Hirdetés

2019. november 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#12751) cirano1


cirano1
(csendes tag)

Helló.
Van egy Acer aspire 5737z.Ugy jártam vele mikor bekapcsolom, beindul, felpörög, a ventilátor is bejön a kép minden, de mire használnám, kikapcsol. Rá jöttem a ventilátor csak a bekapcsoláskor pörög. Maga a gép tovább megy, betölt. Már a betöltés alatt nem forog a ventilátor és később sem kapcsol be. Valoszinü túlmelegszik proci és lekapcsol a gép. Tehát használni nem lehet, mert ki kapcsol.
Valaki jó tanácsot, ha tudna, sajnos így nem tudom használni.

(#12752) Feralheart


Feralheart
(tag)

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy Thinkpad laptopom 39%-nál hibernálja magát, és amikor felrakom töltőre, már csak 3%-ot mutat.

Akkumulátor Wear LVL-je 36%
Feltöltésnél 30-35%-ig nagyon gyorsan tölt, utána már nagyon lassan. (80% felett szinte megáll)

Ti mit tanácsoltok ilyen esetben, mit lehet tenni?

(#12753) paolinho válasza kreten67 (#12750) üzenetére


paolinho
(őstag)

Jaj, ne légy már ilyen szűkszavú! Majd meg esz a fene a kíváncsiságtól. :)
Mi volna a teendőm, ha ezt a gondot szeretném valahogy rendezni? Publikus ez, vagy keresselek inkább priviben?

(#12754) ftsaba28


ftsaba28
(csendes tag)

Van 1 Lenovo B590 gépem.
Összekötöttem WIFI-vel , de elég gyakran azt írja: korlátozott hozzáférés és nem megy a net.
TP-LINK TL-WR720N Router .
Ilyenkor lecsatlakozok és újra csatlakozok.
Telefonon pedig tökéletesen megy a wifi!
Mi lehet a probléma?

[ Szerkesztve ]

(#12755) adika4444 válasza ftsaba28 (#12754) üzenetére


adika4444
(addikt)

Hali!
Router gondok topikban érdeklődj, ott jobban tudnak segíteni. Esetleg addig nézd meg, hogy a driver a legfrissebb legyen a notin, és a router fw-je is a legfrissebb legyen.

üdv, adika4444

(#12756) kreten67 válasza paolinho (#12753) üzenetére


kreten67
(senior tag)

.

[ Szerkesztve ]

(#12757) cirano1 válasza kreten67 (#12756) üzenetére


cirano1
(csendes tag)

Üdv
Nem tudnál valami tanácsot adni az elözöleg felvetett hibára.

(Van egy Acer aspire 5737z.Ugy jártam vele mikor bekapcsolom, beindul, felpörög, a ventilátor is bejön a kép minden, de mire használnám, kikapcsol. Rá jöttem a ventilátor csak a bekapcsoláskor pörög. Maga a gép tovább megy, betölt. Már a betöltés alatt nem forog a ventilátor és később sem kapcsol be. Valoszinü túlmelegszik proci és lekapcsol a gép. Tehát használni nem lehet, mert ki kapcsol.
Valaki jó tanácsot, ha tudna, sajnos így nem tudom használni.)

[ Szerkesztve ]

(#12758) kreten67 válasza cirano1 (#12757) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Így látatlanban is sokrétű lehet a probléma,de természetesen a venti vezérlése is lehet a probléma okozó.
Mivel hőfokmérésre nem marad lehetőség a korai leállás miatt.én a venti piros lábát átmenetileg direktbe kötném 5V-ra akár az usb lábához és így már lesz honnan elindulni.

(#12759) cirano1 válasza kreten67 (#12758) üzenetére


cirano1
(csendes tag)

Köszi megprobálom.

(#12760) PeachMan


PeachMan
(veterán)

Van egy problemas Asus K53SV laptopom. Kezdettol fogva (3-4 ev, mar nem emlekszem) fejlesztesre es hobbi celra is hasznalom, ami kis kivetellel 7/24 uzemet jelent. Tehat mondhatni ismerem mar a gepet. Zajok, hofokok, stb.
A gepben egy ssd van az optikai drive helyen. Az utobbi idoben lefagy. Hosszu evek ota nem talalkoztam ilyennel. Video es input egysegek megallnak, ha az audio aktiv akkor kb. 200ms reszt ismetelget, tehat tipikus fagyas. Nincs bluescreen (win7). Probaltam win7, win8.1-el is, de nincs kulonbseg. Driverek is probalva. Asus oldalarol, win altal ajanlott, legfrisebb hw altal kiadott, de az eredmeny ugyanaz. Probaltam wifi-t es hdd/ssd-t is cserelni. Memoriak is rendben. Hofokok is tureshataron belul, normal hasznalattal (video encode) is max. 85-90 fok korulire tud csak felmenni (futotest mellett tesztelve), mikozben az intelburn kepes 100fokra heviteni, mire a throttling eletbe lep. Persze akkor sem fagy. Kb. 1eve pasztaztam is, tisztitottam is. A tap szinten nem egy harmatos gyari tipus, akku kb. 95%-os, azzal sincs gond.
En hofokra gyanakodtam, mivel 1-2 perc ugymond fagyas utan elofordul, h eletre kel. Figyelve a hofokokat nem indokolja semmi a jelenseget. Kifogytam az otletekbol. Esetleg van valakinek valami tippje, mit probaljak meg ki?

Uj gepet (kb.250-300k aminek ertelme volna szamomra) most nem tudok venni.

Keresek Toshiba A80 laptopot működőképes állapotban - "Only Amiga Makes It Possible"

(#12761) cirano1 válasza kreten67 (#12758) üzenetére


cirano1
(csendes tag)

Üdv

Kiprobáltam usb 5 v rá kötöttem folyamatosan megy a ventilátor,a gép is megy.De természetesen ez nem lehet végleges mert nagyon zug meg hát nem lehet itt megálni.Jó lenne valakii itt a közeleben aki megjavitaná.
Köszönöm a segitséget igy legalább tudom hogy még javitható.

[ Szerkesztve ]

(#12762) matyi19


matyi19
(őstag)

(#12763) MR!! válasza PeachMan (#12760) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Valami stabilitás teszttel próbáltad már (Everest , Aida stress test) stb ?

Nem zárnám ki az SSD-t sem ( gondolom azon van a rendszer amiről fut) illetve találkoztam már hasonló jelenséggel, akkor alaplapi chipset tűzforró volt, tettem rá hűtést és megszűnt.

Ha melegedésre gyanakszol, akkor zárd ki! Tegyél rá vmi jó hűtőpadot és kiderül...

*illetve a proci hővezető csöve már nem működik rendesen - hiába pasztáztad újra a procit - a hőt már nem tudja normálisan elvezetni a procitól.

miszter

(#12764) MR!! válasza matyi19 (#12762) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Próbáld meg: táp kábel kihúz, akksi kivesz, bekapcsoló gomb nyomva tart kb 45 mp-ig. Utána tápkábel visszadug és próba...

* Illetve Biosba lépj be (F2) és nyomj egy alapbeállítást.

+ HDD kivesz , gép beindít , kikapcs HDD visszatesz és próba indítás újra
+ ha több RAM modul van akk egyesével lepróbálni , hátha vmelyik rossz és az fogja meg.

miszter

(#12765) matyi19 válasza MR!! (#12764) üzenetére


matyi19
(őstag)

Bios-ba sem akar belépni, sípol...

(#12766) Dell XPS válasza cirano1 (#12761) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Hőelvezetőkön kivül pár dolgot le kell ellenőrizni a laptopon, mert lehet összetettebb is a probléma. Tudok benne segíteni, ha gondolod keress meg pm-ben. :K

(#12767) matyi19 válasza Dell XPS (#12766) üzenetére


matyi19
(őstag)

Mar segítettel, a HDD-vel volt a gond :R

(#12768) Dell XPS válasza matyi19 (#12767) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Látható volt a videón, hogy nem boot-ol miatta... örülök, h sikerült! :)

(#12769) #Dániel


#Dániel
(tag)

Sziasztok

Adott egy ASUS laptop, (típus és más egyebek most nem számít) a problémát képekben csatolom, nem rég szedtem szét. Nem veszi fel a töltést, mert a csatlakozónál az a kis "farok" el van törve.

A forrasztás nem segít.
Valaki találkozott más hasonlóval? Esetleg valami ötlet??

[link]
[link]

(#12770) PeachMan válasza MR!! (#12763) üzenetére


PeachMan
(veterán)

Valami stabilitás teszttel próbáltad már (Everest , Aida stress test) stb ?

Mint említettem IntelBurn-t futtattam rajta, ami CPU szinten talán a legbrutálisabb teszt (Linx néven is ismert).
Próbálok majd VGA tesztet is. Illetve ott az x264 encode is. Tehát szerintem kapja rendesen, mégis úgy tűnik, nem sok köze van a fagyáshoz. Másrészt a throtling miatt túlmelegedés esetén sem lehetne fagyás. Amikor fagy elég sokszor üresben vagy 10-20% CPU használattal megy a gép.

Nem zárnám ki az SSD-t sem

Teszteltem és kifogástalan kondícióban van. Illetve cseréltem is másikra, de nem változtatott a dolgon sajnos.

Ha melegedésre gyanakszol, akkor zárd ki! Tegyél rá vmi jó hűtőpadot és kiderül...

Mint említettem a melegedést kizárnám annak ellenére, hogy a jelenség azt sugallja. Esetleg a déli híd melegedhet, azt majd megpróbálom valami I/O művelettel megterhelni szétbontott állapotban.

*illetve a proci hővezető csöve már nem működik rendesen - hiába pasztáztad újra a procit - a hőt már nem tudja normálisan elvezetni a procitól.

Fentebb írtam a hőmérsékletről.

[ Szerkesztve ]

Keresek Toshiba A80 laptopot működőképes állapotban - "Only Amiga Makes It Possible"

(#12771) Studi22


Studi22
(aktív tag)

Sziasztok!

Adott egy Acer 5315-ös noti ami tegnap még működött, ma pedig ez a kép fogadott. Kipróbáltam külső monitorra rákötni, a kezdőképernyő megjelenik és látom ahogy az oprendszert tölti, de amikor az asztal jelenne meg akkor visszavált a noti képernyőjére, így gyanítom hogy nem videokártya hiba.
Szalagkábel probléma lehet?

[ Szerkesztve ]

A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.

(#12772) Feralheart válasza Studi22 (#12771) üzenetére


Feralheart
(tag)

Az én Acer Aspire 5720z gépem is ezt produkálta anno. Nem akarlak elszomorítani, de egyedül az alaplapcsere oldotta meg a problémát.

(#12773) Studi22 válasza Feralheart (#12772) üzenetére


Studi22
(aktív tag)

Az erős, annyit meg lehet nem ér az egész, így viszont nem értem akkor miért ad képet az asztal betöltéséig...

A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.

(#12774) Alvin76


Alvin76
(tag)

Acer Aspire V5 471 gépet szeretném újra telepíteni, se F12-re Se F2-re nem reagál,

próbáltam már teljesen leállítani, újraindítani, de indulásnál az ACER felirat után egyből a windows8 kezd újra betölteni.

Hogy tudok belépni a BIOS-ba?

Előre köszönök minden ötletet!

Xiaomi Mi 8, HP Elitebook 8470p

(#12775) Studi22 válasza Alvin76 (#12774) üzenetére


Studi22
(aktív tag)

F10 esetleg?

A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.

(#12776) kreten67 válasza Alvin76 (#12774) üzenetére


kreten67
(senior tag)

FN+F2 egyszerre!

(#12777) tonyi


tonyi
(tag)

Van egy Asus k53ta laptomom win 8.1-gyel. A probléma a következő: Tegnap bekapcsoláskor elkezdett hibaüzenetet dobálni " video tdr failure" és újraindult, majd ma már be sem kapcsolt. Bekapcsoló gomb megnyomása után a bekapcsolást jelző LED világít, de más nem. Kép sincs. Mi halhatott meg? Köszi.

[ Szerkesztve ]

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." - Ayrton Senna (Honda Civic EU8 facelift, Nokia Lumia 925, LeEco Le Pro 3, Asus K53TA)

(#12778) Dell XPS válasza tonyi (#12777) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Esélyes, hogy videokártya hiba. Egy másik processzorral kellene tesztelni.

(#12779) deere


deere
(csendes tag)

FONTOS lenne!
Acer Aspire E-571 van szó.
Azt hiszem eredetileg, Windows 8-al volt vasarolva.
Nagyon belassult, gondoltam cserélek windowst, windows 7-et akartam...
Sehogy sem sikerült, ezért beraktam a HDD-t, egy 2,5"-os, házba és formáztam.
Jelenleg, ott tartok hogy el sem indul a laptop.
Hogy lehetne helyrehozni??

(#12780) deere válasza deere (#12779) üzenetére


deere
(csendes tag)

Senki??? :(
Most, így néz ki az Acer HDD-je.
Hogy tudok windows-t rakni?
:U

[ Szerkesztve ]

(#12781) Praetorianus válasza deere (#12780) üzenetére


Praetorianus
(aktív tag)

Egy 10-es skálán mennyire érdekel, hogy ez NEM Acer topik?

(#12782) deere válasza Praetorianus (#12781) üzenetére


deere
(csendes tag)

?? :F :F
Tudtommal, az Acer is egy notebook!

(#12783) Praetorianus válasza deere (#12782) üzenetére


Praetorianus
(aktív tag)

Sorry, én birka elnéztem a topik címét :DDD

(#12784) Nabuk


Nabuk
(csendes tag)

Sziasztok. Fujitsu Satellite L500D laptopom nem bootol. Reggel meg normalisan hasznaltam. Delben ismet bekapcsoltam, es semmi. Fekete a kepernyo. Van valakinek otlete, hogy mit tehetnek?

Koszonom elore is a segitseget.

[ Szerkesztve ]

(#12785) Dell XPS válasza Nabuk (#12784) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Könnyen lehet alaplap hibás típusát tekintve, de lehet, hogy valamelyik komponens okozza a problémát. Több infóra lenne szükség, pl:

- HDD,ODD, RAM (1db kell a próbához!!), akku nélkül?

- külső monitoron ?

- töltés visszajelzés? hangjelenség (OS) ?

[ Szerkesztve ]

(#12786) Dell XPS válasza deere (#12780) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

pár kérdés:

- mit formáztál pontosan, mert ott vannak az OEM partíciók ?
- milyen Bios beállítások mellett telepítesz ?
- miért nem jó a partícióról való visszaállítás ? Sérült esetleg, nem működik a recovery funkció?
- milyen programmal készíted a boot eszközt, RUFUS ?

UEFI -s telepítőt kell készítened a fenti programmal (Rufus) a GPT partícióstílus miatt, vagy törölsz mindent a merevlemezről, és legacy módban, fast - és a secure boot -ot kikapcsolva indítod a telepítő médiát.

[ Szerkesztve ]

(#12787) Nabuk válasza Dell XPS (#12785) üzenetére


Nabuk
(csendes tag)

Szia! HDD porog, odd ad led jelzest. Toltes van. Akkut is kivettem, ramokat is.
Kulso monitorra is kotottem, de semmi.

(#12788) Dell XPS válasza Nabuk (#12787) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

HDD és ODD nélkül is nézd meg úgy, hogy közben felvátva egy modullal ellenőrzöd a memória slot-okat. Lehet rossz, ill. érintkező hibás is egy foglalat, amibe ha nincs modul akkor rögtön hibamentesen indul az OS. (északi híd - vezérlési probléma)

(#12789) Nabuk válasza Dell XPS (#12788) üzenetére


Nabuk
(csendes tag)

Sajnos semmi. Meg hangjelzest seem ad. Nagyon fura, hogy igy egybol elromlik.

(#12790) Dell XPS válasza Nabuk (#12789) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

AMD-és verziók ilyenek sajnos... :( vezérlő hibás lett a noti, ergo alaplap hibás. :K

[ Szerkesztve ]

(#12791) Nabuk válasza Dell XPS (#12790) üzenetére


Nabuk
(csendes tag)

Koszonom a segitseget. Az a kerdes, hogy erdemes javitatni? Vagy inkabb vegyek ujat?

(#12792) pH érték


pH érték
(tag)

Sziasztok!

Most vettem egy Fujitsu Lifebook A544 et, feltettem rá egy windows 7-et legújabb frissítéseivel.

Ha sleep modeba azaz alvó állapotba teszem, akkor lefagy, a bekapcsoló gombot kell hosszan nyomnom, hogy újrainduljon a gép. Ugyan ezt Ubuntu alatt nem csinálja. Hasonló fagyást még windows kikapcsolásánál produkált néha.

Elvileg minden driver a legfrissebb.

(#12793) Dell XPS válasza Nabuk (#12791) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Szívesen! Szvsz nem, inkább nézzél újat, vagy akár használtan egy minőségi gépet (!). :)

(#12792) pH érték: csökkentett módban ?

[ Szerkesztve ]

(#12794) ZsoltG60


ZsoltG60
(aktív tag)

Üdv. Van egy régebbi gépem amit egy kicsit fel szeretnék pofizni egyik rokon gyerekének :)
... vagyis a géppel annyi a baj hogy nem egy erőgép de ha pl megnyitok 2-3 oldalt a Firefoxba és még rányitom a Chrome-ot úgy beakad hogy szinte nem lehet semmit sem csinálni rajta
2magos
2GB ddr2 és egy 250gb sata hdd...
a furcsa a beakadásban hogy nem a memória fogy el hanem a merevlemez pörög fel 100%ra.. sentinel szerint nincs gond a hdd-vel... próbáltam már sok op. rendszert de mindig előjön ez a hiba..
Érdemes a memóriát bővíteni vagy egy másik hdd-vel kéne próbálkozni? :F

Lumia 950XL

(#12795) pH érték válasza Dell XPS (#12793) üzenetére


pH érték
(tag)

Csökkentett módban nincs alvó állapot.

(#12796) Dell XPS válasza pH érték (#12795) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Igen, mivel GPU driver kell hozzá, és ha nem "megfelelő" akkor lehet okozója a problémádnak. Illesztőn kivül memória szokott ilyen jelenséget okozni, ha volt bővítés akkor erre is nézzél rá szerintem.

(#12797) csernak75


csernak75
(senior tag)

Helló!

Van egy 4,5 éves MSI CX620 típusú gépem!

2 hete néha magától kikapcsolt, most meg be se kapcsol csak ezt írja:

Én a HDD re gyanakodok, lehet meghalt?

A választ előre is köszönöm!

(#12798) pH érték válasza Dell XPS (#12796) üzenetére


pH érték
(tag)

Nos, hosszas tesztelgetés és bios kapcsolgatása után megtaláltam a hiba forrását.

A wifi volt a rossz.

Talán ideiglenes megoldás jelentett az,hogy az eszközkezelőben a wifi/energiagazdálkodás részénél kiszedjem a pipát, hogy a gép kikapcsolhatja az eszközt.

Viszont valódi megoldást a legfrissebb driver jelentette, amit nem a Fujitsu deksupdate-ről, hanem a Droverscape oldalról kellett leszednem.

Innen: [link]

(#12799) mate1396


mate1396
(tag)

Sziasztok!
Kaptam egy Toshiba laptopot olyan hibával, hogy bekapcsolom és felpörög a ventilátor, de a kijelzőn semmi kép nem jelenik meg. A ramot és a HDD-t kipróbáltam, tökéletesek, ki is takarítottam a gépet szóval melegedés se lehet. Külső monitorra rádugtam de egyiken se jött be kép. Ha rádugok egy winyót USB-n áramot kap az eszköz. Valakinek valami ötlete mit lehetne tesztelni? (van egy sejtésem, hogy alaplap hiba lesz)

[ Szerkesztve ]

(#12800) roliat


roliat
(csendes tag)

Sziasztok!

Egy Lenovo G500-as laptoppal lenne egy nagy problémám: miután feltelepítem a vga drivert (AMD), a rendszer a leállításakor kékhalálozik. Friss Win8.1, a kékhalálnál pedig ezt írja: atikmpag.sys

Olvastam régebbi hsz.-eket, mással is előfordult hasonló, akkor a kékhalált az atikmdag.sys okozta, ami GPU hibára utal. Mivel nagyon hasonlít a két .sys fájl neve, lehetséges hogy itt is ez a probléma?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.