Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Itt is szenvedek a matek miatt, picit hianyos a tudasom, nem hiszem, hogy egy fovarosi egyetemen egyaltalan lenne eselyem.. Ezert aggodok foleg. Ha mar itt elkezdtem, nem valtanek. De nem tudom, mennyire normalis, vagy csak a fiatalsag bolondsag kategoria, hogy rogton ilyen elkepzeleseket dobott fel..
Everybody lies.
-
EQMontoya
veterán
Elég fájdalmasan hangzik azt erre fordítani. Nagyon minimális hozzáértésre vall.
Integra: hát Münchenben egyszer nagyon röhögtem a Free Wifi zone táblán, melynek 30 méteres környezete valójában Wifi-free zone volt. Viszont a Lufival még nem szívtam, általában pontosak voltak. Csak sajnos Ők is felengednek minden suttyót, aki azt hiszi, hogy a kézipoggyászok számának felső korlátját azon testrészek száma határozza meg, amelyre fel lehet akasztani egyet.
Same rules apply!
-
tiv83us
veterán
-
Integra
titán
nem kapkodom már el, nincsen értelme. kinéztem már a qnap szervert, amire lefogok csapni, de valószínű hamarosan kap egy alapos frissítést, és ezt inkább megvárom és csak utána veszem meg. hevernek mindenhol a 3.5-es merevlemezek, a dokkolók, azt se tudom min mi van, de nem zavar, majd rendszerezem, ha megvettem
közben elkzedődött a klicskó meccs, német rtl hd, nem tudom magyaron közvetítik e
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Tim82
félisten
A valaha (legalább három éve?) tőled vett Intel X25-M G1 80 még most is üzemel nálunk, jó kis SSD-k ezek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
EQMontoya
veterán
Nem, az a fórum szabályzata, mint tudjukmióta nemtudjuk. Izé, nemtudjukmióta tudjuk. Vagymi.
A hozzászólás tartalma pedig szerintem sokkal inkább tartozik ez alá a szabály alá, mint az aláírás, ami akár nonfiguratív ascii-art is lehet...
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
Tim82
félisten
Miért, én mondtam olyat? Mégis rám (is) akar hivatkozni...
PeterkeT: ja, ja, Ravel Puzzlewell és a Transcendent One párbeszéde a Planescape Torment-ből. Az Advanced Dock meg a hivatalos neve az általam hirdetett Thinkpad dokkolónak.
Amúgy meg eddig legalábbis a magyarban nem volt "rá gyere" (igazából ezen még mindig röhögök) a "rájöjj" helyett.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Annyit kellene tudnia körülbelül, mint a lentebb írt socket 775-alapú desktopnak, nem többet, ellenben jóval kisebb méretben és fogyasztással (ez sem eszik szerintem terhelés alatt sem 120W-nál többet, egy jó 200W-os SFX táp elbírja az egész konfigot). Mindegy, ez még meglehetősen a jövő zenéje, van időm utánanézni a lehetőségeknek. Köszönöm a tippet!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ne is mondd, itt is meg kene peccselni az idojarast (is). Nem tudom pontosan, hogy mi miatt (elsosorban stressz/kialvatlansag, masodsorban az egy napon beluli 15 fokos melegedes, tippre), de kijott valami nalam, ami valoszinuleg az un. silent migraine, tehat migren fejfajas nelkul. Eleg ijeszto meg szar.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Torrentkliens, Kodi, stb. nekem 450 MB-ot eszik a 6 GB-bol a zboxon. (Azert van benne ennyi RAM, mert ennyit talaltam itthon elfekvoben.) Kodibuntu van rajta, nem OpenELEC, mert mas dolgokra is hasznalom.
Hangot en USB-n keresztul tolom ki egy ilyesmire:
.. ebben van beepitett DAC. Az egyetlen problema vele, hogy kezzel lehet csak ki/bekapcsolni, es el kellett takarni egy kartonlappal, mert egy pirosan vilagito LED + nyomogomb-kombinacio konkretan a vilag legerdekesebb dolga egy egyevesnek, es ha hagyom, akkor ott terdelne egesz nap, es nyomkodna.[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
Időnként három különböző helyről használják egyszerre, nem tudom, ez mennyi memóriát eszik meg, kiegészítve még egy távoli asztal eléréssel, de gondolom nem árt neki a több. Őszintén szólva, gondolom a htpc-s használthoz sem árt a több, bár ott meg nagyon hamarosan úgyis a processzor lesz a bottleneck, ahogy jönnek az egyre durvább kódolások, meg a hd-felbontás.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
lenox
veterán
Sajna ez megsem mukodik, bar amennyire ertem lenne olyan scenario, amikor mukodne. Szoval alapesetben amikor a megshare-elt symbolic linket el akarja erni valaki, akkor tovabbmegy a link targetjere, ha mindketto ugyazanon a halon van, akkor akar ez mukodik is, bar lehetne hasznalni az eredeti share-t is.
Szoval amit meg szeretnek oldani az az, hogy itthon az internetes halo 100 mbit-es, ezen van egy par gep. Van egypar masik gep gigabites switchen. Van egy gepem, amiben ket halokartya van, egyik 100mb-en csatlakozik az egyik halora, masik Gb-en a masik halora. A Gb-es gepek miatt megshareltem az internetet ezen a kozos gepen, szoval mindenki eleri az internetet a Gb-es halon is. Azonban a 100mb-es halon levo gepek nem latjak logikus modon a Gb-es halon levo share-eket. Gondoltam a mindket halon levo gep segitsegevel el lehet erni, hogy ezeket a share-eket is lehessen hasznalni. De vajon hogyan? A mezei alapotletem, hogy felmappelem local drive-kent es azt tovabbsharelem, ez ugy tunik nem megy.
-
-
félisten
Oke, tehat a gigabites halon a kozbulso gep a DHCP szerver. Lehet, hogy megvan az okod ra, hogy igy csinalod, de megis: miert nem kotod siman ossze a gigabites switchet a 100 Mbites routerrel? A gigabites halo ettol meg teljes sebessegen uzemelne, csak a router <-> gbe switch kapcsolat lenne 100 megabites. Igy nem kene a netmegosztassal sem vacakolni.
Ha ez valami miatt nem megy/nem akarod, akkor onnan kellene elindulni, hogy a ket szubnet mindenkepp lassa egymast (tehat a gbe halozatrol a 100mbe halozaton levo hosztokat el kell tudnod erni).
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
> Ez a switch csak neveben switch, amugy gondolom hub
Eleg reg nem arulnak hubokat, biztos, hogy az van neked? Sot, gigabites hubokat talan nem is nagyon lehetett kapni sose. Ha meg switched van, akkor meg meg van oldva problemad.
Network bridge-el valszeg menni fog, mert ugyanazon a szubneten lesznek a gepek. De a kabel meg mindig egyszerubbnek tunik nekem.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Azon gondolkozom (es ez valasz Montoya korabbi kerdesere, hogy mi lesz itthon a NAS helyett/utan/stb.), hogy a storage es az asztali gepem kozott Infiniband kapcsolatot csinalok. Nem mintha lenne ertelme (a Gbites halot sem szaturalom altalaban), de erdekes jatek lenne. A 10Gbe-nel sokkal-sokkal olcsobb.
Meg egyebkent is akarok irni ZeroMQ over Infiniband-hoz Clojure interfeszt, ha meg nincs, arra is jo lenne.
@: itt ez az igazi off.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
A low-end Infiniband adapterek nem dragak, es hasznaltan is lehet oket kapni. Pl. most latok ebayen hasznalt 2 db Voltaire HCA 410Ex + 10 m kabel 90 euro. 10Gbe-t en nem lattam parszaz euro alatt darabonkent, az bazi draga. Termeszetesen csak point-to-point gondoltam. En Infinibandet meg nem hasznaltam, amikor nagyon kozelrol piszkaltam nagyobb gepet (SGI-t, mint ami a MET-nek is van), akkor meg valami speci sajat konnektort hasznaltak, akkor indult be az IB, mint olcso low-latency interkonnekt.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
A Halalhajo az emberek 95%-a szerint egy szar, szerintem viszont kiraly.
Az igazan utos meg az, hogy en anno a koli mozijaban neztem a filmet kozepiskolaban, es mielott lementunk, a Prodigy-tol a Funky Shit c. szamot hallgattuk. Ami ugye a film vegen, a 'csattanonal' is elindul. Szoval csak neztunk egymasra a sracokkal, hogy ezt igy most hogy.
while (!sleep) sheep++;
-
BlacKSouL
addikt
Ha xperia akkor már inkább M2, de az lehet hogy kereten felüli lesz.
@: és nem kínos már maga a tudat is?
tiv: én is rácsodálkozok, hogy mennyivel kevesebb ismerősöm tud, mint nem tud. De végülis ki mikor tanul meg úszni? Ha otthonról nem strandrajárós a család, a gyereknek marad az iskola. Általánosban vagy van lehetőség havonta egyszer elmenni valami környéki uszodába, vagy nem, és akkor is az alapvető csatarászást tanítják, nem azt, hogy hogy érezd magad jól, természetes közegben a vízben. Én általánosban kicsit tudtam, de nem szerettem meg úszni. Középiskola környékére a fiúk egy része már nem fullad meg, néhányan még tényleg csak ekkor, meg fürdéskor látnak egy pohárnál több vizet, akit a szülők néha elvittek vízközelbe, az meg még versenyeken is hajlandó indulni. A lányok azonban középiskolában inkább felmentetik magukat. Én még ennyi pontosan az úszásóra idején menstruáló nőt még nem láttam, mint az osztálytársnőink. Valamire mindig fogni kellett, hogy ne kelljen úszniuk. Na az ilyen később elmegy wellnesezni, ahol mellig ér a víz, és a medence két fala 3 méterre van egymástól. Belefeküdni jó, mint a malac, de magát a közeget nem élvezi. Ergo nem csodálkozom, mikor azt látom, hogy a tengerpartra elmegy nyaralni flancbó', és egész nap a medence partján szikkasztja magát a napon.
Mikor szerette/tanulta volna meg? Én is még mindig nem ekkor éreztem jól magam a vízben, de úszni már tudtam.Ezért van, hogy mikor elmegyek valami vegyes társasággal nyaralni, akkor a faszik egy része még csak elpacskolgatja a víz tetejét, de komolyabb teljesítményre már nem lehet őket rávenni.
Én se vagyok egy profi úszó, nem is csinálom szabályosan, de élvezem, mikor egy nagyobb vízben tempózgatok, sőt, kedvencem mikor egyszer tengernél kiúsztunk a hajóról vagy 1 km-t a partra, és aztán tarajos hullámokkal és széllel szemben kellett visszaúszni, mert nemsokára indult tovább. Ott kicsit azért be voltunk fosva, de azóta elvállalok dolgokat bátrabban is.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Meg pláne úgy, hogy hiába van kikapcsolva a helymeghatározás, és hiába lőttem le magát a progit, a here, mármint a navi program hajlamos a háttérben a gps-t folyamatosan basztatni, és így egy éjszaka alatt leszívja 30 %-al az akksit.
De majd letesztelem, mikor normális körülményeket tudok neki teremteni. Például ilyet: [link]
Aláírás (nem kötelező megadni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Chanel Bleu De Chanel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest