Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
-
ZolkoW
őstag
a piros-fehér-zöld benzinkúton lehet most pontokért és pár ezresért késeket és grillcuccokat elhozni. valaki vett már? szokás szerint a santoku érdekel, de van egyéb is, amin megakadt a szemem, pl. hambi húspogácsa formázó..
-
betyarr
veterán
üdv!
erről a kerámia fenőrúdról esetleg van valakinek tapasztalata/véleménye?ikea 365+ késekhez lenne.
-
válasz
Digitalpimp #1492 üzenetére
Szóval szerintem valószínűleg nem az.
-
válasz
Digitalpimp #1490 üzenetére
18 dollárért mind a vg10-zel, mind a damaszkkal kapcsolatban kétségeim vannak.
-
válasz
_Lacos_ #1486 üzenetére
A 2 hónap szerintem nem indokolná, a leejtés már inkább. Valószínű a repedés volt sok neki.
Nem biztos, hogy tovább keresgélnék a helyedben, inkább megrendelném arról az oldalról, ahol megtaláltad, hogy mi kell. Ha jól látom alig több mint 1 usd, nem hiszem hogy megvámolnák ennyiért, de ha igen, legfeljebb kifizeted azt a 9 cent vámot. -
_Lacos_
tag
Jó estét!
Van nekem egy S&W automata késem (MAGIC assisted knife), amiben egy acélrugó segíti a pengenyitást. Ez a rugó sajna megfáradt, az lenne a kérdésem, hogy honnan tudnék venni ilyen rugót?
Valami ilyesmire lenne szükségem, nyilván hazai forrásból: [link] -
Squirrel
őstag
Fentebb linkeltem komolyabb kinai/taiwani konyhakeseket. Valakinek van tapasztalata, hogy ezek mennyire veszik fel a versenyt a japanban gyartott damaskuszi pengeju kesekkel? Rendelnek en onnan is szivesen, de onnan szettbe illo 2-3 kest nem nagyon talaltam, csak pl. KAI-bol, az meg rohadt draga.
Ebay-es kesrendelesnel milyen plusszkoltsegek jonnek meg erre ra?
-
M@rdel
őstag
Ha jól látom ez kb az ikeás konyhakés minőségű acél.
A fiamé már megjött, tetszik, kis kompakt egykezes bicska. -
-
M@rdel
őstag
Sziasztok,
Első kínai bicska rendelésem egy Ganzo G621.
Erre a gyári adatlap azt írja, hogy 440C acélból készült, lejjebb meg 4116 -ból, ami a netes keresés szerint a 420 -s minőség.
Vagy rosszul gondolom? -
discrate
aktív tag
Ilyen típusú vagy márkájú késsel van valakinek tapasztalata? Az aluminium nyél nagyon nem fogott meg, a formája viszont tetszik. Az acél lehet gyenge h ilyen áron van?
Egy ganzo szinttel felveszi a versenyt? -
Squirrel
őstag
Nezegettem az ebayen is, 3-4 egyforma (szettbe) tartozo kest nehez talalni. Ha meg szettre keresek ra, Japanbol alig van, a legtobb kinai, taiwani vagy amerikai. Kinait nem mernek venni, pedig kinezetre azok is nagyon szepek, pl ez itt:
-
Squirrel
őstag
válasz
Digitalpimp #1470 üzenetére
Szia!
Köszönöm az ajánlatot, igen a Wakoliról szinte csak német nyelvű vélemények, találatok vannak. Megnézem az általad linkelt késeket is!
-
may15
csendes tag
Sziasztok!
Manker - Saber nevű késéről van tapasztalatotok?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Squirrel #1469 üzenetére
Az a fő gond inkább, hogy egy "márkás" terméknek az árában igen vastagon a márkát fizeted meg. Ezért a melyik jobb ennyiért dolog kicsit árnyaltan mutatkozik. Ez a Wakoli pl. amennyiben tényleg VG10-es maggal készül, még ha a damaszktól el is tekintünk akkor is elég jó lehet. Viszont ahogy nézem, német oldalakon kívül nem igazán van róla találat, ezért azt gondolom, hogy csak ottani forgalmazásra gyártatott cucc lehet.
Másrészről meg a Kai Wasabi minőségét szerintem más gyártóktól fél- kétharmad áron meg lehet kapni.
Ha maradunk japán vonalon, akkor ezeket a figyelmedbe ajánlom: [link]
[link]
Mindkettő gyönyörű kézi munka, és ez tuti az, ami. Vagy ha márkásat szeretnél, akkor ez:[link] -
Squirrel
őstag
Persze, az más téma, hogy egy szettből mit használok meg mit nem. Nem is biztos, hogy a 6-os csomagot venném meg, vannak párban vagy 3 darabos szettben is. Itt a kérdés inkább az volt, hogy egy elvileg jobb rozsdamentes, hagyományos acélpengés kés, vagy egy "olcsóbb" damaszk pengés kés a jobb?
-
kisza25
félisten
-
jookomak
őstag
válasz
Squirrel #1466 üzenetére
Én lebeszélnélek egy ekkora készletről. Ilyen összegből vennék egy séf kést, egy kenyérvágót, meg egy kicsit. Falra egy mágneses sín, aztán ennyi. A maradék 3-4 darabot alig használnád a készletből, akkor inkább az legyen jó, amit használsz. Mondok egy példát, filéző kés. Milyen olyan eset van, amikor az embernek nélkülözhetetlen szüksége van rá? Manapság szinte mindenhol csak bontott húst árulnak. Egy csirkecombot ugyanúgy ki lehet filézni egy séf késsel is. Vagy ezek a közepes 10-12 centis pengék. Amit azzal vágnál fel, azt ugyanúgy meg lehet oldani a 20 centissel is.
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Konyhai késkészletet szeretnénk venni lehetőleg nem 1-2 évre tervezve, ehhez kérnék tanácsot. Nézegettem, hogy "hagyományos" acélból készült késeket nézzek, vagy damaszk pengéset. Ha az ár nem számítana, akkor egyértelműen KAI Shun Premier Trim lenne a befutó, de egy készletre most nincs felesleges 1000-1500 Eurom.
Kérdésem az lenne, hogy a KAI gyártótól a "hagyományos" acél sorozatából - Wasabi black ( [link] ) készült kések és egy olcsóbb damaszk pengés szett - mint pl. ez a Wakoli [link] - közül melyiket érdemes megvenni?
Gondolom nem véletlenül kerül a KAI damaszk pengés kése 4-5x annyiba, mint mondjuk egy elvileg hasonló pengés Wakoli vagy Stallion kés. Ha a termékismertetőben azt írják, hogy japán penge, az még attól lehet simán kínai vagy tajvani...
Köszönöm a véleményeket, tanácsokat!
-
twingers
tag
válasz
jookomak #1461 üzenetére
Elsosorban turazashoz es ugy altalaban mindennapi tarsnak a svajci bicska melle.
Nem igazodok meg ki a magyar keszitok kozott, annyi van mar beloluk. Szasza kesei kozott lattam nekem tetszo peldanyokat, de az majdnem duplajanal van arban, mint amire en gondoltam.
Termeszetesen ha talalok magyar mesternel nekem megfelelot, akkor nem kerdes, hogy azt valasztom a kulfoldi “vetelytarsakkal” szemben. -
jookomak
őstag
válasz
twingers #1460 üzenetére
Milyen célra kell? Túrázni, nyársat faragni? Vagy vadászat után zsigerelni esetleg?
Szalontai mestert ajánlom magyarok közül, nem csak fix modelleket csinál, rugalmas is bizonyos keretek közt, volt szerencsém tőle kést venni. Az árban benne van egy remek bőrtok is. Támogassad a magyar gazdaságot megfele, ne a kínaiakat!
Vagy késportál.hu fóruma, az összes készítő jelen van, Sasa, Lovász, Hegyespenge remek bökőket készítenek, hasonló áron. -
twingers
tag
Sziasztok!
Szeretnek egy kis segitseget kerni:
Eljott az ideje, hogy meglepjem magam egy fix penges kessel, viszont nagyon elvesztem a lehetosegek kozott.
A ~20ezer forintos arkategoria nalam a hatar.
Par napi keresgeles utan ami most tetszik az a Muela Rhino vagy esetleg a Husky, illetve a Boker Plus Mako. Ha ezek kozul kene valasztani, akkor eltartossag szempontjabol melyik modell a nyero? Tudom, hogy ebben az arkategoriaban nem varhatok csodat, de feltetelezem, hogy a gyartok fuggvenyeben meg igy is vannak minosegbeli kulonbsegek, es nem szeretnek egy hulladekot venni.
Elore is koszonom a tanacsokat, javaslatokat! -
discrate
aktív tag
válasz
Digitalpimp #1456 üzenetére
Mit jelent a nagyon jo ar konkretan?
-
Digitalpimp
senior tag
Sikerült Ebay liciten nagyon jó áron megvennem egy ilyen Kai kést: [link]
(Nem ettől az eladótól, csak ilyen a kés.) A szokásos gyors postázás Japánból, a szokásos tökölődés itthon.
A kés a megszokott profi munka, dobozból kivéve borotvaéles, nagyon jó fogású, súlyú darab. Eddig az év üzlete, remélem lesz még hasonló fogás. -
ZolkoW
őstag
-
ZolkoW
őstag
Teljes élet újraélezni...vesztesz egy mm-t, aztán mehet tovább a munka
A fix szögű élezők erre nagyon jók pl.Csapágycserére: esetleg alternatíva,hogy ha tönkrement a csapágy, akkor réz vagy teflon alátétre cserélni, szerintem használható lehet az is. persze olcsó kés, stb, de csak nem dobja ki az ember, ha minden más még jó rajta. de lehet hogy ebayen, alin van csapágy is külön..
Új hozzászólás Aktív témák
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest