Hirdetés

Aktív témák

• rATdrAgOn

senior tag

válasz _Volkovy_ #2903 üzenetére

''...Ralliztam 3/4 órát Cegléden illetve a környező falvakban,üvölt a Prodigy szétviszi a fejemet,4000 rpm,megrökönyödött gyalogosok,rulllz

...''

Ennek azert kicsit ontomjen szaga van na... :)

Masreszt, friss jogsiskent nem tul egeszseges, ha egyedul vagy es uvolteted a zenet... nem hallasz semmit sem a kornyezo forgalombol... idovel, ha mar rutinod is lesz, akkor majd lehet esetleg elkezdeni zenet hallgatni, addig inkabb azon legyel, hogy biztonsagosan eljuss az uti celodba. Nem tudom, mondta-e neked az oktatod azt amit nekem: ''Ha a volan mogott ulsz akkor fel labbal a sirban, fel labbal a bortonben vagy!''. En probalom magam ehhez maximalisan tartani - persze neha megszegem a KRESZT - de az elsodleges szempont szamomra a kozlekedotarsak maximalis biztonsaga. :) A sajatom az huszadrangu kerdes, ertem nem kar ;]

A menni tudas sem jelenti azt, hogy ''fuuu ez mar jol megy'', menni barki tud - ahogy az oktatom mondta detto: a gazt a hulye is tudja nyomni - hanem a cel az, hogy lenduletesen, hatarozottan, kiszamithatoan es egyertelmuen kozlekedjel, akkor is ha ismeretlen kornyeken vagy (en peldaul elkepesztoen hatarozottan el tudok tevedni barhol - igaz konnyen rajovok, hogy merre is lesz az arra). Nem mondom azt, hogy en ilyen vagyok - majd talan jopar ev es nehany szazezer (millio?) kilometer utan talan ilyen leszek. :DDD
    Szoval, csak ovatosan, megfontoltan. :)

Ja, meg egy jotanacs. Ha csaladodban van valaki akinek mar tobb eves gyakorlata van, akkor ugy menjel vezetni, hogy o ott ul melletted a jobb egyen. Atyam ehhez ragaszkodott az elso harom honapban, most mar ertem miert - tobbet tanultam az alatt a harom honap alatt mint az egesz ''hivatalos'' procedura alatt.
    Aztan meg ha mar ~1-1,5 eve vezetsz, mogotted van 10-15e km es netan van sajad vasad, akkor menjel el egy vezetestechnikai kepzesre. Ra fogsz dobbenni, hogy nem is tudsz vezetni. :DDD

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés