Hirdetés

2019. november 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#13201) MR!! válasza 0pityesz0 (#13199) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

- Meg kellene nézni a futó folyamatokat, hátha valami progi nagyon megterheli a procit és azért melegszik majd áll le. (lehet vírus).

- ha a progik rendben és még mindig melegszik, akkor alaposan ki kell takarítani és újrapasztázni (boltba ~3k)

- ha ezután is melegszik (valszeg a hővezető cső rossz ~7k)

+ op rendszer újratelepítése, és egy hűtőpad (~3-5k) ajánlott

* az nem baj, hogy állandóan benne van az akksi - felesleges/hülyeség kivenni...

** ha nem akarod kitakaríttatni a géped, akkor nézd meg egy progival (pl Aida - stress test) a hőfokot és hűtsd közben egy külső ventilátorral. Ha úgy működik akkor "ideiglenesen" elég egy [jó hűtőpad]

miszter

(#13202) 0pityesz0 válasza MR!! (#13201) üzenetére


0pityesz0
(tag)

Progik rendben,újratelepítés megtörtént. Sajnos utána is fenn állt a dolog.
Valszeg akkor meglépem a takarítás-pasztáztatás esetet.
Illetve már én is gondoltam egy hűtőre alá..
Még az aidát lefuttatom azért ahogy ajánlottad.
Köszi a segítséget. 👍

Egyre gyorsabban lassulok...

(#13203) marilllyo


marilllyo
(veterán)

Sziasztok!

Itt is feltenném a kérdést...Talán...hátha..
Van egy 8 hónapos Lenovo y50-70-es notim win 8.1-et telepítettem rá. Mindeddig tökéletes volt ám az elmúlt másfél hónapban napi 1x dob egy kékhalált. Driver_power_state failure címmel. Nézegettem a dump fileokat ott az ntoskernel.exe-re hivatkozik. Okosabb nem lettem szóval google-ztam kicsit és többen memóriahibára gyanakodtak. Lefuttattam a win 8.1-be épített memóriadiagnosztikai programot és elsőre azt jelezte, hogy memóriahiba van. 2 egység 4 GB-s modul van benne. Teljesen egyformák. Külön külön letesztelve a program nem észlelt hibát, illetve utána visszapakoltam eredeti állapotába...majd többször is lefuttatva szintén nem jelzett problémát.

A hiba eddig csak szimpla netezés(chrome) közben jelentkezett. A GPU-ra sem gyanakszom mivel netezés alatt nem kapcsol be. A hibát nem tudom reprodukálni. Egyszer csak bedobja.
Rengeteget játszom a géppel. Főként memóriaigényes játékokkal. Van benne kb. 600 órányi BF4, BFH multim, de végigvittem rajta a Crysis 2-3, FC4...stb..stb. Soha egyetlen egy játék alatt sem crash-elt. De még csak megmagyarázhatatlan programhibám sem volt. Csak netezés alatt.
Minden driver friss. A hiba megjelenése óta nagyjából minden driverből jött frissebb verzió, szóval felfrissítettem de a hiba megmaradt.
Feltöltöttem IDE két dump file-t. A legújabbat és egy régebbit. Hátha valaki lát benne valamit.

Köszönöm szépen!

Eladó: Shadow of War Definitive Edition (PS4)!!!! PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#13204) MR!! válasza marilllyo (#13203) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Havernak régebben hasonló problémája volt egy Dell-el. Explorer-ben (másik böngészőbe nem) mindig kékhalálozott véletlenszerűen.

Viszatettem neki a régi háló drivereket és megszünt...

* szóval nem mindig a legújabb driver a "jó" , próbáld meg hátha neked is bejön

miszter

(#13205) Sheldon90


Sheldon90
(újonc)

Sziasztok!

Olyan hiba lép fel nálam, hogy egy ideje, random körülmények között, értem itt azt, hogy van h játék közben, van, hogy csak sima netezés közben egyszer csak kimered a képernyőm és felakad a hang semmire nem reagál a laptop, egyedül úgy tudom leállítani, h kihúzom a tápkábélt belőle. Van, hogy egy héten keresztül semmi, de olyan is van, hogy 1 nap legalább 4szer így megfagy. Várnám a segítségetek, hogy ugyan mi baja lehet, mert semmi hibaüzenetet nem kapok és fogalmam sincs mi akar meghalni benne, vagy esetleg csak valami program okozza, esetleg driver. Válaszokat előre is köszönöm.

(#13206) MR!! válasza Sheldon90 (#13205) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Nem ártana egy gép tipus, op rendszer és egyéb info.

Legfőképp tesztelő progikkal (Aida, HDD Sentinel,MemTest) lehet a hibás részt jól behatárolni ilyenkor.
Javasolnám ezek lefuttatását , illetve utoljára telepített progik, driverek, virusírtók stb leszedését...

Ezután: melegedés mértéke, és tesztek eredményei alapján tisztább képet lehet kapni a megfagyás hátteréről.

Lehet memóriahiba, HDD hiba , lehet wifi modul vagy csak simán egy driver.

Nem árt átmozgatni az alkatrészeket (HDD,RAM,Wifi,DVD)

miszter

(#13207) Sheldon90 válasza MR!! (#13206) üzenetére


Sheldon90
(újonc)

Asus k72jr a laptop típusa, win7 64 bit az op rendszer, és ez a hiba már másik win 7 illetve win 8 alatt is jelentkezett, szóval nem gondolom, hogy új program okozná mindenképpen hardverre gyanakszom!

(#13208) MR!! válasza Sheldon90 (#13207) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

RAM, HDD, VGA, Melegedés, Driver -> valószínű sorrendben gondolnám a hibát

Nem melegedett nagyon? Volt/van jó szellőzése? Venti forog rendesen?

Teszt progik eredményei?!

miszter

(#13209) lajtika


lajtika
(aktív tag)

Üdv. Érdeklődnék hogy, találkozott e már valaki azzal a problémával hogy notebook Led kijelző csere után forrósodik a kijelző,és lekapcsol? Gyári kijelzőről van szó. Szerintem inkább tápellátás gond lehet de nem vagyok benne biztos.

(#13210) germinator66


germinator66
(aktív tag)

Sziasztok!

Lenne egy Asus K52JT, i3-380M CPU-val. A probléma az, hogy a bekapcsolás után szinte egyből teljes sebességgel pörgeti a ventit. Megnéztem, és a CPU hőfokot 88 foknak érzékeli (konstans), míg a maghőmerskletek kb. 40 fok körül vannak. Feltételezem elromlott a hőfok dióda. A kérdés, hogy ez a CPU-ban van-e, vagy az alaplapon? (3 hőmérsékletet látok: CPU, CPU 1., CPU 2.)

[ Szerkesztve ]

(#13211) radir01


radir01
(tag)

Sziasztok! Olyan gondom lenne hogy adott egy HP Pavilion Dv5 lapos. A gép 2008-as sajnos tegnap megadta magát! A hiba amit produkál hogy nem ad képet a monitor! Gondoltam h talán kijelző hiba de megvilágítottam és nem láttam hogy adna képet sajnos! A köv lépésem az volt hogy hdmivel rákötöttem a tvre és a bios képe bejött hibátlanul már amikor kapott jelet, viszont amikor éppen volt jel és eljutott a windows betöltéséig zöld képet adott a gép és voltak fekete csíkozások is a tv-n. Na most ez szerintetek gpu hiba lehet vagy memória? Szét kaptam a lapost a gpun nem látom hogy meg lenne olvadva valami is se az északi hídon! Mit gondoltok mi lehet a hiba? Javítható? Vagy kuka az egész gép? :(( :(( :O

(#13212) MR!! válasza germinator66 (#13210) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

A CPU-ban van, nem lehet cserélni - javítani, ha arra gondoltál. Szerintem csak szedd szét, vedd ki mozgasd meg tedd vissza és csinálj egy (BIOS) resetet hátha helyreáll.

[szétszerelés videó]

miszter

(#13213) MR!! válasza radir01 (#13211) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Jó lett volna egy fotó vagy videó amin látszódik a hiba. Nekem gpu hibának tűnik elsőre. Van rendes hűtése, nem melegszik nagyon ?

A memória hibát Memtest-el vagy próbára beteszel másik RAM-ot (ha van, ha nincs másik slot esetleg)

A gpu kicsit már neccesebb. Én csökkentett módban próbálnám először ki, ha úgy oké, akkor lehet RAM.

Illetve a reset ( táp kábel , akksi ki, bekapcs gomb nyomva tart ~45 mp ig és vissza minden) próba hátha...
* fn+ kijelző - ki-be kapcsolásra se reagál (fényerő + - ) ?

lajtika ha melegszik , akkor valszeg túl nagy áramot vesz fel (pl zárlatos az egyik led benne) vagy alapból túl nagy fesz-t kap a géptől. Ha a fényerőt (fn+ bill komb.) leveszed is melegszik ?

miszter

(#13214) lajtika válasza MR!! (#13213) üzenetére


lajtika
(aktív tag)

Szia. Már le égett, a hátulján az elektronika, a kábel is. Nem tudom a kábel, a laptop, vagy a kijelző volt a hibás. De szerintem egy hibás led-től csak nem ég le.

[ Szerkesztve ]

(#13215) Sheldon90


Sheldon90
(újonc)

Itt van pár eredmény, bár a progihoz nem értek, így ha valamelyik nem tartalmaz megfelelő adatot, akkor kérlek magyarázd el miként futtassam az adott tesztet!



Várom az esetleges további teendőim, vagy, hogy mit kell újra futtatnom, előre is köszi.

(#13216) MR!! válasza Sheldon90 (#13215) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Ránézésre jók az eredmények, kivéve a CPU frekije szúrja aszemem -> TURBO BOOST

Én kikapcsolnám (energiasémánál vagy Biosba)

Illetve a RAM-okat is le kellene csekkolni egy MemTest-el ha lehet...

lajtika ott valami komoly zárlat lehetett ! Meddig "működött" úgy a kijelző?

miszter

(#13217) lajtika válasza MR!! (#13216) üzenetére


lajtika
(aktív tag)

KB egy órát. De a kábel égett szét ami az alaplapból megy a kijelzőhöz, a kijelző nyák lapja csak füstös lett.

(#13218) MR!! válasza lajtika (#13217) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Kijelző meg normális fényerővel működött ?! Érdekes ilyet még nem tapasztaltam. Kijelzőnél lehetett a zárlat, mert ha nem ott van akkor nem ég le a kábel, de mivel a hiba a kijelző részénél volt így sok áram akart volna átjutni rajta.

Pl mintha egy konnektorba sok nagyt eljesítményű (mikró, olajsütő, hajszárító stb) fogyasztót kötsz és egyszerre működteted csak a lakásban van biztosíték ami ezt megakadájozza, hogy leégjen a falba a vezeték.

Kijelzőt ellenőrizd. Utána (de már mindegy) a kábelt

miszter

(#13219) radir01 válasza MR!! (#13213) üzenetére


radir01
(tag)

Szia! Kivettem az egyik memóriát indítottam a gépet most nincs zöld kép és csíkozás éppen az indítási javítást csinálja a gép, TV-re kötve hdmiről van kép! A kijelzője még mindig sötét nem reagál semmire, talán ha elindul a win sikerül beállítani ha tényleg nem gpu hiba! Egyenlőre ennyi a helyzet. Vélemény hogy mi lehet az oka a sötét képnek? Hagytam egy napot állni a gépet úgy voltam vele h tuti gpu és kuka de gondoltam megpróbálom hátha. Most már annyiból jobb a dolog h legalább nem zöld a kép és nem csíkozik. Ötlet esetleg? :R :R

(#13220) radir01


radir01
(tag)

A helyzet még mindig rossz akkor 1x futott a helyreállítás de nem is a rendszeremmel van na gond ugye... azóta többször újra indítottam a biosig eljut és annyi. Viszont mikor ment a helyreállítás dolog nagyon halványan a háttérben láttam függőleges fekete csíkokat is.

(#13221) kalmanchris


kalmanchris
(tag)

Sziasztok! Laptop billentyűzetére a földön felejtve rálépett kisfiam. Laptop elsötétült. Bekapcsoláskor csak a bios menüt jeleníti meg, nem lép tovább az operációs rendszerbe. Biosban kiírja, hogy nem takálja az op rendszert. Mi baja lehet?

(#13222) Dell XPS válasza kalmanchris (#13221) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

HDD! Próbáld kivenni, ill. visszahelyezni.

vagy: [link]

(#13223) Dell XPS válasza radir01 (#13220) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Sajnos alaplap hibás a DV5.

(#13224) kalmanchris


kalmanchris
(tag)

Megpróbálom. Köszönöm!

(#13225) Vikus


Vikus
(tag)

Sziasztok!

Van egy SAMSUNG NP700Z5C-S01HU típusú notim.
Teljesen jól szuperált eddig, mindig kapott frissítést. Vigyáztam rá, mint egy hímes tojásra. Kivéve Windows 8-ról 8.1-re nem frissítettem.
De minden mást igen. Bios-t is. Elvileg bedobta anno a szoftverfrissítő progi, majd feltolta.. Eddig nem is lenne baj. Csak.
Igaz, hogy van egy "DVD" író a gépbe, de nem használom, soha nem kell, mert másik géppel oldottam meg stb.. eddig, mert a másik gépembe meghalt és most kellett volna írnom lemezt.
Ami a gépembe van egy MATSHITA DVD-RAM UJ8A7AS típusú író-olvasó és úgy "szippantja" be normál esetben a lemezt.
Ennyi nagyjából a felvezetés. Ritkán használtam, írni is, szóval nem mondhatni, hogy agyonhajszoltam.
Nem megy. Semmi. Nem veszi be, próbálgattam "erőszakosabban is" -- persze kulturáltan, de semmi. Se üreset, se írottat, se gyárit, se gyári zenét. Semmit.. egyszerűen nem ad még hangot se. Tehát még indításnál se pörög fel vagy nyikkan. Gondoltam be próbálok lépni a bios-ba, hogy hátha valami át lett állítva vagy valami, de oda se nagyon tudok.. Igaz ritkán használtam, így még azzal is probléma van, hogy előjöjjön melyik gombbal is kellene belépnem. F2-őt nyomogatom bőszen, de nem reagálja le, F4-el valami recovery-s windows rendszerű valami jön be, F10-el boot menü. Szóval most próbálgatom a gombokat nagy láma módjára, hátha be tudok lépni, (annyi megjegyzés lenne, hogy a lapos manuáljába le van írva, hogy "F2"-vel lehetne belépni a bios-ba, de frissítés esetén változhat is, semmi több infó)....
Anno bővítettem egy plusz memória modullal a gépet, simán felismerte nem volt baj, bios-ba is tudtam lépni... szóval akkor még okés volt, nem tudom hogy utána frissített-e.
Na mindegy.. 1 szónak is száz a vége... Kétségbe vagyok esve, hogy valami nagy a gáz.
Tudtok nekem segíteni valamit, hogy mit tudnék csinálni???.... :( :(

PLS help me!!!!! :U :U

btag: kovictorio#2146

(#13226) 0pityesz0


0pityesz0
(tag)

Még nem vittem szervízbe,de dumping memory is van ilyen szép kék háttérrel

[ Szerkesztve ]

Egyre gyorsabban lassulok...

(#13227) mazza


mazza
(tag)

Hello

Erre tud valaki valamit mondani? [link]

Comodo Internet Security

(#13228) fungi


fungi
(tag)

Sziasztok, a képen látható egy piros csík egy Dell Vostro 1015 kijelzőjén. Nem mindig látszik, néha megjelenik, többet nem tudok róla, lányom használja 5 éve.
Mi okozhatja, és vajon meddig húzhatja még a gép? Kösz-F

(#13229) MR!! válasza fungi (#13228) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Sztem ez "COF" hiba, és valszeg javítható. Kérdezd meg [axlrose32] -t hátha...

(13227) mazza neked is őt tudom ajánlani kijelző ügyben : [axlrose32]

miszter

(#13230) fungi válasza MR!! (#13229) üzenetére


fungi
(tag)

Köszönöm a választ! Írtam neki privátot, aztán majd kiderül... Üdv f

[ Szerkesztve ]

(#13231) mazza válasza MR!! (#13229) üzenetére


mazza
(tag)

köszi

MÁS: HP probook 450 G2, új, tegnap az aksi el is kezdett szépen tölteni, ma vettem ezt észre:[link]
98%-on volt, direkt merítettem rajta kicsit, de akkor sem töltődik. Ez normális?

Comodo Internet Security

(#13232) mazza válasza mazza (#13231) üzenetére


mazza
(tag)

na levittem 90% alá, és most töltődik. ez új nekem.. :)

Comodo Internet Security

(#13233) petervarga


petervarga
(újonc)

Üdv.

MSI cx623 alapjáraton megy a képen, nagyon zajos, nem melegszik mégis zug a ventije, 2500röl lentebb vettem 1900rpm-re és ugyanaza a zugo hang, igaz 5 éves laptop, lehet e vele csinálni valamit? ujra lett pasztázva 1 hónapja

Help

(#13234) MR!! válasza petervarga (#13233) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Ha kézzel meg tudod kicsit forgatni, nem érezni, hogy szorul ? Lehet csak vmi "por" került bele, amit kompresszorral ( pl: benzinkúton ) óvatosan kifújkálod. De közben nem szabad hagyni, hogy szétpörgesse az agyát a venti, érdemes megfogni vmivel addig míg fújkálod.

Ha nem segít, akkor esetleg pici wd40 spray-vel befújni ha lehet. Ha pedig ez sem segít akkor lehet vmi nagyon elkopott benne és érdemes cserélni pár ezer forint, minthogy egyszer csak ne vedd észre - megszorul és nem hűt ...

miszter

(#13235) crazyman11 válasza petervarga (#13233) üzenetére


crazyman11
(csendes tag)

Egy ötéves laptopban már igencsak kikophatott a csapágy, szóval a legtutibb, ha kicseréled egy újra.
Esetleg ha ki tudod venni a hűtőblokkból, akkor óvatosan porszívózd ki, ill. ecsettel tisztogasd meg. Ez néha segített...

Akku minden laptophoz a legkedvezőbb áron http://www.akku-bolt.hu

(#13236) dzso22


dzso22
(senior tag)

Üdv!
A problémám a következő:
Adott egy clevo M74SU
Nem mindég hajlandó képet adni bekapcsoláskor.
Ilyenkor meg kell nyomkodni kicsit a billentyűzetet és utána el is indul,viszont menet közben ha erősebben megmozgatom lefagy (egyszer volt kékhalál)
Gyanítom hogy reballozni kell viszont ahogy átnéztem inkább a chipset körül érzékenyebb mozgatásra a lap.
A kérdésem az lenne hogy volt e valakinek javítva hasonló laptop és hogy ott mi volt a pontos hiba mert ha az alaplap nyákja szakadt gondolom mehet a kukába.
:R

(#13237) kalmanchris


kalmanchris
(tag)

Sziasztok! Laptopomban meghalt a vinyó. Cserélni kell. Milyent ajánlanátok? Ismerősöm felvetette, hogy lehet megérné egy ssd bele, mivel van külső merevlemezem, ott tárolok minden nagy adattartalmú fájlt. Windows 7 home premium lenne a gépen, elegendő lehet egy 60 gigás ssd, vagy maradjak a hagyományos merevlemeznél?
Esetleg bevált jó ár/érték arányú típus?

(#13238) MR!! válasza dzso22 (#13236) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Azért a RAM modulokat is nézd át, esetleg próbáld ki másikkal (foglalat is okés e ? )

Amúgy nem hinném, hogy a nyák szakadt volna meg, inkább egy reball és megoldódik ilyenkor...

kalmanchris ajánlottabb egy SSD bele, sokat dob rajta és op rendszernek - egyéb programoknak elég a 60-as is de inkább a 120 GB jobb választás.

miszter

(#13239) berek21


berek21
(senior tag)

Sziasztok. Kb. 2 hete vettem egy belépő szintü lenovo g50-45 gépet. Tudom nem nagy szám, de amire kell arra elégnek gondoltam. Win. 8.1 van rajta. Az a problémám vele hogy a videó lejátszás nagyon rosszul jeleníti meg a sötét szineket. A világos részekkel nincs baj, de például az éjszakai jelenetek borzasztóak. Próbáltam már jópár dolgot(különböző lejátszók, kodek csomagok, videókártya frissítés,) de sajnos nincs javulás. Esetleg valaki járt már így vagy tud megoldást?

[ Szerkesztve ]

Mate9 + Honor8, csere Mi Mix 2s,vagy 3-as ra!

(#13240) MR!! válasza berek21 (#13239) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Gondolom AMD grafikus vezérlő lehet benne. Ha igen, akkor AMD Catalyst-ben keresgélj szerintem:

Videó -> Szín

miszter

(#13241) dzso22 válasza MR!! (#13238) üzenetére


dzso22
(senior tag)

:R
Ram csere bere is meg volt nem vezetett eredményre :(

(#13242) berek21 válasza MR!! (#13240) üzenetére


berek21
(senior tag)

Kb. 3 órája küzdök vele, de a sötét színekkel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Ugyan olyan rosszak. Valamit nagyon elbénáztam.

Mate9 + Honor8, csere Mi Mix 2s,vagy 3-as ra!

(#13243) MR!! válasza dzso22 (#13241) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Esetleg egyéb alkatrész átmozgatása...

HDD , wifi modul, billentyűzet csatlakozó, stb stb, minden lehetséges dolgot megmozgatni, hogy a kontakt hibát kizárd.

berek21 érdekes dolog, windows-onbelül nincs vmi elállítva (téma-színek stb) ha más nem mindent alapértelmezetre állíts (bár ha drivert frissítettél akkor alapon települ mindig ) Mióta ilyen ?

miszter

(#13244) berek21 válasza MR!! (#13243) üzenetére


berek21
(senior tag)

Mióta csak használom. Most vlc player megy, és kicsit jobb a helyzet, de messze még a tökély.

[ Szerkesztve ]

Mate9 + Honor8, csere Mi Mix 2s,vagy 3-as ra!

(#13245) MR!! válasza berek21 (#13244) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Youtube videókkal mi a helyzet ? Böngészőben is rossz ?

miszter

(#13246) peterr85


peterr85
(tag)

sziasztok,

elég fura hibába sikerült belefutni:

egy acer aspire 5732z-be vettem plusz ramot. 1*2 gb 1066-os samsung volt benne, ezt cseréltem 1*4 gb 1600-as kingmax-ra (eredetileg 2*2 gb volt benne, de az 1ik slot meghalt pár éve). beszerelés után a windowsban, natív 1366*768-as felbontáson remeg a kép. ha lejjebb veszem a felbontást, vagy a színmélységet 16 bit-re állítom natív felbontáson, a remegés megszűnik. a memória memtest szerint hibátlan, és bootolás, valamint memtest alatt nem remeg a kép. próba kedvéért kipróbáltam a thinkpad t500-amban is, ott semmi gond nincs vele, sőt a t500-ban lévő 4 gb-os 1600-as hynix rammal simán megy az acer is...
szóval van valakinek tippje, hogy mi lehet ez?:)

(#13247) berek21 válasza MR!! (#13245) üzenetére


berek21
(senior tag)

Most külföldön vagyok, és kevés a netem ezért nem tudom megnézni. De azt észrevettem hogy már a gyári képernyővédő is ugyan ezt a hibát mutatja. Meg a fotók is.

[ Szerkesztve ]

Mate9 + Honor8, csere Mi Mix 2s,vagy 3-as ra!

(#13248) MR!! válasza peterr85 (#13246) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Acerbe hagyd a Hynix-ot Thinkpad-be pedig a Kingmax-ot :DDD

Valszeg mások az időzítései (CL-RC-CR- 1T/2T stb) a Kingmax-nak amit az Acer nem nagyon szeret. Néhány gép például el sem indul bizonyos RAM-okkal.

Nézd meg gyártó oldalán hátha le van írva, melyikkel kompatibilis. (azaz tesztelve volt és tuti működnie kell)

miszter

(#13249) peterr85 válasza MR!! (#13248) üzenetére


peterr85
(tag)

köszi a választ:) és az időzítés miatt előfordulhat, hogy csak bizonyos felbontáson nem jó? egyébként én is gondoltam a cserére, de a t500-ban párban van 2 db 4 gigás, ugyanolyan hynix. számítana valamit, ha az 1-iket cserélném a kingmax-ra?

[ Szerkesztve ]

(#13250) MR!! válasza peterr85 (#13249) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Igen előfordulhat, hogy nem bírja a RAM. Két egyforma nincsen még azonos márkán és típuson belül sem. (de ez igaz CPU-ra is, valamelyik bír stabilan 20-30% túlhúzást, de egy ugyanolyan CPU már lehet csak 5-10% bír...)

A gyártás során különböző tűréshatárú alkatrészek kerülnek ki. Minden egyes legyártott darabot tesztelnek és osztályozzák őket. A te RAM-od valszeg pont egy olyan küszöb értéken van, amit még a gyártó úgy vélt bírja az 1600 Mhz-t a megadott időzítéseken belül (magyarul belefért a hiba tól - ig határába, pl: 1580 Mhz-en még stabil)

Viszont a géped meg lehet pont 1600 Mhz-en hajtaná vagy efelett picivel, amit már nem "bír" a RAM-od.

Lehet ha kicserélnéd egy ugyanilyen KINGMAX RAM-ra az jól működne vele.

Másik kérdésed, hogy számítana e a t500-ba hynix & kingmax páros... Ajánlott mindig az azonos márkájú, típusú RAM-ok használata, DE baja nem lesz tőle. Szóval ha belerakod és elindul , működnek a progik ugyanúgy (nem fagy ki, nem remeg a kép stb) akkor nyugodtan használhatod vele. Max visszább fogja a gyengébbik (jelen esetben a kingmax) a másikat. -> de ebből nem veszel észre semmit hacsak nem valami tesztelő benchmark progit futtatsz le... :U

[ Szerkesztve ]

miszter

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.