Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Na ki az a lúzer, aki idén eddig egyszer ment haza 9 előtt a melóból, és a 2. hét első napján egyből két napnyit is ledolgozott..?
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
bobsys
veterán
Ki gyart jo, megbizhato vezetek nelkuli - nem is tudom, hogy hivajk - cuccot ami a bejovo viz vezetekre lehet kotni a focsap helyere es ha mondjuk mosodhoz lerakott szenzor vizet jelez akkor elzarja? Van olyan aki gyart ilyen komplett rendszert vagy ugy kell osszevadaszni?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #50890 üzenetére
Toyota/Lexus vonalon én is tudok ilyen embert, aki bármit megold, meg az ellenkezőjét is. Egyetlen hátránya, hogy Kunfehértón van.
emvy: az szép! PD elemeket sem kellett benne cserélni?
Same rules apply!
-
BlacKSouL
addikt
válasz szőröscica #50890 üzenetére
91 körül még a 850i volt a kedvenc autóm. Mióta ismerős mesélget a BMW-ről, nekem is szertefoszlott a gyerekkori nimbusz.
Ők családi vállalkozásba vettek 530d-t 0km-el, és 400k fölött adták el. Vagyis az autóban 4xx k volt, a motorban 3xx. Ugyanis motorcserés lett. Előbb 60 000-nél elpukkant a turbó, majd 100-nál szétugrott a komplett motor. A csere után már csak váltóproblémák, még 1-2 turbócsere, meg még 3-4 párszázezres javítás volt. Pedig nem eszetlenül hajtották, csakhát 6-7 év alatt belement a 400ezer. És még plusz kopó alkatrészre is elment vagy 5-6 milla.
De a helyette vett F10-el is volt már nem egy gond. Mondjuk ez használt volt már.Az zseniális, hogy egy elrepedt gyári szövetes gumicső cseréjére 100 000-t mondtak márkaszervizben, 60 ezret függetlennél okosba, ő meg megvette 4500-ért a tökéletesen ugyanolyan gumicsövet, és ketten beszereltük fél órás munkával, utána eladásig tökéletes volt.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
félisten
Apam 2.0-s PDTDI Skoda Octaviaja most lepte at a 650e-t. Eredeti motor.
while (!sleep) sheep++;
-
szőröscica
addikt
válasz EQMontoya #50889 üzenetére
A 2.0dci nem rossz elvileg, de kopik a motor: állítólag nem ritka, hogy 300-nál már generálozni kell.
A 2.0T viszont tényleg kellemes szerkezet. Én be merném vállalni, mert ismerek jó rönós szakit.
Azt megfogadtam, hogy csak olyan autót fogok ezután venni, amihez van valóban hozzáértő szerelő. A BMW-től is azért nem félek, mert bár biztos lesznek zsebbenyúlós szervizszámláim, de a 5ernél Viliék bármit megoldanak, nem lesz több pingvinezés.
-
nagyúr
válasz bandus #50872 üzenetére
hát az attól függ, mennyire nyomom neki. Mivel kicsi, gnóm, nem annyira áramvonalas kisautó, jobban nő a fogyasztása, ha gyorsan megyek.
Értsd: országúton kb. 5 liter (vagy alatta), 110-120-nál 5,5 körül, 130-140-nél már inkább 6,5, ha nagyon nyomom, akkor inkább 7. Nagyon érzékeny a guminyomásra, meg nem mindegy, hogy milyen benzin van benne. Pl. osztrák benzinnel 6 liter alatt tudta az autópályát is, magyarral ez nem megy.Amúgy nehogy azt hidd, hogy jó állapotú Jazz-t egyszerűbb venni, mint bármilyen más autót.
Ui. szerintem nincs nagy különbség az 1,4 és az 1,3 között (kevesebb, mint 5 lóerő, és asszem 5 Nm a különbség)
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
válasz parandroid #50878 üzenetére
Egy JCW nem lenne rossz, csak ne kokszolódna mint a fene.
Nekem valószínűleg 530i vagy 535i lesz az utód, csak még spórolok kicsit.
-
concret_hp
addikt
válasz bandus #50885 üzenetére
egyébként nehogy már 2M-ért ne kapjál épkézláb autót
amúgy azt lehetetlen leszervezni, hogy keresel 3-4-5 embert aki szintén ingázik és akkor minden nap be tudsz társulni valahova? vagy a cégen belül (akiket persze nem ismersz mondjuk még)?
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #50884 üzenetére
egen, de az erőműveket általában nem a vasúti pályaudvarok közelébe építik
Monti:
nem vagyok ennyire oda a kupékért. bár tudod mi tetszene? egy laguna kupé, na az ottvan formailag"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz BlacKSouL #50877 üzenetére
az 1.2 már tényleg kevés a pályára
Montoya: igen, ez a tervem nekem is mx-5 második autónak jó lenne, de egyelőre az elsővel is sokat szenvedek.
Robot uraság: egyetértek, eléggé szopóágra kerültem. nem lenne ekkora a gond, ha találtam volna tetszős lakást már győrben, mert napi 30 km-t ingázok bármivel, de így bizonytalan ideig napi 200-at kell, amire meg már szvsz nem mindegy, hogy mit vesz az ember. és valóban megszívtam ezzel, hogy ez a rohadt ufo civic tetszik. vagyis inkább azzal szívtam meg, hogy 2-2,2 millánál nem akarok többet rákölteni, ebben az árkategóriában nem igen akad belőle épkézláb darab, így valószínűleg ez lesz a megoldás, amit te is mondasz.
Viszlát:
jó állapotú accord ebbe már nem fér bele szerintem, csak nagyon sokat futott példányok :/"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
BlacKSouL
addikt
Elég nagy íveket húz ez a hegesztés
le-letapad az elektróda[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz EQMontoya #50876 üzenetére
Dehogy MX5-öt. Cooper S-t. Lehetőleg JCW-t.
Amúgy a másik, amit ajánlani akartam, hogy kérdezz körbe ismerősök között, hogy nem tud-e valaki megbízható eladótól (rokontól, baráttól) valamit. Ahogy az idő szorít, válogatni már nem nagyon lesz lehetőséged.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
EQMontoya
veterán
-
parandroid
félisten
Ha ennyire szorít az idő, akkor lassan már mindegy, mit veszel. Bemész az első megbízhatónak tűnő kereskedésbe és kiválasztod a legmegbízhatóbbnak tűnő autót, amit még el tudsz fogadni megjelenésre is. Annál roszabbul mindenesetre nemigen járhatsz, mint ha egy adott modell kell sürgősen, tegnapra, ráadásul kis választékból. Olyankor hajlamos belemenni az ember egy olyan kompromisszumba, amit utólag hajlamos megbánni.
Aztán majd később, ha lesz valami, amit tényleg akarsz, akkor lecseréled.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bandus
veterán
válasz Tothgera30 #50873 üzenetére
azt csak a legvégső esetben, ha már logant sem találok
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Tothgera30
Ármester
Vegyél Swiftyet, az örök mint a nyomorúság.
#50874 bandus: Azért kettő között van egy óriási (főleg) minőségbeli szakadék. 1.3-asban a váló nyelestengely csapágya szokott rakoncátlankodni, ha nem, cserélik benne rendszeresen az olajat, 1.5-ösben nem fordul elő hiba. Más gyermekbetegsége nincs. Ha gyorsan kellene egy autó, felcsapnám a hahu-t, és lőnék egy klímás, keveset futott, egygazdás Suzukit. De mindenki máshogy filózik.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
bandus
veterán
kukac mester, neked mennyit kajál a jazz-ed pályán, szabályosan közlekedve?
kezdem elveszíteni a reményt, hogy találok civicet, és sürgősen kell pár b terv, hogy mit vegyek, mert van rá 3 hetem. vagyis igazából csak 2, mert jó lenne az átírást elrendezni addig, amíg nem dolgozok.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
NoLF
veterán
válasz concret_hp #50868 üzenetére
De hisz' mar eszedbe is jutott.
Sor pedig elorelathatolag jan 20-21-22 korul.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
veterán
Arra kivancsi vagyok, hogy aki orrba-szajba tolja az esetleges hiressegek halalhiret kulonbozo csatornakon, az miert teszi? Nem gondja hogy a tobbi interneten szorfozo ember is tud olvasni? Vagy valamiert ugy gondolja hogy csak o olvas inexet/guardiant/tetszoleges hirportal neve behelyettesitendo, ezert o fogja elsokent hiresztelni a tudatlan vilag szamara a szemzaciot? Hihetetlen.
Persze ha ennek hangot adok, akkor en vagyok az erzeketlen tusko.
-
ngabor2
nagyúr
Jó reggelt. A hetet egy rossz és egy jó hírrel kezdem. A rossz hír, hogy hétfő van. A jó, hogy holnapra elmúlik...
A párához: mi pár éve kénytelenek voltuk venni egy mobil klímát (hülyén néztek ránk, hogy minek akarunk decemberben klímát venni) a pára miatt. Szép nagy dög, 2 óra alatt kiszed 1,5-2 liter vizet. Leviszi a párát 70-75-ről 50 %-ra. Cserébe marha sokat fogyaszt
Próbáltuk a normál split klíma páramentesítő funkcióját is, de az a működéséből adódóan nem olyan hatékony.
-
nagyúr
Szerintem a mérsékelt égövön a pára nem lehet probléma, inkább a hőhidat kell megszüntetni. AZ normális, hogy pára van a levegőben.
Amúgy pedig azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek azért nem feltétlenül pontos műszerek... Annak talán van jelzés-értéke, hogy 30%-ot vagy 70%-ot mutat, de ennél nagyobb pontosságot nem várnék ezektől.
-
tildy
nagyúr
Ez egy ketliteres tartály, reggel ontottem ki, és már most majdnem teli.
Ez meg most a hőmérséklet, meg a páratartalom, de most felfutottem 23.5re.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz BlacKSouL #50861 üzenetére
Szerintem mar irtam itt korabban, igen, olyan.Van, hogy sokszor napi ket liter vizet is kiszed, vagy tobbet ecoair amugy
.
Furdoben van szellozorendszer, de le akarom cserelni, mert eleg gyenge. Moso-szarito helyiseg errefele a konyha, szaritogepes a mosogepunk.A vicc, hogy nem az ablak parasodik, hanem az ablakkereten ulnek a vizcseppek. Mindig ott jelenik meg eloszor a penesz is, a falon csak kesobb.
Tegnap toroltem mindenutt, megint ugyanolyan vizcseppes amugy. Kozben vagy 5-6 orat ment a paratlanito.
Furdobe minden furdes utan betesszuk.Mondom, szerintem az a gond, hogy tobbnyire 19-21 fok van a lakasban, neha 23, de ha ehhez 70%-os paratartalom tarsul, akkor 15 foknal mar harmatpont van, ergo az ablakkeret 15 fok vagy az alatti.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
BlacKSouL
addikt
A párátlanító milyen párátlanító? Rendes kompresszoros? Pl. ilyesmi? Nem ez a (túlreklámozott)ceresit és társai ugye?
Ha a fürdőnek/konyhának/mosó-szárító helységnek nincs külön szellőzőrendszere, akkor érdemes ezeket a helységeket a többitől a páraképződés idejére elszeparálni (ajtó), és a párátlanítót ott intenzíven használni. Csak akkor összenyitni, ha már kiszáradt.Egyébként pedig nem árt tudni, hogy a bútorok, falak, tárgyak sokkal több nedvességet tudnak raktározni, mint a levegő, vagyis ha lezársz egy lakást, amiben van 70%, majd szárítod a levegőjét 50-re 1 napig, aztán kikapcsolod, akkor a páratartalom simán visszakúszik 60-65%-ra. Tehát kell legalább 1 hét mire a bútorok, tárgyak is mind kiszáradnak. Ha laknak benne, képződik pára, még nehezebb a tartós szárítás.
Mindazonáltal nálunk is kiül a pára az ablak sarkába, ha kint -5 alá megy a hőmérséklet, hiába megy a párátlanító, és így van 43%. De ezek fémvázas műanyag ablakok. Jó hőszigetelő, de párát is benntartja. És hiába van résszellőző beépítve, az a légcsere a párátlanításhoz kevés. A gyakori szellőztetés akkor jó, ha kint száraz hideg van, de az is csak a lakás levegőjét párátlanítja, a bútorokat nem. Sőt, a hőhidaknál bizony penész is megjelenik, ablak és rá derékszögű fal sarkánál.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz fokukac #50855 üzenetére
Azert ok joval tobbet futenek, mint mi ( nem tudom, hany fok van naluk) Az azert nyilvanvalo, minnel alacsonyabb a lakasban a hormerseklet, annal hamarabb kicsapodik a para is. Nekunk szelloztetessel dehumidifierrel sem sikerult meg soha 50% ala mennunk, igaz 23 foknal sosem volt melegebb.
Femablakok egyik jellemzoje amugy, hogy sokkal jobban vezetik a hot is , meg a hideget is. Altalaban legkamras kialakitsas van, plusz valahol fa belul fem kivul, nalunk full fem, winkhaus markaju nemet ablakok es kertajto van, lehet rajuk kerdezek, mert ez nem normalis, hogy csopog a fem ablakkereten meg ajton a viz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az, hogy a levegő mennyi vízgőzt tud befogadni, az a hőmérséklettől függ... elég erősen exponenciális a függvény. (ez az abszolút páratartalom) Emiatt semmi értelme a benti (20 fokos) páratartalmat a kinti (8 fokoshoz) viszonyítani, mert tök más a kettő.
Sőt, ha szellőztetsz, és beengeded a kinti hűvösebb levegőt, ami abszolút mértékben fajlagosan kevesebb vizet tartalmaz, akkor utána az relatíve szárazabb lesz, ha felmelegszik (hiszen ugyanannyi vízgőz van benne, de a melegebb levegőnek sokkal nagyobb a párakapacitása)
---------------
Szóval, a problémádra a válasz:
1, fűtsél
2, ha nem fűtesz, akkor dehumudifyerezzél
3, vagy legalább fedd be a fém ablak felületét mondjuk parafával (ami részben hőszigetel is), és akkor nem csapódik ki rajta a pára.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz parandroid #50844 üzenetére
Az atszelloztetessel meg ez a baj: (82% odakinn a paratartalom)
No, ugy nez ki ejszaka amugy sikerult dehunidifierrel letolnunk 56%-ra idebenn."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
tobb helyen is irjak, femablakot ne szereltessen az ember, az a baj itt az van ( elozo helyen is az volt, csak nem voltunk ennyit itthon, ugye az is szamit, lehet az jobban szigetelt volt) LEcsereltetni fara/muanyagra nem lehet, az en agyamban a tokeletes megoldas az jol szigetelt fem befelenyilo + redony lenne.
Peterket: az ablak is, meg az ablak alatt is azert elkezdett peneszedni, ha nem torlom naponta kb, akkor nagyon durva tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz parandroid #50844 üzenetére
"A huszonévesek meg bekaphassák, tíz év múlva ők hívnak meg sörre, és mesélhetnek, hogy mennyivel nehezebben kelnek fel reggelente, ha nem feküdtek le időben, én meg majd együttérzően bólogatok (ja, nem, kárörvendően röhögök)."
1 potya sörért most is mesélek neked arról, hogy 10 éve mindenem jobb vót
-
félisten
-
-
parandroid
félisten
Gyakori rövid, intenzív szellőztetés (lehetőség szerint némi kereszthuzattal). Persze az is csak akkor az igazi, ha kint jó hideg van, ezért alacsony a páratartalom, bent meg viszonylag meleg, tehát a levegőben lévő nedvesség elindul a hideg felé lecsapódni (és ez a hideg nem az ablak belső fele). Egyébként meg addig jó, amíg az ablakon csapódik le, és nem a falon, mert ahhoz csak egy páralehúzó kell, amivel félóránként, vagy ahogy kedved tartja átmész rajta, ellenben ha a bútorok mögött, vagy sarkokban vannak fasza hideg foltok, amiket a meleg levegő nem igazán ér el, akkor még jó kis penész is lesz belőle.
A huszonévesek meg bekaphassák, tíz év múlva ők hívnak meg sörre, és mesélhetnek, hogy mennyivel nehezebben kelnek fel reggelente, ha nem feküdtek le időben, én meg majd együttérzően bólogatok (ja, nem, kárörvendően röhögök).
Mikulásnak meg üzenem, hogy sosem késő, tessék eljárni legalább megsétáltatni a rénszarvasokat!
p
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
költözzetek olyan helyre, ahol kevésbé párás a levegő
nálunk is sokszor lepárásodik, de azért nem annyira mint amikor ruhák száradnak meg ilyenek. csomót szellőztetünk, másra még nem jöttem ráa télen kb. 1 órát ment a fűtés nálunk összesen btw, sztem új rekord lesz körbe vagyunk fűtve, jó szigetelés kifelé és dny fekvés
-
tildy
nagyúr
válasz lorcsi #50840 üzenetére
Megy, de 21-22 fokra van allitva a termosztat. Ha magasabb a homerseklet, nem megy a futes termeszetesen. ha alacsonyabb, akkor felfuti.
Ejszakara 17-18 fokra van allitva. Ha nem vagyunk itthon, akkor meg automatice kikapcsol, csak a veszfutest tartja ( ha 8 fok ala menne a lakasban a homerseklet, akkor bekapcsol)
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Otlet arra, hogy kevesbe legyen vizes az ablakunk? A lakasban paramentesito(elektromos) mellett is 66% a paratartalom, az osszes femablak csupa viz, szelloztetve rendszeresen van, az ablakok tetejen a kis szellozo nyitva. Olvastam, hogy a fem ablakok ilyenek, total hidegek ha megfogom oket, de nincs nagy kedvunk futeni, nem szeretjuka meleget, igy meg hamar kicsapodik a para.
Ablakcsere nem hiszem, hogy szoba johet, nameg restriction van, ergo femablaknak kene vissza is kerulnie. Raadasul kifele nyilnak az ablakok , igy roller shutter vagyis redony se igazan lehet.
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #50828 üzenetére
Kurva kemények vagytok így a huszas éveitek elején.
Anyámmal élek, babettával járok... Na jó, nem.
Lassan 27 leszek, szóval azért az eleje költői túlzás. Bandus meg aztán még öregebb!
Same rules apply!
-
Racecam
nagyúr
válasz concret_hp #50835 üzenetére
Mihez? Nem szeretnék olyan vitába belemenni, amiben úgysem tudjuk egymást meggyőzni, de sok mindennel szemben durván szkeptikus vagyok ÉS tisztában vagyok azzal is, hogy mit veszthetek. De abban nem vagyok biztos, hogy ha bármi is történne velem, bizonyítható lenne, hogy nem történt volna meg, ha ezt meg azt másképpen csinálom.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
válasz parandroid #50831 üzenetére
Érdekes, én pont az ellenkező következtetésre jutottam. Eddig is csak henyéltem és punnyadtam, na ezután pláne! Nehogy már ilyen öregen ugráljak...
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
BlacKSouL
addikt
válasz parandroid #50831 üzenetére
pedig a teljesítőképesség nagyon fontos de ne aggódj, a lenyugvónak is van...
-
Tothgera30
Ármester
válasz concret_hp #50818 üzenetére
Pár éve nekem nehezen megy az elalvás, sőt van hogy csak pár óra sikerül.
#50819 NoLF: Esetleg valami 3in1 jellegű nagy ritkán becsorog.
#50828 peterkeT: Bőven a közepe...
-
parandroid
félisten
válasz concret_hp #50829 üzenetére
Valamikor 30 után pár évvel vettem észre, hogy már nem a régiek a dolgok. Igaz, ehhez hozzátartozik, hogy a huszas éveime, és utána még vagy hatot gyakorlatilag minimális fizikai aktivitással töltöttem, de főleg egy számítógép előtt görnyedtem az időm jelentős részében. Na most ezt jóvátenni már nem fogom tudni, mindenesetre keményen dolgozom rajta, hogy valami szilárd alapot tudjak teremteni a következő évtizedekre mind egészségügyileg, mind erőnlétileg, de mondanom sem kell, hogy a teljesítőképességem így a negyvenhez borzasztó közel, ráadásul ennyi év lustaság után már nem az igazi.
Persze az is közrejátszik benne, hogy amit ennyi év alatt elbarmoltam, azt azért 1 év alatt alapvetően nemigen lehet helyrehozni. Ahogy mondani szokás, nem arra vagyok büszke, ahogy kinézek, hanem arra, amit ebben az elmúlt egy-másfél évben elértem.
p
-
concret_hp
addikt
bájdövéj volt szó vmi sörözésről januárban. mikó'?
-
concret_hp
addikt
-
parandroid
félisten
válasz Tothgera30 #50817 üzenetére
Kurva kemények vagytok így a huszas éveitek elején. Térjünk vissza a kérdésre 15 év múlva.
p
-
BlacKSouL
addikt
Tegnap csak hogy bármi értelme legyen az egésznek, kimentem hódolni sosem kedvelt szenvedélyemnek: elsőkerekes autót forgatni a hóban.
Csak most nem a saját költségvetésű 1000 kg-os személyautót, hanem a 2,5 tonnás 9 személyes buszt. Hát, épp olyan, mint amit elképzel az ember: kézifékkel megindul a fara adott irányba, osztán addig megy abba az irányba, míg ki nem fogy a lendület. Na jó, ez enyhe túlzás, mert egy kb. 15m x 15m -es parkolóban simán megcsinálta a 360-at, de értelemszerűen tovább semmi. Ha bekapcsolva hagytam a ESC, vagy VSC vagy TBC vagy mittudoménmit, akkor azért fogta meg, ha meg kikapcsoltam akkor meg azért, mert a 2,5 tonna alatt csak bután elpörgött. Szóval kicsit vicces, mintha az elefánt menne korcsolyázni. A 90 lóerős dízelmotort eszetlen 1400-al megpörgetjük, kézifék behúz, gázt tart, kormányt hozzáigazít, aztán mint egy lassított felvétel, szépen kilinccsel körberiszálja a dobozt. Gyalog kb. ugyanúgy lehetne sétálni mellette körbe Mondjuk attól ésszel kell, mert 5 km/h-nál már kell 2-3 másdoperc míg megáll, szóval ennek nem lehet úgy csapdosni oda-vissza, mint pl. a Civiccel ugyanitt simán lehet akár 8-ast is.
Mivel egy 360-at kb. 7-8 másodperc alatt teljesít, és a kézifék lent van a két ülés között a padlón, vagyis hajolgatni kell hogy elérjem, kb. 5 db sergetés után meguntam. Kipróbálgattam még a megcsúszási határokat, hogy mennyire jól korrigál az ESC, mennyire csúszik el/meg satunál, meg hogy mennyire akar megborulni ha erőltetem, de ha nem akad meg oldalcsúszásnál a kerék, akkor nem billen meg a bódé. De ha megbillen, akkor az meg van billenve. Úgyhogy húztam is be a garázsba.Ezzel le is tudtam a telet.
-
nagyúr
válasz szőröscica #50815 üzenetére
a p.nci pedig ugye gombás, és amúgy is nyomorba dönt, köszönjük, Emese.
-----------------
Más téma. tört már el valaki higanyos lázmérőt? Nálunk ez volt a tegnap esti program...
-
Winner_hun
titán
Napi 2x biztos eszek kenyeret, egy grammot nem hízok tőle.
Energiaital, "üdítő", kávé, cigi, alkohol nincs (legutóbbi csak nagyon ritkán) mert minek?
Mx518► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
NoLF
veterán
Ez nyilvan eleg sokmindentol is fugg - en kv nelkul is birom, van aki 8at iszik egy nap... Persze ra is lehet szokni. En -et szoktam az izeert
-
concret_hp
addikt
régen én sem toltam mondjuk volt olyan hogy 10p alatt bármikor el tudtam aludni
-
Tothgera30
Ármester
válasz concret_hp #50813 üzenetére
Nagyon ritkán iszom e. italt (évi 2-3), kávét szintén nem fogyasztok, így tolok 12 órás műszakokat, gyakorlatot és DE-t. Szóval drogok nélkül is bírható.
-
concret_hp
addikt
-
szőröscica
addikt
válasz concret_hp #50809 üzenetére
Ne egyél kenyeret, dagadt leszel tőle, az esetek java részében nem egy hasznos táplálék.
-
ToBeY
nagyúr
válasz concret_hp #50813 üzenetére
Ez nem az topic Amúgy simán abba lehet hagyni.Az első 1hét szar,de aztán ok.
-
concret_hp
addikt
amúgy kemény dolog ez a koffein, tavaly úgy mondanám napi 1.5 doboz energiaital (kb. 120-130mg koffein / nap) volt az átlag amit toltam, próbálok lejönni róla, kb. 27-28a körül ittam utoljára, hát tiszta kóma vagyok egész nap sokszor
még jó, hogy a legtöbb dolog amire rá lehet függeni nem nagyon érdekel (a p*nán kívül persze )[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz concret_hp #50811 üzenetére
Mi anno így csináltuk és sokáig finom maradt.a kenyér.
Igaz 2 napig (vagy tovább) soha nem maradt meg a kenyér[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz concret_hp #50809 üzenetére
Tekerd be egy tiszta konyharuhába miután kihűlt.
-
concret_hp
addikt
nafigyu kenyéérsütő gépben megsül a kenyér. kiveszem. mit csináljak vele, hogy ne száradjon ki 2 nap alatt? mindenfélét olvasni, de még nem jöttem rá a tutira
-
EQMontoya
veterán
válasz concret_hp #50806 üzenetére
Gyünnék szkeptikuskodni.
Nem véletlen, hogy a tradicionális gyártók sem csinálnak 3-4 utasnál bonyolultabb hangfalakat a több milliós kategóriában sem.
Ez inkább tűnik egy tudományos kísérletnek és egy műalkotásnak, mint sem valós hifi cuccnak.Same rules apply!
-
concret_hp
addikt
ha már hangszórók, 1 ilyet azért meghallgatnék [link] bár nyilván egy pár millás zajszigetelés se ártana hozzá
-
nagyúr
válasz parandroid #50802 üzenetére
Már várom, hogy a telekom, upc és társai mikor tiltják le az egészet a picsába, netsemlegesség alapon
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #50801 üzenetére
Nagyon engem sem érdekel, ha a filmre figyelek, akkor igazából mindegy (azért zajos, meg homályos, vagy fakó, meg ilyesmi ne legyen, az azért zavaró), de ha odafigyelek, látszik. Mondjuk lehet, hogy az LCD jobban kihozza a natív felbontás előnyeit, nem tudom, nem ismerem a technológiát annyira (plazmát meg semennyire).
E=mc2: Az tuti, hogy itt a németeknél ha HD, akkor fullHD. Márpedig szinte minden HD (szerintem a régi filmeket is feljavítják valahogy). Elvileg elérhető az UHD (4k) is, de azért nem fizettem ki a +2 EUR-t havonta, mert olyat nem tud a tévém (meg szerintem a netem sem).
p
-
nagyúr
válasz parandroid #50799 üzenetére
Vessetek a mókusok elé, de BDRip-ek esetén én az 50 colos plazmatévén nem látom a különbséget a 720p és az 1080p között. Lehet, hogy 1 méterről látszik, de ahonnan nézem, 2 méterről biztos nem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest