Hirdetés

2019. november 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#13251) jfehervari36


jfehervari36
(újonc)

Sziasztok! Vettem egy Asus laptopot Free Dos van rajta hogy tudok rá rendszert telepíteni?Köszi a választ.

(#13252) MR!! válasza jfehervari36 (#13251) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

- Biosba belépsz beállítod a bootolási sorrendet: DVD vagy USB-ről (attól függ, hogy milyen adathordozón van a rendszer amit telepíteni szeretnél)

- Behelyezed a DVD vagy PENDRIVE-ot újraindítod a gépet és elindul a telepítés

* ha pl Win7-et telepítesz AHCI módon legyen a Sata

** előtte tájékozódj, hogy lesz e hozzá rendes driver a kiválasztott op.rendszeredhez (gyártó Acer oldalán)

miszter

(#13253) jfehervari36 válasza MR!! (#13252) üzenetére


jfehervari36
(újonc)

elindul a telepítő és azt írja windows faied to start

(#13254) SamTaylor


SamTaylor
(újonc)

Sziasztok!
Hiba leírása: A laptopom bekapcsolás után egy ideig rendesen működik majd hirtelen tönkremennek a dolgok. Például nem játszik le semmilyen médiafájlt se a neten se a gépen. Azt jelzi mintha menne a video de folyamatosan 0:00- nál áll. A másik probléma, hogy a net is elszáll. Látszatra minden rendben, van kapcsolat de nem tölt be egy oldalt sem. Viszont ez időszakos, kb 5 percig jó aztán egy ideig megint nem. De ha a net jó, akkor se játssza le a médiát. A feladatkezelő is befagy, állandóan 100% on van a CPU, az adatok nem változnak és bezáráskor is odafagy egy percre. Régebben csak hosszú használat után jelentkeztek ezek a hibák de most már pár perc után is.
A laptop túlmelegedik, van hogy szinte égeti a kezem az oldalánál. Mióta vettem laptophűtőt már nincsenek hangos felpörgések de ugyanúgy meleg. A gép nemrég volt takarítva.
A gép adatai:



Mi lehet a probléma okozója?

[ Szerkesztve ]

(#13255) SamTaylor.


SamTaylor.
(újonc)



[ Szerkesztve ]

(#13256) MR!! válasza jfehervari36 (#13253) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Jó a telepítő , másik gépbe elindul rendesen ?

Milyen a gép pontos tipusa ? Acer ....

Melyik Windows-t akarod telepíteni ? Win 7 (32 / 64) vagy Win 8 (32 / 64)

Sata AHCI módban van a Biosban ?

miszter

(#13257) Lucky04


Lucky04
(csendes tag)

Sziasztok! Van nálam egy HP Compaq 6735s laptop, ha a tőltőt bedugom elindul magától és leáll, ha kihúzom. Képet nem ad még külső kijelzőn sem. Memóriákat már teszteltem. Mit lehetne még kipróbálni?

MSI VR600/MSI VR601/MSI CR630

(#13258) MR!! válasza SamTaylor (#13254) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

A hiba forrása a " túlmelegedés " lehet, amit szintén valami okoz.

Az mit jelent pontosan, hogy "nemrég lett kitakarítva " ? - Mikor kb és újra lett pasztázva is ?

[pasztázás videó]

Illetve a hővezető cső is lehet rossz (elszökik belőle a gáz, ami segít a hőt továbbítani a lemellák felé).

Ha sokat használtad forró állapotban a gépet, az a hardverekben is kárt okozhatott ami miatt lehet ez a hibád.

Egy víruskeresést , kémprogi eltávolítást és msconfig - automatikus indításokat se ártana átnézni.

miszter

(#13259) Stonerice


Stonerice
(őstag)

Sziasztok!

Azzal a problémával kerültem ebbe a topikba, hogy sajnos a laptopom csak fehér képet ad. Monitort rákötve viszont semmit. Néha vízszintes szaggatott szörke vonalak is megjelennek. Nem fagy le a gép, ctr+alt+del-re reagál.
Ilyenkor mi a probléma? Kapott zsír új LCD szalagkábelt és ugyan az a hibajelenség.

Bios reset segíthet?

[ Szerkesztve ]

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: Ryzen 5 1600/ Msi B350m /Gtx 970 +accelero TwinTurbo II

(#13260) MR!! válasza Lucky04 (#13257) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Próbáld meg:

táp kábel kihúz, akksi kivesz, bekapcsoló gomb nyomva tart ~1 percig , utána táp kábel visszadug és próba úgy.

HDD , DVD vedd ki és próba úgy elindítani (hátha vmelyik hibás)

* ha nincs benne memüria modul, akkor is el indul ha bedugod a töltőt ?

miszter

(#13261) MR!! válasza Stonerice (#13259) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Jó lenne tudni azért a laptopod típusát ! :R

Sajnos hasonló a helyzet, mint [radir01] -nél , amire Dell XPS [ezt válaszolta] :(

De azért ne add fel szerintem, próbáld meg te is:

- táp kábel kihúz, akksi kivesz, bekapcsoló gomb nyomva tart ~1 percig , utána táp kábel visszadug és próba úgy.

- kicsit nyomkodd meg a szalagkábelek környékén ( a zsanérok körül) , hajtsd ki jobban a kijelzőt.

- próba másik RAM modullal (vagy ha kettő van benne egyesével próbáld le)

* de én GPU (BGA) hibára gyanakodnék :F

miszter

(#13262) Stonerice válasza MR!! (#13261) üzenetére


Stonerice
(őstag)

Egyébként ép winchesterem nincs és bios szinten tesóm laptopja sem ad képet monitorral, csak ha már betölt a windows.

:R köszi kipróbálom ezeket. Egyébként egy Packardbell Easynote TE 11 Pentium B830 cpuval. Nemhinném hogy BGA hiba. CPu-ban az igp nem?

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: Ryzen 5 1600/ Msi B350m /Gtx 970 +accelero TwinTurbo II

(#13263) MR!! válasza Stonerice (#13262) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Igen van benne IGP a CPU-ban. Ezért kérdeztem a tipusát, mert lehet benne nem integrált is... Attól még lehet, hogy valami az alaplapon rossz. :))

miszter

(#13264) Lucky04 válasza MR!! (#13260) üzenetére


Lucky04
(csendes tag)

Szia!

Megpróbáltam a "tápkábel kihúz, egy percig bekapcsológomb nyomvatart", sajnos pár másodperc után beindul megint magától. Memóriák nélkül is ezt produkálja és ha kiszedem a HDD-t, optikai meghajtót akkor is.

MSI VR600/MSI VR601/MSI CR630

(#13265) Stonerice válasza MR!! (#13263) üzenetére


Stonerice
(őstag)

Meg lett a baj forrása!!!! :K

Kiszedtem hugom laptopjából a kijelzőt és belepróbáltam. Kapásból ment Szintén LED kijelző.
Itt volt aki meg tudta javítani a kijelző panelt Bizonyos F1 es jelölésű tranzisztor vagy mifene :DDD cseréjével. nekem ehhez nincs alkatrészem.

Tehát ezért volt fehér a kijelző. Később bejött a kép pendrive-ról indított ubuntuval a monitoron is.
Honnan lehet olcsón szerezni kijelzőt? Használtan?

[ Szerkesztve ]

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: Ryzen 5 1600/ Msi B350m /Gtx 970 +accelero TwinTurbo II

(#13266) Stonerice válasza Stonerice (#13265) üzenetére


Stonerice
(őstag)

Az jutott eszembe. hogy kijelző invertert nem nagyon lehet cserélni minden kijelzőn ugye?
Ahol sok 100 láb van ragasztva ott gondolom lehetetlen.

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: Ryzen 5 1600/ Msi B350m /Gtx 970 +accelero TwinTurbo II

(#13267) SamTaylor válasza MR!! (#13258) üzenetére


SamTaylor
(újonc)

Körülbelül 3-4 hónapja lett kifúvatva. Pasztázva nem lett. Egyébként a video megnézése után se értem, hogy a trutyi lekaparása majd a visszakenése mire jó.
Tisztítás előtt és után is forró a gép ezért valószínű, hogy a hővezető cső lesz a rossz amit írtál. Nem értek hozzá, de ha rossz a hővezető cső akkor nem továbbítja a hőt a lamellák felé. De a gépem egész baloldala forró, főleg a hőkivezető nyílásnál. És ha továbbítaná akkor hol lenne forró?
Ráadásul délután még 73 fok os volt a CPU, mostanra már elérte a 90-et!
És igen, elég régóta használom, a gépet, miközben forró. Melyik hardverekben tehetett kárt a túl magas hőmérséklet? Melyik hardver hibája okozhatja azt, hogy egyszer van net aztán nincs és igy tovább és azt hogy nem játssza le a videókat?
Ha kicseréltetem a hővezető csövet, és lehűl a proci akkor megszűnnek a problémák?

(#13268) Stonerice válasza SamTaylor (#13267) üzenetére


Stonerice
(őstag)

Én olyannal találkoztam hogy a vga és cpu hűtőtalpazat egymáshoz képest eldeformálódott és lecsavarozás után az egyik mindig a levegőbe emelkedett. Emiatt túlmelegedett. Sikerült hajlítgatással kiküszöbölni a felfekvés hibáit.

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: Ryzen 5 1600/ Msi B350m /Gtx 970 +accelero TwinTurbo II

(#13269) MR!! válasza Lucky04 (#13264) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

táp kábel kihúz, akksi kivesz, bekapcsoló gomb nyomva tart ~1 percig , utána táp kábel visszadug és próba úgy. - szóval akksit is vedd ki és utána nyomd 1 percig a bekapcs gombot...

Stonerice hardveraprón nézz körül hátha van kijelző vagy itt egy-két emberke ezzel is foglalkozik

SamTaylor az a trutyi (hőpaszta) adja át a hőt a proci kupakjáról a hűtőborda felületére (mivel egyenletlen a felülete mind a kettőnek, a kis hézagokat tölti ki és ezáltal sokkal jobban átkerül a hő a prociról a hűtő felé)

idővel ezek ( a nagy hőtöl is) megszáradnak, megkeményednek és elvesztik a hővezetőképességük 75%-át is akár. Egy jó hőpaszta (pl: [ARCTIC COOLING MX-4 ] ~ 2K ) nagyon sokat számít, akár 10 fok javulást is eredményezhet egy gyengébb (gyári) hőpasztától. Egy régi rászáradt gyári paszta ~80 fokon dolgozik, egy normálissal újrapasztázás után ~60 fokra csökken...

Szét kellene szedni a gépet és megnézni milyen állapotban van a nyák, proci, hőpaszta, lamellák stb , rendbetenni ha kell és utána vizsgálódni a hővezető cső hibájára (egyik vége meleg proci felől , a lamelláknál pedig langyos ...)

miszter

(#13270) 97kookler


97kookler
(csendes tag)

Hali

Vettem használtan egy HP G62 b97sh laptopot (athlon II p340 amd vga) . A gondom az hogy ugye ez is switchable gpu-s és amikor a nagyobb teljesítményű megy akkor játéknál ( régi most wanteed-el próbáltam) 2 perc után kikapcsol túlmelegedés miatt. A kissebb teljesítményű gpu-val tökéletesen megy nem kapcsol ki. Szétszedtem újrapasztáztam hátha és azt vettem észre hogy a cpu-hoz közelebb eső gpu-ra nem feszül rá a hűtőborda 1-2 mm-er van közte és a hűtőpasztához is éppen csak hozzá ér. Az a baj hogy nem tudom ez melyik gpu lehet de kisebb mint a másik és hűtést se nagyon vitték rajta túlzásba a másikon több a fém és azon lehet odacsavarozni a hűtőt meg a procin, ez csak a kettő között van ahol nem rögzíti semmi oda. Mit tehetnék vele hogy hozzá érjen ? Ez lehetne a probléma? Arra is gondoltam már hogy azt a kék kis szivacsszerű gumit teszem rá amit a chipset-re szoktak az is jobb lenne mint a semmi az kitöltené a rést. A proci sem melegedik 60-70 fok fölé nem megy játék közben sem.

Köszi

(#13271) retroid


retroid
(senior tag)

Facebook

Mitől lehet az mi történt hogy akár mobilos akár a webes felületen az üzenetek automatikusan az archivált mappába kerül?

Xiaomi Mi 9T

(#13272) tgerry07


tgerry07
(tag)

Sziasztok!

Van egy Toshiba L300-129 típusú gépem. Olyan problémám van vele, hogy ha be van kapcsolva és csatlakoztatom a töltőt, akkor becsíkozódik a kép és újraindul a gép. Ha akksiról használom, akkor teljesen jó, csak a töltő csatlakoztatásakor jelenik meg ez a hiba. Win 7 van rajta, de próbáltam XP-vel is, de nem javult meg.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a baja?

(#13273) 150tomi150


150tomi150
(csendes tag)

Sziasztok!
Van egy Packard Bell laptopom amin duplán jelenik meg a kép egymás alatt. Újratelepítettem, telepítés közben egyszer 1-2 percre helyreállt és szépen jelent meg a kép ahogy kell, de utána a telepítés végeztével mikor újraindult ismét visszaállt ilyenre:

Mi okozhatja ezt a jelenséget?

(#13274) Stonerice


Stonerice
(őstag)

Múltheti kijelzőcserére visszatérve, sikerült szereznem egyet, de vagy nemjól raktam össze vagy hibás lenne. A kijelző fele halványabb, és árnyékszerű csíkok jelennek meg rajta. Próbálgassam a kábelt mozgatni?

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: Ryzen 5 1600/ Msi B350m /Gtx 970 +accelero TwinTurbo II

(#13275) Stonerice válasza Stonerice (#13274) üzenetére


Stonerice
(őstag)

Olyan mintha az üvegen lennének szürke csíkok. Meg tud gyűrődni? Mármint az üveg a kijelzőn.

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: Ryzen 5 1600/ Msi B350m /Gtx 970 +accelero TwinTurbo II

(#13276) Nahoko


Nahoko
(újonc)

Sziasztok. Rám bíztak egy elég régi masinát. Egy Toshiba tecra s1 et. azt mondták, hogy nem kell vissza adni azt csinálok vele amit akarok. Na most gondoltam, hogy vész tartaléknak megcsinálom.
Na most. A gép teljesen lepucolt alaplappal rammal+cpu val külső kijelzőn sem indul. Össze rakva se a wifi led se a hdd és dvd aktivitást jelző ledek még csak fel se villannak.
A billentyűzeten ezzel szemben az fn lenyomását jelző lámpa az fn lenyomására felvillan és a shiftel a másodlagos funkciókat jelző led is el kezd világtani. A bill maga tehát feléled.
Gondolom az alaplap adta meg magát. Hol lehet a gond rajta? Sajnos nem találtam alaplapot hozzá sehol. Ha esetleg valaki tud olcsón hozzá lapot azt meg köszönném illetve ha tudnátok adni valami tanácsot mit lenne érdemes ezen a lapon megnézni. Válaszaitokat előre is köszönöm!

:R

Naoko Satomi

(#13277) Valed


Valed
(tag)

Van egy 6 éves Toshiba laptop, ami egyszer csak elromlott. Bekapcsoláskor szaggatva csipog, rákeresve a csipogások típusára a net szerint memória gond lehet. kipróbáltam másik működő laptopból átrakott memória modullal, de azzal is ugyan ezt csinálja. A bios bejön rajta de ott nem látok semmi rendelleneset.
Linux live pendrivet rádugva a következő hibát írja: ACPI PCC probe failed starting version 219
softreset failed (device not ready)
Win 8 telepítőt elindítva a particionálás részhez érve kezd el problémázni: "Nem találtunk meghajtót. Tároló-illesztőprogram betöltéséhez kattintson az illesztőprogram betöltése lehetőségre."
A gép vigyázva volt használva nincs tele porral működés közben nem szokott felforrósodni.
Mi lehet a baja?

(#13278) lumache


lumache
(újonc)

Sziasztok!

Oly kérdésem lenne, mi a HIBA a képen látható Dell Insirpn mini noteBook-nak?
E csodálatos látvány a "Gép" szakszerű üzembehelyezése után kb:4perc multán következett be. Azóta is e csodás látvány tárul a tutajdonos elé :) pls ha tudtok segítsetek... ty

(#13279) Nahoko válasza lumache (#13278) üzenetére


Nahoko
(újonc)

Így elsőre cof vagy tcon lehet. Ha lcd csere nem oldja meg akkor az alaplapi vga szállt el.
:F

Naoko Satomi

(#13280) hallga


hallga
(csendes tag)

Sziasztok! A leánykámnak van egy ölég régi Asus A4000 gépe.Ha bekapcsolja,kb 5 másodpercig felpörög,majd leáll.Ami még látszik a továbbiakban,hogy a töltést veszi. Mi lehet a gáz? Kösz.

(#13281) Mr.Pearl


Mr.Pearl
(újonc)

Sziasztok!

Asus K53 SV laptopom esetében az utóbbi napokban olyan probléma fordult elő már többször, hogy pár másodpercre elsötétül a kép, villog a képernyő, aztán megy tovább rendesen, ahogy kell neki.
Sose buheráltam, Idén 4 éves a kis drága, és eddig semmi gond nem volt vele (kopp-kopp).

Tudtok segíteni?

(#13282) jbarnus


jbarnus
(csendes tag)

Sziasztok!
Asus A53U típusú notebookom 3 éves.
A műanyag része elkezdett töredezni a felső fedélnél. A touchpaddal és a billentyűzettel nincs probléma.


Tudtok ajánlani egy megbízható szervízt? (Bács-Kiskun, Kecskemét)
Esetleg érdemes otthon "nekiesni"?

A gépnek más hardveres problémája nincs.
Várom válaszotokat

(#13283) cerebelum


cerebelum
(újonc)

Sziasztok!

HP laptopon olyan gond van hogy, bekapcsolom bios képernyő megjelenik, és utánna nem megy tovább. Mi lehet a gond vele? :((

(#13284) ZTE_luky


ZTE_luky
(aktív tag)

Sziasztok Asus G56JR laptopom azt csinálta hogy amikor bekapcsolom, semmit nem jelez ki, a kis led indikátor világít hogy be van kapcsolva a gép, de csak a kis izzókörténél világít sehol máshol. A gép ventilátora megy, de semmit nem csinál. nem lehet sehova belépni, biosba se, sehova. a gépet még kikapcsolni se lehet csak ha hosszan nyomom a power gombot. Kérlek segítsetek, sürgős lenne használnom a gépet mindent próbáltam. (SSD-re akartam telepíteni op rendszert azóta csinálja ezt de nem telepítettem. Kivettem a HDD-t is és az SSD-t is, de semmi, ugyan ez a hiba. Mi lehet ez? Utána olvastam, de nagyon remélem hogy nem az alaplappal van valami mert fél éves még csak a gép és eddig semmi baja nem volt..

Asus G56JR CN145D (ROG), XiaoMi MIPad II, XiaoMi Yi Ambarella A7LS, TQ MUSIC 2 RF Controller

(#13285) Dell XPS válasza cerebelum (#13283) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Lehet alaplap hiba, de lehet merevlemez probléma is. Milyen hiba üzenetet ír ? Egy boot eszköz elindul pl.(pendrive: Linux / Win7 - 8), azt látja ? HDD ki-be szerelés ?

(#13286) cerebelum válasza Dell XPS (#13285) üzenetére


cerebelum
(újonc)

Heló!

A HP laposból már mindent kiszereltem, akku merevlemez, perifériák. A HP felirat megjelenik, aztán onnantól fogva semmi.

(#13287) paler


paler
(tag)

Sziasztok !

Van egy olyan hibajelensége a laptopomnak, hogy csak úgy véletlenszerűen fogja magát és kikapcsol. Úgy kell elképzelni a hibát, mint mikor pl. egy asztali PC-nél (ami UPS-el nincs megtámogatva :) ) hirtelen áramszünet jön, és egyik pillanatról a másikra se kép, se hang. Csak az én esetemben mindez akkus üzem közben jelentkezik (olyankor is mikor 80%-os az akku töltöttsége), normál használat mellett (normál használat=excel/word, nettezés, youtube). Tehát semmi extrém igénybevételre nem kell gondolni, tényleg a hétköznapi használat közben jön elő random szerűen a hibajelenség. Utána kétféleképpen szokott indulni a gép.
1 verzió: megnyomom a power gombot, és indul a gép, mintha akkor indítanám el.
2 verzió: power gombot megnyom, a gombon található led, 4-5mp-ig világit (de eközben nem indul el a gép), majd elalszik. Ezt megismétlem még 4x-5x, majd egyszer csak elindul a gép. Szerencsére ez a ritkább eset :((
A hiba egymás után 2x csak egyszer fordult elő, mikor is a váratlan leállás után az újraindítottam, és után 4-5 perccel újra lekapcsolt. De van olyan napok, mikor abszolút nem is jelentkezik ez a hibajelenség a készüléken. :F Már monitorozom a CPU hőfokát is, de semmi rendellenes melegedést nem tapasztaltam. A legmagasabb hőmérséklet amit eddig mértem, 54°C volt, ami szerintem abszolút nem mondható soknak. A monitorozó progit az Intel oldaláról töltöttem, és a progi szerint a CPU-m max Tempje: 105°C lenne. Valaki találkozott már ilyen vagy ehhez hasonló hibával ? Ha igen, akkor ossza már meg velem a tapasztalatát. Előre is köszönöm :R

Gép adatai:
Dell Latitude E6530, i5-3320M, Mem:8Gb, HDD-sajnos kissé gyengélkedik már.
A gépet használtan vettem, Win 7 Prof. 64 bites op. rendszerrel.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#13288) formula01


formula01
(tag)

Mai napon Dell Inspiron 3737 notebookom használat közben lefagyott, kijelzője kimerevedett.

Többszöri újraindítás után is a Catalyst Control Center minden alkalommal többször lefagy, amit aztán kijelző kimerevedése követ. Ezután a gépet már csak a be/ki kapcs. gomb hosszan nyomásával lehet kikapcsolni.

Display Driver Uninstallerrel eltávolítottam az AMD drivert, így, hogy csak az IGP van használatban a fagyások megszűntek. Viszont amint újratelepíteném a Radeon drivert, már rögtön az illesztő telepítése után újra jelentkezik a hiba, és még a telepítés teljes befejezése előtt kimerevedik a kép és lefagy. Tehát az újratelepítés nem segít.

Valószínű, hogy hardveres, dVGA/alaplap hiba lesz?

(#13289) devergo74


devergo74
(tag)

Sziasztok.
Adott egy Hp6910-es laptop, igaz nem mai darab, de eddig jól működött. Olyan problémám van a géppel kapcsolatban, hogy az egérkurzor mellett állandóan megjelenik a töltést jelző kis karika. Olyan mint amikor megnyitok valamit, és forog amíg be nem töltött.
Nem értem ezt miért produkálja.

(#13290) fabel


fabel
(csendes tag)

Sziasztok!

Az elmúlt napokban kaptam vissza a Samsung NP370R5V-S01 laptopomat a szervizből, ugyanis HDD-t kellett benne cserélni (szerencsére még garanciális holnapig).
Szépen feltelepítettem a Windows 8.1-es rendszert, szóval az fut rajta. Azonban ma délben, amikor el szerettem volna indítani a gépet, az alábbi jelzést kaptam, és azóta is ez fogad:

Biztos átállítódhatott a boot prioritás a BIOS-ban, gondoltam... viszont belépve oda, csak a HDD-re (vagy a semmire) tudtam beállítani azt, hogy honnan töltse be a dolgokat.

F12 esetén a következő üzenetet kaptam:

Ezzel igazából nem tudok mit kezdeni... ezért szeretném a segítségeteket kérni! Mi ilyenkor a teendő? Mi a probléma?

Az érdekes még az, hogy az F4 gommbal (Recovery) be tudom tölteni a Windowst...

Segítsetek kérlek.. Miért nem látom az erdőt?:D

[ Szerkesztve ]

(#13291) fabel válasza fabel (#13290) üzenetére


fabel
(csendes tag)

Indítási helyreállításra volt szükség Windows telepítő lemezről/usbről!

(#13292) guftabi96


guftabi96
(addikt)

Sziasztok!

Egyik ismerősöm vett egy Asus X554LJ-XO095D notebookot.
Még csak pár napos a gép, viszont elkezdte azt csinálni, hogy amikor a képernyőt mozgatja, akkor valami nagyon kattog. (van egy elég erős tippem, hogy mi lehet )
Viszont ha, a laptop szélét lefogja ott, ahonnan a kattogás hallatszik, akkor nem csinálja.
Videó: [link]

A zsanér ment volna ilyen hamar tönkre benne?

#KeepFightingMichael | #JB17 Automobilista 2 Topik: prohardver.hu/tema/automobilista_2/

(#13293) Skunkworks


Skunkworks
(csendes tag)

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő dologban:
Van egy HP Pavilion DV6 3138 sh notim (garancia már nincs, kb 2011.-ben vettem) Múlt szombaton még működött, vasárnap böngészés közben lefagyott a windows. Kikapcs, majd be, ismét fagy. Mondom oké, akkor feltelepítem újra a windows-t, úgyis régen volt már. Elindítom a telepítőt (a gépen van rajta a win egy recovery partíción) még a C: meghajtót leformázta aztán 6 %-nál fagyi. Megpróbáltam párszor de az eredmény ugyanaz. Amikor lefagyott, kikapcsolás után csak fekete képernyő volt, párszor próbáltam bekapcsolni de nem ment, majd egyszer csak sikerült. Beléptem a a Biosba ott megnézettem a memóriákat a teszt progival de nem írt semmit.
Szétszedtem, újrapasztáztam (mondjuk ráfért), elindítom másik vinyóval, hátha az döglődik, ekkor már 65 %-ig jutott de fagyott megint.
Csináltam pár képet szétszedve, a Gap az szét van szakadva a középső hűtő felületen (ezt kell pasztázni egyáltalán vagy elég csak a Gap?).

Ami a videóvezérlőt (jól gondolom, hogy az?) hűti az a hővezető cső annak a vége fekete a hűtőbordánál, ezt nem tudom normális-e.
Bekapcsolás után nincs kép, csak a Caps Lock mellett villog a kis Led.
Ezen a videón összerakás után van a gép, csak néha próbáltam bekapcsolni, akkor ennyit villogott:

[link]

Aztán táp kábel ki, akksi nem volt benne, majd egy percig nyomtam a bekapcsoló gombot, kábel vissza, bekapcs, kép nincs még mindig, ellenben most ennyit villog:

[link]

Most akkor mennyit villog? Jelenleg az utolsó videón mutatott állapotnál tartok.
Ja és előfordult olyan is, hogy a színes csíkos volt a képernyő amíg a win logót mutatta betöltéskor, majd amikor megjelent az asztal már jó volt. Eddig kb. 5 x fagyott le talán egész működése alatt, nagyon meg vagyok vele elégedve, jó lenne tudni, hogy kakukk lett neki vagy valameddig megmenthető.
Köszönöm a válaszaitokat!

A HP notis topicban is kérdeztem de eddig nem volt ötlet senkinek.

(#13294) MR!! válasza Skunkworks (#13293) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Én (ha több modul van benne) egyesével próbálnám ki a RAM-okat. Csak 1 legyen benne, vagy-és tedd át másik slotba is.

Illetve HDD nélkül próbáld beindítani...

* hűtés is lehet rossz.

- megfelelő pasztát tettél rá ? ajánlott pl [ARCTIC COOLING MX-2 ]

- jól felfekszik a procikra ?

- a GAP normálisan elvezeti a hőt ? ( meleg levegőt fúj ki ? )

- forog e a ventillátor ( nem e szorul ... csatlakozót átmozgatni , lehúzni-vissza)

miszter

(#13295) MR!! válasza guftabi96 (#13292) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Valszeg a zsanér-nál adta meg magát vmi. (anyaghiba - előfordul, vagy kilazult)

Ha még csak pár napos - akkor garanciába javítják ( aszem 2 év a garanciája)

Érdemes minél hamarabb megjavíttatni szerintem mielőtt esetleges problémát okoz...

miszter

(#13296) MR!! válasza devergo74 (#13289) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Akksi nélkül is csinálja ? Vedd ki az akksit, csak töltőröl használd és nézd meg, hogy akkor is megjelenik e a töltés jelző karika.

ha igen akkor valszeg csak egy windows-os hülyeség...

ha nem akkor akksit kellene leellenőrinzi.

miszter

(#13297) MR!! válasza formula01 (#13288) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Indítsd el egyszer csökkentett módban, majd normálban.

Hozz léter egy új felhasználót rendszergazdai jogosultsággal és próbáld akkor telepíteni ...

Hűtése oké ?

miszter

(#13298) MR!! válasza paler (#13287) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Csak akkuról működve produkálja ezt a random kikapcsolást ? Vagy ha közben a töltő is csatlakoztatva van ( esetleg akksi nélkül is) ?

Akku tesztelő progival is meg kellene nézni az akksi állapotát.

Töltő gyári ? ( megfelelő ? ) nem melegszik nagyon ?

Mozgatásra (kisebb csavargatásra) esetleg előjön a probléma ...?!

Ventillátor forog rendesen ? Meleg levegő ?

(#13286) cerebelum Egyből Bios menü jön be vagy a POST ?

Be tudsz lépni a Biosba ?

Bios frissítése pendrive-ról ( ha engedi ) ...

miszter

(#13299) guftabi96 válasza MR!! (#13295) üzenetére


guftabi96
(addikt)

El is felejtettem, hogy írjam, hogy a probléma megoldódott.
Valamiért egy csavar kilazult azon a helyen, és kiesett. Nem tudom, hogy hogy de ez történt. Gondolom már gyárilag sem volt jól beletekerve. Elvileg visszatekerték, és meg is szűnt a probléma.

#KeepFightingMichael | #JB17 Automobilista 2 Topik: prohardver.hu/tema/automobilista_2/

(#13300) MR!! válasza guftabi96 (#13299) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Ha nem rögtön az elejétől fogva volt ez a kattogó hang, akkor valszeg nem húzták meg rendesen és kilazult...

Azért én átnéztem volna, - ha "újonnan" vásárolta - hogy korábban nem e volt már szétszedve ( javítva stb- csavarok kopása ilyenek)

miszter

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.