Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#13051) ZTE_luky válasza adika4444 (#13047) üzenetére


ZTE_luky
(aktív tag)

Igen az adapter alapból nagyobb, tehát ezért is szorul, de nem csak azért szorul benne mert minden pendrive, billentyűzet usb-je minden szorul, de a nano a legszorosabb ugy meg az kicsi is szóval elég tréé.. nem tudom hogy csiszolni megmerjem e nagyon finom papírral nem-e megy tönkre amiatt.. mert a táskában sztem nem előnyös bennhagyni a portba, és akkor nehézkes a ki-be vétel..

de, leggyakrabban aksiról szokott ilyeneket csinálni, hálózatról nemtudom csinált-e ilyet.. igen tudom nem állítottam be ilyet, pontosabban 20%-ra van állítva és ilyen 70,80nál is szokta ezt csinálni..

nem, akkut soha nem vettem még ki belőle... hogy függ ez össze ezzel?

Asus G56JR CN145D (ROG), XiaoMi MIPad II, XiaoMi Yi Ambarella A7LS, TQ MUSIC 2 RF Controller

(#13052) Zarah


Zarah
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy kb. 3 éves Asus x53e (sx2173d) típusú notebookom, amivel eddig teljesen elégedett voltam. Néhány napja viszont csak nehezen veszi a töltést. Először azt gondoltam, hogy megtört a töltő kábele, de egy másik töltővel sem változott a helyzet. Mivel óvatos mozgatásra, egy bizonyos szögben reagál, és ha nem mozdul el, akkor rendesen tölt is, azt gyanítom, hogy töltő csatlakozó felválhatott az alaplapról (vagy legalábbis az egyik forrasztás elengedte). Mivel így elég körülményes a használata, és a gépnek sem tesz jót, hogy ki-be mozog a töltő, amíg nincs meg a jó szög, jó lenne valami megoldást találni a problémára.

Valakinek volt már ilyen gondja? Mennyibe kerülhet ennek a javíttatása, és mennyire lenne tartós megoldás? Érdemes rá költeni?

Előre is köszönök minden segítséget! :)

(#13053) adika4444 válasza ZTE_luky (#13051) üzenetére


adika4444
(addikt)

Hali!

Nekem egy Asus noti kapcsolagott ki, és nálam bizony az akku volt a rossz.
Most már értem, hogy mire gondolsz, vhogy eddig nem esett le az USB-s eset, de most már megvan.
Mivel ez a nano nagyobb, ezért sokat nem tudsz tenni. Én nem csiszolnám meg, ki tudja milyen érzékelőt kaphat el. De olyan pici, hogy ha mondjuk laptop bal oldalával lefelé van a táskában, jobb oldala felfelé, és ott a kis kütyü, nem valószínű hogy lehet baja, én is hordoztam így már laptopot, igaz tényleges notebook táskában, de szerintem ha hátizsák, az sem lehet probléma.

üdv, adika4444

(#13054) ZTE_luky válasza adika4444 (#13053) üzenetére


ZTE_luky
(aktív tag)

értem, hát annyira nagy hogy jobbra balra ráncigálva lehet csak kiszedni és érzem hogy a portot is rángatom vele.. hát atáskámban oldalt lenne..

és e az újraindulás akkor mitől is van? rossz az akksim? akkor most írjak fix-direktnek? mert októberben is írtam nekik ms miatt és még mindig nem válaszoltak. Nem lehet ezt a problémát valahogy orvosolni?

Asus G56JR CN145D (ROG), XiaoMi MIPad II, XiaoMi Yi Ambarella A7LS, TQ MUSIC 2 RF Controller

(#13055) attika89


attika89
(senior tag)

Üdv,

Korosodó Pavilion DV7-em kijelzőjének háttérvilágítása elszállt.
A kép a sötét képernyőn kivehető és külső monitoron is rendben.

Pár alkalommal eljátszotta, hogy visszajött újraindítás után. Majd mielőtt végleg megadta magát a képernyő keret jobb alsó sarka forrósodott és egy fekete folt jelent meg a képernyő sarkában.

Ez vajon teljes kijelző csere, vagy meg lehet úszni könnyebben/olcsóbban is?
Esetleg valami javaslat, hogy hova érdemes vinni?

Előre is köszönöm!

fountain pen user | OnePlus 3 |

(#13056) Lackooo84 válasza attika89 (#13055) üzenetére


Lackooo84
(addikt)

Nagyon valószínű, h inverter hiba. IDE írd be és keresd axelrose32-t.

The Truth is out there...

(#13057) Krono91


Krono91
(csendes tag)

Hellosztok.
Az én fejtörésem forrása egy Lenovo G500, első tünetei azok voltak hogy néha kékhalállal ledöglött a rendszer, ezt orvosolni próbáltam egy reinstallal mert már amúgy is ráfért volna.
Innentől kezdődtek a bajok, bármelyik windows telepítése után, a laptop eljut a windows logóig de utána kékhalálla megint csak összeomlik.
A mai estém termése volt hogy megpróbálkozom egy ubuntuval (hátha elkeseredésemben legalább pici időre életre kelthetem a laptopot) sajnos itt már olyan sikereket sem értem el mint a windows (esetünkben 7-esről beszélünk) esetében, mivel már az telepítőig sem jutok el, sőt live usb ként sem tudom használni...
Én személy szerint eddig a HDD re gyanakodtam, de mivel ma este befürödtem ilyen szinten az ubuntuval is, ezért végképpen össze vagyok zavarodva.
A laptop még garis, de most nem nagyon tudjuk hiányolni az eszközt..:S
Ötletek? Tippek? Javaslatok?
Előre is kösz :)

(#13058) genai válasza Krono91 (#13057) üzenetére


genai
(csendes tag)

Üdv!

A pontos diagnózishoz tudni kéne a kék halál üzenetét.
Általában winchester vagy memória szokott ilyen hibát okozni, de lehet akár videókártya is.
Elsősorban egy memtest-et csinálnék rajta.

(#13059) attika89 válasza Lackooo84 (#13056) üzenetére


attika89
(senior tag)

:R

fountain pen user | OnePlus 3 |

(#13060) kiss.a


kiss.a
(csendes tag)

üdv.
olyan problémám lenne, h adott egy lenovo z50 laptop rajta windows 8.1 van, minden jól működik rajta kivéve a wifit, ami folyamatosan ledobál van amikor működik órákon át de van olyan h 2 percenként ledob, a többi eszközzel pl telefon jól működik a wifi azzal nincs gond, a géppel van valamilyen probléma.
valaki esetleg valamilyen tippet tudna adni?
köszi

(#13061) adika4444 válasza kiss.a (#13060) üzenetére


adika4444
(addikt)

ez így kevés.
Milyen routerrel csinálja?
továbbá nézd meg a wi-fi kártya típusát, például ncpa.cpl, és ott lesz a vezeték nélküli hálózati kapcsolatnál az ezköz név, azt kellene ide beírnod...

üdv, adika4444

(#13062) kiss.a válasza adika4444 (#13061) üzenetére


kiss.a
(csendes tag)

router Tp-link wr841N
háló kártya: Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC

(#13063) adika4444 válasza kiss.a (#13062) üzenetére


adika4444
(addikt)

Pedig ez tudtommal normális kártya...
routeren a csatorna ugye fixen van, a szélesség auto-n, és a rádió mixed módban?
A titkosítást sem ártana auto módba tenni, tehát WPA PSK+WPA2 PSK és aes/tkip tehát hogy mixelt legyen.

üdv, adika4444

(#13064) eboy


eboy
(újonc)

Sziasztok Van egy Albacomp 8258d Hibás nem kapcsol be vagyis a ventillátor és a dvd elindul de tovább semmi érdemes e javítani vagy alkatrésznek érdekel e valakit

(#13065) RadioActiv3


RadioActiv3
(újonc)

Üdv!

Nemrég hozzájutottam egy alaplaphibás Pavilion dv9000-hez (dv9820us), szétbontottam, alaplap ment az SMD forrasztókemencébe és megjavult. Néha viszont olyat csinál, hogy csak a VGA csatlakozóra akar képet küldeni, a saját kijelzőjére pedig nem. Már amikor bekapcsolom nem jön be a kép, és onnantól nem is fog. Ha hagyom felbootolni, bejelentkezek, akkor hiába nyomogatom az FN+monitort, vagy a WIN+P -t, a windows a beállításoknál nem is látja a kijelzőt. Működni működik, csak ha rossz a kedve, nem hajlandó észrevenni és ez elég idegesítő. Ilyenkor ha cserélgetem a csak akksival/csak töltővel/mindkettővel kombinációt, egyszer csak megjavul. Ha működik és szét van szedve, mozgatom a kábeleket, de nem megy el a kép. Ez mi lehet? Nekem szoftveres gondnak tűnik, de lehet, hogy vissza kéne rakni a kemencébe...

A választ előre is köszi! :)

E-mail: nosztalgia.radio@gmail.com

(#13066) Dell XPS válasza eboy (#13064) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Alaplap hibás noti, és szvsz nem érdemes.

(#13065) RadioActiv3: kemence ! :) Vagy chip csere..

[ Szerkesztve ]

(#13067) lajtika


lajtika
(aktív tag)

üdv mindenkinek. Van nálam egy HP 635 laptop. Belefolyt némi kóla. Azóta nem ad képet. bekapcsol de a képernyő fekete marad. Mit gondoltok javítható vagy alaplap csere. Mit ellenőrizzek rajta?

(#13068) denkadam


denkadam
(tag)

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi okozhatja azt, hogy miközben használtam a laptopomat egy teljesen fehér képernyőt dobott be és semmire nem reagált?

Mivel kikapcsolni nem tudtam, kivettem az aksit, viszont most nem kapcsol be.

Egyébként egy Lenovo B560-as, nem tudom mennyire fontos.

(#13069) N0S


N0S
(csendes tag)

Sziasztok,

adott egy Acer Aspire 8930g laptop, kb 6-7 éves lehet..

Decemberben vásároltam egy asztali gépet, majd az addig használt laptopot félreraktam, azóta bekapcsolva sem volt. (előtte tökéletesen működött)
Viszont most elővettem, de meglepetésként ért, hogy bekapcsolás után random időközönként kikapcsol. Egy win telepítést nem bír ki, van hogy már egyből az elején, de megesett már, hogy szinte az utolsó pillanatokban kapcsolt ki..
Először a töltőre gyanakodtam, 100%-ban hálozatról volt használva. Új töltő vásárlás után ugyanúgy tapasztaltam a kikapcsolást..
Mi lehet az oka szerintetek? Javítható vajon?

(#13070) Kempeti


Kempeti
(tag)

Sziasztok.
Van egy hp 530-am, és az a baja, hogy ha bekapcsolom, bejön a bottmenü, de ahol a win logónak kéne feljönnie, nem jön be semmi, és bal felül villog a kurzor. Általában ezt csinálja, de néha gondol egyet, és mintha misem történt volna, bejön minden. Kérdés, mi lehet vele?

azt mondták neszerepelj, te úgy hallottad nesze rappelj!

(#13071) adika4444 válasza lajtika (#13067) üzenetére


adika4444
(addikt)

Memória modulok, HDD kviétele megvolt már, hogy úgy ad-e képet?

(#13068)denkadam: Táp ki, akku ki, nyomd a power gombot 1 percig az csinál egy áram resetet. továbbá HDD ki, memória modulok ki, nézd meg úgy bekapcsol-e, bár itt sztem valami alaplap hiba lesz...
(#13070)Kempeti: Fenntebb írtjaimat próbáld ki, különösképp a HDD-set, szerintem ott vinyó lesz a ludas...

üdv, adika4444

(#13072) Kempeti válasza adika4444 (#13071) üzenetére


Kempeti
(tag)

ram nélkül képet nem ad, hdd nélkül meg kiírja, hogy nemtud bootolni. Azt elfelejtettem leírni, hogy ha bios-ba belépek, akkor megfagy, és nemlehet semmit csinálni benn.
Volt már olyanra példa, hogy ugyan így csak a kurzor villogott, mondom jolvan, hagy villogjon. És 1-2 óra után betöltött. Igaz nemsokáig, mert kis netzés után kifagyott, és előről minden.

[ Szerkesztve ]

azt mondták neszerepelj, te úgy hallottad nesze rappelj!

(#13073) lajtika válasza adika4444 (#13071) üzenetére


lajtika
(aktív tag)

megtörtént. raktam bele másik memóriát, ami biztos jó, és azzal sincs kép. Illetve külső monitoron sincs.

(#13074) demerion


demerion
(tag)

Üdv!

Laptopom többször kapott kékhalált az emlúlt időben, 5 különböző driverrel és 2 windows verzióval. ATIKMDAG.SYSre hivatkozott, a google összes lehetséges javaslatát megpróbáltam nem javult semmi. Játékok alatt a kép széthullott, "színváltós" lett. Megpróbáltam újrarakni mégegyszer a drivereket, azonban már ez sem települt fel, telepítés közben, után kékhalál kb 5 újrainditással, utána pedig egy üzenet hogy nem tud felállni az oprendszer. Újratelepítés után az első újraindítás és a telepítés véglegesítése előtt újabb kékhalálsorozat és egy üzenet hogy telepítsem újra. Ezt megtettem 3 alkalommal.

Mivel nem javult semmit, felraktam egy Ubuntut, ez alapvetően jól működik, viszont ha felrakom a drivereket és használni szeretné a 2. videokártyát nem bootol, egy lila képernyőt kapok összesen.
Boritékolható VGA hiba?

Lenovo Z575-amd a6-3400m + 6650m

(#13075) Dell XPS válasza lajtika (#13067) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Erre senki nem tud pontos választ adni. Szét kell szedni azonnal, és elmosni pl: isopropil alkoholban. :K

LVDS kábelt húzd le az alaplapról, és úgy ellenőrizd a megjelenítést külső monitoron (!).

(#13076) Dell XPS válasza N0S (#13069) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

BIOS Setup -ban is kikapcsol? Csökkentett módban?

Mozgasd át a komponenseket (HDD, ODD, RAM, akku: ki -be ), illetve a memória modulokat kellene ellenőrizni, tesztelni.

(#13077) Dell XPS válasza Kempeti (#13072) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Egy modult mindig hagyjál valamelyik slot-ban ! :K Takarítás, pasztázás, thermalpad csere ??

(#13074) demerion: sajnos igen, tipikus alaplap/GPU hiba.

[ Szerkesztve ]

(#13078) denkadam válasza adika4444 (#13071) üzenetére


denkadam
(tag)

A bekapcsológomb nyomva tartása segített, most már működik! :C :R :R
Esetleg lehet tudni, hogy mi okozhatta a gondot, vagy ez csak egy random "akció" volt?

(#13079) Kempeti válasza Dell XPS (#13077) üzenetére


Kempeti
(tag)

Ha hagyok, sem. Takarítás, ill pasztázás megvolt, thermalpad csere nem, de beszerzek, és megpróbálom. :U

azt mondták neszerepelj, te úgy hallottad nesze rappelj!

(#13080) Dell XPS válasza Kempeti (#13079) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Memória nélkül nem kapsz megjelenítést, így 1 modul mindenképpen kell az ellenőrzéshez (!). Mivel Bios -ban lefagy a noti, így könnyen lehet túlmelegedés (nincs energiagazdálkodás), és sajnos lehet alaplap hiba is.

- hőmérsékleti tartományok ellenőrzése HWinfó32/64 (ha sikerül boot -olni)

- merevlemez ell. (másik gépben, külső tárolóban: HD Sentinel)

- memória modulok ell. (egyesével kipróbálva, és slot -okban is felcserélve)

Elképzelhető több hibaforrás is (hőmérséklet, HDD, Ram), de lehet vezérlési hiba is.

HDD nélkül is kikapcsol Bios -ban ?

(#13081) Kempeti válasza Dell XPS (#13080) üzenetére


Kempeti
(tag)

Próbálgattam az összes fajta ramslotot, különkülön, sajnos ugyan az.
bootolni egyenlőre nemsikerül
merevlemezt kb. egy hónapja ellenőriztem sentinellel, akkor ok volt.
És igen, hdd nélkül is kifagy bios-ban.

azt mondták neszerepelj, te úgy hallottad nesze rappelj!

(#13082) N0S válasza Dell XPS (#13076) üzenetére


N0S
(csendes tag)

BIOS-ban nem kapcsol ki az eddigi tapasztalatok alapján. Nem ment azért órákig, de 10-15 percig teszteltem és nem kapcsolt ki.
Oprendszer jelenleg nincs egy partíción se, teljesen szűz rendszert szerettem volna, de hiába..
RAM / HDD / SSD meghajtókat többször kivettem, ellenőríztem, de visszarakás után ugyanazt tapasztalom minden egyes alkalommal.

(#13083) Dell XPS válasza Kempeti (#13081) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Az ,hogy nem látja a merevlemezt lehet rendszersérülés is (MBR), meg CMOS Battery is (2.7V-3.3V), ellenőrizd pl. Hiren's BootCD -vel (pendrive).

- Bios -ban látható HDD? ODD?

Sajnos a kifagyás a fő probléma, így ha minden rendben a pasztázással, hűtő visszahelyezésével, ergo nincs túlmelegedés ( chipset / északi hídnál sem (csak thermalpad !!! paszta), akkor sajnos alaplap hibás lett a noti.

[ Szerkesztve ]

(#13084) Kempeti válasza Dell XPS (#13083) üzenetére


Kempeti
(tag)

Igen, látja.
Most megint így hagytam egy jó fél/egy órára, és újra-őjra indulgatott magától, most bebootolt. Érdekes.. :D

azt mondták neszerepelj, te úgy hallottad nesze rappelj!

(#13085) phoenix1989


phoenix1989
(senior tag)

üdv! lenne egy acer aspire 5742zg aminek nem működik a háttér világítása. mi lehet a probléma?? ha megvilágítom a monitort látni a hátteret van rajt kép csak sötét hiába veszem fel a fényerőt teljesen. van erre valami megoldás?

(#13086) Dell XPS válasza Kempeti (#13084) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Nézd meg a hőmérsékleti tartományokat az említett programmal (már amit kiolvas SMBus -ból..) amíg megy a rendszer, majd terheld meg AIDA64 alatt (stressz-teszt).

(#13087) Dell XPS válasza phoenix1989 (#13085) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

BIOS -ban sincs háttérvilágítás ?

(#13088) phoenix1989 válasza Dell XPS (#13087) üzenetére


phoenix1989
(senior tag)

nincs

(#13089) Dell XPS válasza phoenix1989 (#13088) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Akkor cserélni kell az LCD panelt (15.6" -os és LED). :K

Nagyon ritkán sajnos előfordul alaplap hiba is (tápellátás), így érdemes előtte leellenőrizni egy másikkal ha van rá lehetőség.

(#13090) phoenix1989 válasza Dell XPS (#13089) üzenetére


phoenix1989
(senior tag)

szoval akkor csak a csere lenne a megoldás.
mer tha ráteszek egy monitort aaz jo csak a sajáton nincs háttérvilágitás :(

[ Szerkesztve ]

(#13091) Dell XPS válasza phoenix1989 (#13090) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Igen, cserélni kell hozzá a kijelzőt.

Természetesen külső monitorral használható a gépezet, mivel a benne lévő kijelző háttérvilágítása szállt el, illetve nincs tápellátása (vizsgálat!). :)

(#13092) phoenix1989 válasza Dell XPS (#13091) üzenetére


phoenix1989
(senior tag)

oké köszi

(#13093) Kempeti válasza Dell XPS (#13086) üzenetére


Kempeti
(tag)

Akartam volna, de kifagyott. Azóta megint fekete kép, kurzor villogás van.

azt mondták neszerepelj, te úgy hallottad nesze rappelj!

(#13094) Dell XPS válasza Kempeti (#13093) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Érdemes lenne szervizben átnézetni egy árajánlat erejéig. :K

(#13095) Dell XPS válasza N0S (#13082) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Boot -olj be rendszerindító lemezről / pendrive -ról (Linux, Hiren's BootCD / mini XP felület), és ha nincs probléma akkor tedd vissza egyesével a komponenseket: memória modulok, akku, HDD, SSD, ODD

- akku nélkül is ugyanez ?

- táp nélkül, akkumulátorról indítva ? (ha lehetséges..??)

- memtest is lefutott ?

(#13096) Kempeti válasza Dell XPS (#13094) üzenetére


Kempeti
(tag)

Ok, köszi szépen a segítséged! :)

azt mondták neszerepelj, te úgy hallottad nesze rappelj!

(#13097) KNGR


KNGR
(újonc)

[ Toshiba SATELLITE L50-A-1EF ] Win7?

Sziasztok!

Vettem egy Toshiba SATELLITE L50-A-1EF típusú laptopot, nincs rajta op. rendszer.
Készítettem egy boot pendriveot Win7-el, de nem tölti be a telepítőt, azt mondja, nem lát semmilyen boot-olható dolgot. Próbáltam 2 féle pendrive-al, minden usb csatlakozóban, de gondolom a 2.0-t kell használni.

Mi lehet a probléma? Talán csak Win8-at lehet rá telepíteni?

Előre is köszönöm válaszaitokat!

Üdv,
KNGR

(#13098) Dell XPS válasza KNGR (#13097) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Másik gépben elindul a telepítő média?

BIOS beállítások: Secure boot disabled ? Boot mode: UEFI / CSM ?

(#13099) KNGR válasza Dell XPS (#13098) üzenetére


KNGR
(újonc)

Köszönöm szépen, kedves Dell XPS!
Ezekre nem figyeltem.

Beállítottam és tökéletesen működik.

Még1x, köszönöm a hasznos segítséget!

Szép napot!

(#13100) badrian250


badrian250
(tag)

Sziasztok!
Van egy Asus k40ie vx043d laptopom, és olyan problémám van pár hete, hogy böngészés, és filmbézés közben megakad. Olyan mintha lefagyna, a hang is megakad, de pár perc múlva megy tovább, mintha semmi se történt volna, ezért sztem hardveres hiba. Ha valszeg az, akkor mi okozhatja, illetve mivel tudom tesztelni?
Előre is köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.