Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#25201) MasterDeeJay válasza Gargouille (#25200) üzenetére

Minden fix eszköz fix ip-n van (összes PC, hálózati eszköz, ip telefon...), csak a mobil telefonok és wifi eszközök vannak dhcp-vel de azok nagyrészt külön ip tartományban. Excelben vezetem is hogy ki kivel van. Persze hibázni hibázhatok.
Loopback az lehetne bár mindenhova annyi kábel van amennyi eszköz és csak én cserélhetem ki, habár userek önállósítják magukat akkor akár mi megtörténhet.
Van még pár gyanús eszköz, főleg wifi AP-nek használt routerek amikről el tudom képzelni hogy valami hülyeséget csinálnak.
Nyomozok tovább.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#25202) kriszrap


kriszrap
tag

Sziasztok
Kicsit utána jártam annak a dolognak hogy nálam amikor SMB másolás van kb 2-3gb egyszerűen le esik a sebesség meg ugrik stb és nagyon gyöszösen megy.
FTP nél nincs semmi baj tartja szépen 100mb/s -et.

Megnéztem ezt a linket
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/storage/file-server/troubleshoot/detect-enable-and-disable-smbv1-v2-v3

kiadtam ezt a parancsot klien és szerver nél is
Get-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName smb1protocol
enable érték.

Aztán :
Get-SmbServerConfiguration | Select EnableSMB2Protocol
Itt true értéket kaptam vissza minden hol.

Igy gondolnám a szerveren vagy a kliensen valami nincs jól beállítva vagy smb 1 tiltani kellene ??
Vagy van valami beállítás win 2012 be ?

(#25203) Gargouille válasza kriszrap (#25202) üzenetére


Gargouille
őstag

Nem gondolnám, hogy az SMB 1-nek köze lenne a sebesség ingadozáshoz, viszont biztonsági szempontból rizikós, nem véletlenül van kikapcsolva ma már alapból. Az ingadozást inkább valamilyen cache/buffer dolog okozhatja például (mondom ezt vaktában).

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#25204) E.Kaufmann válasza kriszrap (#25202) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Ez VPN? Bele kell törődni, hogy az SMB nem szereti, ha csak a sebesség nem az igazi. Inkább a VPN-t és az internetkapcsolatot kell püfölni, mint az SMB-t. V1-et meg ne használj!

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#25205) kriszrap


kriszrap
tag

Keresgéltem nézegettem stb
Ezt a leírást találtam: [link]
Kliensen ezt a parancsot adtam ki : Set-SmbClientConfiguration -EnableBandwidthThrottling 0 -EnableLargeMtu 1

És sikerült ezzel .
Ezzel igazából mit állítok be?

(#25206) Timer válasza kriszrap (#25205) üzenetére


Timer
veterán

"Ezzel igazából mit állítok be?"

Jogos kérdés, miután már kiadtad! ;]

MTU

[ Szerkesztve ]

(#25207) radi8tor válasza Timer (#25206) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

:))

⭐ Stella

(#25208) Krisztianby


Krisztianby
tag

Akinek van tapasztalata mennyire nehéz bejutni egy iskolába rendszergazdának és mellette milyen tudás színvonalt várnak el?

Jövedelem része annyira nem érdekel főbb célpontjaim hogy legyen gyakorlatom hogy később mondhassam 2év rendszergazda pozit betöltöttem xy helyen és mellette szabadidő hogy tanulhassak majd tovább..hogy magasabb helyekre is eljussak.

~ Nincs annál lustább ember a világon ki egy csomagot nem képes feladni a mai világban.

(#25209) cidalain válasza Krisztianby (#25208) üzenetére


cidalain
veterán

Végzős egyetemistaként voltam egy évet (1000 éve) Igazából nem volt nagy elvárás, értsél mindenhez kicsit. Ha a szerverek nem fossák össze magukat, akkor elég csak elmenedzselni, ha viszont igen, akkor szívás van, mert gyorsan kéne helyreállni. Ez viszont nem könnyű, mert nem a legmodernebb gépek vannak általában, és azzal kell főzni, ami van. Lehet hogy normális backup rendszer sincs.
Én egy év alatt összekábeleztem mindent, kb minden lukba nekem kellett netet varázsolni. Aktívan részt kellett vennem pályázatokban, két terem gépparkját cseréltem ki kb egyik napról a másikra, hogy ne legyen fennakadás. Az összes buzi nyomtató nyűgjének megoldása - ez a legszarabb napi szintű gebasz hogy beragadt a papír, miért nem nyomtat, miért úgy nyomtat... Fél év után már én generáltam az órarendet, merhogy számítógéppel kell, akkor én értek hozzá a legjobban... Ha nem volt semmi, akkor lájtos, de általában mindig volt valami, akkor viszont a semmiből csinálj csodát, lehetőség szerint azonnal. Egy szó mint száz, nem véletlenül csak 1 évet dolgoztam iskolában. Ja és a fizetés elég ratyi, pláne ha jelenleg a legmagasabb végzettséged középfokú. Szerintem egy kis vagy középvállalkozásnál sokkal jobb. Főleg, ha nem te vagy egyedül, hanem van egy tapasztaltabb feletted, mert akkor van kitől tanulni.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#25210) olloczky válasza Krisztianby (#25208) üzenetére


olloczky
senior tag

Én úgy jutottam be anno, hogy ismerős ismerőse épp felmondott és én kerültem a helyére. Szóval alapesetben nem tudom :D én általános iskolákban voltam ott még szerver sem volt, amíg én nem kerültem oda. szakmailag nem nagy kihívás, inkább szájbarágós user support mintsem valódi rendszergazda munka. bár ez hozzáállás függvénye is lehet.

középiskolákban úgy gondolom kicsit komolyabb infrastruktúra lehet ahol már vannak szerverek meg miegymás (gondolom az informatika érettséginek is vannak követelményei, aminek meg kell felelni). szóval kezdő munkának amúgy tök jó.

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#25211) Krisztianby


Krisztianby
tag

Esti technikumi képzésen veszek részt (Üzemeltető de az elött is foglalkoztam informatikával szóval nem vagyok „analfa béta” de őszintén az oktatás egy nagy fos. Így elkezdtem otthon komolyabban tanulni saját anyagokból. Még egy évem van hátra utána szeretnék elhelyezkedni valahol. De az lenne a legfaszább ha gyakorlat orientált helyet tudnák megcélozni. Főként az lenne a jó olyan helyre tudnák elmenni, ahol inkább bacis dolog kellenek mintsem a kiegészítő szolgáltatásokkal szopni (MS Exchange, Microsoft Hyper-V, Microsoft Active Directory, Microsoft Exchange, O365, RDS, IIS és még ezer dolog és társai). Hogy az alapjaim biztosak legyenek és később építhessek rájuk.

Ezért gondolkoztam ált/közép sulikban hátha ott meglenne, amit keresek, hogy elegendő kezdő tapasztalatot szerezzek amire később építhetem a komolyabb ismereteket. Vállalkozásokat nem hiszem be merném vállalni tudás ismeretek hiánya véget.

~ Nincs annál lustább ember a világon ki egy csomagot nem képes feladni a mai világban.

(#25212) sugarforce válasza Gargouille (#25200) üzenetére


sugarforce
őstag

az előző melohelyemem egy dahua poe switch (kameraknak) szemetelte tele úgy a hálózatot, hogy a hálózaton lévőo tibbok allandoanndoan leszakadtak a halozatrol. lehuztuk a dahuat es minden jo lett. Aztánan kértük a kamerasokat, hogy hozzanak normális switchet :DD

(#25213) coco2


coco2
őstag

Sziasztok!

Kérdés. Mi történt a számítógép alkatrész piaccal?

Nézem az ipon árlistát, szerver alkatrészek minden csak business-to-business, normális cucc nincs is, a hulladék gagyit kínálják aranyáron. Össze akarnék rakni egy normális gépet, kezdeném cpu-val, nem is találnék náluk semmi használhatót.

Maszkot húztak a számítógép alkatrészekre is, vagy miről maradtam le?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#25214) cidalain válasza coco2 (#25213) üzenetére


cidalain
veterán

(minden nyersanyag, csip, anyámkínja aranyáron van. mi gyártással foglalkozunk, van olyan mikroprocesszor, aminek az ára 24 óra alatt megnégyszereződött. vagy persze normál áron is lehetne 48 hét szállítási idővel, hát köszi, az egy év, ha most rendelek)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#25215) coco2 válasza cidalain (#25214) üzenetére


coco2
őstag

Jó, szóval felmentek az árak. Az még okés. De mi történt a minőséggel? Csak a hulladékot látom mindenütt. Rákeresek a cpu-kra adm.com / ark.intel.com, nézem a paramétereiket, hát gagyi az összes. Direkt a gagyit adják, hogy később azt úgyis le kelljen cserélni?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#25216) Timer válasza coco2 (#25215) üzenetére


Timer
veterán

Nem tudom, mit szeretnél most jobbat a Ryzen 5XXX sorozatnál, technikailag egy 5800X nagyjából bestbuy. Ha nincs rá zseton, vagy kékszemcsis vagy, akkor meg Intel Core i5-10400F. Pont a proci az, amiből még lehet kapni, a GPU piac már 1 éve elszállt, a merevlemez piac úgy 1 hónapja, de a procik épp mst tértek vissza a "van is jó is" státuszba.

[ Szerkesztve ]

(#25217) coco2 válasza Timer (#25216) üzenetére


coco2
őstag

Nem vagyok én amd ellenes, csak éppen nézd meg nyugodtan, mit látok az ipon oldalon, ha AMD-től keresek szerverbe való cpu-t. Így hirtelen nem tudom, hány megbízható alkatrész kereskedő van még belföldön. Linknek örülnék.

És hogy mit értek a minőségen? Van azon a szerver cpu oldalon intel is: INTEL Xeon W-2295 3.00GHz LGA-2066 OEM, 689k huf. 36 thread, 3 ghz alap freking gyors fejszámolásra 108 ghz-nyi mag, és van mellé "24.75 MB" cache. Szóval a problémám az, hogy amikor én szerver minőségű alkatrészre gondolok, teljesítmény paraméterekre egy kicsit több kiegyensúlyozottságnak örülnék. Mondjuk 100 giga mag mellé 100 mega cache-nek.

A jelzett "Intel Core i5-10400F" árlistákon nem találtam meg, de az intel adatlapja nyilvános. Az arányai annak sem jobbak. 39 giga mag mellé 12 mega cache. Ryzen 7 5800X már egy kicsit jobb (61giga / 32mega), de silánynak mondanám azt is. Mondjuk 160k huf-ért azt mondom rá, oké, még ha az alza.hu-tól ki is ráz a hideg. De persze jobban örülnék normális teljesítményű cpu-nak.

És ez még csak a cpu probléma. Utána normális alaplap kell alá :((( Szóval ha Ipon-éknak megártott a covid, kik vették át a helyüket? Had ne kelljen már az alza.hu-ról szervert építenem.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#25218) Timer válasza coco2 (#25217) üzenetére


Timer
veterán

Bocs, benéztem a kérdést, elsősorban nem szerveroldalra ajánlottam a termékeket. Szerverbe még mindig XEON konfigot választanék, de nem otthon legózottat, hanem brand-et, "akar a tököm szívni" jeligére.

Ha építeni akarsz, és nem ragaszkodsz az abszolút szerver szintű minőséghez, akkor az 5900X lesz az embered. Ha igen, akkor meg a főnixként éledő HEDT vonal is szóba jöhet, hamarosan érkezik az ötezres sorozatra épülő Threadripper, de a piacon lévő verziók is odapiritanak multitaskban. De az újabb kell Neked szerintem, ott nagyon sok mindent (memóriakezelés, PCIE csatorna kiosztás) vesznek át az Epikus nagytesóktól.

[ Szerkesztve ]

(#25219) cidalain válasza coco2 (#25217) üzenetére


cidalain
veterán

Szerverbe xeon.
Most rendeltem 1 hónapja szervert, és már akkor mondták, hogy bármire kérhetek ajánlatot, de ha nincs épp raktáron akkor minimum 3 hónap lesz, és magasabb ár. Aztán akkor megfordítottuk, és kértem hogy olyan árat adjanak ami raktáron van. 4 nap alatt meg is jött az EMS T440 Xeon Silver 4208 CPU-kkal. Pontos CPU árat nem tudok de a T440 1 CPU-s és 2 CPU-s verzió között kb nettó 200k volt a különbség (ez a +1 CPU és +1 hűtés minden más ugyanaz volt)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#25220) cidalain válasza cidalain (#25219) üzenetére


cidalain
veterán

Az EMS az EMC akart lenni :)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#25221) coco2 válasza Timer (#25218) üzenetére


coco2
őstag

Na igen, a driver probléma nem hiányzik nekem sem. Viszont azok a Xeon Silverek, amiket @cidalain megemlített, nagyon gyengék. És ofc hiába csak silver a nevük, aranyáron adják őket. Nem lenne rossz, ha az árból nem 65% lenne a brand és 35% a szerver power, hanem inkább fordítva, vagy talán még annál is jobb lenne az arány a szerver power javára. Ha brandet venni nem lehet olyan paraméterrel, akkor bizony a legózás marad "nem áll az alku" jeligére.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#25222) kraftxld válasza coco2 (#25221) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Mihez gyengék? Mik az igények? Mennyi pénz van rá? Miért nem veszel használtan egy korábbi generációs brand szervert aminek erős a procija? Az új Ryzen szerver CPU-k is nagyon jók.
A cache azért nem ilyen fontos, hogy ennyire rápörögj :)

Sikeres ember rendes prod környezetben nem rak épített szervert amire nincs normális gari, remote management, stb.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#25223) cidalain válasza coco2 (#25221) üzenetére


cidalain
veterán

Tartománykezelés 20 userre, email, és megosztáskezelés, 1 db SQL adatbázis céges dolgok tárolására. Bőven elég, sok is lesz a 2 CPU.
A mostani szerver is kb állandóan nullán pörög.

Az előző szervert azért illik lecserélnünk, mert már elavult rajta az OS, és 10 éves a vas. Kétszer cseréltem a raid tömbben winyót ez idő alatt, aztán kb ennyi, 0-24 megy. Nekünk megéri a brand gép a nyugodtságot, 5 év garit, stb.

[ Szerkesztve ]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#25224) marec1122


marec1122
senior tag

Sziasztok!

Lehet, hogy nem jó helyre írok de egy próbát megér. Tudtok ajánlani valami freeware megoldás arra, hogy a win 10-be egy mappa tartalmát egy másik drive másik mapájába szinkronizálja valós időben automatikusan?

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#25225) balaaa88 válasza marec1122 (#25224) üzenetére


balaaa88
aktív tag

(#25226) Gargouille válasza balaaa88 (#25225) üzenetére


Gargouille
őstag

+1

Ez a legjobb a megoldás ;)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#25227) bogabi


bogabi
senior tag

Hali! MPIO kérdésem lenne: szokás egy hostra két különböző gyártó MPIO driverét felrakni (két FC-s storage-ot kellene így látniuk a hostoknak, mindkét storage dula controlleres, de eltérő gyártótól: egyik IBM, másik HPE)? És miért nem? :D Nyilván elegánsabb, jövőbemutatóbb, szebb SAN switch-el, csak érdekelne, van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata. Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#25228) Ranagol_5


Ranagol_5
senior tag

Sziasztok!

Valakinek van Oracle support hozzáférése, és le tudja ezt tölteni nekem?
Homelab szerverekbe szereztem gombokért 4 magos procikat, de firmware frissítés kéne. Természetesen orálék mindent feliratkozás mögé raktak, még a 1x éves szerverek cuccait is..
Előre is köszi!

Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.

(#25229) Visormail válasza IBR (#19094) üzenetére


Visormail
addikt

Jön a winget :C
Manage Windows Package Manager with Group Policy [link]
Use the winget tool to install and manage applications [link]
Microsoft winget-pkgs manifests [link]

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#25230) kriszrap


kriszrap
tag

Sziasztok.
Ezért megköveztek szerintem.
PCIe x16 foglalat működik X4 vagy x8 halokartya foglalattal ?
Én úgy tudom igen de nem vagyok biztos ebbe ....

[ Szerkesztve ]

(#25231) bon válasza kriszrap (#25230) üzenetére


bon
őstag

igen

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#25232) timelord1987


timelord1987
őstag

Sziasztok!

Van egy desktop PC, ami bekapcsol, csak nem ad képet. A monitor jó. Mi lehet a hiba?

(#25233) kraftxld válasza timelord1987 (#25232) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Hmmmm.. elromlott? :D

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#25234) timelord1987 válasza kraftxld (#25233) üzenetére


timelord1987
őstag

Videókártya hiba lehet vagy milyen hardver romolhatott el?

(#25235) kraftxld válasza timelord1987 (#25234) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Kb bármelyik alkatrész lehet hibás, leginkább alaplap, VGA.
De ennyi infó alapján csak távjóslás van.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#25236) E.Kaufmann válasza kraftxld (#25235) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Távautószerelő :DDD

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#25237) bugizozi


bugizozi
őstag

Sziasztok!

Microsoft to fully remove Adobe Flash from Windows 10 in July

Van rá mód hogy valahogy visszahekkeljem a Flash Playert egy Windows Server 2012 R2-re?
(régi VMware horizon admin webes felületéhez kellene)
Eddig Internet Explorer-ben ment, de most csak Windows 7-hez találtam telepítőt :F Feltelepítettem a 32.0.0.465 Firefox-os verziót, meg a 90.0.1 Firefox-ot, de azzal nem akar menni. A régi mms.cfg fájlok megmaradtak úgy látom.

Köszönöm! :R

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#25238) Gargouille válasza bugizozi (#25237) üzenetére


Gargouille
őstag

Mindjárt privátban küldök valamit, hátha segít.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#25239) timelord1987


timelord1987
őstag

Sziasztok!

Valaki tud abban segíteni hogy lehet hangot tenni egy Asus Transformerbook T100TAM tabletre? Letöltöttem a gyártó honlapjáról mindkét audio drivert Windows 10-hez, de egyikkel sincs hang. A webkamerához nem láttam drivert a honlapon, hogy lehet beüzemelni?

(#25240) MasterDeeJay válasza timelord1987 (#25239) üzenetére

Na ilyenkor aida64 aztán megnézni milyen hangchip van a gépben. Majd arra keresni. Akár az is lehet hogy más gyártó drivere lesz jó, én simán ráraktam dell-re lenovo-t, hp-ra acert stb... Win10-nél előfordul hogy gyárilag rossz drivert rak fel (pont a héten hoztak ilyet asus noti via hang) a gyártói oldalon lévő driver meg ezer éves.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#25241) kriszrap


kriszrap
tag

Sziasztok
Ismét olyan problémám van hogy szerintem a Windows frissítés nem kompatibilis a feltelepített drivjaimmal.
Van egy jó proliant ml30 gen10 szerveren 2016 al.
A hiba be bootol el akar indulni a Windows és proces died kék halál sajnos kód nélkül . Végig megy a százalék össze gyűjti az adatok stb. Újra indítja a gépet és egy check disket végig futtatja és elindult egy nap múlva ismét lefagy ugyan azzal a hibával.
Leginkább az a kérdés hol tudom megnézni pontosan mi a hiba pontosan mit is keressék ??
Vagy van bármi ötlet szívesen meghallgatom.

(#25242) Gargouille válasza kriszrap (#25241) üzenetére


Gargouille
őstag

Egy safe mode-ban indítás mindenképp kellene, vajon úgy is belefagy? (Harmadik sikertelen restart után Recovery Mode-ban indul, ott meg Troubleshoot -ban találod a Startup Settings-et, itt megadhatod, hogy legyen safe mode a boot menüben.)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#25243) kriszrap válasza Gargouille (#25242) üzenetére


kriszrap
tag

Rendben megnézem ahogy tudom. Sajnos lehet egy hét az eredmény (Szabina vagyok)
De köszönöm a segítséged és a gyors válaszod .

[ Szerkesztve ]

(#25244) Gargouille válasza kriszrap (#25243) üzenetére


Gargouille
őstag

Ha gyorsítani akarod a folyamatot, akkor nem kell végigvárnod háromszor a teljes boot folyamatot, ha megjelenik a betöltő képernyő, ahol fekete alapon "karikázik" már a Windows, akkor nyomsz egy vastagot neki és ezt megismétled még kétszer, utána jön is egyből a recovery mode.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#25245) timelord1987 válasza MasterDeeJay (#25240) üzenetére


timelord1987
őstag

Köszönöm szépen :R
Asus Transformerbook T100-at valahogy rá lehet tenni HDMI-s monitorra?

(#25246) Visormail válasza timelord1987 (#25245) üzenetére


Visormail
addikt

Az adatlapja szerint micro HDMI csatlakozó van rajta. Venni kell egy átalakítót, vagy olyan kábelt aminek egyik vége micro, a másik normál HDMI. [link]

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#25247) kriszrap válasza Gargouille (#25244) üzenetére


kriszrap
tag

Köszi a tippet.
Safe Mode with network el működni fog azért a vpn (routing)
AD ??

(#25248) Gargouille válasza kriszrap (#25247) üzenetére


Gargouille
őstag

Szerintem igen. De ne használd safe mode-ban a szervert, az hibakereséshez van igazából.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#25249) timelord1987 válasza Visormail (#25246) üzenetére


timelord1987
őstag

Köszönöm szépen :R

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.