Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#24901) balaaa88 válasza mtz81 (#24898) üzenetére


balaaa88
aktív tag

Thx. Megnézem, de lényegében 0 forgalom van, tehát a letöltések kimaxolják a sávszélességet, a feltöltéseknél, meg nincs forgalom. Ntop-al még nem néztem. De majd megsasolom. Csak tényleg érthetetlen, hogy ha minden https forgalom faszán működik, akkor pont ez miért nem... :F :R

(#24902) bogabi válasza Timer (#24899) üzenetére


bogabi
senior tag

Örülök, hogy megjavult. Én kb. 1 éve kérdeztem a Sophos partnerünket, hogy nem-e lenne érdemes váltani XG-re (a most meglévő SG-kre fel lehetne húzni az XG-t is), de azt mondta, hogy egyelőre nem erőltetné. Azóta lehet, hogy már kikalapálták azt is, hiba meg előfordul mindenhol.

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#24903) CsodaPOK


CsodaPOK
senior tag

Sziasztok!

O365 Teams-nél van lehetőség arra, hogy UserB-nek adjak hozzáférést UserA fiókjához úgy, hogy UserB lássa UserA minden beszélgetését anélkül, hogy UserB-nek erről tudomása lenne? Vagy bármi más megoldás, hogy bele lehessen nézni egy ember beszélgetésibe a tudta nélkül?

Licencben vállalati standard verzió van. Ha esetleg valamilyen plusz licenc kell, az sem gond.

Az etikai, morális, stb. felvetéseket hagyjuk. Szorítkozzunk a technológiai lehetőségekre. Sajnos jó és alapos indok van rá, hogy miért lenne erre szükség.

Köszi!

(#24904) mtz81 válasza balaaa88 (#24901) üzenetére


mtz81
tag

Squid https transzparens proxy van?

[ Szerkesztve ]

(#24905) DopeBob válasza CsodaPOK (#24903) üzenetére


DopeBob
addikt

Szia,

elvileg nem kell hozzá semmi extra. UserB a problémásabb inkább, Compliance modulban lehet elvileg ilyen "kereséseket" csinálni, oda jogot kell adni hozzá, azt viszont ott nem tudom lehet e szűrni, hogy csak egy ember adatait lássa.

[link]
[link]

Viszont a Teams-ben ugye tudsz törölni, egész beszélgetést nem, de lehet törölni az üzeneteket, az már azt hiszem, csak nagyobb csomaggal megy, hogy erre is működjön a litigation hold.

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#24906) balaaa88 válasza mtz81 (#24904) üzenetére


balaaa88
aktív tag

Semmi. Egy szög egyszerű hálózat az egész. 1 db wan, 1 db lan. Semmi szabály. Semmi vlan. Majd még rádugom magamat a wan-ra direktben, megnézem úgy mit produkál.

(#24907) CsodaPOK válasza DopeBob (#24905) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Az eDiscovery-t néztem már felületesen, de nem igazán az, amit én keresek. A fő bajom vele pont az, hogy kereséseket kell definiálni, azaz tudnom kell (mármint nem nekem, hanem aki ezt akarja nézegetni), hogy mit keresek. Itt most nem ez a helyzet, hanem látni kéne folyamatában egy beszélgetési szálat. Meg egyébként query-t csak emailre tudtam futtatni, talált is valamit, de a riport amit kiköpött, használhatatlan volt.

Nekem olyanra lenne szükségem, mint pl mailbox esetében az EAC-ban adok UserA mailbox-ához Full Access jogosultságot UserB-nek, aztán akkor UserB megnyitja az OWA-t, Másik postaláda megnyitása és nézegeti UserA leveleit. Ezt kéne valahogy leképezni Teams-re.

(#24908) Timer válasza bogabi (#24902) üzenetére


Timer
veterán

Hát még én hogy örülök! 3 napja nem aludtam rendesen, mert éjel is ezen pörögtem fejben. Nálunk is van SG, és ameddig csak lehet, szerintem marad is. Az XG-ben egy igazán jó dolgot találtam; user VPN kapcsolatnál meg lehet adni, hogy melyik IP-hez férjen csak hozzá a becstlakozó a LAN-ban, ami azért hasznos feature... Ezen kívül nagy különbség nincs, cserébe a GUI tegnap is kifagyott PCAP alatt, állítólag dokumentált sophos hiba. Még jó, hogy idővel önmagától észhez tért, és legalább azzal nem kellett szenvedni.

[ Szerkesztve ]

(#24909) DopeBob válasza CsodaPOK (#24907) üzenetére


DopeBob
addikt

Nezd meg szerintem en arra hasznaltam, hogy komplett mailbox-ot arhivaljak pst-be. Lehet konkret dologra is keresni, meg definialni kulcsszavakat, amiket keressen, de mindent meg lehet nezni.

Amit keresel, olyan szerintem nincs.

MZ/X

(#24910) CsodaPOK válasza DopeBob (#24909) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Tegnap este meg idomitottam kicsit, kezdett egesz hasznalhato eredmenyeket adni. Nem pont az ami kene, de ha nincs jobb, hat marad ez. Meg sajna az exportalas valoszinuleg az en nyakamban fog igy maradni.

(#24911) Varazslorane


Varazslorane
csendes újonc

Sziasztok!
Nemsokára el végzek egy Rendszerüzemeltető-i OKJ képzést(2016 OKJ képzési rendszerben;heti 1 nap; 10 hónapban...), és ezzel mennyi esélyem van elhelyezkedni a szakmában?
Főleg elméletet tanítanak és Cisco Packet-TRacer-ben gyakorlat.Windows server...+(minimális programozás,adatbázis pont annyi ,hogy a vizsga sikerüljön :) )
Van esélyem egyáltalán elhelyezkedni (Protekció nélkül)?Vagy esetleg vannak olyan cégek ahol tárt karokkal várnak;és tovább képeznek? (Gondolok itt arra ,hogy adnak egy kis szakmai gyakorlatot) :D
A válaszokat előre is köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

(#24912) E.Kaufmann válasza Varazslorane (#24911) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Hááát. Én több ismerettel és papírokkal sem érzem magam annyira biztosnak. Egyelőre ezeket mindenképp tanuld, valamint VM, konténer és tároló technikáknak is nézz utánna, otthoni labor virtuális gépekből sem árt, ha van, amit lehet, próbálj ki otthon.
Amire tuti gyúrnék, angol beszéd szinten és német, legalább valami alapszinten. Sok helyen a nyelv jobban számít, többire betanítanak. 5 éve pl nagyobb sanszal vettek fel itt keleten a multik bölcsész és "infó"könyvtáros lánykákat az angol és német nyelv miatt. Volt hogy előbb beszéltem hr-essel, szakmai teszt csak akkor volt, ha jól ment a bájcsevej.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#24913) Brownn


Brownn
tag

Sziasztok!

Ha van 2 fiók a gépen, egy rendszergazda és 1 sima. Te hogyan tudod megnézni, hogy melyik fiókot szokta használni a felhasználó?
Mert arra gyanakszom h a felhasználó valahonnan megtudta a rendszergazda fiók jelszavát. Értem én h meg is lehet változtatni a pass-t. Nade na, valahol a windows nem naplózza mikor melyik fiókba vannak bejelentkezve?? Esetleg event log?

Illetve ez azt is naplózza, h milyen alkalmazások lettek elindítva?

(#24914) Brownn válasza Brownn (#24913) üzenetére


Brownn
tag

A probléma az, hogy gondolom ha megakarom nézni milyen progit indítottak el, akkor a folyamat nevére kell rákeresnem az event log-ban. Azonban a program nevét tudom de a folyamatbéli azonosítóját nem :\

(#24915) Gargouille válasza Brownn (#24913) üzenetére


Gargouille
őstag

Parancssor: net user <felhasználónév>

Ebből azt látod mikor jelentkezett be utoljára az adott user, ez már támpont lehet.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#24918) Brownn válasza Gargouille (#24915) üzenetére


Brownn
tag

Köszönöm a segítséged, nem rossz ötlet.
Azonban sajnos nem biztos h járható út, mert csak az utolsó bejelntkezés időpontját mutatja.
A windows nem naplózza a bejelentkezések módját és h milyen fiók alól milyen programok voltak elindítva? Valamilyen egyszerűen kiolvasható módon?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

(#24919) Gargouille válasza Brownn (#24918) üzenetére


Gargouille
őstag

Alapból szerintem max a login eseményeket tudod kinyerni az eventlog-ból, viszont lehet neked inkább ez a kis util lesz segítség: LastActivityView

Már régen használtam utoljára, de ha jól emlékszem ez viszonylag részletes betekintést ad és tök ingyenes. Egy próbát megér.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#24920) mtz81


mtz81
tag

A következő kérdésem lenne.

Adott egy szerver egy raid1-es és egy raid10-es (4 lemez) tömbbel.

Hogyan érdemes hyper-v -t futtatni rajta?

Hipervisor a raid1-en és vhd-k a raid10-en, vagy minden legyen a raid10-en?

[ Szerkesztve ]

(#24921) Brownn válasza Gargouille (#24919) üzenetére


Brownn
tag

és a bejelentkezéseket is logolja! ezer hála :C :R

(#24922) Gargouille válasza mtz81 (#24920) üzenetére


Gargouille
őstag

Igazából mindegy, amit figyelembe érdemes venned, hogy az a lemez lesz intenzíven használva amin a vhd-k vannak, tehát ezt érdemes a gyorsabb tömbre raknod. Én általában szeretem ha egy helyen vannak a VM-emek állományai, elkülönítve a host oprendszertől, tehát én egy külön tömbre szoktam rakni konfigokat, vhdx-eket, snapshot-okat is.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#24923) zolee001


zolee001
őstag

Üdvözlet urak!
Kis problémám akadt a server managerrel (rsat),workgroup notin bármilyen managelni kivánt serverhez (workgroup,domain)történö csatlakozás winrm hibát dob
Természetesen manage as használatával,trusted hosthoz hozzá illetne hozzá nem adottakkal egyaránt
Értelemszerüen remote managment a servereken bekapcsolva,tüzfalak kinomban kikapcsolva
Clean install server telepitésnél ez a helyzet rögtön
Valakinek ötlet?

(#24924) Gabor_ka


Gabor_ka
csendes tag

Sziasztok!

Milyen routert ajánlanátok egy ~10 fős tervező cégnek?
Mire kell figyelni?
Köszönöm a segítségeteket! ;)

(#24925) radi8tor válasza Gabor_ka (#24924) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Kérdezz rá a routeres topikban. :K

⭐ Stella

(#24926) Gabor_ka válasza radi8tor (#24925) üzenetére


Gabor_ka
csendes tag

Köszönöm! :)

(#24927) kraftxld válasza Gabor_ka (#24926) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Én egy Ubiquiti UDM-et vennék, és plusz access point-ot ha kevés a wifi lefedettség, és egy 24 portos switch-et még mellé, igény szerint PoE-s legyen.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#24928) Mázli01


Mázli01
kezdő

Sziasztok Urak

win 7 oprendszeren Csoportházirendben kivonatoló szabályban ami programot kitallózok neki és beállítom biztonsági szint (nem engedélyezettre) az nem engedi elindítani a felhasználó számára.
Ugyanezt az eljárást alkalmazva akarom a vezérlőpultban letiltani a programok telepítése és törlése "funkciót", hogy az átlag felhasználó ne tudja megnézni, h mik lettek telepítve és mikor.

A probléma ezzel az h vezérlőpult béli elemet nem enged kitallózni a rendszer.
C meghajtóban windows mappában ezt megtalálom valahol? Vagy honnan lehet elindítani a programok telepítése és törlését sima fájlkezelőből?

Köszönöm a segítséget

[ Szerkesztve ]

(#24929) bogabi


bogabi
senior tag

Sziasztok!

Az alábbi problémával küzdök már régóta, és sajnos eddig a vaksötét pincében kardozok a láthatatlan ellenséggel:

- adott egy tartományi hálózat (a tartomány jelenleg 2012R2 szinten van, de lehetne emelni 2016-ra), benne döntően W10 Pro gépekkel. Dokumentumok könyvtár GPO-val átirányítva a file serverre mindenkinél. W10 1903-as update után jött elő a problem (W7, W8.1 és W10 1903 előtti gépeken eddig nem tapasztaltuk): néhány usernél (java részben notebook használók, de asztali gépnél is előfordul) Office dokumentumok, PDF fájlok, általában a fájlműveletek néha teljesen lefagyasztják a gépet (elhalványuló Office alkalmazások, file kezelő, nem előhívható task manager, stb.). Van, hogy akár órákat is homokórázik a gép pl. egy Word, PDF, stb. megnyitásával. Mindegy, hogy a gép a tartományi hálózaton lóg, VPN-el otthon, vagy tartományon kívül az user otthoni hálózatán. Volt még SMBv1-es share-ünk, de azt menet közben megszüntettem (erre tippeltem), gépeken le lett véve az SMBv1 szolgáltatás is, de nem ez okozta. DFS-el mappeljük a hálózati meghajtókat, ezeket is pár usernél átírtam UNC path-ra, de nem javult meg tőle. Reseteltem a QuickAccess cache-t is próbából néhány kliensen, átmeneti javulást hozott, de aztán visszatért a probléma. Ha RDS-en jön be az user otthonról (az RDS farm W2016-os szervereken van), akkor eddig még nem tapasztaltuk a problémát. Kezdek kifogyni az ötletekből. User gépeken Windows logokban sajnos adott esetben semmi relevánsat nem találok - vagy elsiklok felette, nem tudom.

Tapasztalt már ilyet valaki? Ha igen, mi volt a megoldás? Minden ötletet szívesen veszek.

Köszi előre is!

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#24930) pdave válasza bogabi (#24929) üzenetére


pdave
aktív tag

És ha felfrissíted a klienst a következő verzióra, akkor is fennáll? 1909 vagy felette?

https://www.facebook.com/pasztordavidphotos

(#24931) bogabi válasza pdave (#24930) üzenetére


bogabi
senior tag

Igen, a 1903 felettieket érinti, de ott mindegyikből van problémás gép - de nem az összes (mert akkor egyértelmű lenne, és szép lenne az élet :) )

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#24932) Gargouille válasza bogabi (#24929) üzenetére


Gargouille
őstag

Vakon lövök, de a leírtak alapján nekem a DNS probléma az ami beugrik valamiért. Tartományi környezetben tipikusan akkor láttam ilyen megmagyarázhatatlan *"fagyásokat" amikor valami névfeloldási probléma volt a háttérben. Nem is feltétlenül azzal az alkalmazással ami épp térdelt.

* Amik valójában nem is fagyások voltak, csak az alkalmazás vagy az OS kimerevedve (vagy épp kifehéredve) a végtelenségig várt a meg nem érkező válaszra. Ha DNS gond van, akkor sok esetben a loginkor is szokott jele lenni, lassan tölt be a profil.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#24933) bogabi válasza Gargouille (#24932) üzenetére


bogabi
senior tag

Néztem a DNS-t is, de nem találtam benne hibát (ami nem jelenti azt,hogy nincs...). De akkor hová tegyem az otthoni fagyásos történeteket? Otthon nem a belső DNS szervertől kapja a névadatokat, ráadásul egy Outlook-ban csatolt melléklet (Word, PDF, Excel, stb.) megnyitásakor cached Exchange módnál már a saját gépen van pl. a levél, onnan kéne megnyitnia. Vagy pl. olyan esetben, amikor otthon (vagy akár tartományi hálózaton) egy C-n (vagy Windows Desktopon) lévő fájl megnyitásakor kezdi el megfejteni az élet értelmét a gép? Roaming profile nincs, tehát a Desktopot nem a szerveren keresi. Az a baj, hogy egyelőre nem látom az összefüggést ezekben az esetekben.

[ Szerkesztve ]

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#24934) Gargouille válasza bogabi (#24933) üzenetére


Gargouille
őstag

Nyilván nem könnyű ezt megfogni (és lehet nem is ez okozza a gondot nálatok), de például tipikus szitu, hogy a domain tag gépen - mondjuk otthoni környezetben - mikor megnyílik az intéző akkor automatikusan keresni kezdi például a csatolt hálózati meghajtót vagy az eltárolt hálózati kapcsolatot, de mivel a helyi DNS nem tudja feloldani, így "kirakja a homokórát". Írtad például, hogy a Dokumentumok mappát a szerverre irányítottad, akár ennek is lehet köze hozzá.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#24935) bogabi válasza Gargouille (#24934) üzenetére


bogabi
senior tag

Igen, ez így van - elvileg okozhatja, de hogy ez okozza-e, azt eddig még nem sikerült megállapítani. Én úgy gondolkodom, hogy ha bent van a gép a tartományi hálózaton, akkor DHCP-n megkapja a DNS kiszolgálókat, és azokkal dolgozik. Otthon a home router-től fog IP címet kapni, az meg nyilván saját magát (vagy adott esetben egy előre beállított - pl. Google DNS -címet) fogja adni a kliensnek DHCP-n. GPO-ban nincs semmilyen extra DNS beállítás, ami esetleg otthoni hálózatban probléma lenne - az, hogy a Windows lelki világa mélyen belül hogyan viseli tartományi gép esetében azt, hogy nem látja a tartományi DNS szervereit, hanem be kell érnie az otthoni router által odaadott DNS szerverekkel, egyelőre nem látom át - de csodálkoznék, ha ez problémát okozna. Az biztos, hogy 1903 előtt ilyen problémánk nem volt, azóta meg tökmind1, melyik verzió van a gépeken (úgy értem, 1903 vagy újabb), mindegyiknél előfordul.

[ Szerkesztve ]

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#24936) pdave válasza bogabi (#24935) üzenetére


pdave
aktív tag

és ha ip címre mappeled fel a meghajtókat, akkor is van fagyás?

https://www.facebook.com/pasztordavidphotos

(#24937) Gargouille válasza bogabi (#24935) üzenetére


Gargouille
őstag

"az, hogy a Windows lelki világa mélyen belül hogyan viseli tartományi gép esetében azt, hogy nem látja a tartományi DNS szervereit, hanem be kell érnie az otthoni router által odaadott DNS szerverekkel, egyelőre nem látom át - de csodálkoznék, ha ez problémát okozna."

Sajnos ez tud problémát okozni, mivel például az otthoni hálózatban lévő DNS nem fogja tudni feloldani a tartományi neveket, mondjuk például ahová a hálózati meghajtók mutatnak, vagy az átirányított Dokumentumok mappa. Persze ha feloldaná, akkor sem működne otthon. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#24938) Tuib válasza bogabi (#24935) üzenetére


Tuib
aktív tag

Ha és esetleg fileszerver cluster a jószág, akkor nálunk a continuous availability kapcsoló okozott ilyeneket WIn10-en.

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#24939) bogabi válasza pdave (#24936) üzenetére


bogabi
senior tag

Eddig még nem próbáltam, de a következő lépések egyike ez lesz.

@Gargouille: igen, ez igaz, de nekem azt súgja valami, hogy akkor rengeteg gépnél kellene, hogy ez előjöjjön - többek között a saját notimon is, de nálam eddig nem jelentkezett (meg a gépek túlnyomó többségénél se - és néhány gépen akkor is megvan a hiba, ha a tartományi hálózatban van - de valóban, egy "beragadt/hibás" DNS beállítás akár okozhatja is). Meg ez elég nagy hiba lenne a Windows részéről, hogy ha a tartományi DNS hiánya ilyen problémát okozna - de sose lehet tudni, utánajárok, köszönöm!

@Tuib: igen, 2016-os fileserver clustert használunk 2 taggal, de nálunk nincs bekapcsolva a continuous availability, mert még a 8.3-as filenevek nincsenek kivezetve, pár régebbi programnak eddig még kellett - de köszi Neked is, ez is egy lehetőség, amit érdemes megnézni!

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#24940) qwertly


qwertly
addikt

Sziasztok!
Tudna valaki tanácsot vagy konkrét tippet, adni.. :B
Iskolánkban a szerver [SuliXerver] a kliens gépek pedig win7 és win10 egy frissítéssel elszálltak a hálózati mappák a win10 alatt. Ez kb. tavaly történt,nem volt nagy jelentősége google driver ment a megosztás. Plusz a szupport is igért megoldást.. Win7 tökéletesen működnek a hálózati megosztás. Igy a win10 frissítés vágta haza mert ott is müködött elsőnek.Volt már másnál is ilyen és ha igen hogyan tudta megoldani? Köszönöm előre is

(#24941) F.E.K.. válasza qwertly (#24940) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Tipp: SMB v1-et ad a szerver, a win10 már nem támogatja jó ideje. Érdemes frissíteni (vagy végső esetben kézzel visszakapcsolni a win10 kliensekben. Bár inkább a kiszolgálót frissítsd.)

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#24942) Visormail válasza Mázli01 (#24928) üzenetére


Visormail
addikt

C:\Windows\System32\appwiz.cpl, C:\Windows\SysWOW64\appwiz.cpl az indítója.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#24943) qwertly válasza F.E.K.. (#24941) üzenetére


qwertly
addikt

Szia!
köszönöm a válaszodat a szerver természetesen napra kész.
Megyek és ki próbálom... mondjuk ez nagyon ciki lenne ha ez lenne
csak. Mivel igen régóta levelezzek a szupportal.

(#24944) qwertly válasza F.E.K.. (#24941) üzenetére


qwertly
addikt

Szia lejárt az idő már nem tudtam szerkeszteni..
Sajnos ez nem jó mert már bevan kapcsolva...
De biztos valamelyik windows 10 frissítés kavart be,mert
régen működött a hálózati meghajtók elérése. És most igy
működik a win7 alatt.
DE mivel egyre több a win10 kliens így mindenképpen kell a
megoldás. Pláne ha jönnek vissza a diákok.

(#24945) kraftxld válasza qwertly (#24944) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Sulix kuka, rakj fel egy Windows Servert, úgyis kap a suli ingyen licenszet.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#24946) qwertly válasza kraftxld (#24945) üzenetére


qwertly
addikt

Szia!
Igazad van, az lesz szerintem már nyáron.
DE nagy gond min. 6 éve nyúzom ezt a rendszert.
És most jelölték ki az iskolát infó érettségire igy addig már nincsen
mód variálni. Régebben nem is volt vele gond.
Egyik win10 frissítés vágta haza a rendszert.
És biztos vagyok mások is használnak a sulixot mert a maga módján
nincsen vele gond. Igy szívesen venném azoknak a tanácsát akiknél
a win10 működik rendesen. Hogyan érték el vagy, én rontottam volna el
valamit???

(#24947) kraftxld válasza qwertly (#24946) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Windows 10 eseménynapló mit mond? Különösen az SMB client részen?
Wireshark-al megnézted a forgalmat, hogy mi a hasfájása az SMB-nek?

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#24948) Mázli01


Mázli01
kezdő

Sziasztok,
Valaki el tudná magyarázni mi a különbség a csoportházirend biztonsági beállításoknál alapszintű felhasználó és a nem korlátozott között?

[link]

[ Szerkesztve ]

(#24949) Gargouille válasza Mázli01 (#24948) üzenetére


Gargouille
őstag

Az okosabbak majd kijavítanak, ha pontatlan vagyok, de a "Nem korlátozott" azt jelenti, hogy azokkal a jogokkal fog futni a program, amivel a user rendelkezik. Vagyis ha például admin jogú a user, akkor azzal. Míg az "Alapszintű felhasználó"-nál hiába van mondjuk admin joga a usernek, aki a programot indítja, a program akkor is csak egy alapszintű jogosultsággal fut.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#24950) Mázli01 válasza Gargouille (#24949) üzenetére


Mázli01
kezdő

KÖszönöm szépen :C

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.