Hirdetés
- kraftxld: Untappd lista
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
Aktív témák
-
lesaux
veterán
3k
-
Panther
HÁZIGAZDA
Azta hogy ti mennyit írtatok... szörnyű. :)
Autó ügyben velem csak annyi történt, hogy megint eltörött a jobb hátsó keréken a dísztárcsa. Egy hete szereztem pedig nagy nehezen az előző törött helyére. A másik háromnak viszont semmi baja... ki érti ezt? Talán azzal az egy kerékkel van valami baj, ami miatt eltörnek a dísztárcsa tartópöckei? :F A vicc egyébként hogy nem esik le magától... 6 pöcökből 2 egymás melletti maradt és tartotta. Aztán levettem megnézni hogy miért mozog a helyén, visszatenni már nem lehetett. -
lesaux
veterán
Tegye fel a kezét, aki szombaton és vasárnap is dolgozik! :D
:( -
Loretto
veterán
még mindig nagyon bejön a kit-kat reklám.a papagájos:DD
-
Loretto
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
:D amikor az egyik astránkat(mert 2 volt) akkor 1 hónapig azon sem kipufi,utána powerful lett.nélküle olyan kis dörmögös volt az 1.4 astra.
-
Bazsesz
őstag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Jaj, a szülői :DDD :) ;] :DD :))
2 óra megagigaüberbrutállol :D Fel kellett volna venni :DDD Elősször kiosztotta az ofex a számvitel dogákat, ami 36 emberből 20-nak karó lett, egy hármas, a többi kettes :D Aztán meg osztályfőnök elmondta, hogy miit talált ki: a szalagavatón keringőt előadni, csajokon esküvői-ruha szerűség, fiúkon meg frakk :D 3900 HUF/db a bérlés egy délutánra. 36*3900 az sok :D Szal vannak kavarások. Aztán 2000 Ft-ot akartak megszavazni osztálypénznek. Tavaj szedtünk 1700-at, és mentünk kirándulni., idén nem megyünk minek 2000? Minden vackot fizetni kell (öltöny, szalag, stb ezazamaz). Hülyék. Kár, hogy nem volt nálam videókamera, közzétenni jó lett volna :D 40 főt befogadó terembe voltunk vagy 90-en :D
Szal az egész sz*rt se ért, de legalább találkoztam 1-2 olyan személlyel, akivel szerettem volna. Meg bejelentette, hogy HÉTFŐN MEGYEK SULIBA!!!. :D Végre.. Már szétuntam a fejem itthon. Jövő héttől kezdődik a sulinak a pokol, ugyanis a suli réme leszek, mert megérdemlik :D
Üdv: balu -
Bazsesz
őstag
Éljen! 400 napja vagyok PROHARDVER! tag :D Nagyonkirálybrutálállat :) Pedig úgy indult az egész, hogy kérdezek 1-2 dolgot, és kész. Ahhoz képest... huha. Belegondolni is szörnyű, hogy 400 napja rémisztgetek itt a fórumon :) De büszke vagyok rá :)
-
Bencom
senior tag
Érdekes... Eddig majdnem mindegyik OFF TOPICot 2000 hsz előtt bezárták, ez meg már közeledik a 3K-hoz...
Vagy most csak alszanak a PH! nagyurak? és nem tudnak idő előtt újat nyitni:F? -
b14
senior tag
Mar nincs sok a 3000 - ig
-
Loretto
veterán
nézitek az f1-et?
-
Bash
őstag
válasz
Predator666
üzenetére
Leginkább mások munkáját ellenőrzöm, meg telefonokra, meg rádióra válaszolgatok, intézkedek, ha a helyzet úgy kívánja. Ma reggel 11-től dolgoztam este 11-ig, holnap még ennél is keményebb napom lesz, köszönhetem Hurricane Jeanne-nek. Idén ez már a negyedik hurrikán lesz, ami minket sújt:

-
tildy
nagyúr
Ugye holnap nem lesz hideg?
Esküvőre vagyok hivatalos.Én leszek az egyik koszorúslány:)nameg tanú is.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
mi tortent Parci avatarjaval? ugy nez ki, mit egy felteglaval pofanb*szott smiley :DDD
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Ez a csapat errol hires :)
Jo oreg - mondhatni kultikus - '64-es SID zeneket dolgoznak fel es elo is adjak oket. :)
Az egesz site kotelezo, van rajta par meglepo dolog :)
En szemely szerint, ha nagyon kivagyok SID zenet szoktam hallgatni - az valahogy feldob, megnyugtat. Hiaba no, megis csak analog a hangzas :DDD
Ha csak szimplan faradt vagyok, akkor meg valami elborult - de dallamos - metalzenet :DDD -
slapec
tag
Valaki hüje nagyon elvan egy másik fórumon...
Lezsidózott, és gázkamrába, meg savmedencébe akar dobatni...
normális az ilyen?
http://www.minimax.hu/forum/forum.php?action=ll&fid=10&tid=10420
(Egy gyermek fórumon....)
(töröljétek ha nem itt van a helye) -
rATdrAgOn
senior tag
WAHHAHAHAHAHA!!!
Na, ma Charlie mutatott a klubban egy vicces videot. :)
Azoknak, akik tudjak mi az a C64 kotelezo: :)
Innen le lehet rantani:
[L]http://www.pressplayontape.com/dl.asp?id=ComicBakery[/L]
C64 fanoknak kotelezo! -
slapec
tag
Az off topicba akármit lehet írni, igaz? (mert nemtudom :)
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Azert fog ki rajtad, mert dieselhez vagy szokva. A diesel meg alapjaraton is nyomatekosabb mint a benzines, annal nem gaz, ha tul gyors vagy. Benzinesben tobb a kraft (marmint a loero, illetve a leadott teljesitmeny, porgosebb, stb), viszont sokkal kevesebb a nyomateka. Ezert benzinesnel jobban eloterbe kerul a kuplung kezelesenek hatekonysaga. :DDD
Anno eleg sokat jartam mindenfele os diesellel (a kedvencem az allolampas 2 literes diesel merga), azokat keptelenseg volt lefullasztani rossz kuplungolassal. :)
Az enyemet meg mostanaban is sikerul neha - mondjuk ez ilyen 50%, eleg gyakran van, hogy szarul mukodik a valto is. Pl. kepes arra, hogy ha berakom hatramenetbe (tobbszori kiserletre beesik a bot helyere), akkor kapcsolja a negyedik eloremeneti fokozatot is... namost, ilyenkor, ha epp csak raengedem a tengelykapcsolot akkor oltari nagy csattanas kisereteben lefullad a vas. Ilyenkor anyazas, indit, fokozatbol ki, fokozatba vissza, kuplung - jeee, megmozdult :DDD
Kezdek aggodni, most mar az egyes is kezd ilyen lenni - ugy latszik motorgeneralt ossze kell kotni egy valtocserevel is... szerintetek erdemes a jo kis ''hosszu'' negyfokozatu valtot kicserelni egy ujabb otfokozatura? Mert en ezen vacilalok - az ilyen kis varrogepek otfokozatu valtoi olyan rovidek hogy meg en pedig nem akarok folyton a bothoz kapkodni... mostanival is surun kell, de pl. atyam jarganyan mig el nem erem az otodiket nem is veszem le a kezemet a botrol - ami azert eleg gaz. Az enyemen meg szepen komotosan lehet felfele kapcsolgatni, valahogy igy: 1,2,4 - najo, neha megvan a 3 is (altalaban visszafele :DDD) -
Trak
addikt
Múltkor mondta vlaki, hogy tudna segíteni a Kelly-tech ben vásárolni. Ha magára ismer az illető, akkor szóljon már pls:)
Ha nem, akkor vlaki más segítségét is szívesen fogadom. Szülinapra kellene... -
Matr x
aktív tag
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem is ilyen ''lusta'' oktatóm volt... csak egyszer vezetett, amikor elvitt elsőnek a rutinpályára, meg amikor ott megmutatta a cuccot, hogy kell...
Amikor akartam kiszállni az első rutin végén, akkor mondta, hogy maradjak, és az övet kapcsoljam be :)
De talán ezek azok az oktatók, akik közlekedni is tanítanak,nemcsak vezetni... -
_Volkovy_
nagyúr
a poén az hogy én is a kuplung csúsztatásával kezdtem,ment is mint az álom,többféle dízeles kocsin..
csak a miénk fog ki rajtam,de az nagyon:D -
ha ügyes, hármasból is indulhat... :D
-------------------
egyébként nekem az első vezetés órám azzal kezdődött, hogy mi az a csúsztatott kuplung. a bácsi megmutatta, majd azt kellett csinálnom egy negyed órát. miután már ment, elindultunk vezetni... s ott száguldottam! :D
és a legviccesebb ebben az, hogy akkor és ott ültem először a volán mögött. és ez nem a tanpályán történt, hanem az Örs mögött, az Álmos vezér útján a parkolóban. S miután elindultunk, bejártuk keresztbe-kasul Zuglót.. pedig elvileg a rutinvizsgáig csak tanpályán vezethettem volna. a tanpálya helyett rendeszeresen a BS parkolójába jártunk... :D
kicsit spórolt a bácsi. na. de legalább laza volt... :)
[Szerkesztve] -
Integra
titán
nagyon LOL:))
[L]http://index.hu/kultur/media/sppiac0922/[/L]
[Szerkesztve] -
-
Predator666
aktív tag
Tehat...Minel tobb a luk, es minel nagyobbak, annal, erdemesebb nagy atmeroju ventit venni...
Ha sok luk+nagyok, es veszek kisatmeroju ventit, az akkor tobbet er vagy inkabb jobb akkor a nagy atmeroju...
Huuu, tok kreten vagyok ehhez, remelem nem viszonyulsz majd ugy hozzam, mint en a muterhez, ha nem ert vmit:D (ideges vok, orditok kombo:DDD) -
hungeek
senior tag
mostanában egyre furcsább dolgok történnek velem:
1. minden nap felébredek reggel 4.30 körül (eddig soha nem volt ilyen, de ezen a héten minden nap)
2. már 3 hete MINDEN pénteken, de CSAK pénteken vérzik az orrom
röhej :) -
Integra
titán
nézem a híreket, kezd a tököm tele lenni a zalatnay-val és médiával de most már nagyon
-
válasz
VladimirR
üzenetére
útálom a zenélő tolatólámpát.
pl. amikor valaki éjszaka tolat, akkor miért kell az egész környéknek felébrednie rá???
apám lakásával szemben van egy kisbolt, és minden hajnalban 3 és 5 óra között jönnek az áruszállító kisteherautók, és mind sípol, amikor odatolat a bejárathoz... :((( grrr. -
Matr x
aktív tag
Debrecenben és Nyíregyházán is vannak kéziváltós buszok.
A sofőrök elmondásai szerint egyszerűbb vezetni az automatát - és talán ennyi is a jó benne...
Jah, még valami - spórolni a kéziváltóssal egyszerűbb, nem fogyaszt annyit. Bár ezeknél, a 18-20éves buszoknál talán már mind1, hogy kézi vs. automata... sok. -
pweisz
senior tag
válasz
rATdrAgOn
üzenetére
BKV-nál lehet hogy nem,de Pécsett nagyon ritkán látni kéziváltós helyi járatot. De egyébbként helyijáraton tényleg jobb az autómata. Persze Taxisoknak szokott lenni,de ott se mindenkinek, egy személyautó váltóját azért nem olyan fárasztó kezelni. Egyébbként kamionosok se használnak autómatát, a teherautókban sincs, de jövő gondolom ott is az autómatáké lessz valamikor, de a manuális váltó se fog kiszorulni szerintem teljesen. Én ha soförködnék akkorse kéne autómata, mondjuk busznál már azért más lenne a helyzet, de nem fogok soförködni, mer csak személyautóra van jogsim.:)
-
_Volkovy_
nagyúr
A Valami Amerika soundtrack tracklist-jét valaki be tudná lökni nekem?
Google nem talál semmit..
köszi!:) -
Som@
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
Nem picsakocsit vezetek :DDD
Igen, csak képzeld el, hogy egy nagy hodály teherautóval tolatsz le a járdáról. Hogy a fészkes fenében látod, hogy van-e mögötted valaki? Jó hogy úgy szállsz be az autóba, hogy megnézed, nincs-e valami akadály hátul, de mire beülsz, már rég mögéd mehett pl. egy gyerek. Vagy egy kismama a babakocsijával.
És én leszarom (már bocsánat), hogy nincs a KRESZ-ben, de én maximálisan próbálok vigyázni az embertársaimra. -
VladimirR
nagyúr
vegyel ''tilinkozos'' izzot a tolatolampaba :DDD
bar lehet, hogy ez baleset megelozesenek minosul s lehet dudalni, de a kresz-ben szerintem nem erre ertettek, s a forgalomban haladokat - ha olyan helye tolatsz - is megtevesztheti (engem pl kurvara zavar, ha csak ugy dudalgatnak, mindig nezek szanaszet, hogy hol kell vigyazni) --- nem megkovezni: maganvelemeny
[Szerkesztve] -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Tukornek tul nagy a holttere, meg torzit - tehat neheziti a tavolsagok felbecsleset. :)
Meg a KRESZ eloirja, hogy tolatas megkezdese elott meg kell gyozodnod arrol, hogy ellenorizd, hogy nincs-e mogotted akadaly, illetve elo akadaly (gy.k. gyalogos, kisgyerek, kiskutya, stbstbstb). Namost, ezt tukorbol eleg nehez ellenorizni. -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Szvsz ez csak duma. :)
Igazabol akkor tudod meg mire kepes a vas, ha varatlan helyzetben teszed probara. :)
Meg esetleg extrem idojarasi korulmenyek kozott. :)
Nem tudsz te meg semmit, maximum sejtesz (bocsika :DDD) - a tudashoz sok-sok km es sok-sok ev kell. Aztan vagy elered, vagy nem. En magam is meg csak az osveny elejen jarok. :DDD
Amugy nem tudom, hogy te hany eves vagy, en mar korant sem az a tinedzser tipus, talan emiatt latom az egesz kozlekedessel/autovezetessel kapcsolatos kerdeskort kicsit maskeppen - engem hidegen hagynak a loerok, a gyorsulas 100-ra (amit persze azert ha olyan vas kerul a kezem koze ki szoktam probalni - szigoruan nem kozuton ;]), az ilyen-olyan elektronika stbstbstb. Ha kozuton vagyok, akkor en mar nem csak arra figyelek, hogy en mit csinalok, hanem arra is, hogy masok mit csinalnak - idaig bejott, jopar fiatalabb gyerek az izmosabb vasnak koszonheti azt, hogy egyben maradt o es apuja kocsija, hogy lattam, hogy mit csinal, segitettem neki abban, hogy a szabalytalan cselekedet be tudja fejezni es utana mar arra megy amerre akar. Ezert nem szoktam annyira felkapni a vizet azon, ha valaki 50-es teruleten hajt 70-el, nem indexel, stbstb. Probalok a szabalytalankodora is vigyazni, mert ot is varjak valahol. Nem ugy mint egy masik kartacs ebben a totyikban: [L]http://www.prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=79586[/L]
Ez a hozzaallas pedig meg igen messze van a tudas leghalvanyabb kezdetetol. De torekedni kell ra. :) -
-
rATdrAgOn
senior tag
:)
En is altalaban tukorbol. :)
Kiveve, ha eleg necces a hely ahova be kene magam preselni... az eleg jajj. :)
Plane, hogy nekem meg vonohorgot is bele kell szamolni az auto hosszaba, bar volt mar olyan hogy csak ugy birtam beszuszakolni a jarganyt ket auto koze, hogy lefektettem parkolasi magassagba es ugy szepen becsurogtam a ket parkolo vas koze.(ilyenkor a vonohorog annyira lent van, hogy szepen be lehet csusztatni a mogottem allo lokharitoja ala :DDD). Igaz, ilyenkor meg kell nezni, hogy befer-e ala a vonohorog, masreszt nem szabad elfelejteni, hogy a magassagszabalyzohoz nem szabad nyulni kiallaskor. :) -
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
''...Ralliztam 3/4 órát Cegléden illetve a környező falvakban,üvölt a Prodigy szétviszi a fejemet,4000 rpm,megrökönyödött gyalogosok,rulllz
...''
