Hirdetés
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
Aktív témák
-
_Volkovy_
nagyúr
Mi a lószar lesz most?
-
twollah
nagyúr
Uj OFF TOPIC.
Nem semmi. -
Bash
őstag
Kicsit utánanéztem:
''The letter R, expanded to Roger, was used to mean message received, and had been in use in that sense ever since the early days of Morse code. Since the operator was often acknowledging receipt of a message on which he would have to act in some way, the response came not only to mean that he had received it, but that he had understood it, a subtle but crucial extension. (If he wanted to say explicitly that he would carry out an instruction, he would add wilco, short for ''I will comply''. Hence all these handle-bar moustached aviators in films like The Dam Busters shouting ''Roger, Wilco!'' into their handsets before peeling off to do some deed of daring.)
This meaning for Roger became so stereotyped that it survived the shift to the international phonetic alphabet that almost everybody now uses, which instead has Romeo for R. It's a good thing it only came in after the War: ''Romeo, Wilco!'' doesn't have the same ring...''
''In the early days anyone with a normal radio could tune into Police broadcasts so they invented this code to get some privacy, but also to cut down radio time, and have less misunderstandings. Radio codes were not new, their forerunner was telegraphic codes, and of course shortened morse codes, one of which is the famous SOS.
It didn't take long for Police radio codes to become known, television programmes like Car 54 popularised them and the CB radio craze (remember that) got them into the public domain.
Different police forces developed their own codes, there's not a standard list, but - and here I 'm going to part from Quizmonster - usually 10-4 means 'acknowledged, not yes. As does 'Roger'.''
És találtam egy kis érdekességet is: [L]http://www.geocities.com/truckinwives/lang.html[/L].
Munkahelyen mindig van nálam egy walkie-talkie, elég sokat beszélünk rajta, mi a ten four-t használjuk, de kisebb közösségekben eltérő lehet a jelentése/használata, pl.:
'' Yay! Another one for the American! LOL... I'm a 9-1-1 Emergency Dispatcher, and I work with the on-duty police force in handling emergencies, traffic stops, etc. The whole thing about 10-4 is fairly simple. Because radio air time is sensitive, not only in time, but because a lot of people have illegal scanners in their homes (we call them ''scanner-hounds'', nosy people... lol) law enforcement agencies all around came up with ''code''. There are a million codes on the air, and although most are universal, some are different per agency. For example, a standard code might be 10-10, which means that the officer is out at his residence... that could mean he's off shift, and home with a police vehicle for the night, or that he just stopped off at his home for a meal break. 10-4 actually means ''All is well.'' When I ask an officer for his ''status'' (to see if he's having any trouble), and he answers me ''10-4'' I know that everything is ok. My agency doesn't use ''10-4'' as an ending, like ''roger''. At the end of a transmission (conversation), the dispatcher says ''Received. (As in, I heard you clearly, and understand what you've asked me to do.) and then we state the time in military (zulu) time.''
A few others in my agency: ''10-8'' means that the officer has completed the task he was doing, and is back in his vehicle, free to go to another call, or patrol the roads. ''10-16, (address)'' means he's out at an address, attempting to serve civil court papers. ''10-7'' means he's out of his vehicle and not near his radio, like when he's just pulled over a vehicle and is issuing the driver a traffic ticket.'' -
VladimirR
nagyúr
jo hosszu eletu volt a ''ki hany napja reggelt'' topic ;]
-
PeliScan
addikt
Áh, durva egy napom volt, eladtam a digit gépet, vettem is egyet, barátnőm kiakadt h miért a gépért mászkálok, este barátaim csinálnak egy koncertet, és oda el kell mennem, epdig a gépet tanulmányoznám, közben reklamál az előző gép új tulaja, hogy mi az hogy ne adom a gép mellé a 256os kártáyt és a 2x4x2100mAh-s akksikat..? Baze. :(
szerk. egyúttal keresek olcsón akksikat (4db 1800mAh környékén), töltőt, és 128 körüli CF kártát, használtan ,olcsón, gyorsan... :(
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
nem tud valaki szegeden olcso alberletet nettel?
-
Bash
őstag
DSP = Digital Signal Processing (Digitális jelfeldolgozás) [L]http://www.dsptutor.freeuk.com/intro.htm[/L]
Annak idején volt ilyen tantárgyam is. :)
foobar2000-hez vannak DSP plugin-ek elég széles választékban.
Egyébként van egy nem túl sikeres foobar2000 topic-unk is: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=53275[/L]. Tudom, hogy volt egy másik is, de azt most nem találom. :( Segítsetek megkeresni, pls! -
-
PeliScan
addikt
Iszonyatosa sürgős és gyors kéréds, léccilécci!
NiCd töltőben lehet-e NiMh akkukat tölteni? -
Agyasima
őstag
testing... attention please! Hajrá magyarok!
bocs
nahát, már 560 napja regisztráltam...
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
A kernel streaming-nek igazából 24 és 32 bites hangkártyákon van előnye, abban segít, hogy bithelyes információt küldjön a hangkártyának. Egyes driverek nem támogatják, egyes kártyák csak az ASIO-val működnek, de ez processzor igényesebb, mint a kernel streaming. De én mindig azt mondom, hogy hallgasd meg a zenéid minél többféle beállítással, és azt használd, amelyikkel szerinted a legjobban szól.
Egyébként egy nagyon jó audio fórum, ha érdekel: [L]http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showforum=28[/L]. -
divot
veterán
A kisebbség immár mindenütt a közeledben van. :)
-
Arnold2
őstag
Figyú! Remálem nem bannolnak ezért a kérdésért, de érdekel!
A Superman sorozatokban mikor Superman a szeméből lézert lővel vagy mikor átnéz a falakon, nos azokat a sugarakat más ember is látja vagy csak nekünk mezei nézőknek tették láthatóvá,de egyébként láthatatlanok?
És miért áll el olyan sokáig a téliszalámi? -
Bash
őstag
diNovo-m Media gombjait működésre bírtam a legjobb audiólejátszó programmal. :)) Most már működik minden, ahogy kell, pedig hivatalosan nem támogatja csak a Logitech Media Desktop-ját, a RealOne Player-t, és a Windows Media Player-t. :)
-
tildy
nagyúr
Textboy anyukája által indított albis topic merre van?
-
Sick Boy
őstag
nah, hogy elszaladt mellettem az offtopic baszus...

-
Loretto
veterán
nektek megy a mailbox.hu?
-
lesaux
veterán
Szerintem akármilyen levelezôprogrammal, ami a html-t tudja. Pl. Outlook Express.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
_Volkovy_
üzenetére
egyszer???
en anno 2.5 eve vettem egy 800-as duront, es akkor vettem hozza egy coolin 121-es hutot, amihez volt egy kis csomag paszta
a duron kb 3-4 alkalommal kentem be (kiszedtem olykor, geppucolas, prociforrasztas apropojan), aztan vettem egy 2500+ bartont azt is bekentem mar 2-szer, sot, ket haver prcesszorara is en adtam kolcson pasztat
es mig mindig van belole -
_Volkovy_
nagyúr
Úgy látszik Cegléd rulz,itt legalább van paszta :D
Igaz Zalman-ról még csak hírből hallottak :D -
Tul
aktív tag
Sziasztok!
Nem akartam új topicot nyitni ilyen hülye apróságnak, ezért itt kérdezem meg, mert asszem ide sokan benéznek: hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a freemaillel küldött üzeneteim ne azon a csúnya fehér háttéren jelenjenek meg azokkal a csúnya stílusú betűkkel:D Barátnőm annó mindig ilyen ''formázott'' leveleket küldött nekem, szép barnás háttérrel:U Emlékszem, még ott is volt a szöveg alatt egy kis darab (gondolom azt sokszorosította a rendszer) a háttérből. Tehát?:) (Mielőtt valaki átirányítana hozzá, azóta már szakítottunk, kitöröltem a leveleit is, nem vagyunk jó viszonyban:DDD) -
divot
veterán
Amióta volt ez a kis tereprendezés, mindenki milyen aktív lett. :DDD
Aktív témák
- Lenovo Yoga 7 2-in-1 OLED Ryzen 5 8640HS 16GB /512SSD/1év gari
- Dobozos Asus VivoBook S 15 Laptop 15,6" -30% Snapdragon X Elite 32/1TB 3K OLED 120Hz
- Jó állapotú Playstation 2 SLIM SCPH-70005 csomag eladó!
- Emc CX4-4PDAE STORAGE- adattároló - 15X 3TB - Több db van
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest