Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pacák
senior tag
Amikor készre szereltem a gyereknek az újabb gépet a régi gépből származó rammal és SSD-vel, akkor első bekapcsolás után vissza kellett léptetni magamat a gyerkőc gépén a Minecraft miatt a Microsoft fiókomba, a következő újraindulás után a gyermeknek ugyanez, csak talán a tanulói Office csomaggal, aztán némi frissítés után mentem a dolgomra. Már menet közben kaptam az e-mail-t, hogy az ESET szerint túlhasználom a licencet.
Mondom: — Micsoda?!
Aztán leesett. Azt hiszi a program, hogy a régi és az új gép is egyszerre megy. Végül megtaláltam a gyerekek tanulói előfizetéseit és kiléptettem az ESET-ből a kibelezett régebbi PC-t. Itt helyreállt a világbéke.
Még azon töprengtem, hogy 12pines TPM 2.0 modul sincs azon az alaplapon, hogy feltétlenül fog az kelleni Windows 11-hez?
Olyan jó volt, hogy laptopon még nem volt ilyen nyűg...
-
Pacák
senior tag
Küldetés teljesítve. Titokban összeraktam a gyereknek az utolsó pillanatban összevásárolt alkatrészeket az itthon elfekvő darabokkal. Már csak az SSD és a ram kell a jelenlegi gépéből. Szerencsére ki tudtam próbálni a félkész masinát egy 4GB-os tartalék modullal.
-
Pacák
senior tag
Mikor kell a "kiccsaládnæk" bejelenteni, hogy a nagynak billentyűzet+egér kell? (Legyen numerikus része is a billentyűzeten, az egér meg nem lehet kicsi, mert nagyobb a keze, legyen rajt' háromnál több gomb is — mindkét periféria legyen vezeték nélküli.)
Illetve a kisebb szeretne egy újabb gépalapot, de jó lesz, ha megmarad a ddr4 modul (Corsair Vengeance LPX 2x8GB DIMM DDR4 Memória, 3200MHz, 1.35V CL16) és a Samsung 512GB nvme ssd, meg a fene tudja milyen sata hdd.
Tiszta öröm, hogy akkor csak ddr4-et fogadó lap és proci — továbbá valami élhetőbb vga kell a GeForce 650 2GB helyett.
Egy 500w tényleg csak egyszer bekapcsolt táp (Chieftec talán — nem érdekelne már az sem, ha Vargáné lenne) véletlenül van itthon, meg egy matx ház és egy pure rock slim2 hűtő.
De ne kapjon az ember agyfæszt?!
Minden futárszolgálat be van ilyenkor dugulva, ha jól tudom.
-
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Valahol őrzök két képernyő képet, ami egy hasonló, de pár évvel korábbi automatizált Facebook agymenés után készült. Akkor két normális hangvételű hozzászólást pécézett ki egy aznap élesített algoritmus: kéretlen hozzászólásnak bélyegezve meg mindkettőt. Mintha tilos lenne hozzászólni az adott poszthoz. A csoport admin privát Messenger profilja megvolt, hát átküldtem neki a képet erről a két figyelmeztetésről, de ő semmit nem is látott ezekből.
Nemrég néztem, hogy az akkor kapott és megreklamált figyelmeztetések még mindig ott vannak a profilomban, mint valami nyilvántartott FB bűnözői priuszok.
Akkor is voltak erről cikkek, akkor talán eltették talonba az algoritmust, vagy átdolgozták, azt nem tudom — minden esetre a Facebook-nak nem fáj, ha utána pár ember profilja esetleg beszántásra kerül, vagy jogalap nélkül figyelmeztetést kap. -
Pacák
senior tag
Valami van a levegőben — odaát a Facebook mocsarában konkrétan ma leostobázott engem az egyik vadidegen figura. Semmi stílusos beszólás, vérben oldódó sértés, hanem csak így élő egyenesben: ami a szívén, az a száján. Elvileg nálam tanultabb embernek számít — lexikális értelemben mindenképpen. Ezzel az ominózus mondatával viszont úgy csúszott le róla a kultúrember álarca, mint Kleopátráról a selyem köntös.
-
Pacák
senior tag
-
Pacák
senior tag
Közvetítés odaátról, a Facebook bugyraiból. Nolf már jól érzi magát, Pino hasa megtelt és úgy vehetjük, hogy még el is mosogatott maga után. — Nagyon rendes cicæ.
🤌 -
Pacák
senior tag
Amikor főiskolás voltam (2000 körül), az utcán hallottam beszélgetni egy külsős óraadót valamelyik asszisztenssel, hogy vett egy új VW Polot, vagy Golfot, de a lényeg, hogy a színe drachegrün (sárkányzöld).
Erre itt a ház mellett az egyik VW pont ugyanaz a metálzöld árnyalat - mondjuk még az évjárat is nagyjából stimmel.
A sok fehér-fekete-szürke húsz év körüli kocsi között itt már szinte világít ez a szín.
Na jó, van még egy metál-mélybordó amerikai izomautó is, a jobb elején egy Wile E. Coyote stickerrel, mert valaki megnyomta onnan és ideiglenesen azzal takargatja a bibit. De amúgy elég egyhangú a parkoló. -
Pacák
senior tag
válasz
Iramirez
üzenetére
Lakás méretétől és a falmunkáktól, festéstől, tapétától is függően 800-900+ ezertől a csillagos égig jön ki egy ilyen dolog.
Nagyjából a meglévő falban futó függőleges kábelcsatornát használhattuk, az előszobában, konyhában, wc-ben a plafon melletti saroknál felfúrt műanyag kábelcsatornát használtunk.
Mivel én is tudtam, hogy mit akarok és a lakásban mindketten ismertük a gyári csatornák helyét, így egyedül a konyhában kellett horonymarót használni egyetlen falon, hogy két kettős szigetelésű, háromeres vezetéket átvigyünk két doboz között.
A szobákban lecseréltük az eredeti parketta szegélyeket kábelcsatornás változatra. — Tapasztalatnak is jó volt, de ennél a szegőnél volt jobban szerelhető is a szerelő srác szerint, de végeredményben ezekkel is mindent meg tudtuk oldani és nem utolsósorban ezek szebben is néznek ki.
A szobák a rendetlenségtől eltekintve megúszták némi tapéta javítással, az előszoba szét volt bombázva a nyers betonig, meg a konyhában az egyik rövidebb fal ugyanígy. -
Pacák
senior tag
Idén beadtam a derekam és lett a panelban hűtő-fűtő klíma, de ehhez az kellett, hogy a párom is beadja a derekát és felújítsuk az alumínium vezetékes elektromos hálózatot.
Jött a hideg — én gondoltam, hogy be fogjuk kapcsolni a klímát, ha fázunk.
Erre tegnap óta működik a távfűtés is..
-
Pacák
senior tag
A múltkor keresett itt valaki egy ehhez hasonló festő kesztyűt.
Aztaq', hogy mennyire fed vele a festék.
De jó lett volna úgy öt éve egy ilyen. Link -
Pacák
senior tag
Esély sincs rá, hogy akár csak hasonló VGA kártyánk legyen, de azért én teljesen rá vagyok függve ezekre a javítós videókra. Ma is tanultam valamit. Egy gyártó telepakolja a 4090 szériáit biztikkel, mások meg ezen is nekiállnak fillért b@szni és a kártya szinte biztos, hogy nem menekül meg egy hasonló szituáció után.
-
Pacák
senior tag
válasz
Brandynew
üzenetére
A PHR-ből a Piros ikont kinyit, kúppajzsot helyez a Kreml fölé, atomot a piros ikonból kivesz, csuklóból a pajzs alá dob. Pukkanás. Problem solved.
A kívül rekedt akadékoskodó őrség maradékát meg már lerendezi az MMX Art of Laser és a Herden 72-es.
Lehet, hogy sok volt a Mysterious Universe regényekből.
-
Pacák
senior tag
Basszus hangon szóljon a sárgarigó - ha már a te hangod mélyebb!
Tiszta mázli, hogy a nyár miatt senkiben nem tengett túl a grafománia, ezért nem is nagyon volt minek elvesznie az aktuális OFF-ból. De majd most jól a seggére verünk a rendszernek.
-
Pacák
senior tag
Olyan szinten kihalt a topik, mint amikor a Conta Mana-i dzsungelt egy idegen létforma egy kiadós röhögőgörcs után nukleáris hamuvá alakította...
Remélem, hogy még nem tartunk ott a virtualitásban.
-
Pacák
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem találkoztam még vele - ezt találtam. [link]
-
Pacák
senior tag
-
Pacák
senior tag
Na jó, ez vicces diéta lenne. Ugyanakkor a dolog nem így működik.
Két étkezés között nincsen nasi. Ilyen sem.
-
Pacák
senior tag
Eleve van benne rost, ami lelassítja a szénhidrátok felszívódását. Amit most eszem, abban 68,7% teljes kiőrlésű liszt van — az összetevőkben 50% teljes kiőrlésű liszt mennyiség felett számít teljes kiőrlésű pékárunak a cucc.
Minél bonyolultabb összetételű egy szénhidrát, minél több rost között van, annál nehezebben tudja megemészteni, feldolgozni a szervezet.
Valami Pantastico! nevű Vollkorn toast kenyeret, vagy az Auchan hasonló összetételű cuccát szoktam venni. Már ráállt a szemem, hogy mit keressek. Nagyon meg kell nézni az összetevők listáját, mert 30% teljes kiőrlésű lisztből készült toast kenyér is, amit nem is hirdethetnének teljes kiőrlésű terméknek.
Réges régóta — jóval azelőtt, hogy tavaly megbuktam volna a vérvételen az inzulinrezisztencia értékemmel — a palacsinta tésztát is úgy kevertem a családnak, hogy harmada teljes kiőrlésű, harmada rétes liszt, harmada fehér liszt. A bögrés muffint hasonló módon. Bár ott annyival volt jobb a helyzet, hogy még a fehér liszt egy részét is sovány kakaóval helyettesítettem, mert egyensúly tészta — a száraz/nedves összetevők aránya számít egyedül a sikerhez — egy bizonyos szintig tökmindegy neki, hogy a benne lévő szárazanyag micsoda. -
Pacák
senior tag
válasz
Vérboci
üzenetére
Az még nem a világvége, ha elkezdesz teljes kiőrlésű toast kenyeret enni a fehér kenyér helyett. Két szelet reggelire, egy-egy-egy tízóraira, uzsonnára, vacsorára. Sok fehérje, némi zsiradék. Minden étkezés mellé zöldséget vagy gyümölcsöt kell fogyasztani. Megtanulod élvezni a napi két kávét egy-két édesítővel és egy kávétejszínnel/csillagtejjel/mandula tejjel/zabtejjel. A zöld teát ízesítés nélkül túlélni már kezd húzós lenni, de a dr. Chen teakeverék az igazán pusztító cucc így fogyasztva.
Van működő zablisztes palacsinta receptem, ami nem szakad szét, tudok rá tenni mákot, diót, kicsi diabetikus lekvárral keverve, kísérletezem valami túrós töltelékkel, ami nem cukros. A tömény kakaó és a fahéj is jöhetne a tésztára, de ötletem sincs, hogy mivel tompítsak rajtuk, mert régen a cukorral keverve szórtam a tésztára, de most ennek is reszeltek.
Az sem segít, hogy a család tagadásban van — amikor az öcsémnél voltam egy szombati napon, utólag bevallotta, hogy szemrebbenés nélkül tett két púpos evőkanál cukrot a hagymás babos agglegény kajánkra is, "mert kihozza az ízeket". Aznap este meg a párom otthon akart mindenáron valami KFC golden szósszal tuningolt csirkemellet belém diktálni, amit ő csinált — ő is utólag vallotta be, hogy mézet is tett rá. Szerencsére abból csak egy falatot ettem, de így is megsértődött. Már leszarom, hogy ezért is bocsánatot kéne kérnem, mert diétázni kell. -
Pacák
senior tag
Párom kolléganője egy friss tüdőtágulat miatt megy a szakorvoshoz — egy karácsonyi, vírusos eredetű móka miatt került ilyen ramaty állapotba — 30+ évesen. Ez állítólag a dohányos és/vagy 50+ korosztály betegsége szokott lenni.
A vírusok szteroidokon élnek és gyúrni is járnak manapság.
-
Pacák
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
Most mostam ki az itthoni üvegek közül az egyik literes tejes üveget, hogy kipróbáljam a csillagtejet. Az eredeti kupak elrozsdásodott, viszont találtam itthon ugyanolyan méretű hibátlan fémkupakot hozzá.
Dizájnos, bocimintás, csecse darab.
Örök élet, meg egy nap, mert üvegből van — az eredeti céljára már nem tudom használni ezeket, mert a kovid elején tönkrement a tejautomatát üzemeltető zöldséges a szomszéd házban.
Ha beválik, akkor a másik üveget is beiizzítom, mert diétáznom kell, ugyanakkor nekem nem jön be egyik növéni tej sem.
-
Pacák
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
El tudom képzelni, hogy a kezdő zsiványokat is zavarba ejtheti, nem csak a mezei nyaralókat, akik életükben először próbáltak ezen keresztül bejutni a befizetett szállásra...
-
Pacák
senior tag
Erről jut eszembe...
A nyári szálláshelyünkön volt olyan biztonsági ajtózár, ami csak úgy nyitott-zárt a kulccsal, ha előtte a másik kezeddel felfelé emelted a kilincset és ott megtartottad.
Kinyitva az ajtót látszott is, hogy nem a standard zárnyelv van benne.
Máshol nem találkoztam még hasonló megoldással.
-
Pacák
senior tag
-
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
A napokban olvastam, hogy mi X-ek rövidesen nem kapunk majd munkát, mert túlképzettek vagyunk.
Kicsivel később, ugyanebben a fejtegetésben, ugyanezen szerző ki tudta jelenteni, hogy továbbá mi nem értünk a számítógépekhez sem.
Itt kiszaladt a számon egy "Ok boomer..."
Aztán felröhögtem hangosan, a szerző nyilvánvalóan nálam is fiatalabb, de tőlem önkéntelenül is megkapta ugyanazt a skatulyát, amibe bele próbált tuszkolni egy egész korosztályt.
-
Pacák
senior tag
Ami amúgy nagyon lazán néz ki, viszont a filmhez képtelenség volt felvenni egyetlen hosszú vágás alatt, mert konkrétan meghalt volna a táncos abban a zárt, vörös gumiruhában.

Úgyhogy felvétel-pihi-felvétel-pihi-felvétel... pihipihipihi jellegű volt a forgatása.
Az viszont laza, ha 40+ korosztályban valaki egyben letolja műsoron kívül és persze nem zárt ruházatban.
-
Pacák
senior tag
Tegnap este/ma hajnalban lezajlott a nagyobbik srác szalagavatója/after partyja. Az osztályának (12a) hivatalosan is van mozgáskultúrája.
És a tanári kar is nagyon tud táncolni — az nsync-től a bye bye bye figurái eskü, hogy jobban mentek a korombeli pedagógus csapatnak, mint korábban a 12b-nek.
-
Pacák
senior tag
Akkor gatyára ment ott a szigetelés és/vagy görbe az ablak és/vagy a keret. A tulajdonosnak ilyen esetben arrafelé is vannak kötelességei, vagy úgy gondolja, hogy beszedte a pénzt a gipszkarton falakért, ti fizetitek a folyamatosan szökő meleget megemelkedett fűtésszámlaként és részéről le van tudva minden — és csak vonogatja a vállát?
-
Pacák
senior tag
Elég modern toknak néz ki ahhoz, hogy kínáljon némi fair chance-ot az egyszeri usernek a téli szelek ellen.
Csodabogárt idézve
Gondold erősen, hogy ott lesz az a téli-nyári állítható csavar... És akkor biztosan ott lesz... ...Ez egy álomszép állítható csavar... ami BIZTOSAN ott lesz... -
Pacák
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem most összerezzent minden víz- és gáz- és fűtésszerelő...
-
Pacák
senior tag
Karinthy Frigyes: Barabbás
Valamit tudhatott. Illetve Heltai Jenő is. -
Pacák
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nnna akkor egy kis ráerősítés az angolra
Casual for men:
Khakis or good jeans (clean, no holes)
Cargo or Bermuda shorts—depending on occasion and climate
Plain T-shirt (no slogans), polo shirt, turtleneck
Casual button-down shirt and/or sweater
Loafers, sneakers (with or without socks), sandals -
Pacák
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én pl józan vagyok — fiatalon sem toltam túl, évek óta az alkoholfogyasztásom a havi-két havi nagyobb családi ebédek előtt elfogyasztott egy kupica mandula likőrből áll. Szerintem a nemzetgazdasági miniszter és a NAV a kardjába dől a jövedéki adó bezuhanása miatt — bár a népesség többi része "valamennyire"
pótolni tudja a miattam kieső bevételt.
-
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Azt már mi sem, mire beértünk Pestre. Viszont, amikor Kelenföldön jártunk, akkor megcsapott minket egy tömény csöves vizeletszag - ráadásul akkora gurulós bőrönddel jöttem, hogy jobb lett volna liftezni vele - persze az egyik lift valamiért nem nyílt ki, addig dekkolhattunk abban az ájerben levegőért kapkodva.
Inkább bármelyik vidéki istálló, vagy hizlalda mellé kívánkozom vissza - nem bírom a fővárosi aluljárókat.
-
Pacák
senior tag
Nálunk van napkollektor is - a távhő hálózatot meg a rekkenő hőségben tartották karban, így simán megoldottuk nélkülük is a meleg vizet.
Viszont transzformátort a 40+ fokban akartak cserélni, hogy a klímák véletlenül se menjenek - szerencsére akkor lebeszélték róla az Eon-t.
-
Pacák
senior tag
válasz
flash-
üzenetére
A középső trimeszterben volt a párom a legjobb erőben (és ez a jellemző a többségre), a kisebbik fiúnál csak a legutolsó trimeszterben volt kemény az ügy a váratlan méhkeményedések miatt - szóval ennyire nem aggódnék a dolgon - kivéve, ha ez egy rock koncert és a jegy egyenesen a pit szektorba szól.

Bár lehetnek ott is jó fej emberek, akik egyenesen a tenyerükön fognak titeket hordozni, pont ezért.
-
Pacák
senior tag
Az orosz-ukrán balhé alatt mindkét oldal csúcsra járatja az elektronikus hadviselést. Az orosz alakulatoknál ezért divat elrettentésül kiszegezni a közkatonáktól elkobzott mobilokat, merthogy tilos használni a saját cuccokat a laktanyákból — be tudja mérni az ellenfél, hogy hol forgalmaznak tömegesen egy helyről, éppen a semmi közepén — ezért oda fognak pörkölni egy embereset valamilyen tüzérséggel.
-
Pacák
senior tag
Nálunk az sem igazán segített a szelektív hulladék visszagyűjtésén, hogy annó a központi helynek számító, bevásárlás közben útba ejthető platzot felszámolták és egy másik, kevésbé szem előtti — körbekerített helyre száműzték. Ahol mellesleg komoly zárva tartási idők lettek kérem szépen. Nem ám csak úgy leviszed és bedobod a cuccost, amikor leviszed este második sétára a kutyát, cicát.
Ha meg bevásárlás előtt gondoltad elintézni, akkor kerülj egyet az ellenkező irányba.
Családi házaknál ez szinte király módon meg van oldva. Ott van a négyféle kukád és elosztod szépen a műanyag/fém, papír, üveg és vegyes szemetet, amikor neked jólesik. Meg néha elviszik a zöldhulladékot műanyag zsákban.
-
-
Pacák
senior tag
Ilyen helyzetekre kellene egy törvény, hogy játszhatja a hülyét a légitársaság meg a reptér, de ilyenkor az utasok meg büntetlenül használhatják a vészhelyzeti csúszdát - amelyik felelőtlen vezető meg kitalálta, hogy jó ötlet kétszáz+ ember idejével, idegrendszerével játszódni, az meg odamegy és önként csúszdát hajtogat és gondolkodik legközelebb...
-
Pacák
senior tag
A két nagykamasz anno egyforma gamer széket kapott. Előbb a kisebb gyerek szobájába vettünk, mert akkor még közös gépük volt. Aztán a nagyobbik szobájába is került egy ugyanolyan szék, meg lett egy második gép is.
Ez az átok szék a kisebbik srácnál gyakorlatilag lehámlott a műbőr részeken. — Most néztem, hogy a nagynál is pont most hullott le az első körömhegynyi foltocska a szék anyagából.
Kitaláltuk, hogy veszünk rá valami huzatot — de én csak húzom a számat a Google találatok láttán, tiszta gáz, hogy miket lehet kapni, pedig a székek még nincsenek is kiülve.
Az előbb viszont bevillant, hogy nem is a "gamer szék huzat" az ideális keresőszó, hanem az "autós üléshuzat"...
-
-
Pacák
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ezt szoktam nézni a témában: [aszálytérkép]
-
Pacák
senior tag
Amikor 2007-ben ebbe a nyugati fekvésű lakásba költöztünk, akkoriban valamiért inkább keletről jöttek nagyobb szélviharok, tehát védve volt a terasz. 2003-tól 2007-ig egy utcával feljebb béreltünk egy keleti fekvésű lakást és addigra elegem is lett a szélből...
Aztán néztem nagyokat, amikor 2010 körül megfordult ez az irány és a saját lakásunkban elkezdte szemből kapni a jóságot a terasz. Nem volt vicces bentről támasztani a régebbi fa nyílászárókat, hogy ne nyomja ránk a vihar. Aztán első alkalommal ki is cseréltettünk mindent acélvázas műanyag nyílászárókra.
A dolog azért ragadt meg ennyire bennem, mert a nyugati oldalon állt egy szép fűzfa, aminek a teteje pont a terasszal szemben volt. Addig minden évben költött rajta egy galambpár. 2010-ben költési szezon előtt derékban kettétört a fa az újdonság erejével lecsapó nyugati szélben.
Budaörs. -
Pacák
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy előbb másik - hibátlanul működő - ügyfélkapus szolgáltatásba belépsz!
Aztán válts át erre oldalra! Szoktam ilyet csinálni, hogy megnézem mondjuk a felírt gyógyszeremet, aztán átlépek az adóbevallásos dolgokra, ha már úgyis bent vagyok.
-
Pacák
senior tag
Ez pár éve is automatikusan ment az új telefonra bejelentkezés után, most aztán meg pláne. A nagyobbik fiam régi Moto E7 Power mobilját és az új Moto G53-at USB-C USB-C kanóccal párosítottam és ment a buli. Gyakorlatilag kézen fogva vitt végig minket az Android a költözésen.
-
Pacák
senior tag
Erről rögtön beugrott az Asterix Helvéciában, ahol a rómaiak — pardon: lómaiak — végig tivornyával próbálják elütni az unalmasan telő idejüket a kis svájci provinciában — bocs: helvét plovinciában.
Aztán másnap fefájósan lehet ügetni a gallok után.
-
Pacák
senior tag
Magát a filmet még nem láttam, de az előzetesek alapján a Méhész című mozi pont arról szól, hogy porrá égeti a telefonos csalók csili-vili irodaházát az egységsugarú Jason Statham.

Annyira faék lehet a történet, hogy bármelyik Halálos iramban mozi kenterbe veri történetvezetésben, de hogy még a filmet sem kell megnézni ahhoz, hogy tisztában legyek a film történetével, ez még nekem is újdonság. No warez, no mozijegy, csak az előzetesek megnézése — minden másra ott a MasterCard.
-
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Utólag verem a fejemet a falba, hogy anno még nem olyan laptopot vettem, amin USB-C portok is vannak, de talán 2020-as vásárlás - és akkoriban még ezt a HP modellt a 4,5x3mm dc jack-kel szerelték és Covid alatt örültem, hogy legalább sikerült venni valamit...
Persze azóta van nvme SSD tokom, ami már USB-C csatis - a mellé kapott kis USB-C - USB-C kanócot előszeretettel használom a családi telefonok klónozásos telepítéséhez.
Meg van egy 50wattos napelem a Decathlonból, amin szintén van USB-C csatlakozó is - az a gyerek Dell laptopjához már jó.
-
Pacák
senior tag
Úgy vagyok vele, hogy túl sok pénz ne álljon a telefonban. Másrészt a családban én állítottam be minden új készüléket, de nagyon sokáig nyomógombos Nokia-t használtam.
Amikor az első Android telefonomat vettem, addigra már a párom elhasználta a second hand Apple 3G-t, aztán valami Huawei-t nyúzott, a gyerekek valami csempés Nokia-t nyomkodtak.
Mikor végre rászántam magamat, akkor vettem valami faék Lenovo-t, amiben még cserélhető akkumulátor volt.
Azt nagyon komáltam, de borzalmas volt az akkuvezérlője és másfél évente új akkumulátor kellett hozzá.
Aztán lett egy Androidos Nokia, nagyon szép kijelzővel, de kontaktos lett az usb csatlakozást, mert hirtelen pattantam fel és vittem volna, miközben még töltőn volt.
Most Motorola G10 van, de jobban kedvelem az öregecske Nokia kijelzőjét és a méretét. Azóta sincs jobb megoldás, mert minden új telefon tabletnek néz ki a kicsi kezeimbe fogva.
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Olyan szépen besoroltak mindenki mást a baloldalra ezek a komcsi gyökerű, wanabe jobboldaliak.
-
Pacák
senior tag
-
-
Pacák
senior tag
Amikor ide költöztünk, akkor a galambok saját területüknek tekintették volna a loggiánkat. Jött a nyár, a kiskorú kapott egy vízipisztolyt és kilövési engedélyt a galambokra.
Egyébként akkoriban lehetett kapni elég gyengécske egércsapdát is az Auchan-ban, amikből sormintát raktam a korlátra, hogy amikor nem voltunk itthon, akkor is biztosítsam nekik a nyugodt leszállóhelyet. Persze ki voltak kötve, hogy ne az utcáról kelljen felhozni — ettől függetlenül mindet brutálisan gyorsan megette az időjárás és ki kellett dobni.
Párszor láttam a hatást. A galamb meglökte, a csapda felugrott — mert semmi nem volt rajta, ami leszorította volna. A galamb ettől kihordott egy instant szívinfarktust és pánikszerűen elmenekült.
Később inkább kifeszítettem a korlát fölé egy nagyon vékony drótot, mert egyszerűbben megoldotta a leszállópálya blokkolását — de már az sincsen meg, mióta felújítottuk a homlokzatot.
Fokozatosan leszoktak rólunk a galambok és jelentősen meg is ritkultak, mert a szomszédos ház tetején rendezkedett be egy vércse pár.
Párszor láttam, hogy menetből leverik a galambokat az égről, aztán bevonszolják a zsákmányt egy kocsi mögé.
-
Pacák
senior tag
Könyvből idézni nem bűn.
Amúgy, aki nem érti a humort — különösen a morbid humort — annak így nagy kihívás lehet az online élettér.
Egy dartonita paplovag sötét tréfáit hallgatni utolsó kenet helyett? — Inkább az, mint egy bármilyen ügyintézés a magyar kormányablakoknál.
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Most Android alatt vagyok, de win alatt van egy olyan trükk, hogy ékezeteket lehet reptetni a sima betűtörzsek fölé.
Némelyik számbillentyűknél, a felső sorban másodlagosan ott vannak az ékezetek is.
Valahogy így működik a dolog:
AltGr+ a szám billentyűt lenyomni, amire oda van szitázva egy ékezet — elengedjük és látszólag semmi nem történt — most lenyomjuk azt a betűt, amire az ékezetet akartuk reptetni.
A magyar billentyűzet alatt így írok umlaut ä-t, de mással is működik. -
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Azonnal visszatérünk a normális állapotokhoz, mihelyst bizonyosak leszünk abban, hogy mi is a normális.
Douglas Adams — Galaxis útikalauz stopposoknak.
Ilyesmit például. Vagy bármi mást, ami életelvként és sírfeliratként is megállja a helyét.
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Más körülmények között nőttek fel. Kevés magyar nyelvű könyvük volt, azok jártak kézről kézre. Amihez hozzájuthattak, azt viszont igyekeztek megjegyezni.
-
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem ötödikben, az év eleji első magyar dolgozatom után magyarázta el az új osztályfőnököm a -ba, -be, -ban, -ben lényegét.
Amúgy előtte az egész nyaramat Tolna megyében töltöttem, felváltva a nagyszülőknél, ahol ennek konkrétan zéró jelentősége volt — az az öt-tíz perc viszont visszarántott az irodalmi vágányra.
Ugyanakkor a nagyapánk fejből tudta az egész Toldit, a Toldi szerelmét, a Toldi estéjét. Ugyanennél a tanárnőnél vért izzadtam, mire csak a Toldit megtanultam határidőre és bármit megadtam volna, ha úgy ment volna, mint a papának.
-
Pacák
senior tag
Katolikusnak kereszteltek. Kellett járnom hittanra, voltam elsőáldozó is. Ami utána következett volna, arra már egy emberként mondtuk mindhárman, hogy eddig volt és nem tovább.

Az eleje is rögösen indult, amikor az atya közölte, hogy máris úgy indult mindenki, hogy bűnös.
És akkor most gyónás — és gyónjuk meg bűneinket!
Közben már legszívesebben megint az érdligeti csalitban lettem volna, hogy megint nyílvesszőket készítsek, és célba lőjünk az egyik elhagyott ösvény mellett.
Azóta a két töltés között feltöltötték azt a területet a MOM Park helyéről kitermelt földdel és minden vacakkal.
De a múlt héten öcsém megtalálta a tegezemet, benne hat nyílvesszőmmel — igaz a csúcsuk már elkorhadt, de a végüket és a tollak helyett oda ragasztott Technokol Rapid szálakba forgatott rajzlap papírt nem tudta kikezdeni semmi. Pont ezért csináltam a nyilakat a szabad levegőn, mert utáltam a szagát.
Azóta állítólag van már olyan típusa, ami annyira nem büdös.
Várjá' má'! Lehet, hogy titokban indiánok vagyunk?
-
Pacák
senior tag
Mi a veszprémiben voltunk tavaly nyáron. Legalább posztolhattam szæró tigrist a mæcskæszær posztolás Facebook csoportban.
De amúgy tök jó fejek voltak a tevék, a kapibarák, kacsák, a lemúrok, az elefántok, meg varacskos disznók.
A törpe humanoidok meg úgy néztek ki a vendégtérben, mintha elszabadultak volna egy nyitva hagyott ketrecből.
-
Pacák
senior tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Valamikor a covid elején olyan mennyiségű pluszmunkával kínáltak meg, ami mellett alig maradt időm bármire. Amikor egyszer végre kiszabadultam kerékpározni, csak szédelegtem felfelé a lépcsőn a kerékpárral a vállamon.
Ott eldöntöttem, hogy ennyi volt - lesz*rom a fenyegetést a fegyelmivel. Lesz*rom a fizetetlen túlmunkát, meg a lusta munkatársakat, akiknek az el nem végzett melóit is átnyomták rám a főnökök az adminisztrátori felületen. Csak kiégni lehet benne.
Úgyhogy távmunkában lecsuktam a laptopot a munkaidő végén és elkezdtem én is élni végre. Elkezdtem fekvőtámaszokat nyomni kicsiben. Aztán kicsit elszaladt a ló. Az egyéni csúcsom 75-76 körül van, de átlagosan 50-60-as etapokat nyomok.
Novemberben 50 leszek.
-
Pacák
senior tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Kb. ilyen kategóriájút. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Ford topik
- Napelem
- Steam topic
- Yettel topik
- LEGO klub
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tesla topik
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- További aktív témák...
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

pótolni tudja a miattam kieső bevételt.