Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
e=mc²
őstag
Futott kb. 15 percig a pingeles. (terheltem is a vonalat elobb bongeszessel, majd Steamrol jatek letoltessel - ami ment teljes savszellel, torrenklienssel a feltoltest, stb.)
Tovabb nem lattam ertelmet, mert ez ido alatt sem volt idotullepes, nagysagrendi valaszido valtozas sem volt es uzemmelegek voltak a routerek. (orak ota bekapcsolva es altalanos halozati forgalom utan tortent a teszteles)Az elso (sajat) routernek 1ms volt a valaszideje.
A masodik (Telekomos) routernek 2ms volt a valaszideje.Mindezt olyan gepen inditottam el, ami kapott ip-t es van internet.
Azon a gepen, ami nem kap ip-t es fix ip-vel sincs internet, tettem bele a PCI-e LAN kartyat, de a problema azzal is ugyanugy elojott.
Amit igazabol nem ertek, hogy a halozatban van osszesen 4 db kabelen osszekotott, es 3 db wifis eszkoz. A problemas gepen kivul a tobbi eszkozon mukodik minden, igy a gepet gondoltam hibasnak, azon belul is a halokartyat, ugye ezert probaltam ki masikkal. De ez se jott be. Innentol kezdve meg vagyok love.
Mondjuk az meg beugrott, hogy a sajat routeremet visszaallitom a gyari beallitasokra es ujra konfigolom (a firmware frissites utan ez nem tortent meg, mert megmaradtak a beallitasok). Na majd este.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Részben jogos, de azt kiemelném, hogy nem azt mondta, hogy ez nagyon zavarja, hanem hogy nem érti és feleslegesnek tartja.
Abban a felében meg tényleg egyetérteni tudok, hogy a nagyzolás meg a felesleges felvágás elég alapvető jelenség, és bizony lehetne lényegesen jobbá tenni a társadalmat. Ettől persze nem fogom az utcán megköpködni a gyerek X6-tal oviba vivő anyucit, és nem is szólok be rá, csak megállapítom, hogy nem jó az irány.
Mert az nem jó irány valahol, hogy 2 tonnás monstrumokkal járunk munkába. Aztán persze jövőre lesz 2,3 tonnás is, mert át kell látni a 2 tonnás fölött, és hát nekünk legyen nagyobb.
És itt nem arról van szó, hogy a két tonna a funkcionalitás miatt kell, mint egy rendes terepjárónál, hanem pusztán a reprezentációhoz. -
"Persze ez mar igen regota kiderult, hogy en vagyok helikopter es furan gondolkozom."
ebben lehet valami. én sem ilyen vagyok például. azt általában nem tudod/nem kell megmagyarázni ha valami tetszik. ha arra a valamire még pénzed is van, akkor meg miért ne vennéd meg?
attól függetlenül, hogy nem ez a logikus és racionális döntés. -
NoLF
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Szerintem is, es epp ez a problema. Aki nekem megprobalja veadni hogy a defender egy kenyelmes luxus suv amivel lehet villogni (esetleg pl tevet nezni benne, gyorsan menni, kanyarokat vadaszni, stb) azt szimplan lehulyezem. Azert mert a szokasok es az igenyek adottak, az meg nem jelenti azt, hogy rendben van. Defendert venni nagykerekekkel meg matt foliaval, G mercit venni 700 loerovel... Senki ne probalja meg bemagyarazni, hogy ez normalis.
Szerintem.
Ha nekem annyi penzem lenne amennyibe az ilyesmik kerulnek es kellene egy auto, vennek egy racionalisat, a tobbit meg odaadnam az ehezoknek - ezzel jobban felhivnam magamra a figyelmet, mint hogy nezma' mekkora kokaintarto doboz van az 50 millas G mercimben, amire semmi szuksegem!
Persze ez mar igen regota kiderult, hogy en vagyok helikopter es furan gondolkozom.
-
NoLF
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Akkor gratulalok neki es sok szerencset kivanok az autohoz. Meg az osszes tobbi embernek is aki presztizsbol vagy tetszesbol vesz olyan legendas terepjarot, aminek utcan semmi keresnivaloja nincs.
Nekem is tetszenek a mercik, a giulia, meg leginkabb majdnem mindegyik uj auto. De kelleni egyik sem kellene. Ha milliardos lennek, akkor sem. Remelem, ha kirohad alolam a jazz ( nem fog), akkor tudok venni egy ugyanilyet, ugyanennyiert.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
mert megyek vele előreláthatólag évi 50-60 ezret

azt nem mondom, hogy tetszik, de elégedett vagyok vele. egyszerű szerkezet, nincs nagyon ami elromoljon benne. még viszonylagos minőségérzetet is ad. jobban tetszik a belseje, mint ha vettem volna egy 2-es focust vagy egy renault meganet. kellően dinamikus (1.6 dízel), nem fogyaszt rosszul (6liter körül a pályán), szóval nincs rá sok panaszom. illetve egy, azzal megyek is az autós topikba

-
-
zoltanz
nagyúr
Pokolgép kazettát találtak a Marson

Valószínűleg egy eltévedt rocker hagyhatta a vörös bolygón a Pokolgép "Totális Metál" című albumát, aki még pár évvel ezelőtt rossz vonatra szállt a Rockmaratonra menet, derült ki a NASA közleményéből."Valószínűleg Totya hagyta ott, szóval semmiképpen sem beszélhetünk arról, hogy valaha intelligens életformák voltak a Marson", tudtuk meg a NASA szóvivőjétől. "Mindenesetre azóta is keresik azt a Pokolgép kazettát a fesztiválon, legjobb tudomásunk szerint."
Információink szerint Totya sikeresen haza tudott jönni, miután lestoppolta a Pataky Attilát éppen hazaszállító idegenek csészealját, és állítólag még cigivel is le tudta őket tarhálni.

-
törölt tag
Amúgy PH-s nyereményjátékoknál általában mikorra van meg az eredmény?
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Noshát, az az igazság, hogy mivel valakinek bőségesen van parkolóhelye, valaki másnak pedig a délutáni csúcsban kell keresgélni naponta a belvárosban, így az arra jobban rászoruló hajtja pillanatnyilag a kisautót, a témában érintett szőkék nagy bánatára. Egyébként én is jobban szeretem a Mazdát, kényelmesebb, magasabb, autóformább, viszont ahhoz képest, mint a Mini, csak minden harmadik-negyedik helyre fér be... Szegény kisautót is időnként cipőskanállal paszírozom be két autó közé... Viszont szinte minden nap az EZB-torony tövében parkolok, ahová még a kuszaszeműt, és viktorunkat is csak ünnepnapokon engedik be kuncsorogni.
p
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
lehet, hogy nem Defender, de azért a lóerő remélem, megvan...

gondolom, Katica is így tolja reggelente a munkába menet, mint Charlize...

-
parandroid
félisten
válasz
bandus
üzenetére
És ez a rollerről jutott eszedbe?

Amúgy ahogy nézem most gyorsan a rollereket, a legnagyobbat is csak 100 kg-ig adják meg, szóval ez így nem egyszerű. Azt hiszem egyébként, a miénkhez is ez volt megadva, de ez a modell már nincs, csak az utódváltozat. Katicának egyébként hiányzik, reggelente azzal tekert ki a vasútállomásra, bent a városban meg tényleg remekül lehet vele közlekedni, és ha bemész valahova, csak összekattintod, és a hónod alá csapod (vagy pánttal vállra veszed), nem kell lezárogatni, meg aggódni, hogy vagy ellopják, vagy összetörik, mint egy jó biciklit. De sajna az új melóhelyénél mindig van bőven parkoló, szóval most kénytelen autóval járni - még ha nem is Defenderrel...
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus
üzenetére
azon gondolkozom, hogy nekem is meg kéne céloznom ezt a németországot. ismerős hölgy év elején költözött ki, már aláírta a papírokat és a nyárra meg is jön az új defendere

Jah, 10% önrésszel, 10 év hitelre.
Ismerjük ezeket, marha jól hangzik a nettó 4k eur-os fizetés, de ha már fenntartasz egy autót, meg egy lakást, akkor mondjuk 1500 marad belőle, és az már nem olyan hatalmas összeg, főleg nem ott. -
válasz
parandroid
üzenetére
bár ő talán nem 100 kg

azon gondolkozom, hogy nekem is meg kéne céloznom ezt a németországot. ismerős hölgy év elején költözött ki, már aláírta a papírokat és a nyárra meg is jön az új defendere

-
törölt tag
Tudtok valamilyen villamoson,HÉV-en, sárga buszon hordozható (összecsukható???) rollert ajánlani ami 50K alatt van és 100 kg feletti a teherbírása?
-
lenox
veterán
En raknek egy gepet a router melle kozvetlenul egy rovid kanocon, es arrol folyamatosan pingelnem. Ha annak elakad a pingje, akkor szerintem megall a router. Nekem is csinalt ilyet a wifi routerem, kicsit mar regi volt, es tulmelegedett, ha leszedtem a wifit, vagy megvaltoztattam a jelszot, hogy csak en tudtam hasznalni akkor jo volt, ha a csaladot raengedtem meghalt. Kicsereltem ujra, es lam, minden fasza. Szoval szerintem teszteld meg a fenti modszerrel, ha nem lehet pingelni, akkor kukaba vele. Azt ertem, hogy ez egy masodik, es kicsi a valoszinusege, hogy mindketto szar, de ha kozvetlenul radugva a kabelt egy ideig megy utana meg nem, akkor en nem hinnem el, hogy jo.
-
e=mc²
őstag
Halozatokhoz es/vagy Windowshoz jobban erto kollegatol kernek tanacsot.
Adott a problema itt leirva.
Na most ujragondoltam az otthoni halozatot, kabeleket csereltem (volt amelyiket ujrakrimpeltem), switchet (D--link DES-1005D) csereltem, sajat routert is beallitottam, de problemam tovabbra sincs megoldva.
Ma jon egy frissen telepitett PC (Windows 10 - meg a tobbi gep is), azzal is megprobalkozom meg (hatha alapon), azonban felutotte egy masik hibajelenseg is a fejet.:Egy PC nem kap a routertol (TP-Link WR340GD) DHCP-n megfelelo ip cimet. (eddig statikus volt, de a Telekom hibara gyanakodvan, es a technikus megnyugtatasara DHCP-re alltam) 192.168.xx kellene, hogy legyen, de 169.254.yy kap. (Hasonlo a szitu, ha a szolgaltato modem-router kombojara van kotve kozvetlenul)
Eddig vilagos, APIPA. Registryben kikapcsoltam, de ekkor mar semmilyen IP cimet nem kaptam.Parancssori winsock reset, int ip reset megvolt.
Mivel alapvetoen statikus cimeket hasznalok otthon, ezert visszaterunk a regi megoldasra, statikus cimet adok. Ekkor ugy tunik minden a legnagyobb rendben, csak nincs internet. Akar a router(ek)ben, akar a kliens gepen allitok DNS szerver cimeket - szolgaltatoet vagy Google az teljesen mindegy.
A routert ujrainditottam, akkor viszont kapok cimet is (DHCP eseten), illetve van net is statikus eseten is, de csak egy ideig. Par percen, oran belul, pontosan nem tudom megint nem lesz se IP se net azon az egy PC-n. (a tobbin igen)
A Realtek lan kartya driveret eszkozkezelobol eltavolitottam driverrel egyutt, majd tettem fel a legfrisebbet. Router firmware-t szinten frissitettem. Routerben MAC adresshez parositott IP-t rendeltem DHCP-n. A kiosztott cimeket egy napig tarolja.
A problema ugyanugy fenn all.
A heten meg, annyit fogok tudni tenni, hogy ha sikerul szereznem egy LAN kartyat, akkor azt beteszem a gepbe es ha azzal ok minden, akkor az alaplapi halt meg.
Tehat itt most ket gondom van:
1: akadozo internet ami szerintem szolgaltatoi oldalrol, vagy DNS gond, bar a Telekom 2 es a Google 2 ismert cimei kozul mindegyiket kiproblatam.
2: egyik PC halozati csatlakozasa.Valakinek valami tovabbi otlet a fentiekre?
Hogy miert is ide irtam?
Mert a Telekom topicban sem kaptam ertelmes valaszt, tovabba ez most melyik topicba illik? Otthoni halozat es megosztas? Router gondok? Windows 10?
-
BlacKSouL
addikt
Na mondjuk akkor legyen az, hogy otthonról nagyon támogatom a péhát a színes, nagyméretű, mindent elborító rikító reklámokkal, melóban viszont munkahelybaráttá szelídítem a színeket...
-
törölt tag
Nálam már két órája nincs áram! Nálatok? Az unokatestvéremnél sincs (Ő is Csepelen él).
-
EQMontoya
veterán
Tildy, és aki még élt Angliában: arrafelé még lóval működik a posta?
Valami 16 fontot fizettem azért, hogy elküldjenek egy kb. 300 grammos, boríték méretű csomagot, ami tracking alapján 11 napja van úton, bameg.
Azon felül, hogy ennyi idő alatt még kínából is ideérnek a cuccok, ez még EU szinten is nevetséges: UPS express 25 fontért vitt el egy másfél kilós, kb. 40*40*20-as dobozt Olaszországba, egy nap alatt! -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
2 hete voltam Richmondban, de csak egyszer kellett mennem, hogy beadjuk egy ajanlatot a statenek. De feltudom adni postan ha kell

Ha jol latam egybkent mar ki is raktak tablat, a korforgalom ele, hogy gyalotakelohely is van. Szep nagy rikito sarga (tenlyeg jo kornyek, jo iskola korzet, nem veletlen koltoztunk ide) -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Windows is lelovi 20 perc utan a masodlagos hdd-t alapbol.
Kene IKEA-bol par szekreny, de nincs a kornyekunkon raktaron, viszont a Miami Store-ban van par. Nincs kedved atugrani par szekrennyel?

Tothgera30: Ha LoJack volt rajta, akkor esetleg, de lehet MO-on azzal semfoglalkoznak.
53325: Mert jo kornyeken laksz es ott mar gond. Irsz nekik levelet, nem tortenik semmi. Elutnek egy gyereket, mindjart lesz kit elovenni. Feleseg is mondta, hogy egy szulo betelefonalt, hogy sok a gyorshajtas az sikola elott, 2 honapig ott dekkolt a yard minden nap a trafival, raktak fel nagyobb tablakat.
Baltimore-bol pl az East Western Avenue-rol kuldj nekik levelet.
-
Ismerősömtől elloptak egy Dell Latitude laptopot. Milyen teendőket (rendőrségi feljelentésen kívül) végezhetek hogy esetleg viszont lássa?
-
tiv83us
veterán
Ez most csak igy itt hagyom a regi motorosoknak...

-
bobsys
veterán
A mostani (1-2 eves) HDDk hogy viselik ha leallitjak oket amikor nincsenek hasznalatban? A NAS 30 perc inaktivitas utan lekapcsolja. Az egyik lemez ISCSIkent van csatolva a serverhez, SMART szerint atlagban napi 4 alkalommal all le es indul ujra
-
válasz
concret_hp
üzenetére
> linuxhoz ért valaki
mondjuk ra -- nyugodtan kerdezhetsz ebben a topicban is, de most valaszoltam ott
-
concret_hp
addikt
linuxhoz ért valaki? lenne 1-2 kérdésem,ilyesmik mint ez: [link]
ilyen alapabb dolgokat meg akarok tanulni, hogy ne kelljen azt mondanom, hoyg nem értek a linuxhó'
-
EQMontoya
veterán
-
bobsys
veterán
Irtam egy emailt a helyi rendororsnek, hogy van itt egy utca ahol baromira nem vesznek vissza a sebessegbol az autok meg a zebran sem tudunk normalisan atmenni, sokszor nem adjak meg az elsobbseget. Tegnap hivtak, hogy na elmesz mar a p.csaba te kis gyoker jobbdolgunk is van... helyett felvettek a listara az utcat ahol raalnak a gyorshajtokra es ma is hivtak, hogy voltak kint megnezni a korforgalmat es zebrat, majd kijon egy expert a varostol is es kitalaljak, hogy hogyan is lehetne jobba tenni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Ha a sok éves átlagnál nem is, de a tavalyinál mindenképp!
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Csak Nógrádnak lesz ilyen szerencséje

-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
én mondjuk jobban csipáztam volna, ha júl-aug ami 5-10 fokkal hidegebb a sokéves átlagnál

-
válasz
parandroid
üzenetére
Az anyatermészet (egy biatch) igazságos. Van ahol melegebb van van ahol hidegebb. Pont úgy mint az embereknél, akinek az egyik lába rövidebb, a másik hosszabb.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Azért bevallom, amikor tegnap este gyalogoltam haza a 10 fokos szélben, bennem is megfogalmazódott a gondolat, hogy f-szkivan most már, legyen már május...
De ahogy hallom, hétvégén 27 fok lesz, szóval megint adunk az átmenetnek. Fogadok, hogy jövő héten már az lesz a baj, hogy megsülünk

-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Mindeközben a világ összes más részén sorra dől minden eddig mért melegrekord. Gyakorlatilag minden hónapban kijön egy hír, hogy ez volt eddig a legmelegebb január/február/március/akármi. Azt azért soha nem gondoltam volna, hogy Zabarnak (és Blekinek) köszönhetjük, hogy a termodinamika főtétele midezzel együtt továbbra is él és virul.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Néha én is meglepem az időt, mert amíg pánikszerűen lerohantam a Balatonra, ott odalent váratlanul 18-19 fok volt, napsütés, kék ég, miközben ezalatt itthon leszakadt egy özönvízszerű felhőszakadás, jégesővel díszítve.
Mondjuk a vitorlázás inkább előbbiben élvezetes, de azért egy 20 perces futó eső a vízen is elért, szóval mehetek én bárhova
De amúgy ja, középtávú tervben van a költözés, és úgy arrafelé terveznék pont, úgyhogy a Dunántúl hamarosan retteghet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
e=mc²
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
de februar vegen, marcius elejen volt ilyen!
Illetve hasonlo februar 23-an es aprilis 1-en.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Lejjebb adtam az igényeimet.
Az első nap amikor legalább 3 órán keresztül 20 °C fölött marad a hőmérséklet, és nem esik az eső, és nem fúj 80 km/h-s szél, pezsgőt fogok bontani. Igaz, még csak május közepe van, de idén ilyen még nem volt
Hetek óta beszélnek róla, de valahogy mindig elkerül.Az milyen dolog, hogy telefonon megnézek egy yt videót, majd pc-n rákeresek, és nincs meg...megnézem ki a szerző, megnyitom a csatornáját, és nincs közte. PC-n mintha ez a videó nem létezne youtube-on, amit ezalatt a telefonon épp futtatok...

-
válasz
concret_hp
üzenetére
...de remélem, a hajad még tartja a taft..!

-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nekem ma leégett az arcom Madridban, olyan ereje volt a Napnak

De nem volt melegem, amikor hazaértünk a 10 fokba...A lakásban 20 fok van, ami egész jó. De azért süt az alattam levő lakás felől a hideg. Lehet, hogy ezt már említettem, de meglehetősen zokon veszem az ilyesmit, hogy 2-3 hete 25 fokban fűtöttek a panelban, de most, hogy 10 fok van, most nem. Mindegy, jobb is így, mert így legalább olyan meleget csinálok, amilyet csak akarok, és nem az van, hogy nem tudok aludni a melegtől...
@Lorcsi: azok szerencsére minket elkerültek.
De a szemét, az tényleg megdöbbentő nekem. A magyarok se tiszták, de az, hogy ezeknél a teraszos, kiülős helyeknél estére bokáig áll a szalvéta, cigaretta-csikk és az eldoható pohár a földön, azért vicces. Aztán este záráskor az egyik pincér összeseper fél köbméter szemetet. Komolyan, én ilyet még jóval keletebbre levő országokban sem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
utaztam párszor a főnökömében, nekem annyira nem jött be, mint mondjuk egy új xc90-es volvo
na az viszont kurvajó 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

remélem mire 3 év múla kirohad alólam a kia megengedhetek magamnak egyet