Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
parandroid
üzenetére
Semmi, 0.4%-os fluktuacio az meg nagyobb devizaknal sem ugy.
-
-
Nekem csak LED van a lakásban olyan 6 éve (illetve van még 1-2 régi fénycső is), még egy sem ment tönkre.
Olyan volt már, hogy zúgott, mikor megvettem, azt vissza is vittem, és a kislány morcosan nézett rám, hogy hogy képzelem... de tönkre egy sem ment. IKEA, Osram, Philips égők vannak itthon. -
válasz
parandroid
üzenetére
Nalam detto. Nem a sajat elektromos halozatommal van a baj.
-
válasz
parandroid
üzenetére
> Majd ha a piaci elvárás változik, akkor változtatnak ők is
Az valtozott, hogy a szabalyozasok miatt a konnyebb/fapadosabb modelleket nem eri meg gyartani. Az EUs szabalyozasok lehetetlenne tettek, hogy a cegek a 2.5 tonnas autok helyett olcsobb/kisebb autokat gyartsanak.
> A szabályozásoknak az lenne a lényege, hogy az emebreket ebbe az irányba terelje, csak akkor van a gond, amikor a pénz elkezd belepofázni.
De az szar szabalyozas, ami nem veszi figyelembe azt, hogy a cegek penzt akarnak.
-
concret_hp
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
nemtom nekem még nem égett ki egy ledes fényforrásom sem, pedig 7-8 éve ami kiégett sima izzó, ahelyett mindig ledest vettem, az új lakásban meg csak az van.
de tényleg nem értem az aggodalmad, 10+ év alatt 30%-al kevesebb ember kell, az kb. úgy jön ki, hogy 2 távozó helyére csak 1 új embert kell felvenni és simán meg is van...
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
"ti meg a feláldozhatók vagytok"
na, helyben vagyunk. de nekem ezt azért nem kell mosolyogva, szó nélkül végignézni ugye? zsörtölődni még szabad. (?)
olyan jól elvoltam az elmúlt 5-6 évben. végre nem kellett ugrálni az állások, cégek közt. jó a meló, jó a pénz, nyugdíjas állás lehetne. túléltük a 2 év covidot is, erre "lebontják a fejünk fölül" az egész ipari szegmenst.
és nem, nem akarok IT-s lenni
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
hagyjuk ezt... ha 10 évig jó egy LED, akkor mit fog gyártani a ledgyár? laborkörülmények közt, állandó hőn, páratartalmon lehet hogy 15e óra. én meg diszkózok vele 2 percig és kijön belőle a füst.

-
-
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Évente 2 ledes körtét cserélsz? Nézessd meg az elektromos hálózatodat, vagy cseréld le a lámpáidat, ott valami nagyon el van baszva. Amúgy most nézem, Phillips hivatalosan 15.000 óra élettartamot ad meg a led körtékre. Ha napi 4 órát égeted átlagosan, minden nap, az valami 10 év...
p
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
"Ne legyenek illúzióink, a jelenlegi szabályozást sem a 'zöldek' találták ki, a pénz még mindig az autóiparnál van, márpedig az az, ami beszél."
Tehát az autóipar akarta az elektromos átállást? Kőbe vésett határidővel? Azért itt a karikagyárban nem olyan lelkesek a népek (vezető szintről beszélek), hogy sorra állítják meg a gyártósorokat, az e-motor üzem meg bár legalább egy éve kész, egy darab hajtóművet se csinált... Persze a karikagyár nem küldi el az embereket, csak nem hosszabbít szerződést velük...
-
parandroid
félisten
Legutóbb, amikor beszélgettem a delaeremmel, már előre mondta, hogy az olcsó modellek eltűnnek, kisautók csak mutatóba maradnak, azokból is csak durván felextrázott, erős motoros, automata váltós verziók lesznek, mert azon van a haszon. 'Prémium' márkáknál fapadra egyszerűen marginális az igény. Főleg, hogy a vevők 90%-a jól felextrázott, bivalyerős suv-ket akar. Majd ha a piaci elvárás változik, akkor változtatnak ők is. Amúgy szerintem fog ez is változni, talán egyre többen jönnek rá, hogy ha nem 2,5 tonna az autó, akkor nem kell a 300 lóerő, hogy mozgassuk. A szabályozásoknak az lenne a lényege, hogy az emebreket ebbe az irányba terelje, csak akkor van a gond, amikor a pénz elkezd belepofázni.
Vicces amúgy látni erdeya vergődését 'autóipari' megközelítésből, amikor az elmúlt 30 év nem szólt másról, mint hogy az autóipari lobby önti a pénzt a korrupt politikusok zsebébe. Ne legyenek illúzióink, a jelenlegi szabályozást sem a 'zöldek' találták ki, a pénz még mindig az autóiparnál van, márpedig az az, ami beszél.
p
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
sajnos az előszobában lévő philips márkájú ledek és a nappaliban lévő kanluxok mást mutatnak. ez mindegyik E14-es, 7 illetve 9 Wattosak. évente kettőt tuti cserélni kellett. most a 7w-os már tungsram stick, a 9-es meg valami random márka.
érdekes, hogy a Gu10 foglalatú spotokból van a házban ezer darab, valami edigitalos kiárusításon vettem (global márka), na az mind jó évek óta. -
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Ne haragudj, de ez faszság. 10+ éve nem vettem hagyományos izzót, de azokat folyamatosan cserélni kellett, ledet én még talán 2 darabot láttam elromlani, az egyik az az első szériás, kísérleti fos volt, a másik meg valami noname, aldis kínai vacak, ami doa volt, de annyira olcsó, hogy nem vettem a fáradtságot, hogy visszavigyem. Fénycsövet többet láttam kiégni ez idő alatt, mint ledes körtét. Amúgy, ja egy ezres körül lehet darabja a jó minőségűeknek, az mostani árfolyamon lassan alig 2 Euro. De amit írtam, 2db/90 cent, azok is faszák voltak, talán valami 400 lumen, ikea family akcióban. Csak azért nem vettem, mert lusta voltam beaállni a pénztárhoz két doboz, 2 eurónyi 'izzóval'. Meg mert gyakorlatilag nem kell, mert 'sose' égnek ki. Nekem is csak azért van egy csomó tartalék itthon, mert a költözéseknél mindig más mennyiségű / stílusú / foglalatú lámpáim voltak, vagy más-más fényerősség kellett a helyiségekbe. No meg mert mostanra szinte mindenhol távirányítós, dimmelhető lámpáink vannak. És wow, még ezek közül se ment tönkre egy sem, pedig ebből is lassan 10 évesek a régebbiek.
p
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
viszont nem is volt kötelező ledet venni.

de ha már szóba hoztad: a led "izzó" a 21. század legnagyobb átverésre. valamire való fényerejű ledek azért nem olcsók (~1000 Ft), de cserébe töredékét bírják mint a klasszik 60-100 wattos körték. nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy fogyasztás csökkenéssel "megtermelik" ezt a veszteséget.
a számítógépes, telefonos példa az autókra nem tud sajnos igaz lenni. egyszerűen soha nem lettek igazán olcsóbbak, mert mindig jött egy szabályozás, ami drágábbá tette őket. ma ott tartunk (nyilván inflációstól, magyar kormányostól) hogy az autók ára megduplázódott, lassan elérhetetlenebb mint valaha. ki fog elektromost venni? a kirúgott gyári munkás? persze tudom, nem Mo. a piac közepe...
-
válasz
parandroid
üzenetére
De teny, hogy a kismeretu, egyszeru benzines autok, illetve a dizel kamionok teljesen jok a celra. Sajnos az EU-s szabalyozasok lehetetlenne tettek, hogy az also 50% tudjon uj autot venni. Tehat az van, hogy Mari neni a modern, kicsi, konnyu, faek egyszerusegu benzines auto helyett nem elektromos autot vesz, hanem hasznalja tovabb a 12 eves romhalmazt. Igy osszessegeben sokkal rosszabbul jar mindenki (a kornyezetet beleertve).
-
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Ami új, az drága. Emlékezz vissza, mennyibe kerültek 15 éve a ledes 'izzók'. Egy vagyont kértek értük, melegedtek, mint a csuda (nem a ledek, hanem a foglalat), némelyikhez külön táp kellett, alig volt fényük, és azt is csak koncentráltan tudták. Most meg minap néztem az ikea-ban, 2db E14-es, 40W hagyományos izzónak megfelelő LED körte, egybe csomagolva valami 90 cent. Én az első LED-es lámpáimat a kanapé fölötti spotba vettem, felforrósította a lámpatestet is, és csak hangulatvilágításnak volt elég, ráadásul került valami 3000 FT-ba, pedig akkor még 250 Ft volt egy euró. Amúgy megvannak még valahol a villanyos műanyagdobozban, bár asszem, az egyik már megadta (gondolom, megsütötte) magát.
De ugyanez játszódott le a mobiltelefonoknál, számítógépeknél is. Hány havi béredből tudtál volna 89-ben egy 'IBM kompatibilis személyi számítógépet' venni (5,25 floppy, 1MB RAM, CGA monitor, meg ilyenek)? És a fizetésed mekkora részét kellene most egy használható laptopért kiadnod?
p
-
válasz
concret_hp
üzenetére
"szellőztető témára valaki valamit"
Ablak?
Két lyuk a falra egy felülre, egy alulra rá egy díszrács és kész. -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ha valami egyszerűbb, akkor csak amiatt lehetne drágább, mert az anyaga, vagy az előállítása dárágább. ezek egyike sem igaz az elektromos hajtásra. eleve eufemizmus e-motornak, meg elektromos hajtásnak nevezni. van ennek rendes neve: villanymotor.
az elektromotor gyár meg egy tekercselőüzem.
az egész villanyautóban ami talán drága az az akku. De cserébe nincs másik millió alkatrész. Az ár tehát messze nem a valós bekerülési költség alapján van meghatározva. Egyszerűen hóbortnak, vagy luxuscikknek vannak árazva a dodzsemek. Pont ezért nem is fog elterjedni. Fogok én még Moldovából szívó benzinest importálni, attól tartok. -
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
látom keresed a bajt

-
concret_hp
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
most kezdjem el magyarázni, hogy mennyivel egyszerűbb egy villanymotor, mint egy benzin / dízel? attól, hogy valami egyszerűbb, még lehet drágább szerintem... de az akkuk árának a további esése pár év alatt minden szabályozás nélkül is olcsóbbá fogja tenni [link] [link]
a tesla elég erősen a piaci igényekre épülve lett egy bő évtized alatt majdnem akkora, mint egy bmw / merci, persze ettől még lehet túlzónak gondolni a szabályozásokat, csak a helyzet az, hogy közben felforraljuk a bolygót... (persze minden mással is, nem csak autózással)
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ha egyszerűbb elektromos autót gyártani, akkor miért kerül többe?
és ha az olyan jó dolog, akkor miért kell ráerőltetni az emberekre (az európai emberekre!!!), ahelyett hogy a piaci igények döntenének? -
concret_hp
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
az nem lehet, hogy simán csak sokkal egyszerűbb lett elektromos autót gyártani és ha sikerül hozzá értelmezhető méretű akksit csinálni, akkor puszta önös érdekből, mindenféle lobbi nélkül is átállnak rá a gyártók? annyi a különbség, hogy pár évvel előre hozza a szabályozás az átállást.
szellőztető témára valaki valamit?
https://logout.hu/tema/off_topic_44/hsz_84059-84059.html -
Vérboci
addikt
az eu nagy hős, mikor felemeli hangját (joggal) a szabad piacot befolyásoló helyi döntések ellen. ez a 2035-ös motor stop pont ilyen befolyásolás.
egyetlen reményem van, a szintetikus üzemanyagok kiskapuja. bár az nem nagyon jut el hozzám, hogy ilyen irányban hol tart a fejlesztés, akár üzemanyag, akár jármű oldalon. lehet hogy túl erős a villanyautós zaj.gyerekkoromban sokszor hallottam, hogy már rég mehetnének az autók vízzel\fénnyel\levegővel, csak a gonosz olajlobbi nem engedi. úgy tűnik, hogy a gonosz olajlobbi megmérettetett és könnyűnek találtatott az e-autó lobbival szemben (már ha van ilyen).
-
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
a fodrászok nem azért fognak bezárni, mert a többé nem az audinál dolgozó, hanem sehol/máshol dolgozó embereknek megáll a hajnövésük hirtelen, hanem mert a panel aljában bérelt kis fodrászüzlet fűtésszámlája a 14szeresére emelkedik, úgyhogy bezár a getszibe inkább, minthogy éhenpusztuljon. aztán majd az otthonában vágja a hajat vagy házhoz megy mert ott rezsicsökkentenek.
-
válasz
Vérboci
üzenetére
En egyetertek azzal, amit sokan mondanak, hogy az EU-s szabalyozasok idiotak, es a 2.5 tonnas hibrid SUV az oke, az 1.1 tonnas 1 literes benzines kiskocsi meg nem oke.
Alapanyag es aram egyebkent van, azzal nincs gond. Azzal van a gond, hogy irtozatosan dragak lettek az autok.
-
Vérboci
addikt
Nyilván nem kell "szociális" alapon motorgyárakat működtetni. Az én gondom az egésszel az, hogy jelen esetben nem piaci igény, hanem politikai döntés okozza azt, hogy a gyárak ilyen sietősen "bezárnak".
A nokia halálát az okostelefonokra mutatkozó piaci igény okozta és nem az, hogy előírták Brüsszelben hogy az Asphalt 9 kötelezően fusson minden telefonon.
A langyos hegyi levegőt kipufogó 1.5 TSI-t halálra ítélő döntést mi indokolja?
Arra született már válasz, hogy mibű lesz áram az elektromos autóba, hogy az akkumulátorhoz honnan lesz alapanyag és hogy az üzemanyagok kieső jövedéki adóját mivel kívánják pótolni? Vagy ezek a kérdések ráérnek 2035-ig? -
válasz
Vérboci
üzenetére
> A jelenlegi autóipari mix nélkül európa gazdasága életképtelen.
Muszaj alkalmazkodni. Ugye amit irsz, azt hivjak strukturalis munkanelkulisegnek -- ilyen egyelore meg nincs, de siman lehet, hogy lesz. Europa gazdasaga meg majd alkalmazkodik, es kozben csomo ember szenved majd, de egyszeruen nincs mas ut.
Azt nem lehet, hogy azert tartunk fent egy komplett szektort, hogy az emberek kapjanak penzt. Annal az is jobb, ha a szektor nem marad fent, csak siman atutaljuk a fizetest a semmiert.
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Felétek ez máshogy van? --> igen
én nem látom, hogy európában 500ezer - 1 millió "vasas" ember elhelyezhető.
ha az audi a mostani ca. 2 millió motor helyett csak 300ezret fog gyártani, akkor az becslésem szerint a környező beszállítókkal együtt legalább 10ezer ember "átképzését" teszi szükségessé.
Munkaerőhiány jelenleg csupa olyan cégnél van, aki jelenleg az autóiparra gyárt rá. Meg persze szakács és takarítónő is kevés van, csak nem gondolnám, hogy abba az irányba váltanának a népek. Szolgáltatóipar amúgy is addig él, amig van aki igénybe vegye a szolgáltatást. Aztán ha a 12ezres jól fizetett audisból csak 6ezer marad, akkor bezárhatnak a fodrászok, meg az éttermek is. Bár azokat majd az idei tél is megtizedeli.És az emberállomány csak az egyik szelete a szartortának, mert mit fog gyártani a sok autóipari beszállító, aki 100 éve belső égésű alkatrészeket gyártott? Kovácsüzemek, öntödék, gumi és műanyagipari cégek fognak bezárni, vagy drasztikusan zsugorodni.
A jelenlegi autóipari mix nélkül európa gazdasága életképtelen. -
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Betűzzem a mindent? Azt mondod, hogy a nehézségek ellenére nincs folyamatosan kiírva egy csomó betöltetlen helyetek? Mert én akárkivel panaszkodok, mindenki arra panaszkodik, hogy x ember végzi 1,2-1,5 x ember munkáját, és egyszerűen nincs jelentkező sem. De próbálj meg bármilyen szolgáltatást igénybe venni, az lesz a válasz, hogy nem győzik a munkát / kevés az ember, ennyit és ennyit kell várnod.
Felétek ez máshogy van?
p
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Amilyen munkaerőhiány van minden területen --> melyek ezek?
-
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Az megvan, hogy olyan emberek átképzéséről beszélsz, akik gyakorlatilag betanított munkát végeznek? Nekik kb olyan mindegy, hogy egy autós levegőszűrőt, egy üvegmosókefét, egy nyomtató lapadagolót, vagy egy iphone hátsó takarólapot gyártó gépet kezelnek. Tudom, felénk Zalában is kb ilyen skálán mozognak az átállások.
Aki meg képzett, sokat látott profi cnc-s, azt meg nem kell félteni, neki mindig lesz melója.
Figyu, 2000-ben diplomáztam pedagógusként, osztálytermet azóta is csak szülői értekezleten láttam, de adminisztráció/logisztikai területen kb minden voltam már, csak akasztott ember nem, és eddig mindig meg tudtam állni a helyem. Az egész életem arról szólt, hogy pár évente tanultam valami új dolgot, és még csak nem is felsőoktatásban.
Amilyen munkaerőhiány van minden területen, erősítve a demográfiai folyamatokkal (öregedő társadalom + elvándorlás), manapság tényleg csak az nem dolgozik, aki nem akar. És az “alja” munkák, amiket eddig mindenki megvetett, egyre jobban értékelődnek fel. Persze azt is jól kell csinálni, de ezek kb hetek/hónapok alatt megtanulható dolgok, utána meg már a rutin mellett csak mentalitás kérdése, hogy valaki hogyan végzi.
Én pl régóta pedzegetem az asszonynak, hogy öreg napjaimra elmennék valami isten háta mögötti farmra traktorosnak, neki meg kb mindegy, hogy hol van, ovi/bölcsi van azért minden faluban…
p
-
Vérboci
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
tök jó, hogy mindenki átképzésről beszél, de az ipari szegmenst, ahová át lehetne képződni, senki nem nevezi meg.
a 90-es években megszűnt textiliparban dolgozó lányokat asszonyokat az idetelepült kütyügyárak (pl. nokia, philips, flextronics) fel tudták szívni rabszolgának, aztán tudjuk azoknak is mi lett a vége. -
concret_hp
addikt
mivel mindenhez is értünk, szellőztető rendszere van valakinek? van egy szoba, ahol nem túl jó a természetes szellőzés, úgy jön ki, hogy kb. az ajtó (ami nincs is fenn) előtt megy el a "természetes légáram" a lakásban. ilyesmire gondolok: [link] egyrészt télen ne kelljen napi N-szer ablakot nyitni, másrészt nyáron amikor szintén csukva van minden, talán picit segítene "beszippantani" a folyosóról a klimatizált levegőt.
jó nyomon járok?

-
bobsys
veterán
Regio blokkolas van, magyar VPN keresztul bejon az oldal. Ugy latszik voszont, hogy ez nem nekunk szol
"...
szerint kérdőívet kell kitöltenie
mindenkinek, aki Magyarországon él
azoknak is, akik átmenetileg (12 hónapnál rövidebb ideig) külföldön tartózkodnak
a külföldieknek, ha legalább 3 hónapja Magyarországon tartózkodnak." -
bobsys
veterán
Probalom megszamoltatni a csladot de a https://nepszamlalas2022.hu/ az nem mukodik. Rossz oldalt probalok?
-
válasz
Vérboci
üzenetére
> az elektromos motor alkatrészeinek száma töredéke a belső égésűnek. a munkafolyamat rövidebb, azt is robotok végzik már.
Kiraly, akkor lesz egy csomo ember, aki majd termelhet mas erteket. Az mindig jo, ha ugyanazt a dolgot toredekannyi munkaval el lehet latni. Pelda: az egesz USA-t ellatja kajaval a nepesseg 2%-a (asszem). A maradek 98% meg csinalhat iPhone-t meg ilyesmit.
-
Beaumont
aktív tag
válasz
Vérboci
üzenetére
Majd jon szepen lassan ami elkerulhetetlen. [Alapjovedelem mindenkinek] . Persze mint mindennek ennek is biztos ara lesz.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
a lópatkoló kovács elment dolgozni a motorgyárba.
az elektromos motor alkatrészeinek száma töredéke a belső égésűnek. a munkafolyamat rövidebb, azt is robotok végzik már.
ugyan mivé fogják átképezni az embereket? melyik iparág fogja felszívni őket?
és ez nem helyi probléma lesz, mint mikor pl. bezárt a nokia. itt egy iparág fog megszünni. mindezt valódi piaci igény nélkül, politikai határozatra. -
Vérboci
addikt
elovasok egy ilyen cikket és felmegy a vérnyomásom.
[link]azt írja, 501ezer motorgyári munkahely szűnhet meg... aha, meg kb. még kétszer ennyi a beszállítóknál. mindez egy senki által nem kért, pusztán politikai haszonszerzés okán meghozott döntés miatt.
az ilyen kőbe vésett dátumos döntések mellé miért nem teszik oda, hogy mi lesz az érintett emberekkel? persze tudom én, ez már nem a mostani döntéshozók problémája lesz. ja kérem, így könnyű...ez az ezredik cikk ebben a témában, de a kínzó kérdéseket ez sem teszi fel. pedig lenne pár.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
FehérHolló
veterán
Hát hallod..
ugyfelkapu.gov.hu-n KAÜ belépéssel lecseréltem a jelszót, és már beenged a gate.* bejelentkezést váró oldalakon is.
Ekkora egy ipari hulladékot...
Köszi az ötlet fogantatását!@többiek: Sajnos nem oldotta meg se másik böngésző, se privát ablak, se kuki törlés. Ennek ellenére nektek is köszi!
-
concret_hp
addikt
mellesleg azon gondolkodtam, hogy nem hogy olyan informatikust nem ismerek aki állami fejlesztésen dolgozik vagy a 4ig-nek, de olyat is csak 1et aki korábban igen (amikor megjelent lölö mint tulajdonos, szépen le is lépett egyből
) és hát azért ismerek 1-2 embert, akik többnyire jó szakik... hasonló méretű cég valószínű nincs, ahol nincs ismerősöm 1 sem... -
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ha gate.gov.hu-s bejelentkezéses oldalon/szolgáltatásnál nem tudsz belépni, nem fogod tudni elkerülni a jelszócserét, mert gondolom, pont pár hónapja legkésőbb, de már lejárt a jelszavad és 2021 őszétől ezt már csak a https://ugyfelkapu.gov.hu oldalon teheted meg.
Egyébként a gate.gov.hu-s bejelentkezés előbb-utóbb mindenhonnan ki fog kopni, mindenhol KAÜ lesz. Abban mondjuk az a jó hír, hogy a KAÜ jelenleg kábé lesz*rja a jelszólejáratot (a lejárati időpont után is be tudsz lépni KAÜ-s bejelentkezésnél a lejárt jelszóval), mert csak.

-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
nekem is volt ilyen gond, cookie törlés segített meg a másik böngésző.
-
kraftxld
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nekem is csak privát ablakban megy, gondolom valami összehákolt rendszer

-
válasz
FehérHolló
üzenetére
nekem tök összekavarta a jelszót az államkincstár és az ügyfélkapu között a chrome... mivel mind a kettő gov.hu, összekeverte. Persze, én bementem, és úgy nyitottam a kincstárnál számlát, nem ügyfélkapuval nyitottam.
amúgy a kaü egy csomószor csak inkognitó módban megy nekem. Próbáld meg úgy, esetleg. Én adót is csak úgy tudtam bevallani...
A régi típusú belépés viszont bárhol megy (az e-közműn még olyan van) -
FehérHolló
veterán
Tudok valahogy magamon segíteni, ha ügyfélkapus azonosítást kérő oldalakra idp.* vagy kau.gov.hu-n keresztül be tudok lépni, de a gate.gov.hu-n nem?
Tehát például az online doksicserélős tárhelyre simán beenged, de az államkincstárhoz nem.Tök ugyanazzal a jelszóval próbálom.
Mondjuk 2018 óta ugyanaz a jelszavam, eddig valami kiskapuval mindig sikerült ugyanazt beállítani a lejárat előtt nem sokkal, de pár hónapja nem megy a gate.* bejelentkezés. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Igen, legalábbis sokkal kevésbé visel meg.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Nekem volt, kb 20 éve. Cseppeket kellett szedni, 3 félét 4 hónapig. Nem emlékszem már mi volt a cucc neve, de nekem használt. Nem bántam meg.
-
-
hát, ha már lehűlt a fal, akkor kell neki 2 nap, mire felmelegszik...
ezért nem kéne hagyni, hogy lehűljön.Egyszer, 2008-ban volt olyan, hogy szeptember közepén bejött ez a 6-8 fok. Én egy képzésen voltam Füreden, emlékszem, kabátban ültünk a hotelban, tömegével pusztultak a fecskék, mert nem volt mit enniük.
Hazaértem pénteken a panelba, és asszem 15 fok volt, hát vaze, majd megfagytam 2 napig. vettem a media marktban egy ilyen elektromos melegítőt, de kb lófaszt sem ért, míg be nem indult a fűtés.... 2 nap múlvára beindították, mert lázadtak a lakók. 2 nap volt, mire felmelegedett.@Nolf: ahogy már sokszor lemondtam a hőérzet a falhőmérséklettől függ, és attól, hogy milyenek pl. a burkolatok... a legtöbb házban a 18 fok rohadt hidegnek tűnhet.
A munkám során rengeteg, évtizedek óta üresen álló, régi épületben jártam, és volt olyan, hogy kint is 5 fok volt, és bent a házban is, de bent sokkal hidegebbnek érződött, mert a falból sütött a hideg...
-
ToBeY
nagyúr
Tegnap bekapcsolták a távfűtést,de mondjuk ötösre csavarva se őrültem a melegtől éjszaka,mondjuk legalább van valami...
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
gyári állapotot tudtam visszaállítani. kitettem a napra puhulni és így sikerült jól összehajtogatni. de ráment egy fél délutánom.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
nekem nincs, de biztos nem ér semmit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Nekem nincs, de en is akarok ilyet.
-
concret_hp
addikt
mivel mindenhez is van értés: allergia ellen immun terápiával van valakinek tapasztalata?
https://www.webbeteg.hu/cikkek/allergia/10375/kerdesek-es-valaszok-az-immunterapiarol -
lenox
veterán
De amugy a jelleggorbe pont azert van, hogy az atlagos ember ne szivjon amikor sok a fogyasztasa, mert oda a jelleggorbenek magasabb erteke jut. Miert van valaki a jelleggorbe folott, amikor eves szinten kozeleben sincs a 1744-nek?
Marmint szerintem is bekaphatjak az illetekesek, de a jelleggorbe akar jo is lehetne. -
parandroid
félisten
Nolfi, beleszaladtunk asszonnyal egy videóba random böngészés közben, és rád gondoltunk, hátha jól jöhet ez a life hack: [link] (9gag alert).
p
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Akkor finomítok a kérdésen, az engedélyezett éves fogyasztás 1/3 alatt van a fogyasztásom, miért szivatnak a jelleggörbével...
Egyszerűbb a diktálás, nem is lenne ezzel gond, csak direkt szopatják az embert, napi szinten láttam hányan álltak sorban, mert nem értik miért kaptak piaci áron számlát ha az éves fogyasztásuk a közelében sincs az 1744-hez... -
BlacKSouL
addikt
Itt hétfő óta nagyon változatos az idő. Mert egyszer nagyon esik, máskor meg kibszottul szakad az eső. Azért van néha 20-30 perc amíg eláll, de annyi.
Vénasszonyok mittudoménmije. Semmije, ősz. -
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Nálam amikor hajnalban 4-5fok volt a lakásban volt 20,5fok és ez csak egy sz@ros panel.
-
Valakinek van ötlete hogy ha nyáron (augusztus) több a gáz fogyasztás mint a vegyes használatú jelleggörbe által megadott, akkor hogyan számláznak, és ha többet kérnek, akkor azt mikor adja vissza, pláne hogy éves szinten bőven alatta vagyok?
Az élet jelenlegi nagy kérdései... -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
sok babot esznek

-
Pacák
senior tag
Konzultáció?
Úgy konzultálnék négyszemközt a sok elszállt, messiás szindrómás pártvezérrel.
Fletóék sara, hogy eltörölték a neoadjuváns kemó támogatását - ez miatt 2009-ben temethettük Aput, addig bírta.
Orbánéknak köszönhettük, hogy februárban rehab nélkül, combnyaktörés műtét után hazazsuppolták Anyut. (A nővér szövege: rehab csak államtitkároknak jár!) Ő már akkor feladta fejben, most ő is elaludt.
Politikusnak akkor sem hiszünk, ha már ló legel a sírkán!
Szmájli nincs. -
concret_hp
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
igen a hogyan marad benne tiszta a víz az egy nem teljesen triviális kérdés ha nem akarod egész nap keringetni. én vettem hozzá egy solar panelt, amin átfolyik a víz (persze picit favágó módon van megoldva, mert a saját keringetőjéből lett elkanyarítva a víz), azt általában délután bekapcsoltam, de amikor pár napig nem voltunk, na akkor fajvakarás h mit csinálj

+ simán öntöztem vele, azzal valamennyire rotálódott a benne levő víz, de nyilván ha benne van 500 littyó és napi 10-20 litert öntözök belőle, azzal nem cserélődik gyorsan

-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
én szeptember elején egy napos szombaton engedtem le a vizet és raktam el a jacuzzit. hát összehajtogatni nem volt egyszerű...
nagyon bevált a cucc. rendszeres tisztítással egy szűrővel és egyszeri vízfeltöltéssel ment májustól. nyáron fűteni szinte egyáltalán nem kellett. hetente többször fürdőztünk végig.
remélem tavasszal amikor elővesszük, nem lesz baja és indulhat a móka.
egy apró macera van vele, hogy nem programozható állandóra, így a keringetést minden nap programozni kellett, ha nem akartam 24 órában járatni. napi 8 óra bőven elég volt a tisztán tartáshoz -
concret_hp
addikt
gondoltam a tavasszal, hogy azért ilyen szeptember végéig jó lehet a jakuzzi, jelentem a hónapban 1 napot nem ültem benne, már le van eresztve a víz

egyébként zseniál, hogy mennyire eltaláltam volna a pillanatot, hogy mikor kell gatyáig eladósodni 3.5%-on, ha nem szivat meg a bank, 5 év alatt egy új kisautó árát megnyertem volna / nem buktam volna el ahhoz képest, mint hogy ki kellett pengetnem
néha a jó terv mellé kell 1 kis mák is. remélem a nav is megszivat hogy nem ad részletfizetést az illetékre, mert "vagyont szereztem"
tudom first world problems 
-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Már irtam fentebb,hogy egy régebbi Vestel klíma van.Ami papíron tud fűteni,de egyszer kipróbáltam amikor hasonlóan hűvös volt az ősz,de nem éreztem semmi meleget. (az is lehet nekem vannak más elképzeléseim a melegről mint amit a kílma tud
.)képzeld,idén nyáron kétszer,azaz kétszer bekapcsoltam a klímát,hogy hűtsön
Új hozzászólás Aktív témák
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Akvarisztika
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) és hát azért ismerek 1-2 embert, akik többnyire jó szakik... hasonló méretű cég valószínű nincs, ahol nincs ismerősöm 1 sem...

néha a jó terv mellé kell 1 kis mák is. remélem a nav is megszivat hogy nem ad részletfizetést az illetékre, mert "vagyont szereztem"