Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
"Valamilyenorszagi degradalojelzo" volt a szokapcsolat, talan felreertheto, de max ha belemagyarazzak. Mert attol hogy valamilyenorszagi, meg lehet kereszteny, zsido, muszlim, buddhista is, tehat az en szememben semmikepp nem azert lett degradalva mert az adott orszagbol szarmazik hanem mert egy hazudozo seggdugasz.
-
lenox
veterán
En nem lattam, mi volt odairva, de ha pl. olyasmi volt, hogy 'degradalojelzo valamilyenorszagi', akkor az problemas, mivel ennek van olyan jelentese, hogy azert igaz a degradalo jelzo, mert az illeto a valamilyen orszaghoz (vagy nephez, vallashoz, csoporthoz, akarmihez) tartozik, tehat ennek rasszista jelentese is van. Hiaba gondolja valaki, hogy az o fejeben nincs osszekapcsolva a ketto, barki mas szerint meg lehet, hogy igen. Szoval kulon kell az illetore mondani egyiket es masikat. Illetve a valamilyen csoporthoz tartozast firtatni az szerintem keves kiveteltol eltekintve magaban is rasszista, mivel nagyon ritkan van jelentosege egy adott temaban. Legalabbis a nyugati antirasszista gondolkodas szerint, ami amugy eleg alszent szerintem, de akkor is azt tartjak 'politikailag korrektnek', illetve pl. itt moderacio szempontjabol helyesnek.
-
tildy
nagyúr
Ez nekem nem tunik valasznak. Linkelj a ph alapelvekbol, ha mar. Linkeld melyik pontot sertette meg Nolf! Mert szerintem semmilyet. ( Volt mar itt a topikban hulye angolok, angol hulyek, azt miert nem moderaltad akkor????)
Amugy meg a ph-n lete alatt mar bizonyitott Nolf mind emberileg, mind hozzallasilag, elnezest, hogy erre nem tertem ki kulon.
A masik meg amit Viszlat is mond, ha az tenyleg igaz, az elegge gaz , hogy az a filmtopikbol nem lett moderalva.
-
NoLF
veterán
Tehat belinkeled a hsz-t, amire irtam a kerdest. Felemelo

Privatban ird le nekem le nekem legyszives, hog mit tettem. Komolyan! Ugyanis en tudom, hogy semmit, ezert erdekelne, hogy megis mit. Mert azzal a hsz-el amire rakerdeztem, nem valaszolsz semmire.
Meg ha el is felejtem a szabalyzatot, ami ram is vonatkozik - bar tovabbra sem latom sehol leirva, hogy tilos bizonyos orszagokat emlegetni a ph!n.
-
Qru
MODERÁTOR
Ha egy félreérthető hsz-t (erre volt ékes bizonyíték BlacKSouL reakciója Nolf hsz-ére) moderálok és felhívom a figyelmét az írójának, hogy nem ez a megfelelő irány abban én nem látok kivetni valót.
"es miert ketelkednek benne, oszlopos tagja a phnak, tobb mint egy evtizede" Nem látok a kettő között összefüggést. Az itt eltöltött időtől függetlenül bárki követhet el szabálysértést bármikor, aminek mindig megvan a maga következménye, ha újonc ha jómunkásember. Csak ezt itt sokan elfelejtik.
-
NoLF
veterán
válasz
Melack
üzenetére
Maximalisan leszarom, nem azert linkeltem.
bitpork: szerintem igenis boven van megmagyaraznivalo azon, hogy miert kapok moderaciot es foleg rasszista indittatasu hozzaszolasert figyelmeztetest, amikor a hozzaszolasomban a rasszizmus halvany szikraja sem valosulhatott meg, leven egy orszagnevet irtam, valamint egy degradalo szoval illettem a fonokomet miszerint egy hazug kis patkany. Aminek semmi koze ahhoz, honna szarmazik, aminek meg ahhoz nincs koze, amilyen vallasunak tartja magat, amihez meg nekem nincs kozom mert magasrol teszek ra, mint minden ilyen jellegu dologra. Teljesen jogtalanul figyelmeztetest kapni es tobbszoros kiborulasomra is lapitani mint szar a fuben - ezt nehezmenyezem. Nagyon.
-
-
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Erre mondtuk anno, hogy a moderatori tabor osszezar. Aminek neha meg van is letjogosultsaga, de azert "hulyeseg" moge nem kene felsorakozni. Marmitn na, sokkal inkabb van tekintelye annak, aki beismeri, hogy hibazott. Hibazni nem szegyen, a tanulas alappillere inkabb.
-
tildy
nagyúr
Errol jut eszembe a leendo nannynk siman perelhetne minket gyerekbantalmazasert , meg szexualis zaklatasert. A gyerkocunk ugyanis megharapta az ujjat, meg megpuszizta a mellet!

Erted na, a gyerek bantalmazott
Ja, amugy ugy nez ki nem bolcsibe megy a gyerkoc, hanem egyik volt szomszed "kislany" (13-14 volt, mikor szomszedunk volt, most 22) fog vigyazni ra, ugyhogy hamarosan munkaltato leszek.... -
EQMontoya
veterán
A moderaciora: Qru, bar nem lattam mi volt odairva, de ha valoban igaz, amit Nolf allit ( es miert ketelkednek benne, oszlopos tagja a phnak, tobb mint egy evtizede) , akkor igencsak elszaladt a ceruza nalad.
Ez önmagában a kisebb baj, mindenki téved néha, az vesse rá az első követ...
A nagyobb baj szerintem, hogy ha valamilyen moderációval kapcsolatos vagy hasonló probléma felmerül, akkor vagy kínos csönd van, vagy még vércikibb magyarázkodás, akármi is történt. A "bocs, elb..tuk!" valahogy ritkán olvasható, pedig nem ettől lesz valakinek kevesebb tekintélye, sőt! Példaként talán csak a gamerkilleres oknyomozó írást és annak motivációt érdemes felidézni. -
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Hat, anno, amikor neztuk a macbookot lalanak , probaltunk hasonlo arban hasonlo minoseget talalni (a 3 eves garanciat mar nem is mondom, egyszeruen egy nyikkanasra csereltek 1 honappal gari letelte elott is a billentyuzetet, aminek osszesen annyi baja volt, hogy le volt kopva 1-2 betu) , es nekunk anno nem sikerult . Uj gepeket neztunk, talan meg emlekszel, akkor volt egy probank a yogaval. ( kelloen vekony is volt, jol osszeszereltnek is tunt, egeszen az elso wifis gondig, es a hutes hangjarol nem is beszelve)
Lenyeg a lenyeg, hogy az a gep, amit utana mergeben Lala vett , most mar kb 2.5 eves, tokeletesen megy, egy panasz nincs ra azota.Errol jut eszembe: bobsys vagy gaborbol, megvennek egy 3 eves garit a 12" Macbookomra B&H-bol, mehet valamelyikotok cimere?
A moderaciora: Qru, bar nem lattam mi volt odairva, de ha valoban igaz, amit Nolf allit ( es miert ketelkednek benne, oszlopos tagja a phnak, tobb mint egy evtizede) , akkor igencsak elszaladt a ceruza nalad. Bar mar nem eloszor latom toled.
-
-
-
bobsys
veterán
A repulon ulve neztem mikor beakartam jelentkezni, hogy tenyleg nem HTTPS a login oldal a PHn es plain textben megy a jelszo? Ha igen akkor az eleg gaz
-
-
Traxx
őstag
Van moderálással kapcsolatos topic.
A melókereséshez, és mielőbbi találáshoz pedig sok sikert

-
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Le
És teszem hozzá, hogy próbálkoztam megigényelni a pHórum disznaja rangod de nem akarják engedni sehogysenem. Se. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
bÉKE

na és most elgondolkodtam. a béke szóról a béketábor, békekölcsön juthat egyesek eszébe, ami egy régi rendszert idéz, amiről a kommunizmus juthat az eszükbe, aztán eljutunk a tiltott önkényuralmi gondolatokhoz (nem én, egyesek) és akkor súlyos politikai gondolatok fogalmazódhatnak meg. tehát akkor inkább nem írom le a béke szót, nehogy megsértsem valakik hovatartozását, vagy vitát gerjesszek.
Akkor most jövök a flémgenerálással:
azon ismerőseim, akik apple termékeket kezdtek el használni, sokat szenvednek miatta, de mostanában csak apple témájú cikkeket találnak meg és linkelgetnek. aztán néha 1-1 közös este végén bekapcsolom a bluetooth-t a telefonomon, és megkérem, hogy pattintsák már át az elkészült fotókat, olyankor meg nem jön át egy sem.
de olyan érzésem van, mintha tényleg valami vallási szekta lenne, hogy aki belekerül, az onnantól megszállottan epölös lesz. még a hibákat és korlátokat is imádják onnantól. -
-
Igen, szóval szégyeld össze magad.

Sajnos rossz világot élünk, mikor bárki beperelhet olyan dolgokért, amin régen csak röhögött volna, vagy figyelmen kivül hagyott volna, de ma Demokráciában élünk, és jogaink vannak, de kötelességünk az sosenincsen. A haverok kerülnek a székbe, pofálanul lopják a milliárdokat, de bezzeg te a kisember, ha ellopsz 100 Ft-ot is, hát kicsinálnak.
Inkább be is fejezem, mert nem akarok sem faji, sem vallási, sem egyéb hovatartozási vitát indítani, kérem, ne is válaszoljon rá senki ilyen értelembenUI: Ha sok lenne, kérem törölni, és ÉKE
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Az mar csak hab a tortan, hogy emberunk muszlim vallasra valtott az eredetirol 10 eve. Tehat egy jellemzoen zsido vallasu orszagbol szarmazo muszlim aki egy jellemzoen kereszteny vallasu orszagban el.
Igy mar tobbszorosen rasszistava lehet hivatalosan nyilvanitani, most, hogy ezeket leirtam?

-
BlacKSouL
addikt
Bizonyos országneveket nem lehet mondani.
Nem lehet például azt mondani, hogy Ni! géria. Sőt. Igazából azt sem, hogy Burkina Faso. Mondd csak ki hangosan! Na látod, obszcén vagy.
De megnyugtatásul közlöm, hogy ha a te szendvicsfőnököd történetesen éppen keresztény, vagy muszlim, csak éppen Haifában laknak a szülei és a nagyszülei...mert ez ugye nem derült ki... akkor bizony a fórummoderáció áttételesen le.....zta őt helyetted
Az én megjegyzésem meg nem is bánom hogy kikerült, olcsó poén volt, de nem szándékosan rosszindulatú. De a fentiek kombinációjával együtt is elég lett volna az enyémet törölni...Van nekem pl. otthon egy viccgyűjteményem, pont olyan viccek vannak összeválogatva, amik közül egyetlen egyet se lehetne itt leírni, de persze azt ott akkor és azóta más kiadásban ki is lehetett adni. Na szóval abban éppen olyan keményvonalas viccek vannak, amiknek a megértéséhez kell némi intelligencia, méghozzá az a fajta, ami feltételez némi nyitottságot, olvasottságot, urambocsá minimális ismeretet az adott vallás, az azt gyakorlók, a szokásaik, hagyományaik tekintetében. Így az átlagember számára, meg kb. a mai fiatalok nagy részének a viccek kb. 60%-a nem is vicces, nem érthető. Aki viszont rendelkezik ezzel, az igen jókat tud mulatni a viccben szereplőkkel. Nem rajtuk, velük.
Nem feltétlenül dicső, hogy manapság a viccek elmentek olyan irányba, aminek a megértéséhez nem szükséges háttértudás, hanem a durvaságával, "bunkóságával" arat sikert, pedig minden vallási, kulturális csoportra épülő viccgyűjteményben éppen azok a típusú viccek vannak többségben, amelyek a csoport tagjainak furfangjára, gondolkodására, frappáns megoldásaira épít. Nem pedig a puszta kigúnyolására.
És az egyszerű viccek tömeges térnyerése és tiltása miatt nem szabad a kifinomult vicceket sem mesélni.Ez most csak úgy eszembe jutott. Akár a fentiektől függetlenül is.
-
-
-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Azt lehet???
Akkor kovetelek egy melyrehato es ertheto magyarazatot a figyelmeztetesemre valakitol, ugyanis ha negerezni lehet akkor orszagneveket is lehet mondani. Mert egy orszagbol nem szarmazik feltetlenul se borszin se vallas, tudomasom szerint pedig ez utobbiak altal valo megkulonboztetes a rasszizmus.
-
NoLF
veterán
Na ha ezt valaki meg tudja magyarazni hogy miert rasszista kijelentes az, hogy megemliten melyik orszagbol valo a fonokom, megeszem a kalapom. Minden jellegu elozetes tajekoztatas helyett moderaljatok es privatban irjatok hogy figyelmeztetest kaptam? Miert? Nem irhatom le hogy angol, malajziai, nemet, vagy esetleg magyar? Miert? Ez miert rasszista? Mi a franc van veletek?
11 ev utan figyelmeztetest kapni mert leirtam egy egyszeru tenyt, nehez felfogni.
Egeszsegetekre.Azt remelem leirhatom, hogy en magyar vagyok... Es hogy szeretem a prohardvert, bar lassan mar mindent megtesztek, hogy ne igy legyen.
Ha nem lett volna egyertelmu, az embert nem azert neveztem kispatkanynak ahonnan szarmazik, hanem mert egy koponyegforgato hazug f@szkalap. Ha erdekelne honnan szarmazik es rasszista gondolataim lennenek, nem mentem volna hozza dolgozni...
De sebaj, a kisember hadd durrogjon, ugysem tehet semmit. Mindenesetre a reakcioido fenomenalis volt. Van valami motor irva erre? De mas orszagokra akkor miert nincs?
-
NoLF
veterán
Hmm. Nem sikerult tul jol a legutobbi melovaltas, 3 het utan kib@sztak, mondvan nem tudok szendvicset arulni. Feb 1el kezdtem, a fonok azt mondja mar 3 hete gondolkodik rajta, kellek-e. Akkor mi a picsanak vett fol? Minek kellett segget csinalnom a szambol es otthagyni a kavezot egyik naprol a masikra?
Ha 15 eve a sales bisunessben es vendeglatasban dolgozom, hogy lehet az hogy o 3 het alatt rajon, hogy nrm vagyok kepes elvegezni a feladatot? Ha nem tudom elvegezni, hogy lehet az hogy az eladasra szant szendvicseket 2 ora alatt kiarulom? Lenyegeben, hogyan mondhatja azt hogy nem tudok eladni, hogyha igen?
[moderálva] Legalabb megtudtam, hogy a smartnal undoritobb "auto" nem letezik.
Hetfoi kiborulas megvolt, kerem kaccsojjaki
[ Módosította: Qru ]
-
Methionyl
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
SLI Híd hiánya?

-
olyan kockák vagytok már megint...

üdv mindenkinek a hüttéből..!
-
Traxx
őstag
Köszönöm, első körben én is ezt az M2-t néztem, valamint a szintén orvostechnikában ténykedő beurer-t, homedics-et is láttam kb. hasonló árban, plusz megakadt a szemem a magyar Medicor mérőn, elsősorban a 8 év gari miatt, de kapásból a csak 8 tárolható mérés az hátrány. Mindenképpen automatát vennék, első körben a beurer és az Omron a szimpi

Az M3 már kiesik, 15K fölé nem mennék árban, de sokkal jobb lenne 10-13 között maradni.
customer114: távtartót használt a lap szerelésénél az illető?
-
customer114
őstag
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nincsen dedikált GPU-s notim és játék kedvéért nem is fogok már olyat venni magamnak. Számomra a játék a luxus, évekig alig játszottam, most épp van kedvem újra. És igen, ezt leszámítva mindenre elég a laptop; tekintve, hogy még évekig tervezem mind a notit, mind a desktop gépet használni, nekem ez így megfelel.
-
EQMontoya
veterán
Nyilván nem hd3000-en játszom, valami alap diszkrét vga van benne, de elég. Azt viszont elvárom, hogy bírja a hw., ha használom. Ha kicsit zajosabb közben, az nem nagy para, de amire való a hw., azt bírja már ki, ha néha kihasználom 1-2 órára. Főleg hogy idén már klíma is lesz, szóval nem 33 fokos környezetben kell kibírnia, csak mondjuk 26ban.
-
ToBeY
nagyúr
Ma a telenor azt a nagyon fontos információt,hogy a kártyám lejár 275 nap múlva 5x küldte el

-
válasz
parandroid
üzenetére
Az a bajom, hogy a laposoknál sokkal komolyabb kompromisszumot kell kötni. Vannak nagyon jó konfigok, de hűtés tekintetében nagyon alulfejlettek. Vagy hangos, vagy elégtelen, ha megfelelő a teljesítmény. Az asztalinál sincs igényem a tekergetős monitorra vagy a tapiképességre. Legyen szép, halk, és ne akarjon leolvadni ha képbolt v videókonvertálás mén. Ez pl nagyon szép - nekem.

-
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Jahogy! Na nem mintha ebben az esetben nem pontosan ugyanaz lenne a helyzet, mint a windows ultrabook vs MacBook esetben, mert ilyen is van azért bőven a piacon, de ez a kategória jelenleg nem érdekel - volt időszak, amikor gondolkoztam rajta, de aztán úgy voltam vele, hogy ha egy ennyire hozzáférhetetlen gépet szeretnék, akkor már inkább egy dokkolt laptop, vagy egy kisméretű márkás PC, meg egy nagyobb monitor. De most úgy rá vagyok fixálódva a laptopokra, hogy teljesen blokkoltam, én kérek elnézést.

p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Az AIO nem egy funkcionális kategória, hanem agy fizikai
Az egybe gépmonitor, mint az ímek
[link] -
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Ööö, pontosan mit is jelent neked az AIO? Én az all-in-one, azaz minden egyben értelmezést ismerem, de az alapján nem igazán látom, hogy ez miben lenne kevesebb mondjuk egy macbooknál. Mondjuk a konkrét képen szereplő eszköz egy kifordítható érintőkijelzővel konkrétan több is.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ez hol AIO?

-
válasz
parandroid
üzenetére
http://logout.hu/tema/off_topic_44/hsz_51817-51817.html

Ahogy írottam volt fentebb ha lenne is annyi erőforrásom hogy almát vegyek az első egy windóz lenne rá

-
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Az a gond az almával, hogy ugyanannyiért legalább olyan minőségi hardvert kapsz windows alapon, hasonlóan dizájnos és vékony házban, viszont általában jóval modernebb, és erősebb komponensekkel, cserébe legalább nem osx fut rajta. Ja, és már nagyon nagy valószínűséggel érintőképernyős. Persze kinek a paplan, de én ha már ki akarnék szállni a windows alól, akkor inkább linuxoznék, amennyit tudok az osx-ről, az kb a windows minden hátrányát hozza magával, csak még azon kívül is van neki egy csomó. Sokat szerencsére nem használtam, de az úgy bőven sok is volt ahhoz, hogy távol tartsam magam tőle.
p
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Játékhoz miért kell asztali?
Hadd ne kérjek elnézést azért, mert mások az igényeim.

Engem a WoT totálisan hidegen hagy, de az azért zavar, amikor például a Witcher 1-nél (!) időnként grafikai hibák vannak Intel HD3000-en, vagy a Dawn Of War 2, Pillars Of Eternity futtatása közben maxon pörög az X220-am ventije. Az általam játszott (vagy jövőben betervezett, ami pont nem a legújabb csiliviliket jelenti -> gyakorlatilag már csak GoG-on veszek akciósan játékokat) játékok 80-90%-ára elég erős a noti, ettől még nem akarom kinyírni a hűtését, alaplapját szándékosan.
Az asztalim sem egy erőgép (három magos Phenom II, Radeon HD7750, 8 GB RAM), mégis kb. annyiból megvolt, amennyiből mások eGPU-s rendszert építenek. Ráadásul jelenleg mindenre elég, amivel játszani akarok rajta.
Most épp úgy gondolom, hogy megengedhetem magamnak az asztali gép luxusát, még úgy is, hogy nem kapcsolom be túl gyakran. Van, hogy néha úgy általában kényelmesebb az asztali gép és a 24" SPVA monitor elé ülni, mint a notit használni.
-
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Relevánsabb pörgős topicot nem találtam, így itt zavarkodnék: vérnyomásmérőből van tapasztalatotok, hogy milyet lenne érdemes venni? Csuklós kizárva.
Köszönöm

-
adalbert1
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Nekem az Apple gépeinél az nem tetszik, hogy valamit mindig feláldoznak a design oltárán - igaz, a saját asztali gépemben sem cseréltem CPU-t, vagy bővítettem RAM-ot, mióta megvan, de a lehetőség hiánya kicsit zavarna - illetve pl. Macbook Pro-nál zavar a dokkolhatóság hiánya, OSX-nél pedig a szokatlan billentyűzet kombinációk - pro-nak mondjuk ott vannak a különböző gesztusok a touchpad-en, azt jól eltalálták.
Tim82: nem vagyok látványfetisiszta (egy jó film divx-ként is élvezhető volt), de azért sorozatot 720p-ben nézek, filmet pedig 720/1080p-ben, ennél lentebb nem mennék. Szerintem azért a médialejátszó vonalat sem vetem el teljesen, illetve úgyis gondolkoztam, hogy anyukámnak vegyek egy könnyen kezelhető, magyar felületű médialejátszót, mert ami a Samsung TV-jében van beépített, az valami borzalmas - lassú, és egyáltalán nem felhasználóbarát a kezelőfelülete.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Lemondtad a WoW-ot?
-
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
"Lehet kinevetni de az iMac formaterve tökéletes. Jó kis windózzal."
Olyannyira nem nevetünk, hogy létezik a kategória, ultrabooknak hívják, de sajna eléggé zsebbenyúlós. Mondjuk annyira még mindig nem, mint egy Macbook.
Kíváncsi vagyok egyébként én is, hogy hogyan fogom bírni. Volt már ilyen időszakom, akkor a játék miatt váltottam vissza asztalira, de mostanra már ez a veszély nem fenyeget.
p
-
Tim82
félisten
válasz
adalbert1
üzenetére
Lefelejtettem, hogy NAS van nálam is, bár azt lassan cserélni-bővíteni kellene. A médialejátszó arról játszik filmeket, sorozatokat - szerencsére ahogy noti/tablet/telefonkijelzőknél sem, itt sem játszik a fullhádéfétis, sorozatokat SD-ben, filmeket meg 720p-ben preferálom.
-
-
Viszlát
addikt
En a noti eseteben a nagy kijelzot hianyolnam (22"+). Tudom azt is ra lehet kotni, de akkor is ott kell lennie az asztalon a monitornak, akkor meg mar olymindegy, hogy van-e elotte eger/bill illetve az asztal alatt egy PC.
Nekem ezt megoldotta az AirPlay, ha olyanom van, akkor a TV a monitor. Biztos van hasonló megoldás Windows vonalon is.
-
e=mc²
őstag
válasz
bitpork
üzenetére
Hasonloan vagyok en is, szamomra a PC az kell. Legalabbis most igy gondolom. Bar van notim, sajat is ceges is, meg telefon. Tabletem nincs es soha nem is volt. Neha gondolkozom, hogy paromnak vagy nekem lehet, hogy estenkent tartalomfogyasztasra jo lehet, de nincs ra ingerenciam, hogy vegyek. A notit is csak akkor veszem elo, ha az asztalihoz nem ferek oda es nagyon kell valami.
A gyereknek is van sajat PC, bar o inkabb konzolon jatszik, PC-n csak tartalomfogyaszt.
NAS-ra viszont lenne igenyem, illetve szivesen kozponotsitanam a csalad dolgait, valamint neha elgondolkozom, hogy a tv-n kene nezni filmeket, Netflixet, a PC helyett, de aztan rajovok, hogy most inkabb nem forditok energiat, se penzt, mert annyit nem erne most szamomra.
Ha uj helyre koltoznek, mondjuk csaladi hazba, akkor komolyabban atgondolnam, hogy mit hogyan es ugy lenne egyaltalan berendezve, butorozva is, hogy kenyelem mindenek felett.
En a noti eseteben a nagy kijelzot hianyolnam (22"+). Tudom azt is ra lehet kotni, de akkor is ott kell lennie az asztalon a monitornak, akkor meg mar olymindegy, hogy van-e elotte eger/bill illetve az asztal alatt egy PC.
-
Olvasom itten amiket írtok az otthoni netfogyasztásról és megvagyok döbbenve. Ha az életem múlna rajt sem tudnám feladni a PC-t. Voltak szakaszok amikor a mobilitás előnyt élvezett, de amit a leghalványabb lehetőségem volt azonnal visszatértem rá. Ami kompromisszumot el tudok képzelni az egy AIO ami szép is és mégis hoz teljesítményt.
De leginkább egy sok szabadidőmből és sok szabad forrásomból adódó épített projektet szeretnék egyszer...majd ha nyerek a lottón...amit nem is játszom... -
adalbert1
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, megmondtad
- gondolatébresztőnek nagyon jó volt a múltkori írásod, illetve azért úgy érzem, hogy 2016-ban már el lehet szakadni az asztali géptől.Jobban végiggondolva a helyzetet arra jutottam, hogy laptopot hülyeség lenne cserélni, egy újban leginkább csak a garancia és az újdonság varázsa számítana.
Viszont az asztali gép kiváltásán tovább fogok gondolkozni - leginkább a HTPC vonal tűnik nyerőnek, a NAS + médialejátszó páros csábító, de amiket láttam igazán jó NAS-okat, azok árban már drágábbak mint egy HTPC, és nem is biztos, hogy kihasználnám a 4 lemezes megoldásokat, egyre kevesebb dolgot van ingerem (digitálisan is) felhalmozni, tárolni.
Illetve még az tetszene, hogy ha az Xbox One-ra lenne pár igazán jó médialejátszó program, akkor talán megbékélnék azzal, egy alap NAS-sal, és a laptopommal.
Tim82: nekem szerencsére a VM-eknél nem kell igazán teljesítmény, így arra kb. elég a laptopom is - szóval még egy érv az asztali gép ellen.
-
bobsys
veterán
válasz
adalbert1
üzenetére
5 eve nincs asztali gep itthon. Laptop es tablet. Helyette meg 4 eve epitettem egy "servert", i7, 64GB ram, sok HDD es az van hasznalva VM-ek futtatasara meg van rajta egy Plex. A TVhez meg vettem egy Fire TV Sticket igy nincs kabelrengeteg (az egyetlen ami latszik az a set top boxbol jovo coax). A server backup meg megy egy NASra
offsite backup kulso HHDre megy, de gondolkozom lecserelni felhos megoldasra
Új hozzászólás Aktív témák
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4060 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Viszont reklamálós topicnak jó lehet, bár még eddig nem volt rá szükségem, hogy használjam, makulátlan a lapom