Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
Aktív témák
-
Bash
őstag
A topic megtelt, folytatás itt: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=94027[/L].
-
Bash
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
Azt nem hagyom. Inkább nézzétek meg a parknak a fotó galériáját: [L]http://www.floridastateparks.org/oscarscherer/parkphotos.htm[/L] [L]http://www.floridastateparks.org/oscarscherer/visitorphotos.htm[/L].
Nekem ez tetszik a legjobban: [L]http://www.floridastateparks.org/oscarscherer/photos/visitors/OSS-WatchingtheSunrise-DebTencer.jpg[/L]. -
Bash
őstag
Tegnap itt jártam: [L]http://www.floridastateparks.org/oscarscherer/default.asp[/L] és őt láttam:

Nagyobb: [L]http://bashland.net/pics/mamasita.jpg[/L] (645x1245, 127kb) -
Bash
őstag
Mára eltávoztam, leugrok Sarasota-ba barátokhoz egy kicsit! Legyetek jók! :)
-
Bash
őstag
Még én is ébren vagyok. :)
-
Bash
őstag
Mi ez a nagy pörgés itt gyerekek? Ilyentájt már csak én szoktam frissítgetni a böngészőt. :)
-
Bash
őstag
Hali mindenkinek!
Három nap szünet után itt vagyok, megvagyok. :)
Jeanne nem kímélt minket, keményebb volt, mint Frances. Persze megint melóztam, de most nem töltöttem ott az éjszakát. Ezzel viszont azt vállaltam, hogy vasárnap reggel a vihar kellős közepén hurrikán-erejű szélben elvezetek a melóhelyig. Hát nem volt kellemes, úgy indultam, hogy épp mielőtt beszálltam a kocsiba az utcánk végében felrobbant valami transzformátor. :Y Kb. ekkor ment el az áram a környékünkön. Persze szakadt az eső, töröltem az ablakot, mint az állat, de ilyenkor ez nem sokat ér, a sávokat nem nagyon láttam, csak ''emlékezetből'' mentem. A kormánnyal rendesen birkóznom kellett, nem volt egyszerű nagyjából egyenesben tartani a gépet. Még szerencse, hogy nincs messze, 10 perc alatt ott is voltam. Itt átnyergeltem az egyik golfkocsira, a nap folyamán jópárszor majdnem felborultam vele. :)
Vittem magammal a kamerát is, de éppen a medencénél a kerítés mellett guggolva próbáltam egy képet csinálni, amikor kb. tőlem 3 méterre egy ölnyi vastag pálmafa tetejét letépte a szél és nagy hanggal a vízbe csobbant. Na itt fejeztem be a fényképezést. :(
Elvesztettünk egy villanyoszlopot is, szerencsére egy nagy fára dőlt, és az megtartotta. Kisebb raktárépületünket lerombolta a hurrikán, rengeteg fa kidőlt, meghajolt. Az épületek viszonylag jól bírták, csak néhány helyen rongálódott meg az eresz, meg a tetőburkolat.
Csodával határos módon az áramszolgáltatás viszont mindvégig fennmaradt. Na nem úgy itthon, anyukámmal telefonkapcsolatban álltam, gyertyákkal világított, meg próbálta legyezgetni magát, mivel a légkondi ugye nem ment, 82°F-ig melegedett fel a lakás. Hírek szerint Florida-ban 2.6 millió lakás maradt áram nélkül Hurricane Jeanne miatt, közben még Pensacola környékén 50,000 lakásban még a múlt heti Hurrican Ivan csapás óta nincs áram. :( Egyébként elég gyorsan dolgoztak, hétfő hajnalban 3:12-kor visszajött az áram, ekkor már én is itthon voltam. Viszont a kábelhálózat meghalt, így netezni csak dial-uppal tudtam volna, úgy döntöttem nem kínozom magam. Eléggé szerencsések voltunk, ma délután még az utcánk másik oldalától egészen a belvárosig (15 perc kocsival, egész nagy terület) sötét volt minden. Végig rendőrök irányították a forgalmat, szinte minden kereszteződésben dolgoztak a szakemberek, leszakadt jelzőlámpákat javítottak...
Két sarokra tőlünk egy Kinko's-nak egy része összedőlt, nagy gerendák feküdtek a földön meg törmelék. Sok tábla az útra dőlve, elhajolva stb. Este fél 12-re, mire hazaértem munkából már helyreállt a kábel is, és végig fényes volt az utca. :) Holnap nem dolgozom elvileg, végre kiszáríthatom a cipőmet. :)
Most pedig reszkethettek, mert hurrikántól felbőszülve kegyetlen és igazságtalan leszek, ahogy eddig is. :DDD -
Bash
őstag
válasz
Predator666
üzenetére
Leginkább mások munkáját ellenőrzöm, meg telefonokra, meg rádióra válaszolgatok, intézkedek, ha a helyzet úgy kívánja. Ma reggel 11-től dolgoztam este 11-ig, holnap még ennél is keményebb napom lesz, köszönhetem Hurricane Jeanne-nek. Idén ez már a negyedik hurrikán lesz, ami minket sújt:

-
Bash
őstag
válasz
Predator666
üzenetére
Bash egy apartmankomplexumban dolgozik, de már leírta ebben a topicban is legalább 5-ször.
Egy '95-s piros Nissan Quest-et birtokol (3.0L V6).
A hétalvásról meg annyit, hogy a héten még nem mentem ágyba 5-nél korábban, viszont 8:30-nál tovább sem aludtam még. És ez kb. általános nálam. :) -
Bash
őstag
válasz
Predator666
üzenetére
Dél múlt 21 peccel.
-
Bash
őstag
Tegnap megérkezett az új VAIO: [L]http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start;sid=cCQaE6TPYk4adeWHjZkQGOve71_l7CiTGCo=?ProductSKU=VGNS150&Dept=cpu_VAIONotebookComputers&CategoryName=cpu_VAIONotebookComputers_SSeries[/L] [L]http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/LC_ViewPage-Start?isurl=true&basetemplate=/lc/base/lc_hf.isml&page=static/lc/vaio/notebooks/s/index.isml[/L]. Egy valóságos kis ékszerdoboz, gyönyörű szép. Egy hibáját gyorsan fel is róvom: kicsit zavaró, hogy a csatlakozók a gép bal és jobb oldalán vannak. :)
-
Bash
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Édesanyám szokott magyar ételeket főzni, csak hát a megfelelő fűszerek és alapanayagok hiányában mindennek egy kicsit más íze van. Egyébként most már megszoktam az itteni kaját, pedig eleinte mindent műnek éreztem. Biztos hogy sok ''szert'' használnak, de nem feltétlenül ezek miatt más az íze a dolgoknak. Nyilván ha itt éltem volna le az életem első 20 évét, akkor a magyaros ízek lennének nagyon furcsák, minden csak megszokás kérdése. :)
-
Bash
őstag
válasz
Predator666
üzenetére
Kb. egy percbe kerül az eltávolítás is. :)
Mi van a lánykával, beszélgettek már? -
Bash
őstag
válasz
Predator666
üzenetére
Megsúgom nekem soha nem volt magyar billentyűzetem, most is angolon gépelek.
Angol XP-n itt található: Control Panel -> Date, Time, Language and Regional Options -> Regional and Language Options -> Language -> Details és itt lehet hozzáadni a nyelvet és a billentyűzetkiosztást. :) -
Bash
őstag
válasz
Predator666
üzenetére
.:killerman bazárja:. : [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=83382[/L].
Kb. egy perc beállítani, hogy ékezetekkel is tudjál írni. :F -
Bash
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
A képpel csak az a baj, hogy nem tudjuk, hogy mi volt előtte meg utána. Lehet, hogy épp csak a kezébe nyomták, és rutinból a szeméhez emelte. Egyébként láttam már, meg olyat is, amikor egy könyvet fordítva tart a kezében és egy kislány ül a combján egy ugyanolyan könyvvel a kezében, persze ő jól tartja. :)
-
Bash
őstag
Megvettem a cipőmet. Péntek-szombat magasságában már itt is lesz az ajtóm előtt. :)
-
Bash
őstag
Nah, meg is jöttem a kínaiból. Mindenféle finomságot ettem, de alig vártam, hogy hazaérjek, és megohamozzam a WC-t. :) Most meg veszek valami cipőt magamnak.
-
Bash
őstag
Az a ledöntött nagy villanyoszlop sem semmi, abba még nagyon a szél sem tud belekapni, mert nincs túl nagy felülete, és mégis. Meg a félig lebontott ház, na az sem fából készült. Meg a nagy ventillátor a kocsin, itt mifelénk helikopterrel szokták azokat cserélni az épületek tetején. A video-n meg van néhány ház, ahol tornádó söpört végig. Egy fal, egy oszlop, semmi nem maradt állva, minden a földdel egyenlő. Asszem ennél nem kell komolyabb vihar. :(
-
Bash
őstag
Ivan darabokra szedte Pensacola-t! :Y Itt már betonépületekről és acéloszlopokról van szó: [L]http://tbo.com/[/L] Photo Galleries-nél az Aftermath és a Damage.
RealPlayer video, akit érdekel ugyanott Pensacola Hit Hard címen. -
Bash
őstag
Panther!
Nem mindegy? Úgyis ki van kapcsolva.
SuBeR53_!
Már megint hülyeséget kérdeztél. Nem unod? -
Bash
őstag
Ivan partot ért ma hajnalban Alabama-ban, legkevesebb 12 ember meghalt, ezzel már 80+ halott írható Ivan számlájára. :(
Tegnap nálunk már le volt zárva megint a Bayshore meg a belváros, mert állt a víz az utakon. És itt egy tornádó Florida északi részéről:
-
Bash
őstag
Vettem egy új notebook-ot ajándékba: [L]http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start;sid=cCQaE6TPYk4adeWHjZkQGOve71_l7CiTGCo=?ProductSKU=VGNS150&Dept=cpu_VAIONotebookComputers&CategoryName=cpu_VAIONotebookComputers_SSeries[/L] [L]http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/LC_ViewPage-Start?isurl=true&basetemplate=/lc/base/lc_hf.isml&page=static/lc/vaio/notebooks/s/index.isml[/L] :)
-
Bash
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Ivan úgy néz ki, hogy elkerült minket. Jelenleg 4-es erősséggel a Mexikói-öböl közepén tombol, Florida-tól Texas-ig (Alabama, Mississippi, Louisiana) bárhol partot érhet az elkövetkezendő 24-36 órában. A legrosszabbul New Orleans járna, szinte az egész város tengerszint alatt van, mint egy tál. Ha ott csapna le Ivan, akkor kb. 12-18 láb víz (3.5-5.5 m) árasztaná el a várost, elég rosszul hangzik. A legszerencsésebb - ha már lehet ilyet mondani - az lenne, ha Texas-ban valami ritkán lakott részen érne partot, de erre vajmi kevés az esély.
Tegnap a Kajmán-szigeteket is megtépázta, a halottak száma már a 60-t is meghaladta, a legnagyobb pusztítást eddig Grenada-n végezte: 37 halott, az épületek 90%-a!!! romba dőlt, belegondolni is rossz. :(
Egyébként itt egy nagyon jó kép (szépnek szép, de halálos):
-
Bash
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
piszoár
-
Bash
őstag
Nah, megjártam a repteret is. Két munkatársam elment 3 napra Boston-ba, így most dolgozhatok minden nap déltől éjfélig egyedül.
Cathfaern!
Mail-t megkaptad? -
Bash
őstag
válasz
Loretto
üzenetére
Hajnali negyed 3 van, egy szál gatyában ülök a nyitott panorámaablaktól 3 méterre. Az ablak kb. 4-5 órája van nyitva, de nemsoká bezárom, mert csak a meleg jön befelé, a légkondi nem győzi hűteni a levegőt. Egyébként évszaknak megfelelően 79°F (26°C) van kinn (84% páratatalom). ;]
-
Bash
őstag
Általában azt eszem, amit anyám főz. :) Sok húst, sok gyümölcsöt, sok süteményt, sok jégkrémet... Ha boltban vásárolsz és főzöl, akkor nagyon olcsón kijön a kaja. Volt egy idő, amikor szinte minden nap étteremben reggeliztem/vacsoráztam, az többe volt, de simán ki lehet bírni azt is. A lakás meg a kocsi meg a biztosítások viszik el a sok pénzt, na meg persze a szórakozás.
-
Bash
őstag
Így nem tűnik soknak, de ha azt mondom, hogy 3 emberre két hétre szoktunk $40 körül fizetni bevásárláskor, akkor az nem olyan rossz. És én nem nézem semminek az árát.
Egyébként meg biztos szép csekkem lesz, 40 óra felett már minden perc túlóra, amit másfélszeresen fizetnek. :) -
Bash
őstag
Na, lehúztam ma is 10 órát a melóhelyen. Ma éjféltől Florida-ban a benzinkutakon már csak $5-ig lehet tankolni. Akadozik az utánpótlás, és Bush kormányzó bácsi így döntött. Még jó, hogy pont ma délelőtt tankoltam majdnem 18 gallont a kocsiba, ezzel ki is húzom vagy két hétig, ha nem megyek csak dolgozni.
Jelenlegi állás szerint Ivan hétfő estére várható Florida-ba 4-es erősséggel. :( Reméljük csak meggondolja magát, aztán elfordul valamerre. Ja, jut eszembe, kaptam ma egy $50-s gift card-ot jutalomként a munkahelyen a hétvégi erőn felüli munkámért. Aztán meg jól megáztam hazafelé... -
Bash
őstag
Huh, gyerekek! Ivan egyre erősebb, és egyre inkább mifelénk tart. :( Már legalább 15 embert megölt.

Most meg húzok dolgozni megint. :) -
Bash
őstag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Szerencsére nem rabként voltam ott, csak meglátogattam az intézményt. 3 órát töltöttem bent, még a sötétkamrába is bemehettem és ottlakókkal is beszélgettem. :)
-
Bash
őstag
Frances-nek inkább a sok esőben volt az ereje. Szerintem az már lehetetlen, hogy ekkora nagy területen olyan erős legyen a vihar. Kb. 4 millió! ember maradt áram nélkül hosszabb-rövidebb időre. És ha itt már fél napig nem megy a légkondi, akkor igen meleg tud lenni.
Egyébként most este voltam a belváros felé, ahol hétfőn még víz állt az utakon. 2 nagy pálmafát is láttam kidőlve útközben, pedig azok nagyon szívósak, sokszor tovább bírják, mint a villanyoszlopok. Elég sok pózna meg volt dőlve, reklámtáblák megrongálódva. -
Bash
őstag
Itthon vagyok, vezettem 35 mérföldet a városban. Sarasota-i barátaim ma indultak egy keleti parti körutazásra, és kölcsönadtam az 512 MB-os Memory Stick-emet, hogy többet tudjanak fényképezni. :)
Fő különbségek Charley és Frances között:
Charley:
- gyorsan haladó (15-20 mph) viszonylag kis méretű, viszont nagyon erős, partot érésekor 4-es kategóriájú hurrikán volt
- ahol partot ért (Punta Gorda és Port Charlotte környéke), ott szinte letarolt mindent
- kevés esőt hozott, és pár óra alatt áthaladt az államon, a keleti partig érve trópusi viharrá gyengült
Frances:
- nagyon lassan haladó (5-9 mph) hatalmas méretű, első partot érésekor 2-es erősségű hurrikán volt
- Florida ki sem látszott alóla a műholdfelvételeken, a 67 megyéből 57-et sújtott, durván másfél nap volt, amíg áthaladt az államon
- rengeteg esőt hozott, két napig szünet nélkül esett, de már előtte és utána is voltak kisebb-nagyobb esős sávok, ez sok helyen áradásokat okozott
- első partot érésekor és a nyugati part elhagyása után a forgó mozgása miatt hatalmas, nem ritkán 3-4 méteres hullámokat hozott, ez elég sokmindent elmosott a parton
- sok kis helyi tornádó is volt, 45-60 mph-s sebességgel söpörtek végig néhány városon.
Charley-ról a képeket láttad (aki esetleg nem: [L]http://bashland.net/pics/Hurricane_Charley.rar[/L] 80 kép kicsinyítve, tömörítve 12.81 MB), Frances-ről a munkahelyen csináltam pár képet, de féltettem a kamerát, így is egy kicsit megázott. Nemsoká felrakom őket. -
Bash
őstag
Szombat reggeltől már elég erősen fújt a szél, és délután volt egy-két nagy zuhé is, dolgoztam 13 órát. Aztán éjjel megérkezett Frances, vasárnap elvileg délre kellett volna bemennem, de már reggel behívtak, nem is bántam, kezdett már veszélyessé válni a vezetés, két kézzel keményen kellett fogni a kormányt és az ablakon sem sokmindent láttam ki. Elég kemény szelek fújtak, az eső meg szakadt szünet nélkül. Vasárnap délután 3 körül a főépületben és az egyik lakóépületben elment az áram. A két Honda generátor csak némi világításra, meg egy-két apró dologra volt elég, a számítógépes rendszer és a telefonrendszer összeomlott, még a CB-rádiók sem működtek, mert pont a főépületben van az átjátszóadó. Maradt a mobiltelefonos kommunikáció, persze az sem működött mindenkinek. Egész nap dolgoztam, még hétfőn is egészen éjfélig, 38 órát egyhuzamban. Hétfő délutánra visszajött az áram, estére nagyjából elállt az eső, a szél is mérséklődött. Néhány fa kidőlt, néhányról csak az ágak szakadtak le. Két épületet megbontott a szél, a műanyag borítás és az eresz egy része leszakadt. Mindenhol törmelék és falevél maradt az utakon. A medence majdnem kiöntött (pedig van túlfolyója), a röplabdapályán kb. egy láb mély víz állt. Közben a TV-n figyelemmel kísértük a történéseket, a belvárosban is víz állt, egy kórházban is bokáig érő víz volt, a Bayshore Boulevard pedig teljesen víz alatt volt. Hétfőn este a melóhely tulajdonosa kiment jetski-zni a Bayshore-ra, de voltak ott kajakosok is. Hétfőn éjszakára már hazajöttem, az utcánk is tele volt törmelékkel. Aztán kedden ledolgoztam 14 órát megint, a tulajdonostól elkezdve az összes director és manager is dolgozott, nem volt kivétel. Ma pedig kaptam egy szabadnapot, de holnap már megint melózom. Asszem ez a hét még ilyen lesz, aztán remélem hétvégén Ivan már nem erre jön.
-
Bash
őstag
Hali mindenkinek! Megvagyok, élek! :)
-
Bash
őstag
Nah, itthon vagyok. Ma estére még hazajöttem, de holnap már elképzelhető, hogy megint a munkahelyen töltöm az éjszakát, csakúgy, mint 3 hete Hurricane Charley miatt. Hurricane Frances mostanában éri el a nyugati partot. Nálunk egész nap rendesen fújt a szél, két-három erősebb szél/eső-sáv már áthaladt. A pálmafák rendesen dűledeztek, pedig a nyugati part 200 mérföldre van tőlünk, és a hurrikán szeme még ennél is messzebb volt. Frances nem csak egy nagyon erős hurrikán,hatalmas nagy is, akkora, mint Texas állam, az USA legnagyobb állama. (Csak összehasonlításként: Magyarország területe 280000 km2, Texas területe 688000 km2!). Charley-val ellentétben Frances nagyon lassan halad, kb. 20 óra lesz mire áthalad az államon. Rengeteg esőt fog hozni állítólag, nem kizárt hogy helyenként akár egy láb eső is essen.
Integra!
Jelentem két darab Honda EB 6500X generátort üzemre kész állapotba hoztunk ma a melóhelyen, szükség esetén csak be kell őket indítani, és kész. Be lett kábelezve minden, hosszabbítók, elosztók miegymás. -
Bash
őstag
_Volkovy_!
Vegas a sivatag közepén van, oda csak szórakozni jó menni.
PeliScan!
Csak vigyázz nehogy olvasgassa majd a fórumot. :D
Aktív témák
- Vicces képek
- Router gondok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Gaming notebook topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Battlefield 6
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Netgate XG-7100-1U 8GB pfSense+ - VPN - Profi tűzfal -10Gbe- Rackbe szerelhető
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest