Hirdetés

2019. november 13., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#13651) varadigabor


varadigabor
(senior tag)

Megnéztem aksival nem kapcsol be magától, csak ha rádugom a töltőt. ezzel lehet valamit kezdeni?
Gondolom az IO boardal van valami.
Max leállítom és mikor be jön a Dell Logo kihúzom a töltőt, ez kárósíthatja?

www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---

(#13652) Kopasz93


Kopasz93
(csendes újonc)

Üdv!

A laptopom egy ASUS N61Da, és a következő a problémám.

A minap el akartam indítani a laptopomat, és hát szerencsétlenségemre, nem indul...De a BIOSba sem lép már be. Újraindítottam, kiszedtem az aksit, nyomva tartottam a bekapcsoló gombot, szétszedtem a laptopot, portalanítottam mindent, kiszedtem a memóriamodulokat (2 db 2gigás van) és próbáltam eggyel elindítani, a slotokat is variálva, de semmi. Fekete képernyőt kapok csak. A merevlemez működik szerencsére, az adataim megvannak.

Alaplaphiba lehet? Ha igen, mennyibe kerül annak a javítása?

Köszi

(#13653) magicnumber


magicnumber
(csendes tag)

"gyerekek"..... WIN10 az egy (f)OS!!!

2x tettem ma újra... egyrészt... akárhogy kapcsolod ki az automata driver frissitést(szolgáltatásoknál, máshol, minden lehetséges helyen, bárhogy is tiltod, frissíti.... ilyet?!?!)

Mindkettő esetben ugyanúgy megint megakadt a driver miatt (amit windows update-ről nyomott fel... de legelőször a saját driver miatt akadt meg...) megállt a gépem..se kép se hang... se bios ...se boot ...fekete képernyő...amit korábban leírtam.... :DD :DD (mindkét esetben csak ez az "összes szellőző nyílás letapasztása és addig hajtás amíg le nem áll a forróságtól" segített...bios reset-el újra indult...mivel a túlfűtöttség miatt kilőtte magát a gép...///ha jól tudom/// :) )

Fogtam , maradtam a Win7 nél... ezt a mocskos OS-t... :D (aki egyáltalán nem ért hozzá... most ilyenkor vagy 10ezer kb kb a szervíz neki..vagy azt hiszi kuka a gép... ez hülye OS miatt...?!?!a gates művek bekaphatja :U :DD :DD :C ///win7nél lehet be volt rúgva/// )

[ Szerkesztve ]

Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)

(#13654) user12 válasza Kopasz93 (#13652) üzenetére


user12
(aktív tag)

Ennyi infóból nem lehet 100%-ra mondani.
A javítás változó összegű lehet. Érdemes még neten rákeresni, hátha van valakinek egy ugyanilyen laptopja eladó, amibe pont az alaplap jó (és pl betört a kijelző).

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#13655) Kopasz93 válasza user12 (#13654) üzenetére


Kopasz93
(csendes újonc)

Köszönöm :) és az ár az mi között változhat kb.? Meg az eladó ilyen laptopok már szintén megviselt állapotban lehetnek, nem? Csak mert most elég erősen elgondolkodtam azon, hogy vegyek egy új laptopot.

(#13656) user12 válasza Kopasz93 (#13655) üzenetére


user12
(aktív tag)

Ha az alaplapot szeretnéd kicserélni, mindegy, hogy néz ki kívül (sztem).
A javítás árát nem tudom, de szerintem a haveri pár ezrestől a 20-30-ig bármi lehet, függően attól, hogy mit kell cserélni és azt honnan lehet beszerezni.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#13657) Kopasz93 válasza user12 (#13656) üzenetére


Kopasz93
(csendes újonc)

Nem a külsejére gondoltam megviselt alatt, hanem magára az alaplapra :) szóval úgy értem, hogy az ugyanúgy egy több éves laptop alaplapja, szóval arra gondoltam, hogy az sem feltétlenül olyan megbízható, de félreérthetően írtam.

(#13658) mezis válasza Kopasz93 (#13652) üzenetére


mezis
(nagyúr)

Külső monitoron sem jelenik meg semmi ?

mezis

(#13659) Kopasz93 válasza mezis (#13658) üzenetére


Kopasz93
(csendes újonc)

Nem, azon sem sajnos.

(#13660) user12 válasza Kopasz93 (#13657) üzenetére


user12
(aktív tag)

Murphy törvénye...ami elromolhat az el is romlik. :W
Lehet, hogy potom pénzért megveszed és örök élet lesz...de lehet, hogy két hét múlva beadja a kulcsot.
De sajnos az új cuccoknál sincs semmi garancia arra, hogy miután kicsomagod, tökéletesen fog működni - csak ott játszik a gari, itt meg ugye nem, max az eladó jóhiszeműsége.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#13661) elfelejtette


elfelejtette
(veterán)

Sziasztok!
Egy Packard Bell Easynote MX36 laptop került hozzám, aminek az aksija halott, így folyamatosan töltőre dugva lehet csak használni. A hibajelenség az, hogy bekapcsolás után elkezd vég nélkül pittyegni a hangszóró úgy, mintha valami bezavarná. Tehát nem sípol, csak olyan kattogó hangot ad ki, mintha egy karcos CD-t nem tudna lejátszani, csak kattogna kb. 0.4mp-es ritmusban. Fülhallgatót bedugva a hangszóró elhallgat, viszont bármilyen zenét/videót elindítva nem szólal meg a hang/zene, csak ez a kattogó hang van.
A rendszer XP32bit sp2.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

(#13662) Dell XPS válasza Kopasz93 (#13652) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Valószínűleg északi híd hibás (chipset) a noti, de belefér a GPU is a jelenségbe. Típushiba sajnos a szériánál. :(

(#13663) magicnumber válasza Kopasz93 (#13657) üzenetére


magicnumber
(csendes tag)

nem értem rögtön mindenki miért írja le a dolgot.... :) nah mindegy... nem az én dolgom...

csak elmesélem... egy prohardveren laptop szaki/szervizes (magát annak mondó) emberke... leírtam a gondom hogy nem bootol.... se kép se hang... mi volt a válasz??? "KUKA".... északi híd.... helo... új alaplap....

utána olvastam... megkérdeztem mást... erre kiderült csak hgoy a s*ar windows 10 a driverek miatt összeakadt és túl kellett hevítenem a laptopot hogy letiltson és a bios kilője magát..... lehűlt...és azóta megy a notim... vissza raktam a win7et és semmi baja... :) :))

persze ki is dobhatod... meg vehetsz új alaplapot.. majd valaki meg jól jár a laptopoddal vagy nyer rajta 40-50 ezret... :) nah mindegy... nem is az én dolgom.. :) :R

sok sikert a laptop "leírásában"... mindenesetre ha egyszer működött ....semmit nem csináltál vele és csak úgy hiphop másnap nem kapcsol be... szerintem bőven javítható vagy egy ilyen bios reset-el megoldódik a probléma... (megjegyzem nekem is azt írták hogy ha 15 mp-ig nyomva tartom a bekapcs gombot....majd resetelni fog a bios... nem igazán... :) még így, jó állapotban se resetel akár 1 percig is nyomva tarthatom.... inkább sztem olvass utána hogy tudod újra flash-elni a biost usbről , van -e esetleg valami bill kombináció indítás közben hogy egyből usbről flashelje újra a biost... vagy próbáld meg másképp resetelni a biost!).... de majd a "hozzáértők" megmondják... :) :R

[ Szerkesztve ]

Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)

(#13664) zolee-coul


zolee-coul
(csendes tag)

Hello mindenkinek !
Segítséget kérnék nemrég vásároltam egy Dell Latitude E5550 gépet. Nagyon jó gép , hallk , gyors.
Egy dolgot vettem észre a "c" billentyüt lenyomom , és kettő karakter "cc"-t ír.
próbálgattam hogy mitől van ez és azt tapasztaltam , hogy a "c" billentyüt le sem kell nyomnom elég csak hozzáérnem és máris egy karaktert ír + plussz ha lenyommom akkor még egyet. igy jelenik nekem mindig "cc".
szó szerint mintha érintő kijelzős telefonon dolgoznék .
A többi billentyünél megpróbáltam nem vettem észre ilyet.
valakinek tapasztalat , vélemény ,mitől lehet ?? ( a billenytő mozgása jó , ugyan olyan mint a többi nem ragad be ).
várom a segítő válaszokat.
köszönöm
Zoli

(#13665) user12 válasza magicnumber (#13663) üzenetére


user12
(aktív tag)

Azért azt valljuk be, hogy amit írsz és egyúttal ezt a HP fórumon is lehet olvasni, nem egy szokványos javítási metódus.
Nyilván megvannak a módszerek arra, hogy a rendelkezésre álló infók alapján leszűkítsük a hibák lehetőségét, majd jöhet a részletesebb diagnosztika, amihez szintén szükség van az adott eszközökre.
És a dolognak ez a második fele, ami itt a fórumon nem valósulhat meg, így marad az, hogy a hozzászólók által leírt infók alapján ki-ki megpróbálja legjobb tudása szerint kitalálni, hogy mi lehet a baja.
Esetedben szerencsés volt, mert találtál egy megoldást, alkalmaztad és sikerült - gratula hozzá és kívánom, hogy még sokáig jó is legyen a géped :)

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#13666) spgabor


spgabor
(aktív tag)

Sziasztok!

Egy Dell D620 hűtésével van problémám. A konkrét hiba az, hogy nem megy a venti. Bios frissítés közben bekapcsolt még, de az óta nem indul el. A Dell oldaláról a service tag alapján az A10 kódnevű utolsó kiadású biost szedtem le, ami hiba nélkül felment.
Belépve a gép Thermal Control Paneljére ha kikapcsolom az automata fordulatszám szabályozást és manuálisan beállítok egy értéket, akkor ezt sem menti el, mert a gép újraindítását követően ismét nem indul a venti.
Hogy tudnám ezt a problémát orvosolni? Mert így sajnos a gép meg fogja sütni magát hosszú távon. Ahogy neten keresgéltem a hibát, elég sok Dell gépnél előfordult már ez a probléma.

Előre is köszi a segítséget és üdv:
spgabor

(#13667) magicnumber válasza user12 (#13665) üzenetére


magicnumber
(csendes tag)

de hozzá teszem hogy utána 2x telepítettem a windows 10et... és miközben magától elkezdte rakni a windows update ről a drivert... (pedig letiltottam mindenhol!! szolgáltatások, letiltás, update letiltás, kikapcsolás, minden lehetséges helyen kikapcsoltam és letiltottam!! mégis felrakta magától...rakta volna... de onnantól kezdve ismét megakadt a gép...) .... se kép se hang se boot ...se semmi...csak bekapcs....2x kellett ismét leragasztanom minden nyílását és így letiltatnom a procit.... harmadjára felraktam a win7et... azóta tökéletesen megy.... és a "hard reset" amit ugyanúgy írnak mindenhol hogy működnie kell....még most, jó állapotában sem műküdik :DD nem reseteli a biost... semmi... :DD

szóval csak 1 ötlet volt a srácnak hogy ne csak 1 módon próbálja meg a biost resetelni.... lehet azt újraflashelni tuti... nem tudom asus-nál hogy... meg tudtommal ha leszedi a ventit(amit javasoltak a leggyorsabb mód) és csak az alaplapot futtatja a procival, venti nélkül...pár perc alatt a melegedés miatt letilt....utána kihúz a power kábel...lehül.... és indul... bios pedig reset....

köszi :R :R :R :R remélem is hogy ez sokáig megmarad mert nem az a tejfölös doboz ... hp dv6-3138sh.... és nekem bőven jó mindenre manapság is...meg már 5 éve....(bővítettem 8 giga 1600as ramra meg 750es 7200rpmes vinyora... 4 mag...2000mhz... még a mai napig megállja a helyét.. és már az ágyról is lerepült(finoman barátnőm megtolta a lábával hirtelen/véletlen) ... az alumínium háznak köszönhetően pedig semmi baja... kíváncsi lettem volna egy mai "tejfeles doboz" mit reagált volna erre.... :)

azt meg tudjuk (legalábbis sokan) hogy manapság egyre inkább csak pár évre gyártják a laptopokat... addig működjön 'míg a gari él... utána meg lejár az élettartama... vegyen az ember újat... nem úgy mint régen a jó öreg "orosz dolgok"... rávertél kettőt és működött megint :DDD :DD :DD :))

[ Szerkesztve ]

Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)

(#13672) elfelejtette válasza elfelejtette (#13661) üzenetére


elfelejtette
(veterán)

Fejlemény: Microfos UAA drivert letiltottam, így nem hallatszik a pattogás a hangszóróból, de a Realtek HD kodeket hiába telepítem, azt írja, hogy nincs hangeszköz, mivel ugyebár letiltottam.
Ui. Legújabb Win7 telepítése után sem oldódott meg a probléma.

[ Szerkesztve ]

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

(#13673) Gabszor


Gabszor
(újonc)

http://www.laptopszalon.hu/webshop/product/?search=dell+5547#pid_12374
Dell 5547 win 8.1 el, és az a probléma hogy a játékok futtatása alatt, sőt, még twitch nézése közben is akadozik( nem képes elegendő teljesítmény nyújtani a VGA) , 2 grafikus kártya van benn, integrált és dedikált, nem tudom biztosra ,de van egy olyan gyanúm ,hogy valamiért nem akarja a dedikált kártyát használni. Ötletek hogy mi lehet a baj? esetleg egy win 7-el menni fog?

(#13674) Kokilla


Kokilla
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy Dell M5010 notebookom.

Egyik pillanatról a másikra nem indul el, csak 7 sípolás hallatszik.

Böngésztem egy kicsit és valakinek 2012-ben, KillHates azt mondta hogy ez északi híd, ram vagy gpu, egy másik hozzáértő azt mondta hogy az északi híd elkezdett leválni az alaplapról.

Egy memóriám van, átraktam a másik foglalatba, de semmi változás.

Létezik hogy "csak" ez a hiba?

Ez mivel orvosolható?

(#13675) mezis válasza Kokilla (#13674) üzenetére


mezis
(nagyúr)

Ezt is böngészd végig.

mezis

(#13676) gipszjakab66


gipszjakab66
(csendes tag)

Sziasztok! Egy régebbi típusú IBM notebook-ot kaptam nemrég, aminek elég hamar behalt a vinyója. Volt egy másik vinyó otthon amiről leszedtem az adatokat és leformáztam a másik masinával (külső ház útján), beleraktam, elsődleges boot cd/dvd meghajtó, windows telep cd bele és mégis PXE-E61, meg PXE-M0F Operating System not found. Minden megoldást nagyon nagyon megköszönnék! :)

(#13677) user12 válasza gipszjakab66 (#13676) üzenetére


user12
(aktív tag)

Vannak olyan BIOS-ok, ahol nem elég sorrendbe rakni a bootolható hardverelemeket, hanem azokat lehet engedélyezni és tiltani is. Ilyenkor rendszerint valami pötty vagy pipa jelenik meg az adott sor előtt, amit aztán ki is lehet venni.
Nincs ilyen lehetőség?
A pxe üzenet egyébként arra utal, hogy más boot lehetőség hiányában próbálna hálózatról bootolni, ami aztán sikertelenül végződik.

[ Szerkesztve ]

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#13678) JoolsNOS


JoolsNOS
(veterán)

Sziasztok! Adott egy asus laptop intel procival (részletek szerintem egyenlőre nem fontosak), amit ha bekapcsolok csak a "rambeolvasásig" jut el és onnan semmi. Se bioszba nem lép be, se boot menübe. Vinyó másik gépre kötve működik, illetve ha vinyó nélkül kapcsolom be a lapost akkor sincs semmi változás, addig se jut el, hogy mondaná, hogy nincs vinyó. Ramot cseréltem, semmi változás. Ergo alaplapra vagy procira gondolnék. Talán procit tudok tesztelni ha találok itthon belevalót. Mit próbáljak még? Köszi

[ Szerkesztve ]

I5 3570k+ninja3 (4200), Asus P8Z77-V LX, Msi GTX1660 Gaming X 6Gb, 8Gb Corsair 1600, 64Gb Samsung 830 SSD + 480GB SSD, EVGA Supernova 550GS

(#13679) mezis válasza JoolsNOS (#13678) üzenetére


mezis
(nagyúr)

Üdv.!
Mérd meg az alaplapi elem (akkucska ?) feszültségét. Ha van neki olyan.
Akkumulátorát vetted már ki (teljes áramtalanítás) hosszabb időre ?

mezis

(#13680) kreten67 válasza magicnumber (#13667) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Attól hogy a gép túlmelegedéssel újraindul még nem reseteli a biost!
Ellenben ha az akkut és a tápot valamint az alaplapi Cmos elemet eltávolítod majd 50-mp.-ig nyomva tartod a bekapcs-gombot akkor valóban resetel a bios ezt onnan is láthatod hogy az alaplap gyártási idejére ugrik a dátum.
Ezt az eget-verő baromságot hogy hűtés nélkül túlmelegedéssel újraindítjuk a gépet senkinek sem ajánlanám ,különösen a BGA beforrasztott procis gépeknél. :W

(#13681) kreten67 válasza Kokilla (#13674) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Ha nem a Dell M5010-ről lenne szó akkor akár alaposabban is körbejárnám a dolgot mielőtt nekiesnék az igp-nek,de sajnos KillHates már rávilágított a hibára.
Az északi-híd vezérlő ami egyben az IGP-is levált az alaplapról,és ezt szinte 99% ,ebben az évben még nem volt olyan hét hogy ne javítottam volna m5010 igp hibát ,de van olyan hét amikor 5db is beugrik javításra. Ez az m5010 egy el-cseszett szerkezet a tulajok szempontjából én azért nem rinyálok miatta, ad munkát rendszeresen!
Az egyetlen ami pozitívum ebben az m5010 igp betegségben ,hogy a javítása sikeresnek mondható,már ha a hűtésmód is benne foglaltatik a javításban.
A szomszédom gépét 2013 december 10-én javítottam és a mai napig hibátlanul működik ,pedig napi 10-12 órát használja.

(#13682) phlegm


phlegm
(újonc)

Sziasztok!

Adott egy msi cx600-as gépegység.A probléma a következő: Újratelepítettem a Windows-t (Win7), és egy olyan problémával szembesültem,hogy recseg a hang. Próbáltam többféle drivert,de se azok,se a Win által telepített illesztővel nem jó. Recseg. Illetve amikor próbálok feltenni egy drivert,ugye először leszedi az aktuálist,majd újraindítást kér,csak ugye mikor elindult a Win,azonnal keresi és telepíti is az illesztőt.
Valami alternatív megoldásra lenne szükségem. Elég zavaró ez a jelenség.( Se zene,se film...) :F :F

Előre is köszönöm!

(#13683) JoolsNOS válasza mezis (#13679) üzenetére


JoolsNOS
(veterán)

Most került hozzám a laptop, nem tudom az előéletét. De megnézem ez elemet. köszi

I5 3570k+ninja3 (4200), Asus P8Z77-V LX, Msi GTX1660 Gaming X 6Gb, 8Gb Corsair 1600, 64Gb Samsung 830 SSD + 480GB SSD, EVGA Supernova 550GS

(#13684) gipszjakab66 válasza user12 (#13677) üzenetére


gipszjakab66
(csendes tag)

Ami kell az engedélyezve van, más egyebet nem tudtam még csinálni. Miért nem érzékeli hogy a telepítő benne van? :F

(#13685) user12 válasza gipszjakab66 (#13684) üzenetére


user12
(aktív tag)

Elképzelhető olyan is, hogy behalt a meghajtó (említetted, hogy nem mai darab).
Ahogy látom, támogatja az usb optikai meghajtót, így azzal (vagy ha van lehetőséged cserélni a belsőt), meg tudod próbálni.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#13686) kenand


kenand
(addikt)

Van nálam egy koros, de megkímélt Acer Travelmate 5320-as noti. Barátom adta oda hátha tudok vele valamit kezdeni.....

Következő hibát produkálja: az akksiról gond nélkül megy, az utángyártott töltő tudja tölteni az akksit, de ha be van dugva egyszer csak áramtalanítja magát a kép és kikapcsol. (pedig az akksi fel van töltve)

Van egy régi Acer Noti tápegységem is (Acer Aspire 3020) azzal is ugyan ezt produkálja. A 3020 simán megy a töltővel- ott van is rá szükség mivel a akksija gyarorlatilag halott, 5 percet ha bír.

Szóval a Travelmate csak úgy használható ha feltöltöm, majd kíhúzom a töltőt, használom 60-90 percet majd kikacsolom és újra feltöltöm a gép akksiját. Így elég "hikomatos" a dolog.

Valakinek ötlete?

[ Szerkesztve ]

(#13687) fiesta14


fiesta14
(tag)

Üdv! lenne 1 kérdésem! adott egy fujitsu amilo pro v3405 laptop ha rádugom a tápot azonnal indul nem kell bekapcsolni vagy a beapcsoló gombhoz érni magátol indul . ez beállitás kérdése? Bios esetleg vagy alaplapi hiba?
nagyon idgesitő is tud lenni.
a másik kérdés: alvásból miért nem tudom felébresztteni? a gép reagálna ugy emlékszem csak a képernyő marad fekete.

(#13688) user12 válasza kenand (#13686) üzenetére


user12
(aktív tag)

És ha akksi nélkül, töltőről használod?

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#13689) user12 válasza fiesta14 (#13687) üzenetére


user12
(aktív tag)

Akku jó benne?
CMOS elem feszültsége ok?
Ha mindkettőre igen a válasz, akkor valószínűleg alaplap hiba. + ennek köze lehet ahhoz, hogy a videokártya nem ébred fel. Esetleg azt kipróbálhatod, hogy a win csak a monitort kapcsolja le energiatakarékos módba (akkor van-e kép), majd hibernálásba rakni (akkor van-e kép).

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#13690) kenand válasza user12 (#13688) üzenetére


kenand
(addikt)

Azt is próbáltam kikapcsol. Egyedül akksiról nem lövi le magát. De teljesen váratlan, hogy mikor, van hogy 5 perc, van hogy 30 perc múlva

(#13691) user12 válasza kenand (#13690) üzenetére


user12
(aktív tag)

Én alaplap hibára tippelek.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#13692) kenand válasza user12 (#13691) üzenetére


kenand
(addikt)

Köszönöm, én is arra gyanakodok. Az alaplapi töltés vezérő lehet rossz. Az akksit feltölti, de az alaplap tápellátása bizonytalan. Azt nem értem olyankor miért nem vált azonnal az akksira....
Régi - bár megkímélt gép - alaplapot biztos nem éri meg kicserélni benne.

(#13693) tisszekreny


tisszekreny
(csendes tag)

Sziasztok,

Acer TravelMate 5520G laptopm képernyője olyat csinál, hogy ha egy bizonyos szögnél tovább hajtom ki, akkor összefolyik a képe, vagy ha nem folyik össze, akkor az egész képernyőnek ad egy kékes árnyalatot színben. A fényerő mindig azonos, azt bármilyen kihajtás mellet megtartja.
Ez a probléma az LCD panel hibáját jelzi, vagy más (inverter, kábel) alkatrész hibájára utal?

Segítségetelet előre is nagyon szépen köszönöm.

Üdv,

(#13694) kenand válasza tisszekreny (#13693) üzenetére


kenand
(addikt)

Szia!

Szerintem a kábel rossz, ahogy hajtogatod, bizonyos szögben nem érintkezik rendesen.

(#13695) user12 válasza kenand (#13692) üzenetére


user12
(aktív tag)

Én a helyedben nyitva tartanám a szemem....aukciós, használt cuccos oldalakon vannak pl betört kijelzős notik - szerencsés esetben 10e Ft körül - amiknek akár még jó is lehet az alaplapja.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#13696) kenand válasza user12 (#13695) üzenetére


kenand
(addikt)

Köszönöm a tippet.

Az első notimat (Acer Aspire 3022 LMI 4:3-as kép) nosztalgiából meg akartam javítani. 2 baja volt sajnos a grafikus chip túlhevült és elkezdett csíkozni, meg az LCD panelen lett néhány függőleges csík. A GPU hiba miatt külső monitorral sem volt jó. 1000FT-ért kaptam egy zsanér törött, kiherélt Acer aspire 3022-t WlMI-t 16:10. Kicseréltem az alaplapot, Sajna kiderült, hogy az az alaplap sem tökéletes, mert a belső LCD-re nem ad képet. Külső monitorral viszont tökéletes :). Így nem annyira notebook- az aksi is max, . 10 percet bírna. De azért működik :)

(#13697) suhamer


suhamer
(csendes tag)

Sziasztok!
1 napos Acer Aspire ES1-512, miután vért izzadva sikerült a Linux Linpus lepucolása és a Win 8.1 x64 telepítése, bár már a telepítésnél is felfigyeltem rá, nem működött a touchpad...semmilyen formában sem, az egérke sem jelent meg a képernyőn, gondoltam hátha driver kell neki, beraktam szépen az acer resource dvd-t és felraktam az összes drivert. A touchpad továbbra sem működik, BIOS-ban van olyan lehetőség, hogy a touchban advanced vagy basic üzemmódban működjön, mikor átállítottam basicre, csodálatos módon működni látszott a touchpad, de ugye nem teljes funkcionalitással...és 1-2 újraindítás után ugyanúgy megszűnik létezni, a touchpad, mintha nem is létezne...usb-s egérke működik szépen...Fn+F7-et már próbáltam, mielőtt valaki bepróbálkozna...intel serial i/o drivert akartam volna telepíteni, eszközkezelőben a ps/2-kompatibilis egér sárga felkiáltó jellel mutatja, hogy valami nem stimmel, de hiába is találtam meg még az acer lemezen is a telepítendő drivert, kiírja nekem hogy nem kompatibilis platform...letöltöttem az acer honlapról az ES1-512 win 8.1 x64 kompatibilis verziót, de az is rám osztotta, hogy nem kompatibilis platform, szerintem az acer összes tervezőjének az anyja k***a volt, vagy nem tudom, soha nem volt ilyen problémám semmilyen más cégtől származó notebookkal...esetleg ha valakinek van ötlete, a touchpad probléma megoldására...
Előre is köszi !

(#13698) kenand válasza suhamer (#13697) üzenetére


kenand
(addikt)

Nem aláírt drivert is lehet telepíteni Win 8.1 és 10 alatt de ahhoz speciálisan kell indítani a Windowst, keress rá a googliban....

(#13699) gabip222


gabip222
(csendes tag)

Helló!
Van egy sony vaio laptop
típusa: VPCEB2Z1E/BQ
Intel Core i5-430M 2,26 GHz
ATI Mobility Radeon HD 5650
15,5" / 1366 x 768
4GB memória
500GB HDD
Blu-ray Disc kombinált meghajtó

Minden különösebb előjel nélkül az esti
kikapcsolás után reggel nem indult be .
A power gomb megnyomása után a led
világit a vinyó felpörög de a képernyön
nem indul semmi (külső monitorra kötve
sincs kép)
Kérdés: Mi lehet a hiba ?

gabip222

(#13700) amdathlonxp válasza gabip222 (#13699) üzenetére


amdathlonxp
(aktív tag)

Üdv
Szerintem gpu megadta magát.Ha kézre eső helyen van mondjuk a rendszer fedél alatt (nem ismerem a sonykat )a chip tudod is ellenőrizni ha bekapcsolod a gépet de a chip nem melegszik akkor levált az alaplapról.
led világt,ventilátor pörög,kép nincs ez tipikus.

Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.