Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz fokukac #72097 üzenetére
Radsone ES100 + bármilyen tetszés szerinti drautos fej- vagy fülhallgató, problem solved.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nagyúr
Újraraktam a pixelen a rendszert, mert valami folyamatosan merítette az akksit a háttérben, és ilyen 1,5 órás kijelzőidőim voltak... Jó, elvoltam vele egy darabig, mire belaktam, de most annyival jobb, hogy le se lehet írni, 1 óra 50 perc kijelzőidővel 60%-on tán még sosem álltam vele. (Igazából ez még a Nexus klónja volt, már akkor sem takarítottam le, amikor váltottam, mert lusta voltam... már akkor is tele volt valószínűleg szemetelve)
már azon gondolkoztam, hogy veszek egy újat, de most lehet, hogy még megtartom egy darabig.
--------------
De más téma. Ha már ezt a k. céges ájfónt is kell használnom, amin nincsen ugye jack dugó... csak ez a csodás apple lighnting
Ti milyen headset-et használtok hozzá?
Mert ez, amit adtak hozzá (earpods), ez nekem borzasztó. Nyitott is, meg lötyög is a fülemben, és a hangja is rossz (mert kicsi a fülembe).
Akárhogy nézem, ájfónhoz nincs ilyen hagyományos értelemben vett szilikonos "agybadugós" zárt fülhallgató...
éveken át ilyen 3 e Ft-os samsung headset-jeim voltak, és bejáratás után tök fasza hangjuk volt, és zárt volt, nem engedte be a külső zajokat, és tök jól bírták a strapát (nem úgy mint az egy-két 15-20 e Ft-os márkás kísérletem, amik 2 hónapig bírták)
Szóval, erre van valami javaslat? Ájfónhoz normális fülhallgató, nem ez a bud, ami a sztenderd?----------------------
Ui. amúgy most az újrarakáskor láttam, hogy a swiftkey-t már microsoft swiftkey-nek hívják....
szóval asszem akkor ennek is annyi[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz parandroid #72092 üzenetére
Irtak itt tobb helyen hogy havaseso, havazas siman lehet, nemcsak hegyvideken, hanem sikterepen is. Vegulis reg volt mar olyan nyar hogy sarkvideki legtomegek hoznak havat.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
bobsys
veterán
válasz gaborbol #72087 üzenetére
"Mai hir, uj auto eladas kb nincs, hasznalt auto piac most fog a foldbe allni"
Pont itt lenne az ideje lecserelni az autokat. Mind a ketten itthonrol dolgozunk, eladni a ket oreg vasat es venni egy SUV-t. Ma korulneztem, CX-9 Signature, 3 eves, 28K merfold, $27K Certified Pre Owned (ujonnan $46K)
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
parandroid
félisten
-
törölt tag
Iszonyatos mocskos politikai, gazdasági játszma megy a háttérben szerintem.
-
gaborbol
őstag
válasz bobsys #72088 üzenetére
Mi kis es kozep vallalkozasoknak dolgozunk, minden ugyfel kapott nalunk hitelt aki igenyelt.
A ppp hitelbol meg minding van 110 milliard (mai adat) es meg 400 milliard erhero el a nagyobb cegeknek fenntartott hitelbol. Meg egy trillio dollart akarnak a poolba dobni, de mivel meg minding van penz ezert egyenlore varnak.
Egy ugyfelem van aki Marcius kozepen a dolgozok 70% szazalekat lapatra tette, talan ok azok akik a legjobban voltak penzzel elengedve../
-
bobsys
veterán
válasz gaborbol #72087 üzenetére
"Az allam atvallalta a dolgozok beret 2.5 honapra ha nem kerultek lapatra. Elmeletileg majus kozepeig ingyen penzen fizethette volna mindenki oket."
Kb az elso nap elfogyott a love ra, rengeteg kis es kozepvallalkozas nem jutott hozza. Raadasul az egesz joval azutan jott, hogy bezartak, addigra mar lapatra tettek a melosokat.
A beadott munkanelkuli kerelmek 10% ha sikerult eddig feldolgozni, nalunk meg annyit se.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
20 millio uj munkanelkuli csak aprilisban, 15% orszagosan.
Hogy a peloba?
Az allam atvallalta a dolgozok beret 2.5 honapra ha nem kerultek lapatra. Elmeletileg majus kozepeig ingyen penzen fizethette volna mindenki oket.
Mai hir, uj auto eladas kb nincs, hasznalt auto piac most fog a foldbe allni,Hertz ugy nez ki becsodol es 600.000 nyomott aru autot fognak a piacra onteni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FehérHolló #72082 üzenetére
Erre gondolsz? [link]
-
bitpork
nagyúr
válasz FehérHolló #72082 üzenetére
Hatástalanított bárkinek lehet a tulajdonában.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
FehérHolló
veterán
Egyszemélyes kft. udvarán is lehet harckocsi?
Egyik ismerősöm ismerőse kérdezi.Skynet is real. It's called Google.
-
ToBeY
nagyúr
Valaki tudja,hogy a Chrome miért tartja meg az előzményeket,hogy ha be van állítva törölje a cookie-kat a chrome bezárásakor +Click&clean bővítmény is fent van?!
-
tildy
nagyúr
Azt hiszem megvan a gyoztes.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
EQMontoya
veterán
válasz erdey_a #72043 üzenetére
(jobb autó-e a dacia 3 év garival, mint a mercédesz 2 évvel?)
Pusztan a megbizhatosagot nezve sajnos konnyen elkepzelheto, hogy igen.
A problema pedig pont az, hogy ha veszek egy Mercedes kategorias termeket, akkor elvarom, hogy adjanak ra ertelmes mennyisegu garit, es ne essen szet alattam.Pl. a Lexus is 3 evrol indul, de a hibrid rendszer draga komponenseire van kulon hibrid garancia, ami 10 ev vagy 200.000km.
Dell business notikra van 3 ev alapbol, de kiterjesztheto 5-re.Ezekrol a termekekrol elhiszem, hogy a gyarto is komolyan gondolta oket.
Van 15 eves Lexusom, meg van jopar normalis (Vostro, Latitude, Precision) Dell noti, ami megfordult nalam vagy a csaladban, es mind normalisan mukodik.Es nyilvan nem varok 10 ev garit egy mosogepre, de az egy ev szerintem nevetseges, 2 a minimum es 3-5 a normalis szerintem. Foleg, ha nem az olcso szart veszed, hanem a kozepkategoriat.
Same rules apply!
-
parandroid
félisten
válasz concret_hp #72073 üzenetére
Valahol levezették, hogy ha kivesz két hónap szabit, elrepül európa bármelyik fővárosába, ott megcsináltatja egy magánklinikán a csípőtranszplantációt, előtte-utána eltölt 2-2 hetet szállodában teljes ellátással, városnézések, utazgatások, autóbérlés, miegymás, akkor a műtét feleannyiba kerül, mintha az usa-ban csinálta volna meg ugyanezt., és még a kieső bérrel együtt us pozitívban van. Magyarhon gondolom még olcsóbb. Csak találj orvost, vagy klinikát, akár fizetőset.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
gaborbol
őstag
Rabszarintottam, mert ugy nez ki hogy nem tudnak hidat betenni es ket fog egymas mellett fog hianyozni.
Szoval vagy kiveheto pici fogsor... vagy beultetes.Biztositasbol hiaba van a legjobb, a fogaszat az rabaszas meg igy is, mert vagy 50% -t tamogatnak csak, de azt is csak ugy, hogy max 1500 dollar a plafon / ev.
Ket fog kene es az elso ajanlat az $5000 dollar/fog ami ugye a tamogatassal lenne vagy $8500 egybol vagy 7000 ket ev alatt, ha csak addig nem esik be valami mas nagy erteku muvelet mint pl a hid vagy korona...
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz FehérHolló #72070 üzenetére
Az egyik legjobb barátom férfi, és fogorvos, szájsebész. Sokszor rugtunk már be együtt csúnyán.
A körzeti fogorvosunk ugyan nő, de volt hogy egy fogat 17x kezelt gyökér, utána sose mentem hozzá többé vissza. Sőt, a városban az általam ismert fogorvosok minimum felé férfi, de még a szomszéd városban is egál.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz FehérHolló #72066 üzenetére
Ha az én mellem nagyobb mint a doktorúré, akkor az mennyibe kerül?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
bitpork
nagyúr
Két dolgot szeretnék elmesélni.
Ma voltam (asszonytól megtudtam hogy akarok menni) Lidl-ben. Fullon volt. És csak 1 azaz egy ember nem viselt maszkot. (Ide nem értve a csak szájtakarásra feleslegesen használtakat is) Nem mondom hogy megkönnyeztem, de majdnem.Másik. Egy ismerősöm volt szomszédja vízügyes. Oszt van ez a vérus helyzet -tök logikusan oda is kiküldték a katonákat. Aszonta a volt szomszédja az ismerősnek, hogy gyött a pocak százados, és közölte hogy a területi töltéseket megszemlézte és gazosnak találta- vágják ki! szólt az utasítás. Megpróbáltak vele kulturáltan információt cserélni és elmagyarázni neki, hogy ha nincs élő növény a töltésoldalban akkor amikor gyön a víz, a gát menni fog. Nem jutottak eredményre, így le lesz tarolva a töltésoldal. Csak árvíz ne jöjjön.
-
gaborbol
őstag
Csak kivancsisagbol kerdezem, mennyibe kerul egy fogbeultetes egy komolyabb magan rendeloben. Van valakinek erdemi informacioja?
-
ToBeY
nagyúr
Kérdés: Vajon elmehetek-e Óbudaról Szentendrére cipőt venni,vagy az egy igen drága cipő lenne ha elkapnak/igazoltatbak!?
-
ToBeY
nagyúr
válasz FehérHolló #72052 üzenetére
Max a Dunaban tudnám mosni a ruhákat,de nem vagyok benne biztos hogy az sokkal jobb lenne mintha koszos maradna.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz FehérHolló #72052 üzenetére
A hozzám legközelebbi "patak" az Illatos-árok, így inkább passzolom.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
BlacKSouL
addikt
válasz Winner_hun #72047 üzenetére
Azon gondolkodom, ha a mosószeres víztől gőztől olyan szépen összerozsdálja magát mint ahogy pár képet itt láttunk, akkor az ecetsav gőze mennyire hat rá pozitívan.
A G energiaosztályú táncoló energomatnak mondjuk rozsdamentes lemezei voltak, az annyira nem rozsdásodott.És máris kész a nemtervezett avulás. Olcsó, gazdaságos, nem megy tönkre, csak szétrohad. És hát igaz is. Hogy lehetne avulást tervezni egy vaslemezre? Ugyenem? De újat vesz miatta a vevő? Hátpersze. Fogyasztói társadalom kipipálva. Gazdaság pörög.
Aztán a gépi mosás elve változott e az elmúlt 60-70évben? Rengeteget. Amikor feltalálták, akkor mosószeres vízbe pocskolták a ruhákat egy ideig. Aztán eltelt 60-70 év, rengeteget fejlődött a technika, és most már hogy mos a 600.000 forintos miele? Mosószeres vízben pocskolja a ruhákat. Mi változott? Csak annyi, hogy ötödannyi vízben, negyedannyi mosószerrel, háromszor annyi ideig pocskol. Ehhez tényleg kellett 60 év.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
ToBeY
nagyúr
válasz Winner_hun #72047 üzenetére
Majd a következőnél,ebbe már túl sok energiát nem fektetek,hajtom amíg megy az aksi. [kép]
-
tildy
nagyúr
válasz EQMontoya #72042 üzenetére
Nekunk 5 volt a Samsungon, megis 8x szereltek. Tenyleg tonkrementek benne a dolgok, szoval ez sem garancia.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Tothgera30
Ármester
Vehetsz 10 évig tartót, csak meg kell fizetni, pl.: Miele. Az hogy a gyártó nem ad 3 év garit, semmit nem jelent, ez már inkább csak vevőcsalogató dolog. Pont barátom járt így a 10 éves garanciával vett Suzuki Vitarájával, a hátsó tengely ferdén/hibásan volt berakva (szériahiba volt pár hónapig), erőteljesen koptatta a gumit. Hónapokig járt a szerviz nyakára, de szerintük nem éri el a határértéket, és így nem cserélik. De ugye 10 év gari ott van, a válasz pedig "hát ez ilyen".
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ToBeY
nagyúr
Én kedvencem az,amikor mondják vegyél xy terméket és akkor nem lesz vízköves a mosógéped,de ha ezt cuccot felszorzod akkor az árából tudsz venni egy új mosógépet mondjuk 2év után.
-
erdey_a
addikt
a garancia időtartama nem fokmérője a termék "jóságának".
sokszor hosszú garanciával csábítják magukhoz új, feltörekvő márkák a vevőket (jobb autó-e a dacia 3 év garival, mint a mercédesz 2 évvel?)melyik jobb mosógép: 5 év garancia, de évente két hét szerviz, vagy 1 év garancia, de örök élet
naugye
műszaki cikknél az ember egy sorsjegyet vesz. vagy nyer, vagy nem.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
EQMontoya
veterán
Ebben egyetértünk. Csak az a probléma, hogy 10 évig tartót sem veszel.
Nézegettem én is nem rég, és a legtöbb mosógépre még 100k fölötti ársávban is csak 1 év gari van. Amire a gyártó nem mer 3 évet adni legalább, arról meg nem hiszem el, hogy ki fog bírni 10-et.
De az embereket ez nem zavarja, megveszik. A legjobb példa erre a MacBook. Aminél az egy milliós gépre alapbol egy év gari van, és nemi extra pénzért kiterjeszthető 3-ra. Miközben a használtan vett Dellemre van még több, mint 3.Alapvetoen az volna a célom, hogy inkabb minőségi termeket vegyek ritkán, de ameddig a 150k-s AEG mosogepre meg a 300k-s új telefonra is csak egy év gari van, addig ezzel eléggé meg vagy lőve.
Persze ezt pont annak mondom, aki TSi-t vesz...
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
ToBeY
nagyúr
válasz Winner_hun #72038 üzenetére
Az még jó hogy csak az oldala az, és nem az egész eleje gumi.
-
FehérHolló
veterán
Nem értem, hogy mi a probléma. Lehet vásárolni újonnan ~40k forintért Hajdu mosógépet. Régi konstukciós, G energiaosztály (mert nincs alacsonyabb).
Hajrá!Skynet is real. It's called Google.
-
concret_hp
addikt
válasz bitpork #72018 üzenetére
nem szeretek általánosítani, de ezt a tönkremenetelre tervezést, ezt valahogy elég gyakran azok hangoztatják, akik miatt egyáltalán gyártanak sz@rt, mert 10%-al olcsóbban megveszi a fele olyan jó minőségűt , általában a régen minden jobb vót' tézissel megtoldva, csak épp az marad ki a képletből, hogy 30 éve 1 havi átlag fizetésért lehetett mosógépet venni, most meg 5 napiért akar mindenki csúcsminőséget.
suttyó köcsög vagyok, leülök magamtólvagy fullba vagy sehogy :D
-
parandroid
félisten
válasz gaborbol #72034 üzenetére
Ó, én azt nem kétlem, hogy a dolgozók 99%-ának szopás lesz. Akár felső-középvezető szintig. A felső 1% viszont semmit nem fog megérezni, sőt, adják majd a bónuszokat maguknak a sikeres válságmenedzsmentért. Értsd: leépítések, és költségcsökkentések.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
gaborbol
őstag
Nem panaszkodnak ok semmirol egymasnak.
Mar be is probaltak:Megkaptak a mentocsomagot, de reszekent szeptember 30-ig nem rughatnak ki senkit es fizetest sem csokkenthetnek!
Erre persze elkekezdtek minimal ora alapjan megvagni a bereket mar most.
Elindult a per a dolgozok reszerol, ceg azt mondja most onkenteseket keresnek akik vallaljak a fizetes csokkenest. (Biztos nagytetelben jelentkeznek)Nem a markonyi vezetot mentegettem csak arra reagaltam, hogy a legitarsosagok is kemenyen beszoptak, nem mindenki, de a dologozok 90% az fix. Az olajar esesen nem keresnek egy buznyakot sem.
-
tildy
nagyúr
Napi johir, visszajott az iphone 6 plusom, amiben 3 honapja akkut csereltettem , de valoszinuleg nem jol raktak bele, mert 1.5 ho utab egy fuggoleges csik jelent meg a kijelzon, sarkokon kerekitve, mintha valami nyomna a kijelzot. Nem pixelhiba, inkabb olyan, mintha sotetebbek lettek volna a pixelek, mintha nyomna valami. Apple genius bar ugyan most nincs, de postan be lehett kuldeni a telot. Szoval kicsereltek a kijelzot, ingyen bermentve, a mar reg nem garis telomon ( de ugye 90 napon belul voltam az akkucsere utan) .
-
tildy
nagyúr
válasz parandroid #72011 üzenetére
Mindenkinek: Jolvan na. Mosogepet akartam irni. Edeanyam erettsegitol kezdve a hutogepgyarban dolgozott. De latom sikerult kifigurazni
amugy nem tudom mit szenvedtek sokan a magnessel , a hutobol a mienk zart rendesen. Egyszer csereltetni kellett, azota sem. Lehet a dolgozoknak a jobbakat adtak[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz gaborbol #72029 üzenetére
Mondanám, hogy meg kell a szívnek szakadni, de egyrészt ezeket a szarháziakat is az adófizetők pénzéből fogják megmenteni, másrészt a vezető döntéshozók a golfklub szaunájában fognak panaszkodni egymásnak, hogy idén nem fogja tudni lecserélni a 30m-es jachtját 45m-esre a bahamákon emiatt a rohadt válság miatt, és az idei kocsicserére is csak egy szaros panamerát ad a cég a beígért bentley helyett, illetve a hegyi luxusvillájának a költségeit is visszavágták, szóval döntenie kell, hogy a kertészt, vagy a szakácsot tartsa meg. Szar dolog ez a válság, na.
p
-
gaborbol
őstag
Volt par hete cikk, hogy a legitarsasgok beszoptak.
Nem napi aron veszik a kerozint hanem 6-12 honapos szerzodessel, hogy az esetleges arvaltozas ne erintse oket. Ami meg szivas nekik, hogy a megvett mennyiseget is leszallitjak nekik, hiaba nem repul a flotta 80%-ka.Viszont a repter hasznalati dij is ugy van megallapitva, hogy dragabb ha a gepek nem szallnak fel ergo uresen repjedve sem buknak akkorat mitha fel sem szalltak volna.
Minden iranybol beszoptak...
[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
válasz parandroid #72023 üzenetére
namost azt latni kell, hogy a 2 eves, akkor 2500euros (sys76, galago pro) notebook mara gyakorlatilag hasznalhatatlan, mert az akkuja annyira feldagadt, hogy domborra formalta a femkasztnit es a billentyuzetet is. igy visszaszoktam a ~10eves x220-akra, azok ugyanezzel a hasznalati profillal orokeletunek tunnek. szerencsere van belole par meg idehaza...
ugyanitt x220-at veszek, akar bontanivalot is. -
parandroid
félisten
válasz bitpork #72022 üzenetére
A Trabant se romlott el sose. Ha mégis, akkor az út szélén megjavítottad egy franciakulccsal, egy kalapáccsal, meg egy csavarhúzóval. Azok a régi szép idők! Szerencsére van még a piacon pár tepsi merci, most kell bevásárolni belőle, mint élesztőből. Meg 100-as izzóból, mert a brüsszel azt is betiltotta, pedig milyen szép fénye volt! És sose romlott el, bezzeg ezeket a ledeket úgy csinálják, hogy 5 év, és pikk-pakk, egyik napról a másikra tönkremennek. Véletlen?
p
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz parandroid #72021 üzenetére
Ez az avultatás érdekes dolog. Barátomnak van egy 78-s 200-s tepsi mercije. Azon a kaszni szétrohadt már párszor de soha a motort megbontani hiba miatt nem kellett. Lengőkarok is meg bizbaszok kibírtak majd 20 évet. Ma ez már nem nagyon van meg. Bár lehet én is csak öregszem és szépülnek idővel a dolgok
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #72018 üzenetére
Meg kemtrélt is szórnak az égbül, tudom.
A tervezett avultatás is egy jól hangzó összeesküvés-elmélet. Az igazság az, hogy nem kel azt tervezni, egyszerűen elég minden beszállítótól az alacsony árért cserébe a szükséges minimumot megkövetelni, aztán jön az avulás magától. Nem kell ezt sem túlmisztifikálni, egyszerű profitmaximalizálás. Ha még tervezni is kellene, az pénzbe kerülne, hiába fizetődne ki sokéves távlatban, annál fontosabb a rövid távú haszon, mert a vezetők év végi bónusza az éves eredmény után jár, jövőre meg már ki tudja melyik cégnél lesznek, milyen pozícióban.
Amúgy elhiszem, hogy a mesélős sztori igaz, ez úgy szokott menni, hogy ‘a büdös friccek csakis azért küldhették vissza, mert túl jó ez nekik, néddmá, józsikám semmi baja ennek, csak túl sokáig lenne jó, az a baja a labancnak, az’. Aztán ő maga is elhiszi, továbbmesélni meg már úgy fogja. Önkritika nulla, mindig csak más lehet a hibás.
p
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz parandroid #72004 üzenetére
Simán lehet. Lehet ugratták vele az öreget, nem tudom. Azt viszont igen hogy a mai gazdasági rendszer alapja a fogyasztás és ezt elérni csak úgy lehet h tönkremenetelre terveznek.
-
nagyúr
a mosógép az Hajdú volt. a centrifuga-hordó az nagy élmény volt, hogyne
-
gaborbol
őstag
Energomatt is ugralos volt. Ismerosnel kicsempeztek, jott az elso mosas, centrifuga, egy csempe betor, meg egy .... hosunk odarohan mezitlab, hogy kikapcsolja, a szar raugrott a labara harom labujja eltort. -> uj mosogep vasarlas.
-
Tim82
félisten
Nanáhogy.
A mienknek kirohadt az alsó zsanérja a burkolatból, konkrétan ezután úgy lehetett nyitni, hogy leemelted az amúgy önmagában 10+ kg-os ajtót.
Ha becsuktad, vissza kellett emelni (csukott állapotban a felső zsanér megtartotta az ajtót).
Évekig így használtuk, amíg anyámnak összejött a zsé egy akkor modern Electroluxra, ami egészen tavalyig ment (20+ évig). Hja, közalkalmazott (tanár meg kutató) szülőket régen se fizették túl.
-
BlacKSouL
addikt
Régen minden jobb volt..
A suttyó legényke szántott az apjával. Az apa fogta az ekét, a fiú meg a lovat vezette. Az eke ki-kiugrott a kemény földből. Bosszús volt az ember, szidta a fiát, hogy az rontja el a szántást.
- Nem én rontom el, hanem édesapám!
- Hogy beszélsz így az apáddal? Valamikor én nem mertem visszafeleselni az apámnak.
- Vót is magának apja!
- Vót bizony, különb is mint neked!Aláírás (nem kötelező megadni)
-
parandroid
félisten
Hogyne lett volna. Néha magától kinyílt az ajtaja, alapból nem csukódott rendesen, úgyhogy a gumikéder mellett láttad, amikor égve maradt benne az izzó, hideget sem igazán csinált, de legalább zabált, mint egy disznó.
Mosógépek is hasonlóan remek konstrukciók voltak, de ugye mást nem lehetett kapni. Cserébe a maszekok ráálltak a motorcserére, csapágyazásra, meg villanymotor-tekercselésre, szóval mindig volt valami jó kis fusi.
Centrifugát ne is említsük, gyerekként mosásnál az volt a dolgom, hogy azon üljek, de így is elindult néha világgá. De nekünk legalább nem bontotta le a fürdőt. Generálozni azt is rendszeresen kellett, de ügyes szakik fasza fűnyírót tudtak csinálni a motorjából. Öntöttvas lapra, persze, aztán volt vagy 40 kg a szerkezet. Egy lyuk középen, 4 kerék a sarkokra, valami hegesztett nyelet rá, aztán kész is a műszer, tolja, aki férfi!
Szóval, ja, régen minden jobb volt.
p
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Volt Lehel huto is?
-
nagyúr
válasz parandroid #72008 üzenetére
de hát ő most mosógépet akar... a hűtő még nem Lehelte ki a lelkét
-
tildy
nagyúr
Mondjuk az is biztos, a 30-40 eve keszult lehelek kb mostansag kezdik kilehelni a lelkuket. Vagy meg most sem.
-
tbs
addikt
soocas
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #71999 üzenetére
Ha történt is hasonló, ilyet írásba soha senki nem fog adni. Még belső, bizalmas levelezésben sem, nemhogy beszállítónak. Németek főleg nem. Jó kis magyaros, sírva vigadós sörözős sztorinak persze jó, mint amilyenek régen a Jézus, meg az ács történetek voltak.
p
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz concret_hp #72001 üzenetére
Nyilván, 1-2 darab az nem számottevő minta.
-
tildy
nagyúr
válasz bitpork #71999 üzenetére
Nem tudom mikor volt ez,de kb fel csaladom/barati korom ott dolgozott Sajnos most zar be a láda, a porszivo ahol anyum volt, szinten bezart
Erdeya: Anyuek felultoltos electroluxa mondjuk nem rohad. oke, 5 eves meg csak.[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
most ez enm személyesen neked szól, de ebből a nagy mintás megbízhatóságot tekintve mi következik? vásárlás előtt az érdekel, hogy várhatóan mennyi gond van velük _általánosságban_ , amikor meg már megvettem, akkor az az 1 dolog, hogy konkrétan az enyém jó legyen. ha 10-ből 10en beírják, hogy beszart 1 év alatt valami, az nyilván segít, a minden más meg nem igazán.
vagy fullba vagy sehogy :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest