Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Nyilvan ez egy eleg osszetett kerdeskor, termeszetesen en is orulok az elonyos funkcioknak, mint fentebb emlitetted. De eleg csak arra gondolni pl hogy a mai modern gyerekek egyike sem csattogos lepket tologat, hanem a fullhd kikelzot bamulva jatszik vagy agyorlo meset nez feszt - ennek nem hiszem, hogy jo vege lesz.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Most, hogy par honapig kenytelen vagyok almas telefont hasznalni, rajottem, meg mindig van par hulyesege, ami miatt valoszinuleg visszaterek a htc-re. Barmennyire is iszonyat jo az applepay, meg minden, de az, hogy a beallitasokba kell bemennem, hogy megnezzem, megis honnet szedi a kontaktjaim, ahelyet, hogy a kontaktoknal lenne beallitasi menupont, az kicsit nem az, ahogy megszoktam/szeretem.
De legalabb a kisbetu/nagybetu "nemmutatast" vegre kijavitottak.
-
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére

Magyar Kétfarkú Kutya Part
42 mins · Pest ·Évértékelő:
Továbbra sem ingyenes a sör.
Nem lett bevezetve az örök élet.
Még mindig kell dolgozni, hogy legyen pénz.
Ugyanannyi maradt a gravitáció.
Nem épült elég gombfocistadion.
Nem indult meg a puliexport Jamaikára.
Még mindig nincs hazugságvizsgáló a még mindig nem egy fős Parlamentben.
És még mindig nem csatoltuk vissza Trianont.Szóval kb ugyanott tartunk, mint egy éve.
-
Viszlát
addikt
Bocsi a nyers fogalmazásért, de ezt a fejszére is mondhatnánk. Ha úgy használják persze, de azért ahhoz kell a hülye ember is. A kérdés bennem az, hogy a hülye embernek vajon milyen minőségű emberi kapcsolatai lennének ha a csúnya mobiltelefon nem nyírta volna ki őket...
Illetve kontráznék: nyilván részben a speciális élethelyzetnek köszönhető, de nekem óriási segítség a kapcsolataim ápolásában, tekintve, hogy a család jelentős, illetve a barátok kb fele is egy másik országban él.
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Akkor en lehet az elso taborba tartozom, ambar tudtom szerint leginkabb leszarom az ilyesmit. 4s-t osszevissza tortem 3 ev utan ugyhogy jott egy 5s, az elozonek se volt semmi baja, ennek sincs.
Mondjuk nekem vegtelenul egyszeru dolgokra kell. Telefon, sms, messenger, bongeszes, youtube, fb, bankolas, email, zene. Ennyire nekem pont jo, sosem fagyott meg vagy ilyesmi. De utalom ugyanugy mint barmi mas ilyen jellegu eszkozt, hisz kinyirja az emberi kapcsolatokat.
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Sokat nemtudok hozzaadni a telefonons temahoz, azert van okostelefonom, mert k. olcson vettem a cegen keresztul es igy van mit nyomkodni a repteren meg tudom hotspotkent hasznalni. Felesgnek volt Windows 10-es telfonja azt jobban szerette, legfokebb, mert Cortana szerinte klaszisokkal jobb mint Siri, csak ugyesen apro darabokra sikerult torni a kijelzojet.
-
BlacKSouL
addikt
-
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Lehúzod az ujjad a képernyőn, és már írhatod is, hogy mit keresel. Mondjuk ez pont nem bonyolult. Az almás készülékek legnagyobb hibája (most, hogy az árba már nemigen lehet belekötni, mert a droidok felnőttek hozzá) a bővíthetőség hiánya, és a korlátozott csatlakoztathatóság. Az összes többi olyan dolog, mint a korlátozott testreszabhatóság, az erősen megszűrt appok kizárólag egy forrásból, vagy a végletekig leegyszerűsített használat számomra inkább előny, mint hátrány, de el tudom fogadni, hogy mások nem így vannak ezzel. Mondjuk az iPadnél zavaróbb volt, hogy USB-forrásról semmit nem tudott olvasni, egy telefonnál engem az ilyesmi nem nagyon érdekel. Az ellenben, hogy az erősen optimalizált rendszer is képes szinte teljesen megtölteni a háttértárat, az azért böszme nagy baklövés, ezzel annyi dolga lett volna az almának, hogy 32GB-ra emeli az alap háttértárméretet. Buktak volna rajta készülékenként 4 dolcsit kb, cserébe 20-30%-kal nőtt volna az általános vevői elégedettségi szint, meg jóval több készüléket tudtak volna eladni.
Szóval a kategorizálásoddal sem értek egyet, nem vagyok elvakult rajongó, az iPhone sok szempontból egy túlárazott szar, rengeteg koncepciós hibával, a droiddal szemben ellenben olyan elvakult előítéletek születtek bennem, hogy perpillanat (pár éve) ott tartok vele, hogy sose többet. Kivéve a tabletet, a Nexus 7 helyett még mindig nem találtam semmit, amivel érdemes lenne lecserélni. Pont jó méret, nagy felbontás, gyönyörű kijelző, több éves, mégis bivalyerős hardver, megbízható működés, vezeték nélküli töltés, folyamatos frissítések, teljesen elfogadható üzemidő. Jó, a google store egy szar, de szerencsére nemigen kell foglalkoznod vele, ha alapos utánajárással sikerül mindenhez megtalálnod a többé-kevésbé megfelelő appot. Hát ha még sd-kártyával bővíthető is lenne (szevasz alma, vajon honnét jött az ötlet kinek), vagy nem lenne a folyamatos baszakodás a lejátszott videók hangjával, akkor nem is gondolkoznék a cseréjén. Így meg egyszerűen csak nincs mire, mármint elfogadható árkereten belül.
A Windows 10-es telefonra váltáson meg még mindig erősen gondolkozom, két dolog tart vissza, az egyik az, hogy igazából semmi gondom az 5S-sel, akkor meg minek cseréljem le, másrészt meg azért egyfelől a Win10-nek is megvannak a gyermekbetegségei, ahogy olvasom, másfelől pillanatnyilag nemigen látni, hogy mit is akar kezdeni a MS az egész kategóriával, tökéletesen kiszámíthatatlan, hogy milyen termékek jönnek, mikor, és azok mit is fognak tudni, így meg nehéz eldönteni, hogy mi legyen.
p
-
BlacKSouL
addikt
Nemnem, az epöl cuccok megérzik a használójuk érzéseit, gondolatait, előítéleteit. Ha feltétlen híve, meggyőződéses kedvelője, vagy elvakult, netán fanatikus rajongója vagy, akkor kezes bárányként simulnak hozzád. Ha azonban csak úgy próbaképpen akarod őket használni, amolyan "na lássuk akkor na, hogy mit esznek ezen ennyit" gondolattal, esetleg titkolt, vagy tudatalatti utálattal, gyűlölettel, irigységgel állsz hozzájuk, akkor megmakacsolják magukat, visszaütnek, megkarmolnak, beléd harapnak, elgáncsolnak.
Mondjuk kollégáim az első táborba kerültek, bár ők semlegesként indultak, én viszont eleve a másodikba kerülnék, ezért mikor odaadják nekem a kezembe az övéket, mindig csak két ujjal fogom meg, nehogy hirtelen megérezzék és felrobbanjanak, vagy kisüssék magukat, vagy ilyesmi.
De egy harmadik kollégám megvette a hatespluszt, mert neki egy gyors, mindenre jó gép kellett, és a Samsung mindenkori csúcsmodelljeivel állandóan szenvedett, hogy belassultak, megbolondultak. Namost ő azt mondja, hogy tényleg gyors, meg nem akad, meg nem lassul, de néha a közelébe jut hogy földhöz...sza, mert egy tucat dolgot amit droidon két érintéssel gondolkodás nélkül megoldott, azt itt nem lehet, vagy csak kifacsart nyakatekert módon, vagy 1-1 kivételesen lassú folyamattal, vagy plusz eszközzel, vagy sehogy. -
válasz
parandroid
üzenetére
"Szóval egyelőre hülye lennék lecserélni az 5S-t, gyorsabbra nincs szükség,"
CSak mondom, hogy nekem már a 9-es ios-szel meghalt.
néha olyan lassú, meg annyiszor reload-ol. mint anno a nexus s-em egy nagyságrendekkel szarabb hardveren.
Elindítod a kamerát, és 15 másodperc műlva jön be, meg ilyenek.És ez a fos még mindig többe kerül, mint egy új nexus 5X.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
peterkeT & Viszlát: nem olyan régen adtam el a másfél éve nem használt iPhone 4-et és beléptem emiatt az iCloud-ra böngészőből - almáék úgy törölték az iPhone 4 és a szintén annyi ideje gazdát cserélt iPad Mini-m biztonsági mentését a felhőből, hogy egy szót sem szóltak. Van erre valami időlimit, hogy meddig hajlandó az Apple megőrizni a júzerek készülékekről történő biztonsági mentéseit? Mondjuk nem nagy gond, valahol le van mentve nekem az iTunes-os backup, ha valaha lenne újra majd iPad-em, mert nem bíztam csak a felhőre a dolgot... de akkor is.
(Mondjuk ezért lenne jó egy másodtelefon Lumia is, a felhőből simán visszaállítanék mindent rá, ha történne valami a 820-szal.)
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Izé. Alapvetően leszoktam már arról, hogy a nem használt appokat becsukjam, de azért még most is egyből elpöckölöm felfele azokat, amikről tudom, hogy nem használom őket rendszeresen. Ehhez képest fut most egy Safari 7 ablakkal, Messenger, Viber, WhatsApp, Waze, Gmail+Yahoo+céges email kliens, egy Snooker játék, Youtube, Skype, Facebook, meg még mellette legalább egy tucat egyéb apróság mint kamera, fotóalbum, időjárás, hírek, stb. Mindezt úgy, hogy nem tölt semmit újra, max az adott szolgáltatáshoz szükséges hardver nem megy folyamatosan (pl gps). Mindezt 2 GB memóriával (merugyeeznemandroid), mutass egy laptopot ami mindezt megcsinálja ennyiből, FHD felbontáson.
Nekem is 5s volt előtte és óriási lépés volt a 6s, minden szempontból, szó sincs arról, hogy hülyeségekkel vernék át az embert. Az árképzés meg almás, de akinek nem tetszik, vegyen szarszungot sd kártya slottal, ettől még nem lesz szerintem se jobb se rosszabb a telefon.
A második bekezdéseddel amúgy nincs semmi gond, a te igényeid, senkinek semmi köze hozzá, személy szerint abban nem látok problémát, hogy az ötös széria nem lesz már használató amikor kijön a nyolcas, mégiscsak 7-8 éves készülékek lesznek addigra már.
-
parandroid
félisten
válasz
gaborbol
üzenetére
Igen, nekünk is hasonlót ajánlottak, két előfizu két iPhone 6-tal (16GB) lett volna havi 110 EUR kb hasonló feltételekkel. Ha újabb/nagyobb készülék kell, akkor arányosan drágább. Jó, hogy minden beszélgetés, meg stb. ingyen van, de az a 20 EUR-s csomagoknál is, a készüléket meg úgyis kifizetteti veled - szóval megszűnt a jó világ, hogy legalább az érzésed megmaradjon, hogy ő is ad valamit legalább az új előfizetőnek. Másrészt van ugye a világ legdrágább szolgáltatója, a DT, mindenki más körülbelül ugyanannyiért ad ugyanannyit.
p
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
2 elofizetes, korlatlan beszelgetes es korlatlan sms-es, 2 GB havi limit $115/ho. Egeszen mult evig volt nalunk egy olyan okossag, hogy minden masodik evben megkaptad az akkori legjobb-legdragabb telefont $199 dollarert es a regt is megtarthattad. Na ez megszunt illetve most is hirdetik, csak azt nem reklamozzak, hogy a tobbit is ki kell fizetni havi reszletekben. Ahogy nezegetem ennel sokminden jelentosebben most sem olcsobb sajnos.
-
parandroid
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
Mondjuk az egy érdekes kérdés még, hogy ha funkcionalitásban akkora a különbség, akkor miért kell a hardvernek felzárkóznia? Úgy értem, persze jöhet az UHD, meg a nyolc-tízmagos procik, a 4GB RAM, de valahogy azt érzem, amit az utóbbi időben a PC-vonalon is, hogy inkább a szarul megírt szoftverekkel és a szándékosan elhelyezett hardveres limittel próbálják a usert rákényszeríteni a váltásra, mert amúgy szükség már nemigen lenne az erősebb vasra. Ezek közé tartozik a 16GB-os háttértár is, ami teljesen értelmetlen, gyakorlatilag, hiszen az operációs rendszer és az update-ek is gigabájtokban mérhetőek, a nagyfelbontású kamerákkal már egy darab fénykép is 2-3MB minimum, az SD-s, vagy microUSB-s bővíthetőséget meg ugye az alma kezdettől fogva elutasítja. Tehát létezik a 16GB-os modell, vezsik is, mert ott a logó, használni ugyanakkor eléggé kompromisszumos megoldás. Logikus lépés lenne a 32GB, ha már ilyen drága dolog az extra memória, de ez meg valamiért kimaradt, helyette rögtön a 64 van csak opcióként, annak meg már 100+ EUR/USD a felára, miközben beszerzési árban talán ha 10 USD a különbség.
Szóval egyelőre hülye lennék lecserélni az 5S-t, gyorsabbra nincs szükség, fizikailag nagyobbat meg nem akarok, a tárhely meg nekem még épp elég (fényképeket úgyis mindig leszedem, olyan 2-3GB-nyi zene van rajta futáshoz, az meg elfér még). De ugyanez igaz az 5-5c párosra is, ami ugye hardveresen ugyanaz, csak a doboz más, viszont tényleg elkezdtem aggódni, hogy mit találnak ki, hogy ezeket kinyírják, mert lassan ott tartanak, mint a 4/4s, amikor a halálos szoftverfrissítés érte őket. Gondolom majd az ünnepi 10-es verziószámmal ki tudnak találni valamit, mégsem járná, hogy a 8-as sorozat mellett még az 5-ös is kurrens cikk legyen.
p
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Képességeiket tekintve mondjuk vetekszenek is sok laptoppal, funkcionalitásban meg ugye nem is nagyon fedik egymást, szóval én nem igazán értem az összehasonlítást.
Amúgy nekem majdnem a legfrissebb csúcs van (6s plus), de nincs szükségem 128 GB-ra a telefonban, így csak 64 lett, ami 700 font, szerintem nem vészes egyáltalán, főleg, hogy a Szarszung 5.5 colos 32 GB-os csúcskészüléke is 639.
-
concret_hp
addikt
én 1* vettem htc desire-t 90K körül volt asszem, akkor úgy volt, hogy utazni fogok 1 csomót, jól jön a gps, meg hogy tudok pdf-et olvasgatni meg ilyenek, de mondjuk 4 v 5 évig nyomkodtam, most több mint 1 éve vettem 20K-ért egy htc desire 510et, és igazából ami végszükség esetén talál gps jelet én azzal már elvagyok és nem is nagyon tudom milyen extra funkcióért fizetnék +ba. a valahány megapixeles kamera meg ilyenek nekem 20 ft-t nem érnek meg pluszba

-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ha belegondolok, hogy életemben nem költöttem még 40k-nál többet egy telefonra...
A mostani Lumia 820-at is 23k-ért vettem 2014-ben, azóta ráköltöttem még kb. 12k-t (kapott egy új akkut meg két Qi hátlapot az idők folyamán) - és bajban vagyok, hogy mire lenne érdemes róla váltani. Én arra jutottam, hogy ha a W10M elfogadhatóan fut rajta, akkor semmire. Droidra nem akarok különösebben visszamenni, valamint kb. ez a méret az ideális, LTE kell, NFC, Qi meg kényelmes.
Azért nézegetek másodtelefont, aminek nem kell ennyit tudnia, de arra sem költenék 20-25k-nál többet: eddig használt Lumiák az esélyesek persze - 532 DS, 630 DS, 635.
Nagyon vész esetére meg van egy 6310i.

-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Amúgy lejárnak a mobilszerződéseim lassan, körülnéztem, hogy érdemes-e (spoiler: érdemes), és hova váltani, és azt figyeltem meg, hogy egy számlacsomag pontosan annyival drágább, mint amennyibe a hozzá választott készülék kerül. Azaz normális szolgáltatónál 20 EUR környékén van egy alap csomag korlátlan beszélgetéssel és üzenetküldéssel, illetve 500MB havi mobilnet-forgalommal, ha pedig kérsz hozzá egy készüléket, akkor nem azt mondja, hogy kamatmentes részletre megveheted, hanem azt, hogy akkor ennyivel több a havidíjad. Jó, technikailag biztos egyszerűbb így, de egyrészt én olyan elfizető vagyok, aki ismeri a négy alapműveletet, és nem is fél használni, másrészt akár ki is fejthetnék bővebben . Amúgy meg nekem nagyon úgy rémlik, hogy régen azért ez nem így volt, illetve nem tudom, hogy MO-n ez most hogyan megy. Az ok, hogy a drágább előfizetésekhez drágább készüléket lehetett mindig is kapni, de általában az előfizetés tartalma is nagyobb volt: több beszélgetés, olcsóbb percdíjak, ilyesmik. Jó, persze, most hogy már minden átalánydíjas, és a percdíj kb ismeretlen fogalom, nyilván máshol kell differenciálni.
Amúgy az új csúcskészülékek valami hihetetlen módon böszme drágák, simán egy laptop árát elkérik némelyikért. Ez megint olyasmi, ami régen azért nem volt divat. Jó, az alma mindig drága volt, de ha a latestest modellt szeretnéd, és nem csóri 16GB belső tárhellyel, akkor majdnem 1000 EUR-nál cseng a kassza. És ahogy nézegettem a MWC-s híreket, már a droidos gyártók is lelkiismeretfurdalás nélkül áraznak 700-800 EUR-ra. Ehhez képest az 500-600 EUR-s MS Lumiák egész kedvező áron mennek. Gondolom majd a Surface Phone-nal akarnak felzárkózni árban a mezőnyhöz.

Ezek után már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mikor sikerül egy software-frissítéssel ismét használhatatlanná tennie az almának a 'kifutó' készülékeket. Droidék ugye ezt annyival elintézik, hogy nem adják az új szoftvert nem kurrens telefonra. MS meg megígéri, hogy kiadja, aztán húzzák az időt, és közben majdcsak elfogynak a régi telefonok a piacról. No meg MS-t meg úgysem vesz senki.
p
-
-
-
NoLF
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Igaz, eddigi "ismeretsegunk" soran nem derult ki, mennyi idos lehetek. Ebbol azt feltetelezni hogy egy sorozo Kenny tata lenne, nos...
Tokeletesen helytallo feltetelezes! Iden leszek kitudjamennyi. Altalaban valamennyinek neznek, de az altalaban kevesebb, mint a valos akarmennyi.

-
-
-
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Jah ismerős: be van keretezve, anyám nézi és zokog
Akár a párom jogi diplomája. Meglett mert elvárták.(#52050) lenox: nem a hülyeségről van szó. Most képzelj el egy olyan CV-t amiben nincs diploma, vannak lejárt IT vizsgák, tapasztalatként egy 15 év vállalkozói múlt (cég tulajdonos és ügyvezető voltam, saját tulajdonú cégben illetve alkalmazott ügyvezető több külföldi vállalkozásban) mellett szervizes múlt, irodavezetés, ISO, politika. Amikor bármit megpályázok kihullok minden józan rostán. Annál többet tudok hogy biorobot legyek, annál kevesebbről van papírom, hogy feltétel nélkül elfogadjanak idegenként.
C'est la vielorcsi: mit mondjak erre? Ismersz már személyesen. A munkán túl jótékonykodok és igyekszek erőmből telően a saját lelkiismeretemnek megfelelni. Ebbe belefér az is, hogy tévedek.

-
lenox
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Hat ha engem kerdezel, akkor ha valaha valamilyen vilagujdonsag ismeroje, oktatoja voltal, es telepiteseket biztak rad, akkor nem vagy hulyegyerek, ma is meg tudnad allni a helyed barhol. Elhatarozas kerdese. Mondjuk nem biztatni akarlak, szerintem Magyarorszagon is lehet boldogulni, max nehezebben.
-
(#52046) lorcsi : hogy egy klasszikust idézzek: akkor és ott jó ötletnek tűnt

(#52047) lenox : a dolgok ennél sokkal bonyolultabbak. Akkor egy olyan technológia ismerője voltam ami világújdonság volt. Felügyeltem a telepítését és "oktattam" a leendő személyzetet. Ugyanakkor diplomám nincs, és az a telekom irány elhalt menet közben a mobiltelefon előfizetések számának robbanásszerű növekedésével. Az akkori ajánlat pont arról szólt, hogy ha tanulmányi szerződést kötök és Norvégiában fejezem be a sulikat akkor hosszabb távon támogatnak. Elutasítottam, mert közel 10 év lett volna az ottani minimálbérbél picit több a kötöttség és akkoriban még itthon is meg tudtam azt keresni. Míg ott most is jó, itthon minden megváltozott sajnos
-
-
Irigyellek titeket most. Én 2000 előtt itt hagytam az országot, de valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt hazajöttem. Azóta minden csak rosszabb és rosszabb
Nagyon foglalkoztat megint, hogy mindent pénzé kellene tenni és lépni. -
-
kraftxld
félisten
válasz
lorcsi
üzenetére
Van kavarás, de a plebs azért aránylag jól van tartva, meg nem ilyen kifinomult módszerekkel dolgoznak

Multkor volt egy arc, a Pápuákhoz ment valamit csinálni, vett 4 üveg NZ bort, ami $733-ba került, itt üvegenként meg $35 körül mérik, a borászatban ami itt van mellettünk gondolom 20-30 között. [link]Aztán korrekt módon visszafizette a pénzt.
-
kraftxld
félisten
Jeeee.... igazán öröm látni, hogy a politikában megintcsak a szakmai szempontok dominálnak. Ugye még véletlenül se a haver-pista-jóbarát állami pénzen való üdültetése megy, hanem egy korrekt, feddhetetlen multú, szakirányú végzettségű diplomata kerül a pozícióra.
[link]
Legalább már tudom hová kell járni okádni ha legközelebb Wellingtonba megyek dolgozni
-
-
válasz
bobsys
üzenetére
A realtek driverben (Realtek Control Manager) van egy olyan opció h multi stream . Próbáld meg azt kapcsolni.
MOD illetve egy nagyon buta hiba de ez lehet h tényleg csak urban legend (én még nem találkoztam vele személyesen): próbáld meg Sleep-be tenni és utána feléleszteni a gépet.
-
-
bobsys
veterán
Van otlet, hogy miert nem szol a laptop hangszorom. Egyik naprol a masikra, elnemult, de ha bedugom a fulhallgatot az szol rendesen. T430 alaplapi realtek, 2 napja meg mukodott
-
lorcsi
veterán
-
parandroid
félisten
Igen, ilyen viszonylag új retro-gépeim nekem is azért nincsenek, mert általában elosztogatom őket a tágabb családon belül. A P3-as Compaq iPaq pl. nagymamám téli estéken passziánszozós és mahjongozós gépe volt, amíg le nem cseréltük neki egy Pentium M-es laptopra - ami helyett valószínűleg most fog kapni egy másik, számítástechnikailag aktívabb családtag által kinőtt C2D-s laptopot (asztali gépet nem akar, mert nem szereti a nagy szürke dobozt az asztal alatt, meg a billentyűzetet és az egeret rakosgatni). A logoutos cikkben linkelt Toshibát meg anyósék használták sokáig egy PCMCIA WLAN kártyával. Szóval az ilyesmik úgy szoktak már csak visszakerülni hozzám is max, hogy már sehol nem jók. Általában én is kukázom, az ilyen tényleg érdekesebb darabokat szoktam csak megőrizni , de mondjuk mezei P3-as, P4-es konfigok már tényleg sesmmire nem jók, meg érzelmi kötődést sem nagyon tud az ember velük kialakítani. Sőt, sajnos a C2D-s gépeket is lassan kénytelen leszek cserélni, ahogy manapság csinálják a böngészőket, meg a honlapokat, lassan sikerül ellehetetleníteni velük még a hétköznapi böngészést is. De ez már egy másik morgás, meghagyom Blekinek, nekem ma örülős nap van.
p
-
Van pár jó P4-es gép, ami ok, elmegy Win7-el is nyilván nem 1GB memóriával, de többségük ilyen 10-en éves, jó ha van benne 1 GB memória, 40GB-os vinyó, na azt bővíteni lenne jó pár ezer Ft, inkább mondom nekik, hogy 20-25-ből vehetnek valami 2 magos használtat, vagy kb. 60 körül vadonat újat.
SSD ? annyit 1 ilyen gépre tuti nem költenek (csak vinyóra!), sokan még a használt gépre is sajnálják a pénzt, amivel megint nem lenne gondjuk teljesítményben jó pár évig. -
Sokan még a te Legretróbb gépedet használják XP-vel (vagy rosszabbat), mikor elkapnak, hogy rendbe kéne tenni őket, csak lesnek, mert mondom nekik kukába valóak.
C64 Impossible Mission, faterom mennyit nyomta, te jó ég
Én meg ezt szerettem -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
2008 körül anyámék kidobták a régi 386-ost... Pedig azon mennyi régi cucc ment, Prehistorik2, Transport Tycoon (delux), Stunts, stb...
-
parandroid
félisten
Tedd fel ebayre 1 EUR-ért, hadd örüljön valaki.

C64 mekkora király cucc volt már, azon nőttem fel, emlékszem, még talán gépi kódban programozgattunk saját játékot, ami abból állt, hogy a képernyőn irányítottál egy figurát stilizált gombák között. És ennyi. Igaz, hogy teli volt bugokkal, de nagyjából működött. És erre komplett napok mentek el az életemből...
Hogy a tényleg játszós emlékeket már elő se vegyem. Próbáltam egyébként én is emulátorokat, de aztán arra jutottam, hogy az emlékeimben sokkal szebbek ezek a játékok, mint amilyenek, szóval hagyom inkább őket úgy. 
p
-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem is volt egy csomo retro cuccom, mara nagyreszt kiszortam, maradt egy p4+1GB ram+GF5500, mint legretrobb, meg van meg egy c2d-m is mutatoba. Ja igaz, ilyen regi noti az lehet, hogy van meg, majd kidobom
.Amugy pont ma talaltam ki, hogy shield tv-n kene c64 emulatorozni, es azt talaltam, hogy mindenfele (ps1,ps2,gameboy,wii,c64,nes stb.) emulator van hozza, es egy csomo minden mukodik is rajta. Mondjuk nekem ezek kozul egyik se volt, de c64-et probaltam annak idejen.
https://www.youtube.com/watch?v=nnZzQa0EgK0
https://www.youtube.com/watch?v=GAmWashzR_0 -
parandroid
félisten
Méghogy AMD. Piha. Micsoda topikcím. Teljesen kezdő azért nem vagyok, láttam én már píszíájsínen rendszerbuszt.
Meg ilyenem is van, atyaég, a maga korában ez is mekkora jó cucc volt, és hol látsz ma ilyen dizájnt?

p
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
-
Ha nehéz halakat fogunk majd ki, akkor azzal csökken a túlsúly is, problem solved.
-
parandroid
félisten
válasz
bandus
üzenetére
Bezzeg Blekinek nem áll jól a szénája: #mármegintnógrád.
Ja, vettem laptopot, eldicsekszem vele. Csak annyit mondok, hogy 1,3GB, 100MHz, 40MB, aki ért hozzá, az úgyis értékelni fogja. És nem ám MMX, meg ilyesmik, valódi Pentium! Minden van rajta, amit csak el lehet képzelni, Floppy, CD-ROM (cserélhető, hogy a gépben, vagy külső házban legyenek), soros, párhuzamos port, infraport, PCMCIA-kártyahely, dokkoló, két (szar) akku, eredeti Toshiba táska, és gyönyörű:
Hiába, akkoriban még tudtak számítógépet gyártani, ezekben még volt anyag!
Ja, és mielőtt feltennétek az obligát kérdést, hadd előzzek meg mindenkit:

És csak egyetlen EUR-ba került az egész (na jó, még 5,90 volt a szálltás, de minden centet megért!)! Azt nem mondom, hogy nem számítok hosszú távon egy 'kiraklak a picsába a szarjaiddal együtt' beszélgetésre, de bízok benne, hogy ki tudom dumálni magam.
Istenem, mindig ilyenre (erre a típusra vágytam, amióta valamikor a 90-es évek végén egyszer rátehettem egyre a koszos mancsom, és most az enyém!!!
A dolog szépséghibája, hogy nem tudok rá bejelentkezni, mert valami céges, domaines Windows NT van rajta, ami felhasználói nevet és jelszót kér, de majd teszek rá egy korhű Win95-öt, hogy meglegyen a feeling, meg megfeleljen a rajta lévő matricának. Csak valahonnét keresnem kell egy boot-floppyt.

p
-
Túl véres lett a poén, és megöltem a Totyikot, Kenny-vel együtt

-
EQMontoya
veterán
Na, mi lesz a vacsora, szarvaspörkölt vagy disznótoros?

-
válasz
parandroid
üzenetére
Itt megkérdeztem a kritériumokat. Itt meg írtam példát arra hol cáfolható. Itt meg arra hogy máshol a méret mindig kiadásnövekedéssel jár.
Erre kapok egy olyan megjegyzést ami szerint a kerekedő egy véglény (hozzátenném én is kereskedőként vagyok definiálható) - ami finoman szólva sem jó példa, a tevékenysége okán?! Lehet csak nekem nem függ össze a kettő?(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ Bannolom magam
-
Új hozzászólás Aktív témák
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

De ne Off-oljuk szét az Off topikot.

) egy ajánlatot a Telenor-tól.