Hirdetés
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Kemeny 1.5%-al emeltek a fizetesemen. Hu de jo. Oke, ertem en , hogy maternity, de azt hiszem itt az ideje golyokat noveszteni es fizuemelest kerni.
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ez csak csepp a tengerben

-
parandroid
félisten
Ha a hosszú ujjú ing ujját felhajtod, akkor sem lesz sosem olyan rövid, mint a rövid ujjú ingé. Amúgy nyilván valahol protokoll, bár más kérdés, hogy milyen protokoll engedi, hogy feltűrd az ingujjad? Szóval maradjunk annyiban, hogy a feltűrt ingujj is jelentéssel bír, meg divatelem, szóval aki így hordja, az mutat(ni akar) valamit magáról a 'formális' öltözködés keretein belül.
Szerk.: Ja, és azt hiszem, az ilyesmire szokták mondani, hogy irigylésre méltó problémáid vannak.
p
-
1 hülye kérdés lesz:
Miért jobb egy hosszú ujjú inget felhajtani könyök fölé, mintha rövid ujjú inget venne fel ?Szép napot mindenkinek, végre süt a nap, jó idő van

-
szőröscica
addikt
Nem lesz olcsó, az tuti. Mi egy Szlovénia, Lignano, Toszkána túrát csinálunk a barátnőmmel, tegnap foglaltam az utolsó szállást, de elég húzós árakon mentek már, rengeteg dolog megtelt. Pedig nem volt nagy elvárás, csak saját fürdőszoba,parkolóhely az autónak, és 20-25 perc sétatávolságon belül városközpont valami kisvárosban.
Azért szerencsére sikerült szép B&B-t foglalni San Gimignanoba, ahonnan csillagtúrázni fogunk, és Szlovéniában Blednél is jó az apartmanunk. Lignanoban maradt a szálloda, 2 napra képtelenség volt apartmant foglalni.
-
e=mc²
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ertem, es koszonom a hasznos javaslatokat!
Azonban az ut mar kotott. Biztos, hogy oda megyunk es biztos, hogy ekkor. Az arakkal en is tisztaban vagyok, es bar eddig tobbnyire augusztus elejen voltunk altalaban Horvatorszagban, most parom munkahelyi kollegai miatt harom hettel elobb fogunk menni.
Olyanra lennek meg vevo, aki volt is ott es "ismeri" a helyi viszonyokat, altalanos aranyszabalyok, stb.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Illetve Splittől délre úgyis ott lesz az a krvasok olasz mint turista.
Nekem Dubrovnik olyan volt 2007-ben, mint egy középkori olasz város: 1000 olasz turistára jutott 1 más nemzetbéli. Csak olasz brekegés volt amíg a városnézést nyomtuk, pedig csak egy estét, és másnap délelőttöt nyomtuk le a belvárosban. -
EQMontoya
veterán
Az a baj, hogy ez pont a csúcsszezon, amikor kb. a legrosszabb ár/érték aránnyal tudod elkölteni a lóvéd.
Főleg azon a környéken, ami a legközelebbi tengerpart sok nemzetnek (osztrákok, németek, nekünk), tehát baromi zsúfolt.Ha rám hallgatsz, lehúztok Délre, olasz oldalon Ravenna alá, horvát oldalon meg Split alá, és amivel többet költötök benzinre, annak a kétszeresét megspóroljátok a száláson - és még akkora nyomor sem lesz.

-
e=mc²
őstag
Nyaron ismet utba ejtenenk Olaszorszagot, es most ott is aludnank par ejszakat. Elso sorban Jesolo merult fel (parom mar korabban volt ott sok sok evvel ezelott - ezert). Van valakinek onnan tapasztalata szallas, hotel, hasznos informacio, mit keruljunk el, mit ne? Volt-e mar valaki ott, melyik szallodaban, stbstb.
Bookingon nezelodok, de egyikre sem mondanam, hogy na ide akarok menni.
Barmi info jol johet.
// Elso sorban harom csillagos szallodakat nezek 3 ejszakara, 3 fore.
Kosz
-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83
üzenetére
De a rendelkezésre állása Nolfcsábító tényező.

-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Szesszel érdemes próbálkozni inkább.

-
Sokszor szoktam problémázni, de szerintem ez a marketing-tevékenység még teljesen belefér.
-
concret_hp
addikt
ti így rápörögtök ha privátot kaptok?

-
-
EQMontoya
veterán
Vajon azok az emberek, akik neten gigantikus arccal fröcsögnek, nem félnek attól, hogy egyszer valaki az arcukba lép?
Ma is ugatott egy fórumon egy jóarc, látszólag rendergazda a lelkem, de annyi esze nincs a saját személyes adatainak védelméhez, mint egy jobb érzésű gyalogbékának: név, lakcím, telefonszám volt gugliból percek alatt.
Nyilván nem fogom megkeresni, de egyszerűen megdöbbentő, hogy a magabiztosság és az emberi hülyeség milyen szinten tud kombinálódni egymással. -
tiv83us
veterán
A priviket RI/OS-tol le lehet tiltani? Nem leszek "veletech", akarhanyszor is hivtok meg, 10000km-re elek!!!
-
Viszlát
addikt
Gigatroll lvl egymillio mellettem a cukraszdaban a kovetkezo felirattal kert tortat: Anya! Koveren is szeretunk!

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Részben értek egyet.
Napi hírekkel, elemzésekkel kapcsolatban én is az írott szöveg pártján állok.
Ugyanakkor az Index nem csak ennyiből áll. És a Totalcar esetén pl. már teljesen indokoltnak látom a videós tartalmakat. -
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
+1
-
Racecam
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
+1
És egyébként is, gyorsabban elolvasom a lényeget írt szövegként, egyszerűen nincs időm arra, hogy ~5-6 perces videókat nézegessek, aminek a 80% felesleges tartalom számomra.
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Konkrétan egy csomó videó el sem indul, hanem hibaüzenetet ad, ha külföldi ip-ről próbálkozol.
Érdekes tendencia egyébként ez a videóriportozás, személy szerint gyűlölöm, én azért interneten fogyasztom a híreket, mert nekem az az igazi információ, amit írott szövegként kapok, a videóval soha nem tudtam igazán mit kezdeni - dokumentumfilmek információi is sokkal jobban megmaradnak bennem, ha feliratosan látom, és a beszélt szöveggel együtt kapom az írott változatot is, de ez nyilván az én hendikepem, valamiért nem tudok koncentrálni hallott szövegre. Ezzel együtt (illetve éppen ezért) elborzadva figyelem, ahogy külföldi híroldalak is egyre gyakrabban csak videóriportként jelentetnek meg egy-egy hírt, vagy cikket. Basszus, nem tévét nézni jöttem ezekre a website-okra, arra ott lenne az óriási képernyő a nappaliban, de még arra sem vagyok hajlandó ráengedni a tévécsatornákat...
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
Eccerű, mint egy fél bites segédprocesszor.
Az Indexnek és a hozzá kapcsolódó portáloknak iszonyat mennyiségű videója kerül ki a netre.
És eljön az a pont, amikor a saját fejlesztések költségével együtt is jobban tudnak kaszálni a hirdetésekből, mint ha mondjuk a youtube-ot használnák ugyanerre.
Arról nem is beszélve, hogy mások is elkezdik használni, és teljes kontrolljuk van felette. -
bobsys
veterán
Csak tudnam minek kell eroltetni ez a fos Indavideot
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Én is gondoltam hogy dobok egy privátot,de túl olcsó poén lett volna

-
parandroid
félisten
Ezúton is köszönöm a kedves kollégák figyelmességét, hogy gondoskodtak az éves privát üzeneteim mennyiségéről az elmúlt pár órában!

p
-
EQMontoya
veterán
Amsterdamban egy villámlátogatás alkalmával (pár órám lesz max) mit érdemes megnézni?

-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Eleve többet váltottál velem az idén.

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
évente három privátot kapok kábé, most jött egy negyedik is, nabumm, elférnek
Abból kettő én szoktam lenni.

-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Annyira nem zavar, évente három privátot kapok kábé, most jött egy negyedik is, nabumm, elférnek. A kijelzőfelbontásom meg elég nagy ahhoz, hogy sokat ne kelljen görgetni, szóval csak teoretikus a kérdés.
Jah, amúgy nagy operás voltam mindig, aztán a bugrengeteg miatt kénytelen voltam feladni, most jött a hír, hogy van már egypontnullás Vivaldi, feltettem azt is, de egyelőre inkább nem működik, mint igen. Mondjuk időközben egészen jól hozzászoktam már az Edge-hez, de azért odafigyelünk majd, hogy mi lesz ebből.
p
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Tokeletesen ertheto gondolatmenet, egyet is ertek. Vegulis csak kifakadtam, ertelmetlenul.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Bugzillával vagy valami hasonló mókával el tudod tünteni a frame-et.

-
parandroid
félisten
Nekem is van olyan privátom, hogy ha nem kér elnézést a fórum tulajdonosa a delikvenstől, és rúg ki engem, mint moderátort, de azonnal, akkor letörli az egész fórumot, mert már feltörte, és csak egy gombot kell megnyomnia. Gondolom ehhez bejelentkezve kellett volna maradnia, mert miután kitiltottam végleg, nem történt semmi, úgyhogy azt a krízist is megúsztuk.
Nolfi: Most függetlenül attól, hogy lehet-e, vagy nem, miért foglalkozna valaki azzal, hogy a saját maga által küldött spam ellen védelmet nyújtson? A spam lényege, hogy minél több helyre eljusson, hogy most a címzett releváns-e, vagy sem, az irreleváns, mert hiszen lehet, hogy amúgy pont külföldön van a kolléga, de éppen akkor hazalátogat, vagy direkt erre várt, hogy hazalátogasson, vagy ő nem megy, de szól a haveroknak, hogy van egy ilyen kurvajó izé, kéne menni, esetleg annyira elhivatott, hogy ő maga is telespammel mindent, amerre jár, vagy mittudomén.
Egyébként én azon is cüccögtem egy sort, hogy a rendszerüzenetek nem törölhetőek. Nem tudom, hogy egy idő után eltűnnek-e, nekem most kettő van a privátok között, de ha lesz 8-10, az már nem lesz azért ennyire sem vicces.
p
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Tipikusan olyan funkció, amin még gondolkodni sem érdemes, legalábbis geoip alapon. Jól megcsinálni olyan felesleges komplexitás, ami aránytalan a feature értékével.
Én inkább kikapcsolhatóvá tenném az ilyen hirdetős rendszerüzeneteket globálisan. De még ez se érdekel annyira, hogy megnézzem, hogy van-e ilyen. Vsz. nincs, érthető módon nem érdeke a tulajdonosnak.Én amúgy megörültem jól, hogy kaptam egy privátot valakitől, aztán lelombozódtam.

-
Van akinél elgurult a gyógyszer mára 57-es hsz.
Szép napot mindegykinek
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
300 ft-os cuccnál a "postát fizeted, ugye?" a legszebb mondat, ami elhangozhat az erdeklodo felol.
-
-
NoLF
veterán
Vajon lenne modja hogy ne kapjak privat uzenetet a rendszertol, amiben meghivnak egy magyarorszagi esemenyre amire nyilvan semmikepp nem tudok elmenni, vagy ez nagyon bonyolult lenne? Gondolom opcionalisan be lehetne kerdezni a lakhelyet es ezaltal vmi szurovel kiszedni a magunkfajtat, akik elhagytak az ohazat. Vagy valami... Szinte lazban egek ha jon egy privat, erre veletechre hiv a ph!

-
EQMontoya
veterán
Nem értem az embereket.
Hírdetek valamit két-három hétig, írnak rá ketten, a másiknak nincs még lóvéja.
Az egyik ajánl bő 10%-kal kevesebbet, odaadom egy idő után, nem akarom itthon kerülgetni.
Csütörtökön elkelt, utána nem is upoltam.Hétvégén írnak hárman, hogy megvan-e még?
Komolyan, mint a pék? Eddig nem volt gyanús, hogy ott van?
Vagy ha nem volt lóvé, annyira szerencsétlenek az emberek, hogy nem tud írni, hogy jegeljem neki 3 napra, mire fizut kap?
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
nálunk úgy van, hogy 5 + egy fél hely van felfestve egymás mellett és ide általában 4 autó szokott állni egy időben. ráadásul a 20 éves corsám nem túl széles, de hónapokig akár hova mentem, mindig max 10 centi volt a szomszéd autó és az enyém közt. rááltam 2* 3 centire, nem értett belőle, így kénytelen voltam egyszer "sietősen" kanyarodni, hogy érezze, állhatna odébb is. és lőn

-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
A fonttal meg tul sok gond nincs is, kozel fel kilo, igy altalaban nagyjabol eleg felezni

Na fem studok vannak mindenhol a vegen az lesz, hivok valami szakit.Mindenesetre uj tartokonzol is kell, esmein nem nezte , hogy amit vett, az fuggolegesen egy vonalban csatlakozik a falra, nem meggyozo.
Koszonom mindenkinek a segitseget.
-
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Egy nem load bearing 8 lab fem profil tobbszaz fontot is elbir. Egyebkent meg hat ez van a gipszkartonnal. Nem nagy olog szetkapni, visszarakod a kivagot darabot, telibe gletteled, kicsi csiszolas es lehet festeni. Csak a por lesz nagyon durva foleg mikor csiszolod.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
Node szét kell hozzá kapni a falat.
Persze, egy alura simán fúrsz egy lyukat, áttolod a csavart és kap egy anyát a másik oldalról.
De ha már kész a fal, és borítva van mindkét oldalról gipszkartonnal, akkor szét kell hozzá verni az egyik oldalról, hogy tudj bele rögzíteni. -
tildy
nagyúr
Ugye nem gondolod, hogy egy sony805c tv-t, aminek gyonyoru kepe van, csak ugy elrakunk a suttba , es projektorra csereljuk?

Tv marad, gyerek marad, falrarakas marad ( nem a gyerek falrarakasa, a tv-e) . Meg megnezzuk mit tehetunk.
Bobsys: ez engem annyira erszornyulkodtet. Ahol laktam korabban minden fal igazi fal volt, vagy teglabol, vagy valyogbol, de ez, hogy levego legyen a ket gipszkarton kozt, es az valaszt el ket szobat... horror.... Legalabb hang/hoszigeteles lenne vagy valami, de fursz egy lyukat, benyulsz, es semmi, levego... ahhh.
Peterket: jahm, ikeaban lattam olyat, de csak ezert a nappali butorunkat nem kukaznank. Ellenben adtal egy igen nagyon jo otletet!
-
parandroid
félisten
Speckó TV-s szekrény, aminek gyárilag kialakított tv-tartó csatlakozási pontja van (svéd bútoros multinál tutira van ilyen, szerintem máshol is előfordul), vagy olyan személyre szabott, és egyénileg gyártott, aminek van egy erősített fa (bútorlap) hátlapja, ahova rögzíthető a fali konzol. Gipszkarton felejtős.
p
-
bobsys
veterán
Feltelezem akkor fa studok vannak. Azt tudod csinalni, hogy fogsz egy hosszabb tut es atszurod vele a gipszkarton. Nemtudom angliaban milyen tavolsagokra vannak a tartok, de itt 16 vagy 24 inchre vannak. Keresel egy kapcsolot/konnektort annak a haza ugyis egy studra lesz felfogatva es onnan indulva megtudod nezni, hogy hol van es milyen tavolsagokra vannak.
Van meg a Toggle Bolt, esetleg Moen Secure Mount amit meg megneznek ha csak a gipszkartonra megy. Elvileg a karton kibir 100+ lbs huzast mielott kiszakad. -
lenox
veterán
Es a nap otlete: ultra short throw projector.
http://www.hitachiultimateprojector.com/Home-Information/Technology
Olcson jot.
-
EQMontoya
veterán
Plafonra? Nem annyira esztétikus, de szerintem vállalhatóbb megoldás, mint átfúrni a gipszkartont. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy hogy tolsz azon át pl. egy tiplit, hogy belemenjen mögötte a téglába, ha legalább van.
De 14cm falvastagság, az nagyon vékony, abba szerintem nem nagyon lesz semmi, csak némi merevítés (pl. vas) meg gipszkarton. Ha mindkét oldala gipszkarton, akkor nem nagyon tudok elképzelni semmit, ami közte lehetne. Egy sor tégla se fér be.
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys
üzenetére
A tv kb 15 kilo, a tarto meg kb 8.
Belso falrol van szo, kb 14 cm vastag. Ilyen wire detectorunk van, de ez fa studot nem tud. Kenytelenek vagyunk felraknia falra, a gyerek kedvenc hobbija lett elotte felallni es megtapicskolni.EQMontoya: vagy pl egyenes falat esetleg ( pl szuleimnel valyogra ment) De itt lattam mar sok helyen, hogy ilyet raktak a falra, akkor is, beton, tegla volt alatta.
-
EQMontoya
veterán
Ebben nincs sok ráció szerintem, hacsak nem hő- vagy zajszigetelni akarsz. De arra meg van a gipszkartonnál jobb.
Válaszfal (akkor esélyesen gipszkarton az egész), vagy tartófal?
Ez leginkább a vastagságból állapítható meg.e=mc²: ha szarabb helyen parkolok, én becsukom a tükröt. Mondjuk nem túl nehéz, gombnyomásra csukódik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)