Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adalbert1

veterán

Legutóbb, peterkeT laptop-tablet-asztali gép elmélkedését olvasva én is elgondolkodtam, hogy lecseréljem a jelenlegi laptopom - Dell E6230 -, viszont nehezen találok értelmes alternatívát (ami tetszene, az pl. az E7240, de nem igazán nyújt többet, talán a garancia, ami vonzó benne, viszont pl. 2.5 méretű SSD-t nem lehet beletenni, így korlátozottabbak a bővítési lehetőségek), illetve, hogy elgondolkozzak a felhasználói szokásaimon.
    Az asztali gép szinte semennyire nincs kihasználva, leginkább filmet nézünk róla.
    A tartalomfogyasztás, böngészés nagy része tableten zajlik.
    A laptopom a fő gépem, tanulásra, kommentelésre, stb-re ezt használom, ezen vannak virtuális gépek a különböző dolgok teszteléséhez - gondolkozok a lecserélésén, de alternatíva az is, hogy még használom 1-2 évig, amíg lesz valami vonzóbb utód.
    Munkára céges gépet használok.
    Most végiggondolva arra jutottam, hogy az asztali gépet kellene leépíteni, és találni valami értelmes alternatívát: NAS+médialejátszó kombináció - ez azért sokkal kötöttebb lenne mint a PC- vagy, egy miniITX konfiguráció a TV-re kötve, esetleg az Intel NIC és hasonló gépek is szóba jöhetnek.

Röviden: közületek van valaki, aki teljesen megszabadult már az asztali gépétől, és talált rá a mindennapokban használható alternatívát?

Új hozzászólás Aktív témák