Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#12301) #21351168 válasza gerisonsan (#12300) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Szia.

Külső monitoron mit produkál?

(#12302) #21351168 válasza PPolip (#12279) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Ha nem csinálsz rajta semmit csak üres asztal van akkor is kikapcsol egy másfél óra múltán?

(#12303) gerisonsan válasza #21351168 (#12301) üzenetére


gerisonsan
(újonc)

Szia!

Jelenleg nincs lehetőségem monitorral tesztelni, leghamarabb hétvégén. A kikapcsolós téma pedig nem működik, ma volt egy nagyjából 3 órás időszak amikor nem ment a gép de nem oldotta meg a problémát :( Az, hogy esetleg hétvégéig így használom, az okozhat nagyobb problémát?

(#12304) #21351168 válasza gerisonsan (#12303) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Kikapcsolós témát nem értem? :D Azt nem én írtam, vagy nem neked írtam.
Nagyobb problémát nem, esetleg a jelenlegi teljesedik ki.

(#12305) ati012 válasza gerisonsan (#12300) üzenetére


ati012
(senior tag)

Egy képet tudnál prezentálni?

(#12306) KékCsibe válasza #21351168 (#12299) üzenetére


KékCsibe
(csendes tag)

Hát, én is erre tippeltem :(
Az alaplap csere amúgy kb milyen összeget jelent? Részben érzelmi okok is szerepet játszanak abban, hogy szeretném megtartani a kicsikét... (olyan szééép :B ) Meg épp most tervezek rendes laptopot venni, és a kettő együtt sehogy sem fér bele a költségvetésbe, viszont összességében csak kényelmesebb lenne, ha a laptop megmaradhatna otthoni munkára, a netbook meg jegyzetelésre, órai netezgetésre, állandó hurcolásra. Pár 10ezret lehet, hogy rászánnék, sokkal többet persze azért nem.

(#12307) #21351168 válasza KékCsibe (#12306) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Az alaplap csere körülbelül annyiba kerül, mintha vennél ebből a típusból egy használtat de jól működőt. :)
Azaz 40 körül.

[ Szerkesztve ]

(#12308) Zsolti169


Zsolti169
(újonc)

Sziasztok! Segítséget kérek mert egy hete kinlódok a géppel,,,, MSI CR620 -as laptop ,, nagyon lassan bootol be redőny szerüen zárja a boot képet ha kivárom, akkor a win7 inditásig elmegy ,de az is olyan lassu hogy, nem győzöm kivárni hogy beinduljon.
Memóriát, wincsesztert, elemet, próbának tettem bele másikat, de igy is ugyanaz.
Tegnap pl. ujra megpróbáltam inditani ,akkor tökéletesen ment, ma ismét nem indult csak lassan.
Ezt nem értem semmit nem csináltam vele.
Egy ehhez hasonló videot találtam a neten de a probléma megoldása nincs fent.
:W https://www.youtube.com/watch?v=apGz0zjte70
Ha valaki tud segitsen!
Köszönöm! :W :W :W :O :F

(#12309) Joci42


Joci42
(tag)

Sziasztok!
Adott egy Toshiba Satelite laptop. Magára lett hagyva a bekapcsolva kb 45 percig, ezalatt kikapcsolt magától. Azóta nem lehet bekapcsolni, elindul a boot, de csak addig jut, hogy kiírja a "Toshiba" feliratot, majd leáll és kb. 15-20 percig be sem lehet kapcsolni még ennyire sem. Mi lehet a probléma oka? Házilag meg lehet oldani a problémát? Szerviz nem megoldható, mert Franciaországban van.

(#12310) Rota


Rota
(tag)

Sziasztok .
A HP pavilion dv5 ] pont ugyan ezt [link]produkálja.
megnyomom vagy megérintem a quickplay gombot felvillan a ledsor egy nagyon rövid ideig és nem csinál semmit. Se ventilátor semmi..
Aksi jó töltő jó. Próbáltam a bios resetet amit írtak valahol -1 percig nyomva a power gomb - de mint sejtettem nem használt.
Mi lehet a probléma?

(#12311) MR!! válasza Rota (#12310) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Kontakt hibának tűnik a kezelő gombsoron. Próbáld meg lehúzni, megmozgatni visszadugni a szalagkábelt az alaplapról, lehet csak az zavar be...

miszter

(#12312) Relo


Relo
(tag)

Sziasztok!

Megkerestek egy Acer Emachines E725 laptoppal amin filmnézés közben becsíkozódott a kép, mintha össze vissza pixelcsíkok jöttek volna elő függőlegesen és vízszintesen.

Hasonló mint a linken, csak itt keresztben is vannak csíkok, és változik az ábrázata.

Csíkokon kívül semmi sem látszik.
A kijelző állítólag nem kapott ütést, nincs törve, befolyva sem.

Külső monitorral tökéletesen működik.

Próbaképp tettünk bele egy 15,4-es kijelzőt, amire semmilyen képet sem ad, csak fekete háttér és a háttérvilágítás látszik. Próbáltuk többször is, hátha kontakt hiba, de egyszer sem adott képet belső kijelzőre.

A csíkos kijelzőt másik laptopban kipróbálva ugyanolyan változó csíkos ábrát produkál.

Van esetleg ötletetek mi lehet a gond?
Lehet/van az alaplapon ami vezérli az lcd-t, és meghibásodhatott?

Vga/chipset hibát azért vetném el, mert akkor külső kijelzővel sem működne.

(#12313) StreetBizTO


StreetBizTO
(tag)

Sziasztok!

Van egy Acer Aspire One netbookom és a hibája a következő:

Bekapcsolás után hallani hogy a venti és a merevlemez felpörög, de a képernyőn nem történik semmi. Sötét marad. Háttérvilágítás sincs.

Mi okozhatja ezt és hogyan tudnám orvosolni a hibát?
Próbáltam monitorra kötni de úgy sem történt semmi.

[ Szerkesztve ]

(#12314) #21351168 válasza Zsolti169 (#12308) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Szia.

A gép alaplaphibás, esetleg a GPU chip hibás. Szervizben így is úgy is alaplap cserét ajánlanak majd.

(#12315) #21351168 válasza Rota (#12310) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Milyen videokártyája van?

(#12316) #21351168 válasza StreetBizTO (#12313) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Mi a pontos tipusa?

(#12317) #21351168 válasza Relo (#12312) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Szia.

A kijelző valószínűleg t-con panel hibás.
A másik kijelző talán azért nem ad normális képet mert nagyobb a felbontása mint amit az adott gép lcd kábele átvezetne. Értem ez alatt egy 15,4" 1280x800 helyére berakni egy 15,4" 1440x900 kijelzőt berakni eredmény sötét képernyő stb.
Sikerült megoldást találni?

(#12318) StreetBizTO válasza #21351168 (#12316) üzenetére


StreetBizTO
(tag)

Acer Aspire One ZA3

(#12319) #21351168 válasza StreetBizTO (#12318) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Valószínűleg alaplap hiba, vagy a bios szállt el, esetleg memóriával van a baj kilazult talán.
Ha nem inteles a videokártya hanem Ati vagy Nvidia esetleg a GPUval van gond.

(#12320) StreetBizTO válasza #21351168 (#12319) üzenetére


StreetBizTO
(tag)

Memóriákat néztem azok bent vannak rendesen.
VGA Inteles.
Akkor gondolom marad a szervíz. Ez egyébként javítható vagy alaplap csere?

(#12321) #21351168 válasza StreetBizTO (#12320) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Ha a biosal van gond az javítható. Ha alaplapcsere kell, az nem lesz olcsó.

(#12322) StreetBizTO válasza #21351168 (#12321) üzenetére


StreetBizTO
(tag)

Értem. Köszönöm a segítséget!

(#12323) #21351168 válasza StreetBizTO (#12322) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Szívesen.

(#12324) Devoured


Devoured
(tag)

Sógorral tegnap vettünk egy DELL Vostro 5470-est.
másfél óra szívós Win8 telepítés befejeztével tűnt föl, hogy Win szerint az aksi 0%-os töltöttségi állapotban van.
és igen, csak tápegységről hajlandó működni a gép.

van bármi ráolvasás, amitől föléledhet az ilyen, vagy szórakozzon a franc vele, vissza a boltba azonnal?

természetesen mivel ilyen lapos gép, ezért az aksi kivétele a gép darabokra szétszedése nélkül nem igazán megoldható, egy pár órája vett gépnél meg azt hiszem nem ez a legokosabb megoldás

gondolom ez erőteljesen belefér az 3 napon belül azonnali csere kategóriába... remélem lesz is raktáron másik példány, különben kitérünk a hitünkből.

(persze már bekapcsolás után gyanús volt, hogy folyamatos világítás helyett az akku töltés visszajelző csak vmi ismeretlen ritmusban villogott, de hát fáradt voltam, a telepítővel volt elég szenvedés, eszembe sem jutott ilyen hibalehetőség...)

(#12325) #21351168 válasza Devoured (#12324) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Ha új gép vissza kell vinni minél hamarabb. Igen 3 napig cserelik, vagy vissza adjak az árát ha kéred.

(#12326) NorbertoEco


NorbertoEco
(tag)

Sziasztok!
Nekem van egy Acer aspire 6530 típusú laptopom (nem a G verziós). Az a hibajelenség, hogy bekapcsolom a laptopot felpörög meg minden, de képet nem ad... majd pár másodperccel később kattan egyet majd újraindul és ezt egész addig csinálja amíg le nem állítom.
Feltételezem alaplaphiba lehet, de a kérdés az hogy javítható-e? Voltam szervizben, de ők az egész alaplapot cserélni akarták, de azt nem engedhetem meg magamnak.
Memória és a winchester tuti jó mert az tesztelve lett egy másik azonos típusú laptopban.
Ha esetleg van valami tippetek vagy tudnátok nekem valakit ajánlani aki meg tudná csinálni annak nagyon örülnék.
Előre is köszönöm a segítséget.

Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.

(#12327) The DJ


The DJ
(addikt)

Sziasztok,

A családban van egy Toshiba Satellite A300 laptop ami hozzám került olyan hibajelenséggel, hogy nem akar indulni. Nézegette, próbálgattam és tényleg. Hálózatról annyit csinál, hogy felvillannak a ledek, elindul a hűtő, magas cicergő hangot ad egy pillanatig, utána azonnal leáll. Az érdekes, hogy ezt folyamatosan csinálja, tehát leáll, két másodperc múlva indulna, ODD szokásos hangja, magas frekvenciájú cicergés majd leáll és ezt ismétli folyamatosan míg ki nem húzom a töltőt.

Akkuról néha rá lehet venni, hogy elinduljon, ilyenkor el is kezdi a bootot szépen, viszont a Windows 7 betöltődése előtt lelövi magát a gép minden esetben. BIOS-ba be tudok lépni, ott nincs is baj, a Windows 7 memóriatesztjét is lefuttattam, ott se volt gond és a gép se állt le egyik esetben sem.

Szétszedtem a gépet hogy kiderítsem honnan jön ez a fura abnormális cicergő hang és a következő helyen azonosítottam: [link] Úgy hallom, hogy a bekarikázott 4 kis valami irányából jön a hang és ezek szerintem túlságosan forróak is. Valamint ha megnyomom körülöttük picit az alaplapot akkor le is lövi magát a gép rögtön. Persze az is lehet, hogy pont az alaplap másik oldalán van a bibi, addig nem akartam bontani a gépet, de egyelőre szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy van-e bári értelme foglalkozni ezzel? Megéri javítani? Lehet egyáltalán? Mi az a 4 kis bizbasz ott és miért felelősek?

Annyit még hozzátennék, hogy a cicergő hang elhalkul abban az esetben amikor a gép normálisan elindul. Amikor viszont csak próbálkozik és ismétlődően erőlködik az indulással akkor mindig hallani amíg le nem lövi magát. Plusz olyat is csinál, hogy elindul, cicereg, nem ad képet, pörög, megy 10-20 másodpercig, majd lelövi magát.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak. || http://kepfeltolt.es - A kedvenc képfeltöltő oldalad a weben!

(#12328) INMOTEP


INMOTEP
(őstag)

Üdvözletem ,egy kis információra / segítségre volna szükségem .Nemrégen került hozzám egy Packard bell easynote tm85 ös Notebook ,i5 ös proci ,500 GB hdd,ati radeon videókártya stb .Az az egyedüli problémám a géppel hogy elfelejti az időt rendszeresen minden ki bekapcsolás után,gondolom a CMOS elem megadta magát .A kérdésem a következő ez odahaza cserélhető e ? :U vagy forrasztani kell ? Az ellem az alaplapra van forrasztva vagy külön csatlakoztatva van hozzá így ? [link] Ha valaki tudna egy PDF szerelési útmutatót ehez a géphez azért külön hálás lennék :R Esetleg van olyan program amivel ez az időbeállítás kiküszöbölhető ? Értem ezalatt hogy a nettöl bekapcsolás után rögtön szinkronizálna

(#12329) #21351168 válasza INMOTEP (#12328) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Üdv.

Ha leszeded az alsó rednszerfedel, ram, hdd fedelet ami van rajta és nem látsz egy olyan elemet vagy litium akkut amit linkeltel akkor forrasztva van az a alplapra. Azt pedig csak ha teljesen szétszeded akkor fogod megtalálni.
Cserénél érdems felmérni hogy egy sima litium elemet kell rakni helyette vagy egy litium akkut.

[ Szerkesztve ]

(#12330) #21351168 válasza INMOTEP (#12328) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Sikerült találni valamit?

(#12331) INMOTEP válasza #21351168 (#12330) üzenetére


INMOTEP
(őstag)

Igen köszönöm ,találtam egy videót közben amin szétszedve látható hol helyezkedik el .[link] Ahogy látom a touch pad mellett van közvetlen az alaplapon ,2 kérdés merült fel bennem .Ez az ellem ugyanúgy kipattintható mint a sima PC alaplapokról ? Vagy valóban rávan forrasztva ? Illetve méretre mekkora ez az ellem ? Nem szeretném addig szétszedni amíg nem szerzem be hozzá az elemet .

(#12332) #21351168 válasza INMOTEP (#12331) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Az biztos hogy forrasztva van. Csak ha szétszeded és megnézed akkor derül ki hogy most litium akkumlátor vagy elem. Litium akku helyet nem rakhato egy sima CR2032 vagy CR2016 elem...

[ Szerkesztve ]

(#12333) a.t.t.i.


a.t.t.i.
(senior tag)

Budapesten tud esetleg segíteni valaki toxhiba notebook javitasban?
Mint előzőleg irtam, elindul de, kielzo nem kapcsol be.
De kb tizedszerre tud elindulni, mert csak felporog, es leall.

(#12334) peti0017


peti0017
(csendes tag)

Hello!
Régebbi laptop, még XP van rajt, eddig normálisan működött, most bekapcsolás után (nem mindig) a következőt produkálja: Elkezd sípolni sokszor egymás után. Nem lehet megszámolni hányszor, rendszertelenül. Valamikor abbahagyja aztán folytatja (olyan mintha faxot fogadna :DD ) . Valamikor szép lassan, de bejön a Windows, valamikor kiírja, hogy <ins> pressed. A Windowson belül az egér mutatója hol eltűnik, hol előjön, ilyenkor nem is lehet vele kattintani, meg olyan mintha csak akkor működne az egész gép, amikor épp látom az egér mutatóját. Valamikor tökéletesen elindul a gép, lehet netezni, és gondol egyet, a Windowson belül hülyül be, például ide-oda csúszkál az ablak, össze vissza írogat, mintha a billentyű ragadt volna be. Kivettem az aksit, csak töltőről, de úgy is rossz. Szerintetek mi okozhatja ezt a hol működik, hol nem állapotot?

(#12335) ati012 válasza peti0017 (#12334) üzenetére


ati012
(senior tag)

Szerintem beragadt az insert billentyű :)

(#12336) peti0017 válasza ati012 (#12335) üzenetére


peti0017
(csendes tag)

Akkor szét kéne szedni és kitisztítani .. :)
De akkor miért van az, hogy nem mindig van vele gond? :))

(#12337) ati012 válasza peti0017 (#12336) üzenetére


ati012
(senior tag)

Huzd le az alaplapról, használj usb billentyűzetet. Ha nem jelentkezik a hiba, akkor ez volt a gond.

(#12338) peti0017 válasza ati012 (#12337) üzenetére


peti0017
(csendes tag)

Ok, megnézem úgy. De hogy érted, hogy húzzam le? Szedjem szét és húzzam ki a vezetékeket? De akkor honnan tudja, hogy usb billentyűzetet kell neki használni? Biosba próbáljam beállítani vagy okos a gép és ha rá van dugva akkor azt használja.. :F :)

(#12339) ati012 válasza peti0017 (#12338) üzenetére


ati012
(senior tag)

Ja, szed szét, húzd ki.

Általában okos, de azért nézd meg a BIOS-ban, nincs-e letiltva az usb billentyűzet.

[ Szerkesztve ]

(#12340) RedCactus válasza StreetBizTO (#12313) üzenetére


RedCactus
(senior tag)

Lehet, hogy csak egy BIOS flashelés kell neki. Elég gyakori ennél a típusnál. Keress rá Acer fórumban, vagy a youtube-on is van róla videó. Egy próbát megér mielött elvinnéd szervizbe.

Aquila non captat muscas

(#12341) peti0017 válasza ati012 (#12339) üzenetére


peti0017
(csendes tag)

Okés, megnézem, köszi.

(#12342) INMOTEP válasza #21351168 (#12332) üzenetére


INMOTEP
(őstag)

Nos szétszedtem de nem teljesen ,mert egy kis helyen betudtam kukucskálni .És igen levan forrasztva az ellem tetején ahogy a videón látni :W .Az ellem meg igen kicsi ! Kb fele akkora mint a normál méretű bios ellem ,vagy még annál is kisebb :(( Igy ahogy elnézem énmagam nemigen tudom kicserélni ahogy gondoltam :( Kénytelen leszek egy szervizbe elugrani vele

(#12343) szadika88


szadika88
(csendes tag)

Helló!
Segítséget szeretnék kérni!
Hp Pavilion 15-ös laptoppal van gondom, Windows 8 volt rajta és most nem indul el.

Néha: Bejön a hp logo és egyből alatta a "Felkészülés az automatikus javításra", aztán diagnosztizál, lemezhibák kijavítása, utána pedig megjelenik kék háttéren:

A Számítógép javításrara szorul, egy szükséges eszköz nincs csatlakoztatva vagy nem érhető el.
Hibakód 0xc0000185

Ajánlja az f8-at esc-et de nem reagál

Néha egyből fekete háttéren: "A Windows indítása nem sikerült" Oka: hardver- vagy szoftverváltozás.

Fájl: \efi\mirrosoft\boot\bcd
Állapot: 0xc0000185
The boot configuration data for your pc is missing or contains errors.

Ajánlja az entert oprendszer kiválasztásához és az esc-et az uefi vezérlőprogram beállitásaihoz, de egyikre sem reagál.

Recovery lemezt nem adtak hozzá, boot menüt pedig nem tudom behozni. Pendriveról vagy DVD-ről meg sem próbál bootolni.

Valaki esetleg találkozott már ilyen problémával? Mi lehet a megoldás?
Előre is köszönöm!

(#12344) Joci42


Joci42
(tag)

Sziasztok!
Egyszer lehajtottam a laptopom fedelét, de miközben mentble alvómódba lefagyott. Gondoltam nem baj, újraindítom éa jó lesz. Nem lett, szétment a windows. Gondoltam, akkor pendriveról újra rakom, de minden telepítő lefagy egy idő után. A live linux is. Ha lefagyott utánna kb 10 percig nem akarja elkezdeni a telepítést újra. Mit tudok vele kezdeni?

(#12345) ati012 válasza Joci42 (#12344) üzenetére


ati012
(senior tag)

Milyen notebook?

DVD-ről próbáltad?

(#12346) Joci42 válasza ati012 (#12345) üzenetére


Joci42
(tag)

Acer Aspire 1810tz. Nem, mert nincs benne dvd olvasó, de próbáltam a pendrivra többször újraírni az op.rendszert hátha jó lesz, de nem lett.

(#12347) Joci42 válasza ati012 (#12345) üzenetére


Joci42
(tag)

Fejlemény: sikerült telepíteni linuxot, de kb 5perc után teljesen lefagy és lassan bootol. Mi lehet a probléma?
Mostmár be se tölti a rendszert.

[ Szerkesztve ]

(#12348) Joci42 válasza ati012 (#12345) üzenetére


Joci42
(tag)

A memtestet viszont le tudja futtatni :)

(#12349) Ren Hoek


Ren Hoek
(veterán)

Ti láttatok már ilyet (mert én még sohasem :D):

Egy régebbi Dell Inspiron 15R egy 2 magos Pentium B960 2.2GHz-en, a következő jelenséget produkálja: Alapból a hűtési profil rettenet rossz. Simán felmegy 56 fokig is és épphogy rákapcsol kicsit....máskor passzívban megy. Ez nem is lenne probléma, mert Notebook Fan Controllal rákapcsoltam és így 38-40 fokon tanyázik.

DE és most jön a kuriózum... nagyon sokszor brutálisan belassul a gép, amikor böngészik/telepít stb az ember. Ránéztem rendszer-erőforrásfigyelőben, és Teljesítménycentrikus beállításon is szinte mindig ~800 mhz-en megy. (beállításban 100% pedig mindenhol) és ami érdekes, hogy csak akkor engedi ki a frekvenciát (kék grafikon) amikor alacsony/iddle a CPU kihasználtság. Tehát a lényeg, minél nagyobb CPU használtság van, annál lassabbra veszi a frekit 800 MHz-ig. 100% frekvenciát szinte sohasem ér el... Alapból Teljesítmény centrikuson 100% 2.2GHz-nek kéne lennie, ahogy más gépeken.

AIDA64 szerint nincs throttling, (igaz konstans 798 mhz-et ír, ahogy CPU-ID is) és hiába kapcsoltam rá a hűtést, fix 38 fokon is ugyan ezt csinálja. Tehát nem thermal throttling szerintem.
Minden driver fent van, Win 7 64 bit...
Google-ben nem tudom hogy keressek rá :/

[ Szerkesztve ]

(#12350) ati012 válasza Joci42 (#12347) üzenetére


ati012
(senior tag)

Vinyót próbáld ki egy másik gépben Sentinellel.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.