Hirdetés

2019. november 14., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#12701) lovas001 válasza Belako (#12700) üzenetére


lovas001
(aktív tag)

Nagy valószínüséggel az invertered lehet valahol zárlatos ezért tilt az alaplap

Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.

(#12702) Laszlo52


Laszlo52
(csendes tag)

Üdv!
Van már kb 3 éve egy Lenovo G570-esem i5-2410M@2.3GHz 4GB RAM Ati HD6370m vga-val.
A gond az hogy mostanában észrevettem hogy szaggat a rendszer, megnéztem a hőmérsékletet és igencsak meleg volt a proci és a vga, elvittem szervízbe és kicserélték a hűtőlapokat, pasztát és kitakarították. A proci már normális hőfokon megy viszont a VGA-ra azt mondták hogy már el is van színeződve egy kicsit és előbb utóbb fel fogja adni.
Azóta is folyamatosan ha játszok 90 fok felett van és hosszabb játék után 100 fölé is megy, alapjáratban 70 fok körül van.
Mit tehetnék vele?
Itt egy fotó CPUID HWMonitor-ról: http://www.kepfeltoltes.hu/141216/136536923asdasd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Előre is köszönöm! :F

(#12703) kreten67 válasza Belako (#12700) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Azért simán lehet a VGA vagy az lvds (itt választódik a külső és a saját monitor) kérdése.
Az NVIDIA GeForce 8600M különösen gyakran produkál ilyet!
Mint korábban már említettem :gyakori az hogy a külső monitoron van -- ellenben a sajáton nem ad képet,és ezért a fent említett alkatrészek a felelősek.
Azért csak szép sorban ki kell zárni ,kezdve a legegyszerűbbel - lcd -- lcd kábel (ha az inverter lenne a probléma okozó azt könnyen kizárhatod - csak húzd ki az inverterből a kábeleket és erős fény mellett halványan látnod kellene a videojelet a kijelzőn).

(#12704) Bála bácsi


Bála bácsi
(tag)

Üdv,
Egy ismerősömnek a notebookjában kellene kicserélni a billentyűzetet. Asus X55C típusú lapos. Tudna valaki segíteni nekem, hogy mennyire kellene szétbontani? Teljesen vagy csak pár csavar a kulcsa az egésznek. :)
Előre is köszönöm!

Bábunak Születtéééééél......;)

(#12705) Belako válasza kreten67 (#12703) üzenetére


Belako
(tag)

Nos köszönöm a segítő válaszokat.
Az invertert már kizártam, korábban kimértem.
Most haladok tovább ahogy időm is engedi.

Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa

(#12706) Dell XPS válasza Belako (#12705) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Kijelző elektronika szokott ilyen jellegű hibával jelentkezni.

(#12707) szmayer1


szmayer1
(senior tag)

Sziasztok.

Lehetséges, hogy egy everest szerinti 11%-os elhasználodottságü eredeti akksi tönktetegye az alaplap töltőröl való használati részét??
Adott egy asus k50ij laptop, annyi baj van vele, hogy csak akksiról hajlandó működni. Hálózatról egyáltalán nem üzemel, és az aksit sem tölti. A benne lévő akksit feltöltöttem egy másik ugyanolyan laptoppal, igaz abban kisebb kapacitásű akksi volt.
- Ezmiatt lehet, hogy a töltő kissé jobban melegedett??
- Illetve mi tehette tönkre a hálózati részét a laptopnak, ez javitható, vagy alaplap csere
Még annyi, hogy univerzális töltő van hozzá, aminek az oldalán állítható a feszültség.
Lehet, hogy magasabb feszültségre rakták véletlen, vagy az akksi is csinálhat illyet?

iPhone X, MBA2016, 6700K AsusZ170, GTX 1080G1, 16RAM,stb, Nikon D7000, D3300, 50 1.8, 35 1.8, 18-105, 70-300vr, stb

(#12708) Dell XPS válasza szmayer1 (#12707) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Jó eséllyel táp -,ill. töltőáramkör hiba az alaplapon. Lehet javítani, de be kell előtte vizsgálni mindenképpen.

Adaptert is leellenőrizted akku feltöltéskor ?

(#12709) zsoleszkai


zsoleszkai
(tag)

Sziasztok!
Adott egy Vaio SVF15 laptop és a tegnapi beindítás után az jött elő, hogy az FN gomb és az F? billentyű nem a megadott funkciót csinálja. Az F1 billentyűtől el van tolódva, tehát a touchpadot nem lehet kikapcsolni mivel az lett a némítógomb. Erre a hibára van valakinek valamilyen ötlete?
Köszönöm!

/KneeBy/

(#12710) kreten67 válasza szmayer1 (#12707) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Na erre egészen biztosan tudom a választ ,ez a k50ij típushiba egy alultervezett alkatrész okozza a problémát én kb 25-30 alkalommal javítottam k50ij tápáramkörét. Idővel mindegyiknél bekövetkezik.
10db ezresért javítom, és készleten tartom az alkatrészeket hozzá. :K
Valszeg a töltöd és az akkud is jó,idővel elfárad egy alkatrész az alaplapon és amikor elcsattan magával ránt még néhány egyéb alkatrészt.

[ Szerkesztve ]

(#12711) szmayer1 válasza kreten67 (#12710) üzenetére


szmayer1
(senior tag)

Köszi, ez nem valami jó hír, helyileg hol javitod?

Akkor lehet, hogy az akksi is jó, és lehet, hogy csak azért melegedett picit jobban az én laptopom töltője, mert az enyémhezt képest kicsivel nagyobb kapacitású az akksi? Vagy a nagyobb kapacitású akksit ne is erőltessem? Az enyém 11.1V 4400mAh 46Wh amit a 'rossz' laptopból vettem ki az meg 10,8V 5800mAh 62Wh vagy ezt még elbírná az amúgy is alulvezéretl elektronoka?

Szerk: mind a két akksi erededi asus

[ Szerkesztve ]

iPhone X, MBA2016, 6700K AsusZ170, GTX 1080G1, 16RAM,stb, Nikon D7000, D3300, 50 1.8, 35 1.8, 18-105, 70-300vr, stb

(#12712) kreten67 válasza szmayer1 (#12711) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Azért inkább az eredeti akkuval használd vagy annak megfelelővel.
Miskolcon tevékenykedem,de nekem az is elég ,ha az alaplapot elküldöd postán.
Könnyű kiszedni belőle,a gépet alig kell szétszedni max 10 perc.

(#12713) szmayer1 válasza kreten67 (#12712) üzenetére


szmayer1
(senior tag)

Elvileg a nagyobb kapacitású is k50ij laptopba való, csak abba P4 2100Mhz-es proci van, a sajátomba meg egy 1900Mhz-es celeron. Lehet a kicsivel nagyoss teljesítményű proci miatt kellet bele a kicsit erősebb akksi?

Az alaplappal ha nem jutok semmire, akkor privátban megkereslek. Valószínű, hogy a posta marad, mert én tapolcáról (balaton) írok neked.

iPhone X, MBA2016, 6700K AsusZ170, GTX 1080G1, 16RAM,stb, Nikon D7000, D3300, 50 1.8, 35 1.8, 18-105, 70-300vr, stb

(#12714) Belako válasza Dell XPS (#12706) üzenetére


Belako
(tag)

Hasonló az elképzelésem, bár lehet más irányba is el kell mennem.
Ami érdekesség képen szolgál, hogy bios-ban függőleges piros csíkos a kép viszont win-be nem, és nem utal más vga hibára.
Ha lehúzom az invertert akkor erős fény mellett sincs kép.
Megpróbálom másik fly-kábellel meg másik kijelzővel, ha azokkal sem jó, akkor akkor maradhat a vga-ja vagy az alaplapon valami.
Persze ha jól gondolom, mert az alaplapon nincs semmi olyan nyom ami esetleg smd alkatrész hibára utal "eddig".
(méregetések után sem, bár ezt nem vittem még túlzásba)

Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa

(#12715) flash-


flash-
(veterán)

üdv

a gondom a következő géppel van:
Hewlett Packard Probook 450 G2 (J4s43EA)

hát bármennyire is hp fan vagyok, és munkám során is kifejezetten közel kerültem a hp-hoz(erről inkább nem akarok mesélni) újabb gondom van a probook 450 g2 vel...
néha tölt felmegy az akku töltöttség, aztán elkezd csökkenni, windows írja:
csatlakoztatva de nem tölthető...
aztán néha megint olyanja van és feltölti de a legtöbb esetben ez a helyzet..
csináltam már bios frissitést, akksi ellenőrzést a hp beépitett tesztelőjével.
az nem talált hibát...
hát nem tudom mi lehet a gond...
akksi vagy inkább más?

bár volt fent a hp support assistant de nem találtam fontosnak,leszedtem..
lehet hogy vissza kellene rakni és nem lenne ilyen gond?
amúgy kikapcsolt állatpotban is van hogy világit a tápcsati mellett a notebookon a fehér ledecske de általában nem(ilyenkor nem tölti)
hát nem tudom nekem szokatlan hogy használom használom egyszercsak elkezd csökkenni a töltöttség százalék de azt írja hogy csatlakoztatva de nem tölthető..
aztán néha meg mégiscsak elkezdi tölteni...
nem tudom elképzelni hogy ez természetes lenne,de nem is vagyok szakértő csak tapasztalatból beszélek hogy ilyet még nem láttam..

szervíz?

(#12716) marcellx


marcellx
(csendes tag)

Sziasztok
Van egy fujitsu lifebook ah531 típusú notebook-om. Kb 3 éve vettem. A hiba pedig az lenne hogy véletlenül leöntöttem sörrel és azóta nem akart bekapcsolni de szétszedtem kitisztítottam és most már bekapcsol csak nincs rajta kép egyáltalán lehet hallani ahogy bekapcsol a tápegység minden működik csak a képernyője teljesen fekete.
Mit lehetne kezdeni vele?

(#12717) Belako válasza marcellx (#12716) üzenetére


Belako
(tag)

Hi!
Vannak itt nálam nagyobb pengék, de Én olyat javítottam amibe beleöntött ismerősöm egy nagy tál bablevest.
Ez komoly :))
Szereztem egy jó alaplapot kicseréltem és működik. Az alaplapon keletkezett egy nagy zárlat (pár dolgot kilőtt rajta), és nem igazán volt javítási kísérlet más formában.
De lehet még egyéb alkatrész hiba is ez tesztelésekkel ki lehet szűrni.

Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa

(#12718) Dilikutya


Dilikutya
(nagyúr)

Lenovo G550-en hogy lehet a wifit életre kelteni? Driver feltéve, eszköz felismerve, a ReadyComm szerint eszköz letiltva (elöl pöcök elhúzva, Fn+F5 kombó mindegy neki). Windows 7 Professional 32 bit. Emlékeim szerint más modellnél is szívtam már a wifivel, de abban nem Broadcom volt. De a Bluetooth sem megy.
Meg már minden driver fent van, de még mindig van ismeretlen eszköz...

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#12719) TaliGa


TaliGa
(tag)

Sziasztok!
Családban van egy haldokló Packard Bell. A tünet: nem mindig kapcsol be. Amikor már bekapcsol hibátlanul működik a leállításig, terhelés alatt sincs semmi gond. Viszont másnap reggel már lehet, h nem kapcsol be, áramtalanítás, akku ki-be és néhány próbálkozásra magához tér. A sikertelen bekapcsolások esetén ventik felpörögnek, kép nincs, power led világít, aztán venti lehalkul. Ez vajon mi lehet? Ja, aksi nélkül is csinálja...

"So say we all"

(#12720) adika4444


adika4444
(addikt)

Hali!

Tesókámnak van egy Acer TravelMate B115M típusú netbookja. A probléma az vele, hogy nem tölt. Tápot beledugjuk, aztán kukuccs, nem tölti, aksi merül tovább, nem írja h hálózati töltődés. Az aksi meg rendületnelül merűl. Nekem is van ilyen notim, az én tápkábelemmel sem megy, viszont az én laposom meg mindkettővel töltődik.
Nincs valakinek valami jó kis megoldása, hogy hogyan lehetne rre megoldást találni? Így az ünnepek alatt ugye külföldre nem nagyon lesz kiszállítva, úgyhogy inkább valami olyan kéne amihez inkább kattintgatni kell. Vagy ez fix, hogy szerelő?
Köszi előre is a segítségeket!

üdv, adika4444

(#12721) vadkutya01


vadkutya01
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy 5 éves Asus laptopom, K70AB. Pár hónappal ezelőttig semmi probléma nem volt vele, de mintha sípoló hangot hallottam volna. Mára egyre erősebb a hang. Vékony, sípoló hang... Csak ha be van kapcsolva. Akksiról, vagy akksi nélkül tápkábelről ugyanaz a hiba, ugyanonnan jön. Ahol bedugom a tápkábelt, a jobb felső részén hallom. SSD van a gépben, amióta beraktam, azóta hallom. Viszont nem onnan jön a hang, ahol az SSD van, plussz nincs benne mozgó alkatrész sem. Gondolom véletlen egybeesés... Ha egy böngészőt megnyitok valamilyen flash alapú játékkal, akkor minimálisan hangosabb a hang. Lehet a processzor? Érdekes lenne...

Köszi a választ, Gábor!

(#12722) vadkutya01


vadkutya01
(csendes tag)

Még valami.. Kilőttem minden progit, a processzorok 0 és 5% között voltak, a sípoló hang ugyanúgy tapasztalható maradt.

(#12723) kreten67 válasza TaliGa (#12719) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Valszeg alaplapi bga kontakt hiba,a vga chip vagy a chipset vezérlő haldoklik.
Bekapcsolás után ,ha hagyod tovább menni a gépet a proci felmelegíti a kontaktos chipet 2-3 perc után ha újraindítod akkor érintkezik a hibás rész a hőtágulás miatt,de ez nem lesz sokáig így, idővel majd már sehogy sem indul a géped.
Most nézem a típust,sajnos ez már bga procis (beforrasztott proci) ez is szóba jöhet mint bűnös.

[ Szerkesztve ]

(#12724) kreten67 válasza TaliGa (#12719) üzenetére


kreten67
(senior tag)

A bga proci sztorit benéztem a következő problémás hozzászólásból " Acer TravelMate TMB115" ez rád nem vonatkozik!!!!

(#12725) kreten67 válasza adika4444 (#12720) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Lehetséges :akku és vagy alaplaphiba is!

(#12726) kreten67 válasza vadkutya01 (#12722) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Vedd ki a hhd(ssd)-t a DVD meghajtót és az akkut és lépj be a bios-ba.
Így is sípol? Ha nem tedd vissza az akkut: Így is sípol? ........ :F

(#12727) vadkutya01 válasza kreten67 (#12726) üzenetére


vadkutya01
(csendes tag)

Idő hiányában most gyorsan csak biosba belépve kipróbáltam, úgy hallani-e a sípolást. Ha biosban vagyok, úgy nincs sípolás. Ahogy elkezd tölteni a windows és megjelenik a kezdőképernyő, elkezdődik a sípolás és nem marad abba... Mivel lehetne kiszűrni, hogy mi okozza a hibát? A mechanikus rezgést a lapos belsejében és a táp hibát gondolom akkor ezzel kizártuk. Videókártya, processzor lehet? Esetleg ram? Ezeket hogy tudom kiszűrni?
Amúgy köszi a segítséget!

(#12728) eti8


eti8
(csendes tag)

Hello!
Van egy Fujitsu siemens amilo pi1556-osom és az a probléma vele, hogy amikor bekapcsolom, akkor egy sípolást csinál (kb 1mp-es), majd utána össze vissza villognak az állapotjelző ledek, de nem történik semmi az ég világon.
Úgy sikerült ez a hibát összehoznom, hogy megpróbáltam a videókártya hűtését megoldani (ki lett cserélve a gyári egy 8600m gt-re és nincsenek rajta megfelelő helyen furatok, így egy "gyurma" feszíti csak rá a a hűtőt a gpu-ra) és miután összeraktam, elfelejtettem bekötni a ventilátort, azonban ezt észre is vettem amikor ment a gép, gyorsan benyomtam hibernálásba, majd bekötöttem a ventit és utána már nem kapcsolt be... (rengetegszer kapcsolt már ki túlmelegedés miatt, de sosem volt ilyen probléma eddig utána).
A google nem hozott sajnos megoldást :(
Esetleg tudja valaki, hogy mi lehet a hiba? (feltételezem valami sérülhetett)

(#12729) kreten67 válasza eti8 (#12728) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Egy gyurma feszíti a hűtést a csavarok helyet és hibernált állapotban babrálsz a gépben?!
Én azon csodálkoznék ha működne a noti.
A noti alját se veszem le ha az akku vagy a táp benne van!
Jó eséllyel elcsaptad az alaplapot pl: azzal hogy a hűtő elmozdult egy picit és valahová rossz helyre testelt stb...

(#12730) kreten67 válasza vadkutya01 (#12727) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Az nem lehet hogy a hangszóróból jön a hang?

(#12731) eti8 válasza kreten67 (#12729) üzenetére


eti8
(csendes tag)

Sajnos már így vettem és nem sikerült nekem sem jobban megoldani.
Hibernált állapotban elvileg nincs semmi sem táp alatt.
Én valószínűbbnek tartom, hogy a hűtőpaszta kerülhetett rossz helyre, de az a furcsa, hogy elsőre bekapcsolt, aztán meg utána már nem.
A hibakódot, amit produkál (egy hosszabb csipogás, majd semmi), nem tudja valaki, hogy mit jelent?

(#12732) lovas001 válasza vadkutya01 (#12727) üzenetére


lovas001
(aktív tag)

Ez a kis sípolás ha jobban terheled a géped-> hangosabb lesz én azt mondanám hogy digitzaj.

Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.

(#12733) kreten67 válasza eti8 (#12731) üzenetére


kreten67
(senior tag)

"Hibernált állapotban elvileg nincs semmi sem táp alatt." ---- Ezt nem gondolod komolyan?
Ha csak az akku benne van és nincs bekapcsolva, egy (acer LED lcd) kijelző kábel alaplapról lehúzásával hazavághatod a gépet és még sorolhatnám hol van feszültség a gépben bekapcsolás nélkül az alaplapon.

(#12734) flash-


flash-
(veterán)

van egy Hp probook 450 g2 es notebookom..

windows 8.1 el és most windows 7 nél sem megy a bluetooth...

ugyanaz a vezérlő(driver)je mint a wifinek az azonosítóját megnéztem, telepítve is van.nincs sárga kérdőjel.

ottvan a tálca mellett a bt ikon.
a számítógép láthatósága is be van kapcsolva.

mégsem lát semmi eszközt és a telefon sem látja.
fájlt sem tudok küldeni.
(a telefon más telefont lát szóval nem a telóval van a baj)

windows 8.1 alatt is ez volt:(

mit kell még beállítani?
mit felejthettem el?

(#12735) Laci4


Laci4
(senior tag)

Helló, Sziasztok!

Lenne nekem egy gyors kérdésem.
Van egy ezer (10-11) éves Gericom (Clevo) D22ES notim.
Sajnos végleg elhalálozott a tápegysége. Egyszer még javítottam, de eltelt vagy 1-2 év, megint csattant egyet, néhány fólia is elfüstölt a nyákról.. nincs kedvem javítgatni.

Mivel legalább az adatokat szeretném leszedni a notiról, meg nem lenne baj, azért ha lehetne használni is (melóhelyen divx filmek, Excel szerkesztés..arra még elmegy) keresgéltem valami tápot hozzá.
Mivel 24.-én 14-06-ig melózok,jó lenne ha menne, a készleten lévő tápokból szemezgettem.

Két alternatívát találtam. (20V 4,5A 90W)

Univezális

Fix. feszültségű

Szerintetek melyiket lenne inkább érdemes megvenni?

Én érveim:

- Univerzális:
+ Más berendezésekhez is jó lehet, esetleg ha behal a noti, könnyebben elpasszolható
+ Nem kell mókolni a csatival, gari megmarad.
+ USB csati is van rajta
? Viszont nem tudom milyen védelmek, szolgáltatások vannak a tápban.
Egy helyen láttam olyat, hogy túlfesz, túltöltés védelem.

- Fix feszes:
+ A linkelt oldalon is van, bár rövidítésekkel, hogy több fajta védelem van benne, meg lágy indítás...
- negatív, hogy a csatit le kell cserélnem a saját notiméra.
Ez valószínűleg csak a ház barmolásával, vagy az eredeti csati levágása árán történhet meg, ergó ugrik a gari.
+ Gari mindkettőre 2 év lenne.

Valakinek van tapasztalata esetleg bármely táppal kapcsolatban?

Előre is köszi a válaszokat, és Kellemes Ünnepeket mindenkinek! :R

[ Szerkesztve ]

(#12736) MR!! válasza Laci4 (#12735) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Szerintem az univerzális a jobb választás. Nem hiszem, hogy ilyen árkategóriájú töltőkben komoly védelem lenne, így inkább reálisabb az univerzális...

+ nem kell csatlakozót szerelni

miszter

(#12737) 03kiss03


03kiss03
(újonc)

Sziasztok! Egy nagy problémám akadt. Fujitsu siemens lifebook e8210 -re windows 7-t raktam rá, de valami oknál fogva nem tudom a videokártyát feltelepíteni amit win7-alatt az aida 64 progi így ismeri fel: ATI Mobility FireGL V5200 . Telepítésközben vagy azt írja hogy telepítési csomag hiba, vagy azt hogy nincs INF fájl.
Rá tettem az xp-t ott meg ATI x1400 -ként ismeri fel, ott fel lehet tökéletesen telepíteni. Tudom hogy nem támogatja a gépem a win7-et, de a furcsa az hogy először is win7 volt rajta amikor hozzám került a laptop és akkor működött minden rajta...

Minden segítséget köszönök előre is !!

(#12738) Tim82 válasza 03kiss03 (#12737) üzenetére


Tim82
(nagyúr)

Vagy innen tedd fel a megfelelő Vistás drivert (X1400-hoz van), ha szükséges, kompatibilitási módban elindítva a telepítését, vagy megpróbálkozhatsz ezzel, de nem tudom biztosan, hogy nem Thinkpad-en működik-e.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes és JBL Control 1C hangfalpár eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#12739) 03kiss03 válasza Tim82 (#12738) üzenetére


03kiss03
(újonc)

A 2. megoldásoddal sikerült! Isten király, köszönöm szépen :) :)

(#12740) paolinho


paolinho
(őstag)

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy olyan probléma kapcsán, ami korábban már felvetődött itt a fórumon. Adott egy Dell Inspiron M5010 (AMD-s), amit két hete sincs hogy vettem használtan. Amikor megvettem, kipróbáltam és nem volt semmi gondja, majd eltettem karácsonyi ajándéknak a gyereknek. Az ajándékozás után még az este folyamán a frissítéseket követően azonban már nem lehetett bekapcsolni, mert ütemesen 7 sípolást adott ki magából, és ennyi. Azt már sejtem, hogy valami alaplap gondja van, de ez most egyenlő az alaplap cserével, vagy csak valami forrasztási probléma ez, ami egyszerűbben is orvosolható?
Megköszönném, ha segítenétek, mert így még sosem égtem be ajándékkal. Még egy kérdés: szerintetek az eladó lehet ludas az ügyben, magyarán tudhatott erről, vagy sem, és egyszerűen csak ez nálam jött elő?

Köszi előre is a segítséget!

(#12741) hviiick


hviiick
(csendes tag)

Helló!!

A notebookom, bemondta az unalmast és a képen hatszor pixelesen egymás mellet jelenik meg, 2x3 sorban a kép.Állítólag valami chip problémája lehet.
Van valakinek valami ötlete, mi baja lehet pontosan?

(#12742) Dell XPS válasza paolinho (#12740) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Ehh.. :( 7 beep nem ismeretlen hibajelzés sajnos, alaplap hibás lett a noti. Lehet javítani és cserélni is a chip-pet (északi híd), de a legbiztosabb megoldás az alaplap csere lenne. Elképzelhető, hogy 'variáltak' vele, (javított, melegített NB), de ezt csak bevizsgálás után lehet látni. A típushiba bármikor bekövetkezhet, így akár kijöhetett Nálad is ebben a nem kellemes helyzetben. Nagyon gáz a sorozat: M5010, M5030, és még lehet egyéb más problémája is, így másik laptoppal jobban járna a gyermek. :K

(#12743) Dell XPS válasza hviiick (#12741) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Típikus videokártya hiba! Javaslatot típus ismeretében lehet tenni. :)

(#12744) koevari


koevari
(csendes tag)

Sziasztok!

Vettem használtan egy Dell Latitude E5420ast, 2011es modell. Mindössze annyi a problémám, hogy a mikrofon nem működik benne. Hardveresen minden okés vele. Ezt azért tudom mert egy wd scorpio black winyóval vettem win7el készen telepítve minden driverrel. Viszont én raktam bele egy Samsung 840EVO 120Gb-os SSD-t. Telepítettem rá az eladó által adott OEM verziós win7et és minden szükséges drivert. De valamiért nem működik a mikrofonja.
Valakinek valami ötlet? Köszönöm a segítséget! :R

István

(#12745) paolinho válasza Dell XPS (#12742) üzenetére


paolinho
(őstag)

Az már biztos, ha sikerülne életre kelteni, meg is válnék tőle, de az ezzel kapcsolatos kiadásokat nem lenne rossz viszonylag reálisan a "föld felett" tartani. Nézegettem alaplapot a géphez, és hát bevallom, ez lenne a legutolsó út amit járni szeretnék. 25-28e körül volna, ami majdhogy nem a készülék árával lenne azonos (45e-ért vettem). Mindenesetre köszi szépen a választ :R én meg keresem a megoldást tovább, mert valahogy meg kellene oldani a problémát!

(#12746) Dell XPS válasza paolinho (#12745) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Megoldás:

Sajnos ebben az esetben marad a reball/reflow ami 16k-20k, és "csak" a bevizsgálás után (egy próba reflow után) derül ki, hogy egyáltalán történik-e pozitív változás a chip -ben. Elméletileg van rá esély, hiszen van visszajelzés, de hogy meddig fog tartani az senki nem tudja megjósolni. Lehet több hónap is szerencsés esetben, de egy hét után is megjelenhet újból a videokártya hiba. Szóval, szerviz és bevizsgálás!

[ Szerkesztve ]

(#12747) paolinho válasza Dell XPS (#12746) üzenetére


paolinho
(őstag)

Hát ez nem túl jó hír, de azért köszi szépen.

(#12748) kreten67 válasza Dell XPS (#12746) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Úgy tűnik ezeknek az m5010-es gépeknek most jött el vég,mert az elmúlt egy hónapban kb:10db esett be hozzám javításra és majd mindegyik 7 sípolással indult. Szerencsére egész jól javíthatóak,mert végül mindegyik működik,ha a gazdáját nem zavarja hogy javítás után a venti ordít benne állandóan,bár ez az ára a további működőképességüknek!

(#12749) paolinho válasza kreten67 (#12748) üzenetére


paolinho
(őstag)

Mert ezek szerint volna erre megoldás?

(#12750) kreten67 válasza paolinho (#12749) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Mindenre van megoldás.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.