Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
NoLF
veterán
hehe, ma belém durrantak hátulról nem sokkal, jók ezek a modern lökhárítók, hiszen hárítják a lököt.
az égvilágon semmi baja nem lett senkinek és semminek, de a közönség meg a hibás fél fejét érdemes lett volna felvenni videóra, szerintem azóta is ezen csámcsognak

szitu: Soroksárin ahol senki nem siet ( LOL ) későn vettem észre a pirosat, satufék, zebra előtt épphogy megállás. hátulról egyszer csak bumm! a lökést éreztem, de igazi csattanást nem hallottam... na mondom akkor nézzük meg hogy is állunk. kiszállok, megyek hátra (kisteher hátsó ablak nélkül, tehát nem látom mi van mögöttem) - szerencsétlen srác szinte térden állva, lógó bocifülekkel mondja:
"ne haragudj, bocsi, ne haragudj, én hibám.."
én meg kontrázok azonnal, mosolyogva: "siker vagy nem siker? (még mindig nem néztem meg egyik autót sem)
"???"
"sikerült, vagy nem sikerült? szétment valami, vagy mehetünk?"
"nem, nem hiszem... nézzük meg de szerintem nem..."
nézem az övét (volvo v70), karc sincs.
nézem az enyém, semmi az égvilágon. közben a srác folyamatosan szabadkozik, szinte várja, hogy ordítsak...
leveszem a napszemüvegem, szemébe nézek, s mondom: "haver, az égvilágon semmi nem történt! én elkúrtam, te elkúrtad. jól vagy?"
"ööö... ja, minden ok!"
rámosolyogtam, belecsaptam a kezébe és megveregettem a vállát: "további szép napot, haver! óvatosan a hülyékkel!"
kocsiba be, ablakot le, könyököt ki, egyesbe be... és felhangosítottam a Jazzy-t

-
válasz
Tothgera30
üzenetére
hi, köszi, kipróbáltam ezt az MX-4-et, és valóban, cirka 10 fokkal hidegebb lett a proci, mint eddig... idle-ban most csak 30 fok.
(mondjuk, utoljára ~4 éve volt pasztázva, szóval már ráfért) -
ToBeY
nagyúr
Én betettem a Thinkpad-ben egy régebbi intel ssd-t (talán 40gb)a dvd íro helyére,aztán egy órát kütdöttem vele mert nem akart elindulni.Az a durva, h ssd kivétel után se bootolt.
Szóval most nincs ssd benne,de hatalmas küzdés után leaglább elindult. -
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Akkor probléma megoldva. Bár más ilyen esetre tényleg érdemes dobálni a felhőbe, vagy NAS-ra, és ott kisebb a rizikó a delete-ra.
#66080 kraftxld: Ilyesmin meg sem lepődök, párom gépébe (E6430) is 1Tb HDD szolgál, nem tudom SSD-re rábeszélni. Még anyámék E6440-esébe is elég hamar került SSD+HDD. :-D
-
-
kraftxld
félisten
Nem tudom minek írom le, de sztem érdemes, ennyire durván nem gondoltam, hogy egy apróság miatt az ember agya ennyire tud emlékezni. Lehet a 3 korsó jóféle 8 % körüli sörök is segítenek

Tök véletlenül a winamp-ban lévő DJ Random bedobta ezt a zenét [link], kb 10 éve nem hallottam, és azonnal bejöttek az emlékek valamiért.
Beugrott, hogy 2008-ban az orosz puszta fölött repülve (aki még nem repült fölötte, el se tudja képzelni, hogy milyen rohadt nagy az egész) hallottam először a klippet.Kb 1 másodperc alatt visszajöttek, pontos emlékképek, gyorsan egybesűrítve, szagokkal, ízekkel, mindennel.
- A középső 4-esben ültünk egy új Finnair airbus gépen
- Előttünk duhajkodó orosz legények, Finnair buzigyerek stewardess
- Már az első 11 órás repülőút felén rohadt fáradtak voltunk
- Kellemetlen kérdések még ferihegyen amikor beszállás előtt kibontották a szakadt malaclopó táskám, bombának nézték a büdös papucsom közötti speckó whisky-t
- Kóválygást a reptereken, azonosíthatatlan kínai kaja ízét.
- Bódító virágillatot megérkezéskor
- Szopást a hotelben, amikor 48 óra utazás mulva közlik, hogy bocsi srácok, reggel van, menjetek még 4-5 órát a városban aztán kész a szoba
Stb, mindez összesűrítve pár mp-be mert meghallottam egy zenét.
-
kraftxld
félisten
Fogalmatlan emberke volt, jelszót kiütni hozták a konkurenciától akik fél óra és $90 bruttó után megmondták, hogy ezt nem lehet, újra kell telepíteni a gépet

5 perc alatt megvolt, aztán hálálkodva egy 12-es pakk jóféle sör hátrahagyása után elvitték, ne is lássam többet
-
-
lenox
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Azok mondjuk eleg gagyik voltak es/vagy SD felbontasuak es rendezve volt, tehat meg volt vilagitva, be volt allitva a jelenet, nem, mint egy ovisnal.
De akkor csak egy megmutatos verziot akarsz konvertalni a laptopra? Mert az oke. De az eredetit megorzod valami nas-on nem?
-
Vérboci
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
100 éves laptopban ez nem opció... Külső hdd persze van kettő is bizti mentésnek, csak szeretem a gépen is rajta tudni a dolgokat.
közben persze rájöttem, hogy nem is 120-as az ssd, hanem 240, úgyhogy már nem is annyira égető a problem.
évi 3-4 ilyen videó készülhet még 3 éven át, úgyhogy nem ezzel fog megtelni a gép -
-
Vérboci
addikt
csináltam egy videót a fényképezővel, 7-8 perc az egész (gyerkőc ovis műsora), de másfél giga lett (FHD, 30 FPS).
mivel lehet / szabad / érdemes tömöríteni / konvertálni, hogy ne egy egészestés film méretével rendelkezzen, de azért elfogadható minőségű legyen? -
ToBeY
nagyúr
Egész jól kijöttem ebből a megfázásból,már csak az ízlelés és szaglás képességet kéne visszanyernem.

Mondjuk délután tömött héven ez inkább előny.
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Nalatok nem szorakoznak. Hozzank hust is be lehet (vagy lehetett) hozni, de csak ha meg van fozve vagy sutve.
Anyam egyszer eldugott a borondombe egy szal hazi stifoldert, gondolta micsoda meglepetes lesz majd amikor itthon megtalalom...Amikor kijott a borondom lattam, hogy korbe van tekerve a vamosok matricajaval, volt benne egy level, hogy kivettek a nem engedelyezett termeket, es a jovoben ezt tegyem

Buntetes konkretan nem volt, de vagy 3 even keresztul mindig kinyitottak a borondom oda is meg vissza is.
A masodik eset utan mar be sem zartam, mert siman szetfeszitettek, beraktak a levelet, hogy biztonsagi ellenorzesen esett at, es korbetekertek a sasos vamos matricaval, hogy ne essen ki belole a cuccom azt csa.
El is feledkeztem rola, vettem egy felsobb kategorias Samsonite kemeny fedeles borondot, be se zartam a kulcs is ott fityegett as oldalan csak siman lecsuktam. Azt ugy szetfeszitettek, hogy a zarak konkretan kitortek a muanyag/fem hazbol. Csak meg kellett volna nyomni a gombot, de gondolom a rutni meg az evek....
Kartalanitas nem jart ra, mert a biztonsagi ellenorzesen nemzetbiztonsagi erdek

-
-
kraftxld
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Max a biorendész kutyája lakik jól vele: [link]
Vagy úgy jár a futár mint anyám amikor jött és nagy okosan valahol elrakott egy citromot, hogy "jó lesz az még valamire". Majd többszöri kérdezésre se emlékezett rá, és a megtalálás után udvariasan kidobatták vele és megkérték, hogy ugyan itt tessék már lehúzni a bankkártyát, $400 lesz
Egész idő alatt amikor itt volt a 400 dolcsis citromos teával piszkáltuk
-
válasz
Vérboci
üzenetére
ezzel egyetértek, persze. De van rá keret, azt' értelmesen kéne kivenni... Az egyetlen értelmes módja a lakáshitel-törlesztés volt, mert adómentes volt, erre idén majdnem a felét elveszik adóba, hihetetlen. Menjél inkább az oligarchák szállodáiba, és hülyéskedj zsebekkel... ááhh.
Ui. tudom, örüljünk, hogy nem fél disznót kapunk, mint lölö alkalmazottai...

(mondjuk, én úgy tanultam, hogy a fél disznó nem jó, mert eldől az ólban...
) -
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nem cafeteriára kell szerződni, hanem bruttó alapbérre. Aztán ha a történelem szele elfújja az ilyen erzsébet meg SZÉP nevű játékpénzeket, akkor sincs gond.
A két gombóc fagyit habbal a fizetésből kell(ene) tudni megvenni. A cukorszórat a cafeteria. Jó ha adnak, de lehet nélküle élni. Aki viszont a tölcsért is cafeteriából veszi, az könnyen bajba kerül.Szóval le a cafeteriával és le a játékpénzekkel.
-
-
ToBeY
nagyúr
Végül menta tea-t, méz+gyömbér+citromot vetettem be mert a tormát valaki felette.
-
megjött az idei cafeteria brossúra.
Végül is nem szűnt meg a lakáscélú támogatás, csupán kapott egy 1,82-es szorzót (ezzel kell leosztani), azaz mindössze 82% az adó rajta. Ehhez képest a többi cuccon lévő 1,4 szinte már baráti.
Vajon a ká anyját-e az államnak? -
BlacKSouL
addikt
Ja hogy nem az a baj hogy eldugult, hanem hogy folyik? Akkor a tormaféléket egyelőre hagyd akkorra, amikor már besűrűsödik, és eldugít. Mert a nagyon folyik után szokott jönni a bedugulós időszak. A napfény tényleg jó, melegedjen fel az arcüreg-homloküreg.
Egyébként tuti megfázás, nem lehet allergia? Mármint nem feltétlenül növényekre, virágporra, hanem bármimásra. -
BlacKSouL
addikt
Pálin.. ja nem, akkor nem segít itt már más csak a piócás ember...

Torokfájásra extra szűz olívaolaj evőkanállal naponta 3x. Plusz citromos mézes kamillatea, max. 2 napon át. Extraként gyömbért reszelhetsz bele, tűrőképességtől függően. Orrdugulásra infralámpa, napfényterápia, illetve tűrőképességtől függően friss reszelt, vagy bolti verziós torma, valamelyik típus a konzervesből elég jól csíp. Extrém esetben wasabi, illetve bőséges sírás ami befelé is megy a könnycsatornán, javasolt hozzá apróra szeletelt hagyma.
Ezek nagyjából a naturális eszközök, ezen felül vannak a csodaporok, neocitrán, meg társai, amiket én nem nagyon preferálok, esetleg orrspray.
Az olívaolaj fura jószág, ha lassan nyeled, erősen elkezdi kaparni a torkod, köhögnöd kell tőle. De csak ha fáj a torkod. Egészséges esetben nem érzem a torokkaparást. Valahogy antioxidáns hatása lehet, szerintem öli a kórokozókat. Nekem többször bejött.
Ja, meg ízlés szerint cévitamin, kérdés, hogy eső után köpönyegnek jó-e, vagy inkább csak megelőzésre jó. -
ToBeY
nagyúr
Nekem sikerült megfázni ebben a hülye időben...
Esetleg valami pro tip megfázásra,orrdugulásra?
*pálinkát hagyjuk
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Igen, én is úgy vagyok, hogy reggel elindulok otthonról 7 körül -4-0 körül, vastag télikabátban, sapkában, nyakam behúzva, este hazafelé nagyjából jó a szétengedett kabát sapka nélkül, de napközben bárhova mennem kell a városba kocsival pl, már csak egy pulóverben mozgok.
Ez se jó, de az se, hogy egyik nap -4 és +7 fok a min és a max, másnap már 3 és +20, harmadnap megint -3 és +8. Persze szóltak előre, hogy ilyen lesz a tavasz, de bízom benne, hogy az április már a tavalyihoz hasonló lesz. Stabil 25 fokokkal
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Igen, épp azt ünnepeltük, hogy már egy hete nem esett hó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mert múlt hétfőn még szakadó havasesőben értem haza, de aztán...igazi trópusi hőség köszöntött be.Viszont nagy meglepetésre körbezavartak a városon egy régi, kb. a 60-as évekből származó nagy tartályos szovjet utcaseprő gépet, amivel első menetben irgalmatlan porfelhőt csaptak, gyakorlatilag 200 méteres körzetében 0 volt a látótávolság, de aztán kb. második körben nagyjából sikerült összetakarítaniuk azt a kiszórt kb. párszázezer köbméter zúzott kavicsot az utakról, sőt, úgy láttam a modernkori útkaparók ittott még a járdaszegély töveit is megkapálgatták, szóval tényleg egész pozitív meglepetés volt. Csak nem választások jönnek?

-
BlacKSouL
addikt
Még nem tudom, mert mondom próbálkozom többször, de megint hibát jelez, aszondja vagy nem fogadtam el a kukikat, vagy többször próbáltam meg beküldeni, vagy vissza gombbal próbáltam meg az űrlapon lépkedni, de hogy akkor most a háromból melyik...pedig képet is csatolhattam volna, meg látszólag olyan normális felületnek tűnt. Most akkor küldök emailt mellékletekkel, meg megpróbálom facebookon, hátha a 3 lehetőség közül véletlenül valamelyik átcsusszan a rendkívül szigorú kapcsolati szűrőhalmazon.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
És amikor végre megírtam az üzenetet, meg feltöltöttem a megengedett max. 3 képet, a Küldés gombra kattintva:
"Secure Connection Failed
The connection to the server was reset while the page was loading.
The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
Please contact the website owners to inform them of this problem. "
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Eddigi tapasztalataim alapján nem tennék hálóba klímát. Aki kicsit is érzékeny hűvösre, szélre, annak semmiképp. Persze van kivétel, aki jól tűri ha Condition1-ban kell aludnia, de a többség számára kedvezőbb, ha nem éri a hideg közvetlenül. Esetleg hatalmas hálószoba esetén megfontolandó, de 20 m2 alattinál saját magam nem tennék.
Az is kérdés, hogy a nappali és háló közötti ajtó nyitva lenne-e mindig, és hogy állandó egyenletes üzemben menne (inverteresek előnyben) vagy rapszodikusan (hazaérek bekapcsolom, megy 3 órán át, este kikapcsolom).
Klíma topikban ment a ragaszkodás míg követtem, hogy egy klíma 2 helységet 100% hogy nem hűt le, de ezt is saját tapasztalatból cáfolnám, nálunk 3 lakóegységet és egy folyosót hűt. Persze nem laboratóriumi szinten. Vagyis ha minden egyes helységben minden négyzetcentiméteren 23 fokot akar valaki, azt nem lehet. De ha 23-ra állítom a nappaliban, a legtávolabbi helységben sem megy 25 fölé fejmagasságban mérve (vagyis ágymagasságban kb. 24,5. Ami kinti 34-36 esetén bőven elég kell, hogy legyen. Nyáron, ha 23-ra állítva megy, este be szoktam takarózni a legtávolabbi helységben. Nyilván a hűtés mellett a páratartalom csökkenés is hőérzetet csökkent.
Ja és alulméretezni nem érdemes, de túl sem. egy ilyen 2 lakóegységes lakásba jellemzően 3,5kW-osnak elégnek kellene lennie. -
concret_hp
addikt
az hozzá tartozik, hogy előző években elvoltam úgy, hogy nagyon ritkán mobilklíma + éjjelente nyitva az ablak, szóval 1 tuti simán elég. mind2nek ugyan arra néz az ablaka.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
egy kültéri egység és két beltéri egység,sok ismerőnkéül így van a panelban.(nálunk pont nem)
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
tldr: nappali
de alapvetően mindkettőbe...
amúgy meg oda, ahol fontosabb a kellemes hőmérséklet.
egyéb megfontolás alapja lehet a szoba fekvése, nyilván a déli \ nyugati fekvésű a melegebb
logika alapján meg a nagyobbat és az többé kevésbé majd hűti a kisebbet. de ez azért közel sem lesz 100%-os -
concret_hp
addikt
klasszik nappali + hálós lakásba hova raknátok klímát? nappaliba, merthogy az a nagyobb légtér, vagy a hálóba, hogy lehessen aludni?
a gond, hogy kicsit furcsa a kialakítás, egy kis 1x1m-es beugró részből nyílik a háló, szóval az h mondjuk egy venti teríti a levegőt az picit körülményesebb. -
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
no offense
csak megütötte a szemem a "vagy fullba, vagy sehogy" 
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
ha rikveszt, akkor miért meeting, ha meeting, akkor miért rikveszt?

-
-
-
-
kraftxld
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Vagy csak a sima "decline" gomb is csodákat tud művelni

-
Vérboci
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
Nyilván nem reprezentatív a gyűjtésem, de 6 munkahelyem volt eddig, ebből 4 helyen le kellett dolgozni. Egyéb állásinterjús visszaemlékezéseim alapján pedig 7 a 8-ból az arány. Ez 99%-ban Észak-Dunántúl és autóipari multi.
+1 hogy a négykarikagyárban is ledolgozós.szerk.: még annyit ehhez, hogy sok helyre azért nem is mentem volna el dolgozni, mert ez az ebédszünet ledolgozás KO kritérium volt. Ugyanis nagyon nem mindegy, ha 16:00 helyett 16:45-kor indulok haza mondjuk Mosonszolnokról (BOS vagy az SMR volt vagy mindkettő, már nem tudom) Győrbe. Olyankor délután ez a 45 perc nagyon tud hiányozni a családi életből. Vagy pl. ha ugye 17-ig van óvoda, akkor nem is érek oda a gyerekekért.
-
Vérboci
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
azért Mo-n inkább nehéz, mint könnyű olyan alkalmazotti állást találni, ahol nem kell ledolgozni az ebédidőt.
Ami persze vicc, mert elvárják, hogy ebédidőben is rendelkezésre állj. Mennyi olyan nyomorult van mindenfelé, aki gond nélkül betesz megbeszélést 12-re. Mert hát mindenkinek akkor volt szabad időpontja az "átlukba". Na vajon miért... -
lenox
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
https://www.fizetesek.hu/fizetesek/kozgazdasag-penzugyek-konyveles/konyvvizsgalo-auditor
Nyilvan van, ahol tobb, de gondolnam, hogy ott meg van az oka.
-
BlacKSouL
addikt
Könyvvizsgálók megjöttek 11-kor (gondolom 9-re bementek felvenni a cégeskocsit, napidíjat, majd 10 körül elindultak Bépestről), beköszöntek, majd elmentek ebédelni... Azt tippelem hogy 3-kor meg majd elindulnak vissza, hogy 5-ig le tudják adni a kocsit, elvégre 5-ig van munkaidő. De hogy négyszeresét keresik mint én, az tutifix. Effektív 1,5 óra munkával. Vagy mittudoménmivel.
Nekem meg le kell dolgozni az ebédidőt.. -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
nem az informatika csúcsa az a szoftver, de a 486-os óta én mindenen el tudtam indítani.
hagyd a fenébe te is a commodore-t
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Spirit of GAMER!! Lègy a játèkok URA
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

csak megütötte a szemem a "vagy fullba, vagy sehogy"