni a jacuzzit se igen kellett. Viszont nyáron még a szárítógépet se használjuk és a kazán (keringetőszivattyú) se megy. Akkor hogy a bánatban lett ennyivel több. Megbolondulok.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
Iramirez
aktív tag
válasz Tothgera30 #83558 üzenetére
Bojler ?
-
EQMontoya
veterán
Ha mar szobajottek a fogyasztasok.
Uj epitesu peco (2020-ban adtak at), normalisan szigetelt tegla falakkal es nyilaszarokkal.
A junius vegi - julius eleji egy hetben, amikor gatyarohaszto meleg volt, csak a klima evett 41kWh-t (a sajat becslese alapjan).
Atlagos heten (mint az elozo) 13kWh-t ir.
Es ezt ugy, hogy csak egy klima van, a lakas masik felere is jo lenne egy. Na meg nem amerikai modon klimazunk 18 fokra, hanem 25-26-ra.
Szoval azt szamolom, hogy jovore, ha a teljes lakas (61nm) klimatizalt lesz, az onmagaban elviszi egy melegebb honapban kozel a teljes rezsicsokkentett keretet.
Es ez energiahatekonysag szempontjabol kozel sem egy panel, meg a klima is egy eleg jo hatekonysagu Panasonic.Same rules apply!
-
erdey_a
addikt
válasz tahepa #83563 üzenetére
azt írja:
Mennyi áramot fogyaszt a hűtő?
Egy átlagos hűtőszekrény fogyasztása az MVM szerint 2 kWh naponta.azaz évente 700kWh szerintük. namost vagy ők tévednek, vagy az energiacimkézés nem ér semmit, mert aszerint egy E besorolású hűtő sem fogyaszt 300-at évente, egy C-s meg csak 170-et.
Vérboci
-
EQMontoya
veterán
válasz erdey_a #83564 üzenetére
Ezen felul is van meg boven butasag a cikkben, pl. ez:
Mennyi áramot fogyaszt egy laptop?
A belgák számításai szerint egy átlagos laptop jellemzően 50-100 Wh áramot fogyasztEz nagyon szomoru lenne, a legtobb laptophoz 65W teljesitmenyu toltot adnak mostansag, aminek ugye annyi energiat kell szolgaltatnia, ami eleg a laptop toltesere es a maximalis fogyasztashoz szukseges energia bejuttatasara egyszerre.
Marpedig max fogyasztason se nagyon mennek a laptopok, olyankor rohadt melegek es uvoltenek.
Netezes mellett szerintem egy normalisabb mai laptop elvan 20w-bol.Az m1max-os macbook pro pl. egy toltessel van, hogy vegigbirja a 8 oras munkanapot. Es 100wH kapacitasu akku van benne, tehat az atlag fogyasztasom 10w kornyekere jon ki. Oke, az m1 azert tenyleg nagyon takarekos, de az 50-100 durva tulzas.
Meg ez is:
Mennyit fogyaszt a kíma?
A szakik szerint a leggyakrabban használt 3,5-kW hűtőteljesítményű, átlagos hatékonyságú invereteres klíma fogyasztása kb. 1,1 kW óránként (1,1 kWh).Ugye pont itt irtam visszabb is, hogy 40kWh jott ki egy nagyon durvan meleg hetre, amikor biztosan ment napi 12 orat a klima. De egy atlagos hetre ennek a negyede eleg.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
lenox
veterán
En meg arra leszek kivancsi, hogy az aug. 1-ei atallast hogy intezik. Nekem a becsult allas olyan 2000 kWh-val kevesebb a valosnal, az a 400-500 kHUF-ot nem szeretnem odaadni, amit a kulonbseg jelent.
-
-
Tim82
félisten
válasz tahepa #83569 üzenetére
"Véletlenül" a laptopod nem egy gamer noti, úgy legalább 120-130 W-os téglával, mint tápegység?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
nagyúr
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
ladybug
őstag
válasz fokukac #83578 üzenetére
Hoppá, jó kis videó!
Itt a hanyatló és kizsákmányoló Nyugaton meg ezután azon agyalok, hogy milyen jó lenne hazaköltözni…De még pár hét és közelről élvezhetjük veletek kis hazánk felemelkedését, érezhetjük, ahogy dübörög a gazdaság és láthatjuk, ahogy boldog kisemberek élik mindennapjaikat.
Önkéntesen kérem majd a benzinkútnál, hogy külföldiként a duplájáért tankolhassak benzint.
Esetleg valami különadót nem kellene rám róni?
Alig várom…Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
-
addikt
Jött 1 pletyka, ez igaz lenne:
Külföldön nem lehet venni házat magánemberként? Csak bérelni tudsz? -
-
nagyúr
hol hallasz ilyeneket?
már miért ne lehetne? A kapitalizmus alapja a magántulajdon.
Itt szerintem infók keverednek.
1, vannak olyan nyugati országok, ahol a saját tulajdonú lakások aránya kisebb, nagyon sok ember bérel. Vannak állami / helyi lakáscégek, amik kimondottan ezért építettek lakásokat, hogy bérbe adják .2, külföldiként a legtöbb, nem nyugati országban van valami korlátozás, nem vehetsz csak úgy külföldiként ingatlant. Nálunk is volt ilyen az eu-csatlakozásunk előtt. De EU-n belül, EGT-n belül nincs ilyen, és pl. USA-beli vásárlást sem korlátozza semmi.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
parandroid
félisten
Kint élek. Természetesen lehet, csak rohadt drága. Másrészt egy ingatlanlufi tetején beszállni a piacba, amikor így fel vannak fújva az árak, az nem tűnik jó ötletnek. Márpedig az árak durván elszálltak, csak az elmúlt 10 évben, amióta kint élünk, minimum a duplájára.
Harmadrészt benne van a kijelentésben a kispénzűek frusztrációja, akik úgy érzik, hogy ‘nem lehet’, de az igazság az, hogy ‘jobb’ szakmákban a bérek is csúnyán el vannak szállva. Illetve ez is nézőpont kérdése, nyilván, mondjuk inkább azt, hogy bizonyos szakmákban nem nőnek úgy, mint máshol. Az inflácí sajnos ilyen, ha mindenki 5% emelést kap, akkor az jár jobban, aki 5000, vagy 10000 eurót keres, nem az, aki 2000-et, vagy menniyre jön most ki a minimálbér. Így meg szépen nyílik az olló.
Másrészt aki örökölt egy házat valami kulturáltabb helyen, egyszr csak azon kapta magát, hogy van egy félmilliós ingatlanja, ami kiadható, vagy eladható, és az ára befektethető. Nyilván aki örökség nélkül indul neki, annak a lakhatást jövedelemből kell kigazdálkodnia.
De ugyanezek a folyamatok Mo-n is mind ugyanígy működnek, csak. (egyelőre) nem ezekkel a számokkal.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
NoLF
veterán
válasz parandroid #83585 üzenetére
Na ezzel kurv@ nehéz lesz vitatkozni...
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
ladybug
őstag
válasz fokukac #83586 üzenetére
Ha felfogná, akkor már régen tömegesen a barikádokra mentek volna az emberek, illetve a tisztelt kormánypárt nem lett volna ötödszörre is megválasztva.
De hát látod? Ez kell a népnek.
Mindegy, hogy hiteles-e, amit mond. A lényeg, hogy azt mondja, amit a nép hallani akar, 123499-edszerre is. Szépen, ügyesen átmosva az a kis agyat és a szájába rágva, hogy…. Brüsszel, meg hogy megvédjük a rezsicsökkentést, meg hogy neazemberekkelfizetessékmeg, meg hogy a háborúból MI kimaradunk. stbTi férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
parandroid
félisten
válasz FehérHolló #83598 üzenetére
Rotflmao, ha szabad megjegyeznem.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- Nagy chili topic. :)
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest