Sziasztok!
Adott egy MSI CX620-as notebook, amelynek az akksija kiszámíthatatlanul működik!
A jelenség a következő:
Ha akksiról üzemeltetem a gépet, akkor olyat csinál, hogy 40-45 perc után, minden előjel nélkül kikapcsol a gép ...mintha egyik pillanatról, a másikra megszűnne az áramforrás!
A legutóbbi ilyen után az Aida64 szerint 50% Akkumulátor minőségromlás következett be...
régebben figyelmeztetett a windows energia-menedzsment, hogy 10-15%-on van akkumulátor töltöttsége, és nemsokára le fogja hibernálni a számítógépet, hogy ne károsodjon..
Na ez most nem működik, egyszer csak eldobja magát a gép, és utána csak akkor tudom bekapcsolni, ha töltőre teszem, és kb 10 percet várok!
Tesztelem a rendszert, monitorozom az Aida64-gyel, és a windows energia-gazdálkodás segítségével - azt vettem észre, hogy nem valós adatokat közöl az akksiról... Elkezdtem kisütni az akksit, és nagyon sokáig 100%-on maradt. Eközben az Aida64 eltérő értékeket mutatott, és az akkumulátor "jelenlegi" kapacitásához képest magasabb energiaszintet mutatott... (gyári kapacitás újkorában: 48840 mWh/ jelenlegi kapacitás teljessen feltöltve: 24376 mWh/ jelenlegi kapacitás 25678 mWh (magas energiaszint))
Majd miután lecsökkent a "teljes feltöltöttséghez mért" kapacitás alá, akkor kiírta, hogy 99% van hátra ...ez így ment körülbelül 95% (magas energiaszint) értékig, majd felugrott újra 100%-os szintre a jelzés.
Néztem az Aida64-ben, és meglepődtem... a "teljes feltöltés által becsült érték" (24376 mWh) képest a "jelenlegi kapacitás" felugrott 31000 mWh-ra, és 100%-os "magas" energiaszintre!
Jelenleg is azt jelzi, (15 perc eltelte után), hogy magas energiaszint, viszont megint 95%-ot mutat...
A gép egyébként már 1 óra 9 perce megy akksiról, és 95%-os energiaszintet mutat... (slusz poén, hogy egy 5 éves akksiról beszélünk)
Azt szeretném megkérdezni, hogy talalkozott-e már valaki ilyesmi hibajelenséggel, és ha valaki jobban ért hozzá, akkor tőle kérdezem; mitől lehet ez?
Üdvözlettel Csabi!
Csabi ...Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt; amiről ők úgy tudják, hogy mi tudjuk!