Hirdetés

2019. október 23., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#13001) lesleee


lesleee
(újonc)

Sziasztok!
Tönkrement a laptopomon a kijelző( Törés), külső monitorral ment egy darabig egészen egy win. újratelepítésig, ott is végigment a telepítés, és az utolsó újraindítás után a kép elszáll. Nem tudom mi lehet a baj, linux felment gond nélkül, de azt mégsem szeretném.
Hogy lehetne elérni, hogy a VGA, vagy a HDMI legyen az alapértelmezett (elsődleges kijelző).
Gondolnám egyébként a noti belsejét új házba rakni amolyan mini asztali, de ha nem stabil a monitor jel akkor bele se kezdek.
Ötlet, tanács?
Előre is köszönöm!!!

(#13002) Lackooo84 válasza lesleee (#13001) üzenetére


Lackooo84
(addikt)

Win+P kombinációt nyomogasd, amíg nincs kép (bebootolás után).

The Truth is out there...

(#13003) Balint777


Balint777
(csendes tag)

Sziasztok!

Adott egy DELL N7010 es lapos. 3,5 éve van meg, eddig hibátlanul tette a dolgát, mostanában azonban előjön egy igen idegesítő probléma.

A tünetek: A kép csíkozódik, elfeketedik, majd visszajön és kiírja, hogy a vga eszközillesztő nem válaszolt, majd hiba után helyreállt. Ez sajnos csak a kezdet volt. Azóta nem jön vissza a kép, csak elfeketedik, vagy csíkozódik és csókolom. Kikapcsol a gép majd nem bírom bekapcsolni, ledek világítanak, venti felpörög, HDD kapcsol, de kép nincs. Azonban előfordul hogy időnként mégis bekapcsol, és működik, de határozatlan idejű a dolog van hogy 2 napig jó, van hogy 2 percig, és újra kezdődik előröl.

Én első körben tápra gyanakodtam, hogy nem kap elég áramot a VGA, mert ebben az esetben csinálhatja ezt. Örülnék ha csak ez lenne a probléma. De sajnos valószínű hogy az integrált kártya haldoklik... A kérdésem az lenne, hogy lehet e ezt a problémát olyan árban orvosolni, hogy még megérje... És hogy valóban az lehet e probléma forrása amire én gondolok.

Természetesen, nem találgatni szeretnék, csak egy gyors elmélkedést, hátha találkozott már valaki ilyen problémával. Utána szervizbe viszem.. És itt jönne a második kérdés... Foglalkozik itt valaki laptop szervizeléssel és az esetleges VGA reballal itt PESTEN ?

Köszönöm, Szép estét!

(#13004) lesleee válasza Lackooo84 (#13002) üzenetére


lesleee
(újonc)

Sajnos ez nem jött be, mert szerintem még nincs kész teljesen a win telepítése. :(

(#13005) kreten67 válasza lesleee (#13004) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Ja igen a vga driver befolyása,most alapértelmezett a saját kijelző.
Mi a géped típusa?

(#13006) kreten67 válasza Balint777 (#13003) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Ez bizony vga hiba,keresd őt:[link]!

(#13007) lesleee válasza kreten67 (#13005) üzenetére


lesleee
(újonc)

Samsung NP300E5C, de le van húzva a saját kijelzőjéről a kábel, sőt a másik oldala az alaplapról is.

[ Szerkesztve ]

(#13008) kreten67 válasza lesleee (#13007) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Sajnos az nem számít neki!
Azt nem mondanám hogy ez minden notinál így működik,de van néhány típus.
Van nekem is egy 2 éves Sony vaio notim ,komplett felsőrész nélkül,ott lehetetten a telepítés mert amíg nincs rajta az ATI vga driver addig külső kijelzőre egyáltalán nem ad képet.
Egy másik gépben telepítettem a hdd-t készre majd úgy tettem át az enyémbe,amit a TV-re kötve használok médiacenterként.

(#13009) tserrof77 válasza lesleee (#13007) üzenetére


tserrof77
(senior tag)

#12981. Egy srác egy samu netbookkal ugyanezt akarta, de a samu már csak ilyen... :U

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#13010) rukka


rukka
(csendes tag)

Hello!

Nem tudom hiba-e mindenesetre nem találtam erre máshol példát, angol fórumokat is kerestem szóval hátha tud valaki mondani erre vmit:

Van egy HP8440p, refurb, 2 hónapja van nálam. Jól össze van rakva, amit meg tudtam nézni benne komolyabb szétszedés nélkül (akku, táp, ram, hdd) az új vagy 100%os. Jól működik, egy problémával: lekapcsoláskor minden esetben hallok egy jellegzetes pukkanást rögtön az után, hogy a win leáll, de még a gyorsgombvilágítás kialvása előtt. Ezidáig nem volt semmi befolyással a gép működésére, de volt már pár gépem és egy sem csinált ilyet. Mi okozhatja, és mit jelenthet; kell erre aggódnom hogy egyszer csak meghal minden további előjel nélkül? Ezzel érdemes szervízbe beadni?

(#13011) kreten67 válasza rukka (#13010) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Mindegyik ezt csinálja.
A windows 7 saját audio driverét letörlöd és a HP driverét fölrakod akkor megszűnik ez a jelenség.

(#13012) Gabe123


Gabe123
(aktív tag)

Sziasztok. Van egy HP ProBook 450 G1 notebookom.A probléma az hogy maga az egész ház sincs rá jobb szó zizeg ha hozzáérek, illetve az usb-s headsetem zúg, de nagyon. Magyarországon lett vásárolva de jelenleg Angliába vagyok. Otthon semmi baja nem volt nem zúgott és nem zizegett.
Itt Angliába másféle az ajzat tehát átalakítóval van használva, csak és kizárólag akkor nem zúg a headset és zizeg a ház ha aksiról megy, minden más esetben a probléma megvan.
Ki lett próbálva:
új átalakítóval
másik fali aljzatban (jelenleg hosszabbítón van)
másik táppal (havernak csontra ugyanilyen notebookja van)
ki lett húzva a koax kábel a tv-ből , illetve minden más készüléket is kihúztam próbából de semmi.
ha más headsetet (usb-s ugyanúgy csak más márka) raktam bele az nem zúg (de ház ugyanúgy zizeg)
Esetleg valami ötlet?

Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "

(#13013) DjMayaBoy


DjMayaBoy
(csendes tag)

Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem. HP Pavilion DV6 6005sh típusú notihoz kellene nekem hűtő venti. Használt is tökéletes lenne. Honnan tudnék ilyet beszerezni? kép is van róla milyen kellene. Segítségeteket előre is köszi.

(#13014) Lackooo84 válasza DjMayaBoy (#13013) üzenetére


Lackooo84
(addikt)

Tessék

2-3 hét mire megjön, de megéri várni.

The Truth is out there...

(#13015) DjMayaBoy válasza Lackooo84 (#13014) üzenetére


DjMayaBoy
(csendes tag)

Köszi! de nekem valami gyorsabb megoldás kéne. használtan is jó lenne :)

(#13016) nobela


nobela
(aktív tag)

Sziasztok, a Compaq nc8430-am ezt produkálja :F

Évekig külső monitorra kötve ment, aztán amikor levettem és magában akartam használni, ezt láttam. A képernyő felén van csak kép, de valami 2500 x ezer valahányszázas felbontásban... (miközben a natív felbontása 1280x800)

A töltőképernyő és a BIOS is így jön be, de külső monitorral továbbra is hibátlan.

Mi lehet ez? :W

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#13017) Lackooo84 válasza DjMayaBoy (#13015) üzenetére


Lackooo84
(addikt)

Ha lenne, akkor azt linkeltem volna. :)

The Truth is out there...

(#13018) Dell XPS válasza nobela (#13016) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Videokártya hiba amit látsz!

(#13019) nobela válasza Dell XPS (#13018) üzenetére


nobela
(aktív tag)

Én is erre gyanakszom, de külső monitoron hibátlan a kép...

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#13020) Dell XPS válasza nobela (#13019) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Sajnos nem zárja ki a külső monitoron való hibátlan megjelenítés, nézd meg csökkentett módban is.

[ Szerkesztve ]

(#13021) zsolt501


zsolt501
(veterán)

Sziasztok
Az ismerős vette egy ilyen laptopot Lenovo Z50 viszont szeretné kicserélni a HDD-t SDD-re és a mostani DVD helyére tenné be a HDD-t, szóval a kérdés megoldható e ez azzal a laptoppal, és mi kellene hozzá, hogy a DVD helyére be lehessen tenni a HDD-t.

Válaszokat előre is köszönjük.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#13022) Toby888 válasza zsolt501 (#13021) üzenetére


Toby888
(senior tag)

A HDD-t nyugodtan cseréld ki SSD-re, és a satás HDD-t rakd bele [EBBE] az átalakítóba, és berakod az ODD helyére :) most nézem, zsíír kis lapos :K

[ Szerkesztve ]

(#13023) zsolt501 válasza Toby888 (#13022) üzenetére


zsolt501
(veterán)

Köszi a választ, most néztem, hogy nem is jó helyre írtam a kérdést :)

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#13024) Dell XPS válasza nobela (#13019) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Ehh...most olvastam újra (BIOS -ban is jelen van !), ne nézz semmit, egyértelmű GPU hiba. :K

(#13025) nobela válasza Dell XPS (#13024) üzenetére


nobela
(aktív tag)

Hurrá :(

Mit lehet tenni ilyenkor?

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#13026) Dell XPS válasza nobela (#13025) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Kérdézz rá nála: [link]

(#13027) nobela válasza Dell XPS (#13026) üzenetére


nobela
(aktív tag)

Köszi, megnézem!

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#13028) Kisfundy


Kisfundy
(tag)

Sziasztok lenne egy RM Mobile One laptopom,valaki beállított egy bios jelszót,és így mivel ide nem tudok belépni,így se rendszert nem tudok telepíteni,illetve ha van rendszer a vinyón dátumot meg időt sem tudok változtatni ami így nagyon idegesítő!

Lehet ezzel valamit kezdeni?

(#13029) zsolt501 válasza Kisfundy (#13028) üzenetére


zsolt501
(veterán)

Valószínű hogy szét kell hozzá szedni a gépet, ha az akku eltávolításával nem felejti el a beállításokat, miután szét van szedve az alaplapi elemet el kell távolítani, mint a normál pc esetén, ha nincs CMOS clear (bios reset).

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#13030) Kisfundy válasza zsolt501 (#13029) üzenetére


Kisfundy
(tag)

ha szétszedem,kiszedem az elemet,"elfelejti" a bios kódot?

[ Szerkesztve ]

(#13031) zsolt501 válasza Kisfundy (#13030) üzenetére


zsolt501
(veterán)

Muszáj neki. :K

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#13032) RedCactus válasza Kisfundy (#13030) üzenetére


RedCactus
(senior tag)

Én ezt találtam: www.rm.com/support/technicalarticle.asp?cref=tec1510072 -bocs, mobilrol vagyok.
A lényeg, hogy a memória modulokat ki kell szedni és alatta van egy jumper, amit összeérintve reseteli a biost. Vagy a supervisor jelszót megpróbálni elötte: rm vagy rmplc.

[ Szerkesztve ]

Aquila non captat muscas

(#13033) rudii


rudii
(tag)

Sziasztok! Asus X200MA netbook-on szeretném beüzemelni a TouchPad-ot.Innen le is töltöm ([link]), de telepítésnél ez a hiba fogad. :(

Valaki esetleg?

(#13034) Kisfundy válasza RedCactus (#13032) üzenetére


Kisfundy
(tag)

Köszönöm a választ mindenkinek, megtaláltam a jumpert,sajnos semmi reakció,megtaláltam az elemet,sajnos semmi reakció,kipróbáltam a megadott kódokat,sajnos nem működnek!

ha esetleg ezen kívül is tud valami megoldást ne tartogassa magában segítsen legyen szíves! :R

(#13035) zsolt501 válasza Kisfundy (#13034) üzenetére


zsolt501
(veterán)

Az elemet mennyi időre vetted ki?
Mert hosszabb ideig áramtalanítva kell lennie, ha jól emlékszem.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#13036) iqunuqu


iqunuqu
(csendes tag)

Sziasztok. Van egy Acer Aspire 5920G laptop, a következő a hiba. Be van dugva a táp, ledek világítanak. Megnyomom a bekapcsolo gombot, ledek elsotetulnek, es nem történik semmi. Nem tudom mi lehet a gond. Valaki valami tipp? Én VGA hibara gyanakszom. Inditottam úgy is, hogy kivettem ramot,hddt,vga-t ..ugyan ez történt. Koszi a segítséget.

(#13037) RedCactus válasza rudii (#13033) üzenetére


RedCactus
(senior tag)

Talán ZIP fájlban van. Próbáld előbb kitömöríteni és onnan futtasd a telepítőt.

Aquila non captat muscas

(#13038) Kisfundy válasza zsolt501 (#13035) üzenetére


Kisfundy
(tag)

Mit jelent a hosszabb ido,mert akkor addig veszem ki!?

(#13039) Dell XPS válasza Kisfundy (#13038) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Sajnos nem segít a CMOS battery kivétele a problémádon (!).

(#13040) Kisfundy válasza Dell XPS (#13039) üzenetére


Kisfundy
(tag)

Mit kellene csinálnom,ki tudná megcsinálni?

(#13041) ZTE_luky


ZTE_luky
(aktív tag)

Érdeklődnék hogy mi a megoldás szoruló usb portokra.. már nem mondható újnak a laptopom (szeptemberi) és még mindig szenvedek vele.. azt mondták normális hogy ki kell koptatni az usb portokat azonban volt több nap is hogy ki be húzogattam hogy kikopjon de semmi, még mindig szorul az egerem nano portja amit alig szoktam tudni kiráncigálni úgy megszorul és ugye kicsi is és alig lehet megfogni

Asus G56JR CN145D (ROG), XiaoMi MIPad II, XiaoMi Yi Ambarella A7LS, TQ MUSIC 2 RF Controller

(#13042) Rambi


Rambi
(tag)

Sziasztok!

Tegnap vásároltam egy ASUS T200TA és olyan probléma merült fel, hogy akssiról nem kapcsol be. Ha bevan dugva hálózatra bekapcsol, használható, viszont atöltési szintet állandóan 66%-on mutatja. Ha lehúzom a tápkábelt egyből kikapcsol. Küldhetem vissza garanciáztatni? :(

(#13043) asdfjkléhiba


asdfjkléhiba
(csendes tag)

Üdv!
Az a problémám lépett fel, hogy egyik napról a másikra "elromlott" a billentyűzetem.
Az asdf jklé és Fn billentyűk nem működnek. Semmiféle ütés vagy egyéb trauma nem érte a laptopot, sem a billentyűzetet. (Egyébként alig 2 hónapos laptopról van szó). Órákig keresgéltem interneten, hogy mi lehet a probléma forrása, de mindenhol csak elkoszolódást meg hasonlókat írnak. Több (angol nyelvű) fórumon is találkoztam a problémával szóval kicsinek tartom az esélyét, hogy pont mindenkinél ugyanezek a billentyűk koszolódtak el... Azt gyanítom, hogy valami elnyomódott (isten tudja, hogy miként, de ez tűnik a leglogikusabbnak) és a tanácsotokra lenne szükségem, hogy hogyan tudnám megoldani ezt a problémát.
A gépet már újratelepítettem, drivereket is. Szétszedni nem akarom, de szervízbe vinni sem egy ilyen hülyeség miatt, mert biztos vagyok benne, hogy valami egyszerű baja van csak én nem értek hozzá.
Remélem tudtok segíteni mert ezt a néhány sort is szenvedés volt leírni képernyő-billentyűzettel.
http://en.kioskea.net/forum/affich-342405-home-keys-asdfjkl-locked Itt írnak valami beragadó billentyűs dolgot de nem igazán értem.
Előre is köszönöm a segítséget!

lenovo g50-45

(#13044) Lackooo84 válasza asdfjkléhiba (#13043) üzenetére


Lackooo84
(addikt)

Ha két hónapos nem értem mi a kérdés. Vissza gariba azonnal!

The Truth is out there...

(#13045) Lackooo84 válasza Rambi (#13042) üzenetére


Lackooo84
(addikt)

Szintén.

The Truth is out there...

(#13046) ZTE_luky


ZTE_luky
(aktív tag)

Sziasztok 2 problémám lenne:

Érdeklődnék hogy mi a megoldás szoruló usb portokra.. már nem mondható újnak a laptopom (szeptemberi) és még mindig szenvedek vele.. azt mondták normális hogy ki kell koptatni az usb portokat azonban volt több nap is hogy ki be húzogattam hogy kikopjon de semmi, még mindig szorul az egerem nano portja amit alig szoktam tudni kiráncigálni úgy megszorul és ugye kicsi is és alig lehet megfogni

6 hónapos laptopom ritkán fogja magát és kikapcsol csak úgy. pontosabban hibernálja magát. Fogalmam sincs miért lehet, egyetlen dolog ami megfordult a fejemben az az hogy melege van ezért kapcsol ki, de lehetetlen mert mindig normál használat közben játssza el ezt.. (kb 50°C)
(laptop típusa aláírásban)

Válaszokat előre is köszi szépen

Asus G56JR CN145D (ROG), XiaoMi MIPad II, XiaoMi Yi Ambarella A7LS, TQ MUSIC 2 RF Controller

(#13047) adika4444 válasza ZTE_luky (#13046) üzenetére


adika4444
(addikt)

USB port passz, de szerintem inkább örülj neki h szorosabb. Egyébként lehet ám, hogy az adapter a rossz mármint az egér adaptere... Próbáld meg ezt a nano cuccot más portban, más ezközt az egeres portban.

A kikapcsolásnál nem aksin van?
Vezérlőpult energiagazdálkodásnál a speciális részen ki van kapcsolva az auto hibernálás? Mondjuk elvileg nem kéne ezt előidéznie, de na...
Akkut vetted már ki belőle, és próbáltad úgy?

üdv, adika4444

(#13048) bivalyos


bivalyos
(tag)

Sziasztok,az lenne a kérdés adott egy asus k43e noti,amikor töltőn van a noti akkor megnő a procceszor kihasználtság és elkeud melegedni a gép ez teljesen feltöltött állapot után kezdi ha töltőn marad,régebben nem csinált ilyet,amint lehúzom a töltőről szépen lehüll és visszaesik a kihasználtság is 80%-rol 50% köré

Üdvözlettel: bivaly

(#13049) bivalyos válasza Kisfundy (#13040) üzenetére


bivalyos
(tag)

szia,a sikeres törléshez (cmos) amikor kiveszed az alaplapi elemet akkor a 2 érintkezőt zárd rövidre 10mp-ig majd elem vissza ez segíteni fog. (más táp ellátásnak nem szabad lennie)

Üdvözlettel: bivaly

(#13050) Kisfundy válasza bivalyos (#13049) üzenetére


Kisfundy
(tag)

Szia megvolt,de ez sem segít!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.