Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2651) ZolkoW válasza hoffman_ (#2650) üzenetére


ZolkoW
őstag

csak azért írok,mert hátha én is tanulok valamit :) én nem ilyen laposan tartom, és kicsit erősebben rányomom, persze nem izomból, de határozottan. de még én is kezdő vagyok, épp előbb élezgettem pár kést, a borotválós szintet éppencsak elérték, de remélem még javul ez idővel. ja,és a 600as, de főleg az ezerkettes nem visz olyan sokat,hogy könnyű legyen elrontani vele,mármint sok anyagot nem szednek le, főleg ha nem nyomod rá. inkább a szöggel lehet ott a gond, nomeg az egészben a nehéz nekem a sorjátlanítás, hogy azt ne rontsam el.

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#2652) schawo válasza hoffman_ (#2650) üzenetére


schawo
titán

ilyen kicsi kővel megfordítanám a gondolatot:
bal (gyengébbik) készben a kés, a jobb kézben pedig a kő, és a követ húzd végig az élszalagon. A tartott szög nem igazán látszott, de nekem ez szemre irtó laposnak tűnt. Ha jól láttam, hogy milyen lapos, akkor bizony nem csoda, hogy nem jutottál semmire, az élszalag felső részét csiszolgattad, nem az élt. Ilyet is lehet, és akkor átélezed egy másik élszögre a kést, csak az sokkal több meló. És amúgy is sokkal erősebben kell nyomni a pengét a kőhöz, ne simogasd :N

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2653) hoffman_


hoffman_
nagyúr

köszi a tippet mindkettőtöknek!

schawo, csak a 280-as ilyen kicsi, a többi kétszer nagyobb, azon rendesen le lehet húzni a nagyobb pengéket is. valószínűleg a szög lesz a ludas, próbáltam 15° körül lőni, de szerintem ez bőven eltér a gyári élszögtől, erre nem figyeltem eléggé.

próbálkozom még. köszi! :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2654) Kasya


Kasya
nagyúr

Ket kedvencem egymas mellett igy az esti orakban.

(#2655) balazs1956 válasza hoffman_ (#2653) üzenetére


balazs1956
senior tag

Szia!

Figyelem a topikot, és én is próbálok "élezgetni" több kevesebb sikerrel.
Megvan a Haidu sorozata, amit a gyártó ajánlott, HCJ 280, HCJ 600, HCJ 1200, HCJS, és a HCC 280.
A gyártó az általad használt HCC 280-ast arra ajánlotta, hogy a többi kő egyenetlenségeit hozzam helyre vele.
A HCJ sorozatot ajánlotta fenésre, a HCJS-t meg szárazon használva (ez egy fehér kerámiakő).
Várjuk a következő videót, a szakértők segítségével, sokat lehet belőle tanulni.

(#2656) schawo válasza hoffman_ (#2653) üzenetére


schawo
titán

Ha van egy alkoholos filctollad, akkor az élszalagot (a nagyon keskeny, utolsó letörést) fesd be vele, és figyeld, hogy jó szögben tartod-e, és az élszalag teljes felületét csiszolod-e, vagy csak a felső részét.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2657) lugosi válasza hoffman_ (#2650) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A hcc kövek a gyártó szerint tisztítókövek inkább, tehát a többi kő síkban tartásához lettek kitalálva. Attól persze élezni lehet velük gondolom.

A hcj600 már majdnem túl finom kő, a hcj1200 pedig már nagyon finom szemcséjű, az sokat levinni - szerintem - nem fog, az már inkább a végén használatos.
Én a hcc280 helyett egy hcJ280-al kezdeném inkább. Egyébként ha nem tompa a kés, akkor szerintem a hcj600 is jó önmagában akár.

A fő probléma szerintem ahogy schawo is írta, hogy nagyon lapos szögben tartod a kést, az él le se ér szerintem a kőhöz. Ahogy javasolták, filcezd meg az élszalagot, hogy lásd hogy leér-e. Szerintem az él valószínűleg nem ér le.

A helyedben nem is azzal a mozdulattal éleznék, ahogy a videón csinálod, így inkább egy dc4-en csinálnék karbantartást, ilyen vizes kövön inkább a kő teljes hosszán ide-oda húzást-tolást csinálnám.

(#2658) lumpy92 válasza Kasya (#2654) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Szépek! Az alsó milyen típus/mit lehet tudni róla? :)

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#2659) jookomak válasza lumpy92 (#2658) üzenetére


jookomak
őstag

Chris Reeve Sebenza. A kedvenc folderem, régóta csorgatom rá a nyálam. Letisztult elegancia, állati jó alapanyagok, titán markolat, S35v acél. Gyájjj

(#2660) Kasya válasza jookomak (#2659) üzenetére


Kasya
nagyúr

Chris Reeve Inkosi. Ugymond egy frissitett Sebenza.
Valoban iszonyat jo, nem lehet nem szeretni. Mind konyhaban, mind munkaban megallja a helyet. Most jott vissza elezesbol, ezert is keszult a kep.

(#2658) lumpy92: Nem mondanek sokat rola, de szerintem a legjobb EDC. Az eltartasa kivalo, masszív darab, ugyanakkor konnyű, nyitása/csukása lágy. Pár perc szétszedni darabokra és összerakni, tehát a tisztítás sem gond. Az élezés egyedul az, amit én otthon nem vállalok be, inkább másra bízom.

A kesre orok gari van, igy ha a hasznalattol szet is kopik, vagy megserul, a gyarto ingyen tisztitja, elezi es a nyelet is karban tartja. Pont emiatt nem sokkal olcsobb a piaci ara sem, mert egy 15 éves kest is szinte ujnak tudnak eladni...sajnos paran jatszanak ezzel.

(#2661) Lacerta válasza lugosi (#2649) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Becsülöm a minőséget, és szívesen költök is rá, ha van értelme. De jelen esetben nem látom.

Tuti biztos vagyok benne, hogy a FK élező jobb minőség, mint ezek a kínai cuccok, nade annyival biztosan nem, mint amennyivel drágább. A célnak pedig ez is tökre megfelel.

Sztem nem olyan mágikus dolog ez, mint pl. a hightech acélok hőkezelése.
Mindössze egy finom kerámia köszörűkő hasáb összeragasztva egy gyémántpor bevonatú acéllemezzel. Nagy valószinűséggel a FK is kínából szerzi minimum az alapanyagot a sajátjához.

[ Persze, tudom, a FK DC3 és DC4 esetében gyémántpor szemcséit valkűrök válogatják egyenként meztelen combjaik közt, és Loki tüzével forrasztják fel őket. A kerámia oldal pedig a nyári napforduló kelő napjának első napsugaraitól kővé vált trollok szívéből kinyert szilikátok felhasználásával készül. :DDD ]

(#2662) hoffman_ válasza lugosi (#2657) üzenetére


hoffman_
nagyúr

+ balazs1956

ez sajnos pont most tűnt fel nekem is az első használatkor, furcsálltam is, hogy miért tér el, aztán gyorsan lecsekkoltam. a boltban korrekt volt az eladó, kibontottunk minden követ, hogy törött-e, de azt sajnos baromira nem figyeltem, hogy a kicsi nem HCJ, hanem HCC. természetesen a blokk és a rendelés HCJ-s, a számla végösszege sem lett rövidebb, szóval megyek reklamálni...

köszönöm a további tippeket!

schawo #2656

igen, néztem már, nem volt az igazi a szög :N

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2663) ZolkoW válasza Lacerta (#2661) üzenetére


ZolkoW
őstag

Amit írok, az csak elmélet, de el tudom képzelni, hogy a márkás és a direktben alin árult termékek között csak annyi a különbség, hogy a drágább esetében a 30% selejtet kiválogatják :)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#2664) schawo válasza Lacerta (#2661) üzenetére


schawo
titán

Hú, te, ég és föld

Vannak kínai gyémánt lapjaim (minden szemcseméretben), méghozzá nem is a legolcsóbb modell, de csak nagyolni jók (finoman csak barmolnak, és el is tömődnek), és vannak japó Atoma gyémánt lapjaim, amik viszont legjobb gyémántok, és kiválóan használhatók. Valamint van kínai kövem egy csomó, olcsó és drága is, valamint japó Suehiro Cerax (SKG) és King köveim, meg rohadt drága japó természetes csiszolókövek. A kínai olcsó borzalmas (csak karcol, de nem élez), a kínai drága csak szimplán vacak (gyorsan kádasodik, mégse halad), a Cerax fantasztikus, a King közepes, a természetesek meg nem igazán jók. Na meg egy halom csiszolópasztázott bőrös fenőlap. Saját gyártású, kínai, meg amcsi is. Ebből meg azok a legjobbak, amit én csináltam csersavas cserzésű különféle bőrökből. De itt kicsi a különbség, az olcsó se szar.

Szóval aki nekem azt akarja mondani, hogy a kő az kő, annak felajánlom, hogy nálam kipróbálhatja a szar és a jó közötti szakadékot. Kés és kés között sokkal kisebb a különbség, mint kő és kő között.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2665) Lacerta válasza ZolkoW (#2663) üzenetére


Lacerta
aktív tag

A kínai színben tök máshogy néz ki, és a méretben is van eltérés.
DC4-hez hasonló méretben nem is létezik, ezt sajnálom egy kicsit.

(#2666) Lacerta válasza schawo (#2664) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Nem kétlem, és nem is akarok ezzel vitába szállni, mert tuti, hogy úgy van, ahogy mondod.
Amit én mondok, az az, hogy arra, amire én használom, teljesen jó. Teszemhozzá, nincsenek spéci anyagú késeim.
A Vikit pikk-pakk porotvaélesre húztam vele, ami a gyári Victorinox fenőkővel sosem sikerült. Szépen viszi a 440C-t is.
Azt mondjuk már értem, miért fekete kerámia a FK. Nem látszik rajta annyira a belekenődött acélpor. :D

(#2667) ZolkoW


ZolkoW
őstag

Amik nekem vannak, közepes minőségűnek gondolnám, a gyémántot azért preferálom, mert nem változik meg az alakja a használattól.
nagy nehéz batár - ez mondjuk 5-ből 3 csillag, ha nagyon pontozni kéne, a peremnél nem tökéletes a kialakítás, nem is totál sík, de használható. tegnap jórészt ezzel gyakoroltam, a 400-as oldalán. a 400 lehet, hogy annyi (inkább 280, ha csiszolópapírhoz kell hasonlítani), az ezres biztos durvább, mint egy 1000-es polírpapír.

Még ilyenem van a Ruixin élezőhöz, de tegnap ezeket is hagyományos módon próbáltam használni. Ahhoz kicsit túl keskenyek véleményem szerint, de ez már 5-ből 4 csillag. Az árukat megérték szerintem, ~2500 Ft körül volt a 3 db.

A második, vagy kicsit mégjobb minőségben el tudnék képzelni valami asztalra fektethető gyémánt"követ", ami szélesebb, mondjuk 4-6 cm, és legalább 15 centi hosszú. Ja, és olyan 600-as körüli finomságú, ha kétoldalú, lehet egy finomabb is.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#2668) lugosi válasza Lacerta (#2661) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Erre nem tudok neked olyan tapasztalati alapú összehasonlítással élni, mint Schawo, mert nekem csak fallkniven és king köveim vannak. Nem nagyon értek hozzájuk, ezeket dicsérték a neten azok az oldalak és yt csatornák amiket követek, így megvettem. Szerintem nagyon sokáig kitart egy kő ahhoz, hogy gondolkozhasson benne az ember hosszú távon.
A CC4-et 4 ezerért vettem akcióban, én úgy érzem hogy nekem megérte, elboldogulok vele és ki tudom használni. Biztos van ennél drágább is és olcsóbb is, én úgy érzem hogy amire én használom arra optimális.

Amit még nagyon szeretek az a Lansky Turn Box, olcsó volt (értem ez alatt hogy összehasonlítva a hasonló működési elvű spyderco sharpmakerrel, ami biztos sokkal jobb, na annál meg én voltam úgy, hogy az árkülönbséget már nem szánom rá - szóval megértem amit írsz) és jól használható.

(#2669) gyapo11 válasza lugosi (#2668) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Én meg a másik végén vagyok schawoval szemben, a legolcsóbbakat vettem, és visznek minden késemet, a legutóbb vett Qinget is ami valószínűleg a legkeményebb a csapatban. Kaszakő vateráról 90 Ft, a belinkelt Mannesmannra szemre nagyon hasonlító kétoldalas szerszámáruházból 300 Ft, kétoldalas Rákóczi kő Extrametálból 1500 Ft, gyémántlap készlet nem tudom honnan párszáz Ft, de nagyon durva mind a három, nem használom, gyémántlap Kínából 700 Ft, Lansky koppintás Kínából 5000 Ft, de ezt se használom, mert szabad kézzel is tudom tartani az élszöget. Nem tudom összehasonlítani drága eszközzel, mert ezekkel is megvagyok teljesen jól, és egy videón láttam a japán csiszolómester kövét, amekkora hasábot itt 15000-ért láttam, akkora kád volt rajta, hogy bmx-szel lehetne benne félcsövezni. Egy kaszakövem tömődött el, de az a fogdosástól, a többit vízzel használom, egyáltalán nem érzem, hogy baromi sokat kellene velük dolgozni. Élszögváltás az lehet negyed óra, de utána 1-2-3 percnél egyik kés sem igényel több időt. Persze már minden késem megkapta a nekem tetsző élszöget, és mivel 10 körüli kést használok felváltva, elég ritkán kell rámenni a 800-as kőre, tkp. ez az egyetlen kő amit használni kell, de ezt is ritkítom kerámiacsővel, kerámiakorongos élezővel, kaszakővel, gyémántlappal. Pedig puhák a késeim.
Nem tudom mit adhatna még a többszörös árú kő vagy bármi. Ha az olcsó nem csiszolná a fémet, akkor érteném, ha elkopna 1-2 év alatt, akkor is, ha a drága nem kádasodna, azt is, de egyik sem igaz. Ha 50 évig használható az se érdekel, addigra én az örök vadászmezőkön élezem a késeket.
Ezért én inkább azt javaslom, hogy késbe kell pénzt tenni inkább, kaszakő a durvázáshoz, meg egy kétoldalas 400-800-as. Egy acél meg egy kerámia nem árt a köztes frissítéshez, bőr polírpasztával ha valaki művészi tükrös élet szeretne. Lansky, Sharpmaker, motoros gépek vagy bármi hasonló csak akkor, ha valakinek nem megy kézzel az élszög.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#2670) M@rdel válasza jookomak (#2659) üzenetére


M@rdel
őstag

Vigasztalódj egy stílusutánzattal Kínából! :D
ez vagy ez

(#2671) Digitalpimp válasza gyapo11 (#2669) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Az én kaszakövem 10-Ft volt, még a régi KGST piacon vettem. :D Van még nekem is egy olcsó kétoldalas, a kínai élezőrendszerekhez valókból egy sorozat (320-600-1500-3000), egy kis 3000-10000-es kétoldalú, meg saját készítésű fenőbőr. Mostanában rászoktam a tépőzáras olcsó papírokra Ebay-ről, vettem 800-1200-3000-rest, csak finomra húzni elég ez is.
Mint ahogy Gyapo11 írja, inkább normális késbe kell beruházni amit lehet jól élezni és tartja is az élét. Én is kézben élezek mindenféle csúcseszköz nélkül, simán megy a borotva. Akár még a Fiskarsnál is, de az csak két vágásig tartja. :D

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#2672) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

urak,

ismerősöm szamurájkardot keres, ilyesmit. megbízható hely kellene. :R

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2673) MittuDomain_ válasza Mr.Csizmás (#2672) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Kés topik, jártál már ott, ismered a dörgést.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#2674) Mr.Csizmás válasza MittuDomain_ (#2673) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

*itt

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2675) MittuDomain_ válasza Mr.Csizmás (#2674) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Vazze de hülye vagyok, nem is néztem, melyikbe írtad.
TG pls, töröljétek a szegénységi bizonyítványom.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#2676) schawo válasza Mr.Csizmás (#2672) üzenetére


schawo
titán

japán, magyar, vagy kínai érdekli?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2677) Mr.Csizmás válasza schawo (#2676) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

inkább az árazás, gyűjtő az úr. (illetve melyik milyen minőségű)

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2678) schawo válasza Mr.Csizmás (#2677) üzenetére


schawo
titán

akkor milyen árkategória?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2679) Mr.Csizmás válasza schawo (#2678) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

4-500€ mondjuk.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2680) Lacerta


Lacerta
aktív tag

Szeretnék egy technikait kérdezni.
Liner lockos késnél mennyire általános/elfogadható az, hogy vagy könnyen nyílik, vagy középre zár a penge?
Az ugye a konstrukcióból adódik, hogy bezárt állapotban a penge meg van feszítve egy oldalra, és ha erős a nyelv, akkor elég rendesen megtolja a pengét.
Axis locknál pl. nincs ilyen, ott csak radiálisan terhelődik a penge, be is tudom játszani úgy, hogy ne kotyogjon, középre zárjon, és egyúttal szinte erőkifejtés nélkül nyíljon-záródjon.

(#2681) schawo válasza Lacerta (#2680) üzenetére


schawo
titán

annak könnyen kell nyílni és középre kell záródni.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2682) Lacerta válasza schawo (#2681) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Igen, ez külön-külön meg is van. :(((

Mi a könnyű nyitás? Ha nem gördülőcsapágyas a penge oldalsó megtámasztása?
Várhatok-e olyan könnyű nyitás-zárást, mint egy axis lockos késnél? Marokból, egy ujjal ezt is tudom nyitni, de érezni az ellenállást. Axis locknál tudom "lengetni" a pengét, itt kell erő is a mozgatásához.

Én arra tippelek, hogy túl feszesre van hajtva a zárnyelv, mert ha zárt állapotban belenézek, akkor látszik, hogy olyankor a pengében is van pici kanyar, és a liner is meg van hajolva kifelé a markolatpanellal együtt.
Kinyitva viszont minden szép egyenes.

(#2683) schawo válasza Lacerta (#2682) üzenetére


schawo
titán

Egy jól tervezett és beállított siklócsapágyas liner lockos késnek vajpuhán kell járni és tökéletesen középre kell záródni. [link]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2684) MittuDomain_ válasza schawo (#2683) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Tényleg, hogy állsz az olcsó Kizerekkel?
Nekem elvileg már valahol Hollandia és Mo. közt csatangol az egyik, a másik nyomkövetése meg nem mond semmit, de gondolom attól még egyszerre jönnek, feladva is ugyanakkor lettek.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#2685) M@rdel válasza MittuDomain_ (#2684) üzenetére


M@rdel
őstag

Az enyém Pesten van, onnan már csak hónapok kérdése! :(((

[ Szerkesztve ]

(#2686) Lacerta válasza schawo (#2683) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Az axis lockos Ganzo-m ennél könnyebben jár.
Azt be tudom úgy állítani, hogy nincs holtjátéka a pengének, és a saját súlya elfordítja a pengét.
Ezek azért szorosabbnak tűnnek. Logikus, hisz oldalról is feszítve vannak.

Hajtok én azon a záron egy kicsit, csak az lesz a vége.
Köszi!

(#2687) Mr.Csizmás válasza Mr.Csizmás (#2679) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

up?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2688) Lacerta válasza MittuDomain_ (#2684) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Az enyéim közül az egyik tegnap ért Pestre, a másik a tracking szerint még Hollandiában dekkol.

(#2689) MittuDomain_ válasza Mr.Csizmás (#2687) üzenetére


MittuDomain_
őstag

schawo esetleg kisegít, de ez még itt is nagyon réteg igény.
Tudok olyat, aki használ katanat, de ő a díszkardokhoz nem ért.

[ Szerkesztve ]

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#2690) schawo válasza Mr.Csizmás (#2687) üzenetére


schawo
titán

Hát, az nem túl bő keret. Azért inkább alsó kategóriást lehet kapni, még kínaiból is.

Itthonról, vagy külföldi beszerzés?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2691) Mr.Csizmás válasza schawo (#2690) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

egyremegy, csak lehessen beszerezni.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2692) Digitalpimp válasza MittuDomain_ (#2689) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Igényem lenne rá nekem is, csak kavics nincs. :DD

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#2693) schawo válasza MittuDomain_ (#2533) üzenetére


schawo
titán

és (#2532) M@rdel

A nagyon olcsó Ganzo Firebird F759M az pont olyan, amilyenre számítani lehetett. Használható, de faék egyszerű. A műanyag fedőlemez, hát, úgy 30 éve az átkosban a gyerekjátékaim voltak ilyenek. Nagyon olcsó, fröccsöntött műanyag, első és második blikkre is mezei PVC. Körömmel be lehet nyomni, nem lesz tartós darab. A penge összecsukva sacc per kb sem középre tart. Lockbackes, ezért függőlegesen kotyog, de nem jobban, mint a Buck. Viszont ez oldalra is kotyog rendesen, nagyon gyenge lemezből van a váz. A penge leélezése egyszerű, a hát lekerekítésével nem törődtek, kicsit vág. Amúgy markolni jó az alakja (nyilván valami nevesebbnek a koppintása), egyszerű feladatokra használható, de inkább csak gyerek kezébe való játékszer.

A Fura Gear (D2 acélos) viszont egy drabális állat. Medvét lehet vele ölni. 90%-osan középre zár, a markolat anyaga jófajta G10, de azért a csiszolás minősége olcsó (a kés is az, nem érheti rossz szó emiatt). A penge nem lóg semerre, nyitva áll, mint a cövek. A penge szépen kidolgozott, az összes él finomra le van kerekítve, de irgalmatlan durung vastag. A élszalag ehhez méltón nagyon meredek, van vagy 25 fok/oldal. Fogásra is jó, de lehetne keskenyebb a rés (ha vékonyabb volna a penge) a fedőlemezek között, és a belső eldolgozással is törődhettek volna kicsit (inkább ne, mert akkor drágább lenne a kés, elmegy), akkor kicsit kényelmesebb lenne a fogása. De így se rossz, szintén valami nullával drágább koppintása lehet. Ha valaki olcsón keres egy masszív és drabális állatot, akkor ne is keressen tovább. Hátránya, ha óvatlanul csukja be valaki, akkor felszeleteli kíméletlenül (legalábbis az az érzés ránézésre). Tartós tesztet ugyan nem csináltam róla, de valószínűleg ezzel el lehet indulni kempingezni. Enni azért nem venném elő, csak ha egy egész tábla erdélyi szalonnából kellene negyed kilós falatokat aprítani a fél kilós kenyérkatonákra reggelire. :DDD

Mindkettő éles, szépen viszi a szőrt, hogy meddig, az csak idővel derül ki.

Ha a kettő egymás mellé van letéve, akkor a Fura kést legalább 5x drágábbnak gondolnám.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2694) hoffman_ válasza Mr.Csizmás (#2687) üzenetére


hoffman_
nagyúr

én anno 7-8 évvel ezelőtt csináltattam magamnak katanát formagyakorlatokhoz. elég belépő árszinten (55k körül) szuper (ez nyilván relatív) kardot raktak össze nekem itthon. 500eur környékén már komolyabb acél is volt náluk, ha jól emlékszem. hátha megvannak még, utána nézzek?

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2695) Mr.Csizmás válasza hoffman_ (#2694) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

légyszi :D :R

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2696) hoffman_ válasza Mr.Csizmás (#2695) üzenetére


hoffman_
nagyúr

no Consuela no. csak ha most megkérsz facebookon is.

:DDD

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2697) schawo


schawo
titán

A Suncraft késemet feladták Japánból (követés szerint tényleg Seki városból) 2-án EMS 2 napos szolgáltatással. 3-án délelőtt már Magyarországon volt :Y , még aznap követés alapján beadtam a vámoláshoz mindent emailben, 5-én visszaigazolták, hogy megkapták a dokumentumokat, és azóta semmi. :W :W :W

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#2698) MittuDomain_ válasza schawo (#2693) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Na örülök, hogy nem valami sz@rt ajánlottam. :D

Szerk: off

[ Szerkesztve ]

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#2699) M@rdel válasza schawo (#2693) üzenetére


M@rdel
őstag

Én csak az akciókat írom be, ha találok valamit! :B

A Fura Gear már rég óta a kedvencek között van, nekem is tetszik.

De most valami megmagyarázhatatlan okból ez a Sanrenmu kés hozza a kell nekem érzést.
Legyetek szívesek lebeszélni róla! :D

(#2700) peestike válasza schawo (#2697) üzenetére


peestike
senior tag

banggood amerikai raktárból vettem egy időjárás állomást. 14 nap alatt ért los angeles-ből budapestre. 14 nap ott dekkolás után hívtam fel a posta ügyfélszolgálatát, hogy wtf?
az inas azt mondta, hogy küld email-t a kollégáknak, hogy nézzenek rá. még 3 napot dekkolt. (25 usd volt, 8,71 usd volt a csomagon, bár ennek semmi jelentősége.)

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.