Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
na látod a pedál hiánya fel se tűnt.
akkor ez most csak <<szoba>> bicikli
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
küllőprizmát, első-hátsó világítást, csengőt meg a jesszuska hozza?
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
mondjuk télen délután ötkor amikor sötét lesz, egyben hideg is van, gyakran esik és fúj, tehát a fény mennyiségétől függetlenül sem alkalmas koca focira, vagy holmi bringázásra. lehet viszont társasjátékozni vagy kalácsot sütni.
Tobey: mi az a fontos tevékenység, amit évtizedek óta nem tudtál elvégezni telente a sötét miatt?
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
javaslom a szoláriumot
-
Vérboci
addikt
azt gondolom, hogy a reggeli munkába \ iskolába indulás homogénebb, mint a délutáni tevékenysége az embereknek, így reggel fontosabb a világos (közlekedési és "napkezdési" szempontból biztosan)
de mi az a dolog télen, amihez világos kell? fűnyírás ugyebár nincs...
és eleve: a téli időszámítás az "eredeti", tehát ha az állítást magát szüntetjük meg, attól te még nem kapsz napos órákat. -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
én csak dét. 2000 nemzetközi egységest. orvos írja fel.
-
Vérboci
addikt
-
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
namost én mint korai ipszilon, ezt kikérem magamnak
btw ez is rámutat hogy ez a generációs besorolás mennyire téves, illetve az a fő baja, hogy nem veszi figyelembe az adott ország történelmi fejlődését.
gondolok itt arra, hogy 81-esként vannak meghatározó emlékeim a cocializmusból, ami egy 90 után születettnek nyilván nincs, oszt mégis Y gen mindegyikünk.
A főnököm pont 90-es, nulla közös témánk van. -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
nagyobb ecset...
a korlát - felteszem - eléggé ki van téve időjárásnak. festékszóróval lehetetlen megfelelő vastagságú festéket felvinni, ami sokáig bírja, a kiszóródásról nem beszélve. vagy persze sok festék és sok réteg kell.
2 réteg zománc ecsetelve meg kitart 8-10 évig.
-
Vérboci
addikt
Hja, gyümölcslé... erről beugrott az egyik legenda (valójában legendásan irritáló) fórumtárs minapi megnyilvánulása. Esetleg üljetek le beszélgetni a témában

-
Vérboci
addikt
ja kérem, a munkásosztály napjai ugyebár...
amúgy a reggeli elhagyása tudatosan történt már jó pár éve, az nem is hiányzik. az ebéd az viszont hiányzik, csak kb másfél éve változott a melóm és nem mindig érek be ebédidőben enni, vagy eleve úton vagyok olyankor. 3 után meg indul a gyerekek fuvarozása, onnantól vacsiig semmire nincs idő... ez engem is zavar természetesen, csak még keresem a megoldást. (illetve már megtaláltam: az EU tiltsa be a villanyautókat, lazítson a környezetvédelmi normákon és vessen ki magas vámot minden kínai alkatrészre. ezzel járulékosan egycsapásra megoldódna az ebédem. )
-
-
Vérboci
addikt
az én étkezésem ott kezdődik, hogy nem reggelizem.

aztán ebédre vagy azt eszem, ami a menü a karikagyárban, vagy egy automatás szendvicset egy másik autógyárban, vagy nagyritkán napi menüt egy kínai büfében, de leggyakrabban semmit.
a vacsora innentől már mindegy is.
szóval az én e.ü. állapotomon étkezéssel nem fog javítani senki. de nem is kell, jól van ez így. -
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
szedek \ szedtem én már mindent. az ízületi gyulladást eddig két dolog tudta tartósan csökkenteni, az egyik a methotrexat nevű méreg - ez szétcseszte 1 év alatt a májamat - és a nagyobb adag szteroid. a többi cucc nem használ. na de márciusban ráfordulunk a biológiai terápiára, bármi is legyen az. de állítólag ez most a reumatológiai csodaszere.
-
Vérboci
addikt
hja szteroidok... amióta reumával diagnosztizáltak, folyamatosan szteroid gyulladáscsökkentőt szedek különböző dózisokban. azóta az ilyen légúti betegségek nem léteznek számomra, vagy egy délután kettőtől négyig tartó torokkaparó érzésben nyilvánulnak maximum meg. ennyi előnye van. igaz, hogy cserébe néha járni se tudok
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
na most visszakerestem a legutóbbit.
október 19-én vettem új szekeret és adtam el a régit. ugyanezen a napon kötöttem új kgfb-t és másnap, 20-án mondtam le az érdekmúlásost. a levelek érkeztetését, igazolások megküldését követően végül november 4-én kaptam meg a módosított, "átvitt bónuszos" kötvényt. ez így 2 hét volt.
mindent online \ emailben intéztem természetesen -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ez nem fog menni napon belül. tapasztalatom szerint nem nagyon lehet megúszni a bónusz átvezetéses mókát.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Karácsony előtti méregtelenítő kúra?
-
Vérboci
addikt
na de ez miért baj? vannak akik idejekorán beszerzik a karácsonyi ajándékokat, kellékeket és decemberben röhögve nézik hogyan ölik egymást az emberek az utolsó doboz szaloncukorért. nem utolsó sorban a 2 hónapra elosztott beszerzés pénztárca kímélőbb.
nyilván ezt ismeri fel a kereskedelem is és pár héttel előbbre hozza a karácsonyi szezont.
egyébként pontosan hol van megszabva, hogy a karácsonyi várakozás mikor kezdődhet? -
-
Vérboci
addikt
a szódagépes palackok jellemzően 8 decisek. nem tehetsz alá akármilyen palackot.
aldiban nem hajlandó kínálat a gép.
sodaco vagy sodastream gépet keress bárhol. a sodaco 19-20ezer körül megy, a sodastream drágább. a sodastream újabb gépei már más szabványú co2 palackkal mennek, mint ami az aldiban olcsón kapható, de persze Kínából van hozzá adapter.
a legprofibb géphez nem műanyagból, hanem üvegből van a flakon, így mosogatógépben is mosható. viszont drága.
nekünk sodaco basic gép van, nem a konyha éke, de olcsó és lehet vele szódát csinálni.
ha nem olyan a szett, akkor érdemes pluszban 1-2 szódásüveget is venni pluszban. -
Vérboci
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
kíváncsian ránéztem a fellépőkre és hát én még ötöt sem ismerek
viszont meglepetten vettem észre, hogy az egyetlen rockzenekar akit ismerek is és fellép, az a győri Aurora.
...aztán kattintottam tovább és kiderült, hogy ez az Aurora nem az az Aurora, hanem egy norvég énekesnő
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
a hagyományos szódapatron 8g CO2-t tartalmaz (ebből nem mind kerül bele a vízbe) a szódagépekbe való 425g-t. ezért írják, hogy 50-60 literre elegendő.
egy enyhe ásványvíz valós CO2 tartalma 3g\l.
ha te egy 425-ös palackból 100 liter "szódát" csinálsz, akkor abban kevesebb a szénsav mint egy enyhe ásványvízben. gyakorlatilag nincs benne.
-
Vérboci
addikt
ez az új gumicsont, amit lehet rágni. micsoda skandalum, hogy vissza kell (lehet) váltani a palackokat. pedig egyrészt nem kötelező, másrészt nem volt az olyan régen, mikor még a befőttes üveget is visszaváltották a sörös-szörpös-üdítős-boros-pezsgős mellett és hát azokat is félre tudtuk tenni pár napig az ajtó mögé és vissza tudtuk vinni ha boltba mentünk. pedig azokat tényleg cipelni kellett, mert az üveg az üveg volt és nem is kocsival mentünk a hipermarketbe...
egyébként a legrosszabb amivel büntetheti magát az egységsugarú visszaváltó polgár, hogy kupacol, zsákol és hetekig gyűjtöget. -
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
nem reprezentatív felmérésem alapján a leandereket direkt azért tartják az emberek, hogy felboruljanak. Ugyanis jellemzően a növény méretéhez képest nagyon kicsi cserépben vannak. apósoméknál is az a vihar / szél mértékegysége, hogy hány leandert dőlt fel.
én meg már azt sem értem, minek egyáltalán a leander.
-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
már hogy ne fűtene.
van nekem egy aldis páramentesítőm. az kérlek páramentesítés közben kifelé meleg levegőt fúj.
hiszen a split klíma is fűti az utcát.
hiszen a hűtőszekrény hátulja is meleg.btw. ha nem klímázok otthon, akkor a 24 fokos szobában 70-73% -os páratartalom van jelenleg. ha klímázok, lemegy 60-ra. de nincs ebben semmi meglepő. Amennyi eső lejött mostanság és száradt fel a 35 fokban...
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
25 fokon, 70% relatív páratartalomnál a harmatpont 19 fok.
a csapvíz 10-12 fokos.
szóval lesz páralecsapódás bőven -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
folyna a pára a radiátorokról mindenfelé. tudtommal mennyezet-hűtésnél is figyelni kell ezért a páratartalomra, különben jön a beltéri eső.
én személy szerint nem is értem ennek a létjogosultságát. olcsóbban vannak kevésbé érzékeny megoldások. -
Vérboci
addikt
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
na igen, meg az még nem szarral lett feltöltve
-
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
rizst akartam termeszteni, oda meg sok víz kell.
komolyra fordítva a szót, a föld szépen lassan elitta volna a vizet, mikor - egyéb okból - a fürdőszobában elkezdett a padlóösszefolyóból feljönni a szennyvíz. hogy a lakást mentsem (miután a lé a küszöbön átcsapva már a konyhában volt) az előkertben lévő csatorna tisztító nyílás fedelét leszedtem és útjára engedtem a fél méter magas szargejzírt, ami így az udvar másik felét látta el bokáig érő "vízzel".
A falu összes átemelője megállt, mert a sok eső miatt elment bennük az áram. Én lakok a legmélyebb ponton...
Most végzünk a lakás takarításával. Olyan mennyiségű fekália hever a ház előtt a fűben, hogy azt hittem összehányom magam, pedig bírom az ilyesmit.
Ja, és már internet \ tv sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
akkor ez most csak <<szoba>> bicikli