Hirdetés

2019. december 10., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#12251) ati012 válasza Kisfundy (#12250) üzenetére


ati012
(senior tag)

Ezeknél tipikus.
Javítása 10-15ezer Ft-ig terjed, ha reballt kérsz.
Új MBO-t már nem raknék bele...

(#12252) Kisfundy válasza ati012 (#12251) üzenetére


Kisfundy
(tag)

Mi az az mbo? :)

illetve ha esetleg szükség lenne rá hol javítanák ezt nekem?

(#12253) ati012 válasza Kisfundy (#12252) üzenetére


ati012
(senior tag)

MotherBOard. Alaplap.

megy privi.

(#12254) pana0017 válasza pana0017 (#12232) üzenetére


pana0017
(senior tag)

Valaki tud esetleg segíteni?

(#12255) Anakin007 válasza pana0017 (#12232) üzenetére


Anakin007
(aktív tag)

Szerintem felejtős, hogy bárkinek is van egy pont ilyen roncsa, ami alaplaphibás. ebay-en nézz szét ezügyben vagy keress alaplaphibás roncsot pl. vatera-n vagy a jófogáson, hátha....

Ha Isten létezne, hinnék benne.

(#12256) kreten67 válasza pana0017 (#12254) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Azért nem olyan reménytelen,bár ez az MSI sajátossága így nem lesz könnyű egészséges felsőrésszel rendelkező donorgépet találni,de azért nem reménytelen.
Jelenleg van nálam egy cx620 javításon ami nem hinném hogy javítható bár még futok vele néhány kört.
Amennyiben nálam marad bontáson akkor ott a lehetőség számodra,mivel a fedlap azonos a cx500-al és ez tökéletes karcmentes állapotban van.

(#12257) Tamy


Tamy
(senior tag)

Sziasztok!

Van egy Asus EeePC 1000HE netbookom, ami az utóbbi időben "fázik".

A hibajelenség a következő: Hideg állapotban bekapcsolva a power leden kívül a négy ledből világít az első (izzólámpa ikon), töltőre rakva a második is, valamint pár másodpercig a harmadik (hdd?) led, majd ez rövidesen kialszik. A 4. (wifi) led eleinte csak egész halványan, majd normál fényerővel világít, ezen kívül viszont nem sok életjelet ad. Kijelző nem kapcsol be (külső monitor se), a hdd fel sem pörög, és a ventillátor se indul el alapból, viszont ahogy melegszik ez később beindul. A power gombot hosszan nyomva kikapcsol, majd ismét bekapcsolva kezdődik elölről a fenti folyamat. Aztán egyszer csak, ha ismét ki, majd bekapcsolom, akkor mintha mi sem történt volna szépen elindul, és minden a legnagyobb rendben van.

Elvittem egy szervizbe megmutatni, igaz akkor még nem figyeltem meg ilyen alaposan, hogy bemelegedés után elindul, ott hajszálrepedésre gyanakodtak. Javasolták, hogy próbáljam úgy bekapcsolni, hogy a széleit kicsit feszítem, "megcsavarom". Idővel viszont én a hajszálrepedést kizárnám, amikor nem indul, akkor bármit bárhogy mozgatok, akkor se indul. Ha meg elindult, akkor teljesen stabil, bárhogy mozgassam, csavarjam is. Másrészt asztalra letéve is ugyanezt tapasztalom.

Találkozott már valaki ilyen hibajelenséggel? Mi okozhatja, és mit lehetne vele kezdeni?

Köszönöm előre is.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#12258) MR!! válasza Tamy (#12257) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Hali !

Elképzelhető valami kontakt hiba is.(szalagkábel, tápkábel). De inkább valami forrasztási pont lehet a bibis (ami ki van hegedve és "hidegbe" nagyobb az átmeneti ellenállása vagy mi kondi, táp ic van kissé megfáradva). Lehet vmi zárlat is ami okozza ezt, letestel pl vhol..

Ha nem pörög se a HDD se a ventillátor és a kijelző se indul nyilván nincs neki elég táp.

Szervizbe volt, de vajon mennyire vizsgálták meg ? Szétszedték-e ?...

Próbáld meg:

- táp kábelt kihúzni , akksit kivenni majd a bekapcsoló gombot nyomva tartani 45 mp ig. (reset)
- ezután táp kábel visszadug és próbáld meg beindítani, ha nem megy akkor tedd még bele az akksit is vissza.

miszter

(#12259) Tamy válasza MR!! (#12258) üzenetére


Tamy
(senior tag)

Szalagkábel, tápkábel hibát azért nem tartom valószínűnek, mert a hibát/működést a mozgatás nem befolyásolja. Konkrétan a fedeléhez hozzá se nyúlok, csak a power gombot nyomkodom, és egy idő után bekapcsol.

Először a ventilátor se megy, aztán állásában (miközben látszólag semmit sem csinál) egy idő után elindul. Gondolom valami minimális funkciója elindul, ami termel némi hőt, aztán ha eléggé felhevült elindul a venti. Ennek tulajdonítom azt is, hogy egy idő után már be tudom kapcsolni, és utána teljesen stabil.

Szervizben csak annyit volt, hogy bevittem, elmondtam mi a gond, de akkor még csak azt tudtam, hogy csak többszöri próbálkozásra indul el. Ő mondta a nyomkodást, meg ott helybe kicserélte a ramot egy próba erejéig. Azt mondta valószínűleg nem lehet javítani, így egyből vissza is adta. Csak annyira szedte szét, amennyi a ram cseréhez szükséges volt. Közben viszont rájöttem, hogy a hidegen indítás a probléma.

A hátulján van egy kis reset gomb, azt próbáltam, de amit írtál majd azt is kipróbálom.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#12260) MR!! válasza Tamy (#12259) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

Nem minden gépnél indul el rögtön a ventillátor. Az én HP-men bekapcsolásnál teljesen felpörög majd szépen lelassul amennyire kell a hűtéshez akkor.

Nem lehet, hogy a ventillátorod van "megszorulva" ?? és folytja le az egész gépet ?! Ha hozzáférnél valahogy megnézhetnéd nem e szorul...

miszter

(#12261) Tamy válasza MR!! (#12260) üzenetére


Tamy
(senior tag)

Korábban alapból indult, meg attól még a kijelzőnek be kellene kapcsolnia, és a hdd-nek is. Én amit eddig láttam laptopot bekapcsoláskor mindnek elindult a ventije, eddig ennek is. Az, hogy utána leszabályozza, az már más tészta. És ugye ott a többi tünet is. Nem hinném, hogy meg lenne szorulva, akkor máskor is hallanám a hangján. Bár laptopokban nem vagyok túl jártas, de azért furcsállnám, ha egy megszoruló venti miatt nem csinálna semmit a gép. De még ha így is lenne, akkor miután sikeresen beindul a venti el kéne indulnia a gépnek is, de nem ez történik. Továbbra se mutat más életjelet, sokszor még újraindítás után sem, csak többszöri ki-be kapcsolás után. Szerintem itt valami komolyabb hiba lesz.

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#12262) Dell XPS válasza Tamy (#12257) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Sajnos alaplap hibás lesz a gépezet leírásod alapján! :K

[ Szerkesztve ]

(#12263) MR!! válasza Tamy (#12261) üzenetére


MR!!
(aktív tag)

passz, akkor valami kondi amíg nem töltődik fel normálisan , addig nem enged tovább ...

alaplap hiba ... tápvezérlő ... ilyesmi, nézz bele a gépbe , hátha látsz valamit szabad szemmel :Y

miszter

(#12264) Tamy válasza Dell XPS (#12262) üzenetére


Tamy
(senior tag)

Na jó, de mi az, ami csak hidegen jelent problémát?

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#12265) Dell XPS válasza Tamy (#12264) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Lehet tápáramkör, de én inkább BGA hibára gyanakszom (vezérlés).

(#12266) Tamy válasza Dell XPS (#12265) üzenetére


Tamy
(senior tag)

Igen, ilyesmit el tudnék képzelni én is. Viszont a BGA hiba tudtommal javítható, talán még anyagilag is megérné. Mit gondolsz, érdemes foglalkoznom vele?

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#12267) devil013


devil013
(csendes tag)

Hello!

Lenne egy problémám. Egyik nap még tökéletesen ment a laptopom másnap pedig már nem. Röviden először bekapcsoltam és fekete képernyő, töltést veszi és a gép is elindul de semmi nem pörög fel. Elvittem szervizbe videokártya hibát mondtak rá. De mivel helyszínen nem tudták kijavítani BP-re küldték és 2 hét után a gép megérkezik és közlik, hogy alaplapos a gép. De mivel drágának találtam javítását ezért semmit nem csináltak vele. Majd itthon bekapcsoltam újra és belépett a windowsba is és le is mentettem pár dolgot. A gép akksiról ment de hálózatról nem töltődött vagyis a gép addig működött míg akksi le nem merült. De még a 5% akksinál kikapcsoltam. Majd mikor újra megpróbáltam bekapcsolni semmi sem történik, olyan mintha meg sem nyomtam volna a gombot.

Esetleg vki találkozott már hasonló problémával?
Válaszokat előre is köszi!

(#12268) Dell XPS válasza Tamy (#12266) üzenetére


Dell XPS
(Ármester)

Mindkettő 15k-20k "árnyékában" mozog, így csak Te tudsz ebben a kérdésben dönteni. Piaci ára nem sokkal több, érdemes átgondolni. :K

(#12269) b.barby


b.barby
(csendes tag)

Üdv.

Lenne egy kis problémám, egy Sony VAIO (VGN-NW21SF) laptoppal.
Valószínűleg párás helyen használhatták, mert a memória foglalatok lábán látszik valami kicsapódás.
Egyébként jól működik a laptop, ha kitámasztom a memória foglalatot. Tehát valószínű kicsit el is vált az alaplaptól.
Kérdésem hol tudnám megcsináltatni? És a lényeg mennyiért?

(#12270) ati012 válasza b.barby (#12269) üzenetére


ati012
(senior tag)

Egy képet prezentálnál? :)

(#12271) b.barby válasza ati012 (#12270) üzenetére


b.barby
(csendes tag)

A hétvégén megpróbálok róla csinálni képet és felrakom.

(#12272) a.t.t.i.


a.t.t.i.
(senior tag)

Sziasztok,van egy Toshiba l300 nálam,elindul de nem kapcsol be a kijelző.
Tud valaki segíteni ebben?

(#12273) ati012 válasza a.t.t.i. (#12272) üzenetére


ati012
(senior tag)

A kijelző felvillan? Külső monitoron van kép? Windows zenéjét hallod? Teker a vinyó?

(#12274) a.t.t.i. válasza ati012 (#12273) üzenetére


a.t.t.i.
(senior tag)

Fel sem villan a kijelző,valami felpörög az elején ,utána látszólag megy a noti,csak kép nincs.
Billentyüzet gombnyomásra reagál,ledek világítanak.
Windows hang nincs.

(#12275) Tim82 válasza a.t.t.i. (#12274) üzenetére


Tim82
(nagyúr)

Ha megy a gép, erősebb fényforrással rávilágítva a kijelzőre (pl. jobb fényű zseblámpával) látsz képet?

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#12276) a.t.t.i. válasza Tim82 (#12275) üzenetére


a.t.t.i.
(senior tag)

Most kb tizedszerre sikerult neki elindulni.
Elindul,felpörög,és 2másodperc lekapcsol,és magaától próbálja újra és újra.
Aztán ugye elindul egyenletes zúgas,kijelzőn elemlámpával sem látszik semmi.

(#12277) ati012 válasza a.t.t.i. (#12276) üzenetére


ati012
(senior tag)

Alaplap hiba.

[ Szerkesztve ]

(#12278) Livius


Livius
(őstag)

Hello!
Adott egy HP DV2940SE notebook, aminek a billentyűzetén egy blokkban nem működnek gombjai. Linkelek képet róla, ott pirossal bekeretezve a nem működőeket mutatom.

[Kép link]

Azt kérdezném, hogy ilyen meghibásodás mitől lehet esetleg, és házilag milyen javítással lehetne neki próbálkozni? Kontakt spray való befújás használhat valamit, ha esetleg nem olyan nagy a gondja? Sajnos az előéletről nincs infóm. A billentyűzetet kivettem, és csak annyit tudok mondani, hogy törés és egyéb fizikai sérülés nem látszik átnézés után.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i5-6600K, Corsair Vengeance 2x4GB DDR4-3000MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#12279) PPolip


PPolip
(csendes tag)

Üdvözlet!
Az lenne a gondom hogy Hp cq62-es laptopom kikapcsol váratlanul , egy-másfél óra után.Most volt teljes tisztításon,pasztázáson.Mi lehet a baj?Köszi

(#12280) kreten67 válasza Livius (#12278) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Valszeg kapott egy kis folyadékot.
Nem hinném hogy javítható viszont cserélhető,a kontakt prayt a közelébe se vidd egy notebooknak.

(#12281) kreten67 válasza PPolip (#12279) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Tisztítás előtt is ugyanez volt a helyzet?

(#12282) PPolip válasza kreten67 (#12281) üzenetére


PPolip
(csendes tag)

Igen,azért vittem tisztításra.

(#12283) Regron


Regron
(csendes tag)

Üdv!
2 hónapja vettem egy DELL Inspiron 15 3542-t:
-Intel® Core™ i7-4510
- 4 GB DDR3-RAM
-Geforce 840M 2Gb
-500 Gb HDD

A gond az vele, hogy ha bármit töltök (főleg ha torrenten), akkor undorító módon belassul, nem csak játékoknál, de már a chrome is vállalhatatlanul lassú, megakad írás közben, 2-3 másodperc tabot váltani, ilyesmik. Játék közben még rosszabb, a Hearthstone, ami csak egy kártyajáték, képes 5 másodpercre teljesen megállni, ha megnyomom az Esc-et, ami csak a kis menüt hívja elő.
Bonyolultabb játékoknál ez a dolog fennáll letöltés nélkül is. Van 90 fps-em, de ha megnyitok valami ablakot (pl. inventory) vagy fordulok, azaz ha bármit be kéne tölteni, akkor beáll a kép 2-3 másodpercre.
Példának okáért a Crysis 3 megy szépen médiumon zökkenőmentesen, az Archeage viszont, ami szintén CryEngine 3, de sokkal nagyobb a textúradiverzitás, az játszhatatlan, mert állandóan beáll a kép, de tényleg, 2 másodperc fagyás, 0,5 másodperc folyamatos kép, és ez ismétlődik. Szörnyen bosszantó, mert ennek nem így kéne mennie.
A windowst újraraktam 2 napja, csak a feltétlen fontos drivereket raktam föl először, úgy is ez volt, és ilyen is maradt a többi driver installálása után. Formáztam, töredezettség mentesítettem, malware mentesítettem, vírus mentesítettem, átnéztem a futó folyamatokat, abszolút semmit nem találtam.

Ki lehetne deríteni valahogy, hogy mi a gond? Feltételezem, hogy a HDD, de a HD Sentinellel nem jutottam sokra, hibát nem ír. Futattam még random elérés tesztet, az elég borzalmas lett (átlag 96 ms, min 20, max 1260).

[ Szerkesztve ]

(#12284) kreten67 válasza PPolip (#12282) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Olvasd ki a hőfokokat egy AIDA segítségével,nyugalmi és terhelt állapotban is.

(#12285) Regron válasza Regron (#12283) üzenetére


Regron
(csendes tag)

Csináltam egy PcMark 8 storeage tesztet, amire 1740 pontot kaptam, 5,6 MB/s bandwith mellett, ha esetleg ez mond valakinek valamit...

(#12286) #21351168 válasza Regron (#12285) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

A gépedét próbáld ki másik merevlemezzel, vagy a benne lévő merevlemezt másik gépben teszteled.

[ Szerkesztve ]

(#12287) #21351168 válasza devil013 (#12267) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

5%-nél már nem szokott visszakapcsolni.
Milyen a pontos tipusa a gépnek? Semmit nem javítottak rajta, csak hiba feltárás?

(#12288) devil013 válasza #21351168 (#12287) üzenetére


devil013
(csendes tag)

elvileg csak hiba feltárás volt, típus: Packard Bell EasyNote F4081

(#12289) #21351168 válasza devil013 (#12288) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Van ennél pontosabb tipus is az alján. Milyen videókártya van benne?

üdv

(#12290) PPolip válasza kreten67 (#12284) üzenetére


PPolip
(csendes tag)

Szia ,bocs hogy csak most .
SpeedFan-nal néztem .

Ambient 27c terh. 46c
HDO 23c 31c
Temp1 43c 50c
Core 33c 43c köszi

(#12291) PPolip válasza kreten67 (#12284) üzenetére


PPolip
(csendes tag)

Amd proci van benne

(#12292) kreten67 válasza PPolip (#12291) üzenetére


kreten67
(senior tag)

Hát sajnos nem a túlmelegedés miatt kapcsol ki,nem lesz egyszerű a végére járni a problémának.

(#12293) PPolip válasza kreten67 (#12292) üzenetére


PPolip
(csendes tag)

Ok,köszönöm

(#12294) devil013 válasza #21351168 (#12289) üzenetére


devil013
(csendes tag)

ATI Radeon HD 4250 videokártya
Típus: EN F4081 RB 132HG

[ Szerkesztve ]

(#12295) KékCsibe


KékCsibe
(csendes tag)

Sziasztok!
Van egy Lenovo netbookom, sajnos így fejből nem tudom a pontos nevét, de kicsi keresgélés után azt mondanám, hogy s100-as, ilyen. Egy ideje nem használom rendszeresen, ezért csak most tűnt fel, de valószínűleg nem teljesen új a dolog, hogy nem kapcsol be. Egyáltalán. Utoljára több mint 2 hónapja próbáltam használni, akkor sem akart elsőre bekapcsolni, de akkor hagytam a fenébe, majd pár nap múlva sikerült bekapcsolnom, és működött is rendesen. Amikor meg most újra használni szerettem volna, most már tényleg egyáltalán nem kapcsol be. Időnként csak úgy kíváncsiságból megnyomom a bekapcsoló gombot, hátha feléled, de nem.

Nem próbáltam semmit tenni vele, mert igazából elvagyok nélküle, de azért nem örülnék, ha ki kéne dobni. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma? Bennem az merült fel, hogy sokat használtam puha felületen, simán lehet, hogy túlmelegedett. Lehet ez az ok? És ha igen, akkor remélhetem, hogy valaki még fel tudja támasztani? Ha nem is sokáig, de mondjuk amíg lementem a cuccokat róla...

köszi!

(#12296) veréb


veréb
(tag)

sziasztok!
Asus k52je ha felteszem a vga drivert már a 11-nél járok kék halállal lefagy ha nem akkor a filmnézés közben és csak ha a notiról nézem akkor lefagy 10-40 másodpercre ha online nézek akkor nem fagy le! HA NINCS FENN A VGA DRIVER AZ ÉG VILÁGON SEMMI BAJA!
már ott járok hogy kivágom az ablakon!
Valakinek tanács öttlet?! :W

nézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt

(#12297) #21351168 válasza devil013 (#12294) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Furcsa, mikor bevitted a videokártyával volt baj.
Mire visszakaptad meg a tápáramkörrel.
Nem tudok mit mondani.

(#12298) #21351168 válasza veréb (#12296) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Valószínűleg kezd kipurcan a gpu chip. Esetleg próbálj másik drivert felrakni.

(#12299) #21351168 válasza KékCsibe (#12295) üzenetére


#21351168
(törölt tag)

Valószínűleg az alaplap meghalt, szerviz talán tud segíteni, de az alaplap csere nem éri meg.
Az adatokat letudod menteni, ha egy 2,5" külső házba rakod a merevlemez, és nem is drága.

(#12300) gerisonsan


gerisonsan
(újonc)

Sziasztok!

Lenne egy elég zavaró problémám. A mai nap folyamán filmet néztem, és egyik pillanatról a másikra a képernyőm alsó része a szivárvány minden színében elkezdett villogni, mint amikor ki van csúszva a monitorból a kábel, és ez azóta így van, bármilyen állásba állítom a képernyőt, és ez elég idegesítő. :W Tudok ezzel bármit kezdeni, vagy mindenképp szervíz? Esetleg ha valakinek volt már hasonló gondja, azt szeretném megkérdeni, hogy ha szervízbe elviszem mire számítsak? Napok, hetek? Mert sajnos elég fontos számomra a gép. Ja és az is érdekelne, hogy hova vigyem a gépet (Budapest), mert a Samsung oldala eléggé átláthatatlan nekem. Előre is köszi a válaszokat! :R

Ilyen gépem van:

http://www.samsung.com/hu/support/model/NP300E5A-S01HU

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.