Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1791) gyapo11 válasza Digitalpimp (#1785) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Engem nem érintenek az ételfeldolgozási szabályok. A profi konyhák is használhatnának beitatott fát/bambuszt, meg is tudnák jelölni színekkel is. De a mosogatás, a kés élének kímélése, mikrobiológiai szempontból meg még ki tudja miért a műanyag az előírás. A műanyag elérhető a civileknek is, nem is drágább mint a hasnló méretű fa/bambusz. Tehát nekem nem egészen világos, hogy miért használunk egyáltalán fát/bambuszt? Ha semmiben nem jobb, viszont rosszabb.
Nekem először volt a fa, ezt láttam otthon szüleimnél meg mindenhol. Aztán elkezdtem séfkést használni, és kicsi volt a fa, vettem egy nagyobb bambuszt. Nem rossz, de beszív mindent, elszíneződik és fogja a kést, tehát az él nem csúszik rajta, hanem tapad, a walking on the table aprításhoz kellemetlen. Aztán vettem műanyagot, sajnos ez is kicsi, viszont nem gödrösödik, nem szív be semmit, mosogatható, csúszik rajta a kés éle.
Valamikor 10-15 éve láttam a Metróban nagykonyhai műanyag deszkákat, szép nagy és vastag, de 6000 Ft volt, és sokallottam. Ma nem tudom mennyiért adják, de ahogy néztem a beitatós videón ezt a vaterás deszkát 8000-ért, ennyiért simán megérné a műanyag.

[ Szerkesztve ]

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.