Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6001) gyapo11 válasza csibe1 (#6000) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Ha jól látom, akkor ezeknek zárt állapotban nincs biztosítva a pengéjük. Akkor viszont lenni kell valami akadálynak, ami visszatartja, és nyitáskor ezt át kell lépni, vagyis nehezebben indul mint egy nem rásegítéses kés, aminél viszont egy laza csuklómozdulattal lehet pótolni a nyitás rásegítést. Mi az előnye akkor ezeknek a rásegítéses késeknek?
A markolatból kipattanóst az értem, az nekem is van, teljesen jó. Az oldalra nyílós rugóst is értem, az is van, az is OK.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#6002) kircsi28


kircsi28
aktív tag

Sziasztok! Mi a véleményetek [ezekről] a késekről?
konkrétan ez a darab nekem nekem nagyon tetszik.
persze nem napi használatban lenne, csak alkalmanként vinném magammal túrázáshoz

[ Szerkesztve ]

(#6003) petipetya válasza kircsi28 (#6002) üzenetére


petipetya
nagyúr

Múltkor már elmondtam a véleményemet, melyik két kést venném túrázáshoz és miért, visszakereshető. Mivel saját magadnak vásárolsz, ha tetszik vedd meg és kész. De ne várj megerősítést arra, ha egy tengeralattjáróval akarsz a levegőben repülni.

"nincs rá lezsóidő"

(#6004) lugosi válasza petipetya (#6003) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Egyetértek, a következő kiegészítéssel.

Egy dolog szerintem legyen szem előtt: a késvásárlás van, amikor észérvek alapján választás és van amikor érzelmek alapján. A srác most érzelmek alapján választ párat (melyikünk nem szokott így járni? :) ), később majd látni fogja, hogy apránként elköltött annyi pénzt (szerintem ezzel az újjal együtt bőven 20e ft felett fog járni) amennyiért egy nagyon jó kést vehetett volna túrázáshoz, de az amit ajánlottunk az "drága" volt. Most ott tart hogy repülnek ki a 8-10-16 ezer Ft-ok olyan késekre amik tetszenek, igaz hogy nem igazán lesznek jók arra amire szeretné, de a tetszés megvan. Később majd megveszi a logikus választást is, és elégedett lesz a használható késével. Mivel ez tkp hobbi, nem fogja zavarni, hogy a 6e Ft-os kése így lesz 30e Ft-os, de szerintem többünknek van így késgyűjteménye otthon, és mi se hittük el annak idején...
Pl jó kés a Mora companion, de akinek "taktikai" külsejű kés kell, az nem néz rá.

(#6005) gyapo11 válasza lugosi (#6004) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Ehhez hozzáfűzném, hogy több oka is lehet a vásárlásnak. Lehet használhatóság és tetszés szerint, ezeket írtad. De lehet gyűjtőszenvedélyből is és lehet birtoklási vágyból. Ez utóbbiban szenvedek én, ennek előnye, hogy a tetszik kategóriából nem a hasznosakat kell kiválogatni, hanem az olcsókat. Aki a hasznosakat akarja, az esetleg lehet drágább, és akkor lép föl az az effektus amit írtál, hogy a sok próbálkozással elmegy egy csomó pénz fölöslegesen, mert nem hasznos csak tetszik. Mire megtalálja a tetszik kategóriában a hasznosat, már sokkal többe kerül.
És még olyan is lehet, hogy valaki a nem tetszik kategóriából vesz kést, mert egyértelműen nagyon hasznos, pl. dolgozik vele, baromi ronda de jó.
És még olyan is van, hogy tetszik, hasznos, de később talál egy még hasznosabbat, megveszi, és a régebbit már nem használja, mert az újabb jobb. Ilyenkor el lehet adni a régit, hátha valakinek még az is jó. Vagy meglehet tartani, és akkor gyűlnek a kések, az órák, a lámpák stb.

[ Szerkesztve ]

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#6006) petipetya válasza gyapo11 (#6005) üzenetére


petipetya
nagyúr

Még jó, hogy nem kell választani, melyiket tartsuk meg :) Nem lenne könnyű dolog, de mivel a Manly Wasp túlmutat a kategóriáján, szerintem Ő lenne az. De pszt., nehogy a többi megtudja, mert a Civivi megsértődne, a Byrd belém csípne,, a Cold Steel szíjat hasítana a hátamból stb.

"nincs rá lezsóidő"

(#6007) lugosi válasza gyapo11 (#6005) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"De lehet gyűjtőszenvedélyből is és lehet birtoklási vágyból."

Úgy gondoltam, hogy ezeket egy kalap alá veszem azzal, hogy tetszik. Tehát inkább úgy pontosítanám magam, hogy racionális vs. emocionális vásárlás.

(#6008) BaLee


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Sziasztok!

Úgy gondoltam kellene egy megbízható zsebkés amit magamnál tudok tartani ha megyünk túrázni, lőtérre stb. és a felmerülő helyzetekben tudjam hasznát venni. Semmi extra felhasználási körre nem kell gondolni. :)
Fontos, hogy legálisan magamnál hordhassam. Le is szűkítettem nagyjából két kiszemeltre a kört. Egyik a SPYDERCO BYRD Meadowlark 2 lenne a másik meg jóval drágábban a Spyderco Delica 4.

Utóbbinál van olyan változat ami combo penge és van olyan ami nincs recézve. Milyen felhasználásra lenne előnyösebb a combo? Ill. nagyon zavaró normál használatnál vagy nem annyira? Hol látnám inkább előnyét egyiknek ill. másiknak?

Találtam ebayen viszonylag jó áron, nem tudom bevállalható lenne onnan? Van sima és combo penge is mindkettő ugyanannyi árban. [link]
Az eladó full pozitív értékelésű, nem kamu vevőkkel, Észtországból vám sem lenne.
Az itthoni legolcsóbb árnál legalább egy 10-essel olcsóbb lenne kintről.

Ill. bónusz kérdés. Van ugyanez fekete színű pengével. Az mennyire ajánlott ill. mennyire sérülékeny ezeken a bevonat?

[ Szerkesztve ]

(#6009) vaakuum


vaakuum
addikt

Help pls!

Ugye az [ITT] látható lansky kisméretű rudak kompatibilisek [EZZEL] a készlettel? Ezekkel a kövekkel és készlettel általában milyen keménységű pengékig lehet jól élezni?

Illetve az arkansas, aluminium-oxide és kerámia kövek között mi a a különbség?

[ Szerkesztve ]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#6010) petipetya válasza BaLee (#6008) üzenetére


petipetya
nagyúr

Attól függ, mi számít neked normál felhasználásnak? Nekem a BYRD Meadowlark 2 remekül bevált. Egy recés pengével ellátott változat (vagy ilyen Delica) idegesítene, mert folyton elakadna a csomag nyitások, az itthoni vágások, és legfőképp étel feldolgozás közben. Ha viszont sűrűn kell kötelet, paracordot, vékony faágat, vagy sebkötözőt a lőtéren :D, akkor jól jöhet a recés penge.

Még valami: a Meadowlark/Delica hegye tökéletesen lett kialakítva a gyártó részéről azzal, hogy az utolsó pillanatban lefelé zuhan. Ezzel nagyon kényelmes precíz vágásokat ejteni, legyen az a személyes adatok kivágása egy borítékról/csomagról, vagy valaminek a piszkálása.

Mellesleg vehetsz kombót is:
- Delica 4 recés pengével
- Byrd Robin 2 (=eggyel kisebb Meadowlark 2) sima pengével
Így mindenre lenne megfelelő bicskád.

"nincs rá lezsóidő"

(#6011) BaLee válasza petipetya (#6010) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Igazából nem szeretnék kettőt, egy mindenes kéne. :)
Sebkötözőt remélem nem sokszor kell vágnom de pl. taktikai versenyen kötél, zsák, ruha esetleg paracord vagy vékonyabb faág vágása előfordulhat. Ezek mennyivel nehezebben kivitelezhetőek egy sima pengéjű késsel?

(#6012) Fred23 válasza BaLee (#6011) üzenetére


Fred23
nagyúr

Recés pengével egyszer karvastagságú ágat vágtam le 3-4 perc alatt. Simával neki se álltam volna, saccra a tízszerese lett volna időben, talán annál is több.

Szóval röviden: minden feladatra célszerszám a legjobb. Aki nem akar több eszközt, az meg kompromisszumot keres a saját igényeit nézve.

[ Szerkesztve ]

(#6013) sarajhvh válasza gyapo11 (#6001) üzenetére


sarajhvh
tag

Szia! Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan kést, ami legál méretű, fix pengés, lehetőleg full tang , és prémium acélból készült, úgy 30- 40 000-ig?
Előre is köszönöm!

(#6014) petipetya válasza sarajhvh (#6013) üzenetére


petipetya
nagyúr

Mi az a full tang?

"nincs rá lezsóidő"

(#6015) Digitalpimp válasza petipetya (#6014) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Mikor az egész nyélben végigfut a penge. Nem csak 3 centi van belelógatva.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#6016) petipetya válasza Digitalpimp (#6015) üzenetére


petipetya
nagyúr

köszi :R

"nincs rá lezsóidő"

(#6017) sarajhvh válasza petipetya (#6014) üzenetére


sarajhvh
tag

Igen, Digitalpimp topik társ jól rátapintott!

(#6018) lugosi válasza BaLee (#6008) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ha pénzben belefér akkor inkább a Delica legyen, jobb minőségű.

A fogazott élt nehezebb élezni jóval, ezt vedd számításba. Különböző anyagokat (ha nem cél a precíz vágás) hatékonyabban tud elvágni (rostos anyagok jellemzően). Jobban belekap az anyagba és fűrészel. Egy fogazott él jellemzően még akkor is vág (vagy inkább roncsol) amikor egy ugyanannyira kopott sima él már nem.

Azt, hogy eleve nehezebb élezni a fogazott élt, összepárosítva a VG-10-zel, nem biztos hogy fogazott élűt vennék, ha nincs különösebb tapasztalatod annak az élezésében, de persze ezt is meg lehet tanulni, egy kúpos élezőrúd fog hozzá kelleni.

A spyderco-t szeretik hamisítani, ebayen nem vennék, de egy 26 értékelésű eladótól pláne nem, amiből 12 az utolsó 1 hónapban volt, és megnézve azokat az eladásokat mindegyik jobban vagy kevésbé piaci ár alatt volt.

(#6019) lugosi válasza vaakuum (#6009) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Az első link egy csomó terméket tartalmaz, azon az oldalon ha jól lárom vannak olyan élező rudak, amik kompatibilisek a második linken látható élező rendszerrel.

(#6020) vaakuum válasza lugosi (#6019) üzenetére


vaakuum
addikt

köszi!

A kompatibilitást közben én is megtaláltam, csak a kőanyagok közti különbséggel nem sikerült kiokosodnom :F . Az szinte biztos, hogy a gyémántos a legkeményebb anyagú pengékhez is jó, de hogy a másik három között mi a különbség, illetve melyik mihez való, arról ideám sincs :(

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#6021) djeperto válasza BaLee (#6008) üzenetére

Kérdésed része volt még a "fekete" bevonat. Egy bevonat kopik, ez alap. Azért fekete (a taktikai késeknél), hogy Rambónak az éjszakai bevetésen nehogy felcsillanjon a penge a gyetyalángról és lebukjon akció közben. Ennyi.

Semmiféle képpen sem vennék fekete bevonatú pengével ellátott bicsakot.

"there are more jacks then one at the fair..."

(#6022) lugosi válasza vaakuum (#6020) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Írja mindegyiknek a leírásában, hogy melyik hány grites.
Van már olyan éleződ és ahhoz akarsz kiegészítőt venni, vagy most veszed az élezőt is és azt a szettet akarod bővíteni? Mert a meglévők alapján jobban látnád, hogy milyen plusz kell még.

(#6023) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Felmerült egy kérdés bennem tegnap: a kaszakövet szokták olajozni vagy simán szárazon kell használni? Tegnap baltát éleztem és az elején a nagyját óvatosan egy kaszakővel szedtem le, de gyerekkori emlékeim szerint a kaszakő nem ilyen volt, hanem olajos.

(#6024) petipetya válasza lugosi (#6023) üzenetére


petipetya
nagyúr

Szerintem ahány ember él a bolygón, annyifélét tanácsolnak a saját módszerük alapján. Például Révész régebbi és újabb videójában szárazon használják a követ, Ihász Laci viszont vizezi a csiszolópapírt.

"nincs rá lezsóidő"

(#6025) BaLee


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Köszönöm a tippeket igazából mindenre választ kaptam. Sima penge lesz a típuson még agyalok. :R

(#6026) lugosi válasza petipetya (#6024) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Lehet egyébként igen, hogy így van ahogy írod, lehet úgy is, meg emígy is. A “vizes” követ is lehet használni később olajos kőként, csak már olajosan használt vagy előolajozott követ nem lehet vizezni. Csak tényleg ahogy rémlik hogy gyerekkoromban az összes kaszakő amivel dolgom volt (sarlót éleztem vele, kaszát azért nem) az olyan olajos és sima volt.

Épp rakok össze egy rendelést külföldről és láttam hogy van Norton India olajos kő, beletettem a kosárba de még gondolkozok rajta. Igazából tegnap éleztem meg pár cuccot a vizes kövemen és mindig arra jutok mikor azt használom hogy persze vannak más élező cuccok amikkel gyorsabban, kényelmesebben meg tudok élezni dolgokat, de a sima lapos kővel mindent meg lehet élezni ráadásul a legjobban. Az egyetlen dolog vele hogy lustaságfaktor, nekikészülni, beáztatni, folyamatosan vizezni, utána rendet tenni stb - lusta vagyok, nem szeretem. Egy olajos kőnél ez kb kiesik.

Azon gondolkozok, hogy mekkora hülyeséget csinálok, ha megvárom míg kiszárad rendesen a vizes kő, és utána olajosan használom a későbbiekben? Egy 1000/6000 King kombi kő.

(#6027) Digitalpimp válasza lugosi (#6023) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Ki hogy használta. Mondjuk akit eddig kaszálni láttam, annak a kaszakőtartóban mindig víz volt. Azt könnyebb volt pótolni a kulcsból, mint külön még olajat is vinni.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#6028) vaakuum válasza lugosi (#6022) üzenetére


vaakuum
addikt

készletet keresek, de elakadtam ott, hogy milyen anyagúak legyenek a kövek. Gondolom oka van, hogy mindegyikből létezik teljes szett, csak nem találok hozzá infót, hogy miben mások a kövek. feltételezem, hogy másfajta keménységűre edzetteket lehet velük kezelni, de azon kívül, hogy a gyémántos valszeg mindent visz, foglmam sincs a másik három típusról, hogy milyen rokvellig jók.

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#6029) jookomak válasza sarajhvh (#6013) üzenetére


jookomak
őstag

EKA H8, Fallkniven wm1, de magyar mesterektől is bátran rendelhetsz ennyiért.

BaLee: Gyakran jártam lőtérre, na a kés volt az, amire gyakorlatilag soha nem volt szükségem. Bezzeg a sapka!!!
Mindenesnek vennék egy Leatherman wave-et. Jól jöhet rajta a fogó, fűrész, és főleg a csavarhúzók, ha pl markolatot kell igazítani. Igaz a késpengéje nem a legjobban használható.
Én legtöbbször delica-t használtam, illetve az volt nálam.

(#6030) BaLee válasza jookomak (#6029) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Én meg pont azért szeretnék mert már több esetben lett volna szükségem egy normális késre kezdve céltábla felrakásánál a felesleges kiálló kartonok levágásától kezdve múltkor egy egyszerű sodort hurkot kellett volna elvágnom valakinek a ruháján de a pár 1000ft-os 10 éves replika késemmel csak ott nyeszeteltem. :)
Ill. azért taktikai versenyen volt már pár olyan feladat ahol szükség volt egy normális zsebkésre. Combo pengéről lebeszéltem magam maradok a sima pengénél.

Amúgy van egy Ganzo G302B multitoolom ami a táskámban nagyon jó kis társ (anno viszonylag jó áron vettem Kínából) de az a táskában teljesen jó helyen van mert tényleg csak akkor kell ha valamit szerelni kell, meg több, mint negyed kiló. :)

(#6031) petipetya válasza BaLee (#6030) üzenetére


petipetya
nagyúr

Mindkettő általad említett bicska alkalmas a korábban is említett feladatokra. A Byrd Meadowlark 2 is borotvaéles gyárilag, a 8crmov pengéje miatt valószínűleg gyakrabban kell élezni, de könnyebb ezt megtenni. Ellenben a Delica 4 a VG10-el tovább tartja az élét, persze kérdés meddig, és milyen könnyű megélezni.

Mechanikailag nem hiszem, hogy bármilyen különbség lenne köztük, amibe az egyik beletörik, abba a másik is, illetve amit az egyik képes elvégezni, azt a másik is.

"nincs rá lezsóidő"

(#6032) MittuDomain_ válasza BaLee (#6030) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Ha nem sürgős, vennék egy eredeti Kizert Kínából az Ali-ról, 10-12e-ért már komoly cuccok vannak, VG10, N690 az alja is.

Mondjuk ár/érték fetisiszta vagyok, tudom. :B

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#6033) gyapo11 válasza Digitalpimp (#6027) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Meg az se lett volna jó, ha visszacsorog fenés közben az olaj a kezére, és csúszna a kasza fogantyúja. Ennyiben jobb a vizes fenés, hogy azt egyszerűen le lehet törölni és kész, az olaj az makacsabb folyadék.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#6034) gyapo11 válasza vaakuum (#6028) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Nekem az az érzésem, hogy bármelyik csiszolóanyag keményebb bármelyik acélnál. SiC, Al2O3, gyémánt, ezeket szoktam látni.
A probléma inkább abból lehet, hogy milyen a kötőanyag a szemcsék között. Már láttam olyan követ, amit a kés hántolni tudott, pl. a Lansky-másolat valamelyik finom köve. Gondolom az eredeti Lansky kő nem ilyen.
Valami olyasmi lenne a jó megoldás, hogy egy sík vaslap vagy korong, és rákenni/locsolni a pasztát. A korongot lehet forgatni géppel és föntről rácsorgatni a csiszolópasztát.
Optikai gyárban láttam hasonló, csak ott gömbre kenték a vízzel iszaposított szemcséket, és úgy csiszolták az üveget. Tehát a legjobb lenne kihagyni a kötőanyagot. Távcsőtükör csiszolásához lehet is kapni valahol csiszolóport.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#6035) sarajhvh válasza jookomak (#6029) üzenetére


sarajhvh
tag

Köszönöm az ajánlást!
A Falkniven wm1 egy nagyon jó kés, egyedi laminált acéllal (VG-10), de a formája, a markolat nem tetszik.
Az EKA H8 felébresztette bennem a vadállatot, nagyon jól néz ki,
és az acél sem rossz (12C-27).
Még kutakodok a hazai gyártóknál, Mókamiki-től van egy Bushcraft késem, nagyon jó, nagyon szeretem, és tetszik tőle az MF-80 is, na majd meglátom.
Köszönöm még egyszer! :)

(#6036) petipetya válasza MittuDomain_ (#6032) üzenetére


petipetya
nagyúr

Nekem is ez a bajom a Delica 4-el. Önmagában nézve egyszerű és nagyszerű, simán elfogadnám. De azon az áron - sőt még olcsóbban is - sokkal több másik, jobb bicska van a piacon.

"nincs rá lezsóidő"

(#6037) lugosi válasza vaakuum (#6028) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A szemcseméret (grit) a különbség az egyes darabok között.

(#6038) lugosi válasza gyapo11 (#6033) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem csorgott az sehova, az olajos köveket nem áztatni kell olajba. Inkább egy sima, olajos fogása volt nekik.

(#6039) vaakuum válasza lugosi (#6037) üzenetére


vaakuum
addikt

Az ok, de a grit mindegyikhez oda van írva. Nyilván van finomabb, meg durvább szemcseméretű fenő ... engem az érdekelne leginkább, hogy mi a különbség az arkansas, az aluminium oxide és a kerámia között akkor, ha mindhárom mondjuk 600-as szemcseméretű.

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#6040) lugosi válasza vaakuum (#6039) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Az arkansas természetes eredetű, az alumínium-oxid mesterséges. Talán az utóbbi kevésbé kopik, de ebben nem vagyok biztos.

(#6041) gyapo11 válasza lugosi (#6038) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Ahogy mondod, a kaszások vittek az övükön egy bádogból készült edényt, amiben a kő ázott vízben. Ha olajban ázott volna, akkor kb. használhatatlan lett volna, mert fenni gyakran kell a kaszát, az olaj pedig lecsorog. A víz is lecsorgott, de az nem okoz gondot.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#6042) lugosi válasza gyapo11 (#6041) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

De még egyszer mondom, nem csorgott, nem ázott. Nem áztatták olajban. Az olajos köveket sem áztatják olajban. Szerintem elbeszélünk egymás mellett.

(#6043) petipetya


petipetya
nagyúr

Még mindig a slip joint Manly Wasp. Az utóbbi napokban megint velem van, például ma reggelit csinált nekem: feltörte a tojásomat a pengeháton, jobban mondva a tyúk tojásait és nem a sajátomat. Ha gyerekként szintén benne volt valamelyikőtök a 90-es évek amerikai filmjeiben, akkor a Civivi Elementum szexi mint Sharon Stone, a Byrd Meadowlark 2 harapós mint Demi Moore a Zaklatásban, de a Manly Wasp bájos és varázsa van, mint anno Sandra Bullocknak. Habár nem ez a legkényelmesebben használható EDC bicskám, de igazán csak akkor lehet az enyém, ha kihasználom az előnyeit, és az előnyömre fordítom a hátrányait. Valahogy más érzés, mint a többit használni.

"nincs rá lezsóidő"

(#6044) Fred23


Fred23
nagyúr

BENCHMADE 537GY-1 BAILOUT® - $260.00

OEM 537 EDC Folding Knife M4 Blade Aluminium Handle - 7000 Ft

Ebben is látok fantáziát, ha tényleg M4 penge. Ami érdekes, ugyanezt többen is árulják Alin, és néhány képen látható a kés pengéjén a tökéletlenül leszedett BENCHMADE logó. Lehet, tényleg egy kínai gyárban nyomják őket, aztán a készlet egy része "oemesítve" olcsóbban is elérhetővé válik?

(#6045) petipetya válasza Fred23 (#6044) üzenetére


petipetya
nagyúr

Nem.

"nincs rá lezsóidő"

(#6046) Fred23 válasza petipetya (#6045) üzenetére


Fred23
nagyúr

Szóval szimpla hamisítvány valami gagyi pengével? Volt hozzá szerencséd esetleg?

(#6047) lugosi válasza petipetya (#6043) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Rákerestem erre, kép alapján szimpatikus. Melyik van neked, az S90V?

(#6048) lugosi válasza Fred23 (#6044) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ez valószínűtlen, a jelenleg gyártott Benchmade késeket az USA-ban gyártják.

(#6049) Dr. Akula válasza Fred23 (#6044) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

"BLADE LENGTH 3.38in [8.59cm]"

Nem értem ezeket a méreteket, miért pont ennyi? Ahol van korlátozás, ott kb. mindenhol 3" / 8 cm a határ, mire jó a 8.5 cm? Ha már úgyis tiltott kategóriába esik, akkor lehetne akár 2x ennyi is. Mintha pont a léc alá lenne meghúzva a határ, mintha direkt az lenne a cél hogy ne lehessen legálisan hordható, de akinek van rá engedélye, annak meg túl karcsú legyen. Nem is akarják ezeket eladni?

(#6050) Fred23 válasza lugosi (#6048) üzenetére


Fred23
nagyúr

Nem lennék pedig azon se meglepődve, ha Kínában is menne a gyártás, akár domináns módon, otthon pedig félgőzön egy kicsi gyár felelne a jó imidzs kialakítésáért. Aztán persze csak tippelek, de biztosan olcsóbb Kínában gyártatni, mint otthon.

Ha kamu az M4-es penge, akkor viszont a rajta lévő gagyin lecsiszoltnak tűnő pillangóra nem tudok jó magyarázatot adni, mert kifejezetten ronda. Néhány kés kedvelő kedvéért megérheti nekik, akiket esetleg így szeretnének átqrni? :F

#6049: Ha csak 7k, szerintem a többség azt mondaná egy esetleges igazoltatáskor, hogy épp ma találta. Akkor nincs bírság, csak a késtől kell elköszönni. Más tészta persze, ha az ember az eredetit venné drágán. Na, az már mindenképpen fájna! :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.