Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#74051) tbs válasza EQMontoya (#74048) üzenetére


tbs
addikt

+1 lenoxnak. :K bocsiiii :DDD (sor 1x..? jovo 7en meg bp. aztan kituggya)

(#74052) EQMontoya válasza lenox (#74050) üzenetére


EQMontoya
veterán

Egyet szeretnek elozni, amit meg oten elozunk. :)
Senki nem beszelt tobbrol.

[lassu kamion]
------------------
[gyorsabb kamion] [auto1] [auto2] [auto3] ....

Itt mindenki a lassu kamiont elozni, es auto3 akarhogy villog, auto2-nek semmilyen kotelessege nincs jobbra tartani.
Legyunk oszintek, rohadtul eletszerutlen is lenne.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#74053) Uher


Uher
aktív tag

(#74054) lenox válasza EQMontoya (#74052) üzenetére


lenox
veterán

Nem hinnem, hogy egyesevel eloztel, es mindig kimentel, hiszen pont azt mondtad, hogy a seggedben volt, villogott, aztan egy ido mulva jobbrol is probalkozott, valahogy nem hiszem, hogy ez egy auto elozese volt.

Azt az esetet amit te mondasz szerintem az 34/c kezeli, tehat az is szabalytalan.

(#74055) BlacKSouL válasza EQMontoya (#74052) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Kollégák kreszértelmezése alapján utolsó pár előre fuss van. Tehát ha utolér auto6, akkor auto5-től kezdve előre az előző kamionig bezárólag mindenkinek(!) haladéktalanul abba kell hagynia amit csinál, és bármi áron(!) lemenni a külső sávba, visszasorolva a lassú kamion mögé, hogy a mindenkinél gyorsabb auto6 fékezés és lassítás nélkül szabadon elmehessen...
Annyi van, hogy Tornyisztmiklóstól/Letenyétől Budaörsig folyamatosan mindig lesz valaki aki gyorsabb nálad és haladéktalanul el kell engedned, mert nem fékezhet, tehát igazából sose mehetnél be a belsőbe előzni.
Ja, két telített sáv esetén IS!

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#74056) lenox válasza BlacKSouL (#74055) üzenetére


lenox
veterán

En azt talalom a kreszben, hogy ilyen eset, amikor jobb savban teherauto, bal savban valaki eloz es mogotte sok masik auto nyomul eleve szabalytalan. De itt van megegyszer, ha valaki meg akarja nezni:

https://www.kresz.info/

(#74057) EQMontoya válasza lenox (#74056) üzenetére


EQMontoya
veterán

De a jozan esz nem lehet szabalytalan, mert ha erre az esetre a jobbra tartas kotelezettseget alkalmazod, akkor az lesz, amit BlacKSoul ir, folyamatosan korbe-korbe fogjuk elozgetni egymast, amikor utolerunk egy lassabb autot.
Linkeld mar legyszi azt a reszt, amely szerint ha sok jarmu egymas mogott haladva egyet probal elozni, az szabalytalan!
Nyilvan en is latom, hogy ez nem optimalis, mert nagy forgalom eseten mindnenki a belsoben fog menni, aki 90-nel gyorsabban akar haladni, de meg mindig sokkal optimalisabb, mint a masik alternativa.

Az pedig pont az altalad linkelt szabaly szerint mindegy, hogy egy jarmuvet elozok, vagy tobbet, amelyek koze nem lehet biztonsagosan kisorolni.

A kerdeses szituacio egyebkent inkabb a rajzoltra hasonlitott, tehat a belso savban eleg lassan elozest vegzo mogott torlodott fel a sor.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#74058) lenox válasza EQMontoya (#74057) üzenetére


lenox
veterán

Beirtam, 34/c, nincs kulon linkje, ezen az oldalon van:

https://www.kresz.info/elozes.php

34. § Előzés
(1) Előzni abban az esetben szabad, ha
a) az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy - figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre - az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja;
b) az előzni kívánó jármű előzését más jármű nem kezdte meg;
c) az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett;

Nyilvanvaloan ha mar ott van a belso savban egy auto es eloz, akkor jelzett elozesi szandekot, tehat akkor nem elozhetsz.
Ne legyen mar az, hogy nem olvasod el a kreszt, csak mindenre azt mondod, hogy nem ugy van. Olvasd el, ha talalsz arra vonatkozo szabalyt, amit mondasz, akkor ird meg melyikre gondolsz, ezzel a 'jozan esz nem lehet szabalytalan', nem nagyon van mit kezdeni, ha a szabaly ellentmond neki.

(#74059) BlacKSouL válasza lenox (#74058) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Mész 110-el a kulsoben. Lassan utolérsz egy kamiont, ugy 50-60 meterre, aki 90-el megy. Az elobb ment el melletted kb 115-el egy furgon, aki miatt nem tudtal elobb a belsobe menni, es o mar lassan a kamion melle er. Belenezel a tukorbe, latod, hogy mogotted a belsoben elozesi szandekkal jon 30-40 auto egymas mogott, kb 100-150 meterre. Mit teszel?

A) lelassitasz a kamion mogott 90-re, megvarod mig a furgon eltunik a kamion elott, egyuttal megvarod, mig a 30-40 auto szabalytalanul, de szandekukat ezzel jelezve folyamatosan a belsoben haladva megelozi a kamiont, es csak ha kilometerekre nem jon hatul senki, csakis akkor kezdesz elozni. Valoszinuleg tehat soha.

B) nyomsz egy padlot, bemesz a furgon utan a belsobe, jelezve elozesi szandekodat, konstatalod, hogy nem 1, hanem 6 kamion vonatozik 90-el, akik koze vagy befersz vagy nem, majd a furgon mogott haladsz 115-el, es elozod a kamionokat, es kozben megerkezik moged 30 auto gyorsabban.
Ekkor mit teszel?

1) azonnal befurakodsz ket kamion koze, barmi aron, egyiket szabalytalanul fekezesre kényszerítve

2) mesz tovabb szabalytalanul 115-el a furgon utan, elozve a kamionsort, majd az elso kamion ele biztonsagos tavolsagon besorolsz, es hagyod a belsoben a 30 autot tovabb vonatozni

Mi valoszinuleg B2-t valasztjuk, te valoszinuleg A-t.
Szabalytalan a B2? Igen. Eletszeru? Igen. Lehet igy kozlekedni? Igen. Konnyebb ehhez alkalmazkodni? Igen. Ez a gyakoribb? Igen. Megallit miatta a rendor? Nem. Lesznek bunkok akik mindig villogni fognak a belsoben? Igen.

Az, hogy senkitol nem varunk el semmi kompromisszumot, hogy elvegye a gazt, hogy ne akarjon mindenkinel gyorsabb lenni, hogy turelmes legyen, nem megvalosithato, nem egybites a rendszer, kulonben a belsoben csak es kizarolag 130-al lehetne szabadna menni, a kulsoben meg csak 90-el. Es annyit donthetnel el, hogy melyikben akarsz menni. Nem feltetlenul jo, sokszor meg kifejezetten rossz a szabalyoktol valo elteres, de van olyan hogy rajtad kívül mindenki elter kis mertekben, es a szabalykoveteseddel a rendszert boritod fel, mert mindenki a kicsit felulbiralt rendszert veszi alapul. Ami nem jo, de eletszeru.
M0 felujitasnal vegig 60-as tabla. Ha 90-el mesz, akkor nem megy el melletted mindenki, de 85-nel mar igen. Mehetsz 60-al, szabalyosan, de torlodast, akadalyt fogsz kepezni, mert senki mas nem fog 60-al menni, a rendor sem. Kamion sem. En legalabbis 5-bol 5x ezt tapasztaltam. Szabalyos? Nem.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#74060) lenox válasza BlacKSouL (#74059) üzenetére


lenox
veterán

Hatrabb az agarakkal! Nem mondtam, hogy en mit csinalnek. Azt mondtam, hogy aki kozuton fricskaz, oktat, megmutat az bekaphatja. Illetve mivel az volt a hivatkozas, hogy de lehet fricskazni, hiszen szabalyos, ezt cafoltam kresz szabaly hivatkozassal. Minden mast max hozzakepzeltel.

(#74061) parandroid válasza lenox (#74060) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

3) Megállsz, mindenkit kiszállítasz az autóból és elmagyarázod nekik, hogy mind hülyék, de szerencsére te helikopter vagy, és a törvény betűje szerint pontosan el tudod nekik mondani, hogy mit is kellene tenniük. Béke poraidra.

Hupsz, ezt Bleki hozzászólására akartam válaszként, de legalább megvan a következő 3 nap témája, hogy pontosan hogyan is kell válaszhozzászólást írni.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#74062) EQMontoya válasza lenox (#74058) üzenetére


EQMontoya
veterán

Az a helyzet, hogy Te probalsz engem cafolni, ezert mondtam, hogy linkelj.
Ami sikerult, de csak felig. Mert ezen a szabalyon a vak is latja, hogy sima 2x1 savos kozlekedesre lett irva, nem parhuzamosra.
Mert ebbol az kovetkezik, hogy nem kezdhetnem meg egy kamion elozeset addig, ameddig valaki be nem fejezte.

Szoval az autopalyara a parhuzamos kozlekedes szabalyai vonatkoznak:
Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy – lakott területen – távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza; ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat.
(36. § (2))

Az pedig szerintem egyertelmu, hogy a fenti peldaban (amikor gyorsitani szeretnel, de a belso savban elotted levoktol nem tudsz) a mogotted gyorsabban haladok kozlekedeset nem akadalyozod. Mert nem hogy a kisorolassal, de a bolygorol valo hirtelen eltuneseddel sem tudnad azt elosegiteni, hogy a masik gyorsabban tudjon haladni.

Ez alapjan szerintem ilyen esetben teljesen szabalyos a belso savban "vonatozni", tovabba ez az eletszeru es a kevesse balesetveszelyes is.
Ha ilyen esetbene a jobbratartast vennenk iranyadonak, akkor folyamatos savvaltasokra kenyszeritenenk mindenkit, amibol pontosan tudjuk, hogy csak a baj van.

Same rules apply!

(#74063) lenox válasza EQMontoya (#74062) üzenetére


lenox
veterán

Kresz definialja az elozest, a parhuzamos kozlekedest, es autopalyaval kapcsolatban hivatkozik rajuk. Nincs kulon elozes definicio autopalyara, tehat az elozes ott is ugyanaz (illetve ami kiegeszites az oda van irva). De ha te talalsz kivetelt, hogy megenged konvojban elozest, akkor ird le, ha nem, akkor az elozes szabalyai vonatkoznak.

Ha hatulrol gyorsabban jon valaki es utoler, akkor akadalyozod. Nincs a kreszben olyan, hogy ha teged is akadalyoznak, akkor te is akadalyozhatsz. Olyan van, hogy ha nem tudsz biztonsagosan kisorolni, akkor maradhatsz. De ha tudsz, akkor ki kell menni. Ertem, hogy tudnal kiegesziteseket hozzairni, csak attol az meg nincs benne a kreszben.

Amugy pontosan igy gondolkodik a jobbrol elozo is, hulyeseg a szabaly, o jobban tudja, mar miert ne lehetne ezt vagy azt. Mondom, hogy egy kategoria.

(#74064) EQMontoya válasza lenox (#74063) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ugy erzem, nem gyozzuk meg egymast. :)

Elozni balrol lehet, es autopalyan tobben egy jarmuvet is egyszerre.
A belso savban let pedig egy megkezdett elozes ilyen esetben, amelynek befejezeseig nincs semmilyen kotelezettsegem jobbra kisorolni. Szoval a belso savban vonatozni tovabbra is szabalyos (es nincs is jobb megoldas), jobbrol elozni viszont minden esetben tilos.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#74065) lenox válasza EQMontoya (#74064) üzenetére


lenox
veterán

Hol irja a kresz, hogy autopalyan lehet belso savban vonatozni? En nem talalom. Azt igen, hogy tilos elozni, ha mar mas eloz. Ha valahol irna kivetelt, akkor biztos lehetne, de nem tudom hol ir.

Te is idezted, hogy ha tobb autot elozol autopalyan, akkor mikor kell kisorolnod, ugyhogy azt irni, hogy semmilyen kotelezettseged nincs az azert vicces.

Nem velem vitatkozol, en a kreszben keresem csak meg amit irsz.

(#74066) EQMontoya válasza lenox (#74065) üzenetére


EQMontoya
veterán

Te a kreszben probalod megkeresni azt, hogy miert szabalytalan az, ahogy egyebkent szinte mindenki (gondolom, Te magad is) kozlekedik, normalisan, kivarva a sorat az elozeshez, jobbrol elozgetes nelkul.
Go ahead, de itt azert lesz nemi problema az onellentmondas feloldasaval. :)

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#74067) lenox válasza EQMontoya (#74066) üzenetére


lenox
veterán

itt azert lesz nemi problema az onellentmondas feloldasaval.

Hat igen, mar van, de nalad:

#74064:"nincs semmilyen kotelezettsegem jobbra kisorolni"
#74063:"megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza"

Ezt nem probalom megkeresni, megvan feheren feketen, te mondod, hogy ez rad nem vonatkozik, csak nem tudod megmagyarazni, hogy miert. Nyilvan azert nem tudod, mert valojaban vonatkozik rad.

De egyebkent ugye az allitasod, mely szerint helyes "fricskazni", hiszen szabalyos meg akkor sem lenne igaz, ha mast irna a kresz, es tenyleg szabalyos lenne - "fricskazni" akkor sem lenne helyes.

(#74068) EQMontoya válasza lenox (#74067) üzenetére


EQMontoya
veterán

Mondd el kerlek, hogy mi nem nyilvanvalo abban, hogy fizikailag keptelenseg akadalyoznom valakit akkor, ha en is egy feltorlodott autosorban autozom?
Csak hogy illusztris pelda is legyen hozza: tegyuk fel, egy kamionos megszegi az aktualis kamionos elozesi tilalmat az autopalyan. En mentem 130-cal, kijon elem 92-vel. Akit fel perccel ezelott megeloztem, mert 110-zel ment, az emiatt nyilvan utoler engem. Szerinted ki kellene sorolnom elole jobbra? Binaris valaszt varok.
Szamomra nyilvanvalo, hogy nem, mert nem valositom meg a fentebb emlitett akadalyozast.

Arrol lehet valoban vitatkozni, hogy a fricskazas, meg ha szabalyos is, mennyire etikus, ezt alairom, es ebben teljesen validnak latom a nezopontod, meg ha nem is ertunk egyet.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#74069) lenox válasza EQMontoya (#74068) üzenetére


lenox
veterán

Persze, meg azt is mondd meg, hogy mit valaszoljak.

Tul sok lehetoseg van, pontositanod kene. Ha a kulso savban mesz, elotted messze a kamionos, latod, hogy kimegy elozni, akkor ugye nem mehetsz ki te is elozni.
Ha mar eppen eloznel, de szabalytalanul bevag eled, es ketten eloztok, kozben utolernek hatulrol, de eppen elozol (biztonsagosan nem tudsz kisorolni), akkor nem kell kisoroljal.
Ha o csak megy a belso savban, nincs senki a kulso savban, utolernek hatulrol, akkor bizony a szabalyok szerint ki kell sorolnod.

Mondd el kerlek, hogy mi nem nyilvanvalo abban, hogy fizikailag keptelenseg akadalyoznom valakit akkor, ha en is egy feltorlodott autosorban autozom?

Ez nem igy mukodik. Kreszben van akadalyozas fogalom:

Akadályozás: ha valaki a közlekedés más résztvevőjét a szándéka szerinti menetében, mozgásában, továbbjutásában gátolja, hátráltatja, a célzattól eltérő közlekedési magatartásra (pl. fékezésre vagy irányváltoztatásra) kényszeríti.

Ha ott vagy elotte, es fekeznie kell, kulonben neked menne, akkor akadalyozod, tehat az tilos. Ha te kisorolnal, akkor mar nem te akadalyoznad, hanem mas, annak is ki kene sorolni, de te azert nem szeghetsz szabalyt, mert mas is.
Ez amit te mondasz, hogy nem akadalyozod, mert elotted is van mas ilyet nem kezel a kresz. Ha te vagy kozvetlenul elotte, es azert fekez, hogy ne menjen neked, akkor akadalyozod.

(#74070) tbs


tbs
addikt

pha**om, hutos sor lesz ebbol megen... :(

(#74071) parandroid válasza tbs (#74070) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Csak ne tarts fel senkit a hűtőhöz menet.

Amúgy ma az életem egy újabb mérföldkőhöz érkezett, megpróbáltam önkéntelenül ujjal görgetni az a4-es papírról olvasott, nyomtatott szöveget.. :W

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#74072) EQMontoya válasza lenox (#74069) üzenetére


EQMontoya
veterán

Szoval az okfejtesed alapján mindenkinek el kellene engednie azt az autót, amelyik siman lehet, hogy a leglassabb az egesz sorban, csak mert azt érte utol utolsóként a sort?
Ha félreértelmezed a KRESZ-t, legalább ugy tedd, hogy az akar Neked, akar bárki másnak jo legyen, mert igy ez csak mindnekinek szar lenne.

Tehat ha előttem megy valaki a belső sávban, és előz, de en meg nem ertem a másik autó melle, akkor épp előzök, vagy sem?

A jogászok szoktak erre mondani, hogy ne csak a törvény szöveget értelmezzük, hanem a jogalkotói szándékot. És az egesz biztosan nem az volt, amit Te leírsz, mert a cél az volt, hogy biztonságossá tegye a közlekedést, nem az, hogy egymás folyamatos elengedésével gyakorlatilag állandó balesetveszélyt idézzünk elő. :W

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#74073) lenox válasza EQMontoya (#74072) üzenetére


lenox
veterán

Ami szo szerint le van irva a kreszben azzal userkent nagyon nincs mit csinalni. Nem en ertelmezem felre a kreszt, te koltesz hozza olyat, ami nincs benne, ami viszont benne van, azt ignoralni akarod.

A jogalkotoi szandek biztos nem az volt, hogy belso savban vonatozzanak a nepek, tehat biztos nem az volt, amit Te leirsz. Igen, biztonsagosabba kell tenni a kozlekedest, ha hatulrol gyorsabban jon valaki el kell endedni, ha ures a kulso sav ki kell menni, jobbrol nem kell elozni stb.

Amugy meg meg mindig azert jott ez csak fel, mert azt mondtad, hogy szabalyos. Ha kicsereled szokasosra, az legalabb igaz.


(#74074) tope


tope
addikt

Ha forgalom miatt (értsd hogy vannak előttem) nem tudok menni gyorsabban, azaz nem a legnagyobb megengedett sebességgel megyek a belső sávban, és jönnek mögöttem, hát az tuti biztos hogy nem fogok azért kimenni a külsőbe hogy elengedjem magam elé a mögöttem jövőt.
Ha az van hogy előzök egy sort, szabad a belső sáv előttem, de jönnek mögöttem is, ott próbálok a sebesség határokat szemmel tartva minél előbb kimenni, leginkább a sort megelőzve. Miért kéne kimennem azért mert ő eleve többel menne mint amivel lehetne... Nyilván ha ki tudok menni a külsőbe akkor ok, de csak azért hogy ő menjen, hát leszarom.

Ui: Egyébként aki menni akar, menjen, de azért hogy ő menni tudjon nehogy már én mindenáron lehúzodjak, a körülményektől függ hogy egyből elengedem, vagy várjon kicsit...

[ Szerkesztve ]

(#74075) BlacKSouL válasza tope (#74074) üzenetére


BlacKSouL
addikt

A szabályok vakul értelmezése szerint, bármi van, ha egy autó mondjuk szabálytalanul 180-al jön a belsőben, akkor függetlenül attól, hogy te teljesen szabályosan kezdtél előzésbe, de a belső sáv előtted lelassult, tőled független, akár szabálytalan okok miatt is, akkor neked mindent félredobva azonnal ki kell menned a kresz szerint, egyrészt mert a belsőben utolértél valakit rajtad kívülálló okok miatt, azaz t.k. mások téged szabálytalanságba kényszerítettek, plusz a mögötted szabálytalanul jövőt sem kényszerítheted 180-ról lassulásra, tehát mielőtt odaér, bármi áron el kellene előle takarodni. Kérdés, hogy ha ezt a külsőben közlekedők akadályozása vagy veszélyeztetése nélkül nem tudod megtenni, akkor mi a faszt kellene csinálnod, mert vagy így, vagy úgy vagy szabálytalan, de a szabály az szabály.

A szabályok nem mindig jók. Nem minden esetben alkalmazhatók szó szerint. Néha meg kiderül, hogy rosszak, és meg kell változtatni őket.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#74076) tope válasza BlacKSouL (#74075) üzenetére


tope
addikt

Ezért írtam azt amit, hogy próbálok lemenni, de nem mindenáron, és nem azért mert az a szabályos.

(#74077) erdey_a


erdey_a
őstag

majd ugye szóltok, ha véget ér a kresz szakkör és újra az időjárásról lesz szó? :D

Vérboci

(#74078) tope válasza erdey_a (#74077) üzenetére


tope
addikt

Szombaton meleg lesz, aztán jön az ősz... :)

(#74079) Pttypang válasza erdey_a (#74077) üzenetére


Pttypang
veterán

Nekunk 30 fokot josolnak ceges rendezvenyre, de en 35re szamitok es vastag paras levegore.

Alig varom.

Everybody lies.

(#74080) bitpork válasza Pttypang (#74079) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Grillezni fogok apósomnak. Mert mikor máskor ha már amúgy is 35 lesz.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#74081) Tothgera30 válasza bitpork (#74080) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Az apósod vagy a hőmérséklet? Bocs... magas labda. :P

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#74082) bitpork válasza Tothgera30 (#74081) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Eskü nem pampognék ha valahogy 87-ből 35 lenne :)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#74083) BlacKSouL válasza erdey_a (#74077) üzenetére


BlacKSouL
addikt

vagy a pináról

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#74084) lenox válasza BlacKSouL (#74075) üzenetére


lenox
veterán

Ha te szabalyosan elozesbe kezdtel, akkor nem kell kimenni, csak ha befejezted, illetve akkor kell kimenni, ha tobb autot elozol, es koztuk biztonsagosan ki tudsz menni.

Nem tuntetek azert ennyire analfabetanak, szoval most nyilvan szopattok, de amugy nem hosszu a kresz, el kene olvasni, biztos van meg meglepo szabaly. Pl. ez a 180-nal jovo elol ki kell menni, ha tobb autot elozol ez nekem is uj volt nemreg, de eleg egyertelmu szerintem a szabaly.

(#74085) NoLF válasza BlacKSouL (#74083) üzenetére


NoLF
addikt

az egy jó téma

máshél hetem van hátra az életből, utána kinyírják Kennyt végleg :O :O :D

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#74086) bitpork válasza NoLF (#74085) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ne panaszkodj: utana nem kell fizetned a szexert.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#74087) NoLF válasza bitpork (#74086) üzenetére


NoLF
addikt

mondjuk közvetvenül sose fizettem, ezután pedig ugyanúgy fogok közvetve :D

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#74088) tope válasza bitpork (#74086) üzenetére


tope
addikt

Dehogynem, még többet is mint előtte :D

(#74089) fokukac válasza NoLF (#74085) üzenetére


fokukac
nagyúr

emléked szívünkben örökké élni fog... :P
Bár lehet, hogy ezt már mondtam...

mesélj inkább, hogy milyen egy négy napos legénybúcsú..? Megérkeztek végül a lányok? (akiket a 'zasszony ugye hiányolt... :)))

én manapság már annak is örülök, ha nem alszom be éjjel 2-kor egy buliban, és nem vagyok utána két napig másnapos... :)

de hogy 4 napig bulizzak, elképzelni se bírom...
de öreg vagyok vaze :U

ui. azért is mesélj, mert addig se a KRESZ-ről lesz szó...

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#74090) parandroid válasza fokukac (#74089) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Éjjel 2-kor? :Y Én olyankor kelek!

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#74091) erdey_a


erdey_a
őstag

én elképzelni nem tudom, milyen buli az, ami 4-6 óránál tovább tart.
este hatkor kezdődjön, és max. éjfélre mindenki ágyban van.
a lakodalomban \ szilveszterben sem értem miért kell csakazértis reggel hatig lenni.
de szerintem ez is olyan mint az új autó, hogy igazából a szomszédnak akarnak sokan felvágni vele.
a buliknál is ciki, ha nem reggelig tart?

Vérboci

(#74092) Spet válasza erdey_a (#74077) üzenetére


Spet
addikt

Mondjuk ki van nálunk hosszabb ideje ezzel foglalkozó oktató, aki képi példával is megmutatja,hogy mi a helyes válasz.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#74093) NoLF válasza fokukac (#74089) üzenetére


NoLF
addikt

nyilván ebben van bőven csúsztatás, de nekem lényegében egybefolyt az egész, ezért nevezem egy bulinak :D

szerda este munka után lementünk a nyaralómba ketten jóbarátommal, ott evés-ivás, pingpong, séta a parta, pár ital még, aztán hullafáradtan alvás.
másnap 10kor kezdtük a napot pár sörrel, és szállingóztak a vadak a vérszagr :D így kb délután 2kor már mindenkinek jó volt a hangulat, pia, duma, pingpong. ezután lementünk strandra, lángos, pia, fürcsi, duma, hahotázás. 7kor föl a nyaralóba, bogrács, grill, pingpong, pia, lányok, aztán éjfél után le a partra a krimóba inni, dumálni, megszűnni létezni.
másnap elszállingóztak a madárkák, bátyámmal maradtunk ketten körletet takarítani és józanodni, aztán délután megjöttek szüleim, és hajnal 2ig ment a családi traccsparti sok sörrel és pálinkával.
innen szombat délben szabadultam, és dolgaimat elintézve délután 4re már bátyáméknál évente egyszer megrendezendő unokatesós találkozó volt, ahol grill, sör, pálinka, és hajnal 1ig activity.
vasárnap már alig tudtam visszajönni pestre :DD

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#74094) lenox válasza NoLF (#74093) üzenetére


lenox
veterán

Na jo, de vajon belso savban vonatoztal-e?

(#74095) bitpork válasza lenox (#74094) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Sok mindennek hallottam már nevezni, de speciel belső sávnak még nem ;]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#74096) NoLF válasza lenox (#74094) üzenetére


NoLF
addikt

A belso sav definiciojanak megallapitasa utan pontosabb informaciokkal fogok tudni szolgalni az iranyomba feltett kerdessel kapcsolatosan :)

elorevetitve: nem, vagyishat igen, de nem hinnem.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#74097) lenox válasza NoLF (#74096) üzenetére


lenox
veterán

Hat en spec csak siman 'belso forgalmi sav'-ra gondoltam, lasd fent 100 hozzaszolason keresztul, de lehet, hogy jelent valami mast is...

(#74098) fokukac


fokukac
nagyúr

OFF TOPIC 44 - Belső sáv-tartó automatika

:P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#74099) NoLF válasza lenox (#74097) üzenetére


NoLF
addikt

Lehet, bar en azt a savot ritkan hasznalom 😅😉
Mondjuk ma epp utolert a vegzet az m5on vonatozas kozben, libasor nagy fek, pont rajtatok kezdtem el gondolkodni, s mosolyogtam...
Aztan mar nem. Miss 'elso balesetem' ugy durrant belenk 30nal 70el, hogy ihaj. Menyasszonyom nyaka kapott, mento, rontgen, minden franko.
Ceges verda, elfelejtettem szolni hogy vinnem hetvegere, angol jogsi, kulfoldi serult, siro vetkes csaj, brutal forgalom a palyan, es en ugyeletben melozom epp...

Volt mar szebb napom, de ettunk ittunk szulokkel, es doglunk meg szepen :K

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#74100) tbs válasza NoLF (#74099) üzenetére


tbs
addikt

:Y

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.