Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#12451) -Nemtom-


-Nemtom-
(senior tag)

Hi! Van egy Acer 5742G notim, és nem lehet tölteni. Hálózatról se megy, se akksival se anélkül. Eleinte pár másodpercig töltött, majd elkezdett villogni. Pár újracsatlakoztatás után viszont feltöltődött. Most viszont már semmit nem csinál. Feltöltött akksival rendesen működik. Töltő jó, próbáltam másikkal is.

Mi lehet a baja és kb. Mennyi lehet a javítás?

(#12452) ati012 válasza -Nemtom- (#12451) üzenetére


ati012
(senior tag)

Csatlakozó fix, nem lötyög? Töltőt multiméterrel mérd ki.

(#12453) -Nemtom- válasza ati012 (#12452) üzenetére


-Nemtom-
(senior tag)

Csatlakozó rendben van. Töltő biztos, hogy jó. Van másik acer noti azt tölti, annak a töltőjével is próbáltam ezt, ugyanúgy nem csinál semmit.

(#12454) kreten67 válasza -Nemtom- (#12453) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Ez sajnos egy típushiba ennél a szériánál.
A múlthéten 2 ugyanilyen gépnél is ugyanez a probléma merült fel.
Az egyiket sikerült megjavítanom a másikat nem, a sikeresnél a töltésvezérlő chip és egy fet csere megoldotta a hibát.

(#12455) -Nemtom- válasza kreten67 (#12454) üzenetére


-Nemtom-
(senior tag)

Köszi, és kb. Mennyi lehet a javítása?

Ha valaki tud ajánlani Bp-n lehetőteg I, II, V, XI, XII. kerületben megbízható szervízt, azt megköszönném. :)

[ Szerkesztve ]

(#12456) @ftershOck


@ftershOck
(csendes tag)

Üdvözletem!

Tanácsot szeretnék kérni. Adott egy noti, ami hosszabb-rövidebb idő után egyszerűen kikapcsol. Először túlmelegedésre gyanakodtam, szétszedtem, megpucoltam, újra pasztáztam. A hőmérsékletet aidával néztem, pasztázás után 60 fok körül ment a proci max, a gpu meg 65-70, azonban egy idő után így is kikapcsolt. Az aksija már nem jó, szereztem egy kölcsön tápot, de azzal is ugyan ez a hiba. Ha nem túl intenzív programok futnak (netezés, póker progi), akkor van hogy ki sem kapcsol, ha játék megy, akkor 20-30 perc és lekapcsol.

Lehet mégis melegedés lenne? Vagy mi okozhat még hasonló hibát? Az én "tudásom" itt kifújt sajnos.

(#12457) JoolsNOS


JoolsNOS
(veterán)

Sziasztok! Megint hozzám került egy lapos ami bekapcs után nem csinál semmit. Visszajelzők világítanak, egy idő után indul a hűtés, de a kijelző meg se mukkan. Asus k52d. Videókimeneteken sincs semmi, tehát elvileg nem kijelző. Vinyó megy másik gépben. Ramokat is tudtam tesztelni. Esetleg valamit tudok még próbálni házilag? köszi

I5 3570k+ninja3 (4200), Asus P8Z77-V LX, Msi GTX1660 Gaming X 6Gb, 8Gb Corsair 1600, 64Gb Samsung 830 SSD + 480GB SSD, EVGA Supernova 550GS

(#12458) kreten67 válasza JoolsNOS (#12457) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Egy chip vált le az alaplapról sajnos,de ez esetben valószínűleg nem a vga,legalábbis ennél a típusnál általában nem a vga szokta beadni a kulcsot.

(#12459) kreten67 válasza @ftershOck (#12456) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Nem valószínű hogy a túlmelegedés a hiba okozó,de nem tudnék tanácsot adni hogy mi lehet a baja.
Ezt a fajta hibát utálom a legjobban,én az ilyet egy óra kutakodás után fel szoktam adni,van most is van 3 alaplapom ami ugyanezt produkálja. Időről időre előszedem és agyalok felette hátha egyszer megtalálom a hiba forrását. Bár biztos van aki okosabb a témában és rutinból javítja ezt a szívatós hibát is! :W

(#12460) chungee


chungee
(addikt)

Hellótok!

Samsung betöltőképernyő után ezt kapom. Win7 van a gépen. BIOS-ban ezt látom. Csináltam BIOS resetet is, de változatlan :( Mit lehet tenni még:F Semmilyen USB-s eszköz nincs csatlakoztatva rá.

(#12461) kreten67 válasza chungee (#12460) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Vagy a hdd halt meg vagy az alaplapon a déli-híd!
Végül is a végeredmény, hogy nem látja a géped a hdd-t
Vedd ki a hdd-t és próbálj bele egy másikat,ami benne volt azt teszteld egy külső tokban egy másik gépben.

(#12462) chungee válasza kreten67 (#12461) üzenetére


chungee
(addikt)

Ha déli-híd a hunyó, akkor kuka:F Nem konyítok annyira hozzá, azért kérdem. Szétszedni sem szívesen. De annyit tudom, hogy ha HDD a hunyó, akkor esélyes.

(#12463) kreten67 válasza chungee (#12462) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Azért korai még temetni..
A hdd meghibásodása az esélyesebb.
Úgy látom,ez egy netbook,azokban könnyen elszáll a hdd az örökös mozgatás vagy működés közben kapott kisebb ütéstől.

[ Szerkesztve ]

(#12464) chungee válasza kreten67 (#12463) üzenetére


chungee
(addikt)

Köszönöm szépen a segítséget :R Innentől már világos.

(#12465) balipapa01


balipapa01
(újonc)

Sziasztok!

Nekem van egy Asus X54H notebookom, amin egy hete sakktábla kijelző, majd azóta fekete képernyő, a HDD felpörög, viszont nem ad képet... Továbbá kezdetekben elkezdte azt csinálni, h nem tölt, vagy igazgatni kellett össze-vissza! Valaki tudja mi lehet a gáz? Valószínűleg BGA-zni kéne, ebben tudna valaki minőségi szervizt javasolni Bp-n, Gy-M-S megyében vagy Veszprém megyében? Köszi a segítséget előre is!

(#12466) Imcaaj válasza balipapa01 (#12465) üzenetére


Imcaaj
(csendes tag)

Sziasztok!

Az alábbi hibára van bárkinek ötlete/javaslata?
Típus: HP 8460p.
Kijelzője sérült, a kijelzőhöz vezető kábel elszakadt,de a gép látszólag elindul, a CTRL+ALT+DEL-re ledek újra felvillannak és mintha járna a masina,de külső monitoron sem jelenik meg kép.

Mi lehet a gond? Miért nem látni semmit?

Köszi előre is! :R

(#12467) Tomyr


Tomyr
(csendes tag)

Sziasztok!
Problémám van a toshiba a9 laptoppal.
A proci hőmérséklet ha 40 fölé megy szaggat a filmlejátszás.
Találkozott valaki ilyen problémával?
Köszi.Üdv.Tamás

(#12468) MR!! válasza balipapa01 (#12465) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Talán őt kérdezd meg: [Dell XPS]

Tomyr az biztos 40 fok ??? mivel méred ?

[ Szerkesztve ]

miszter

(#12469) Tomyr


Tomyr
(csendes tag)

Szia!
A Core temp nevű progival

(#12470) MR!! válasza Tomyr (#12469) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Nézd meg inkább Aida-val és a Bios-ban is (ha lehet).

Forró levegőt fúj ki terhelés alatt ?

Szerintem nem jó a hőelvezetése és ezért szaggat. Milyen vidkari van ? Prociba integrált ? Ha külön GPU-d van annak hőmérséklete?

miszter

(#12471) Tomyr válasza MR!! (#12470) üzenetére


Tomyr
(csendes tag)

Szia!
Integrált a videókártya, intel.
Újra lett pasztázva minden,a levegő elég meleg ami kjön.

(#12472) MR!! válasza Tomyr (#12471) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

egyenlőre nincs ötletem...

miszter

(#12473) Dell XPS válasza Tomyr (#12471) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Chipset hűtése ? Gap-pad ?

(#12474) Ronyman


Ronyman
(aktív tag)

Adott egy öregecske hp compaq nx6110 névre hallgató notebook. Mikor utoljára használtam minden rendben volt vele. Most egy félév után ismételten szerettem volna beüzemelni, de sajnos nem működik. A hálózati töltőn lévő led visszajelző gyorsan, szaggatottan villog. A gépen egyik visszajelző led sem világít és sajnos nem kapcsol be. Másik adapterrel is próbáltam, de azzal is ugyanez a hibajelenség. Mi okozhatja ezt a hibát?

(#12475) fabko


fabko
(tag)

Sziasztok,

Egy teljesen új ASUS X553M a gép. Win8 telepítése utáni első újraindításnál megáll a win logónál. Többször is próbáltam, hiába. Próbaképp Win7-el próbálkoztam, a" windows indítása" képenyőnél megáll és sehová. A BIOS-ban van egy OS menű, amiben Windows 8.x illetve Windows7 választható, mindig átállítottam a megfelelőre. Lövésem sincs mi lehet a baj.
Köszönöm a segítséget!

(#12476) fabko válasza Ronyman (#12474) üzenetére


fabko
(tag)

Valahol zárlat lehet a gépen, töltőcsati vagy alaplap.

(#12477) kreten67 válasza Ronyman (#12474) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Próbáltad akku nélkül,csak tápról indítani?

(#12478) kreten67 válasza fabko (#12475) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Vedd ki a HDD-t és úgy csinálj sm-bus resetet (akku ki ,táp kihúz és fél percre nyomva tart a bekapcs gombot) indítsd el hdd nélkül,kikapcs és utána vissza a hdd és újból próbáld indítani. Ha nincs eredmény próbáld meg csökkentet modban indítani.

[ Szerkesztve ]

(#12479) Ronyman válasza kreten67 (#12477) üzenetére


Ronyman
(aktív tag)

Igen próbáltam akku nélkül is. Sajna nem indult.Memóriákat is kivettem a hddvel együtt, de semmi változás :(

(#12480) kreten67 válasza Ronyman (#12479) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Akkor marad a szakember,sajnos.

(#12481) andris1602


andris1602
(aktív tag)

Üdv mindenkinek.

Adott egy Lenovo SL400 laptop, használtan vettem kb egy éve, gyengus akkuval. A probléma okát nem tudom, intenzív használat mellett kb 60%ig merül, majd gyorsan hibernálja magát, kevésbé intenzív használat mellett kb 30%nál ugyanez. (elhasználódás mértéke 36%)

Vettem hozzá egy utángyártott akkut (ebay), aminél egy év alatt már 30% az elhasználódás, és csak akkor tudom bekapcsolni vele a laptopot, ha csutkára fel van töltve.. Mi lehet ennek az oka? Ha már be van kapcsolva, bírja másfél/2 órát, de ha mondjuk 85%on van, egyszerűen a bios-ig sem jut el a bootolás..
A régi akkuval elindul, de megbízhatatlan a százalékos jelzés, kevés ideig bírja..

Érdemes lenne valamelyiket javíttatni(cellacsere a gyáriban)? Vagy vegyek még egy után-gyártottat itthon, és ha nem működik vigyem vissza? Vagy hagyjam a sunyiba az egészet, mert az után-gyártott cuccokkal csak a szívás van..?
Köszi a válaszokat előre is

Üdv

(#12482) yxcv


yxcv
(tag)

Sziasztok!

Az én problémám a következő lenne:

- A lassan 3 éve vásárolt
- ASUS K52JE típusú laptopom
- kb 2 hete hoz egy hibát, ami a következő:
- eddig azt vettem csak észre, hogy ha békén hagytam a gépet, akkor elkezdett a kijelző bal oldala rózsaszínes árnyalatú lenni, de ahogy megmozdítottam az egeret vagy valamit megnyomtam, rögtön visszaállt a normális színekre. Ahogy teltek a napok, egyre erősebb rózsaszínes árnyalatot vett fel, ha nem nyúltam a géphez. Most már azt vettem észre, hogy ha dolgozok a gépen, már akkor is egy alap rózsaszínes árnyalat megmarad a bal oldalán, és mintha a jobb oldalán inkább kékesebb lenne. Nem szembetűnő annyira, de úgy látható, ha pl valami egyszínűt mozgatok a képernyőn, akkor látni a színbeli különbséget. Szerintetek mi lehet a probléma? És szervizelése mekkora költség lenne?
(Gondoltam arra, hogy külön monitoron is megnézem, de jelenleg nem megoldható.)

Köszi a válaszokat előre is!

(#12483) kreten67 válasza yxcv (#12482) üzenetére


kreten67
(senior tag)

szerintem a kijelző ccfl csöve haldoklik

(#12484) szeva000


szeva000
(addikt)

Hi!

asus X52J laptopnál a power gomb melletti led csak villog kb. 1másodpercenként.Alól az 6db kis ledből az első ugyanúgy ezt teszi.
Ez milyen hiba lenne?

(#12485) bull84ghia


bull84ghia
(őstag)

Dell inspiron n5040 se kép se hang.
A töltőn világít a zöld led de amikor bedugom a laptopba kialszik. Másik notival jó a töltő.
Alaplap hiba lenne?

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#12486) kreten67 válasza bull84ghia (#12485) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Zárlatos az alaplapod,ne dugd bele a töltőt.

(#12487) Ren Hoek


Ren Hoek
(veterán)

Inkább ebbe a topicba való, berakom ide is ha nem baj:

"Sziasztok, ismerősöm notebookjához kéne segítség:

"Nagy a bajom.
Van egy HP 650 laptop.
kb 2-3 éves. Eddig kifogástalanul működött.
intel b830 1,8GHz processzor volt benne, 6gb rammal.
Mai napon váltottam i3-3120M 2,5 GHz processzorra.
Az elején remekül ment. kb 30 percig. Azóta kikapcsol ezen időközönként.
Elég ha altatom egy pillanatra, 20 perc után, újra 30 percig jó.
Nem melegedés miatt. Proci 45c körül.
Még nem teszteltem minden eshetőséget, gondoltam írok, hátha van már valakinek megoldása.
Biost frissítettem."

Fórumokból mintha valami olyasmit vennénk ki, hogy "bios check" miatt van ez. Esetleg nem jelente megoldást, hogy ráraknánk azt a BIOS-t, ami ugyan ehhez a HP 650 típushoz van csak az említett i3-as procival? (Mert kapható ezzel, tehát elvileg kompatibilisnek kell lennie)

Vagy ilyet szigorúan TILOS csinálni, és téglásíthatjuk vele a gépet? Legrosszabb esetben full alaplapcsere? "

(#12488) Ren Hoek válasza Ren Hoek (#12487) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Kérdés megoldva, olyan Intel chipset van benne, amiben lockolva vannak az i-s procik, és 30 perc után kikapcsol. Intel féle szeretet :D

(#12489) kreten67 válasza Ren Hoek (#12488) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Így van pontosan,ahogy írod.
Én is végigjártam már ezt a problémát,de ez nem csak a HP gépekben van így.
A toshiba c8xx gépekben sem engedi a b960 helyére a i3 vagy i5 procikat.
A bxxx proci helyére egyébként se rakhatod a 3. generációs i3 procit,a Bxxx procit a 2. generálóval lehet kiváltani pl: i5 2410 vagy i3 2310 stb!!

[ Szerkesztve ]

(#12490) bull84ghia válasza kreten67 (#12486) üzenetére


bull84ghia
(őstag)

Szerencsére nem az enyém. Gondolom mindenképpen szervíz lesz belőle?

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#12491) kreten67 válasza bull84ghia (#12490) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Igen a hozzáértő szakira kell bízni a javítást,ha nem sikerül a javíttatás és nem garis a gép ,nekem van hozzá új alaplapom.

(#12492) bull84ghia válasza kreten67 (#12491) üzenetére


bull84ghia
(őstag)

Mennyi lenne? Jöhet pm-ben is.

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#12493) kreten67 válasza bull84ghia (#12492) üzenetére


kreten67
(senior tag)

A rossz alaplap + 30e ft ráfizetés.
Ez új alaplap nem javított!
Azért előtte érdemes átnézni a te alaplapodat ,mert jó esetben javítható.

(#12494) andris1602


andris1602
(aktív tag)

Valaki erre? :U

(#12495) Dolby


Dolby
(senior tag)

Sziasztok!

Egy ideje szenvedek a 3820TG laptopom töltésével, valószínű, hogy kontakt hibás, egyre nehezebben tudom tölteni. A töltőt pár hónapja vettem, mert az előd kábele megtört, így nem hiszem hogy azzal van a gond. Tudtok ajánlani 18. kerület, vagy belváros környékén szervizt, vagy egyént aki ebben tudna segíteni?

Köszi

- Nyugalom, a hosszú élet ritka! -

(#12496) MR!! válasza andris1602 (#12481) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Töltője gyári ? Az eredeti van hozzá , nem valami gyengébb ?Azért nem kapcsol be ha nincs teljesen feltöltve az akksi, mert nem bír egyszerre tölteni és tápot adni a laptopodnak. Nem az akksival van baj szerintem.

Nézd meg hány Watt-os a töltőd.

miszter

(#12497) andris1602 válasza MR!! (#12496) üzenetére


andris1602
(aktív tag)

Szia
Vettem hozzá gyári töltőt, mert kicsit nyúzott volt az eredeti.
Amúgy, írtam, a régi akkujával simán elindul, az után-gyártottal nem akar, ha nincs teljesen feltöltve.
Üdv

(#12498) peppa25


peppa25
(csendes tag)

Sziasztok!
A Segítségeteket kérném.

Ma beszeretem volna kapcsolni a laptopom ( Dell Studio 1558 í7 ) ,de csak világít a bekapcsológomb és nem indul el.
Hiába nyomom utána a kikapcsológombot ki sem kapcsol míg az akut ki nem veszem.

Alaplap hiba?

(#12499) ati012 válasza peppa25 (#12498) üzenetére


ati012
(senior tag)

Próbálja meg kérem az SMBUSZ resetet!

Akku-töltő ki. 1 percig nyomva tart.
5 perc múlva akku töltő vissza, START

(#12500) peppa25 válasza ati012 (#12499) üzenetére


peppa25
(csendes tag)

Köszönöm!
Megpróbálom.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.