Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Az M3-M31 csomóponthoz képest 20 km-rel beljebb a Hungária-Kerepesi sarok van, vagy az M3-Hungária sarok, ha leméred. Amire én hivatkoztam, az kb. 10 km-rel van beljebb (Csömör-Árpádföld, vagy Kistarcsa, egyre megy) de M0-M31 távon teljesen megfelel mondjuk Kerepesnek vagy majdnem Gödöllőnek is.
De igazából teljesen mindegy, mert az M0-M31 csomóponthoz csak kb. 6 km-t kell menni onnan, ami 3 perc. És az M0-M31 csomóponttól még mindenki kijebb megy, az is, aki az M31-ről jön. Lehet csűrni-csavarni, de sokkal hosszabb körbemenni, akárhogy nézed, ez egy 22-25 km sugarú kör, és vannak olyan időpontok, amikor nem éri meg körbemenni, a forgalomtól függ, ez volt az én érvem.De amúgy én tök liberális vagyok, mindenki arra megy, amerre akar, valószínűleg hozzá se szóltam volna, ha nem ugatod le Blekit már a kérdésért is. Mindegy, Te vagy ebben a Mester, ugass még, hajrá. Pá.
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Ezt a kulturált stílusod szeretem, de nagyon, már Blekihez is így sikerült szólnod...
Miért nevettetem ki magam? Mert érveket írok? Mert ismerem azt, amiről írok? Ja, hogy szerinted irreleváns? Pont, hogy nagyon hasonló, hiszen kb. annyi az eltérés, és a levágás iránya is, nézz rá a térképre. Itt élsz? Nem. Te jársz erre minden héten, akár többször is? Nem. Szerintem én se pofázok bele, hogy észak-angliában merre célszerű közlekedni. Viszlát..!
@Joamilestoné: a XVII-XIII. az más viszonylat, ott megéri, mert nem az egész várost kerülöd meg, hanem csak a felét.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
[link]
46 km vs. 68 km
56 perc vs. 43 perc
És csütörtök délutáni forgalom van.Én kérek elnézést hogy a holnap reggel várható forgalom felől érdeklődtem. Ha ugyanis megnézed forgalom nélkül azonos időt ír, de 22 km mínusz.
És igen, éjszaka biztos hogy a rövidebb utat választom, gyorshajtás nélkül is -
NoLF
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
azért a pár évvel ezelőtti dolgaimat visszanézegetve fb-n azért eléggé különbözök az akkori önmagamtól, annyi bizonyos. nomeg itt figyel a Kenny kezében a sör is pl, én meg 3 hónap absztinenciát fogadtam, stb... ( ami azért valljuk be, 15 év masszív és konstans alkoholfogyasztás után lehet, nem fog sokat ártani, ellenben egész jól bírom
) -
NoLF
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
nyilván ízlések és pofonok, én rajongok érte, mint minden más zöldségért. bevallom, kb 90%ban vegán vagyok már... ami azért elég furcsának tűnhet itt sokak szemében. tény ami tény, főzéskor azért elég erős bukéja tud lenni a brokkoli/karfiol/káposzta triónak, de én mindért rajongok, nyersen sem vetem meg őket. node nem lehet mindenki ilyen fura, mint én

-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
vagy épp fordítva...

Tápanyagtartalom 100 g-ban
Energia 34 kcal 141 kJ
Szénhidrátok 6,64 g
- Cukrok 1,7 g
- Rost 2,6 g
Zsír 0,37 g
Fehérje 2,82 g
Víz 89,30g
A-vitamin ekviv. 31 μg 3%
- β-karotin 361 μg 3%
Tiamin (B1-vitamin) 0,071 mg 5%
Riboflavin (B2-vitamin) 0,117 mg 8%
Niacin (B3-vitamin) 0,639 mg 4%
Pantoténsav (B5-vitamin) 0,573 mg 11%
B6-vitamin 0,175 mg 13%
Folsav (B9-vitamin) 63 μg 16%
C-vitamin 89,2 mg 149%
Kalcium 47 mg 5%
Vas 0,73 mg 6%
Magnézium 21 mg 6%
Foszfor 66 mg 9%
Kálium 316 mg 7%
Cink 0,41 mg 4%..."Fontos szerepe van a rákmegelőző étrendben."...
-
-
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Mi volt benne a nem érthető?

A legolcsóbb , ingyenesnek hirdetett számlacsomagot kötöttük Iza nevére. Ez megváltozott, hogy ha nem jön minden hónapban rá minimum 150k MOD bérjellegű utalás, akkor már nem ingyenes. Váltani nem éri meg, mert mindenhol megszűntek az ingyenes számlák.
A megélhetésünkhöz szükséges pénzt szoktam erre utalni, 2-3-4 havonta. Akkor egyben nagyobb összegben. Kártyával fizetek neten, és a boltban, vagy egy master card évi 8k pénzért. Minden más (sms értesítés és netbank, és a pénzmozgással járó járulékok) adják a maradék picivel több mint 200€-t egy évben.
Van két másik bankban is rokon illetve ismerős (OTP és Ober/Volks) és még a Unicredit a legolcsóbb ilyen felhasználás mellett. -
válasz
Viszlát
üzenetére
A plastic money egy másik vérszívás itthon. Van ingyenes számla unicredit-nél. Olyan ingyenes, hogy éves szinten csak a számlával kapcsolatos dolgokra 250€m megy el. És nincs jobb megoldás hiába próbálok mindent elektronikusan intézni.
Személy szerint nem tartom helyesnek az elektronizációt ezen a téren, mert kényszer h olyanért fizessek amit nem biztos hogy igénybe vennék. Koppenhágában volt h akartam venni egy öngyújtót. Bementem a közértbe, és a nyavalyás 15 koronás öngyulesz került majdnem 20ba mert csak kártyával lehetett fizetni. -
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Attól, hogy sok helyen így van, ez még nem lesz helyes.
Ha már jelentős bevételt okoznak a turisták, akik itt költik a lóvét, szerintem adhatnánk magunkra annyira, hogy az őket lehúzó pénzváltót, taxis hiénákat és hasonlókat nem toleráljuk. Nem gazdasági, hanem elvi okokból.
Mondjuk nyilván az se lenne rossz, ha lenne tisztességes tömegközlekedése a reptérnek.
-
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Isten uccse bár több ilyen gondolkodású lenne mint te. De a helyzet az h a legtöbben már belefáradtak és már határon túl vannak. Bele sem merek gondolni h mi lesz ha nem változik semmi. Azok akik elég felvilágosultak de még nem mentek el jelentik az egyetlen különbséget a szakadék szélén táncolva a két megoldás között: ha bővül a számuk akkor talán megmaradunk, de ha menekülőre fogják akkor magunkat lökjük a gödörbe.
Elkeserítő hogy a középsuliba felvételiző 13,5 éves unokahúgom már most azt tervezgeti, hogy hova fog cserediákként menni és véletlenül ottfelejteni magát
Az osztályában ő csak átlag tanuló a 4.65-s átlagával, de a 24 gyerekből csak 7en nem tervezik ezt. -
-
-
Lortech
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Nem csak az a bizonyos "másik" az alternatíva, sőt az pont nem alternatíva. Több olyan párt is van, aki még nem bizonyíthatott kormányon (koalícióban sem) és ezáltal még nem vált teljesen hiteltelenné, urambocsá programjuk is van. A hitelességet kiemelném, van olyan párt, ami nem tolja 0-24 az arcomba a hazugságait, hanem intelligens, értelmes kommunikációt folytat.
Én is jelenleg a "bármi más" véleményen vagyok, mert nem gondolom, hogy a jelenlegi irány jó irány. 8 éve az van, amit egy párt elgondol, semmiféle kompromisszumot nem kötnek, semmilyen más vélemény nem létezhet, nincsen párbeszéd senkivel, az van amit ők akarnak és kuss. Ezt én még akkor se tudnám elfogadni, ha egyébként minden kurva jól menne az országban, mint ahogy nem.
Ez a bármi más viszont nem úgy fog testet ölteni nálam, hogy random x-elek bármi másra, hanem tudatosan arra fogom tenni a voksom, akiknél a legnagyobb esélyt látom, hogy meg tudják szorongatni a jelenlegi kormányt és hitelesek számomra. Már az is eredmény, ha párbeszédre kényszerül ez a sutyerák egybites banda. -
válasz
Viszlát
üzenetére
Várj! Eddig minden választáskor rekordot döntött a nem szavazók aránya. Ezért alkotta meg a regnáló párt az egy fordulóst is. Na most, a számisztika változásával és a kerületek újra rajzolásával egy dolgot állt elő: az egyik legnagyobb kisebbség van kormányon, olyan döntési szabadsággal amire nem kapott támogatást.
Rgo , távol maradok - pláne a kicsikre szavazók a töredék szavazatokkal , aminek a legnagyobb részét a nyertes viszi - csak annyit jelent , hogy a regnálót támogatja valaki.A szex példa jó volt, csak a glory hole - hasonlatnál az első harapás után két választásod van:
1- vagy bepróbálod a következőt és legalább egyszer élvezed, vagy
2- (ahogy egy nagyon ... kimunkált volt tűzoltó kolléga mondta) nem lesz soha jó neked, és akkor rendes férfiembernek meggyűlik a g*ci és az agyára húzódik.Azt gondolom, hogy az érvénytelen szavazat a szavazat, nem a nem szavazás. Vagy mondhatnók, hogy a ténynek a hiánya, még nem a hiány ténye.
Szerintem. -
válasz
Viszlát
üzenetére
Szerintem emogott az a racio, hogy ha a kormanyon levok valamit nagyon sulyosan elrontanak (vagy lathatoan elszalad veluk a lo korrupcio, etc. tekinteteben), akkor legyenek 'megbuntetve'. Akkor is, ha az alternativa nem tuti, hogy jobb lesz. Tehat lebegjen felettuk valamifele kard, legyen veszelyerzetuk.
-
concret_hp
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
tény, hogy nincs erős politikai erő. nem tudom mennyire követitek az eseményeket, de az utóbbi 2 ciklusban mindenhez próbáltak jobban érteni mint a szakértők, mindent próbálnak irányítani. a minden állami irányítású rendszert én nem annyira éltem meg, de úgy emlékszem nem nyugatról keletre emigrálnak/tak az emberek hanem fordítva. ami pozitív irányú változás volt az gyakorlatilag mind külső tényezők hatása, tényleg nem tudok semmilyen közepesen jelentős eredményt sem az utóbbi 2 ciklusból. miközben gyakorlatilag minden értelmezhető objektív rangsorban hátra csúszunk (már ami azt méri, hogy mennyire jó élni egy adott helyen).
mindeközben pár komplett iparágat lenyúltak maguknak + azon kívül is elég erőteljesen intézményesítették az állami pénzek magánzsebbe vándorlását, lásd pénztáros lőrinc (igen tudom, mindig van lopás, de ez egészen elképesztő mértékű) megtolva az iszonyatosan irritáló kommunikációjukkal.
ha ehelyett semmit nem csinálnak az is jobb, de ha úgy kellene kormányt alakítani, hogy mindenki a mostaniakon kívül, akkor talán még olyan dolgok is megtörténhetnének, ami egy demokráciában természetes kéne legyen, pl. valós egyeztetések, társadalmi párbeszéd, előre gondolkodás és hasonlók.
-
válasz
Viszlát
üzenetére
A rosszak közül a kevésbé rossz vagy még nem ismert rossz mindig jobb választás, mint a már ismert és hát mondhatnók nagyon rossz. Nem?
Talán olyan lenne nem megkezdeni egy változást, mint egy nőből általánosítani mindre, és erre alapuló előítélet miatt soha többé nem szexelni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Az előző helyen próbálták keményen venni, ejnyebejnye, dádá volt, ezért titokban mindenki próbálkozott ahogy tudott, és valahogy mégsem lett hatékonyabb tőle a munkavégzés és a minősége sem.
Másik helyen hivatalosan nem lehet, elvileg még akár monitorozzák is, de elfogadott mindaddig, míg nem megy szembe bármilyen szigorúbb elvvel, vagy veszélyezteti a munkát, stb. Érdekes módon a munkavégzés nem rosszabb, mintha teljesen tilos lenne, sőt. Amíg a munka el van végezve, addig csak az elvek miatt szigorúan tiltani nem biztos hogy célravezető. Amikor sok a meló, akkor úgy sincs rá idő. De nem is hiányzik. Amikor valamilyen üresjárat van, akkor viszont két feladat közötti "szünetet", pihenőidőt lehet ráfogni. Persze én is néha ittragadok, de ahogy jobb idő van, inkább kisétálok odakint szétnézni, friss levegőért, autót átnézni, hónapos retket lelocsolni róla, stb. -
FehérHolló
veterán
-
Vérboci
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
a Földön élek, a világ szebbik felén, így nyilván én sem vagyok kivétel, engem is érnek a világgazdaság hatásai, csak próbálom ezeket hárítani, próbálok én is tudatosabb lenni.
Abban meg hogy ki mire és mennyit költ nyilván szerepet játszik hogy mennyi van a kasszában, illetve hogy honnan kezdte és hová jutott el. -
Vérboci
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
nem figyeltél korábban? kőbányaira meg vörösborra

nekem a hangszerek a gyengéim, tele van velük a ház. De amikor pl. ukulelét vettem, nem a 100e kategóriában nézelődtem, mert hobbiszinten megtanulni rajta, és magamat szórakoztatni elég a 10e is.
A legtöbb pénz a gyerekekre megy el, ott nem mindig tudok a realitás talaján maradni (lásd karácsonyi ajándékok) de próbálom aránytévesztés nélkül intézni a beszerzéseimet.
Pl. van egy telefonom, ami mindent tud amit a céges szifon, de ez csak 4e volt (nem részletre)
Szóval törekszem arra, hogy ne szippantson be a fogyasztás örvénye (mondjuk a kínai olcsó kütyük vonalán vesztésre állok) -
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Eléggé, nem is csak a csomag eltűnésével, hanem hogy erre fél órát kellett várnom, és még elnézést kérni sem jutott eszébe senkinek. Vállrándítással intézve, mert ez ugye egy tök természetes dolog.
És nem is maga az esemény baszott fel, hanem hogy ez az egész story kiválóan leírta az itthoni állapotokat, csak egy vetülete a nagy képnek, de tökéletesen visszaadja azt. -
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
"when you get to the screen where it displays the error message about the missing driver, cancel out of the error message, then exit out of the setup screen so you return to the original installation. Then switch the USB stick into another port, and re-click install now. Sounds stupid but it worked for me."
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
vagy csak az van, hogy még mindig találnak olyan embereket akik elvégzik alacsony bérért a melót.
Erre mifelénk pl. súlyosan ez volt az elmúlt 7-8 évben. De sokfelé még mindig most is. Az előző helyen pl. bárki bármilyen pozícióból elmehetett, meg sem próbálták marasztalni (ok, extrém módon hülye japán agyszüleményes hr-politika*, de akkoris..) merthogy úgyis jön helyette 5 másik, aki éppen kezdő minimálbérért is elvállalja. Ekkoriban fizettek diplomás kétnyelvvizsgás friss (3-5 éve végzett) emberkéknek irodai munkára asszisztens címszóval bruttó azaz bruttó 130-at... durván 2008 és 2012 között. És csak jöttek csak jöttek. Ha elment valaki fél év vagy 3 hét után, sebaj, özönlött az utánpótlás. Híre volt a cégnek, de nem baj, valami munka jóvanaz mennyé próbáld meg.
Aztán most ott van, hogy már a három szomszéd megye összes betanítható munkása dolgozott ott egyszer, újra nem vesznek vissza senkit, már a szlovákiai magyarokat se lehet elcsábítani, "otthon" majdnem dupláját kapják ha ügyesek, már a környék összes diákját alkalmazták diákmunkában betanított munkás melóra diákbéres feltételekkel, sőt, már csökkentett munkaképességűeket is dolgoztattak, már azok is elfogytak, már a munkaügyi is kiközvetített vagy 50 km-es körzetben mindenkit, és még mindig folyamatos operátorhiány van. No persze bért annyit kínálnak, mint régen, max plusz egy tízest emeltek kb. És akkor az irodáról még nem is beszéltünk.
*: a friss, kezdőt még éhbérért tudják maguk kívánalmai szerint formálni, aki már régóta ott van csak sokat akar, sok fizetést, meg már megmerevedett, rigolyás, azt hiszi ő ott már valaki, pedig senki, és jön helyette 50 másik ha kell újból kezdő fizetésért.Más: Még jó hogy az új Quantumcsendje sokkal de sokkal kevésbé zabálja a memóriát
-
lenox
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Ertem, hogy kivaloan tudod fikazni, en is tudnam, meg gondolom mindenki. Elegansan le is lehet szarni, es akkor nem nezel ki fikamesternek.
Miért is kellene nekem bemondásra elhinni, hogy valóban ez a probléma és nem marketing stratégiai, vagy egyéb üzletpolitikai döntések következményei ezek, esetleg koncepciós limitáltság, hozzá nem értés?
Egyik nem zarja ki a masikat, de azt nem ertem, hogy akar elhiszed akar nem, hogy az adblokkolas problamat okoz, miert erzed fontosnak, hogy mindenkepp valami hibat talalj, amibol azt a kovetkeztetest tudod levonni, hogy valaki hulye. Ennek mi ertelme van? Miert nem mondjuk megvonod a vallad, hagyod a blokkolast, es kesz? Jobb erzes azt mondani, hogy a marketinghez is hulyek, az uzlethez is hulyek, es ugy altalaban mindenhez?
-
lenox
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Éhenhalásról nagy eséllyel nincs szó, csak kevesebbet lehet kivenni és megy a szokásos blikk színvonalú hangulatkeltés.
De amugy miert akarod mindenaron degradalni oket? Egyreszt nem kell konkretan ehenhalni ahhoz, hogy ne lehessen megtartani mindenkit, hanem valakit el kelljen kuldeni (es az maris 'ehenhalhat'), masreszt meg ha minden rendben is van valamilyen szinten akkor sem hinnem, hogy tobb bevetel nem latszana az oldalon semennyire.
-
Lortech
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Ahogy írták, az 5 alkalmazott semmit nem jelent, egy ilyen jellegű cégnél nem jellemző, hogy a munkavállalókat alkalmazottként bejelentve tartják, az 5 fő az kb. a jogi formalitás miatt van. A személyi jellegű ráfordítás soron ~5m szerepel, ez kb. részmunkaidős minimálbér az 5 főre (átlagosan 4). Anyagjellegű ráfordítások ~78m, ebben vannak benne a vállalkozói díjak is. Adózott eredmény ~2m. Masszívan csökkenő tendenciát látni a beszámolókból, a számok alapján abszolút érthető a vészharang kongatása.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Azért ebből az egyenletből hiányzik, hogy mennyi az egyéb költségük: fix költségek (raktárbérlés, eszközök amortizációja, ilyesmi), illetve az egyéb változó költségek (mekkora is a haszon az árbevétel mellett, mert mondjuk nagykereskedelemben 3-10%, ami mellett a 95M árbevétel már mindjárt nem is olyan sok).
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Ilyenkor mindig arra gondolok hogy "kishazánák" népességének nagy része élősködik a még dolgozó rétegen. Humoros, az mikor 79-es születésű, életerős középkorú férfi alkoholbeteg, és több éve gondozott, így szociális támogatást kap betegsége miatt. Természetesen E.ü. stb. ellátást kap, ugyan olyat mint aki végigdolgozta az életét, pedig alanyunk soha egy percet nem dolgozott, és ez nem ritka eset. Ugye "szavazni is mehet" hősünk, mivel közügyektől eltiltva nincs, ezért tart ott az ország ahol.
-
Vérboci
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Jajjhát ha szakember kellene akkor nem itt kérdezősködnék

Annyi pénzem nincs, hogy fizessek valakinek aki nekiáll megtervezni azt ami már megvan.
Még közelebbről: általános ökölszabályok érdekelnének. Ekkora és ilyen szigetelésű házba, ekkora radiátorokkal ekkora kazánteljesítmény kell, ekkora vízhőmérséklettel. És akkor minden szép.Nemsoká megy a szaki hozzánk beállítani a kazánt és szerettem volna zavarba hozni egy-két értelmes(nek tűnő) kérdéssel.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
172/104 aránnyal sejtheted, hogy magamat inkább afrikai maratonistának, vagy selejtnek tartom-e
Nem, nem vérnyomás, még...
Senki nem mondja a szemembe, amit én a tükörben látok, de a "mennyi?? az kizárt, nem nézel ki 104 kilósnak.." Illetve a "te most fogytál" megjegyzéseket is betudom a tiszteletköröknek. Haverom ugyanis a "b@zmeg ennyit híztál mióta nem láttalak" kijelentéssel rendszerint helyrebillenti az egyensúlyt.
Volt valamikor úgy 8-9 éve mikor egy drasztikusabb "diétával" és valamivel több mozgással lementem akkor 97-ről 79-re. Na akkor sokan nagyon megijedtek, hogy beteg vagyok. Hogy jójó, meg szép dolog a fogyás, de vagy 5 kilót szedjek már vissza, mert nagyon ijesztő a beesett arcom, meg úgy az egész. Én persze éreztem, hogy jó volt, könnyebb a lábamnak, könnyebb a szívemnek, az egész testem olyan fürge szeretelen érzést árasztott, és ez kéne hogy motiváljon most is, csakhogy az a helyzet, hogy az együtt járt egy konstans önmegtartóztatással, lemondással, sóvárgással, ami miatt ideges voltam, hirtelen haragú, kissé depressziós, és állandó vágyakozás az után, hogy egy jót egyek. Ott van nagyanyám, aki fiatal kora óta utál enni, szerintem, mert számára nem élvezet, hanem szükséges rossz. Ok, értem, nincs már foga, úgy nem is annyira vicces, de régebben is finnyás volt. Na neki nincsenek ilyen gondjai, mint nekem, hogy néha úgy vágyom egy kiadós vacsorára.
Naszóval akkor tavasszal lefogytam, nagy kínnal, de aztán jött a nyár, a hedonista időszakom, és akkor szépen visszajött vagy 8-9 kiló 3 hónap alatt, utána meg decemberig gyakorlatilag a többi.
Aztán kisebb nagyobb ingásokkal a 98-104 kiló közé beállt a szervezetem, és igazán akkor se mozdul el, ha nagyon odafigyelek, meg akkor sem, ha elengedem magam. Most tavaly óta biciklizgetek, sokszor kitolom a határaimat, de ez mozgásnak kevés. Az étrendre odafigyelni meg ott kezdődne, hogy ha bejövök melóba, kb. 9 körül leszek éhes reggelihez, akkor ne 10:30-kor menjek ki összerakni a reggelit, és azt ne 12:15-ig fogyasszam 10 percenként egy falat tempóban. (Ezért baromság az hogy a kaját be lehet hozni a munkaasztal mellé...)És ahogy öregszem minden egyre nehezebb lesz...
-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Sokkal rosszabb, tenyleg.
Mar ott tartok, hogy ha leulok egy etterembe, s angolok vannak mellettem, akkor inkabb elmegyek. Egyszeruen nem tudom elviselni, hogy nem tudjak beszelni a sajat nyelvuket, hogy allandoan mindent kifogasolniuk kell, hogy hangosak, hogy igenytelenek, budosek, mocskosak, modortalanok, nem tudnak jarni, enni, inni, beszelni, de legfokebb kussban maradni... hogy soha nincsenek tekintettel masokra, es hogy olyan butak, mint a dongolt fold. Keptelenek magukon kivul masra gondolni, nem tudnak vezetni, a logikat meg hirbol sem ismerik, es a lanyok azt hiszik, hogy 4 tonna smink mindent megold. Hogy ha szorul a hurok, a nem letezo ostoba udvariassagukkal akarjak elkerulni, hogy valaki vegre ugy istenesen pofanbassza oket, hogy napok utan kepesek a legkisebb baromsag miatt is venni a faradsagot es panaszkodni, panaszkodni, meg egy kicsit, hogy 5 forintot visszakapjanak.
Hosszu evek utan elertek nalam, hogy brit angol akcentust hallva azonnal fejvesztve menekuljek, barhol is vagyok. -
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Anno Te róttad fel nekem, hogy túl pesszimistán reagáltam hazudozásra és ígérgetésre. Most Te vagy az aki amellett ágálsz, hogy pozitívan nézem egy dolgot, elegendő infó híján. Ennyi. De azért elég fura , ha Te erre nem emlékszel, hiszen mások is nekem ugrottak amikor kikértem magamnak azt az oltást amit tőled kaptam. Nincs harag, csak kevésbé tűnik ... konzisztensnek a hozzáállásod.
-
-
-
-
parandroid
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
A Mini esetében ennek konkrétan 1700 oka szokott lenni - euróban. Amúgy igen, én is gondolkoztam, de mivel nem új autót konfiguráltunk, hanem használt kínálatból kellett választani, ezért nem volt végtelen a kombinációk sora. Meglepően kevés automata váltós példány volt egyébként a piacon, pedig ez azért egyrészt tőkeerősebb szegmens, másrészt az új Mini-vásárló azért itt sem a fapados modelleket rendeli. Ráadásul érzésem szerint az automata váltó a használt autóknál még jobban megnyomja az árat, mint az újnál - arányaiban mindenképpen. A másik kritérium, ami eleve erősen leszűkítette a dolgot, az a tempomat, ami eleve csak limiterrel, és a multikormánnyal együtt kapható, most így hirtelen ennek meg nem mondom, hogy mi az újkori felára, de kb leharmadolja a szóba jöhető autók számát, ha ilyet keresel. Pedig amennyi sebességkorlátozás errefelé akad, és amilyen szorgosan szankcionálgatják őket, azért komoly pénzeket lehet vele spórolni, különösen egy ilyen viszonylag erős autóval.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
sok embernek nem fontos a lokáció
Persze, de nem is vagy itthon.

Komolyabbra fordítva: ha már költözésen gondolkodnék, akkor valószínűleg én sem csak határon belül, szóval nem jutna eszembe Baracskára menni.
Arról már nem is beszélve, hogy megszoktam annyira a pesti életet (ki lehet ülni kézműves sört inni, csomóféle jó kajából válogathat az ember, stb), hogy egy Baracska méretű faluba biztos nem költöznék el.
Mondjuk Szeged pl. egész élhető, szóval ilyesmi méretű városba akár (bár ugye az ismerősi kör zöme is Pesten van), de kisfaluba biztos nem. -
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Ebben már csak azért sincs semmi meglepő, mert az ország informatikusainak 80%-a Budapesten dolgozik, a maradék meg elosztva BP, Debrecen, Győr környékén, +1-2% kivétel.
Nyilván az emberek zöme nem akar kimenni Baracskára, hacsak nem pont Törökbálintról jár be Budapestre, mert akkor valóban tökmindegy.
Szóval már ott el lett baltázva a dolog, hogy előbb kellett volna felmérni, hogy kit fogunk felvenni, mint lerakni az alapkövet.

-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Ja en sem ertem. Fel van veve az emer, de nem tudja mit csinal, ezert SLA-t nem lehet tartani, jon a buntetes akkor meg mindenki jajveszekel. Mind ket oldal saros, mindenki olcson akar mindent, az ugyfel, mert olcsojanos, a szolgaltato, mert akkor jobban nez ki a profit, aztan meg jon az anyazas az ugyfeltol (mert hiaba mondjuk neki, hogy a service az x userkent meg fog enni y agented, o nem hiszi el es legyen csak y fele) minden nap, mi meg bukjuk az SLA-ket.
Olcsonak meg nem hiszem, hogy annyira olcso lenne meg most is. Egy engineer bekerul $25-$30 orankent. Meg ha az overhead 50% akkor is az engineer fizetese $12.50 orankent. Annyier mar szerintem kelet Europaban is lenne ember. Cserebe nem kene 2 FTE ahhoz a melohoz amit egy is eltud vegezni. -
bobsys
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Feleseg szoftverfejleszto cegnel van. India megcsinalja a UAT, minden passed, mindeki orul. Itt az irodaban leultek es par tesztet megcsinaltak, failed, na akkor az amcsi office is nelkiall UAT csinalani, szinte mindegyik tesztet elkaszaltak. Es most neznek, hogy akkor ez Indiaban miert is pass
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Amig vannak emberek, akiknek annyi eleg, ha megpaskoljak a vallat es kesz, azert cserebe, hogy ilyen emberekkel szenved, addig nem is igazan fog valtozni.
Sirva rohogtem, mikor ilyen lelkesito ceges levelet lattam, mintha nem latszodna, hogy harom filler sporolas miatt sziv az osszes hazai dolgozo.
-
parandroid
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
+1
Nagyi sem akart automatát, de kapott egyet (asszem indesit, direkt valami kicsi gép, feleakkora dobbal, mint egy normál mosógép). Azért 75+ évesen is be kellett látnia, hogy a szokásos érvrendszere ellenére (70 éve így csinálom, nem is tudnám másképp) csak kényelmesebb annál, mint forgótárcsásban mosni, kádban áztatni, aztán ülni a centrifugán, ami után még mindig csurom víz minden, de legalább brutál gyűrött...
Közben eltelt pár év, jövő tavasszal lesz 80, mostanra hetente egyszer, teljesen rutinosan használja (40, 60 fokos program, ill. extra kímélő mosás a függönyöknek, ilyesmik).Amúgy mi ~20 év alatt a második gépet nyüstöljük, az első kétszer volt javítva (egyszer szivattyú, egyszer csapágy), harmadikra már tk lett a csapágyház is. Amikor kérdeztük a szerelőt, mire figyeljünk, melyiket vegyük, azt mondta, hogy vagy a legdrágábbat kell venni (mielet emelte ki), vagy a legolcsóbbat a leghosszabb garanciával. Németeknél amúgy szinte mindenhez vehetsz kibővített garanciát a vételár 10-15%-áért, általában 5 évre lehet így feltornázni a gariidőt. Szimpatikus szolgáltatás, szoktam vele élni. Szerencsére nem volt még rá szükségem, de korábban halt már meg 2 hónappal az egyéves gari lejárta után drága fényképezőm, és az elég szar érzés.
p
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Mert amig az alkufolyamat megy, addig oke, szerintem ha rabolintottam egy kialkudott osszegre, akkor utana ket valasztasom van: visszamondom vagy elfogadom.
De nincs ra jo indokom, hogy miert gondolom ezt, persze, kapitalizmusban elunk. Egyszeruen ez nekem nem jon be, nem multiceg vagyunk, szamit azt, hogy mennyire all messze az en mentalitasomtol az illetol.
-
lenox
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Hát, nem nagyon láttam nem elcseszettet. Igazából a sima halogénnél is rossz, ha magasan van, de ez egy fokkal kevéssé vakít.
lenox: múltkor mondta egy autószerelő arc, hogy újabb prémium autókba a ledes csodafényszóró pl. gyári áron 1M/db. Ami azért jó, mert egy 5 éves autó GTK lesz az első közepes koccanásnál.
Persze itthon meg fogják javítani "okosba", aztán lesz nekünk nemulass...
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

, úgyhogy a Bernire teszem az ikszet

Nem, nem vérnyomás, még...