Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha tiszta az égbolt, akkor igen. De itt a Kárpát-medencében télen elég sokszor megáll a köd, a felhőtakarő akár heteken át is itt lehet a fejünk felett, és olyankor olyan idő van, hogy még napkelte után 1-2 órával is szinte sötét van, van, hogy délben is. (és ha olyankor felmész egy hegyre, ott a felhők fölött meg süt a Nap)
#88824 Ez meg azért van, mert amúgy London is északon van ám. (északi szélesség 51,5 fok körül, Pest pedig a 47,5 fok körül.) -
azért megy le este 10 után, mert fenn vagy északon. ha délebbre lennél, akkor 1-1,5 órával hamarabb menne le.
Madrid majdnem pontosan Edinburgh-gal egy hosszúságon van, és a Nap június 21-én 1 óra 16 perccel hamarabb megy le, mint Edinburgh-ban. (és akkor most nem is számoltam azzal, hogy rossz időzónában van Spanyolország)
[link]
[link]Télen pedig fordítva...
Amúgy a trópusokon kb. mindig 12 óra az éjszaka és 12 óra a nappal, azaz ha dél körül delel a Nap, akkor reggel 6-kor kel, és este 6-kor lemegy...
-
"Inkább délután / este legyen tovább világos"
ti a zóna nyugatabbik felén vagytok...De szerintem még nem tudod, mi vár rátok ott fenn a messzi északon.
mondjuk november 30-án felkel majd a nap 08:17-kor, és lemegy 15:44-kor.
december 15-én felkel 08.37-kor, és lemegy 15:38-kor.
Sokkal tovább lesz világos délután, tényleg. Azon a 7 órás idősávon belül, amikor világos van.
-
-
lenox
veterán
-
Pacák
senior tag
Erről jut eszembe...
A nyári szálláshelyünkön volt olyan biztonsági ajtózár, ami csak úgy nyitott-zárt a kulccsal, ha előtte a másik kezeddel felfelé emelted a kilincset és ott megtartottad.
Kinyitva az ajtót látszott is, hogy nem a standard zárnyelv van benne.
Máshol nem találkoztam még hasonló megoldással.
-
-
Pacák
senior tag
Akkor gatyára ment ott a szigetelés és/vagy görbe az ablak és/vagy a keret. A tulajdonosnak ilyen esetben arrafelé is vannak kötelességei, vagy úgy gondolja, hogy beszedte a pénzt a gipszkarton falakért, ti fizetitek a folyamatosan szökő meleget megemelkedett fűtésszámlaként és részéről le van tudva minden — és csak vonogatja a vállát?
-
Pacák
senior tag
Elég modern toknak néz ki ahhoz, hogy kínáljon némi fair chance-ot az egyszeri usernek a téli szelek ellen.
Csodabogárt idézve
Gondold erősen, hogy ott lesz az a téli-nyári állítható csavar... És akkor biztosan ott lesz... ...Ez egy álomszép állítható csavar... ami BIZTOSAN ott lesz... -
Volt egy Angliába szakadt hazánk fia író a múlt században, úgy hívták hogy Mikes György / George Mikes.
Írt egy könyvet anno "How to be a Brit" címmel. Volt benne egy olyan rész, hogy azért nem szerelnek szigetelést, mert esélyt kell adni a szélnek is...

"An average English house combines all the curses of civilisation with the vicissitudes of life in the open. It is all right to have windows, but you must not have double windows because double windows would indeed stop the wind from blowing right into the room, and after all, you must be fair and give the wind a chance. It is all right to have central heating in an English home, except the bath room, because that is the only place where you are naked and wet at the same time, and you must give British germs a fair chance".
-
ToBeY
nagyúr
Ez nem ablak vagy füldugó kérdése,sokkal inkább emberfüggő.
Én pl elég rossz alvó vagyok felkelek arra is ha valaki lehúzza a wc-t éjszaka.
__
btw: Valami film forgatás volt a közelben és lőttek géppisztollyal.Én meg nem tudtam róla, és majd összesz@rtam magam,hogy miez [link] -
-
janos666
nagyúr
-
-
parandroid
félisten
“Ne haragudj , de miről beszélsz ???!?!?”
Okosórákról, meg fitness karkötőkről. Bármiről, ami nem invazív. Őszinten örülök, hogy létezik ilyen megoldás, bár ez azert nem teljesen alap, hogy bőr alá lövöldözünk szenzort, de az is tény, hogy abban a világban, ahol 2 óránként szúrni kell, ez is nagy könnyebbség.
Amúgy ezek szerint cukrot még könnyebb mérni, mint vérnyomást, mert utóbbit pl kb lehetetlen, mert ahhoz olyan eszköz kell, ami rászorít, az meg folyamatosan nem megy, fel kell pumpálni hozzá, ami kényelmetlen, életszrűtlen, és hétköznapi körülmények között nem megoldható. Szóval abban szoktak maradni, hogy 15-60 perces időközönként mér egyet, és azt naplózza. Azt meg oldd meg, hogy olyankor épp ne legyen semmi fizikai aktivitásod, meg lehetőleg az előtte lévő pár percben sem.
p
-
ToBeY
nagyúr
Az az ár tényleg rendben van!Mert én ilyen 5000ft hallok gyros tálra sziget nélküli alapból ismerősöktől.
Azt viszont nem tudom megítélni,hogy az Ozora fesztivál barandban,felkapottságban,látogatószámban van olyan nagy "durranás" mint a sziget.(magán véleményem szerint nincs,de lehet tévedek)
Így nyilván az árak is szolidabbak,mert nem kell akkora helypénzt kigazdálkodnia az árusnak így.
De a szigeten is kellett egy olcsó kaját tartania az árusnak ebben az évben,ami a szelet pizza volt 2500ft-ért
-
parandroid
félisten
Ez annyira hihetetlen, hogy utána kellett néznem, de igaz: a britek tényleg telejsen hülyék, de valami agyament, elmeroggyant szinten: [link]. Gyakorlatilag mindent elkövetnek, hogy mindenki annak mondhassa magát, akinek akarja, erre még csináltak is 2 azonosítási szintet, de ha komolyra fordul a dolog, akkor legyen egy jogsi, vagy egy útlevél nálad. Montypythonia, bazmeg.
p
-
parandroid
félisten
Ja, tehát van nálad igazolvány, csak nem személyi, mert a britek azt nem tudják, mi. Bájos. Jót kacagtunk, vicces lány vagy, jól rászedtél minket. Egyébként sportoláshoz én sem viszek személyit (pedig nekem van, kettő is!), mert a jogsim van a telefontokba becsúsztatva. Telefonos emergency contact jó dolog, amg működik a telefon (baleset után nem bíznék benne 100%-osan), illetve ha valaki tudja használni. Igazolványokon meg nyilván nincs emergency contact, de ha be tudnak azonosítani, onnét kezdve megoldják a többit.
Cica: BT dongle-t én használtam headseettel, teljesen jól működött. Annyi fenntartásom votl a dologgal, hogy nehezen találtam a sok jól csengő kínai márkanév között valami olyat, amiről már hallottam, végül sikerült egy tplinket szerezni, ami még mindig nem egy olyan valami, amiben maradéktalanul megbízok, de működött.
p
-
parandroid
félisten
Pedig valami azonosító fecni jelentősen meg tudja könnyíteni a hatóságok dolgát, ha elüt egy tehervonat. De olyankor is sokat tud segíteni, ha egyszerűen csak valami eszméletvesztéses, vagy egyéb rosszullétes buli beüt. Gondolom, nem bánod, ha ilyen esetben megtalálják az adataidat rögtön a rendszerben (vércsoport, allergiák, érzékenységek, betegségek), és nem kell mindenféle fölösleges vizsgálatokkal húzni az időt. Vagy hogy azonnal értesíteni tudják a Lajost, és nem neki kell vegigtelefonálnia a környék összes kórházát, vagy a rendőrséget a személyleírásoddal.
Telefon ugyanez, annyi kiegészítéssel, hogy saját rosszullét mellett, ha te találsz valakit eszméletlenül, azonnal tudsz segítséget hívni.
p
-
szőröscica
addikt
Jobbulast! Nalunk is bekavart valami, tesom antibiotikum kuran van, nem jott haza. En is tegnap estere lerobbantam, faj a torkom.
Teljesen mas tema. Jartatok mar terapiara? Ha igen, mi alapjan valasztottak pszichologust? Munkahelyi szorongas, altalanos onbizalomhiany teruleten elsosorban.
-
NoLF
veterán
Akkor valoszinu hogy jogilag meg lehet ott tenni az ilyesmit, itt kevesbe. Vagyis van felmondasi ido amitol csak indokolt esetben lehet elterni (lehet nalatok is ez volt, nemtom).
nalam pl mint gondolom kukacnal is az van, hogy ott a felmondasi idod amig ki is fizetnek, de hivatalosan papiron munkaba nem allhatsz a felmondasi idod letelteig, ugyanakkor a regi munkaltato donthet ugy, hogy felment a kunkavegzes alol ennek a felmondasi idonek az x reszere, es x lehet egyenlo a teljes felmondasi idovel is akar, ez az o dontesuk.de ha en felmondtam 9en akkor kovetkezo honap 8ig en meg allomanyban vagyok, fuggetlenul attol
hogy fizikailag dolgoznom kell vagy sem, ergo nem kezdhetek masik helyen papiron masnaptol, csak miutan lejart a felmondasi idom. -
Vérboci
addikt
Én magyar nagyvárosi faluban - "peremkerületben" - lakom.
Aldi a google maps szerint 4km és 50 perc, de téved, mert a 4 sávos gyorsforgalmin nincs járda, kerülni kell, tehát több.
Iskola 6km, munkahely 15km. Ezek nem sétatávok.
Busszal az Aldi 15, az iskola 19 perc. A buszmegálló csak 5 perc, de óránként egyszer indul busz, ha azt lekésed, bukó van. Szóval nem túl "utasbarát" a menetrend.
Munkahelyre busszal el sem lehet jutni gyakorlatilag.
Azon lehet vitatkozni, hogy azért sorvasztották-e el a város tömegközlekedését, mert nem volt elég utas, vagy azért ült át mindenki is autóba, mert szar a tömegközlekedés.
Mindenesetre irányfuvarra - értsd: A-ból B-be - kompromisszumokkal esetenként (pl. nagyobb gyerekek iskolába) jó lehetne a busz, de ha már nekem is útba esik reggel, akkor nyilván autóval viszem őket.
Azonban ha a délutáni programban különóra, bevásárlás, posta, gyógyszertár, másik gyerek elhozatala a nagyszülőktől, akármi egyéb is szerepel, akkor ez busszal bőven megoldhatatlan feladat.
Éppen ezért van az autó.30 évig éltem a város közepén, nem volt autónk, 5-10 percenként jártak a buszok, több is, minden irányba. Akkor nem hiányzott az autó, nem is volt a családnak sosem.
Aztán kicsit odébb költöztünk, lett egy autó.
Most a világ végén, 2 gyerekkel ha nem lenne 2 autónk, iskolába, munkába sem tudnánk eljutni. -
Vérboci
addikt
persze, kevesebbet ülök autóba... ezt mondták a 100 forintos benzinre is.
én most sem "kocsikázni" használom az autót. gyerekeket hozzuk, visszük, kirándulunk, nyaralunk, családot látogatunk, bevásárolunk. megyünk oda ahol dolgunk van.
sajnos 15 percen belüli sétatávra maximum egy istván korabeli CBA-van, de az igaz, hogy oda is kocsival megyek, ha gyorsan kell egy pohár tejföl. ezen majd most biztosan elgondolkozunk
-
szőröscica
addikt
Igen, tudom. A csalad es baratok kozelsege mellett a masik visszatarto tenyezo az volt, hogy nekunk kimenni eletszinvonalban es megtakaritasban is kemeny visszaeses lenne, 2-3 evre minimum. Utana elhuznank a magyarhoz kepest, de ilyen hosszu tavra meg eddig nem terveztunk, inkabb csak kis karrierepito kaland lehetosegekent tekintettunk ra.
De egyre kevesbe birjuk az itthoni frusztraciot, a buvalbaszott az embereket, az allando kozuti veszelyeztetest, stb -
Vérboci
addikt
annyi jó hely van európában, sosem értettem, mi vonzza a népeket pont az angolokhoz. középeurópai léleknek nem való szerintem, ahogy a mediterrán temperamentum (olasz, spanyol, portugál) sem.
északi népek (dán, finn, svéd, norvég) menők, de az időjárást nem bírnám.
szóval hollandia, németország, svájc, ausztria és belgium a tuti, B-tervnek pedig franciaország, de ott azért már a "kulturális másság" zavaró lehet. végső esetben csehországot lehet még említeni, de ott a nyelv azért probléma, viszont van knédli meg studentska
-
Lortech
addikt
Erre csak a klasszikust tudom linkelni pinátabulira.hu
-
concret_hp
addikt
attól, hogy valami totál általános, szerintem még eshet a káosz kategóriába + van az az apró különbség, hogy azon, hogy legyen kakaós csiga, kb. annyi lenne segíteni, hogy rendelnek 5db-al többet / nap , ill. az sem elhanyagolható, hogy a kakaós csigának léteznek helyettesítő termékei , sőt akár otthon magadnak is tudsz csinálni, ha nagyon szeretnél. na ezek a benzinnél nincsenek meg.
-
Vérboci
addikt
hétvégi kirándulásra jó a vonat, a busz, de napi iskolába, munkába, boltba, szülőkhöz, orvoshoz doboz tejfölért járáshoz nem hogy kényelmetlen, hanem az ország nagyrészén lehetetlen.
én papíron városban lakok, valójában annak egy "peremkerületében" (faluban), ahonnan óránként megy busz a belváros irányába, úgy, hogy például a legközelebbi orvosi rendelőt, boltot, gyógyszertárat nem is érinti. Iskolába a gyerekeknek jó (nyilván pont azért az a körzetes iskola, bár a szomszéd peremkerületben lévő sokkal közelebb lenne, csak arra nem jár busz), de nekem munkahelyhez kerülő.
Győr nagy város, pénze is van állítólag, de a tömegközlekedése egy nagy nulla. Gyerekkoromban ez nem így volt. Már csak a két nagy lakótelep van rendesen bekötve a belvároshoz és annyi. Külvárosból 2-3 busszal lehet eljutni valahová, és ezek mind városnéző buszok, mert spórolás címszó alatt az irányvonalak és jó csatlakozások helyett körjáratok lettek, amit meg érthetően nem szeret a nép, mert 40 perceket kell buszon ülni 10 kilométeres távokért.
Gyirmót - Belváros táv 8,2km
autóval 15 perc
busszal 41 perc, mert közben meglátogatjuk Ménfőcsanakot, bejárjuk Marcalvárost és Nádorvárost és úgy érkezünk meg a Belvárosba. Régen volt olyan járat, ami ezt 26 perc alatt tudta. És nem óránként járt. -
NoLF
veterán
4 hónap alatt 1400 kwh? valami nem igazán frankó. nekem havonta 100-150 kwh megy el és 2 hűtőnk meg 1 fagyasztónk van (1 hűtő és a fagyasztó régi szar) plusz azért megy a két pc folyamat meg egy laptop is, és villanyt is használunk azért (főleg a drága nejem)
ebból adódóan mi 4 hónap alatt full max 600 kwht égetnénk el, de ez nem igaz.
eszitek az áramot? vagy megy valami atomszerver a háttérben?

-
-
NoLF
veterán
azt azért remélem sejted hogy ezen a honlapon nincs fent az összes létező magyar tábor.
ha rászűrsz a városokra akkor láthatod hogy kb 500 városban/községben vannak táborok, egyáltalán nem a 6(7) megyeszékhelyen.ugyanakkor ez még mindig a kis fos országunk, tehát az van, ami van... hogy mi kéne, az teljesen más lapra tartozik

Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robogó, kismotor
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Temu
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

meeeeetoooo