Hirdetés

2019. november 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#13401) matyoxd


matyoxd
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy Samsung RF511-S03HU típusú laptopom. A problémám az lenne vele, hogy bizonyos játékok közben (Pl. GTA 4, NFS Pro Street) és Windows frissítés közben szinte minden alkalommal kikapcsol. Tegnap pedig már attól is kikapcsolt, hogy lemezt raktam az ODD-be (még a BIOS teszt sem tudott lefutni). Mi lehet a probléma?

(#13402) #21351168


#21351168
(törölt tag)

Üdv.

Olyan programot keresek ami a laptopom töltés-merülés görbéjét grafikonon megjeleníti használat közben.

Előre is köszönöm.

üdv

(#13403) kaskader


kaskader
(őstag)

Üdv!

4,5 éves Probook 4525s, Win7 Pro 64 bit, Samsung 840 EVO
Nem piszkáltam se hardveresen, se szoftveresen az utóbbi időben. Egyszer csak alvásból nem kelt fel rendesen, ment a venti, a LED-ek, de kép nem volt, csak háttérvilágítás magában. Aztán már betöltéskor is ezt csinálta.
Emiatt tegnap újratelepítettem FELESLEGESEN, ugyanezt csinálja, csak most már totál fekete a kép, háttérvilágítás sincs.
Reggel csak úgy hóbortból szétszedtem, kicseréltem a két RAM-modult, utána jól töltött be, altatni is lehetett, normális betöltött onnan, de most megint ezt csinálja.
Párszor előfrordult, hogy a fekete képet láttam 1-2 percen, aztán valahogy csak sikeresen betöltött.
Catalystot még az újratelepítés előtt frissítettem a legújabbra, nem segített.

Teljesen véletlenszerű, lehet, hogy elsőre be fog tölteni, de pl. tegnap este 1 órán át próbálkoztam kb. 30-szor, és úgy sem lett jó. Állandóan kényszeríteni a leállítást és indítgatni mindkettőnknek rosszul esik. :D

Szerintem ez hardver probléma. Ötletek? :F

[ Szerkesztve ]

(#13404) pocokxx válasza matyoxd (#13401) üzenetére


pocokxx
(Közösségépítő)

Könnyen lehet, hogy melegszik. Hőfokok rendben vannak?

cpu90
Nézz körül itt.

(#13403) Tibii91
Ha már ilyen telepítgetős kedvedben vagy, nézd meg valamilyen linux disztróval. Ha ott sem megy, akkor valószínű hardver gond lesz. Clean install volt egyébként? (Teljes formázás előzte meg?) A sleep funkció egyébként szokott ilyet csinálni: valami usb eszköz nincs rádugva állandóan?

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#13405) kaskader válasza pocokxx (#13404) üzenetére


kaskader
(őstag)

Szerintem ezt a Linuxos dolgot is meg fogom próbálni, egy ismerős ajánlotta már.
Igen, ez alkalommal formáztam is.
Nagyon-nagyon ritkán előfordult korábban, hogy ébresztés után 1-2 perc nem volt kép, DE UTÁNA IGEN. Szóval korábban sosem votl olyan, hogy altatásból forced shutdownt kellett csináljak.
Az M505-es Logitech egerem nano vevőegysége van bedugva állandóan- idestova 3,5 éve folyamatosan ott van, de mint mondtam, eddig a 15 millió alkalomból mindig visszatért alvásból normálisan.

(#13406) matyoxd válasza pocokxx (#13404) üzenetére


matyoxd
(csendes tag)

Elvileg rendben vannak. 2 hete lett kitakarítva és újra pasztázva a gép. Viszont fura, hogy mindig ugyanott és ugyanazokban a programokban történik ez. Illetve még az, hogy ahogy lemezt rakok a gépbe egyből "felmelegszik" és kikapcsol.

[ Szerkesztve ]

(#13407) Tombi


Tombi
(senior tag)

Sziasztok adott egy packardbell noti EasyNote TK 85 i5 430m procival turbozva.
A probléma, hogy 1 Balos 2 Jobbos Usb található rajta. És a 2 Jobbos úgy néz ki meghalt már egy ideje. (nem tudni mitől, lehet a legutobbi tisztitás után, de igazából már nem tudom. Áramot sem adnak a portok.

Valaki kicsit több szakértelemmel fel tudná nekem éleszteni?
Nem ingyen kérném természetes BKV-val Bpesten bárhová elviszem.

(#13408) netzoli válasza #21351168 (#13402) üzenetére


netzoli
(tag)

[link]

Notebook DC és USB aljzatok >>> www.dcjack.hu <<<

(#13409) Tombi válasza Csapo83 (#13395) üzenetére


Tombi
(senior tag)

Csapó szakink kezelésbe vette a gépemet, várom tőle a pozitív híreket :R

(#13410) BenDoo


BenDoo
(csendes tag)

Dell Inspirion 3542
2015
Ha kikapcsolom a gépet akkor az esetek 80%-ában nem kapcsol vissza a power gombbal de ha kiveszem és újra berakom az aksit akkor már visszakapcsol. Néha ez a probléma akkor is felmerül ha csak lehajtom a kijelzőt.
Az lenne a kérdésem h ez lehet egy esetleges rendszer hiba vagy hardveres probléma?
Szervizbe még nem vittem és csak végső esetben szeretném mert aktívan szükségem van a gépre.

(#13411) Grembore


Grembore
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy gondom. 7 hónapja vettem egy Asus g56JK típusú gépet és manapság (pár hónapja is) azt kezdte el játszani, hogy az USB portok nem működnek. Egyik sem. Én billentyűzettel és egér használom (saját hülyeségem), hogy megkíméljem a gépet.

Ilyenkor lefagy, órákig tart még kilép. Ezért resetelni szoktam, majd csökkentett módban indítom. Itt működik minden, majd restart. Utána újra ez és kb a 3ik után már működik.

Mi lehet a gond? Múltkor hónapokra "rendbe jött". Hogy küldjem így vissza szervizbe? Kell? Vagy op rendszer újrarakás?

Thx,
Greb

(#13412) MurdR válasza Grembore (#13411) üzenetére


MurdR
(HARDVERAPRÓD)

Én először mindenképp az általad említett reinstallt próbálnám ki, aztán ha így is jelentkezik a probléma, akkor mehet a szervíz.

Dell Alienware 13 R3 @1050Ti

(#13413) dezs520


dezs520
(senior tag)

Sziasztok,van egy Lenovo ideapad z510 touch gépünk.
Az a gond vele,hogy a töltő be van dugva,de az aksit nem tölti,elvittük szerelőhöz, (garis még,de annyi rosszat olvastunk a lenovo szervízröl,hogy inkább nem) rakattunk bele uj aksit,de ugyan az a baj,találkozott már valaki hasonlóval?

(#13414) beldeczki válasza dezs520 (#13413) üzenetére


beldeczki
(aktív tag)

Elsőre szerintem töltésvezérlő elektronika lehet a hibás, ezzel inkább a szervizhez kellene fordulni (persze komolyabb helyeken ezt is tudják orvosolni).

[ Szerkesztve ]

(#13415) erick_b


erick_b
(tag)

asus x55vd laptotpot vittem Dell hivatalos szervizbe és mint kiderült a videokártya olvadt le, ezt fogják visszaforrasztani 15ezerért. Az lenne a kérdésem, hogy ennyi pénzért mire számíthatok, meddig fogja húzni? (tudom hülye a kérdés de úgy nagy vonalakban érdekelne, hogy egy ilyen javítás jelentősen csökkenti a várható élettartamot vagy minden olyan lesz mint régen)

"Ha a világ fejlődését az én technikai érdeklődésem mozgatná, még nem találták volna fel a kereket. – mondta egy ismerősöm, majd hozzátette – és azt hiszed, akkor valamivel is rosszabb lenne a helyzet?"

(#13416) mdaniel95


mdaniel95
(csendes tag)

Üdvözlet,
keresztfatertol most kaptam egy gépet ami természetesen nem működik ezért fordulnék felétek a gép egy Lenovo ThinkPad T410 ( 2537 ) az volna vele a gond, hogy mint aksival mint ac ról a bekapcsoló gomb megnyomásakor csak annyit csinál hogy felvillan egy két led pontosabban a bekapcsoló gombé, a mikrofon-hangszoróé és a legfurcsáb hogy felvillnak a webcamos ledecske is és ezt egyszerre csinálják a bekapcs. gomb egyszeri megnyomásakor kb 3-4 sec enként egyfolytába míg el nem veszem tőle az áramot nagyon megköszönnem, ha tudnátok segíteni.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.: Dániel

(#13417) monzta


monzta
(csendes tag)

Üdv! Van egy Lenovo thinkpad t400-am. Egy olyan problémám van vele, hogy időnként nem indul el, csak mint ha alvó állapotba lépne a főkapcsoló megnyomása után. Van erre valami megoldás? vagy bios beállítás? Találkozott már valaki hasonló problémával a notiján? :)

(#13418) xpeke


xpeke
(csendes tag)

Hello,
Kicsit büdös mintha enyhe forrasztó ón szagot fújna ki a venti. Probléma?
Valamint néha csinálja azt a hangszóró hogy a magasabb, erőteljesebb hangoknál berecseg?

(#13419) kreten67 válasza erick_b (#13415) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Az nv610 vga chip nem nagyon szereti az újraforrasztást!
A élettartama kiszámíthatatlan lesz,az 1 hónap és 1 év közzé várható(jobb-esetben tovább is működhet).
Meghatározó lesz a szakember a forrasztóállomás és a felhasznált anyagok minősége. Hivatalos Dell szervizekben nem jellemző a reball forrasztóállomás,bár én szoktam nekik reballozni alaplapokat. Reméljük a legjobbakat! :)

(#13420) kreten67 válasza kaskader (#13403) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Sajnos valószínű a vga bga hiba a gépeden.

(#13421) Csabcy


Csabcy
(tag)

Sziasztok!

Acer Aspire gépet villám sújtotta a lan csatlakozón keresztül, Budapesten hová érdemes szervizbe vinni, alaplap szintű
munkálatokhoz.

üdv:

Csabcy

(#13422) xpeke válasza Csabcy (#13421) üzenetére


xpeke
(csendes tag)

Hello,

Saját tapasztalataim alapján mondom ők nagyon jók. Az áruk ugyan elég magas de ingyenes bevizsgálás stb...Az oldalukon mindent leírnak és konkrét árajánlatot adnak minden szervizelés kapcsán. De minden le van írva az oldalon vagy hívd föl őket.

http://www.laptopszaki.hu/

[ Szerkesztve ]

(#13423) Csabcy válasza xpeke (#13422) üzenetére


Csabcy
(tag)

Szia,

köszönöm, megpróbálom.

üdv:

Csaba

[ Szerkesztve ]

(#13424) kreten67 válasza Csabcy (#13423) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Az áraik teljesen elrugaszkodottak eszementek magasak!
A bga javítás 34000ft-ért :Y és utána 3 hónapot működött a gép,de a garanciát azt bezzeg kidumálták.

(#13425) ftsaba28


ftsaba28
(csendes tag)

Sziasztok!

Adott egy Lenovo B590 laptop és most nem működik a billentyűztette előző nap még hibátlanul működött.
Nem reagál semmire csak az FN bill. kombinációk működnek rajta.
Ez gép hibája vagy lehet a windows csinálja ezt?

Válaszokat előre is köszönöm.

(#13426) mylocky válasza ftsaba28 (#13425) üzenetére


mylocky
(csendes tag)

Nagyon egyszerű a dolog.. BIOS-ba be tudsz lépni?
Ha már ott tudsz lépkedni, bár gomb tuti menni fog és akár onnan már be is tudsz bootolni mondjuk egy hiren's boot lemezel Live windows-ra és ott minden kiderül. :))

[ Szerkesztve ]

(#13427) levi1108


levi1108
(tag)

Sziasztok!

Van egy Acer Aspire V3-571G típusú laptopom, és van egy kis gondom.
Játékok alatt hirtelen lemegy az fps, néha pár perc után, néha pedig másodpercek alatt...
Elsőnek driverre gyanakodtam, majd bios-ra, viszont ezek nem segítettek.Melegedni sem melegedik annyira ami ezt okozhatná.
Gpu-z programmal arra lettem figyelmes, hogy a GPU (GT 630M) órajele ingadozik, méghozzá elég rendesen.
Ez azt jelenti hogy alapból 650Mhz, viszont mikor a szaggatás bejön akkor lemegy 200 alá, ezért biztos vagyok benne hogy ez okozza a gondot.

Valakinek van valami ötlete?

(Core i3, 4gb ram, 1tb hdd, win 8.1)

(#13428) tserrof77 válasza levi1108 (#13427) üzenetére


tserrof77
(senior tag)

Rakj fel egy Aida64-et, rendszerstabilitás teszttel (GPU-t is jelölve) nézd meg a hőfokokat. Lehet, meglepődsz. Meg, megnézném, a drága 8-as nem frissített-e önhatalmúlag vga drivert.

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#13429) psion2101


psion2101
(csendes tag)

Sziasztok!
van nekem egy Lenovo y50-70-m.
8 honapos a gép és egy hete olyat kezdett el csinálni hogy mikor elinditom akkor még a bios se indul el csak fekete képernyö.vagy várnom kell pár percet mire elindul vagy reboot,de van amikor akkor se indul el.ez szoftveres probléma vagy hardver lehet?elöre is köszi a válaszokat

(#13430) tserrof77 válasza psion2101 (#13429) üzenetére


tserrof77
(senior tag)

Ezt rendszeresen csinálja, vagy csak néha?

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#13431) psion2101 válasza tserrof77 (#13430) üzenetére


psion2101
(csendes tag)

Egy hete rendszeresen és most már egy jó 20 oerc meg vagy 4 ujra inditas volt szukseges hogy bebootoljon

(#13432) tserrof77 válasza psion2101 (#13431) üzenetére


tserrof77
(senior tag)

Mivel erősen garisnak tűnik a gép, jobb, ha visszaküldöd gariba :( Alaplapi hibának tűnik.

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#13433) psion2101 válasza tserrof77 (#13432) üzenetére


psion2101
(csendes tag)

Oké.sajnos ez elég rossznak hangzik

(#13434) mylocky válasza psion2101 (#13433) üzenetére


mylocky
(csendes tag)

Rossznak.. és semmiképp se a telemax-nak küld el, bármit is mondanak. Ahonnan vetted, kötelesek átvenni tőled és ŐK elküldeni szervizbe. Lehet így 2-3 nappal hoszabb lesz, de ha bármi probléma is lesz a készülékeddel az üzleten belül gyorsan lezajlik a csere és nem fogsz kelleni hozzá. :) Bár tapasztalataim alapján lapot fognak cserélni benne.

(#13435) mylocky válasza levi1108 (#13427) üzenetére


mylocky
(csendes tag)

Akkuról vagy hálózatról csapod neki? A modern videókártyákban is van már Speedstepping, és akkuról használva elég durván elő is jön. :)

(#13436) levi1108 válasza tserrof77 (#13428) üzenetére


levi1108
(tag)

Megnéztem a hőfok mikor eléri a 80 celsius fokot akkor gondolom magától leveszi az órajelet...
Nem értem miért, pedig kivan tisztítva, újrapasztáztam és semmi, ha nincs terhelve akkor lemegy akár 50 alá is, de terhelés alatt hirtelen felmegy....
Egy illető azt mondta nekem hogy lehet kiment a gáz a rézbordából, létezhet?
Más ötlet?

(#13437) levi1108 válasza mylocky (#13435) üzenetére


levi1108
(tag)

Néztem akkuról, és hálózatról is, illetve állítgattam az energiasémákon is...de semmi.

(#13438) tserrof77 válasza levi1108 (#13437) üzenetére


tserrof77
(senior tag)

Kérdés... a vga chipnél paszta volt, vagy ilyen rágógumi szerű izé (gap - hővezető lapocska)? Mert ha gap helyett pasztát teszel, NEM lesz jó a hűtése... :U

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#13439) attila1980


attila1980
(csendes tag)

Sziasztok!
Minimum életmentő lenne a segítségetek.
Nálam van egy Asus laptop X55U, ebben van egy Hitachi 500 Gigás vinyó
telepítésre készültem vele (nem az enyém) és a renszer számára fenntartott 200 megás és itt ez esetben egy 2 gigás kis elkülönítmény is volt, ezeket én törölni szoktam, sosem volt semmi baj.
Most is ezt tettem, csak C és D partíciókat hagytam, viszont a C-re innentől kezdve nem engedi tenni a Windows, mondván, hogy GPT partíciósémát használ.
Nem tudom mit jelent, ilyen bajom még nem volt.
Kivettem a vinyót, asztali gépben, másik laptopban is próbáltam.
Bios látja, eszközkezelő látja, de egyik adatmentő progi sem látja és a windows sem. Most már a telepítőnél is a D meghajtó 465 giga a teljes méret és azt mutatja,hogy 465 a szabad rész, pedig direkt nem formáztam és a C is eltűnt azóta.
100 giga anyag van rajta, de egyszerűen nem tudom láthatóvá tenni, KEZELÉS-ben sem enged semmit, ott inicializásált ír ki, vagymit.
Mit tudok tenni? Nagyon fontosak lennének az adatok, mivel nem az enyém, borzalom ez az egész.
Nagyon szépen köszönöm előre is

(#13440) xpeke válasza attila1980 (#13439) üzenetére


xpeke
(csendes tag)

Hello,

Itt egy [link] ha midnen igaz így tudod orvosolni a problémát windows telepítés közben is akár.

[ Szerkesztve ]

(#13441) attila1980 válasza xpeke (#13440) üzenetére


attila1980
(csendes tag)

Köszönöm, minden segítségnek örülök, hátha!
Igen, ez a gond, csak nehezítő körülmény,hogy minden adat brutál fontos a gazdájának (fősulis).
Megmaradnak ezzel a metódussal azok?

[ Szerkesztve ]

(#13442) xpeke válasza attila1980 (#13441) üzenetére


xpeke
(csendes tag)

Nem, sajna törlődnek.

(#13443) attila1980 válasza xpeke (#13442) üzenetére


attila1980
(csendes tag)

Piszkosul megörültem, de akkor ez nem jó nekem! Azt mondta a gép nem lényeg, csak a sulis anyagai..
Mindegy, köszönöm szépen!

(#13444) levi1108 válasza tserrof77 (#13438) üzenetére


levi1108
(tag)

Csak paszta volt rajta (szürke) amit lecseréltem fehérre.
Akkor lehet hogy ez lenne a gond?

Gondolom arra gondolsz, ami asztali vga kártyáknál is szokott lenni a ramokon?

[ Szerkesztve ]

(#13445) levi1108 válasza levi1108 (#13444) üzenetére


levi1108
(tag)

Na találtam ilyen gap-ot régebbi hűtésről, rárakta, de még rosszabb a helyzet....
Én úgy tudom ilyet közvetlenül a gpu-ra nem szoktak rakni, inkább ramra szokás, vagy nem?!

(#13446) =Mentor=


=Mentor=
(őstag)

Üdv! A napokban hozzám került egy HP Pavilion DV7 6c07eg 3,5 éves laptop. Core i7-2670QM processzor, AMD Radeon HD 7690M XT kártya, 8gb DDR3 RAM, 1600x900 kijelző. HDD nincs benne és a töltője is hiányzik. Megnyomom a bekapcsológombot, villan egyet a fehér led, valamint az F12 gombon lévő Wifi visszajelző piros led szakaszosan 7 másodpercenként felvillan egy másodpercre, a fény kialvásának pillanatában a bekapcsoló gombon lévő, oldalt a power led és a touchpad kerete villan egyet. A ventik nem pörögnek fel. A power gombot hosszan nyomva nem kapcsol ki a készülék, csak ha kiveszem az akksit.

Ha valakinek van valami okossága a problémával kapcsolatban, kérem ossza meg velem, köszönöm!

(#13447) tserrof77


tserrof77
(senior tag)

Levi1108: VGA chipnél is szokott lenni laposba rendszeresen. Nem tudom, még akár az is lehet, hogy a hőcső pukkant ki valahol. Max annyit tehetsz, hogy a végét melegíted pl öngyújtóval és a radiátornál figyeled, hogy pár mp alatt kiér-e a hő. Ha nem, akkor hőcső nyekk... :U Ha igen, akkor a vga chip lehet, hogy megnyekkent valamiért... :U

Mentor: HP-s oldal szerint ramhiba, de erős a gyanúm, hogy a "szokásos" alaplapi bga hiba...

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#13448) NEMO1968 válasza levi1108 (#13445) üzenetére


NEMO1968
(őstag)

Szia!
A GPU-t pasztázzák,a videomemóriákra tesznek gappad-ot.
Meg kell nézni,milyen vastag kell,(0.5-1 mm) de lehet vastagabb,vékonyabb is.

CNC-s aranyköpés: Mnden program jó, csak néha útban van az anyag!!!

(#13449) bandoska


bandoska
(csendes tag)

Sziasztok!

- Dell E6420 laptop, bár ez irreleváns

Problémám a következő: Egyszerű bekapcsolás után azt vettem észre, hogy az Asztalról minden eltűnt (2-3 mappa kivételével). Megnéztem a C lemezt és az addigi kb. 5 GB szabad hely helyett 205 GB szabad hely lett (300 GB a max).
Gyakorlatilag érthetetlen módon törlődtek adatok a gépemről. Méghozzá a nagy része. Külön érdekesség, hogy pl. a Letöltések mappa megmaradt...ugyanígy a letöltött programok is (pl. Office csomag).

A Recuva segítségével 220.000 fájlt visszaszereztem egy külső vinyóra. Úgy néz ki, hogy gyakorlatilag nem nagyon veszett el végleg semmi. De ez a rengeteg fájl most ömlesztve, 1 db mappában hever, kiválogathatatlanul... Nem tudtok valami módot, hogy visszaállítsam a gépem az eredeti állapotába? Remek szakembert? Vagy van valami egyszerű mód?

Köszönöm a segítséget. Nem értek amúgy a gépekhez. És bocs, ha nem jó helyre írtam, de ez tűnt megfelelő topiknak.

(#13450) tserrof77 válasza bandoska (#13449) üzenetére


tserrof77
(senior tag)

A recuvának van oylan lehetősége a beállításai között, hogy az eredeti mapparendszert is állítsa helyre. ÚGY kellett volna csinálnod. Max újra futtatod...

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.