Ennek azert kicsit ontomjen szaga van na... :)
Masreszt, friss jogsiskent nem tul egeszseges, ha egyedul vagy es uvolteted a zenet... nem hallasz semmit sem a kornyezo forgalombol... idovel, ha mar rutinod is lesz, akkor majd lehet esetleg elkezdeni zenet hallgatni, addig inkabb azon legyel, hogy biztonsagosan eljuss az uti celodba. Nem tudom, mondta-e neked az oktatod azt amit nekem: ''Ha a volan mogott ulsz akkor fel labbal a sirban, fel labbal a bortonben vagy!''. En probalom magam ehhez maximalisan tartani - persze neha megszegem a KRESZT - de az elsodleges szempont szamomra a kozlekedotarsak maximalis biztonsaga. :) A sajatom az huszadrangu kerdes, ertem nem kar ;]
A menni tudas sem jelenti azt, hogy ''fuuu ez mar jol megy'', menni barki tud - ahogy az oktatom mondta detto: a gazt a hulye is tudja nyomni - hanem a cel az, hogy lenduletesen, hatarozottan, kiszamithatoan es egyertelmuen kozlekedjel, akkor is ha ismeretlen kornyeken vagy (en peldaul elkepesztoen hatarozottan el tudok tevedni barhol - igaz konnyen rajovok, hogy merre is lesz az arra). Nem mondom azt, hogy en ilyen vagyok - majd talan jopar ev es nehany szazezer (millio?) kilometer utan talan ilyen leszek. :DDD
Szoval, csak ovatosan, megfontoltan. :)
Ja, meg egy jotanacs. Ha csaladodban van valaki akinek mar tobb eves gyakorlata van, akkor ugy menjel vezetni, hogy o ott ul melletted a jobb egyen. Atyam ehhez ragaszkodott az elso harom honapban, most mar ertem miert - tobbet tanultam az alatt a harom honap alatt mint az egesz ''hivatalos'' procedura alatt.
Aztan meg ha mar ~1-1,5 eve vezetsz, mogotted van 10-15e km es netan van sajad vasad, akkor menjel el egy vezetestechnikai kepzesre. Ra fogsz dobbenni, hogy nem is tudsz vezetni. :DDD
[Szerkesztve] -
rog
addikt
válasz
rATdrAgOn
üzenetére
dettó.
nekem az oktató kocsi egy diesel ax volt. még aznap beleültem egy trabantba amin alapjárat, lengéscsillapító, és fék egyáltalán nem volt. :)) hamar megtanulja az ember, hogy azért van három pedál, hogy mind be legyen nyomva. ;)
egyébbként most hogy már 1,5 éve egy diesel autómata váltós mercit vezetek. elég vicces volt, amikor átültem egy 1.3-as suzukiba. az első pár kilómétert úgy tettem meg mint egy ámokfutó, mire megszoktam hogy itt ha gázt adok, valami egészen más történik.... az utasaim meg úgy néztek ki mint az ufók. (fehér hosszúra nyúlt arc, csészényi szemek..)
Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest